Norrköpings tidningar


Holta klev in och räddade Dackarna

Målilla I somras fick han sparken från Västervik speedway. På måndagen gick norrmannen Rune Holta från iskall till skållhet när Dackarna vann med 47-43 hemma mot Indianerna i första

`De skrev att jag skulle se mig för`

Norrköping `Vad har jag gett mig in på?` Det var Mona Olssons första reaktion när hon som nyvalt kommunalråd hotades via mejl av en grupp rasister.

Bönderna hårt konkurrensutsatta

Valdemarsvik Det ventilerades en hel del spörsmål, om jordbruksnäringen, när moderaternas talesman i landsbygdsfrågor, riksdagsledamoten Ulf Berg, besökte gården Löterna i Valdemarsvik.

Läs mer om Löterna, Ulf Berg och Valdemarsvik.
Ny modeutbildning i Norrköping

Norrköping Under måndagen startade yrkeshögskolan sin modeutbildning på Lennings. Eleverna klev in genom den tunga porten i syfte att om två år komma ut som produktutformare för klädindustrin.

Läs mer om Norrköping.

FN-utredare till Irak

Washington/Genve FN:s människorättsråd beslutade på måndagen att skicka elva utredare till Irak för att undersöka brott begångna av Islamiska staten (IS).

Läs mer om Irak och Islamiska.
Frivilligcentralen är en räddare i nöden

Norrköping Konceptet bakom Frivilligcentralen är enkelt, människor som behöver hjälp sammanförs med de som är villiga att hjälpa.

Läs mer om Frivilligcentralen.
`Samhället borde lära av fotbollen`

Stockholm Samhället borde lära av idrotten vad gäller öppenhet för olikheter. Det tycker fotbollens förbundskapten Erik Hamrn.

Läs mer om Erik Hamrn.
Hrgota vill vara lösningen

Stockholm Elmander, Berg, Toivonen, Hysn. Erik Hamrn haft svårt att hitta den optimala anfallspartnern till Zlatan Ibrahimovic i fotbollslandslaget. Nu hoppas Branimir Hrgota att han är lösningen. -Jag hoppas på succ, säger han.

Alliansledarna firade 10 år

Stockholm Alliansledarna firade på söndagen tio års jubileum med en pressfika i Stockholm. De firade också att 300 000 fler människor fått jobb jämfört med 2006.

Läs mer om Stockholm.
Farliga föremål hittades i lägenhet

Norrköping Bombgruppen på väg från Stockholm för att undersöka föremålen som misstänks vara explosiva.

Läs mer om Stockholm.
Petter 42:a i Ö till ö

Stockholm 75 kilometer och 26 öar senare: Ö till ö - som räknas som VM i sporten swimrun har avgjorts i Stockholm.

Läs mer om Stockholm.
Ville kramas - stal mobiltelefonen

Finspång Den 30-åriga mannen gick fram till kvinnan och gav henne en kram. Men han var inte intresserad av att starta en kärleksrelation istället stal han hennes mobiltelefon som hon

Hesa tuppar jagar bort turister

Zagreb Ett dussintal tuppar driver turister på den kroatiska ön Solta till vansinne.

Läs mer om Solta.
Julia får spela i Los Angeles

Golf, Söderköping Söderköpingsgolfare får landslagschans. Söderköpings GK:s Julia Ericson spelade till sig en fin bronsplats i helgens deltävling av handitouren, som spelades på hemmabanan

Bengaler försenar biljettsläppet

Stockholm De bengaliska eldar som tändes i Malmö FF-klacken i kvalmatchen mot Salzburg kommer få konsekvenser.

Läs mer om Malmö FF-klacken och Salzburg.
Självkörande bilar som att åka hiss

Halmstad Självkörande bilar omkullkastar synen på föraren. När bilen sköter allt själv spelar det mindre roll om personen bakom ratten är sjuk, full eller sover, konstaterar Transportstyrelsen.

Läs mer om Transportstyrelsen.
FXM-chef brottsmisstänkt

Stockholm En hög chef på Försvarsexportmyndigheten (FXM) misstänks ha förskingrat 24 375 kronor från myndigheten. Nu har chefen anmälts till Statens ansvarsnämnd.

Börsen backade - dollarn över sjuan

Stockholm Det började uppåt, men ganska snart föll kurserna på Stockholmsbörsen tillbaka och låg stadigt kvar på ungefär samma nivå.

Läs mer om Stockholmsbörsen.
Planerade bosättningar möter kritik

Stockholm Israels beslut att `förstatliga` 400 hektar mark på Västbanken har mötts av kritik både inifrån Israel och från den eviga bundsförvanten USA.

Läs mer om Israel, USA och Västbanken.
Sanktioner förbereds mot Ryssland

Stockholm Ambassadörerna från de 28 EU-länderna möts i dag och i morgon för sätta ihop ett kännbart paket med nya sanktioner mot Ryssland.

Läs mer om EU-länderna och Ryssland.
Kopparstöld stoppar tågtrafik

Stockholm Tågtrafiken mellan Bålsta och Enköping står stilla då koppar stulits från elledningar, enligt Trafikverket.

Läs mer om Bålsta, Enköping och Trafikverket.
Slakteriet ett av Sveriges bästa

Valdemarsvik Ett drygt år efter starten är Bjursunds slakteri på god väg mot målet att bli omtalat som ett av landets bästa slakterier. I januari 2013 konstaterades att Blå Kusten slakteri

Läs mer om Blå Kusten.
Företagarna anordnar politisk debatt

Valdemarsvik Ikväll arrangerar Företagarna i Valdemarsvik en politisk debatt i Folkets Hus. Tio av nio partier, som ställer upp i kommunvalet den 14 september, återfinns på podiet. Sverigedemokraterna medverkar inte i debatten.

Läs mer om Företagarna och Valdemarsvik.
Misshandlade ex-sambons nya flickvän - i kyrkan

Finspång När kvinnan fick se ex-sambons nya flickvän i samma kyrkolokal tappade hon fattningen. Hon har nu åtalats för misshandel och ofredande.

Zethraeus får inte tidsbestämt

Stockholm Stureplansmördaren Tommy Zethraeus får fortsätta att avtjäna sitt livstidsstraff. Tingsrätten bestämde tidigare i år straffvärdet till 33 år. För lågt, enligt hovrätten som
Senaste nyheternaNyhetsdatabasen - Nyheter på ett ställe
Nyhetsdatabasen är en nyhetsagent och sökmotor som samlar nyheter från svenska tidningar. Här kan du snabbt läsa aktuella nyheter eller göra sök flera år tilbaka.
Kontakt
post@nyhetsdatabasen.se

Senaste 24t
21 20 19 18 17 16 15 14 13 12 11 10 09 08 07 06 05 04 03 02 01 00 23 22