Norrköpings tidningar


S sträcker ut handen till alliansen

Söderköping Moderaterna tappar ett mandat till miljöpartiet. Reultatet blir att bägge blocken får lika många mandat, 18 vardera, i fullmäktige. Sverigedemokraterna får en vågmästarroll.

Rysk husarrest skapar chockvågor

Stockholm Ryska affärsmän och politiker oroar sig för att historien upprepar sig efter att en av Rysslands rikaste män, Vladimir Jevtusjenkov, har satts i husarrest.

Bundet elpris det lägsta sedan 2006

Stockholm Det genomsnittliga elpriset för den som tecknar tidsbundet avtal var andra kvartalet i år det lägsta sedan 2006, enligt Energimyndigheten.

Läs mer om Energimyndigheten.
`Oansvarigt att göra SD till vågmästare`

Norrköping Marie Morell ser med oro på hur alliansen tappar greppet om makten samtidigt som Sverigedemokraterna ser ut att få ytterligare sex mandat i det östgötska landstinget.

Läs mer om Sverigedemokraterna.

V: Ställer inga ultimatum

Norrköping Vänsterpartiets hjärtefråga är att få bort vinsterna i välfärden men är i ett inledande skede `öppet för att se över allting`. Emil Broberg, gruppledare, är nöjd över sitt

Åkesson uppmanar Löfven till samtal

Stockholm Partitoppar passerar under dagen i strid ström talmannens kontor. SD:s Jimmie Åkesson meddelade efter mötet att man inte kommer att stödja någon statsminister som inte samtalar

Läs mer om Löfven.
Lurad kvinna döms till fängelse

Kalmar Efter att ha tagit mer än en miljon kronor från sin arbetsgivare döms en kvinna av Kalmar tingsrätt till fängelse i över ett år för trolöshet mot huvudman.

Läs mer om Kalmar.
`Easy rider`-hoj på auktion

Stockholm Den Harley Davidson-motorcykel som skådespelaren Peter Fonda körde i den klassiska filmen `Easy rider` från 1969 ska säljas på auktion.

Läs mer om Peter Fonda.
Fartyg ska ha kapats av al-Qaida

Islamabad Al-Qaidas avdelning i södra Asien har tagit på sig ansvaret för en kapning av ett pakistanskt krigsfartyg den 6 september.

Läs mer om Asien.
Kvinna hittad död i arrest

Borlänge En anhållen 25-årig kvinna hittades i morse livlös i en arrest i polishuset i Borlänge, skriver polisen på sin hemsida.

Läs mer om Borlänge.
Sexism bland japanska politiker

Tokyo En manlig politiker i Tokyo med ansvar för jämställdhetsfrågor tycker att det är okej att fråga en kvinnlig politiker varför hon inte gifter sig - så länge det inte sker offentligt.(TT)

Läs mer om Tokyo.
Centerns Hatt utan riksdagsplats

Stockholm IT-minister Anna-Karin Hatt (C) ser inte ut att ta någon riksdagsplats i valet trots att hon fanns med på två listor. Inte heller M:s partisekreterare Kent Persson.

Läs mer om Kent Persson.
Motvillig tvillingfar förlorar igen

Malmö Den man i Malmö som ville avsäga sig sitt faderskap, eftersom han bara gått med på att få ett barn genom äggdonation, får inget gehör i hovrätten heller. Därmed är han fortfarande

Läs mer om Malmö.
Döms för slag mot kvinnor i slöja

Malmö En 56-årig man får villkorlig dom för att ha misshandlat två kvinnor utanför universitetssjukhuset i Malmö. Hovrätten slår fast, till skillnad från tingsrätten, att han slog kvinnorna

Läs mer om Malmö.
Sony vinstvarnar

Tokyo Sony väntar sig att förlusten för helåret blir betydligt större än bolaget tidigare trott.

Romson: Vår budget kan få stöd av V

Stockholm Partitoppar passerar nu i strid ström talmannens kontor i sonderingarna för att bilda en ny regering. MP:s språkrör Åsa Romson försäkrar att en S-MP-regering kan få stöd av

Läs mer om Åsa Romson.
Döms för slag mot kvinnor i slöja

Malmö En 55-årig man får villkorlig dom för att ha misshandlat två kvinnor utanför universitetssjukhuset i Malmö. Hovrätten slår fast, till skillnad från tingsrätten, att han slog kvinnorna

Läs mer om Malmö.
Skola granskas efter nollning

Varberg Skolinspektionen vill veta hur en gymnasieskola i Varberg hanterar situationen efter en urspårad nollning i måndags. Fyra tonårsflickor fick då föras till sjukhus på grund av

Läs mer om Varberg.
Queiroz vill ta Iran till VM igen

Teheran Carlos Queiroz stannar som förbundskapten för Irans fotbollslandslag fram till VM 2018.

Läs mer om Iran.
Ruben Östlund blir professor

Stockholm Filmregissören Ruben Östlund har utsetts till professor på Akademin Valand vid Göteborgs universitet.

Läs mer om Akademin Valand.
Döms för slag mot kvinnor i slöja

Malmö En 55-årig man får villkorlig dom för att ha misshandlat två kvinnor utanför universitetssjukhuset i Malmö.

Läs mer om Malmö.
Man stal bakom disken

Norrköping Klockan 10.14 på onsdagsförmiddagen fick polisen in ett överfalslarm från ett apotek på Hantverkaregatan. En man hade tagit sig bakom disken och slitit åt sig varor. Gärningsmannen

Läs mer om Hantverkaregatan.
Kastas ut från Asiatiska spelen

Seoul Asiens olympiska kommitt har kastat ut den iranske ledare som anklagas för sexuella trakasserier, från Asiatiska spelen i Sydkorea.

Läs mer om Asiatiska och Sydkorea.
Motvillig tvillingfar förlorar igen

Malmö Den man i Malmö som ville avsäga sig sitt faderskap, eftersom han bara gått med på att få ett barn genom äggdonation, får inget gehör i hovrätten heller.

Läs mer om Malmö.
Vården dålig på mässling

Stockholm Vården måste bli bättre på att misstänka mässling.
Senaste nyheternaNyhetsdatabasen - Nyheter på ett ställe
Nyhetsdatabasen är en nyhetsagent och sökmotor som samlar nyheter från svenska tidningar. Här kan du snabbt läsa aktuella nyheter eller göra sök flera år tilbaka.
Kontakt
post@nyhetsdatabasen.se

Senaste 24t
16 15 14 13 12 11 10 09 08 07 06 05 04 03 02 01 00 23 22 21 20 19 18 17