Ölandsbladet


Detaljplan överklagad

Tvåvåningshus i Glömminge backe är inte att tänka på. Det menar ett grannpar som har överklagat detaljplanen som kommunen beslutade om i juni. Och de är inte ensamma om att klaga.

Läs mer om Glömminge.

Upphandlar med Bergkvarabuss

Nu direktupphandlar Borgholms kommun med Bergkvarabuss en månad i taget för skolskjutsarna till Köping och Gärdslösa skola. Fram till Kammarrätten säger något annat, säger utbildningsnämndens

Utspelade - nu på banan igen

Stephen Budge tränar turister för fullt på Borgholms grusplaner under sommaren - och tror stenhårt på att tennis har potential att utvecklas på orten. Inga pengar. Inga tennisplaner.

Vedkajen på väg att rasa

Hamnkapten Roger Andersson och yrkesfiskaren Ulf Åkerlund kan konstatera att Vedkajen sjunkit flera tum på kort tid. Jag hoppas att jag har fel, men görs inget nu kan kajen rasa innan

Läs mer om Ulf Åkerlund och Vedkajen.

Många synpunkter på hotell vid brofästet

När Coop får möjlighet att bygga sin nya butik vid brofästet, kan detaljplanen också ge plats för ett fem våningar högt hotell. Flera av grannarna protesterar mot byggnadshöjden i sina

Åkesson till Borgholm för valtal

Jimmie Åkesson version 2009 - när han i augusti återvänder till Borgholm för valtal hoppas SD på storpublik. FOTO: Kenth Jönsson Förra gången en handfull frusna åhörare. Denna gång stora skaror anhängare plus protesterande ryggvändare?

Läs mer om Borgholm.
David tvåa bakom `omöjlig` kenyan

Tätklungan efter drygt två kilometer in mot hamnen i Borgholm. Därefter drog Kipkorir ifrån och David Nilsson grejade en snygg andraplats. - Två minuter innan start trodde jag på segerchans.

Läs mer om Borgholm, David Nilsson och Kipkorir.
Många kom och firade Victoria

Tusentals människor fanns på plats på Solliden i går för att fira kronprinsessan, som bland annat fick ta emot en spettekaka, en skånsk delikatess, i present.

Läs mer om Solliden och Victoria.
Förberedd Kinka jagar ny VM-succ

På restaurangen i Eriksöre, familjeföretaget där Kinka jobbar, är en populär rätt Kinkas by the sword. Hon kombinerar jobbet som personalansvarig med en fullsatsning på fäktningen. Det har varit bra.

Läs mer om Eriksöre, Kinka och VM-succ.
Mörbylånga taxi i konkurs

Per-Olof Rooth och Mikael Lindberg blir arbetslösa på måndag när Mörbylånga taxi går i konkurs. Den förlorade upphandlingen blev för mycket. I helgen kör Mörbylånga taxi sin sista tur.

Läs mer om Mikael Lindberg och Mörbylånga.
Gripen Gas begär förlängt tillstånd

Trots kompakt motstånd ger Gripen Gas AB inte upp Öland. Nu begär företaget att prospekteringstillstånden för fem områden på Öland förlängs i tre år.

Läs mer om Öland.
Kommunal chef varnas

En förvaltningschef i Borgholms kommun har enligt uppgifter till Ölandsbladet varslats om skriftlig varning.

Läs mer om Ölandsbladet.
Jacobssons lever vidare

Martina Andersson visar upp några av de nyheter hon har infört, hon håller i franskt tvättmedel och sköljmedel som passar bra till alla sorters kläder men är särskilt bra för fina material

Flest viltolyckor i landet

Polisen får dagligen in flera anmälningar om viltolyckor på Öland i allmänhet och inom Borgholms kommun i synnerhet.

Läs mer om Öland.
Björn till Oskarshamn

Björn Leander börjar i höst en ny tjänst som kyrkoherde i Oskarshamn och kommer att veckopendla hem till Öland och Gårdby. FOTO: Arkiv Björn Leander lämnar sin tjänst som präst i Södra

Läs mer om Gårdby, Oskarshamn, Södra och Öland.
Ja till LOV i Borgholm

Privata utförare i hemtjänsten, nu ska LOV införas i Borgholm. Men vid maktskifte rivs fullmäktiges veckofärska beslut upp.

Läs mer om Borgholm och LOV.
Hovrätten fastställer dom för mordbrännare

Hovrätten fastställer domen på tre års fängelse för den grovt kriminella 52-åring som tände på sin före detta svärmors fastighet i Nedra Ålebäck. Försvarssidan hade annars goda förhoppningar

Läs mer om Nedra Ålebäck.
Tar in konsult om ny turistorganisation

Ölandskommunerna vänder blickarna utåt för synpunkter på framtidens turistorganisation. - Vi behöver någon som tittar på det utifrån, säger kommunalförbundets ordförande Henrik Yngvesson.

Läs mer om Henrik Yngvesson.
Nytt direktflyg från Kalmar/Öland

BMI är Storbritanniens mest punktliga flygbolag sedan 10 år tillbaka. I Sverige trafikerar de Karlstad och Göteborg och nu är turen kommen till Kalmar. I tre år har Kalmar-Öland Airport

Fransson swingar mot British open

Det har varit en dröm länge och nu har Håkan Fransson sin chans. Att spela legendariska majortävlingen British open. - Det är femton procents chans att jag klarar kvalet, säger han själv. Tredje gången gillt.

Läs mer om British och Håkan Fransson.
`Vi tror på riktade insatser`

Svar debattinlägg Ölandsbladet 27 maj I en debattartikel ondgör sig moderaterna Yngvesson,Forsman och R Andersson över socialdemokraternas politik och använder någon form av skrämselpropaganda

Svar till Sofie Loirendal

I motsats till vad Du säger finns det många frågor på det kommunala planet där man måste ta ideologisk ställning, precis som i riksdagen.

Läs mer om Sofie Loirendal.
60-åring tjuvkikade på duschande par

60-åringen från Västsverige kunde inte låta bli att tjuvkika på det unga paret när de duschade. Nu döms mannen till 12 000 kronor i dagsböter för ofredande.

Läs mer om Västsverige.
Ölandsbladet tror på öppenhet

Ibland måste man erkänna att konkurrenterna gör det bra. Men bara ibland. Med stor behållning läste jag i alla fall Barometerns kartläggning av de stängda kommunhusen runt om i Kalmarsundsområdet.

Läs mer om Kalmarsundsområdet.
Inte ett spår av öländska tågsatsningar

Varje krona som satsas på järnvägstrafiken i Sverige, känns inte det som en förlorad krona för Öland? Riksdagsbeslut om miljardsatsningar på järnvägsspår har inte inneburit en enda krona till Öland sedan sista september 1961.

Läs mer om Sverige och Öland.Senaste nyheternaNyhetsdatabasen - Nyheter på ett ställe
Nyhetsdatabasen är en nyhetsagent och sökmotor som samlar nyheter från svenska tidningar. Här kan du snabbt läsa aktuella nyheter eller göra sök flera år tilbaka.
Kontakt
post@nyhetsdatabasen.se

Senaste 24t
10 09 08 07 06 05 04 03 02 01 00 23 22 21 20 19 18 17 16 15 14 13 12 11