Smålandsposten


Tungt för skogsfastigheter

Skogsfastigheter faller i pris efter minskad efterfrågan på timmer och papper. Fjolårets stormar har dessutom skapat ett överskott på timmer, i synnerhet i Norrland, där Ivar blåste

Läs mer om Ivar och Norrland.

Iphone-sug gav lyft för Apple

Teknikjätten Apple ökade sin försäljning med 4,6 procent till 45,6 miljarder dollar under det andra kvartalet i bolagets brutna räkenskapsår. Det var bättre än marknaden - som i snitt

Läs mer om Apple.
Trygga 6-1 för Tre Kronor mot Norge

I början såg Tre Kronor lite virrigt ut i den till slut ändå trygga segern med 6-1 mot Norge. Andra periodens 3-0 lovade gott - och svenska forwarden Dick Axelsson glänste.

Läs mer om Dick Axelsson, Norge och Tre Kronor.
Nedåt på USA-börserna

Det blev en svag handelsdag för Nasdaqs IT- och telekomaktier, både AT&T och Verizon gjorde marknaden besviken med sina rapporter för det första kvartalet.

Läs mer om Verizon.

Turkiet beklagar armeniskt massmord

För första gången uttrycker en turkisk premiärminister sitt beklagande över massakrer på armenier av ottomanska soldater som inträffade under första världskriget.

Förödande tågolycka i Kongo-Kinshasa

Minst 57 människor miste livet när ett tåg spårade ur i närheten av staden Likasi i den kopparrika Katangaregionen i Kongo-Kinshasa på onsdagen..

Poniatowska tog emot Cervantespriset

Den mexikanska författaren och journalisten Elena Poniatowska tog på onsdagen emot det prestigefyllda Cervantespriset i den spanska staden Alcalá de Henares.

Palestinskt avtal möts med skepsis

De två största palestinska organisationerna, Hamas och PLO, har kommit överens om ett försoningsavtal.. Men avtalet möts med misstro bland befolkningen, och ilska från Israel.

Läs mer om Israel och PLO.
Tv-tumult i speedway

Tv-bolaget C More stoppas inte från några av elitseriens speedwaybanor, även om inte klubbarna och förbundet är överens om fördelningen av tv-pengarna. Foto: Scanpix Ett besked som får Serieföreningen Svensk Speedway är reagera starkt.

Fler nobbar VW:s Scania-bud

Fler innehavare tackar nej till Volkswagens bud på Scania, varpå nej-sidan närmar sig de 10 procent som krävs för att stoppa köpet. Aktien pressas av marknadens allt mindre tro på ett

Läs mer om Scania.
Manning numera officiellt Chelsea

Den tidigare soldaten Bradley Manning, som dömts till ett 35- årigt fängelsestraff i USA för att ha läckt hemliga dokument till Wikileaks, kan nu officiellt kalla sig Chelsea.

Läs mer om Bradley Manning, Chelsea och USA.
AP-fonden säger ja till Scania-bud

Andra AP-fonden har beslutat att acceptera budet från Volkswagen på 200 kronor per Scaniaaktie, skriver fonden i ett pressmeddelande.

Avloppsvatten rann ut i hamnen

I sex års tid har avloppsvatten runnit rakt ut i Sannegårdshamnen i Göteborg. Utsläppen upptäcktes nyligen av personal som byggde om bryggorna vid hamnen.

Läs mer om Göteborg och Sannegårdshamnen.
Barnläkaren överväger stämma staten

Barnläkaren hade krävt drygt 2,9 miljoner kronor. Justitiekanslern (JK) beslut ger henne i stället 20 000 kronor för tiden hon satt frihetsberövad, misstänkt för ett spädbarns död. - Det är pinsamt, säger hennes advokat Björn Hurtig.

Läs mer om Björn Hurtig.
Separatist: Gripen journalist `gäst`

De proryska separatisterna i ukrainska Slovjansk bekräftar att de har gripit den amerikanske journalisten Simon Ostrovsky som rapporterar för nyhetssajten Vice News.

Läs mer om Simon Ostrovsky och Slovjansk.
Inga disciplinstraff i barnläkarfall

Polis och åklagare begick tjänstefel i hanteringen av fallet med den barnläkare vid Astrid Lindgrens barnsjukhus som misstänktes för dråp på en för tidigt född. 20 000 kronor får läkaren

Mattillgång avgör om älgen överlever

Älgarnas överlevnad hänger på om de har tillgång till mat, och vilken kvalitet det är på maten. Dessa två faktorer är de enskilt viktigaste för älgstammens fortlevnad.

Hank von Helvete ger ut kokbok

Den förre Turbonegro-sångaren Hans-Erik Dyvik Husby, tidigare mest känd som Hank von Helvete och från huvudrollen i filmen om Cornelis Vreeswijk, debuterar som kokboksförfattare. Norska

SVT vann schlagerstrid mot tv-bolag

SBS Discovery TV, som bland annat driver Kanal 5 och Kanal 9, registrerade ifjol varumärkesnamnen `Schlagerfestivalen` och `Schlager-SM`.

Läs mer om Kanal.
Reinfeldt: EU-rösta mot farlig sjuka

EU är inte perfekt, men en röst på partier som är för EU-samarbetet i valet till EU-parlamentet den 25 maj är en röst mot `den europeiska sjukan av nationalism` som har varit Europas

Läs mer om EU-parlamentet och EU-samarbetet.
Boeing sålde fler plan

Flygplanstillverkaren Boeing redovisar en fallande nettovinst för första kvartalet i år. Nettovinsten var 965 miljoner dollar, motsvarande cirka 6,4 miljarder kronor, eller 1:28 dollar

Prag drar in ansökan för EM 2020

Prag drar sig ur som kandidat att arrangera matcher i fotbolls-EM 2020. Det meddelade Tjeckiens fotbollsförbund på onsdagen, två dagar innan de formella ansökningarna ska vara inskickade.

Hurskainen ut direkt

För två år sedan gjorde Henri Hurskainen succ i badminton-EM när han tog silver på hemmaplan i Karlskrona. På onsdagen tog EM i ryska Kazan slut direkt för den svenske singelspelaren

The National ställer in i Ryssland

Det hyllade amerikanska rockbandet The National ställer in sina planerade konserter i Moskva och Sankt Petersburg i Ryssland samt i Kiev i Ukraina. På Facebook skriver bandet att orsaken

Stora Enso visar vinst och tappar vd

Stora Enso vänder och redovisar vinst för första kvartalet. Samtidigt meddelar bolaget att vd Jouko Karvinen lämnar sitt uppdrag på egen begäran efter sju år på posten.

Läs mer om Jouko Karvinen.Senaste nyheternaNyhetsdatabasen - Nyheter på ett ställe
Nyhetsdatabasen är en nyhetsagent och sökmotor som samlar nyheter från svenska tidningar. Här kan du snabbt läsa aktuella nyheter eller göra sök flera år tilbaka.
Kontakt
post@nyhetsdatabasen.se

Senaste 24t
02 01 00 23 22 21 20 19 18 17 16 15 14 13 12 11 10 09 08 07 06 05 04 03