Smålandsposten


Nedåt på Stockholmsbörsen

Handeln på Stockholmsbörsen inleddes med fallande kurser. Klockan 9.20 hade OMXS-index gått ner med 0,4 procent till 452,2. Nedgången var i linje med utvecklingen på de ledande börserna

Läs mer om Stockholmsbörsen.

Xbox-lansering stoppad i Kina

Microsoft skjuter upp lanseringen av Xbox One i Kina, bara en dag innan spelkonsolen enligt planen skulle finnas på marknaden. Tidigare i år slopades det 14-åriga förbudet mot maskiner

Läs mer om Kina och Xbox One.
Väckarklocka till Gävlemoderater

Gävlemoderaterna får det - inte så smickrande priset - Elin Wägners väckarklocka. Det är moderaternas motstånd mot det så kallade Fristadssystemet som har fått Svenska Pen att skänka

Colin Farrell i `True detective`

Skådespelaren Colin Farrell är klar för en roll i succserien `True detective`. Farrell avslöjade själv nyheten i en intervju i den irländska tidningen Sunday World.

Läs mer om Sunday World.

Nedåt på Asiens börser

De ledande Asienbörserna sjönk under måndagen. Tokyobörsens Nikkei 225-index gick ned med 0,7 procent och det bredare Topixindex sjönk med 0,1 procent.

Läs mer om Asienbörserna och Topixindex.
Försäkringskassan hjälper AF med IT

Försäkringskassan ska ta över driften av Arbetsförmedlingens IT-system, enligt ett avtal mellan de båda myndigheterna.

Norwegian till tingsrätten i dag

Norwegians många förseningar på långdistanslinjerna blir nu ett fall för tingsrätten.

Sierra Leone öppnar igen

Redan innan utegångsförbudet i Sierra Leone tog slut vid midnatt till måndagen började människor i huvudstaden Freetown att fira genom att sjunga och dansa på gatorna. Landet stängdes

Läs mer om Freetown och Sierra Leone.
Karantän kan förvärrat utbrott

Masskarantänen för att stoppa spridningen av ebola i Liberia och Guinea kan ha förvärrat utbrottet, visar ny forskning. - Man måste ta hänsyn till hygienen om karantän ska vara effektivt,

Läs mer om Guinea och Liberia.
Ännu mycket socker i barnens mat

Det har blivit bättre de senaste tio åren. Men fortfarande innehåller många livsmedel som riktas till barn alldeles för mycket socker och salt, enligt en rapport.

Snyggt i stort sett, Sylvester

Trummisar som går solo är ett långt och intressant kapitel i musikhistorien. Don Henley fick den mest framgångsrika solokarriären när Eagles lade av första gången. Men han både skrev

Läs mer om Sylvester.
Polisstyrkan i Blåljushuset har halverats på mindre än två år

Stationsbefälet Bengt Adolfsson har fått se sin styrka med ordningspoliser halverad sedan invigningen av Älmhults blåljushus för mindre än två år sedan.

Läs mer om Blåljushuset.
Mats Nilsson (C) vill ha mer pengar till stiften

Mats Nilsson (C) har motionerat till kyrkomötet dels om att det blir allt viktigare att optimera inkomsterna då medlemmarna blir färre och dels om att kyrkomötet ska avsätta medel för

Intensiva dagar väntar Löfven

Nu inleds S-ledaren Stefan Löfvens ödesvecka.

Läs mer om Löfven.
Inbrott på Ryttarvägen

Ett villainbrott upptäcktes på söndagskvällen på Ryttarvägen i Alvesta. Tjuvarna ska ha tagit sig in genom att krossa ett fönster någon gång under dagen.

Läs mer om Alvesta och Ryttarvägen.
60 kilo noshörningshorn eldades upp

Ett zoo i den tjeckiska staden Dvur Kralove, omkring 15 mil nordost om Prag, har eldat upp cirka 60 kilo noshörningshorn som del i en kampanj för att rädda världens noshörningar från

Läs mer om Dvur Kralove och Prag.
Maven cirklar kring Mars

Nasas rymdfarkost Maven har lagt sig i omloppsbana kring Mars, meddelar den amerikanska rymdstyrelsen. Den obemannade farkosten har färdats i tio månader för att ta reda på vad som hände med planetens vatten.

Läs mer om Maven.
Kommuner missköter cykelvägar

Bara nio av Sveriges största kommuner är bra på att sköta sina cykelvägar visar en mätning som Trafikverket gjort. Lika många cyklister som bilister får nu invalidiserande skador i samband med olyckor, skriver Svenska Dagbladet.

Terrorcell sprängd i Europa

Fem personer har gripits runt om i Europa, misstänkta för att ha planerat terrordåd. Det uppger en källa inom Belgiens underrättelsetjänst för tv-kanalen CNN.

Läs mer om CNN och Europa.
Grovt rån mot väktare i Stockholm

En väktare attackerades och rånades i Stadshagen i centrala Stockholm på söndagskvällen. Väktaren satt i sin bil när rånarna hotade honom med ett pistolliknande föremål.

Läs mer om Stadshagen och Stockholm.
Kritik mot utökat strandskydd

Kommuner i Bohuslän är kritiska till att strandskyddet utökas från 100 meter till 300 meter. Länsstyrelsen i Västra Götaland ska fatta beslut senast i december.

Läs mer om Bohuslän och Västra Götaland.
Fjärde raka segern för Barcelona

Foto: Scanpix Barcelona är enda lag med full poäng efter fyra omgångar av den spanska ligafotbollen. Den fjärde raka segern kom borta mot Levante, 5-0.

Läs mer om Barcelona och Levante.
Kinesiska krigsfartyg besöker Iran

Två kinesiska jagare har lagt till i den iranska hamnstaden Bandar Abbas för ett fyra dygn långt besök. Det är första gången kinesiska örlogsfartyg besöker Iran och ett tydligt tecken

Läs mer om Iran.
Kinesiska krigsfartyg besöker Iran

Två kinesiska jagare har ankrat i den iranska hamnen Bandar Abbas i ett unikt besök som signalerar stärkta förbindelser mellan de två länderna.

Läs mer om Iran.
Jonas von Essen minnesmästare igen

Lärarstudenten Jonas von Essen från Skövde vann guld för tredje året i rad när SM i minne hölls i stadsbiblioteket Göteborg i helgen. Foto: Scanpix - Nu föll allt på plats, det var extremt skönt, säger vinnaren.

Läs mer om Essen, Göteborg och Skövde.Senaste nyheternaNyhetsdatabasen - Nyheter på ett ställe
Nyhetsdatabasen är en nyhetsagent och sökmotor som samlar nyheter från svenska tidningar. Här kan du snabbt läsa aktuella nyheter eller göra sök flera år tilbaka.
Kontakt
post@nyhetsdatabasen.se

Senaste 24t
09 08 07 06 05 04 03 02 01 00 23 22 21 20 19 18 17 16 15 14 13 12 11 10