Smålandsposten

Älmhult tar emot Burseryd i serieavslutningen i division 4 Småland västra

Sista matcherna i division 4 Småland västra spelas i kväll, och Älmhult och Burseryd möts i Haganäshallen. Burseryd vann sin senaste match med 10-9 mot Alvesta, Älmhult lyckades inte lika bra och förlorade mot Öjaby Sport.

I kväll möts Brahe och Forum Sparks i Sporthallen

Dags för match - Brahe möter Forum Sparks på hemmaplan i division 2 Småland/Blekinge. Båda lagen vann senast, Forum Sparks med 51-50 mot Växjö Ravens och Brahe med 87-36 mot Kalmar.
Läs mer om Brahe, Kalmar och Sporthallen.
Förseningar i tågtrafiken efter olycka
En olycka inträffade vid Ulriksdals tågstation i Solna kommun, norr om Stockholm, vid 19. 30-tiden på lördagen.
Läs mer om Solna och Stockholm.
Samir och Viktor: Tvingades ställa in - kunde inte landa helikoptern
Flera tusen föräldrar och barn fick lämna Kosta besvikna - idolerna Samir och Viktor ställde in konserten sedan man inte lyckats landa med helikoptern. En ersättningskonsert är insatt redan på söndag morgon.
Läs mer om Kosta, Samir och Viktor.

Åhus slog Kalmar i jämn match i Sånnahallen

Ett måls övervikt avgjorde en jämn match för Åhus, som vann hemma mot Kalmar med 26-25 (15-15) i division 2 södra i handboll på lördagen. I och med detta har Kalmar tio förluster i rad.
Läs mer om Kalmar och Sånnahallen.
Stort jubel när Kristianstad säkrade seriesegern med vinst mot Ankaret/Lundagård
Spelarna i Kristianstad hade all anledning att fira efter 37-14 på bortaplan mot Ankaret/Lundagård. Det betyder nämligen att Kristianstad har säkrat seriesegern i division 3 södra i handboll. Ankaret/Lundagård ligger på sjätte plats i tabellen.
Läs mer om Kristianstad.
Ryssland svarar på Mays utvisningar
Den diplomatiska krisen mellan Ryssland och Storbritannien trappas upp. Ryssland svarar på de brittiska utvisningarna genom att utvisa 23 brittiska diplomater.
Läs mer om Ryssland och Storbritannien.
Här är nattens händelser - lokalt och i omvärlden
En natt utan några större polisiära händelser i Kronobergs län. Sverige Polisens fjällräddare har undsatt en man i 30-årsåldern som under dagen hade kört fast med sin skoter uppe på Naankitunturi söder om Vittangi i Kiruna kommun.
Läs mer om Kiruna, Naankitunturi och Vittangi.
Vi måste förändra skogs- och jordbruket
Från klimat- och miljöforskare världen över får vi samstämmiga larm och varningar om vår livsmiljö. I stort sett alla jordens hav är mer eller mindre nerskräpade och livsmiljöer dör.
Delad pott när Värnamo tog emot CL98IC A
Hemmalaget Värnamo och CL98IC A tog en poäng var i mötet i division 3 Småland Play Off i innebandy. Matchen slutade 4-4 (2-3, 2-1, 0-0). CL98IC A:s mål gjordes av Jonathan Karlberg 2, Kevin Sandebäck och Emil Andersson.
Värnamo möter CL98IC A i första matchen i division 3 Småland Play Off
I kväll är det äntligen premiär i division 3 Småland Play Off. Värnamo möter CL98IC A hemma i Värnamo Sporthall i första matchen.
Väntad seger för Lejonen som förlänger vinstsviten
Allt talade för seger för Lejonen, och så blev det också när det formstarka laget mötte Botulfsplatsen på bortaplan. Efter segersiffrorna 31-19 har nu Lejonen sex raka segrar. Botulfsplatsen har fem förluster i rad i division 3 södra i handboll.
Läs mer om Botulfsplatsen och Lejonen.
Uddamålsseger för Nybro som besegrade Vimmerby
Det blev uddamålsseger för bortalaget Nybro i matchen mot Vimmerby i Vimmerby Sporthall. Laget vann fredagens match i division 2 Småland i innebandy med 9-8 (5-3, 4-1, 0-4).
Hohultslätt får hoppas på en kvalplats efter förlust mot IFK Karlskrona
Hohultslätts säsong har varit tung. Nu står det klart att laget är så förankrat i bottenskiktet av tabellen att laget inte kommer kunna hamna på säker mark i division 2 södra i handboll.
Hundratals fall i ny brittisk pedofilhärva
En omfattande pedofilskandal i den brittiska staden Telford tros systematiskt ha riktat in sig på unga flickor i staden. Det tros finnas upp emot 1000 offer - och inrikesdepartementet har inlett en utredning av hur det har kunnat pågå.
Läs mer om Telford.
Hett länsderby inleder allsvenskt kval
En häftig derbykamp väntar i det allsvenska innebandykvalet. Växjö IBK Utveckling ställs mot Lagan IBK i bäst av tre matcher. - Kommer vi upp i nivå tror jag att vi slår dem, säger Växjötränaren Ola Karlsson.
Tokyobörsen avslutar handelsveckan nedåt
Det var en blandad utveckling på Asiens ledande börser under veckans sista handelsdag. Tokyobörsens Nikkei 225-index sjönk 0,6 procent i skakig handel.
Otryggt och utsatt
BRÅ:s rapport är en viktig inblick i en halv miljon människors vardag. Brottsförebyggande Rådet har presenterat ytterligare en del av sin trygghetsundersökning. Denna gång är det utsatta områden som står i fokus.
Sista omgången när Månsarp möter andraplacerade Hovshaga
Sista matcherna i division 2 Småland spelas i kväll, och Månsarp och Hovshaga möts i Norrahammars Sporthall. Hemmalaget har åtta raka förluster, senaste mot Kalmarsund U med 6-10. Hovshaga vann sin senaste match med 9-8 mot Slätafly.
Femteplacerade Vimmerby tar emot Nybro i sista matchen i division 2 Småland
Sista omgången i division 2 Småland är det dags för när Vimmerby tar emot Nybro i Vimmerby Sporthall i kväll. Nybro bröt sin vinstsvit på tre matcher senast, när det blev lika mot Nässjö, 5-5.
Nässjö tar emot Ingelstad i serieavslutningen i division 2 Småland
Sista matcherna i division 2 Småland spelas i kväll, och Nässjö och Ingelstad möts i Nässjö Sporthall. Ingelstad har inför matchen en vinstsvit på tre segrar i rad. Den senaste matchen för Nässjö slutade oavgjort, 5-5, mot Nybro.
Spotify gör börsdebut 3 april
Musikjätten Spotifys börsdebut på New York-börsen kommer att ske den 3 april, avslöjade bolaget under sin kapitalmarknadsdag.
Läs mer om New York-börsen.
Vipers kom inte upp i nivå - föll i första kvartsfinalen
Linköping IBK var det bättre laget och vann rättvist hemma i Linköpings Idrottshall med 6-3 hemma mot Växjö Vipers i den första SM-kvartsfinalen SM-kvartsfinalen. Linköping chockstartade genom att göra 1-0 redan efter 33 sekunders spel.
H&M rasar på börsen
Blandat på de ledande börserna i Europa. Stockholmsbörsen backar i lunchhandeln Strax innan klockan 13. 00 backar det breda OMXS-index i Stockholm med 0,2 procent. Däremot är det muntrare miner i Tyskland och i Frankrike.
Analytiker: Öppnar för fler Nordkoreasamtal
Nordkoreas utrikesminister Ri Yong-Ho ska träffa sin svenska kollega Margot Wallström i Stockholm.