Smålandsposten


PSG förstärker försvaret

Fotbollsklubben Paris Saint-Germain lånar högerbacken Serge Aurier, VM-spelare för Elfenbenskusten, från ligakonkurrenten Toulouse. PSG har rätt att köpa loss Aurier när den ettåriga

AT & T ökar intäkterna

Teleoperatörsjätten AT & T redovisar 32,6 miljarder dollar i intäkter för andra kvartalet, en ökning jämfört med fjolårets 32,1 miljarder. Vinsten blev 3,6 miljarder, 68 cent per aktie.

Man dog i sandgrop han grävt

En 26-årig man dog på måndagseftermiddagen på Francis State Beach i Kalifornien, USA, efter att en sandgrop han grävt kollapsade medan han stod i den, rapporterar flera medier.

Läs mer om Kalifornien och USA.
Årets högsta temperatur i Värmland

Onsdagen blev sommarens varmaste dag hittills. Nytt årsrekord sattes i Värmland. Foto: Scanpix Och SMHI utökar värmevarningarna ytterligare, nu gäller de även Västra Götaland och Västergötland.

Danska FN:s sändebud till Sydsudan

Den danska diplomaten Ellen Margrethe Løj utnämndes på onsdagen till FN:s särskilda sändebud till världens yngsta nation Sydsudan, av världsorganisationens generalsekreterare Ban Ki-Moon.

Årets högsta temperatur i Värmland

Onsdagen blev sommarens varmaste dag hittills. Nytt årsrekord sattes i Värmland. Foto: Scanpix Och SMHI utökar värmevarningarna ytterligare, nu gäller de även Västra Götaland och Västergötlands

Läs mer om Värmland och Västra Götaland.
Fortsatt vinstsaga för Facebook

Facebook redovisar en omsättning för andra kvartalet på 2,9 miljarder dollar - en ökning med 61 procent jämfört med motsvarande period i fjol, 1,8 miljarder. Nettovinsten för kvartalet

Läs mer om Facebook.
Spindelmannen-film blir försenad

The Amazing Spider-Man 3`, uppföljaren till tvåan som hade premiär i våras, skjuts upp två år till 2018, skriver Variety.

Läs mer om Variety.
Fotbollsbuss fylld med knark

En buss fylld med paraguayanska ungdomar på väg till en fotbollsturnering stoppades vid gränsen till Chile. Tulltjänstemännen hittade 400 kilo marijuana på bussen.

Läs mer om Chile.
Många döda i bombdåd i Nigeria

Minst 82 människor miste livet i två separata bombdåd i staden Kaduna i norra Nigeria på onsdagen. Det första attentatet utfördes av en självmordsbombare och dödade 32 människor.

Läs mer om Kaduna och Nigeria.
Bulgariens premiärminister avgår

Bulgariens premiärminister Plamen Oresjarski lämnade, som tidigare aviserats, in sin avskedsansökan på onsdagen.

Läs mer om Plamen Oresjarski.
Man avled efter misshandel

En man avled efter att ha misshandlats vid Gröningen i Helsingborg på onsdagskvällen. Polisen fick in larmet strax innan klockan 18.30. När polispatrullen kom fram till platsen fann

Läs mer om Gröningen och Helsingborg.
Svenskar tvekar om Nordkorea

Det blev tidigare i veckan känt att orienteringsturnn Champions Week nästa år ska arrangeras i Kina och Nordkorea och att världens bästa orienterare ska bjudas in. Men flera av de svenska stjärnorna är skeptiska.

Läs mer om Kina och Nordkorea.
Polisen söker vittnen till butiksrån

Polisen söker nu vittnen till det rån som en person på moped utförde mot Ica i Vislanda i fredags.

Läs mer om Ica och Vislanda.
Nederländerna sörjer offren

Flaggorna i Nederländerna vajade på halv stång när planen med de första kropparna efter flygkraschen i östra Ukraina landade. Nu väntar ett långsamt identifieringsarbete.

Läs mer om Nederländerna och Ukraina.
Svenske fången bricka i spel

Flera parter kritiserar den ukrainska regeringen för att missköta förhandlingarna med rebellerna och äventyra livet på personer som hålls som gisslan. Än så länge är dock den kidnappade

Sålde hudkräm till arbetssökande

Den värmländske arbetsförmedlaren passade på att sälja hudvårdsprodukter till sina klienter under arbetstid. `Olämpligt`, anser Arbetsförmedlingen och anmäler kvinnan till personalansvarsnämnden,

Läs mer om Arbetsförmedlingen.
Politiker vill frånta Ryssland VM

Flera tyska politiker i Angela Merkels styrande konservativa parti har lyft frågan att frånta Ryssland fotbolls-VM 2018. Foto: Scanpix Anledningen är flygkraschen i Ukraina.

Läs mer om Ryssland, Ryssland VM och Ukraina.
Nordeas miljardlån till Rysk oligark

När många utländska banker drar sig ur den ryska lånemarknaden ställer Nordea ut miljardlån till tvivelaktiga ryska kunder, skriver danska Finanswatch.

Läs mer om Finanswatch, Nordea och Rysk.
FN ska utreda krigsbrott i Gaza

FN ska utreda om det begåtts krigsförbrytelser i samband med den pågående israeliska militäroperationen `Protective edge` i Gaza. Sammanlagt 29 av 47 länder i FN:s människorättsråd röstade på onsdagskvällen för att inleda en utredning.

Läs mer om Gaza.
Säsongen över för Thorkildsen

Den norska spjutkastaren Andreas Thorkildsen avslutar säsongen och missar därmed EM i Zürich i augusti. Den 32-åriga friidrottaren blir inte kvitt sina höftsmärtor.

Läs mer om Thorkildsen och Zürich.
Fastigheter större miljöbov än bygg

Bygg- och fastighetsbranschen står tillsammans för drygt två procent av de totala koldioxidutsläppen inom svenskt näringsliv. Det visar en rapport från Boverket. Det senaste året har

Läs mer om Boverket.
IMF sänker sin USA-prognos - igen

Ännu en gång sänker Internationella valutafonden (IMF) årets tillväxtprognos för USA.

Läs mer om Internationella och USA.
Misstänkt mord var olycka

En kvinna i 50-årsåldern som suttit anhållen misstänkt för mord på en jämnårig man i bostadsområdet Augustenborg i Malmö i helgen, har släppts på fri fot.

Läs mer om Augustenborg och Malmö.
Svalt intresse för sjuksköterskejobb

Konkurrensen mellan arbetsgivare som jagar sjuksköterskor är större än någonsin. I Region Skåne har flera tjänster haft färre än fem sökande. Foto: Scanpix Lönerna skiljer sig stort
Senaste nyheternaNyhetsdatabasen - Nyheter på ett ställe
Nyhetsdatabasen är en nyhetsagent och sökmotor som samlar nyheter från svenska tidningar. Här kan du snabbt läsa aktuella nyheter eller göra sök flera år tilbaka.
Kontakt
post@nyhetsdatabasen.se

Senaste 24t
01 00 23 22 21 20 19 18 17 16 15 14 13 12 11 10 09 08 07 06 05 04 03 02