Smålandsposten


Ingen häktad för Linköpingsskott

Samtliga sexton män som tidigare suttit anhållna misstänkta för mordförsök och medhjälp till mord efter måndagens dödsskjutning i Linköping har nu släppts på fri fot.

Läs mer om Linköping och Linköpingsskott.

Hunden Riff fann 66-åringen

Den 66-årige man som försvann från sitt boende i Markaryd i onsdags är nu funnen. Han hittades av hunden Riff och hans hundförarare från Hemvärnet.

Läs mer om Hemvärnet, Markaryd och Riff.
Nya strider efter tillfångatagande

Eldupphöret i Gaza som skulle vara i tre dygn hann knappt inledas innan det hela var över. Dagen som skulle ägnas åt humanitär återhämtning slutade i stället med en tillfångatagen israelisk

Läs mer om Gaza.
Telia-konkurrent tillbaka på banan

Den ryska mobiloperatören Mobile Telesystems (MTS) är på väg tillbaka till Uzbekistan, där Telia Sonera är näst största operatör med en 44-procentig andel.

Läs mer om Telia Sonera och Uzbekistan.

`Chippen` får vänta på debuten

I måndags blev den förre landslagsspelaren i fotboll Christian `Chippen` Wilhelmsson, 34, klar för en återkomst till Mjällby, som han lämnade 1999.

Läs mer om Christian, Mjällby och Wilhelmsson.
WHO varnar för ebolakatastrof

Ebolautbrottet i Västafrika är utom kontroll - men kan hindras från att växa i omfattning, förklarade Världshälsoorganisationens (WHO) chef Margaret Chan under ett möte på fredagen med presidenterna för Guinea, Liberia,

The Horrors till Way Out West

Way Out West fortsätter att utöka programmet, bara dagar innan festivalen drar i gång. Nu är det klart att det hyllade brittiska bandet The Horrors kommer till Göteborg för att uppträda.

Läs mer om Göteborg och Way Out West.
Varg dödade femton får i Vittsjö

Femton får fick sätta livet till och tre skadades efter en förmodad vargattack natten till fredagen på en grupp djur utanför Vittsjö i norra Skåne.

Läs mer om Skåne och Vittsjö.
Garrn får roll i pojkvännen DiCaprios nya film

Den tyska modellen Toni Garrn har landat sin första filmroll. Enligt Variety ska hon vara med i pojkvännen Leonardo DiCaprios kommande film `Under the bed`.

Läs mer om Toni Garrn.
Hotad för AIK-engagemang i Pride

På lördagen kommer flera idrottsföreningar och klubbar att visa sitt stöd för hbtq-rörelsen genom att gå i Pridetåget i Stockholm. Foto: Scanpix AIK kommer att göra det för femte gången.

Läs mer om Pride, Pridetåget och Stockholm.
Platsbrist blandar patienter

Platsbrist på Skånes universitetssjukhus (SUS) i Malmö och Lund gör att patienter vårdas på avdelningar där de inte hör hemma. Personalen oroar sig för felbedömningar när patienter behöver vård för annat än det avdelningen är specialiserad för.

Läs mer om Lund och Malmö.
Cedenblad: `Ska bli bäst i världen`

Förra gången `strypte` han en obesegrad polack. Foto: Scanpix På UFC-galan i Globen ska Magnus Cedenblad bromsa Scott Askhams karriär. - Det kan bli lite av min grej. Det är alltid speciellt att vara den första, säger MMA-fajtern.

Läs mer om Globen.
M tjuvstartar valrörelsen

Foto: Scanpix Alliansens och Moderaternas svaga opinionssiffror tvingar nu fram en tidigareläggning av Moderaternas valkampanj. Partisekreteraren Kent Persson har beslutat att starta

Dödsdömd konvertit till USA

En sudanesisk kristen kvinna som först dömdes till döden för att ha konverterat från Islam men som sedan friades efter internationella påtryckningar har anlänt till USA.

Läs mer om Islam och USA.
Soldat uppges ha tillfångatagits

Israel befarar att en av dess soldater har tillfångatagits, och samtalen i Egypten har skjutits upp som konsekvens. Det eldupphör i Gaza som inleddes klockan sju i morse och skulle vara i 72 timmar är nu definitivt över.

Läs mer om Egypten och Gaza.
Ugandas kritiserade anti-gaylag hävs

Ugandas konstitutionella domstol häver den kritiserade anti-gaylagen. Enligt domstolen antogs lagen felaktigt av landets parlament. Men homosexualitet är fortfarande straffbart i landet.

Sju åtalas för protest mot SD

Sju personer i 20-30-årsåldern åtalas för att ha stört Sverigedemokraternas torgmöte på Götaplatsen i Göteborg i maj. De sju deltog i en motdemonstration som samlade ungefär 1 000 personer

Läs mer om Götaplatsen och Göteborg.
Tio döda efter bombdåd i Irak

Tio personer dödades och 29 skadades på fredagen i ett antal bombdåd i Bagdad, enligt lokal polis. Merparten dödades av en bilbomb i ett shiitiskt kvarter i norra Sadr City i huvudstaden

Läs mer om Bagdad, Irak och Sadr City.
Israel varnar Gazaborna

Det eldupphör i Gaza som inleddes klockan sju i morse och skulle vara i 72 timmar blev inte långvarigt. Nu varnar israelisk militär Gazabor för att striderna återupptas, uppger BBC.

Läs mer om BBC, Gaza, Gazabor och Gazaborna.
Singelolycka på Norrleden

En bil med tre personer körde på torsdagsmorgonen i diket vid viadukten norr om Araby. Foto: Susanne Karlsson Enligt polisen körde bilen in i vajerräcket på vägen och hamnade därefter

Läs mer om Araby och Norrleden.
Svårsläckta skogsbränder rasar

Två svårsläckta skogsbränder rasar fortfarande utanför Ånge och mellan Sala och Surahammar. Räddningstjänster har bekämpat bränderna sedan i går och får nu hjälp av helikoptrar.

Läs mer om Sala, Surahammar och Ånge.
Ny brittisk stororder till Skanska

Skanska har fått en order från brittiska University of Cambridge värd motsvarande cirka 546 miljoner kronor. Byggjätten ska ansvara för infrastrukturen vid utbyggnaden av universitetet,

Läs mer om Cambridge, Skanska och University.
Elle Fanning spelar Mary Shelley i ny film

16-åriga Elle Fanning ska spela den brittiska författaren Mary Shelley i den kommande filmen `A storm in the stars`, skriver The Hollywood Reporter.

Dålig ekonomi sänkte flygbolag

Flygreseorganisatören Asian Pacific, även känd som Fly Olympic, har gått i konkurs. Hundratals svenskar befaras vara strandsatta sedan bolaget har ställt in flygningar till och från

Läs mer om Fly Olympic.
Hoppet ute för jordskredsoffer

Räddningsarbetare börjar förlora hoppet om att hitta fler överlevande efter torsdagens omfattande jordskred i Indien. Över 150 personer befaras ha omkommit då kanten på en kulle rasade

Läs mer om Indien.Senaste nyheternaNyhetsdatabasen - Nyheter på ett ställe
Nyhetsdatabasen är en nyhetsagent och sökmotor som samlar nyheter från svenska tidningar. Här kan du snabbt läsa aktuella nyheter eller göra sök flera år tilbaka.
Kontakt
post@nyhetsdatabasen.se

Senaste 24t
16 15 14 13 12 11 10 09 08 07 06 05 04 03 02 01 00 23 22 21 20 19 18 17