Södermanlands Nyheter

Bissarna klara för DM-semifinal

I fjol sparkade division 2-laget Södertälje FK Bissarna Fotboll ur DM. Även i årets upplaga ställde laget till stora problem. Först i förlängningens sista minut avgjorde Marcus Burman för NBIS med sitt 4-3-mål.

Bästa resultatet i Trosas historia

Ganska fantastiskt. Rätt häftigt. Ett fantastiskt fint bokslut." Det var närmast en euforisk stämning när kommunfullmäktige såg tillbaka på 2017. Nästan 34 miljoner kronor plus.
Malmlöf Onyx tredje nyförvärv
Rasmus Malmlöf blir Onyx tredje nyförvärv. Backen hämtas från förra storlaget Balrog. Klubben lyfter även upp fyra egna talanger. 26-årige Rasmus Malmlöf har gjort fyra raka säsonger i division 1 med Botkyrkaklubben Balrog.
Nyköpingskille kan ställas mot Zlatan
Enligt MLS-reporten Nick Sabetti är Nyköpings BIS-fostrade Adam Lundqvist på väg bort från Elfsborg till Houston Dynamo som spelar i den amerikanska högstaligan där även Zlatan befinner sig.
Läs mer om Elfsborg, Houston Dynamo och Zlatan.

LIVE: Peter Madsen dömd till livstids fängelse

Klockan 13.00 kom domen i Köpenhamns byret. Ubåtsbyggaren Peter Madsen döms av Köpenhamns byret till livstids fängelse för mord på Kim Wall. Följ direktrapporteringen här! Janna Holmqvist: " Det som hände Kim Wall fick inte hända".
Läs mer om Kim Wall.
Tajming förde Micke tillbaka till Nyköping
En längtan tillbaka till barndomsstaden i kombination med en frestande jobbannons som nyhetschef på Södermanlands Nyheter blev avgörande för Mikael Ringberger.
Ett framträdande för alla när åtta tävlar om att bli bäst i länet på poesi
Det blir en ordfest på fredag när åtta tävlande poeter från länet ska bli fyra. Då hålls länsfinalen i poetry slam på Nyköpings teater där vinnarna går vidare till svenska mästerskapen som hålls i Jönköping i maj.
Läs mer om Jönköping.
Släpp in våren i örat!
Missa inte vårens alla ljud genom proppar i öronen. Det är nu det händer! I år har våren varit minst sagt tveksam.
Våren firas in med eld, musik och tal
I Trosa kommun firas våren in med besked. Alla tre orterna har sin egen valborgseld med tillhörande musik, sång och vårtal. Våren har varit motsträvig och kall, men på Valborgsmässoafton kommer den att firas in rejält i hela Trosa kommun.
Läs mer om Trosa och Valborgsmässoafton.
Å-kroken, en framtida stadspark?
Stadsplanering Vi lever och bor i Nyköping, som är en av de äldsta, vackraste och mest kulturella städerna i Sverige. Det måste vi ta hand om och vårda!
Läs mer om Nyköping och Sverige.
Nu ska det avgöras - bara vinst som gäller för IFK
Hög fart på träningen inför den avgörande matchen borta mot Uppsala HK talar för att IFK Nyköping kommer ge allt för en vinst i den avgörande kvalrysaren.
Läs mer om IFK och Uppsala HK.
Ny påskrift - mer på ingång i Onyx
Mångsidige Rasmus Billnert Christiansson på långtidskontrakt. Fokus på två intressanta målvakter, varav en är ett nygammalt namn. Dessutom har chanserna ökat betydligt att Marcus Groth blir kvar. Onyx truppbygge formar sig allt mer.
Läs mer om Onyx.
Läget i Gripen: Nordvall senaste underskriften
Nyköping Gripen hade oroväckande få namnunderskrifter ett tag. Nu börjar de i alla fall droppa in. Senast på tisdagen: backen Albin Nordvall.
Läs mer om Albin Nordvall och Gripen.
Molly Sandén vill sluta vara alla till lags
Efter att hela sitt liv ha gömt sig bakom en fasad vill Molly Sandén ha förändring. På det nya albumet "Större" lämnar hon det gamla bakom sig, byter språk och gräver i jobbiga känslor.
Läs mer om Molly Sandn och Större.
Alva hittade rätt i två besättningar
Nyköpings KK:s Alva Johansen gjorde seniordebut i lite större sammanhang på säsongspremiären i Köpenhamn. Hon hittade rätt i två besättningar - framför allt ett riktigt lovande K4-lopp.
Läs mer om K4-lopp och Köpenhamn.
Kvinnor i fokus när Kulturskolans elever framför Voices
På tisdag och onsdag ställer sig hundra elever från Kulturskolan åter på Culturums scen med konserten Voices. Under tisdagen var det genrep och dit hade även en speciell gäst bjudits in.
Läs mer om Kulturskolan.
Förbjuden musik från världens hörn på Koordinaten
På onsdag avslutar bandet The forbidden orchestra Oxelösunds konsertprogram för våren. De fem kvinnliga bandmedlemmarna har sina rötter i olika delar av världen.
Läs mer om Koordinaten och The.
Äntligen kom sommaren, och de vackra traditionerna samlar alla
När jag var på väg till jobbet såg jag en grupp människor, som spelade något som verkade vara ett trevligt och roligt spel. Det gjorde mig så nyfiken så jag gick fram till dem och frågade dem vad de skulle spela?
Frihet och jobb - vägen till integration
Integration Vad som var problemet med integrationen, flyktingvågen år 2015 eller det svenska systemet som inte var beredd att ta emot flyktingar?
20 miljoner saknas i kommunens budget
Årets första månader visar att det saknas 20 miljoner kronor i budgeten för Nyköpings kommun. Det är inte uteslutet att antalet tjänster påverkas. - Det får vi se, säger Urban Granström.
Läs mer om Urban Granström.
Bolaget är på ekonomiskt obestånd
Rydbergs bygg AB har ansökt om att försättas i konkurs. Ytterligare två bolag i samma koncern har ansökt om konkurs. Totalt berörs 100 anställda.
Danskarna starkast i ungdomslandskamp
85 cc-matchen vann Danmark stort. 250cc-matchen bröts efter 14 heat vid oavgjort resultat. De nordiska gästerna var starkast på Nyköpings motorstadion i årets första match.
Läs mer om Danmark.
Debatt: "Lösa argument mot Ibn Rushd som folkbildare"
Replik på Olof Jonmyrens ledare "Folkbildningen ska hålla gränsen". I din ledare för drygt en månad sedan, 9 mars, krävde du att "Folkbildningen ska hålla gränsen".
Läs mer om Folkbildningen och Ibn Rushd.
Payback time...
En annorlunda typ av hjälp, mer än ett decennium senare. Efter drygt 30 år som fotograf är det ganska förståligt att man får lite problem med ryggen. Jag har haft otaliga besök hos olika kiropraktorer och naprapater.
Så ligger landet för bygdernas utveckling
Den urbana normen, bostadsutmaningen, lokala eldsjälars pådrivarkraft. Frågorna var många när Hela Sverige ska leva Sörmland på fredagen höll landsbygdsting. Även sörmländsk medias roll väckte debatt.
Läs mer om Hela Sverige och Sörmland.