Värmlands Folkblad

Törngren till HV71

I går kom beskedet att Christoffer Törngren och Färjestad går skilda vägar. I dag skrev forwarden nämligen på för sin gamla klubb HV71.

Om livsmål och en halvminut till mars

Plötsligt stod han där. Till tonerna av mäktiga filmtrailerlåten Monolith, som passande nog namngett hela turnén, hissades buren upp från den öformade scenen.
Läs mer om Monolith.
En mer deltagande planeringsprocess
Hyresgästföreningen skall under en vecka på försommaren ägna Kronoparken särskild uppmärksamhet. Initiativet gläder. Med Kronoparken som exempel kan många viktiga frågor gällande samhällsplanering och samhällsutveckling diskuteras.
Läs mer om Kronoparken.
Skager lyfts upp av KIBF
Karlstad IBF lyfter upp ytterligare en spelare från klubbens U-lag i division 2. Nu handlar det om 21-årige forwarden Marcus Skager som får chansen i allsvenskan efter att den gångna säsongen svarat för 12 (8+4) poäng på 14 division
Läs mer om U-lag.

Kvartetten som sprängdes

Migration. Annie Lööf kallar regeringens förslag om att ge ensamkommande en ny chans att stanna i Sverige för riktigt dåligt utformat.
Läs mer om Sverige.
Forward lämnar Färjestad
Christoffer Törngren och Färjestad BK går skilda vägar. Forwarden anslöt till FBK från mästarlaget HV71 inför den gångna säsongen och skrev ett tvåårskontrakt. Men nu bryts det ett år i förtid.
Läs mer om FBK, Färjestad BK och Färjestad.
Linus Persson till Leksand
Nu är det klart att Linus Persson fortsätter karriären i allsvenska Leksand. Efter fyra säsonger med Färjestad i SHL erbjöds inte Hagforsbördige Linus Persson nytt kontrakt efter den gångna säsongen.
Läs mer om Färjestad, Leksand och SHL.
För fred och försoning
Väpnade konflikter pågår i Mellanösten, Afrika och på flera ställen i vår värld. Många regimer ropar efter fler vapen och de säger sig vilja stärka sitt försvar, inte anfalla.
Läs mer om Afrika och Mellanösten.
Hel och Eda resignerar
Genom avtalssamverkan kan kommuner och landsting överlåta utförandet av sina uppgifter till en annan kommun eller ett annat landsting. Detta innebär inte att kommuner kan åta sig landstingens uppgifter eller vice versa.
Läs mer om Eda.
Klimatet kan inte vänta
Vi är många som oroas över klimatet och inser att vi människor inte är riktigt schyssta mot vår planet.
Bekräftat: Johansson till Färjestad
Nu är det bekräftat. Djurgårdscentern Linus Johansson har skrivit ett tvåårskontrakt med Färjestad. - Färjestad har under de senaste åren spelat en riktigt rolig ishockey med mycket fart, skicklighet och många mål.
Läs mer om Färjestad.
Att tigga är inget brott
Så anslöt sig då Moderaterna till Sverigedemokraterna med ett förslag om ett nationellt tiggeriförbud. Vad händer med anständighet och medmänsklighet? Att Moderaterna inte gillar att det sitter tiggare utanför affären är ingen nyhet.
Uppgifter: Colling till SM-finalisten
Han har varit jagad - men nobbat erbjudandena - i flera omgångar. Men nu ser Adam Colling till sist ut att lämna Karlstad IBF för spel i toppklubben Falun, det uppger Expressen.
Lämnar KIBF för seriekonkurrent
Efter tre säsonger i Karlstad IBF lämnar Daniel Gonzalez Palm klubben. VF-sporten berättade för ett par veckor sedan om uppgifterna att seriekonkurrenten Visby jagade Karlstad IBF:s 28-årige forward Daniel Gonzalez Palm.
Inget VM för NHL-värmlänningarna
Nu är det bekräftat. Varken Jonas Brodin eller Joel Eriksson Ek i Minnesota Wild kommer spela VM för Sverige.
Nyckelspelare kvar i Hellton
Emmy Hollsten Skogman förlänger med IF Hellton. Emmy Hollsten Skogman hade bud från andra allsvenska klubbar och tvekade inför en fortsättning i Hellton. Men nu har linjespelaren bestämt sig för att stanna en säsong till.
Läs mer om Hellton.
Åhlin kör Sydsvenska - med filmteam i hasorna
Värmländske rallyföraren Fredrik Åhlin är klar för start i Sydsvenska rallyt - och det kommer att bli ett väldokumenterat framträdande. Åhlin ska nämligen följas av ett filmteam som ska göra en dokumentär för Skodas räkning.
Läs mer om Fredrik Åhlin och Sydsvenska.
Vindpark i Finnskogen
Naturligt att man blir orolig och fundersam när en vindkraftspark planeras i närområdet eller i den kära hembygden.
Läs mer om Finnskogen.
Världen på besök
Det är uppenbart att spänningen i världen har ökat under de senaste åren, och därmed även risken för krig och konflikter i större skala. FN:s generalsekreterare Antonio Guterres varnade härom veckan för en återgång till det kalla kriget.
Värmlänning till Brynäs
Brynäs värvar tillbaka värmländske Niclas Andersén, 29, som skriver treårskontrakt med Gävleklubben. Den Grumsbördige backen vann SM-guld med Brynäs 2012 och var lagkapten säsongen 2014-2015 då han lämnade för spel i AHL.
Läs mer om AHL, Gävleklubben och SM-guld.
Oliver Solberg kör RallyX Nordic
Nu är det klart att värmländske stortalangen Oliver Solberg, 16, kör RallyX Nordic även i år.
Läs mer om Oliver Solberg och RallyX Nordic.
Fackförbunden behöver S
Allt kan inte förändras inom fabriksgrindarna. Vi började båda som unga arbeta inom pappers- och massaindustrin. Snabbt blev vi också fackligt och politiskt aktiva. Pappers är ett starkt förbund med hög organisationsgrad.
Måste ha respekt för pengar
En kommun får inte göra av med mer pengar än som kommer in i skatt. För drygt ett år sen tog kommunalrådet ett så kallat ordförandebeslut om att bygga upp moduler för en ny förskola i Charlottenberg.
Läs mer om Charlottenberg.
Säg nej till gårdsförsäljning av alkohol
Uttalande från IOGT-NTO Värmlands distriktsårsmöte.
Fuskarna vinner fortfarande
I förra veckan berättade centerpartisten Emil Källström om hur han lyckades nå full pott, 2,0, på högskoleprovet - och hur betydelsefullt resultatet var för hans möjligheter att komma in på en eftertraktad högskoleutbildning och sedermera väljas
Läs mer om Emil Källström.