Värmlands Folkblad


Trafikolycka i Djupdal

Uppdaterad 09.54) Två bilar krockade i Djupdalen, Karlstad, under onsdagsmorgonen. Olyckan skedde vid sjutiden på morgonen. En av förarna har förts till sjukhus i ambulans.

Läs mer om Djupdal, Djupdalen och Karlstad.

Fler hjälp sökande ger stort minus

Nästan 25 miljoner kronor mer än beräknat. Det är vad de externa placeringarna av personer som behöver behandling kostar Karlstads kommun - bara i år.

Valfjället lägger sig på en ny nivå

När Valfjället skicenter öppnar den 29 november erbjuds övernattning för 200 personer. Om bygglovet beviljas. Det innebär enligt ett pressmeddelande från vd Jonas Henning att Valfjället

Läs mer om Valfjället.
Bildt fegar ut mot USA

I dag tillkännager Right Livelihood att amerikanske visselblåsaren Edward Snowden är en av fyra mottagare till det alternativa Nobelpriset.

Hopp om riktiga framsteg

Världens största klimatdemonstration genomfördes i helgen som gick. I New York tågade mer än 310 000 människor genom Manhattan. I den globala protesten deltog människor i 166 länder

Läs mer om Manhattan.
Spetsmark nära bryta måltorkan

Arvikatjejen Julia Spetsmark trivs bra i Kif Örebro. Mot Mallbacken var hon nära att åtgärda den personliga säsongens enda problem - måltorkan. - Det var synd att den tog på en försvarare.

Läs mer om Kif Örebro.
Mardrömsstart sänkte Mallbacken

Mallbacken fick en blytung start med 0-2 redan efter tre minuter. Då hjälpte det föga att man stod upp bra mot allsvenska fyran Kif Örebro i resten av matchen.

Läs mer om Kif Örebro och Mallbacken.
Sönderblåst Forshagapremiär

FORSHAGA Forshagas hemmapremiär mot Surahammar blev totalt sönderblåst. Slutligen var det också utvisningarna som fällde FIF på Ängevi. - Jag vet inte vad domaren höll för nivå i dag,

Läs mer om FIF, Surahammar och Ängevi.
Smaka på Värmland avslutar hälsovecka

Den här veckan sätts maten och hälsan på agendan i Värmland, finalen blir Smaka på Värmland till helgen i Mariebergsskogen i Karlstad.

Hemskickad av vården hittades avliden

Patienten sökte upp vårdcentralen på grund av värk i ett underben. Läkaren misstänkte att det var en ventrombos, propp. Prover togs och patienten fick gå hem i väntan på provsvaren.

Stor spännvidd när kulturveckan i Torsby inleds

Nio kulturdagar väntar Torsby kommun när Höstglöd invigs på lördag. På programmet finns allt från afghansk dans till barnteater och släktforskning.

Läs mer om Höstglöd och Torsby.
Operation ska rädda Nutts karriär

Trots att han tvingas till en omfattande operation var läkarbesöket ändå positivt. Går allt enligt planerna spelar Alexander Nutt Andersson smärtfritt för första gången på fyra säsonger

Werner ser Ayaz som förlorad

Degerfors sportchef Patrik Werner har ännu inte fått något bud på Ferhad Ayaz. Men chanserna att få behålla sitt stjärnskott till nästa säsong ser han som mikroskopiska.

Läs mer om Ayaz, Ferhad Ayaz och Patrik Werner.
Åhlin redo för rallycomeback

Han inledde säsongen med pallplats i Svenska rallyt och målet var full VM-säsong. Verkligheten blev en helt annan. Nästa helg gör Fredrik Åhlin, 23, comeback efter ett halvår utanför

Miljonbidrag räddade byggnad

När ett tidigare vagnslider hotades att falla sönder på Värmlands-Säby herrgård beviljades miljonbidrag av länsstyrelsen i Värmland. Nu är arbetet klart och kan visas upp för allmänheten.

Läs mer om Värmland och Värmlands-Säby.
Inbrottsvågen i Säffle rullar vidare

Under gårdagen anmäldes ytterligare fyra villainbrott i Säffle. Totalt har 17 inbrott och inbrottsförsök anmälts under de senaste två veckorna. - Det är mycket extremt, säger polisen.

Läs mer om Säffle.
Rasism kostar bara 5 000

Miljonskadestånd för romregistret skriver TT om att Justitiekanslern, JK, hittills beviljat ersättningar om sammanlagt 9,3 miljoner kronor.

Läs mer om Justitiekanslern.
Ovärdigt asylmottagande

Ett 50-tal boende på ett asylboende utanför Kramfors protesterade utanför Migrationsverkets lokaler i kommunen i måndags.

Premiärmål och debut i seger

En värmländsk premiärmålskytt i Johan Olofsson. Och en värmländsk debutant i 16-årige Rasmus Asplund. Färjestad tog på tisdagen första trepoängaren i CHL inför öde läktare i Löfbergs

Läs mer om CHL och Johan Olofsson.
Bråk och bengaler bland på bortastå

Massvis av bengaler som tändes inför matchen. Bråk mellan supportrarna under den. Det blev stökigt på bortastå i CHL-mötet på torsdagen - en person greps för användande av pyroteknik.

Jakobssons första seger med Global Offshore

Kapable femåringen Global Offshore tog sin första seger sedan han kom till Magnus Jakobsson då de vann V65-avdelning 1 på Momarken.

Läs mer om Global Offshore och Momarken.
Häktad för brand vid kommunhus

Under tisdagseftermiddagen häktades en 23-årig man på sannolika skäl misstänkt för mordbrand. Mannen misstänks ha tänt på en papperskorg som fanns utanför kommunhuset, och risken var

Påbygge nära skyddade hus oroar grannar

Ciab planerar att bygga på en fastighet på innergården i kvarteret Gruvan, mellan domkyrkan och pråmkanalen, med två våningar. Flera grannar uttrycker dock oro för insyn, buller och

Läs mer om Gruvan.
Inbrottsvåg sveper över Säffle

Under de två senaste helgerna har ett tiotal bostäder utsatts för inbrott. Nästan bara guldsmycken har försvunnit. En särskild grupp hos polisen utreder brotten.

Läs mer om Säffle.
M minskar nyvalsrisken

Ett historiskt misstag, betygsatte Ulf Adelsohn. Helt obegripligt, recenserade Sven Otto Littorin. Det handlar givetvis om Fredrik Reinfeldts besked på valnatten om att han avgår somMest läst senaste veckan
1.  Danska muslimer i fredsvaka mot hat


2.  Egyptier flyr från Libyen


3.  Egyptier flyr från Libyen


4.  Klent stöd för teori om Iran-bomb


5.  Danska muslimer i fredsvaka mot hat


6.  Marinkårssoldat rymde till Libanon


7.  Charlie Hebdo kommer ut igen


8.  Bukowskis ägare försenade utredning om falsk konst


9.  Singapores rika får bidra mer


10. Maskerade män rånade apotekSenaste nyheternaNyhetsdatabasen - Nyheter på ett ställe
Nyhetsdatabasen är en nyhetsagent och sökmotor som samlar nyheter från svenska tidningar. Här kan du snabbt läsa aktuella nyheter eller göra sök flera år tilbaka.
Kontakt
post@nyhetsdatabasen.se

Senaste 24t
23 22 21 20 19 18 17 16 15 14 13 12 11 10 09 08 07 06 05 04 03 02 01 00