Värmlands Folkblad


Klagande granne misshandlades

När mannen kom hem från krogen under natten till torsdag fick grannen nog och sade åt mannen att dämpa sig. Då gav sig mannen på grannen och tog bland annat strypgrepp.

17-åring fick ansiktet sönderslaget

En 17-årig ung man blev under lördagsnatten den 23 augusti misshandlad av en för honom okänd man. Det var när 17-åringen promenerade igenom stan vid 03 på natten som han mötte en man.

Vi kan inte bara se på när folk mördas

FN rapporterade i går att flyktingkatastrofen i det syriska inbördeskriget nått nya rekordnivåer. Över tre miljoner människor har flytt landet sedan striderna inleddes i mars 2011.

Fick besked om skabb efter åtta månader med klåda

En ung kvinna i Forshaga kommun hade klåda och sökte hjälp på vårdcentralen vid flera tillfällen. Först efter åtta månader fick hon beskedet att hon hade skabb.

Läs mer om Forshaga.

Skåpbil låg i diket - full med öl och cigaretter

Tullverkets gränsskyddsgrupp gjorde under fredagsförmiddagen ett beslag av en stor mängd alkohol och cigaretter i Skillingsfors.

Stekhett och dyblött Kalvrus väntar Nilsby

Nilsbys innebandygrabbar sökte efter en lämplig och annorlunda utmaning inför seriestarten i oktober. Och fann den i Kalvruset den 13 september.

Läs mer om Kalvruset och Nilsby.
`Biltema spär på en bild som inte är sann`

Dagarna innan en grupp romer skulle vräkas från ett tältläger intill E18 hjälptes några Karlstadsbor åt med att hitta ett tillfälligt boende åt dem.

Läs mer om E18 och Karlstadsbor.
Lysande i minsta detalj

Svenska eller engelska? Jag har läst att di lärde diskuterar om vilket språk Annika Norlin ska använda när hon skriver sina texter.

Läs mer om Annika Norlin.
Karlstadsbåt fick gliringar av norske kungen

Karlstadkillarna Jesper Åberg och Lars Deval hoppades på NM-guld. I stället fick de gliringar av norske kungen efter att ha valt fel startgrupp i fjärde heatet.

Läs mer om NM-guld.
Stort intresse för Släktforskardagarna

På lördag och söndag är det släktforskarmässa på CCC i Karlstad. Ett evenemang som Värmlands släktforskarförening har förberett sig för i två år.

Valde Jimmie Åkesson att svara fel på frågorna?

Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson blev 26 augusti intervjuad i SVT:s program VAL 2014.

Läs mer om Jimmie Åkesson och VAL.
Den som lyssnar kommer vinna

Alla etablerade partier, jag fattar ni inte vad ni gör? I era valmanifest finns nästan inget om den otroliga diskrimineringen av pensionärer genom fem realiserade jobbskatteavdrag.

Vargen kräver mat, i form av älg

Signaturen L. Andersson 14/8 försöker i en raljerande ton göra sig lustig över insändaren Säg ifrån så det hörs.

Läs mer om Säg.
Vill S bryta samförståndet i Regionen?

Nyligen presenterade Socialdemokraterna sitt program och sina löften för Region Värmland. Det innehåller i stor utsträckning satsningar som vi står i begrepp att besluta om och där vi troligen är helt överens!

Förtidsröstning på CSK och via ombud på andra sjukhus

Under tiden 8-12 september kan patienter, besökare och personal förtidsrösta utanför biblioteket på Centralsjukhuset i Karlstad klockan 10 och 15.

Läs mer om CSK, Centralsjukhuset och Karlstad.
Marit Paulsen FP:s dragplåster på stan

I torsdags var det fortsatt mingel på torget i Karlstad när politikerna körde vidare med sin valrörelse. Folkpartiet bjöd in Marit Paulsen för att möta väljarna och svara på frågor.

Läs mer om Karlstad och Marit Paulsen.
Återremiss för Båtenbygglov

Det blev inget beslut om förlängt tillfälligt bygglov för Båten. Förslaget till stadsbyggnadsnämnden var att ge ett lov som sträcker sig till juni 2019, men politikerna ansåg att frågan

Läs mer om Båten och Båtenbygglov.
Värmlandsmetanol kampanjar mot skatt på biobränsle

Värmlandsmetanol AB genomför ännu en annonskampanj i riksmedia där regeringen får kritik för sin beskattning av biobränsle.

Avliva myter om tiggeriet

Romerna är Europas mest förföljda folkgrupp. I de forna öststaterna lever många av dem ett liv i total misär. Rumänien har EU:s kortaste medellivslängd och allra värst är det för romerna,

Förtidsröstningen är igång

Under onsdagen gick startskottet för förtidsröstningen. I Vålberg hängde folk på låset till biblioteket för att lämna sin röst i god tid. - Det är lätt när man inte velar, säger Roland

Läs mer om Roland.
P-G klar för VM-start

P-G Andersson är tillbaka i en tävlingsbil. Värmlänningen kör både SM-finalen på Solvalla och VM-deltävlingen i Tyskland för Peter Hedströms team. Nästa säsong vill han köra permanent

Snart får Ove och Ingrid flytta in

Nu är lägenheterna på nya trygghetsboendet Klarastrand renoverade och invigda. - Det är toppen här, säger Ove Jonsson från Likenäs, som på lördag flyttar hit med sin hustru Ingrid. Sju lägenheter står klara för inflytt.

Läs mer om Ingrid, Klarastrand, Ove och Ove Jonsson.
Moderat politiker riskerar mista jobbet

En moderat politiker i Värmland riskerar att bli av med sitt jobb efter att ha anklagats för oegentligheter av företaget där politikern är anställd.

Läs mer om Värmland.
Valfjället kan bli dyr historia för kommunen

VA-satsningen vid Valfjället kan bli dubbelt så dyr som beräknat. - Kostnaden kommer att hamna mellan åtta och tio miljoner, hävdar Johnny Lundgren, Moderaternas ordförande.

Läs mer om Johnny Lundgren och Valfjället.
V tar med kulturen i valrörelsen

Vänsterpartiet tar ett kulturellt grepp i valrörelsen: på fem platser runt om i länet bjuder de på föreställningen Riskfritt. - Det är en sorts kabar som kommenterar den politiska utvecklingen i landet under alliansregeringen.

Läs mer om Riskfritt.Senaste nyheternaNyhetsdatabasen - Nyheter på ett ställe
Nyhetsdatabasen är en nyhetsagent och sökmotor som samlar nyheter från svenska tidningar. Här kan du snabbt läsa aktuella nyheter eller göra sök flera år tilbaka.
Kontakt
post@nyhetsdatabasen.se

Senaste 24t
07 06 05 04 03 02 01 00 23 22 21 20 19 18 17 16 15 14 13 12 11 10 09 08