Värmlands Folkblad


20-åring dömd för festivalvåldtäkt

Den 20-årige man som åtalats för våldtäkt på en 17-årig värmländsk flicka under Bråvallafestivalen i Norrköping fick på fredagen sin dom.

Bekämpa med expertis

Svar till Socialdemokraterna i Ullerud-Forshaga Moderaterna i Forshaga-Ullerud tycker inte, till skillnad från socialdemokraterna, att jämte myggplågan starta en fladdermusinvasion.

Svårare att tanka förnybart i Värmland

Redan till sommaren kan det bli betydligt svårare för alla som bor på landsbygden i Värmland att ta klimathänsyn när det är dags att tanka bilen.

Läs mer om Värmland.
Kvinna misstänks för branden

En brand i ett sexvåningshus i Arvika under onsdagen ledde till att 45 personer fick evakueras. Två separata källarutrymmen fattade eld och en kvinna sitter nu anhållen misstänkt för

Läs mer om Arvika.

Till Stefan Holm

Stefan Holm serveras en ordvits efter sin krönika i ämnet. Relaterat Jag leker med ord Här får du en ny ordvits. Höjdhopparen hoppades på under, när han skulle hoppa över. Sven E Blomquist

Läs mer om Här.
Åtalad för brukande av dopningsmedel

En 20-årig man från Kristinehamn har åtalats för ringa dopningsbrott. 20-åringen ska mellan den 13 januari till 12 mars innehaft och brukat testosteron, trenbolon och drostanolon som

Läs mer om Kristinehamn.
Grattis Alvesta

Vilken kommun du bor i avgör vilken lön du får. Det visar SSU:s undersökning om kommunernas sommarjobb. Högst lön får den som sommarjobbar i Alvesta. Där är lönen 108 kr i timmen.

Läs mer om Alvesta.
Ingen civil går säker i Gaza

Igår sköt Israel mot en FN-skola i Beit Hanoun, Gaza. Människor hade flytt från bomberna och sökt sig till skolan för att trodde att de var säkra där.

Läs mer om Beit Hanoun, FN-skola, Gaza och Israel.
Nu säljer de älgparken

Sugen på att köpa en älgfarm där en älgko som gärna pussas ingår? I så fall har du chansen nu när holländarna Harold och Nathalie de Wit säljer sin anläggning belägen en liten bit sydväst

Läs mer om Harold, Nathalie och Wit.
Tromb och ösregn överraskade länet

Uppdaterad) Helt plötsligt och oväntat drog en tromb in över Värmland under torsdagseftermiddagen. Tromben ställde till en hel del oreda bland annat vid Lysviks camping. - Det kom så

Läs mer om Värmland.
Bilfärd slutade i jordvall

En singelolycka inträffade vid Holmedal strax efter klockan 15 på torsdagseftermiddagen. Bilfärden slutade av någon anledning i en jordvall, uppger Årjängs räddningstjänst.

Läs mer om Holmedal.
Får drömchans i Mellanöstern

I tisdags gjorde han ett gästinhopp i Degerfors U21-lag. På fredag lyfter planet till Tunisien. Då är Haytham Chebil, 19, inbjuden till ett träningsläger med klubben Al Nasr från högstaligan

Rebecka: Det knöt sig lite i magen

Nästan exakt tre år efter terroristdåden i Oslo och på Utøya kom beskedet om ett terrorhot mot Norge. - Det är klart man är lite orolig, säger värmländska Rebecka Gröndahl som bor och

Läs mer om Norge, Oslo, Rebecka Gröndahl och Utøya.
Vilt och vackert under O-ringen i Arvika

2017 kommer mastodontarrangemanget O-ringen till Värmland med Arvika som huvudort. Campingområdet och O-ringentorget förläggs till det nedlagda flygfältet strax utanför staden.

JUST NU: Terrorhot mot Norge

Den norska säkerhetspolisen, PST, har uppgifter om att en terrorhandling är planerad mot Norge.

Läs mer om Norge och PST.
Förtvivlan över död som aldrig tar slut

Nu är det sommarlov, men snart börjar en ny termin; bland annat på Herrhagsskolan i mina kvarter i Karlstad. Där går 300 barn som sprider sprudlande livsglädje när de leker och skrattar

Läs mer om Herrhagsskolan och Karlstad.
Dödsfallsnotiser

24/7 Tony Sköld Grums Tony Sköld, Grums, har hastigt avlidit i en ålder av 69 år. Hans närmaste är maka, barn med familjer samt svärmor.

Man hoppade från brinnande hus

En man skadades allvarligt i en villabrand i Årjäng på onsdagskvällen. En villa började av oklar brinna i Låbbyn, Årjäng vid 23-tiden på onsdagen.

Läs mer om Låbbyn och Årjäng.
Ett mecka för veteranbilsentusiaster

430 bilar från bilens barndom fram tills 1970 samlades igår vid hembygdsgården i Brunskog. Anledningen: Veteranbilens dag i Gammelvala.

Läs mer om Brunskog och Gammelvala.
Ikea med vägglöss

Bert Karlsson har blivit asylboendekapitalist. Från poolkanten i sin villa berättar han för Expressen om sin verksamhet. Förra året omsatte den tre boenden och 50 miljoner.

Läs mer om Expressen.
Systemfel, inte elfel

På årets hittills varmaste dag stod tågen stilla mellan Stockholm-Göteborg och Stockholm-Malmö. En nedriven kontaktledning utanför Flen stoppade all trafik.

Tar strid om strandskydd till regeringen

Kristinehamns kommun vill att strandskyddet ska upphävas på en fastighet i området Vålösundet, ett område som nu är under utbyggnad. Beslutet revs upp av länsstyrelsen, som ansåg att

Läs mer om Vålösundet.
Heta känslor i damderbyt

Emelie Andersson var bara sekunder från att bli stor hjälte för sitt Qbik. Men. En sent dömd straff grusade de planerna. Och efteråt rasade Karlstadslaget: - Vi blev rånade, suckar hon efter 1-1 (0-1) i derbyt.

Läs mer om Karlstadslaget och Qbik.
Strömlöst i Skoghall

Uppdaterad) Drygt 400 kunder i Skoghall är just nu strömlösa, meddelar Fortum. Orsaken till strömavbrottet ska vara en kortslutning i en transformatorstation. Reparatören från Fortum

Läs mer om Fortum och Skoghall.
Nya båtplatser planeras i Karlstad

Det finns ett väldigt tryck på båtplatser i Karlstad och just nu pågår flera projekt för att kunna öka antalet. Redan till nästa båtsäsong kan 90 nya båtplatser ha byggts.

Läs mer om Karlstad.Senaste nyheternaNyhetsdatabasen - Nyheter på ett ställe
Nyhetsdatabasen är en nyhetsagent och sökmotor som samlar nyheter från svenska tidningar. Här kan du snabbt läsa aktuella nyheter eller göra sök flera år tilbaka.
Kontakt
post@nyhetsdatabasen.se

Senaste 24t
16 15 14 13 12 11 10 09 08 07 06 05 04 03 02 01 00 23 22 21 20 19 18 17