Västerbottens Folkblad

Nordebo: Jakten på syndabockar när rättigheter inskränks

Detta är en kommenterande text. Skribenten svarar för analys och ställningstaganden i texten. Nordebo: Jakten på syndabockar när rättigheter inskränks Opinionskrönikor.
Läs mer om Opinionskrönikor.

TV: Höjdpunkter från Team TG:s första vinst

Fotboll. Team TG tog säsongens första seger när man bortabesegrade Sollentuna under söndagen. Kolla in det sena avgörandet här - samt TG:s röda kort.
Läs mer om Sollentuna.
Minst elva migranter omkomna utanför Libyen
Utrikes. Den libyska kustbevakningen har bärgat kropparna efter elva människor som har drunknat utanför det afrikanska landet i samband med att de försökte fly över Medelhavet till Italien.
Läs mer om Italien, Libyen och Medelhavet.
Anna Bergström leder Humanisterna
Inrikes. Anna Bergström har valts till ny ordförande i förbundet Humanisterna. Hon efterträder Christer Sturmark som suttit på posten sedan 2005. Anna Bergström, forskare i global hälsa, har länge varit engagerad i Humanisterna.

Inhopparen matchhjälte i comebacken

Fotboll. Tillbaka från skada och inhoppare när Team TG spelade med en man mindre. Då fixade Joel Sihlberg säsongens första seger. - Jätteskönt, det här sprider energi, säger tränare André Ghanbari.
Svensk storförlust mot Finland: "Ser slitna ut"
Sporttelegram. Tre Kronor avslutade Carlson Hockey Games med en 3-7-förlust mot Finland i Pardubice. För vissa svenska spelare var det sista chansen att bevisa något inför VM i Danmark.
Läs mer om Danmark, Finland och Pardubice.
Nödvändigt med färre barn
Detta är en debattartikel. Det betyder att innehållet är skribentens egna uppfattning. Nödvändigt med färre barn Debattartiklar. Isolerat till Umeå och på kort sikt är det bra att växa.
Läs mer om Debattartiklar och Umeå.
Man knivskuren i Kumla - allvarligt skadad
Inrikes. En man knivskadades i Kumla på söndagskvällen och fördes till akutmottagningen på Örebro universitetssjukhus. - Mannen har fått stickskador utomhus i Kumla.
Läs mer om Kumla och Örebro.
Håkan Juholt öppnar turistbyrå i residenset
Inrikes. Sveriges ambassadör på Island tar sin uppgift att marknadsföra Sverige på stort allvar. I sommar öppnar Håkan Juholt turistbyrå i residenset.
Läs mer om Håkan Juholt, Island och Sverige.
Trelleborgs tränare startade i ny förlust
Sporttelegram. Skador och avstängningar härjar i Trelleborg. Då fick assisterande tränaren Magnus Andersson ta plats som mittback i startelvan mot Kalmar. Men comebacken slutade med en 0-1-förlust.
Läs mer om Kalmar och Trelleborg.
Andrén blev Viktor den förste
Sporttelegram. Han var reserven som gick in och gjorde dundersuccé. När Växjö säkrade SM-guldet höll Viktor Andrén nollan för tredje gången på fyra matcher. - När den här möjligheten dök upp så ville jag ta den, sade han.
Läs mer om SM-guldet, Viktor och Viktor Andrn.
Kraftig rök från brand på bilskrot i Bålsta
Inrikes. Svart, illaluktande rök sprider sig från en brand på en bilskrot i Bålsta, fem mil nordväst om Stockholm.
Läs mer om Bålsta och Stockholm.
Åkte 122 mil i buss - fick se guld
Sporttelegram. Segerleendena fanns på plats hos bortafansen redan innan pucken släpptes i den fjärde SM-finalen mellan Skellefteå och Växjö (0-5). Växjös supportrar hade inte åkt buss hela natten för att se sina favoriter förlora.
Läs mer om SM-finalen, Skellefteå och Växjö.
Guterres hedrade Dag Hammarskjöld
Inrikes. I samband med sitt besök i Uppsala besökte FN:s generalsekreterare António Guterres stadens gamla kyrkogård - och sin svenska föregångare Dag Hammarskjölds grav. Vid den lade han ned en blomkrans.
Läs mer om Dag Hammarskjöld och Uppsala.
Sedlar vällde ut från stoppad bil - tre häktade
Inrikes. En polispatrull satte på sirenerna när en bil med tre män i fredags gjorde konstiga filbyten längs Ringvägen på Södermalm i Stockholm.
Läs mer om Ringvägen, Stockholm och Södermalm.
Dalkurd tappade efter drömstart
Sporttelegram. Först spelade Dalkurds Mohamed Buya Turay fram Yukiya Sugita som iskallt kunde placera in 1-0 bakom William Eskelinen i Gif Sundsvalls mål. Sedan knappt två minuter senare var det Sugita som spelade fram Buya Turay till 2-0.
Vittsjös knock - besegrade mästarlaget
Sporttelegram. Fjolårets damallsvenska tabelltia Vittsjö stod för en imponerande insats i hemmamötet med regerande mästarlaget Linköping.
Läs mer om Linköping och Vittsjö.
Mindre flygplan slog runt vid landning
Inrikes. Ett mindre privatplan slog runt i samband med landning på Hagfors flygplats på söndagseftermiddagen. - Det handlar om en Cessna.
Läs mer om Cessna.
Två barn till sjukhus efter lägenhetsbrand
Inrikes. Två barn har förts till sjukhus sedan det börjat brinna i en lägenhet i Nacka. Enligt räddningstjänsten hade de andats in rök och fick åka ambulans till sjukhus för kontroll.
Läs mer om Nacka.
Doroteas framtid sitter inte i hyreshusen
Detta är en kommenterande text. Skribenten svarar för analys och ställningstaganden i texten. Doroteas framtid sitter inte i hyreshusen Opinionskrönikor.
Läs mer om Opinionskrönikor.
Liberalerna varnar för liberalism i kampanj
Inrikes. Liberalerna drar igång en kampanj med varningsskyltar för liberalism på affischerna. Syftet är att få till en ideologisk valrörelse - Det är väl lite provocerande, det är det som är meningen, säger partiledaren Jan Björklund.
Läs mer om Det och Jan Björklund.
Man drunknade i damm
Inrikes. En man i 80-årsåldern som hittades livlös i en damm i området vid det så kallade livsstilsboendet Victoria park i Malmö på lördagen har avlidit, rapporterar Sydsvenskan.
Läs mer om Malmö, Sydsvenskan och Victoria.
Mo Farah trea i London - nära Europarekord
Sporttelegram. Löparstjärnan Mo Farah slutade trea i London marathon. 35-åringen sprang i mål på nya brittiska rekordtiden 2.06.32, vilket var 44 sekunder långsammare än norrmannen Sondre Nordstad Moens Europarekord från förra året.
Läs mer om Europarekord och London.
Saudiarabien skärper regler för drönare
Utrikes. Saudiarabien inför restriktioner för drönare, dagen efter det att säkerhetsstyrkor skjutit ner en hobbydrönare nära kungens palats i Riyad. Drönaren upptäcktes av en patrull som "hanterade den utifrån sin order".
Läs mer om Riyad.
Man hittad död i lägenhet i Västerås
Inrikes. En man i 30-årsåldern har hittats död i en lägenhet i Västerås, enligt polisen. Polisen har inlett en förundersökning om mord. Image-text: Polisen i Västerås har inlett en förundersökning om mord. Arkivbild.