Motor

Prestandaversionen av Tesla Model 3 avslöjad

Ingen har ännu testat Tesla Model 3 och det mesta har varit mer eller mindre kvalificerade gissningar.Fram till nu. Här är det första beviset på kraften hos den kommande Tesla-modellen – prestandaversionen öser på bakom stängsel!
Läs mer om Tesla Model och Tesla-modellen.

Demenssjuk körde rattfull – frias helt

Mannen hade 1,36 promille i blodet och åklagaren yrkade på dom för grovt rattfylleri.Nu frias 70-åringen helt – på grund av ett läkarintyg om demens.
Nya Rolls-Royce Phantom provkörd: En vansinning upplevelse av extravagans
Julia Brzezinska har varit i Schweiz och provkört helt nyutvecklade Rolls-Royce Phantom.
Läs mer om Rolls-Royce Phantom och Schweiz.
Volkswagen till attack mot Tesla igen: Socialt ansvarstagande? Snälla...
Det är inte så vanligt att biltillverkare kommenterar sina konkurrenter, men den senaste tiden har Tesla hamnat i skottgluggen för Volkswagen – på ett väldigt offentligt sätt. Vi har till exempel fått höra hur chefer på Volkswagen sagt att Volkswagen har förmågor som Tesla inte har, och att allt Tesla gör kan vi överträffa. Trots det har Volkswagen inte fått fart på sin elbilsförsäljning och de nya modellerna i ID-familjen ligger fortfarande flera år bort. Tesla förstör tresiffriga miljonbelopp i dollar varje kvartal och de sparkar sina anställda hux flux Nu är det dags ig
Läs mer om ID-familjen, Tesla och Volkswagen.

Volkswagens elbil för Pikes Peak 2018 – blir det ett nytt rekord?

Under några timmar var det bara ett rykte, men nu har Volkswagen gått ut officiellt och berättat vad det handlar om: de ska tävla i backtävlingen Pikes Peak nästa år. Och inte nog med det, VW ska göra det med en elbil! Målet är att sätta ett nytt rekord för elbilar uppför Pikes Peak. Rhys Millen totalvann uppför Pikes Peak 2015 med sin elektriska eO PP03. Året därpå kom Rhys Millen tvåa men satte då rekordtiden för elbilar med 8:57,118. Racebilen eO PP03 hade då sju elmotorer och 1.190 kW (1.618 hk) samt inte mindre än 2.520 Nm. Med batteripaket på 50 kWh vägde bilen in p&#
Läs mer om Volkswagen.
Så blir priset för Volvos elvärsting Polestar 1
Med 600 hästkrafter och kaross i kolfiber blir Volvos Polestar 1 en riktig drömbil.Men enligt uppgifter till Autoblog blir elvärstingen en dyr historia.– Priset väntas ligga på mellan 130 000 och 150 000 euro, säger Johan Meissner, pressansvarig för Polestar, till sajten.
Läs mer om Autoblog, Johan Meissner och Polestar.
GM stänger Holden-fabrik idag – sista spiken i kistan för Australien
Idag, 20 oktober, produceras de sista bilarna i General Motors Holden-fabrik i Elizabeth, Australien. Det sker bara några veckor efter att Toyota släckte ljuset i sin fabrik i Australien. Förra året stängde Ford sina två kvarvarande fabriker. Därmed avslutas mer än ett sekels bilproduktion i Australien. De första handbyggda bilarna byggdes på mindre verkstäder med början 1901. Ford började bygga sin T-Ford 1925 och då inleddes eran med stora bilfabriker som producerade lokala modeller anpassade för Australien. GM-fabriken i Elizabeth har minskat sin personalstyrka flera gånger förut. Men när man nu defi
Viltolyckorna ökar – här är värst drabbade länen
Nio av tio svenskar är oroliga för att de ska råka ut för en viltolycka.Och oron är befogad.Viltolyckorna ökar och i år väntas drygt 58000 fordon krocka med ett djur.
Bildelsstölder ökar igen – Stockholm och Skåne hårt drabbade
Bildelar fortsätter att vara hett stöldgods. I Skåne har stölderna mer än fördubblats jämfört med föregående år.
Läs mer om Skåne och Stockholm.
Volvo får uselt betyg i ny kvalitetsundersökning – XC90 är tredje minst pålitlig av alla bilar
Krånglande växellådor och infotainmentsystem är de enskilt viktigaste orsakerna till att nya bilar inte håller lika hög kvalitet som något äldre bilar. Avancerad teknik kan göra körningen roligare, men den kan också reta bilägaren till vansinne. Det visar senaste omgången kvalitetsbetyg från amerikanska Consumer Reports. Det blir ett riktigt dåligt resultat för kvalitet och pålitlighet för Volvo XC90 i Consumer Reports nya undersökning. Volvo XC90 är den tredje minst pålitliga bilen av alla nya bilar, efter Tesla Model X och Cadillac Escalade. Faktum är att infotainmentsystemet fick
Model 3 klassas som genomsnittlig – Tesla är rasande
Tesla är rasande på amerikanska Consumer Reports, som nyss anklagade nya Model 3 för att bara ha genomsnittlig driftsäkerhet. Problemet är bara att Tesla Model 3 inte rullar på vägarna i något större antal och Consumer Reports har inte heller kört bilen. Under torsdagen släppte Consumer Reports nya siffror för hur pålitliga olika bilmodeller är. En kontroversiell detalj med siffrorna är att de i vissa fall – för nya bilmodeller – baseras på hur andra bilmodeller från samma märket har presterat tidigare. Consumer Reports baserar också betyget på om bilens komponenter delas med
Läs mer om Model, Tesla och Tesla Model.
Här är nya Audi A7 Sportback
Nu visar Audi upp sin nya A7 Sportback.Med linjer som går i det kantigare designspråket är den full av avancerad teknik som vi sett i storasyskonet A8.
Läs mer om Audi och Audi A7 Sportback.
Test: Elmopeden är den nya elcykeln
Elcyklarna har fått ett stort genomslag i Sverige det senaste året.Nu är det dags för elmopeden.Jag har testat det som är allra hetast bland dagens 15-åringar, elmopeden Vessla.Sen blir jag förstås glad när instruktionsboken inleds med orden Du är en hjälte.
Läs mer om Sverige och Vessla.Sen.
Se när räddningstjänsten släcker brand i Tesla Model S
Efter en olycka på en motorväg i Österrike fattade en Tesla Model S eld. Kvinnan som körde bilen skadades bara lindrigt och kunde ta sig ur bilen, men strax därefter började den alltså brinna. I den här filmen får vi se hur 35 brandmän lyckas släcka branden och följer Teslas rekommendation – att använda mycket vatten – kring hur en eldsvåda ska släckas. Efter släckningsarbetet filmades bilen med värmekamera för att övervaka batteriets temperatur och bilen placerades i karantän i 48 timmar för att se till att batteriet inte fattar eld igen, skriver räddningstjänsten.
Läs mer om Österrike.
Test: Vi kör nya snygga BMW 6-serie Gran Turismo
LISSABON. BMW skrotar min gamla favoritmodell 5-serie Gran Turismo.Det blev ingen succ för den lite speciella modellen.Men BMW ger tack och lov inte upp.Fram rullar snyggam coola BMW 6-serie Gran Turismo.
Tesla på krigsstigen efter medelbetyg för Model 3
Tesla Model 3 har ännu inte provkörts. Trots det listar Consumer Reports den på medelnivå när det gäller trolig pålitlighet.– De har inte kört bilen än. Consumer Reports bilrapportering är konsekvent felaktig, kommenterar Tesla enligt Carscoops.
Läs mer om Model och Tesla.
Audi A7 55 TFSI Sportback – andra generationen är här – fakta, bilder och svenskt pris
Bilmodeller brukar alltid växa något vid generationsskiften, men nya Audi A7 Sportback är faktiskt något kortare än sin föregångare. Nya A7:an mäter 4.969 millimeter på längden (- 14 mm), har ett axelavstånd på 2.926 millimeter (+ 13 mm), är 1.908 bred (+ 3 mm) och 1.422 millimeter hög (+ 2 mm). Tekniskt bygger nya Audi A7 55 TFSI Sportback på Audis MLB-plattform och därmed får vi en även inblick i vad nya generationen Audi A6 kommer att innehålla. Interiörmässigt är det lätt att känna igen släktskapet med nya generationen Audi A8, som presenterades i somras. A8:an 
Hennessey Venom F5 har kört 300 mph – 483 km/h?
Bugatti Veyron Super Sport har det officiella toppfartsrekordet, uppmätt av Guinness World Records, på 431,072 km/h. Men det rekordet kan vara slaget av Hennessey Venom F5, den nya supersportbilen som det amerikanska tuningföretaget håller på att utveckla. I en mystisk bild kan vi se bakänden av Hennessey Venom F5 och en skylt med texten Speed Limit 300. 300 mph blir omräknat 482,7 km/h – vilket då alltså är en marginal på över 50 km/h till Bugattis rekord. Mer information ska komma under dagen, så vi lär snart förstå innebörden av den mystiska bilden. På sin hemsida har Hennessey utlovat en toppf
BMW återkallar 85 000 suvar för airbag-problem
BMW återkallar 85 302 exemplar av suven X3 i USA efter varningar om att airbag-sensorer slutat fungera.– Vid en krasch kan krockkudden på passagerarsidan vara avaktiverad, säger en talesperson hos NHTSA.
Läs mer om USA.
Polestarchef bekräftar priset på Polestar 1
Polestar bekräftar nu att man inte har uteslutit att sälja Polestar 1 på traditionellt vis. Den kan bli din för cirka 130.000 euro.
Läs mer om Polestar.
Viltolyckorna ökar i Sverige – här är listan på de farligaste länen
Hösten är den farligaste perioden för viltolyckor, som hittills i år ökat med nio procent. Men riskerna är väldigt olika, beroende på var du kör.
Läs mer om Sverige.
Klart: Northvolt bygger jättefabriken i Skellefteå
Nu meddelar Northvolt att den jättelika batterifabriken hamnar i Skellefteå.Det väntas ge staden mellan 2 000 och 2 500 nya arbetstillfällen.– Det är ett styrkebesked för hela norra Sverige, säger Lorents Burman, kommunalråd i Skellefteå.
5 klassiska Volvomodeller som hyllas i USA
Nya Polestar 1 ger ringar på vattnet för Volvo – nu listar amerikanska Carbuzz fem modeller som faktiskt bevisar att biltillverkaren är allt annat än tråkig.Visst, P1800 är förstås med på listan, men där finns en del överraskningar också.
Läs mer om Carbuzz, USA, Volvo och Volvomodeller.
Nu är det klart: Northvolt väljer både Skellefteå och Västerås
Den långa jakten på rätt kommun är över. Northvolt väljer att bygga den nya batterifabriken, som kallas Northvolt 1, i Skellefteå. Om några år ska fabriken ha en kapacitet på 32 GWh och över 2.000 direkta jobb. Fabriken kan följas av fler fabriker senare. Utvecklingsavdelningen, Northvolt Labs, läggs i Västerås och skapar mellan 300 och 400 högkvalificerade jobb. Där ska Northvolt också bygga en demolina för att visa hur fabriken kan komma att se ut. Vi ser båda kommunerna som vinnare, säger Peter Carlsson, vd för Northvolt. Under onsdagen kom uppgifter om att Northvolt skulle v
Klassiska superbilen McLaren F1 i nyskick säljs
McLaren F1 är bilsamlarens dröm.Särskilt den här gula bilen – som gått kortast av alla exemplar i världen.Nu förväntas dygripen säljas för en riktig fantasisumma.
Läs mer om McLaren F1.