Motor

Se den underbara filmen när farfar, 97, får provåka Tesla

I början av 1900-talet hade elbilen sin första boom, och USA levererade bilar till Europa. Det tog, som vi vet, slut ganska snart när förbränningsmotorn tog över. Ungefär då föddes Zev Gitalis farfar. Han har nu nått den aktningsvärda åldern av 97 år. Och sonsonen Zev, som arbetar som fastighetsmäklare i Toronto, har skaffat elbil. En Tesla. Han berättar om bilen för sin farfar. Det blir många frågor om laddning, superladdare, batteripaket och autopilot – innan de bestämmer sig för en provtur för att räta ut frågetecknen. Det behövs väl inte sägas att farfar
Läs mer om Europa, Tesla, Toronto, USA och Zev.

2-årige Simon vann 8 kg choklad – hade tur att allt rymdes i bilen

Tur man har en rymlig Volvo när sonen drar hem stjärnvinst efter stjärnvinst på Liseberg!Den kommentaren från Sofia VolvoFiia Åhnberg, tillsammans med bild på tvåårige Simon med all choklad, gör nu succ på Facebook.
Miljöministern: Senaste årens dieselboom är ett globalt misstag
Den svenska regeringen har inga planer på att dra åt snaran kring de fuskande dieselbilstillverkarna på samma sätt som den tyska regeringen, säger miljöministern Karolina Skog (MP) i en intervju med Tjänstebilsfakta.
Polisens insats igång – ska stoppa fortkörarna
Den här veckan har polisen kört igång extra hastighetskontroller. Att polisen har fokus på hastigheter i slutet av augusti kommer kanske inte som någon nyhet – så har det varit länge, och anledningen är att det nu är dags för skolstart med många stressade föräldrar i trafiken. Men insatsen är också en del av en större EU-insats där målet är att minska antalet döda och svårt skadade i trafiken. Exakt var hastighetskontrollerna ska finnas bestäms av polisen lokalt. De senaste åren har medelhastigheten i trafiken ökat och polisen vill nu sänka den igen. Om medelhast

VW bekräftar: Släpper ny eldriven folkabuss

I början av året visade Volkswagen upp sin eldrivna framtidsversion av folkabussen.Nu bekräftar tillverkaren att den kommer att släppas på riktigt.
Läs mer om Volkswagen.
Här flätas Porsches nya superhjul
150.000 svenska kronor. Så mycket kostar Porsches nya kolfiberfälgar. Enbart för Turbo S Exclusive Series.
Felaktiga hastighetsböter i Värnamo – i över ett år
Polisen i Värnamo kommun har sedan maj 2016 stoppat och bötfällt bilförare på felaktiga grunder. Kommunen hade nämligen inte registrerat de nya hastighetsbegränsningarna.– Tyvärr missade vi att göra det, säger Conny Eskilson, förvaltningschef på samhällsbyggnadsförvaltningen.
Läs mer om Conny Eskilson och Värnamo.
Grönt ljus för Volkswagen ID Buzz – elbilsbussen kommer 2022
Det blev ett varmt mottagande för Volkswagens konceptbil ID Buzz när den visades upp i januari. Många gillade designen som ska föra tankarna till den klassiska Folkabussen – men här är det eldrift som gäller, istället för en förbränningsmotor. Några dagar efter premiären kom också uppgifter om att Volkswagen ID Buzz ska sättas i produktion, och nu går Volkswagen officiellt ut och bekräftar att retrobussen blir verklighet. Den ska börja säljas 2022. Volkswagen ska ha blivit överösta med brev och mejl från intresserade köpare som absolut ville se bilen i produktion. Och s
Här är nya BMW-värstingen M5
Innan BMW hunnit dra skynket av M5 läcker bilder på modellen ut.Den nya värstingen uppges för första gången vara fyrhjulsdriven och ha hela 600 hästkrafter.
Polisens topplista: Här är 10 sämsta ursäkterna
Människor kan bli väldigt kreativa när de försöker slingra sig vid en poliskontroll i trafiken.– Vi har hört hur många dåliga bortförklaringar som helst, säger polisen Mikael Gelius, operativ koordinator som har arbetat mycket ute i trafiken.Här är några av de allra bästa.
Så här reparerar du bucklorna själv – med en hårtork
Stora plåtskador och bucklor går att reparera på egen hand, med hjälp av en hårtork och tålamod. Här har du instruktioner, steg för steg, för både plaststötfångare och plåtskärmar.
75-åriga förare är säkrast i trafiken
Efter 80 ökar risken att vålla en trafikolycka.Men den som ropar efter tidigare generella kontroller av äldres körförmåga har inte spanat in statistiken.Risken att vålla en trafikolycka är som lägst vid 75, visar försäkringsskadestatistik.
Vision Mercedes-Maybach 6 Cabriolet – 5,7 meter superlyx elbil med 750 hk
Det är exakt ett år sedan vi såg Vision Mercedes-Maybach 6, den eldrivna coupmodellen som slog alla med häpnad på Pebble Beach Concours d'Elegance i Monterey, Kalifornien. Nu är det dags igen, fast utan tak, här är Vision Mercedes-Maybach 6 Cabriolet. Vision Mercedes-Maybach 6 Cabriolet är en elbil med 750 hk (550 kW) och en räckvidd på över 50 mil enligt NEDC (över 32 mil, enligt EPA). 0-100 ska gå på under fyra sekunder och toppfarten är begränsad till 250 km/h. Drivlinan är uppbyggd med fyra elmotorer, en för varje hjul. Bilen är konstruerad för snabbladdning med upp till 350 kW DC-str
Trafiksyndarnas 25 roligaste ursäkter till polisen
Jag trodde handikappskylten betydde att det var förbjudet för handikappade att parkera där. Polisen får höra en hel del, mer eller mindre begåvade ursäkter. Här är några av roligaste. Och missa inte läsarmas egna.
Nu är Ferrari mer värt än hela Fiat/Chrysler-koncernen
Ferraris aktiespurt i sommar har lämnat moderkoncernen i vägdammet.
Läs mer om Ferrari.
Schweiz stoppar försäljningen av Porsche
Myndigheterna i Schweiz har fått nog av dieselfusket.Nu stoppas försäljningen av Porsche Cayenne med den trelitersdiesel som har felaktiga utsläppsvärden.
Läs mer om Porsche Cayenne, Porsche och Schweiz.
Roboten överklagar dina p-böter – helt gratis
Har du fått en parkeringsbot utan att förtjäna den?Inga problem.Nu finns en tjänst som överklagar den åt dig på nätet – helt gratis.
Den sista Dodge Viper har byggts – historik, foto och fakta
I läckta dokument från en förhandling med bilarbetarfacket UAW, som slöts hösten 2015, stod det klart att Dodge Viper skulle läggas ner. Årsmodell 2017 skulle bli den sista för Viper och igår, 17 augusti, avslutades produktionen i Conner Avenue Assembly Plant, Detroit. De två sista Dodge Viper som byggdes var en gul med svarta fartränder, som händelsevis är beställd av en kompis till chefsdesignern Ralph Gilles. Den absolut sista Viper ska Chrysler behålla själv, lackad i en solid röd kulör, precis som första konceptbilen som visades på Detroitsalongen 1989. Totalt har det blivit fem generatio
Snart är det dags för Årets sportbilsfestival!
Nu laddar vi för fullt för årets bästa racehelg och sportbilsmöte – på Anderstorp den 2-3 september. Sportbilsutställning, STCC, Carrera Cup, drifting, flyguppvisning, musik och Formel 1-uppvisning! Läs mer om Årets sportbilsfestival i Alriks blogg.
Läs mer om Anderstorp, Carrera Cup och Formel.
Par i Range Rover backar sig fria från rånare
I vissa delar av världen är trafiken livsfarlig – och ibland är det till och med farligt att kliva ur bilen.Här undkommer ett par ett rån i Sydafrika – tack vare snabba reflexer och en bra backväxel i deras Range Rover Sport Escape.
Par i Range Rover backar sig fria från kidnappare
I vissa delar av världen är trafiken livsfarlig – och ibland är det till och med farligt att kliva ur bilen. Här undkommer ett par en kidnappning i Sydafrika – tack vare snabba reflexer och en bra backväxel i deras Range Rover Sport Escape.
Säkra 2+1-vägar slits hårt – spårdjupet ökar drastiskt
Med så kallade 2+1-vägar minskar dödsolyckorna med 80 procent. Men studie visar att vägbanorna slits snabbt.– Utvecklingen av spårdjup ökade upp till 60 procent på de enfiliga sträckorna av mötesfria vägar, säger Terence McGarvey, forskningsingenjör på VTI.
Läs mer om Terence McGarvey och VTI.