Motor

Volvo Cars i nytt samarbete med Amazon

Volvo Cars startar samarbete med Amazon för att kunna leverera paket direkt till bilarna till amerikanska kunder.
Läs mer om Amazon.

Enfald och mångfald

Svenska Båtunionen (SBU) fyller 90 år i år. Det stora genombrottet för lusten och möjligheterna att ta sig ut sjön exploderade dock först på 60- och 70-talet. Riktig fart på båtlivet blev det när de första plastbåtarna dök upp. Hårt arbetande familjer till rimlig kostnad kunde köpa till exempel en Maxi 77 eller Albin 25, Fortsätt läsa Enfald och mångfald Inlägget Enfald och mångfald dök först upp på Båtliv.
Bryggåskådare och flyktbeteenden – tips från coachen
Tycker du att det känns obehagligt att lägga till i trånga hamnar där det finns åskådare? Då är du inte ensam! En förklaring till detta fenomen är att vår reptilhjärna (amygdala) skapar ett försvars eller flyktbeteende när vi riskerar att tappa vårt anseende och bli uteslutna ur vår sociala flock. Så för att inte gå Fortsätt läsa Bryggåskådare och flyktbeteenden – tips från coachen Inlägget Bryggåskådare och flyktbeteenden – tips från coachen dök först upp på Båtliv.
Snart blir skepparn ett minne blott
Sjösjuka? Glöm det. Snart är skepparn ett minne blott, liksom styrman, kock och maskinist. I skrivande stund väntades två segeldrönare tillbaka till hemmahamnen i Alameda, Kalifornien, efter en seglats på åtta månader. Båtarna, som gått på waypoints och följts via satellit, har samlat stora mängder information till nytta för havsforskningen. De har utvecklats av ett Fortsätt läsa Snart blir skepparn ett minne blott Inlägget Snart blir skepparn ett minne blott dök först upp på Båtliv.

10 saker lantisar aldrig lär sig i Stockholmstrafiken

Det är stenskott i luften, dammiga vägar fler och fler cyklister som trängs med bilarna i Stockholm.Eller vår med andra ord.Men det är ändå lugna gatan jämfört med vad som kommer senare i sommar.När lantisarna och turisterna ska försöka köra bil i stan blir det kaos.Här är 10 saker de aldrig kan lära sig:
Experten reder ut: Ladda elbilen eller laddhybriden hemma - detta gäller
Använda vanliga uttaget - eller investera i laddbox? För dig som sneglar på att köpa elbil gäller det att reda ut hur den ska laddas.
Mercedes visar ny superlyxig suv
Nu visar Mercedes-Maybach upp suven Ultimate luxury.Med elmotorer på 750 hästkrafter, massagestolar och en inbyggd teservis verkar den leva upp till sitt skrytsamma namn.
Läs mer om Mercedes-Maybach och Ultimate.
Tre månaders tidsfrist för Bavaria Yachts
Bavaria Yachts har satts under administration på egen begäran. En första tidsfrist löper ut i juni. Det stora tyska Bavariavarvet kom med förtydligande information om sin ekonomiska situation på måndagen. De tidigare uppgifterna om konkurs, som kom från engelska IBI News, stämmer inte. I korthet går den nya informationen ut på att varvets produktion och Fortsätt läsa Tre månaders tidsfrist för Bavaria Yachts Inlägget Tre månaders tidsfrist för Bavaria Yachts dök först upp på Båtliv.
Läs mer om Bavariavarvet, Båtliv, Fortsätt och Tre.
Per-Ewe Wendel omvald som ordförande för FKG
Per-Ewe Wendel, 67, har för femte gången omvalts som ordförande för leverantörsorganisationen FKG, Fordonskomponentgruppen.
Läs mer om FKG och Fordonskomponentgruppen.
Är Volvo 940 en underskattad rallybil?
Här är beviset på att det inte bara är svenskar som har insett att Volvo är en kul rallybil! Volvo 940 - en flygande tegelsten?
Läs mer om Volvo.
Guide: Bilpooler och bildelning – så funkar det
Delningsekonomin är här. Tack vare ny teknik har det blivit lättare än någonsin att dela på allt från lägenheter till bilar. Att dela på bilen med andra via en bilpool har aldrig varit lättare – men det finns flera saker att kolla upp innan du väljer bilpool. Här rätar vi ut frågetecknen.
Ferrari ska öka försäljningen – med hjälp av nya elbilar
För två år sedan ansågs det helt omöjligt att Ferrari skulle ge sig på att bygga elbilar.Tillverkarens vd betecknade också tanken på att en Ferrari utan 12-cylindriga motorer som obscent.Men nu är det nya tider. Ferrari väntas visa en elbil 2022 och fler hybridbilar redan nästa år.
Läs mer om Ferrari.
Bättre resultat än väntat för Volvo
Volvo–gruppen presenterar under tisdagsmorgonen sin första kvartalsrapport för året.Nettoomsättningen visar på ett resultat som är bättre än väntat – en ökning med 16 procent.Men aktien sjönk när börsen öppnade – ned med 3 procent.
Läs mer om Volvo.
Polering i världsklass på lyckat BigFoot Seminar i Örebro
Nyligen blänkte det lite extra på det gamla verkstads- och industriområdet CV i Örebro.
Läs mer om BigFoot Seminar och Örebro.
Volvo Cars drar ner i Olofström - 800 jobb kan försvinna
Enligt interna meddelanden från IF Metall väntar en dyster framtid för de anställda i Olofström, som tillverkar karossdelar. Anledningen till neddragningarna i Olofström, Blekinge, är att Cars tillverkar allt fler modeller utanför Sverige.
Läs mer om Blekinge, Olofström och Sverige.
YTS satsar på VM i Endurance 2019
Yamaha Team Scandinavia satsar mot VM tillsammans med Yamaha Motors Europe.
Läs mer om Endurance.
Honda Monkey är tillbaka!
Honda Monkey är en av historiens mest kända hojar och den lever nu igen. I år kommer den i ny tappning, läs mer och se vårt stora bildspel här.
Bänkning: Ducati Panigale 1299 S -16
Ducati Panigale 1299 S -16 har 205 hästkrafter på pappret men hur stark är den egentligen? Som alltid kan Bike ge svaret med våra mätningar i bromsbänk.
Läs mer om Bike och S16.
Edd China från "Wheeler Dealers" teasar ny serie
För alla som har saknat Edd China är det goda nyheter att han har en ny tv-serie på gång, "Edd Chinas Garage Revival". Här är en den första trailern. Edd China är förhoppningsvis snart tillbaka med tv-serien, Edd Chinas Garage Revival.
Läs mer om Edd China.
Volvo visar nya lyxiga S90 Ambience Concept
Nu visar Volvo upp bilen S90 Ambience Concept.I den kan passagerare justera ljus, ljud och doft för att efterlikna miljöer som en svensk skog eller en himmel med norrsken.– Vi har tagit idn om lyx till nästa nivå, säger Robin Page, designchef hos Volvo.
Läs mer om Robin Page och Volvo.
Se filmen där Porsche 911 GT3 RS kör Nürburgring på 6:56,4 - det går fort!
Det är bara fem bilmodeller som "kört en sexa" runt det gröna helvetet Nürburgring. Se filmen och skruva upp ljudet - sugmotorn i Porsche 911 GT3 RS låter otroligt fint vid 9.000 rpm!
Läs mer om Nürburgring och Porsche.
Så här skulle en ny Saab kunna se ut
Om Saab skulle återuppstå har vi ett förslag hur nya 9-5 kan se ut. Vad tycker du?
Läs mer om Saab.
Auktionsfesten: Köpare fick pengar för att ta hem fordon
21 gömda bilar i en lada – och alla var till salu. Dessutom nästan garanterat låga priser. Det gav omkring 800 besökare till en gård i Kungsängen.– En folkfest som besökarena sent lär glömma, säger Carl Legelius, chefredaktör på tidningen Klassiker.Billigaste bilen? Köparen FICK 100 kronor för att ta bilen!
Sanna Mattsson säkrade biljett till Lysekil Women s Match
På söndagen 22 april avgjordes matchracing-tävlingen GKSS Ice Breaker på Långedrags seglingsarena. Swedish Women s Match Racing Team kvalade sig in till Lysekil Women s Match som avgörs 6–11 augusti. – Det känns fantastiskt och detta har varit ett stort mål för oss sedan vi började segla ihop för två år sedan, säger Sanna Mattsson som är Fortsätt läsa Sanna Mattsson säkrade biljett till Lysekil Women s Match Inlägget Sanna Mattsson säkrade biljett till Lysekil Women s Match dök först upp på Båtliv.
Åttonde etappen av Volvo Ocean Race har startat
Den senaste etappen av Volvo Ocean Race var en av de mest dramatiska episoderna i tävlingens historia. Scallywag kom ändå till start idag efter den tragiska olyckan där seglaren John Fisher omkom. Det gjorde även Vestas 11th Hour Racing som bröt masten och tog sig från Falklandsöarna till Brasilien med en nödrigg. – Vi är Fortsätt läsa Åttonde etappen av Volvo Ocean Race har startat Inlägget Åttonde etappen av Volvo Ocean Race har startat dök först upp på Båtliv.