Motor

Peder: Vad händer om alla dieselbilar blir värdelösa?

Peder undrar om han vågar köpa en dieselbil. När blir alla dieselbilar värdelösa? Det finns ju en och annan i Sverige...
Läs mer om Sverige.

Höstens viktigaste elbilsnyheter – mycket intressant på gång

De stora bilsalongerna är inte alls lika viktiga som för bara några år sedan. Utvecklingen har gått snabbt – bilmässorna var tidigare den naturliga platsen att träffa branschfolk och lansera nya modeller. Men idag väljer många biltillverkare att göra som teknikbolagen och anordna helt egna event utan risk för konkurrens från andra märken. Då kan lanseringarna också göras på mer spektakulära platser än i en mässhall i ett tyskt industriområde. Volvo valde till exempel konsthallen Artipelag utanför Stockholm för lanseringen av XC90. Helt oviktiga är dock inte bilsalonge
Läs mer om Artipelag och Stockholm.
Volkswagen visar Golf GTE som kombi med dubbla räckvidden
Snart kan det dyka upp en ny laddhybrid i Volkswagens modellprogram. Golf GTE och Passat GTE skulle kunna få sällskap av en mellanmodell i form av Golf GTE som kombi. Den visas just nu upp som konceptbil, och om det visar sig att det finns efterfrågan är det inte omöjligt att den sätts i produktion. Men i nuläget är Volkswagen Golf GTE Impulse, som modellen heter, alltså bara en konceptbil. Det är under skalet som det blir intressant. Volkswagen Golf GTE Impulse har ett större batteri än dagens Golf GTE: 16,8 mot 8,8 kWh, och det ger i princip fördubblad räckvidd på eldrift. I övrigt känns det mesta igen fr&
Blir nya BMW 8-serien så här – vad tycker du?
Den 26 maj ska BMW visa 8-serie Coupe Concept på Concorso d'Eleganza Villa d'Este. Men för dig som inte orkar vänta finns en datorillustration. Vad tycker du?
Läs mer om BMW, Concorso, Coupe Concept och Villa.

Så ska polisen stoppa bildelsligorna

Stockholm är hårt drabbat av bildelsstölder. Det handlar om organiserade ligor – och dessa ska polisen nu sätta stopp för, tillsammans med BMW och försäkringsbolaget If.– En av satsningarna är att dna-märka stöldbegärliga delar i alla nya bilar som säljs i Sverige, säger poliskommissarie Ville Paloheimo.
Läs mer om BMW, Sverige och Ville Paloheimo.
Sauber kan ta in japanska juniorer efter Honda-deal
Nobuharu Matsushita och Nirei Fukuzumi.Det är lika bra att lära sig namnen på Hondas juniorförare.Redan nästa säsong kan de vara teamkompisar till Marcus Ericsson i Sauber.
Legobilen Porsche 911 GT3 RS krocktestas – på riktigt, och i slowmotion
Legomodellen Technic Porsche 911 GT3 RS är helt enorm i skala 1:8, uppbyggd av inte mindre än 2.704 bitar. Senast vi var inne i Legobutiken här intill, redaktionen till auto motor sport ligger granne med Mall of Scandinavia i Solna, kostade modellen 3.000 kronor. Tyska datorsajten ct.de fick den något udda idn att krocktesta en Technic Porsche 911 GT3 RS. I videon nedan kan vi följa hela förloppet, från byggandet till själva krocktestet som utfördes hos bilistorganisationen ADAC. Resultatet av krocktestet blir rätt annorlunda jämfört med vanliga bilar. I det här fallet verkar det finnas en hygglig chans att återställ
Blocket – här säljs bilarna snabbast
Det säljs i snitt en bil var tredje minut på Blocket – och snabbast säljer bilarna på Gotland.– Utbud på begränsad yta. Gotland som ö är en marknadsplats för sig, säger Blockets PR-chef Linna Aguero.
Läs mer om Blocket och Gotland.
Så mycket kostar racingpaketet till Dodge Demon
Dodge Challenger SRT Demon finns i två olika körlägen vilka ger 819 eller 852 hästkrafter.För att få värstingversion behöver du köpa till Demon Crate och nu är priset på paketet avslöjat: hela 1 dollar.
Läs mer om Demon Crate och Dodge Demon.
Volkswagen bygger liten å snabb GTI
Liten å snabb.Så vill Volkswagen hylla den gamla klassikern VW Goff GTI.Här är VW Up! GTI.
Läs mer om GTI och Volkswagen.
Läckta uppgifter kan avslöja nya detaljer om Tesla Model 3
Det har dykt upp en intressant bild på ett Teslaforum. Bilden föreställer en tabell där Tesla verkar jämföra Model S mot nya Model 3. Det är inte bekräftat att bilden faktiskt kommer från Tesla, så uppgifterna ska tas med en nypa salt, men den verkar vara tänkt för personalen i Teslas showroom. Tabellen visar inte så mycket nytt men den tydliggör ännu en gång att Model S fortsätter vara Teslas flaggskeppsmodell. Model 3 blir en mindre och billigare modell. Köpare som är ute efter de senaste funktionerna och maximal prestanda ska inte välja Model 3. Tabellen gör klart att Tesla Model 3 ska
Läs mer om Model, Tesla, Tesla Model och Teslaforum.
Fiaskot – Renault får betyg noll i krocktest
I Europa har vi höga säkerhetskrav på bilar. Men tillverkarna är inte lika noga på alla marknader.När den indiska versionen av Renault Duster testas av Global NCAP får bilen bottenbetyget noll.
Läs mer om Global NCAP och Renault Duster.
Volvo får nya syskon – Geely köper bilmärkena Lotus och Proton
Geely vann budgivningen och får köpa det malaysiska bilmärket Proton.Det betyder att Volvo får ytterligare ett bilmärke som syskon i Li Shufus växande bilimperium.
Läs mer om Geely, Proton, Proton.Det och Volvo.
Volvos ambassadör Roger Moore har avlidit – men P1800 var en ren slump
Efter en tids sjukdom avled skådespelaren Sir Roger Moore under tisdagen, 89 år gammal. Han blev känd för rollfigurer som Simon Templar, James Bond, med flera, med arbetade också under många år för Unicef och med välgörenhet. Under ett insamlingsprojekt 1995 fick han in närmare 140 miljoner kronor för vaccinering av barn. Under början av sin skådespelarkarriär engagerades Roger Moore, mycket av en slump, för att spela huvudrollen i TV-serien The Saint, Helgonet i Sverige. Det var något av en budgetproduktion och produktionsledaren Johnny Goodman försökte få sponsring från de brittiska spo
Volvos kinesiska ägare Geely väntas köpa Proton
Kinesiska Volvo-ägaren Geely väntas på onsdagen offentliggöra köpet av den malaysiska biltillverkaren Proton, som bland annat äger brittiska Lotus.
Läs mer om Geely och Proton.
Kör du Porsche 991, BMW M4 eller Jaguar F-type?
Snart möts Porsche 991, BMW M4 eller Jaguar F-type i auto motor & sports begagnattester. Hjälp oss att ta reda på vilken som är bäst bästa sportbilen i den här trion!
Läs mer om Jaguar F-type och Porsche.
Teslas smarta knep för att tjäna mer pengar på Model 3
Tesla har ett riktigt smart knep för att tjäna pengar på tillval som andra biltillverkare än så länge inte kan konkurrera med. Knepet används redan nu i liten skala men det blir ännu viktigare på Model 3. Fördelen går ut på att Tesla inte bara kan sälja tillval till bilen när den är ny, utan också i efterhand. Om köparen vill hålla nybilspriset nere och kryssar i få tillval när bilen är ny, men sedan ångrar sig, kan bilen uppdateras i efterhand över nätet. Det är ingen hemlighet att biltillverkarna tjänar stora pengar på dyra tillval. Vissa är bättr
Läs mer om Model och Tesla.
Chevrolet Bolt är överraskande billig att bygga – och betydligt enklare än en Volkswagen Golf
Att bygga en Chevrolet Bolt kostar 4.600 dollar mindre än väntat. Det resultatet överraskade finansbolaget UBS, som i en ny rapport har skruvat isär ett exemplar av den hajpade elbilen och tillfrågat 39 analytiker för att försöka ta reda på hur mycket pengar Chevrolet tjänar på att bygga bilen. Svaret är inte så upplyftande. General Motors går 7.400 dollar back på varje såld Bolt enligt det här sättet att räkna. Rapporten kommer också fram till att Tesla kommer kunna tjäna pengar på Model 3 om köparna väljer rätt tillval. Den viktigaste anledningen till att Chevrolet
12 billiga privatleasingbilar
Privatleasing fortsätter att vara en allt populärare form av bilägande. Och visst är det lockande med en ny bil till fast månadskostnad.Vi har letat fram totalt 12 riktigt billiga leasingavtal, fyra i vardera tre priskategorier, lagom till sommarens bilturer.Här hittar du ditt nästa leasingavtal.
Nya VW Up GTI – en hyllning till original-GTI:n
41 år efter att Golf GTI såg dagens ljus introducerar Volkswagen nya Up GTI. Kompakt och sportig med 115 hk, vilket är 5 hk mer än vad Golf GTI Mk I hade när den presenterades 1976.
12 billiga privatleasingbilar
Privatleasing fortsätter att vara en allt populärare form av bilägande. Och visst är det lockande med en ny bil till fast månadskostnad.Vi har letat fram totalt 12 riktigt billiga leasingavtal, fyra i vardera tre priskategorier, lagom till sommarens bilturer.Här hittar du ditt nästa leasingavtal.
Mazda bekräftar att wankelmotorn kommer tillbaka snart – i en elbil?
I Mazdas magasin Zoom-Zoom kommer den första, officiella bekräftelsen på wankelmotorns snara återkomst. Wankelmotorns comeback är faktiskt snart här skriver man. Men det verkar inte vara i form av den sportbilsmodell som många hoppats på, utan istället som räckviddsförlängare i en elbil. Mazda skriver att wankelmotorn är idealisk för att driva en generator, då motortypen är mycket kompakt och fungerar bäst vid ett stabilt varvtal. Wankelmotorn går också näst intill vibrationsfritt. En annan fördel med wankelmotorn är att den kan köras på vätgas, något som Mazda ex
Läs mer om Mazda och Zoom-Zoom.
Nu vill EU skärpa säkerheten på våra vägar
Europa har fått nog.Nu ska tuffare regler på biltillverkarna skapa säkrare vägar.De nya reglerna kan vara klara att användas redan i slutet av det här året.
Ökad försäljning ger starkt resultat för Volvo Finans
En ökad försäljning av bilar och lastbilar ger Volvo Finans bra affärer.Volvos egen bank gör ett resultat före skatt på 112 miljoner kronor för första kvartalet 2017.
Berggren: Ford sparkar sin guldgosse – trotjänare får mer att säga till om
Han kom som en Golden Boy för att ta över efter krishanteringen.Men Ford sparkar nu Mark Fields från vd-jobbet.Europachefen Jim Farley får ett större ansvar och blir i praktiken den operativa chefen.
Läs mer om Golden Boy.