Motor

Ferrari har starkaste varumärket – Volkswagen klarar sig förbluffande bra

Dieselskandalen verkar inte ha skadat Volkswagens varumärke nämnvärt. Försäljningen går rekordbra och värdet för själva varumärket ökade med hela 32 procent förra året, till 222 miljarder kronor. Det visar en undersökning från Brand Finance som bland annat tittar på investeringar i marknadsföring, lojalitet och rykte.
Läs mer om Brand Finance och Volkswagen.

Formel Blogg: Saubers nya F1-bil – C36-Ferrari officiell

Här är den, Marcus Ericssons nya tjänstebil. Den heter Sauber C36-Ferrari. Vad tycker du om nya designen?
Formel Blogg: Tidigare Ferrari-chef går till Mercedes
James Allison lämnade Ferrari under tragiska omständigheter. Nu går han till ärkerivalen Mercedes.
Läs mer om Ferrari.
Avslöjad: Audis nya drömsuv Q8
Vissa bilmärken har det inte lätt när det är dags för generationsbyta. Som till exempel Range Rover som ska ge sig på att förnya och förbättra storsäljaren Evoque - bilen som satt Range Rover på kartan igen. Nya Evoque är på väg och ni ser den tillsammans med åtta andra hemliga bilar här:
Läs mer om Evoque och Range Rover.

Opel kan bli sålt i slutet av veckan

Två miljarder dollar. Så mycket värderar PSA och General Motors till i pengar. Nu kan fransmännens köp av Opel vara klart redan i slutet av veckan.
Läs mer om Opel och PSA.
Rivstart på nya året – Volvo ökar över tio procent i Europa
Årets första månad börjar bra för de allra flesta biltillverkarna i Europa. Det visar nya siffror från European Automobile Manufacturers Association (ACEA). Antalet nyregistrerade bilar i EU ökade med tio procent under januari 2017 jämfört med samma månad förra året. Totalt registrerades 1.170.220 bilar. I Sverige ökade antalet registreringar med 7,5 procent under januari. För Volvos del är det goda nyheter: antalet nyregistrerade Volvobilar ökade med 10 procent inom EU. De flesta konkurrenterna ökade också – BMW med 11 procent, Mercedes med 16 procent och Audi med tre procent. Jaguar, Alfa Romeo,
Läs mer om Alfa Romeo, Audi, BMW, Europa, Volvo och Volvobilar.
Lamborghini Aventador återkallas för byte av bränsletank – gäller alla bilar
Något officiellt meddelande har inte gått ut men enligt nyhetsbyrån Bloomberg är återkallelsen av Lamborghini Aventador global. Samtliga 5.900 versioner av Aventador berörs och de måste byta bensintank. Även Veneno och tidiga exemplar av Aventador SuperVeloce återkallas. Anledningen till återkallelsen är bränsle kan slungas ut ur påfyllningsröret och rinna ner i kolfiltret som ventilerar tanken. Risken är speciellt hög direkt efter att föraren tankat fullt. I en del fall har det lett till att bensinångorna fattat eld. Exakt hur många Lamborghini Aventador som brunnit på grund av konstruktionsf
Kolla in Volvos reklamfilmer utan Zlatan
Allt var inte bättre förr, men frågan är om inte Volvos reklamfilmer var det, trots att inte Zlatan var med. Kolla in den här filmen där många av Volvos äldre reklamfilmer är samlade – bättre förr eller nu?
Läs mer om Zlatan.
Detta händer om du lägger i backen i 110 km/h
Har du undrat vad som händer om du råkar lägga i backen när du kör? Kolla här så vet du – och du slipper testa själv.
Volkswagen återkallar ännu fler gasbilar – tanken kan rosta
Den dåliga publiciteten för gasbilarna fortsätter. Volkswagen har gått ut med återkallelser av gasdrivna modeller i flera omgångar. Nu går Volkswagen ut med en ny återkallelse, den här gången av nyare gasmodeller. Det handlar om Passat Ecofuel av årsmodell 2011–2014, Touran Ecofuel (2011–2014) och Caddy Ecofuel (2011–2012). Trots att bilarna alltså är som mest åtta år gamla byter Volkswagen ut gastankarna i bilarna mot nyare tankar med bättre lackskydd. Genom denna åtgärd vill Volkswagen säkerställa att samtliga bilar med den äldre generationens gastankar får dem ut
Tidslinje: Här är BMW:s modelloffensiv – se alla nyheter fram till 2021
En ny generation av BMW 5-serie är alltid en stor nyhet i bilvärlden men det verkar bara vara början. BMW har en hel del annat intressant på gång, och märket verkar inte vilja lämna någon modellucka öppen. Fram till 2021 ska BMW lansera 28 nya modeller eller modellversioner och tyska auto motor und sport har gått igenom vad vi kan förvänta oss under de kommande åren. Finns din nästa bil med i den här listan?
Läs mer om BMW.
Stackars praktikant – här är elaka tutskämtet
Praktikanter har det inte alltid så lätt. Nervösa men måna om att ge ett bra första intryck. När kollegerna då bestämmer sig för att koppla ihop bilbromsen med tutan...
Mercedes SLR McLaren bortglömd på camping sedan 2011
Ibland kan man få en obehaglig känsla av att glömt något viktigt. Hämta barnen på dagis, mammas födelsedag eller något ännu värre. I det här fallet är det något mycket värre – en Mercedes SLR McLaren! Får vi tro tjeckiska Magazin ProDriver CZ ingår denna Mercedes SLR McLaren i en polisutredning och innan den är klar händer inget. Man kan ju tycka att det finns bättre sätt att förvara en Mercedes SLR McLaren än att låta de stå utomhus i sju år och ruttna bort, men rättvisans kvarnar mal långsamt i Tjeckien. Vad kan en Mercedes SLR McLaren vara värd
Formel Blogg: Williams nya F1-bil är officiell
Sauber skulle bli först med att visa årets F1-bil, men nu har Williams snabbt trängt sig före i mediabruskön.
Läs mer om F1-bil.
Beslut: Nu får vi nya registreringsskyltar
Nu får Transportstyrelsen grönt ljus för nya registreringsskyltar. Dagens nummer håller på att ta slut – och de nya skyltarna med en bokstav i slutet införs 2019.
Läs mer om Transportstyrelsen.
Alrik: Så mycket får Volvos anställda i bonus
Att det går extremt bra för Volvo är ingen nyhet. Som tack för väl utfört arbete får alla anställda en rejäl bonus.
Läs mer om Volvo.
Registreringsnummer ändras – både bokstav och siffra som sista tecken
Det har varit lite panik hos Transportstyrelsen eftersom det sedan flera år stått klart att det snart inte finns några lediga registreringsnummer. Det går helt enkelt inte att skapa fler kombinationer till det antal registreringsskyltar som behövs. Men här är lösningen, och det blir som de flesta redan gissat både slutsiffra och slutbokstav. Båda formaten av registreringsskylt kommer att existera parallellt och de fordon som redan har ett registreringsnummer behöver inte ändra något. Det nuvarande formatet med tre bokstäver och tre siffror ger cirka tolv miljoner kombinationer. Antalet kombinationer hade kunnat vara fler,
Läs mer om Transportstyrelsen.
Donald Trumps limo – nu är lyxåket till salu
Gillar du Donald Trumps smak? Nu finns chansen att köpa hans gamla limousin. För 550 000 kronor får du en välutrustad Cadillac Trump som bara byggts i två exemplar.
Läs mer om Cadillac Trump.
Miljardär köpte parkeringsplats för 230 miljoner kronor
Att parkera i centrala London kostar en förmögenhet. Men för en kunglighet från Mellanöstern är detta inget problem. Han köpte nylien en egen parkering för 232 miljoner kronor.
Läs mer om London och Mellanöstern.
Biltillverkarna skriver nytt lobbybrev – hoppas på slappare utsläppsregler
Invigningen av Donald Trump som president har ingett nytt hopp hos en del biltillverkare. De hoppas att de allt hårdare utsläppsreglerna för bilar i USA ska stoppas och skriver ett lobbybrev till Trump, enligt Reuters. Det här är inte första gången biltillverkarna går ihop om att lätta på utsläppsreglerna. I november skrev vi om hur biltillverkare som storsatsar på elbilar samtidigt stod bakom ett lobbybrev till Trump om att inte tillåta utsläppsreglerna att bli ännu hårdare. Den här gången är det biltillverkare som General Motors, Ford, Fiat/Chrysler, Honda, Toyota, Volkswagen, Nissan och Hyundai
Nu börjar en redan historisk F1-säsong
Ingen regerande världsmästare på startlinjen. Ingen Bernie Ecclestone i depån. F1-säsongen 2017 är historisk långt innan det första gröna ljuset.
Läs mer om F1-säsong.
Så här ska du göra om det sker en olycka
Så här i sportlovstider är det många ute på vägarna, dessutom kan både väder och väglag vara opålitligt. Om olyckan är framme är det bra att ha koll på en del saker.
Luftföroreningar kostar miljarder och orsakar tusentals dödsfall i Sverige: Övergång till elbilar viktig
Luftföroreningarna i Sverige kostar samhället 40 miljarder kronor och orsakar 5.500 liv om året, enligt nya siffror från Naturvårdsverket. Men det värsta är att utsläppen från dieselbilar fortsätter öka. Halterna av luftföroreningar i flera svenska städer är så höga att de påverkar både hälsa och miljö. När det gäller kväveoxider minskar utsläppen i Sverige – mellan 2011 och 2015 med omkring tolv procent. Men inte när det gäller utsläpp från dieseldrivna personbilar, där utsläppen istället ökar med sju procent under samma period
Läs mer om Naturvårdsverket och Sverige.
Så slipper du gå ur bilen för att betala bensin
Jaguar bygger tillsammans med Shell ett betalsystem där du betalar bränsle via en app i bilen. Andra tillverkare väntas följa efter och erbjuda flera olika betallösningar för bilägare som inte vill kliva ur bilen.
Läs mer om Shell.
Ferraris nya monster – snabbaste någonsin
V12:a med 800 hästkrafter. 0-100 km/h på 2,9 sekunder. Ferrari 812 Superfast är den snabbaste och starkaste modellen i märkets historia!
Läs mer om Superfast.