Motor

Polisen: Så känner du igen vägpiraterna

Ett vårtecken lika säkert som vitsippor och engelska asfaltsläggare, är vägpiraterna. Polisen i Västsverige har de senaste dagarna fått in många larm om misstänkta vägpirater. Här ger polisen tips om hur du känner igen dem.
Läs mer om Västsverige.

Hittar du Bentleybilen i den här bilden med 57,7 miljarder pixlar?

Bentley har hittat ett kul sätt att visa en ny modell. Förra året släpptes en så kallad gigapixelbild – alltså en extremt högupplöst bild – där det gömde sig en Bentley Mulsanne. Men du fick zooma ganska ordentligt för att hitta den. Nu är det dags igen, den här gången med en Flying Spur W12 S. Bentley har släppt en ny bild från Dubai som består av 57,7 miljarder pixlar. Kamerateamet utsattes för 40-gradig hetta och kraftiga vindar uppe på fotoplatsen och resultatet är riktigt imponerande. Bilden är ihopsatt av totalt 1.825 individuella panoramabilder. Den snabbare versionen a
Så länge måste du vänta på din Koenigsegg
För att få ratta en ny Koenigsegg räcker det inte med att hosta upp tiotals miljoner kronor. du måste också ha en god portion tålamod. I dag är väntetiden på en ny Regera eller Agera RS fyra år, rapporterar RoadTrack.
Läs mer om Koenigsegg, Regera och RoadTrack.
Polisens listiga metod att avslöja rattsurfande bilister
Det är inte så lätt för polisen att avslöja bilförare som pillar med sina telefoner. Men den brittiska polisen har kommit på en riktigt listig metod.

12 småbilar – bästa köpen i vår

Volvos nya V90 har fått kritik för att den är för stor, för lång och för bred. Kritiken är helt enligt den senaste trenden. Allt fler tittar efter en så liten bil som möjligt. En bil som drar lite mindre, inte kostar så mycket och som inte tar så stor plats. Och det är klart att det går att göra riktigt bra småbilsaffärer. Här är vårens 12 bästa småbilsköp i svenska bilhallar.
Läs mer om V90.
Peder: Hjälp mig att välja nästa bil!
Peder ska köpa ny bil och vill ha tips. Eftersom jag har en image som storfräsare att tänka på vore det bra om bilarna såg väldigt dyra ut, även om de är billiga, säger han.
Volvochefen vill skippa vätgasbilar – och han är inte så optimistisk när det gäller dieselmotorer
Volvo tänker inte göra som flera andra stora biltillverkare och satsa på vätgasbilar – åtminstone inte nu, om vi får tro Volvochefen Håkan Samuelsson. I en intervju med Ward's Auto säger han att det är batterielbilar som gäller. Gräset är alltid grönare på andra sidan och det finns alltid något nytt. Men batterielektrifiering är det vi tror på. Med vätgas krävs det ny infrastruktur igen, och jag tror det finns en gräns för vad folk är villiga att investera i, säger Håkan Samuelsson. Den dåliga tillgången på vätgasmackar beskrivs som en stor nackdel
Vi reder ut: Kör med rätt kort
Ska du byta dragbil eller åka på husbilssemester utomlands i sommar? Då bör du se över din körkortsbehörighet. Vi reder ut begreppen.
Berggren: Hellre framåtvänd än fel bakåt
Barn sitter säkert i svenska bilar.Men det är mer snack om åldrar, centimetrar och kilogram än om hur barnen faktiskt sitter.Bara bakåtvänd räcker inte.
Årets vintertest visar på olagligt höga utsläpp: Volvo släpper ut åtta gånger mer än tillåtet
Det är en sak att lova låga utsläpp i testlabbet och i reklambroschyrerna, men det är en helt annan sak att faktiskt leverera låga utsläpp i verkligheten. Särskilt i svenskt vinterklimat. Vi har flera gånger skrivit om nya bilar som släppt ut flera gånger högre halter av kväveoxider än vad som är tillåtet. Tyvärr bjuder årets upplaga av vårt stora vintertest inte på några större positiva framsteg när det gäller utsläppen. Efter dieselskandalen har halterna av partiklar och kväveoxider debatterats i betydligt högre utsträckning än tidigare. Vi har mä
Världens första Monster Truck frontflip – saltomortal – se filmen
Vi har sett Monster Trucks göra spektakulära hopp förut, men det här är något helt nytt – en framåtvolt – frontflip. Förmodligen ganska ofrivilligt – men ändå imponerande.
Läs mer om Monster Truck.
Berggren: Så missuppfattas regeringens nya bilskatt
Regeringen får massiv kritik efter sitt förslag till ny fordonsskatt.Men en del av kritiken baseras på klara missuppfattningar.Här är punkterna som behöver klargöras:
Volvos bil var självkörande vid Uber-kraschen
Den Volvo XC90 som var inblandad i en krasch i Arizona var i självkörandeläge.Det bekräftar Uber som ändå fortsätter testerna i USA.– Det är är deras sak att hantera, kommenterar Volvos USA-chef Lex Kerssemakers, Uber-testerna.
Sveriges värste felparkerare – skuld på 56 miljoner kronor
Det flesta av oss tycker det är hutlöst dyrt med parkeringsböter och att en enda är en för mycket. Men inte alla. Sveriges värsta parkeringssyndare har felparkerat 42.000 gånger och 56 miljoner kronor i skuld.
Nya budet: Så ska barnen sitta i bilen
Barn ska sitta bakåtvända i bilar fram till minst fyra års ålder – det är huvudinnehållet i den breda rekommendation som nu kommit.– Ett bakåtvänt system tar bort 90 procent av de allvarliga skadefallen, säger Trafikverkets Anders Lie till nt.se.
Bonus/malus-förslaget kan ge högre förmånsvärde – skiljer tusenlappar
Det nya förslaget om en bonus för klimatsmarta bilar och en straffskatt för törstiga miljöbovar har hyllats av vissa och kritiserats på andra håll. Många är besvikna på att elbilsbonusen inte blir större än 45.000 kronor. Bonus/malus-förslaget ska också ligga till grund för tjänstebilisternas förmånsvärden, som nu kommer kopplas till bilens koldioxidutsläpp. Utsläppen ska dessutom mätas med den nya WLTP-körcykeln, som är mer lik verkliga förhållanden än dagens körcykel, och som därmed kommer innebära högre förbrukning. Om förslag
Däckbyte – här är alla datum och regler
Ljusare tider. Torrare vägar. Våren är här och med den också alla frågor kring däckbyte och hjulskifte, vinterdäck och sommardäck.Här får du svaren. Datum, regler, typer av däck och allt annat.
Konsumentverket varnar för oseriösa bilvärderingssajter
Konsumentverket varnar återigen för flera bilvärderingssajter. Många har värderat sin bil i tron att det är gratis, men faktureras i efterhand på över 800 kronor.
Testvinnarna – de är bästa sommardäcken
Här är årets bästa sommardäck enligt Råd Rön och Vi Bilägare.Continental blir den stora vinnaren – men på andra sidan resultatlistan finns modeller som du ska göra allt för att undvika.
Ska du skifta vinterhjul till sommardäck – här är datum, lagar och tips
Vårsolen har värmt upp stora delar av södra Sverige och vägarna är torra, snön borta. Dags att skifta till sommarhjul? Kanske redan bytt däck? När det är dags att skifta till sommardäcken beror förstås väldigt mycket på var man bor i vårt avlånga land. Den gångna helgen (25-26 mars) bjöd på 15 plusgrader och mer i södra Sverige. Men tyvärr ser det ut som att vi får nattliga minusgrader och snö (!) igen redan i den här veckan. De som ska skifta till sommardäck gör förmodligen klokt att vänta ytterligare någon vecka. Dessutom är det lag på a
Läs mer om Sverige.
Skattesmäll kan vänta ägare av förmånsbilar
FORDON. Regeringen vill göra om systemet med förmånsbilar, och beskatta förarna mer. Förändringen skulle innebära att förarna skulle skattas för värdet av trängselskatten, rapporterar DN.
Däckbyte – här är alla datum och regler
Ljusare tider. Torrare vägar. Våren är här och med den också alla frågor kring däckbyte och hjulskifte, vinterdäck och sommardäck.Här får du svaren. Datum, regler, typer av däck och allt annat.
Berggren: Sluta gnäll – börja ladda bilen
Det börjar kanske kännas nu.Jakten på lägre CO2-utsläpp kommer att skapa politisk oro.Men regeringens förslag om ny bilskatt är inte så illa som det ser ut.
Så här tömmer den nya bilskatten din plånbok
Regeringens förslag till ny bilskatt blir dyrt för alla.Den nya skatten slår hårt mot bensin- och dieselbilar under de tre första åren.En helt vanlig Volvo kan få en skattehöjning på flera tusen kronor.
Läs mer om Volvo.
Polisen svarar: Har ni inget bättre för er?
Polisen får ständigt frågan: Har ni inget bättre för er? Här förklarar polisen i Kävlinge, Burlöv, Lomma och Staffanstorp varför de inte har något bättre för sig.
Läs mer om Burlöv, Kävlinge, Lomma och Staffanstorp.