Automotorsport

Peder: Kära cyklister och mopedister – VILL ni dö?

Det enda skälet till att det inte är fler skadade cyklister och mopedister är för att bilisterna anpassar sig till era galenskaper för att de inte vill skada er, säger Peder. Håller du med?
Läs mer om Peder.

9/2018: 3 supersuvar i test – stort däcktest

Hur tar man sig snabbast Stockholm & Göteborg t&r? Vi testar 5 olika bränslen – mot tåg och flyg. Vi testar 3 supersuvar – BMW X3 M40i, Audi AQ5 och Mercedes-AMG GLC 43. Test av 9 sportdäck – och mycket mer.
Officiell: BMW M2 Competition får 410 hk turbosexa – svenskt pris
I sommar ersätts BMW M2 Coup med den nya, sportigare M2 Competition. Förbättrat chassi, bromsar och starkare motor gör att även Porsche Cayman GTS får akta sig.
Alrik: Sveriges bästa miljöbilar?!
Varje år utses årets miljöbilar för privatpersoner och företag och Alrik sitter med i juryn. Se vilka bilar han har röstat på – håller du med?
Läs mer om Alrik.

Kör du Mercedes G-wagen, Toyota Landcruiser, Land Rover Defender eller Jeep Wrangler?

auto motor & sport ska skriva om fyra tuffa bilar i begagnatduellen. Hjälp oss att ta reda på vilken som är bäst!
Porsche LMP1 har slagit varvrekord – snabbare än F1-bilarna
Porschen var till och med snabbare än Formel 1-bilarna på den klassiska banan.
Läs mer om F1-bilarna och Formel.
Formel Blogg: Lovande debut av Felix Rosenqvist
Vår motorsportexpert inte komma på någon annan förare i världen som så lätt tycks kunna röra sig emellan – och imponera i – så vitt skilda farkoster som Felix Rosenqvist.
Läs mer om Felix Rosenqvist.
8/2018: Vi provkör polisens Volvo V90 CC – Stort däcktest
Vi kör polisbilen Volvo V90 Cross Country och gör ett besök på fabriken där bilarna byggs. 8 suvdäck i test. Vi djupdyker i dieselbilens framtid. Bästa 911:an – GT3 Touring eller Carrera T? 73 nördiga kuriosa.
Läs mer om Carrera T och Volvo V90 CC Stort.
Formel Blogg: Ericssons perfekta race
Marcus Ericsson lämnade Bahrain med ett stort leende på läpparna – lyckligt ovetande hur nära han fram till igår var att sätta sitt namn på ett av F1-klassens mindre åtråvärda rekord.
Läs mer om Bahrain.
Nevs förlorar kinesiska storkunden DiDi Chuxing
Taxijätten DiDi Chuxing verkar ha lämnat samarbetet med Nevs i Trollhättan. Därmed riskeras en investering på fyra miljarder kronor.
Läs mer om DiDi Chuxing och Trollhättan.
Formel Blogg: Kroppstelemetri i F1 – en handfast nyhet
Rent tekniskt var 2017 ett av F1-klassens mest omvälvande år. Förändringarna inför 2018 har varit klart beskedligare. Men det finns en intressant teknisk förändring som inte har fått så mycket uppmärksamhet.
8/2018: Vi provkör polisens Volvo V90 CC – Stort däcktest
Vi kör polisbilen Volvo V90 Cross Country och gör ett besök på fabriken där bilarna byggs. 8 suvdäck i test. Vi djupdyker i dieselbilens framtid. Bästa 911:an – GT3 Touring eller Carrera T? 73 nördiga kuriosa.
Läs mer om Carrera T och Volvo V90 CC Stort.
Tesla Model S återkallas – 123.000 bilar riskerar fel på styrningen
Tesla har haft en dålig månad och under torsdagen kom ännu ett dystert besked: 123.000 Model S ska återkallas. Orsaken till återkallelse är onormal korrision på bultar till servostyrningen, speciellt på bilar som körs på saltade vägar – som här i Sverige. Inga olyckor eller incidenter har rapporterats på grund av de rostiga skruvförbanden, meddelar Tesla i ett meddelande till ägarna av de berörda bilarna. Det som kan hända är att vid körning i lägre hastighet så behövs det en större kraft för att vrida på ratten, något som inte märks i högre hastig
Läs mer om Sverige och Tesla.
Alrik: Det bästa med bilar!
Tänk dig att du är helt ensam med nycklarna till ett gigantiskt garage där några av världens finaste bilar står. Eller att du är på Nürburgring med en Koenigsegg Agera – och inte en människa på tio mils radie.
Vill du jobba med oss? Sprechen Sie Deutsch?!
auto motor & sport behöver förstärkning. Har du vad som krävs – tveka inte att höra av dig.
Formel Blogg: Premiärloppet Australiens GP 2018
F1-säsongen 2018 inleddes i Australien med att en bugg i Mercedes strategimjukvara avgjorde loppets slutresultat till Sebastian Vettels fördel.
Läs mer om Australien.
Formel Blogg: Teamranking inför F1-premiären – Del 3
Årets F1-säsong är officiellt igång och det är hög tid att avrunda rankingen av F1-teamen inför premiären. Låt oss titta på toppteamen.
Läs mer om F1-premiären Del och F1-teamen.
Formel Blogg: Teamranking inför F1-premiären – Del 2
Formel Blogg fortsätter att ranka F1-teamen inför helgens premiärlopp i Australien. Rankingen bygger på teamens fart under försäsongen, hur prestandan utvecklades under testdagarna och hur de har utvecklats sedan i fjol.
Formel Blogg: Teamranking inför F1-premiären
Snart kickar årets Formel 1-säsong igång i Melbourne. Här är auto motor & sports traditionsenliga teamranking inför säsongstarten. Vår F1-expert väger in tre faktorer.
Läs mer om F1-premiären, Formel och Melbourne.
Idag kör vi till Göteborg och tillbaka – så klimatsmart vi kan
Ett viktigt lunchmöte i Göteborg. Hur skulle du ta dig dit från Stockholm? Det allra klimatsmartaste är förstås att inte åka dit över huvud taget och istället boka in ett videomöte. Men om du ändå skulle dit finns det en hel armada med transportsätt. Idag testar vi vilket som är bäst för klimatet – och tar hänsyn till tidsvinsten. Vi testar en elbil, en laddhybrid, en biogasbil, en vätgasbil och en dieselbil som körs på HVO. Dessutom har vi utsända både på tåget och flyget. Det här blir en riktigt kul utmaning: elbilen ligger väldigt bra till klimatmäs
Läs mer om Göteborg, HVO och Stockholm.
Volkswagens elektriska racebil har fått ett namn – I.D. R Pikes Peak
VW:s elektriska ID-modeller har fått ett tillskott i form av racebilen I.D. R Pikes Peak. Ska de hala formerna räcka för en ny rekordtid?
Läs mer om I.D och ID-modeller.
6/2018: Alla detaljer om nya Volvo V60 – 7 superbilar i test
Därför blir Volvo V60 en succ! Vi provkör snygga Ferrari Portofino. Vi kör 4.295 hk – Honda NSX, Audi R8 V10, Corvette Z06, McLaren 720S, Porsche 911 GT3, Mercedes-AMG GTR och Lamborghini Huracan.
Ternström: Den optimala packningen du alltid klarar dig på
Somliga bilar har extremt litet bagageutrymme. Är ni dessutom två, handlar det om prioriteringar. Här är Peter Ternströms mest minimala packning, som du klarar dig på oavsett hur länge du ska vara borta.
Peder: Varför säljs bilar men inget annat?
Någonting är knasigt med Sverige. En handlare som säljer båtar i det högre segmentet säger att upp till 6-7 miljoner är segt, därefter lossnar det. Jamen dåså, säljer man båtar över sju mille styck är det tydligen lugnt.
Läs mer om Sverige.
Kör du Volvo V40 CC eller Mercedes GLA?
Vi behöver hjälp av dig som kör Volvo V40 CC eller Mercedes GLA. Vi vill veta hur nöjd du är. Vad är bra och vad är dåligt?
Läs mer om Volvo V40 CC.