Expressen

Bensintjuvarnas misstag: Slangade ur latrintanken

Bensintjuvar som skulle stjäla från en parkerad buss gjorde ett ödesdigert misstag.När de försökte slanga bensin ur bussen valde de fel tank – och stal från latrinen.– Vi kan anta att de mycket snabbt flydde från platsen, med en något bitter eftersmak., säger polisen Heath Soutar till tidningen the West.
Läs mer om Heath Soutar och West.

Polisens livsfarliga upptäckt i bilen: Tror man sett allt

I Sverige kan förare som använder mobiltelefon på ett trafikfarligt sätt bötfällas.Liknande lagstiftning finns på flera håll i världen –men trots detta finns de som gör allt för att kunna använda mobiler och surfplattor när de kör bil.Till exempel gjorde kanadensisk polis nyligen en livsfarlig upptäckt i en personbil, något som brittiska Metro rapporterat om.
Läs mer om Metro.
Volvo får nytt flygande syskon i Geely-gruppen
Nu är affären klar.Volvo får ett flygande bilsyskon i Geelygruppen.Redan om två år ska den första flygande bilen vara klar.
Nya Nissan Leaf största elbilsnyheten på mässan
Nissan avtäckte sin nya elbilsmodell Leaf på bilmässan eCar Expo i Stockholm.Det var den stora bilnyheten på mässan vid Nacka strand utanför Stockholm.Nya Leaf kommer att kosta cirka 375000 kronor när den står hos svenska handlare i början på nästa år.

Det börjar bli tröttsamt med nya bilar, Elon Musk

Få om ens någon bilchef i världen kan ta en publik som Elon Musk.Ingen kan skapa ett sådant sug som Musk.Men kanske är det dags att börja leverera också.
Teslas succ – visade upp ny lastbil OCH sportbil
När det till slut var dags för premiärvisning av Teslas nya lastbil så passade Elon Musk på att överraska världen. Igen.Utöver längre räckvidd för lastbilen så presenterade han även en ny sportbilsmodell.– Det här gör vi för att jävlas med bensinbilarna, sade han.
Läs mer om Elon Musk och OCH.
Här är bilarna som kan vinna Car of The Year 2018
Volvo-modellerna XC40 och XC60.Eller någon av de 35 konkurrenterna.Nu är listan över Car of The Year-kandidaterna klar.
Påvens nya extrema bil – en välsignad Lamborghini
Påven har en konstig hatt.Och numera också en riktigt häftig bil.Kanske slår påven till och köper loss den Lamborghini Huracn han signerat för sin välgörenhetsauktion.
Förslag: Promillegräns på noll för nya bilförare
Här är det nya förslaget som ska minska dödsolyckorna i trafiken.EU-parlamentet vill införa en promillegräns på 0.0.Lagen ska gälla förare som haft körkort i upp till två år.
Betongbilen kraschar i tunneln: Hade änglavakt
Den tunga betongbilen har vält mitt inne i Karolinertunneln och det hela blir en kamp mot klockan.I säsongsstarten av Vägens hjältar för vi följa den dramatiska bärgningen.– Att chauffören gick där ifrån är ett under, säger bärgaren Krille i programmet.
Läs mer om Karolinertunneln och Krille.
Det behöver du veta om vinterdäck 2017
När det är halt och snö är det lag för svenska bilförare att använda vinterdäck.Här får du veta mer om, datum, mönsterdjup och annat som är bra att ha koll på.
Elon Musk: Ert sinne kommer att explodera
Fredag morgon presenteras den – Teslas sprillans nya lastbil.Intresset är lika stort som Elon Musk är ivrig:– Ert sinne kommer att explodera ur skallen och in i en alternativ dimension.
Läs mer om Elon Musk.
Nu säljs The Beatles-medlemmarnas lyxbilar
Vill du rulla som medlemmarna i The Beatles?Då är det din turdag.Nu säljs Paul McCartneys klassiska Aston Martin och Ringo Starrs lilla Mini Cooper.
Lastbilen centimetrar från att köra över barnet
Bra fordon, bra bromsar och professionella chaufförer. En kombination som räddar liv. Den här gången var det på riksväg 7 i Norge som tragedin var nära. Extremt nära.– Jag tänkte det värsta, säger Tor-Bjørn Kyrkjebø, vars kamera fångade skräcken, till VG.
Läs mer om Norge och Tor-Bjørn Kyrkjebø.
Påstådd sexskandal fick Volvo att sluta annonserna
Den populäre programledaren Sean Hannity försvarade republikanen Roy Moore i sin tv-show på Fox News.Det fick flera annonsörer att hoppa av – bland annat Volvo.Nu har Hannity gett Moore ett ultimatum: berätta eller hoppa av som kandidat till senaten.
Berggren: Titta på Trafikpoliserna, det räcker
Jag sitter i soffan under filten och ser tre avsnitt av tv-programmet Trafikpoliserna på Kanal 5.Det är ett effektivt sätt för att bromsa farten och lägga undan mobilen.För jag inser hur oerhört snabbt det går att förändra ett liv – mitt eller någon annans.
Läs mer om Kanal och Trafikpoliserna.
VW:s proffsrenoverade lyxbuss kan bli din
Kombinera en folkabuss med ett campingintresse och du har något som svenskarna bara måste gilla – Volkswagen Lyxbuss.Nu har du chansen att köpa en av kultbussarna från 1977, till ett väldigt bra pris!
Om stockholmarna kör bil bäst är vi riktigt illa ute
Jag är på väg mot tunnelbanan. När jag närmar mig övergångsstället gasar en bilist för att hinna före mig och slippa stanna.Nästa bil kommer inte undan. När jag vinkar glatt för att han stannat tittar han surt rakt fram.En klassisk Stockholmsattityd.
Läs mer om Stockholmsattityd.
Regeringen satsar nio miljoner kronor på cykling
Trafikverket har på regeringens uppdrag fattat beslut om projektbidrag till ideella organisationer.Projekten ska genomföra informations- och utbildningsinsatser för ökad och säker cykling. Särskilt prioriterade är utbildnings- och informationsinsatser för barn och unga samt, nyanlända och andra grupper av utrikesfödda.
Jon Olsson lyrisk när han testar Porsches värsting
När det kommer till supersportbilar har skidprofilen Jon Olsson kört det mesta.Men när han testar Porsches värsting 918 Spyder har han svårt att inte tappa fattningen.– Jag älskar den här bilen, nu kan jag lika bra köpa en moped, säger han efter körningen.
Läs mer om Jon Olsson och Spyder.
7 sämsta nya bilarna 2017
Snart ska Car of The Year 2018 utses. Den 24 november berättar jag vilka sju bilar jag vill se i finalen. Och tre dagar senare vet vi hur hela juryn röstat – vilka som är de sju bästa av alla nya bilar.Men det finns också nya bilar som inte är så bra, som rentav är rätt dåliga och usla bilköp.Här är de sju bilar av biljuryns totalt 40 bilar som jag tycker är de allra sämsta valen.De sju sämsta nya bilarna från 2017.
Läs mer om Car och The Year.
Corvette ZR1 är snabbast någonsin – har 765 hästar
Nu visar Chevrolet upp sin vassaste Corvette hittills.Med 765 hästkrafter under huven och bakhjulsdrift blir nya ZR1 ett riktigt monster.Men frågan är om den tillåts i Europa.
Läs mer om Chevrolet, Corvette, Europa och ZR1.
26 000 dödsfall varje år – nu vill EU ha säkrare bilar
Högre krav på nya bilar, lastbilar och transportbilar.Det är EU:s recept för att minska dödstalen i trafiken.Cirka 26000 personer dör varje år i trafiken i unionen och siffran ser inte ut att minska.
Range Rovers laddhybrid klarar hela fem mil på el
Ännu lite lyxigare på insidan.Men det är under huven som Range Rover utvecklat allra mest.Nya Range Rover kommer som laddhybrid där en fullad lyxsuv klarar fem mil på bara el.
Läs mer om Range Rover.
Föraren körde på sjuårige Byron – försökte att fly
En sjuåring skadas för livet och en 70-årig kvinna avlider.Onyktra förare och för hög hastighet orsakar död och lidande varje dag.I kvällen avsnitt av Trafikpoliserna visas två fall som verkligen berör.
Läs mer om Byron och Trafikpoliserna.