Expressen

10 saker lantisar aldrig lär sig i Stockholmstrafiken

Det är stenskott i luften, dammiga vägar fler och fler cyklister som trängs med bilarna i Stockholm.Eller vår med andra ord.Men det är ändå lugna gatan jämfört med vad som kommer senare i sommar.När lantisarna och turisterna ska försöka köra bil i stan blir det kaos.Här är 10 saker de aldrig kan lära sig:

Mercedes visar ny superlyxig suv

Nu visar Mercedes-Maybach upp suven Ultimate luxury.Med elmotorer på 750 hästkrafter, massagestolar och en inbyggd teservis verkar den leva upp till sitt skrytsamma namn.
Läs mer om Mercedes-Maybach och Ultimate.
Guide: Bilpooler och bildelning – så funkar det
Delningsekonomin är här. Tack vare ny teknik har det blivit lättare än någonsin att dela på allt från lägenheter till bilar. Att dela på bilen med andra via en bilpool har aldrig varit lättare – men det finns flera saker att kolla upp innan du väljer bilpool. Här rätar vi ut frågetecknen.
Ferrari ska öka försäljningen – med hjälp av nya elbilar
För två år sedan ansågs det helt omöjligt att Ferrari skulle ge sig på att bygga elbilar.Tillverkarens vd betecknade också tanken på att en Ferrari utan 12-cylindriga motorer som obscent.Men nu är det nya tider. Ferrari väntas visa en elbil 2022 och fler hybridbilar redan nästa år.
Läs mer om Ferrari.

Bättre resultat än väntat för Volvo

Volvo–gruppen presenterar under tisdagsmorgonen sin första kvartalsrapport för året.Nettoomsättningen visar på ett resultat som är bättre än väntat – en ökning med 16 procent.Men aktien sjönk när börsen öppnade – ned med 3 procent.
Läs mer om Volvo.
Volvo visar nya lyxiga S90 Ambience Concept
Nu visar Volvo upp bilen S90 Ambience Concept.I den kan passagerare justera ljus, ljud och doft för att efterlikna miljöer som en svensk skog eller en himmel med norrsken.– Vi har tagit idn om lyx till nästa nivå, säger Robin Page, designchef hos Volvo.
Läs mer om Robin Page och Volvo.
Auktionsfesten: Köpare fick pengar för att ta hem fordon
21 gömda bilar i en lada – och alla var till salu. Dessutom nästan garanterat låga priser. Det gav omkring 800 besökare till en gård i Kungsängen.– En folkfest som besökarena sent lär glömma, säger Carl Legelius, chefredaktör på tidningen Klassiker.Billigaste bilen? Köparen FICK 100 kronor för att ta bilen!
Här är Putins nya limousin
Snart får den ryske presidenten Vladimir Putin sin nya limousin.Den bepansrade lyxbilen byggs i hemlandet, med en 600 hästkrafter stark motor från tyska Porsche.
Läs mer om Porsche och Vladimir Putin.
5 hemliga bilar – som du inte borde få se än
Två nya bilmodeller från Porsche, en ny fräck BMW samt en Kia med lite mer hästkrafter.Sportbilstrenden är tydlig i bilvärlden och vår spionfotograf har haft bråda dagar runt racerbanan Nürburgring där flera av bilföretagen testar under våren och sommaren.Här är fem nya hemliga bilmodeller.
Läs mer om BMW, Kia, Nürburgring och Porsche.
Allt fler körkortselever kuggas vid teoriprovet
De flesta som ska ta körkort klarar teoriprovet vid första försöket. Men allt fler kuggas.Uppemot var femte körkortsaspirant måste skriva teoriprovet fyra eller fler gånger för att få godkänt.
Ford öppnar ny butik för att vända negativa trenden
Svenskarna älskar sin Ford Mustang och Sverige är det land som har flest Mustanger per invånare.Men nu vill tillverkaren att även de andra modellerna ska få fäste.Med nya stora Ford Store i Segeltorp ska Ford vända den negativa trenden i Sverige.
Stort prisras för begagnade dieselbilar senaste året
Värdet på begagnade dieselbilar har rasat det senaste året.Och trots att prisfallet bromsats de senaste veckorna riskerar många svenska bilägare att förlora tusentals kronor på sin bil.
Ford-chefen: Att tvinga val av bensin före diesel blir dyrt
Ford storsatsar på laddbara bilar med 40 nya bilmodeller före 2022. Den första elbilen i en ny generation kommer 2020 – en prestandasuv med 48 mils räckvidd.Men Fords chef i Europa, Roelant de Waard, tror också på dieselmotorns framtid. Och han anser att det är fel att tvinga bort dieselbränslet.– Att tvinga bilköpare att välja bensin före diesel kommer att bli dyrt och framför allt dyrt för bilägarna, säger de Waard under ett besök i Stockholm.
Läs mer om Europa, Roelant, Stockholm och Waard.
TEST: Vi kör smart och trivsam husbil från Hobby
Att bo i husbil innebär ofta många prylar och funktioner på liten yta.Det har Hobby lyckats bra med i sin Optima T75 HGE.Fyra personer testade husbilen under en fin sommarvecka i Sverige.
Daniel Craig säljer sin Bond-bil och skänker bort pengarna
Daniel Craig kör inte oväntat en Aston Marin.Nu säljer skådespelaren sin specialdesignade Bond-bil med serienumret 007. Det hoppas han ska inbringa upp till fem miljoner kronor till välgörenhet.
Läs mer om Aston Marin.Nu och Bond-bil.
Polisen om bilmålvakterna: Det blir allt vanligare
Så kallade målvaktsbilar har blivit ett stort problem i våra städer. Framför allt utlandsregistrerade bilar med stora skulder används för att kringå lagen, men polisen jobbar hårt mot dem.– Har samma bil blivit stoppad ett antal gånger eller om det finns stora skulder, då tar vi den, säger Christer Baad, mc-polis på Södermalm och tidigare gruppchef för trafikpolisen.
Läs mer om Christer Baad och Södermalm.
Här testas Volvos nya supersportbil
Lanseringen av Polestars första modell kommer allt närmare.Här visar den Volvo-ägda tillverkaren upp när de testar den 600 hästkrafter starka hybridbilen i det svenska vinterklimatet.
Läs mer om Volvo-ägda.
Fyndläge: 15 Volvo-klassiker säljs på svensk nätauktion
De två tidigare nätauktionerna ifjol blev succer. Nu kommer den tredje där bilklassiker auktioneras bort av svenska Bilweb Auctions.Bland pärlorna den här gången märks 15 riktiga Volvo-klassiker.– Det finns goda möjligheter att göra verkliga fynd, säger auktionens värderingsman Michael Luft.
Efter rejäla krocken: Du kan inte ta död på en Volvo
I en krock mellan en Kia Optima och en Volvo 240 i USA så känns det rätt tydligt vilken bil som klarade sig bäst.You just can't kill a Volvo skrivs det nu i ett uppmärksammat Facebook-inlägg.Men det finns en del mer sansade kommentarer också.
TEST: Nya Mercedes A-klass kör ifrån konkurrenterna
SPLIT. Glöm allt ni vet om gamla Mercedes A-klass.Glöm den där vingliga bilen som välte och glöm den lite burkiga efterträdaren.Mercedes nya A-klass är mer än en helt ny bil. Det är en bilmodell som sätter en ny standard.
Trafikverket testar falluckor för att stoppa fortkörare
För de som kör lagligt är vägbanan slät.Men för fartsyndarna ger marken under framdäcken vika och bilen kör in i en kant med en rejäl smäll.Nu ska Trafikverket testa falluckan i Ystad.
Läs mer om Trafikverket och Ystad.
Inget ökat intresse för miljöbilar hos köparna
I miljözonernas efterdyningar så har Blockets stora konkurrent Wayke inte märkt av ett större intresse för miljöbilar bland sina besökare.– Vi ser att köparnas intresse har skiftat från diesel till bensin, säger marknadsplatsen vd, Martin Fransson.
Läs mer om Martin Fransson och Wayke.
BMW:s lilla värsting M2 släpps i snabbare version
När BMW M2 Coup lanserades 2016 fick bilen fem getingar i kategorierna motor och körupplevelse i Allt om Bilars test. Men BMW är inte nöjda: nu släpps M2 i den nya versionen Competition. Med en starkare, sexcylindrig motor gör bilen 1-00 på 4,2 sekunder.
Läs mer om Allt och Competition.