Expressen

Audi återkallar 850 000 bilar

Audi kommer att återkalla 850 000 dieselbilar för att uppdatera mjukvaran som kontrollerar utsläppen, meddelar de i ett pressmeddelande.Enligt Automotive News är det ett försök till att undvika framtida körförbud.

Nya Volvo XC40 ska bli mer personlig

Volvo ska ge kunden möjlighet att uttrycka sin personlighet med XC40.Den kompakta suven kommer att erbjudas i ett dussintals olika exteriör- och interiörfärgkombinationer.– De vill ha en bil som speglar deras personlighet. XC40 är den bilen, säger Thomas Ingenlath, designchef på Volvo Cars.
Nu byggs den nya svenska sportbilen Indigo 3000R
I juni presenterade Von Braun Sports Cars sin nya sportbil Indigo 3000R.Nu har produktionen inletts och de första tio exemplaren ska levereras vid årsskiftet.
Läs mer om Indigo.
Begagnad bil jämförs med blivande brud i Audi-reklamen
Audi har mötts av en hård kritikstorm i Kina efter en kontroversiell reklamfilm.I filmen jämförs en blivande brud med en begagnad bil.Efter kritiken har biltillverkaren meddelat att filmen dras tillbaka.– Den korresponderar inte på något sätt med vårt företags värderingar, säger en talesperson i ett uttalande enligt Reuters.
Läs mer om Audi-reklamen och Kina.

Volvo köper in sig i syskonmärket Lynk & Co

Volvo Cars utökar sitt samarbete med Zhejiang Geely Holding och skapar ett gemensamt samriskbolag för att utveckla ny teknik.Samtidigt köper den svenska biltillverkaren en signifikant minoritetsandel av företaget Lynk Co.– Det här samarbetet kommer stärka vår förmåga att utveckla nästa generations elektrifierade bilar, säger Volvo Cars vd Håkan Samuelsson.
Därför är superbilen GT så viktig för Ford
Ford vet att supersportbilen GT kommer att inbringa minimala intäkter.Ändå anser tillverkaren att modellen är extremt viktig.– Det här handlar inte om att tjäna pengar, den medför så många andra fördelar för varumärket, säger Matt Leaver, kommunikationschef för Fords prestandaavdelning.
Läs mer om Ford och Matt Leaver.
Här är Sveriges sämsta vägar
Standarden på de svenska vägarna är hög.Men Motormännens rapport visar på betydande skillnader mellan vägar i norr och söder.Norrbotten är det län som har sämst vägar.
Volvo Cars visar stor vinstökning
Volvo Cars fortsätter att visa fina siffror.Under första halvåret låg rörelseresultatet på 6,8 miljarder kronor - jämfört med 5,6 miljarder kronor under samma period 2016.Vinsten är en ökning på 21,2 procent.
En av världens mest ovanliga bilar till salu
Endast 75 exemplar byggdes som en hyllning till Mercedes-Benz SLR McLaren.Nu har du chansen att bli en exklusiv ägare till den ovanliga Mercedes SLR Stirling Moss Edition.
Fick sin drömbil för halva priset – efter tabbe på Facebook
Sherri och Chris Cooper kan ha gjort årets bilaffär när de köpte en ny Infiniti QX30 för halva priset.Det kan de tacka Facebook för - efter att återförsäljaren stått för en rejäl tabbe, skriver Fox 8.
Läs mer om Facebook, Fox och Infiniti QX30.
Mercedes presenterar sin nya X-klass pickup
Mercedes har presenterat sin nya X-klass pickup.Efter att ha visat upp konceptbilen i Stockholm förra året offentliggjordes i går modell-serien i Kapstaden.
Läs mer om Kapstaden och Stockholm.
Mercedes återkallar 3 miljoner bilar
Daimler misstänks ha sålt en miljon bilar med för höga utsläppsvärden.Nu återkallar biltillverkaren tre miljoner dieselbilar i Europa, rapporterar Reuters.– Vi säljer de flesta motorerna på den svenska marknaden så vi räknar med att det kommer ha en påverkan på den svenska marknaden, säger Fredrik Wahroln, PR- och kommunikationschef.
Läs mer om Europa, Fredrik Wahroln och PRoch.
Volvos resultat bättre än väntat – gör kraftig vinst
Lastbilskoncernen Volvo kommer än en gång med en stark rapport – och ökar sin vinst kraftigt.Rörelseresultatet för årets andra kvartal landade på 8,54 miljarder kronor.– Allt hårt arbete med Volvo börjar nu ge frukt, säger Nordnets sparekonom Joakim Bornold.Trots det faller aktien på börsen.
Läs mer om Volvo.
Här är världens kanske sämsta bedrägeriförsök
Att fejka en påkörning för att få ut försäkringspengar blir en allt vanligare företeelse. Frågan är om den här inte tar priset som den sämsta någonsin. Se klippet och avgör själva.
Tesla-föraren skyllde på autopiloten - nu backar han
Fem personer skadades efter en krasch med en Tesla i USA.Föraren skyllde på autopilotsystemet och menade att bilen plötsligt hade börjat accelerera.Nu backar han och tar själv på sig skulden, rapporterar Automotive News.
Läs mer om Tesla.
Biltillverkarnas krav: Lätta på kraven om elbilar
Kinas krav på elbilar är för tuffa.Det menar globala biltillverkare som i ett brev till kinesiska myndigheter uppmanar landet att lätta på de planerade elbilskvoteringarna.– Det här kommer att slå hårt mot industrin, framför allt mot de stora företagsnamnen, säger Liping Kang, chef på tankesmedjan ICET i Peking till Reuters.
Läs mer om Liping Kang och Peking.
Svenska före detta Tesla-chefens nya projekt
Förra Tesla-chefen Peter Carlsson investerar i det tysk-svenska startup-företaget Kumpan electric.E-scooter-tillverkarna har tagit Tyskland med storm och breddar nu sin kompetens med svensken.– Kumpan electrics erfarenhet och strategi övertygade mig att bli en del av Kumpan-familjen, säger Peter Carlsson.
Floyd Maweather nya inköp – två LaFerrari
Floyd Mayweather är främst känd som världens bästa boxare.Men han har också uppmärksammats för sin bilsamling.Nu har amerikanen utökat sin samling med två (!) nya LaFerrari.
Läs mer om LaFerrari.
Polis släpades 20 meter under dramatiskt gripande
Två misstänkta narkotikapåverkade personer fann sovandes i en stulen Audi RS4.När polisen kom till platsen försökte föraren fly från platsen – men efter en heroisk insats kunde personerna gripas.Nu hyllas polisen på Facebook i ett uppmärksammat inlägg.
Läs mer om Audi RS4.När och Facebook.
10 bilar du ska undvika i sommar och höst
Nya bilar är inte alltid så nya som vi tror.Speciellt inte i samband med modellbyte.Här är tio nya bilar som du verkligen ska se upp med i sommar och under hösten.
Skyltfonden delar ut 4 miljoner kronor
Skyltfonden delar ut fyra miljoner kronor till 16 nya projekt.Pengarna kommer från de avgifter som bilägare betalar för personliga fordonsskyltar.– Skyltfonden skapar förutsättningar för att goda kreativa ider kan få bäring till ny kunskap och smarta lösningar, säger Maria Krafft, måldirektör för trafiksäkerhet och hållbarhet. Maria är också Skyltfondens ordförande.
Läs mer om Maria Krafft.
Här är de 10 populäraste cabbarna på Blocket
När det kommer till cabbar är det BMW vi vill ha.I alla fall om man går efter antalet annonser på Blocket.Där toppar nämligen BMW 3-serie, följt av BMW Z-serien.
Läs mer om BMW, Blocket och Blocket.Där.
Här kör Stefan Sauk rattfull
Antalet rattfyllor ökar under sommaren. Nu vill Assistansbolaget bryta trenden med hjälp av en film där skådespelaren och utbildade racingföraren Stefan Sauk kör bil med ett par fylleglasögon.
Läs mer om Assistansbolaget och Stefan Sauk.
Fem skadade efter Teslakrasch – skyller på autopiloten
Fem personer skadades efter att en Teslabil plötsligt accelererat och hamnat upp och ned, rapporterar CBS Minnesota.Enligt föraren var autopilotsystemet aktiverat vid kraschen.Tesla har sedermera slagit ifrån sig kritiken.
Läs mer om Teslabil och Teslakrasch.
13 Ferraribilar säljs – från en och samma samlare
13 olika Ferrari-bilar.Från en och samma ägare.Nästa månad auktioneras en unik samling ut vid RM Sotheby's.