Expressen

Polis: Ge fan i att ta foto på människor i nöd

Trafikolyckor är ofta dramatiska och det förekommer att en del människor försöker ta bilder eller filma vid platsen.Något som polisassistent Tim i Växjö ledsnat på.– Ge f*n i att ta foto på människor i nöd, skriver han på Facebook.
Läs mer om Facebook, Tim och Växjö.

Ikea byter till elbilar – vill att kunderna följer efter

Ytterligare ett bevis att elbilarna är här för att stanna – nu byter Ikea ut alla sina fordon till laddbara varianter.– Dessutom ska vi sätta upp laddstolpar vid alla varuhus för att uppmuntra kunder att också byta till elbil, säger Ikea-chefen Pia Heidenmark-Cook till DN.
Rallycrossbråket är bara så onödigt
Volkswagen har redan säkrat titeln i rallycross-VM 2017.Då surar de andra teamen.Tyvärr är det bara en massa internt tjafs som ingen gillar.
Luftforskare: Inte bara att förbjuda dubbdäcken
Vintern kommer och med den debatten om dubbdäckens betydelse för miljön.Dubben river upp skadliga partiklar men kanske är inte ett totalt förbud den bästa lösningen.– Det är egentligen ingen som vill ha bort dubbdäck helt och hållet. De gör naturligtvis nytta på isiga vägar, det är ingen tvekan om det, säger Anders Ljungman, universitetslektor vid Institutionen för klinisk och experimentell medicin.
Läs mer om Institutionen.

Skattesmällen mot nya Volvo XC40

Volvo lanserar nya modellen XC40 med två stora bensin- respektive dieselmotorer.Och vill du köpa en XC40 med en stor motor är det bråttom.XC40 straffas mycket hårt i den nya fordonsskatten som börjar gälla 1 juli nästa år.
Läs mer om Volvo XC40.
Galna hemmabygget - slår alla supersportbilar
Fartdåren Franois Gissy har byggt en trehjuling som accelererar från 0-100 km/h på bara 0,55 sekund – vilket gör att den slår allt som den vanliga bilindustrin har att erbjuda. Dessutom är den miljövänlig, den går nämligen på regnvatten.
Branschorgan vill ha fartkameror vid vägarbeten
Branschorganisationen Maskinentreprenörerna önskar sig fartkameror vid alla vägarbeten och tror att dessa kan skapa en bättre arbetsmiljö för personalen.
Så kan du prenumerera på nya XC40
För drygt 6699 kronor kan du prenumerera på nya Volvo XC40.Volvo erbjuder ett all-inclusive-ägande som bland annat innefattar medlemskap i SunFleet och försäkring.
Läs mer om SunFleet och Volvo XC40.Volvo.
Här är nya suven Volvo XC40
Snygg, kompakt och med en helt egen stil.Nya Volvo XC40 märks på vägen och ger Volvo en given plats bland premiumsuvarna.Men baksätet kan fälla Volvos nya storsäljare.Här är mina betyg på nya Volvo XC40.
Läs mer om Volvo och Volvo XC40.
Nu rullas nya Volvo XC40 ut
Strax efter klockan 11 i dag är det dags. Då premiärvisas Volvo Cars nya modell, XC 40.
Läs mer om Volvo XC40.
Min första fråga till Elon Musk: Var allt en stor bluff
Jag har i närmare två års tid försökt få till en intervju med Teslas vd Elon Musk.Men det var först i går jag kom den fråga jag helst vill ställa till honom:Var hela Tesla-projektet en enda stor bluff?
Kina på väg att öppna gränserna helt för elbilar
Ett historiska viktigt skifte i världshandeln med nya bilar kan inträffa redan om några månader.Världens största bilmarknad – Kina – diskuterar former för att öppna gränserna för utländska företag som vill börja bygga och sälja bilar i landet.Först ut är elbilarna.
Läs mer om Kina.
Kristoffersson om VM-titeln: Jag har inte smält det än
Färske världsmästaren i rallycross, Johan Kristoffersson, besökte Stockholm och fick om och om igen förklara den osannolika säsongen 2017.– Det har varit ett stort lagarbete där vi haft en bil som fungerat bra i olika förhållanden, det har varit enkelt att vara snabb, sa Kristoffersson.
McLaren släpper stilren specialversion av 570GT
Det är sällan supersportbilarna är så här stilrena.Nu bygger McLaren en specialversion av 570GT – byggd för att hylla en riktig klassiker.
Läs mer om McLaren.
Allt om bilar podcast – lyssna på avsnitt 71
Jan-Erik Berggren gästas av Anna Fägersten och pratar elbilar – lyssna!
Läs mer om Anna Fägersten.
Här anmäls flest bilstölder – kommun för kommun
De flesta bilar stjäls för att säljas vidare i utlandet.Det är svårt att skydda sig mot att bli utsatt – men det finns saker att tänka på.– Förvara inte bilnyckeln vid dörren, säger Lars Stervander, kriminalinspektör.Här kan du se hur många bilar som anmäls stulna i din kommun.
Test: Citroën C3 Aircross – kopian som kan slå originalet
KORSIKA. Det skulle vara lätt att avfärda Citroën C3 Aircross som ännu en plattformsbil, en kopia på Peugeot 2008 och Opel Crossland X.Men gör inte det.Ge Citroën C3 Aircross en chans – om inte annat så för färgens skull.
Läs mer om Opel Crossland X.Men och Peugeot.
Volvo storsatsar i USA - dubblar sin kapacitet
Trots att försäljningen i USA inte går lika bra som i övriga världen storsatsar Volvo.Den nya fabriken i Charleston ska fördubblas till en kostnad på närmare fyra miljarder kronor.Och politikerna i Berkeley County hänger på och hjälper Volvo med infrastrukturen.
Budstriden om Haldex är över
En tuff och segsliten budstrid om svenska bilkomponentföretaget Haldex verkar vara över.Rivalen Knorr-Bremse lägger ned sitt bud efter närmare ett års försök att ta över företaget.
Läs mer om Haldex.
Tredubblad försäljning på drygt två år
Fler modeller och fler återförsäljare.Så ska Jaguar Land Rover växa i Sverige i Skandinavien.
Konsumentverket kritiserar Skodas nya reklamkampanj
Konsumentverket kritiserar Skodas kampanj En egen väg.Myndigheten menar att den uppmanar bilförare att bryta mot lagen, skriver Dagens Media.
20 miljoner för en Ferrari som aldrig får köras
Det säljs en hel del pärlor på RM Sotheby's auktioner. Här är en till – en LaFerrari Prototype från 2013.Priset? 20 miljoner kronor.Problemet? Den får inte köras på vägen. Någonsin.
Läs mer om Ferrari och LaFerrari Prototype.
Så undviker du nya skattehöjningen
Regeringen vill införa en ny fordonsskatt från och med 1 juli nästa år.Och de vill försämra villkoren kraftigt för alla tjänstebilsförare.Men det finns sätt att komma undan undan skattehöjningen och till och med spara lite pengar på förändringen.Så här gör du.
Många dödsolyckor med fyrhjulingar i år
De kan vara ett uppskattat arbetsredskap. Men är också väldigt olycksdrabbade. Hittills i år har minst åtta personer dött i fyrhjulingsolyckor. –Det inträffar alldeles för mycket negativt med fyrhjulingar, säger Peter Lundqvist, forskare vid SLU.
Läs mer om Peter Lundqvist och SLU.
Var fjärde bilist i Skåne kör med vinterdäck på sommaren
Allt fler väljer att köra vinterdäck året om.I Skåne visade en däckrazzia att var fjärde bil hade dubbfria vinterdäck även på sommaren.– När fler väljer dubbfria vinterdäck på vintern riskerar problemet med vinterdäck på sommaren att öka, säger Marie Nordn, generalsekreterare NTF, Nationalföreningen för trafiksäkerhetens främjande.