Nöje

Nu avslöjas tragiken – som förändrade Robin Williams liv

Nästan fyra år efter Robin Williams död, är HBO nu redo att släppa en ny dokumentär om den hyllade skådespelaren.Dokumentären innehåller nya intervjuer med bland annat Williams första fru, skådespelarens vänner David Letterman och Billy Crystal.Men det starkaste ögonblick i filmen är ett tragiskt dödsfall–som förändrade Robin Williams liv för alltid.

Börje Salmings okända hjärtfel

För ett år sedan drabbades Börje Salming av hjärtproblem.I Renes brygga berättar ishockeylegendaren att han var en hårsmån från att få en hjärtattack – och att den kunde ha kostat honom livet.Händelsen har satt djupa spår och nu berättar han om familjens oro.– Man får lite ångest, man kommer ju lite närmare döden på något sätt.
Läs mer om Börje Salming.
Feminism för dårar
Dikter i kretsloppet

En gammal filosof

Bröder i ödestidens Europa
Läs mer om Europa.
Berättar sanningen: Därför försvann han
Tidigare barnstjärnan Macaulay Culkin berättar nu om sin svåra relation med sin pappa – som under uppväxten skadade honom både mentalt och fysiskt.I podcasten WTF säger Culkin att föräldrarna var en stor faktor till att han lämnade livet som barnstjärna bakom sig, skriver News.com.
Läs mer om Culkin, Macaulay Culkin, News.com och WTF.
Mandelmann trotsar läkarnas hårda krav
Gustav Mandelmann fick beskedet: lantlivet skulle göra honom sjuk.Trots allergierna mot hö och grisar, som läkaren trodde skulle förhindra honom från att bo på en gård, valde han ett liv i det gröna – och i kvällens avsnitt klappar han grisar av den ovanliga rasen ungerskt ullsvin.– Det är svårt att klämma dem på magen, för det är så mycket ull i vägen, säger Gustav Mandelmann i Mandelmanns gård.
Läs mer om Gustav Mandelmann.
Översvämmade av förljugenhet
Malte Persson efterlyser lite existentialism i klimatdebatten.
Mandelmann trotsar sin okända sjukdom
Gustav Mandelmann fick beskedet: lantlivet skulle göra honom sjuk.Trots allergierna mot hö och grisar, som läkaren trodde skulle förhindra honom från att bo på en gård, valde han ett liv i det gröna – och i kvällens avsnitt klappar han grisar av den ovanliga rasen ungerskt ullsvin.– Det är svårt att klämma dem på magen, för det är så mycket ull i vägen, säger Gustav Mandelmann i Mandelmanns gård.
Läs mer om Gustav Mandelmann.
Okända olyckan i Farmen – profilen förd till sjukhus
Daniella Högström var med om en otäck olycka i Farmen som tittarna inte fick se.Efter att ha skjutsats till sjukhus kunde läkarna konstatera att tv-profilen drabbats av hjärnskakning.– Det är så klart väldigt obehagligt när någon slår i huvudet, säger Anders Edholm, pressansvarig för Farmen.
Läs mer om Farmen.
Lernströms beslut: En behövlig paus
Snart försvinner Pär Lernström från de sociala medierna.Nu berättar programledaren och Idol-profilen varför.En välbehövlig paus, hälsar han via sin presskontakt.
Okända detaljerna om livet tillsammans med Bergman
Jobbet som hushållerska hos Ingmar Bergman var allt annat än lätt, enligt Anita Haglöf.Nu avslöjar hon nya detaljer om hur det var att jobba för den pedantiske filmregissören – bland annat tvingades hon använda linjal när hon bäddade sängen.
Marit Bergmans stora bebislycka
Artisten Marit Bergman, 42, berättar om sin bebislycka på Instagram.Intill en bild där hon visar upp sin gravidmage, skriver hon:Ett kärleksbarn lär det bli hur som helst. Hon ska komma i juni.
Läs mer om Instagram.Intill.
Teletubbies-stjärnan är död – fyra dagar efter sin födelsedag
Skådespelaren Simon Shelton Barnes är död.Stjärnan var mest känd för Tinky Winky i Teletubbies.Han blev 52 år gammal.
Läs mer om Teletubbies.Han och Tinky Winky.
Hannes Holms varning till Östlund: Oroväckande
Ruben Östlund är i samma sits som Hannes Holm var för två år sedan – snuvad på bästa film vid Guldbaggegalan, men nominerad till en Oscar.Hannes Holm kritiserar Guldbaggegalan för att den inte ger tillräcklig uppmärksamhet till breda filmer – men är ändå väldigt glad över The squares framgång.– Jag är jätteglad för Rubens skull, även om det finns vissa risker. Det kan stiga honom över huvudet nu, han får passa sig, säger Hannes Holm.
Läs mer om Guldbaggegalan, The och Östlund.
Hans liv förstördes – efter skilsmässan från Presley
Gitarristen Michael Lockwoods liv har ändrats totalt efter skilsmässan från Lisa Marie Presley.Nu jobbar han i en musikaffär för att få ekonomin att gå ihop – och kräver att domstolen står för rättegångskostnaderna efter skilsmässan.Samtidigt har han dragit sig tillbaka från offentligheten.
Mångmiljonärens restaurang eldhärjades: Jättechockad
Mångmiljonären Leif-Ivan Karlssons restaurang i Strängnäs brann ned under natten till söndagen.35:ans kök och restaurang var en del av det projekt entreprenören bygger upp i Strängnäs.– Det är deppigt så det räcker och blir över, säger Leif-Ivan Karlsson.
Läs mer om Leif-Ivan Karlsson.
Det är utan tvekan en välbehövlig revansch
Vilken underbar revansch!För tre år sen ratades Ruben Östlunds Turist av Oscarsjuryn, och igår fick han nobben av Guldbaggen.Men nu kan regissören äntligen vråla av lättnad. Oscarsnomineringen är ju hans.
Läs mer om Guldbaggen.Men och Oscarsjuryn.
Journalister är inga sanningskommissarier
Mycket tyder på att rädslan för fake news är kraftig överdriven både i USA och Sverige.Håkan Boström tror att debatten snarare beror på frustration över etablerade intressens förlorade privilegier.
Läs mer om Sverige.Håkan och USA.
Östlunds chans till revansch – kan bli Oscarsnominerad
Det blev bara två Guldbaggar för Ruben Östlund.Men i dag kan den svenska regissören få revansch. Och det med råge.The square kan nomineras till en Oscar.– Jag tror vi har ganska stora chanser, kommer man med en Guldpalmsvinnare så tittar de i juryn automatiskt, säger den självsäkre 43-åringen till Aftonbladet.
Heter ungar Hora nu för tiden?
Läs mer om Hora.
Att överleva Förintelsen är en sak – att leva en annan
Paret Dina och Jovan Rajs överlevde på var sitt håll Förintelsen. Negar Josephi har läst deras bok om hur man inte bara överlever – utan också blir hel.
Läs mer om Förintelsen.
Ellen Bergström bekräftar romansen med TV4-profilen
Efter det tuffa uppbrottet och den oväntade kyssen på nyårsafton.Nu berättar Ellen Bergström, 28, om relationen med Niclas Lij, 32, känd från TV4-gruppens dokusåpa Bachelor.– Vi dejtar och ses, säger hon till Hänt.
Läs mer om Bachelor, Ellen Bergström och Hänt.
Stjärnans stora sorg – tio år efter Ledgers död
Den 22 januari 2008 dog Heath Ledger av en oavsiktlig överdos.På årsdagen av hans död berättade hans ex-flickvän Naomi Watts om sorgen efter den hyllade skådespelaren.Jag kommer aldrig glömma hans fina själ, skriver hon på Instagram.
Läs mer om Heath Ledger och Instagram.