Nöje

Bästa konsten just nu finns i ett privat hem

Fyra galleriutställningar och en mycket intressant konstnärspresentation i ett privathem på Östermalm är det allra mest sevärda i Stockholm just nu.
Läs mer om Stockholm och Östermalm.

Sparkade regissören satte lösnäsor på Trump och Putin

Peter Konwitschny presenterar en helt ny läsart av den ryska operan Boris Godunov.Lars Sjöberg ser en imponerande ensemble i en överaktualiserad föreställning.
Läs mer om Putin och Trump.
Sparkade regissören satte lösnäsor på Trump och Putin
Peter Konwitschny presenterar en helt ny läsart av den ryska operan Boris Godunov.Lars Sjöberg ser en imponerande ensemble i en överaktualiserad föreställning.
Läs mer om Putin och Trump.
Vännernas fina gest – så hedrar de Avicii
Artisten Tim Avicii Bergling hittades död i Omans huvudstad på fredagen.Sorgen efter den svenska stjärnan är stor. Vid hans hem i Beverly Hills syntes vänner till honom lämna blommor och Aviciis skivbolag, Universal Music, hyllar honom på Twitter.Du var inte bara en exceptionell artist, framför allt var du en fantastisk människa, skriver skivbolaget på Twitter.

Har Marvel råkat spoila vem som dör i "Infinity War"?

Nu när "Avengers: Infinity War" börjar närma sig med stormsteg gör Marvel allt i sin makt för att hålla spoilers så långt borta från biopubliken som möjligt.
Läs mer om Infinity War och Marvel.
Linda Lampenius: Jag föll handlöst
Linda Lampenius ramlade ner för trappan hemma i sin villa i Bromma utanför Stockholm.Violinisten skadade sig rejält i olyckan, något som Hänt var först med att rapportera.– Jag föll handlöst, säger hon till sajten.
Foppas hårda kritik mot elitsatsning bland barn
Peter Foppa Forsberg lyfter diskussionen om överengagerade idrottsföräldrar i kvällens Mästarnas mästare.Ämnet väcker starka känslor och flera av deltagarna tar avstånd från den hårda press som sätts på dagens unga idrottare.– Jag är för att man har utbildning för föräldrar om hur man beter sig, säger Kennet Andersson.
Läs mer om Kennet Andersson.
Bangs pacifism är en provokation än i dag
Barbro Alving, känd som Bang, är en av Sveriges mest legendariska reportrar.Ida Ölmedal ser henne porträtteras på scen, och funderar över en sida som går på tvärs med samtiden.
Läs mer om Bang.
Så blev en vanlig kille landets största komiker
Högst motvilligt har Johan Glans blivit en av våra mest inflytelserika offentliga personer. Själv tycks han förbluffad över sin egen framgång, över att han närmar sig 200 utsålda föreställningar. Lars Berge och Lars Pehrson följde med på turn till Kulturhuset Pigalle i Nässjö.
Läs mer om Kulturhuset Pigalle och Nässjö.
Maria Schottenius: Dokumentet var en bomb och chockvågorna skapade förändring
Tidsandan var antiauktoritär och ingen kunde bestämma så mycket över någon annan. Dokumentet på Aftonbladet var verkligen en nyttig aktion. Värd att firas på 40-årsdagen.
Läs mer om Aftonbladet.
Avicii skänkte miljoner till utsatta: Behöver inte pengar
Tim Avicii Bergling tog över världen med sin musik – och tjänade mångmiljonbelopp under sina aktiva år som artist och producent. Men en stor del av sin förmögenhet skänkte världsartisten till välgörenhet. – Man behöver inte så mycket pengar, sa han till SVT 2013.
Läs mer om SVT.
Elvis i Tomelilla min favorit bland konspirationsteorierna
Vem låg bakom kemgasattacken i Syrien i början av månaden? Var det ens en kemvapenattack? Är inte allt bara arrangerat av en krigsgalen Donald Trump?
Läs mer om Donald Trump, Syrien och Tomelilla.
Domtornet hyllning – spelar superhiten
Den svenske musikern och producenten Tim Avicii Bergling avled på fredagen, endast 28 år gammal.Nu hyllas den svenske stjärnan världen över:I nederländska Utrecht spelade domtornet Aviciis superhit Hey Brother.
Svensktoppen: Hej då Felix Sandman
Felix Sandmans Melodifestivaltvåa Every single day ramlar ut från förra veckans sjundeplats och får lite överraskande lämna Svensktoppen denna vecka. Ny på listan är Uno Svenningsson och Det blir ljusare igen.
Hieronymus Bosch framstår som tam jämfört med det här
Blodet sprutar över Fredrik Söderbergs myller av demoner, skelett, monster, samurajer och geishor. Joanna Persman häpnar över en omisskännligt japansk mix av figurer hängivet engagerade i en bestialisk massaker – alltsammans utsökt målat i akvarell.
Galet påhittig och himmelskt välljudande maktkamp
Den portade regissören Peter Konwitschnys uppsättning av Boris Godunov på Göteborgsoperan har blivit en magnifik uppsättning om makt och korruption, skriver Bo Löfvendahl.
Wästberg: Jag och Stridsberg skärpte formuleringarna
Pressmeddelandet visar förändringsviljan, säger ledamoten Per Wästberg om fredagens uttalande från Svenska Akademien. Han hävdar att han och Sara Stridsberg påverkade en skärpning av vissa formuleringar.
KLASSIKER Truman Show: Jim Carrey perfekt som ofrivillig kändis Jim Carreys dramatiska filmdebut resulterade dessvärre inte i någon Oscar (eller ens nominering!) men dock i en film som
Idag är alla en kändis oavsett om det är via Youtube, Instagram eller den utdöende TV:n. Men för tjugo år sedan var det annorlunda. Dokusåpan var ett växande fenomen och att vara känd för att vara sig själv var något nytt.
Läs mer om Instagram, Oscar, TV.n och Youtube.
Team Knutblus – ännu en match i Gamla stan
De Aderton har blivit Kultursveriges mest omdiskuterade De Elva. Ankan tog rygg på supporterklubben i med- och motgång.
Läs mer om De Elva och Gamla.
Jämlika löner i Westworld
Thandie Newton får lika mycket betalt som sina manliga kollegor i den kommande säsongen av HBO-serien Westworld.
Läs mer om Westworld.