Nöje

Tveklös power i Det blåser på månen

Eric Linklaters bokhjältinnor har blivit dramatiserade som serietidningsteater. Maria Edström ser två förnuftigt stygga flickor hävda sig i Det blåser på månen.
Läs mer om Det.

Alla sexor borde få gå och se kortfilmen 6A

Gunilla Brodrej ser 6A, en stillsam film på SVT Play om en urspårad skolsituation.
Fnissigt lycklig över Min lilla syster kanin
Hanna Nordenhök ser Dockteatern Tittuts nytolkning av klassikern Min lilla syster Kanin.
Läs mer om Kanin och Min.
Kjell Espmark tröstar i dessa bittra tider
Nina Lekander njuter av 87-åriga Kjell Espmarks nya diktsamling Skapelsen.
Läs mer om Skapelsen.

Malin Berghagen om framtidsdrömmen

Malin Berghagens tropiska semester får henne att fundera över framtiden. Författaren skriver på Instagram att hon skulle vilja flytta till Sydamerika. Om jag hade nog med pengar skulle jag aldrig resa härifrån. skriver Malin Berghagen.
Stjärnmäklarens känslosamma inlägg
Stjärnmäklaren Fredrik Eklund byter lyxvåningarna på Manhattan mot en lägenhet i Akalla. På sin Instagram visar tv-profilen ett känslosamt möte med sitt barndomshem. Det kändes overkligt skriver han på Instagram.
Läs mer om Akalla, Instagram och Manhattan.
Sjukt stängt
Gavin Rossdale ångrar skilsmässan
En otrohetsskandal knäckte äktenskapet mellan Gwen Stefani och Gavin Rossdale. När No doubt-sångerskan låg på BB och födde parets tredje barn var ex-maken otrogen med parets barnflicka. Nu berättar Gavin Rossdale att han önskar att de aldrig skilde sig. - Jag tycker fortfarande att hon är fantastisk, berättar han enligt Page Six.
Nya uppgifterna i brittiska kunga-skandalen
Det brittiska kungahuset har skakats av en skandal.Halvbrodern till prins Harrys nya kärlek anklagas för att ha riktat en pistol mot sin flickväns huvud. Ny kommer nya uppgifter – när gärningsmannen själv tonar ner händelsen: – Den var oladdad. Det fanns inga kulor i pistolen, säger han till Radaronline.
Läs mer om Radaronline.
Puma Swede vill förklara porr för skolbarn
Nu avslöjar den svenska porrstjärnan Puma Swede att hon inte vill föda barn - och att hon skulle vilja spela in en sexualupplysningsfilm för skolorna. – Vem kan prata bättre om detta än jag, säger hon i en öppenhjärtig intervju i podcasten Nemo möter en vän.
Läs mer om Nemo och Puma Swede.
Springsteen tar nytt avstånd från Trump
Bruce Springsteen, 67, tar nytt avstånd mot Donald Trump. När han drog i gång sin Australien-turn stötte han de tusentals som har demonstrerat mot Amerikas president. –Vi är en del av det nya motståndet, sa han från scenen, skriver ABC News.
Catia Hultquist: Jag vill verkligen förstå fenomenet Marcus och Martinus
Att vara helt vanlige gutter är en del av de drillade supertvillingarnas image. Men det är framför allt M & M-fansen som förbryllar och skrämmer DN:s Catia Hultquist.
Läs mer om M-fansen.
Oron efter stjärnans nakenbild
Nu växer oron efter den brittiska realitystjärnan Vicky Pattisons avklädda bilder - där hon ser ut att ha tappat mycket i vikt. Är din diet så extrem att du slutat äta kalorier?, undrar en av hennes följare. Själv intygar stjärnan att hon mår bra - och ska bli ännu smalare.
Tårar efter beskedet: Ställa till ett helvete
Stina Johansson vinner tvekampen i Farmen - till få personers glädje. Maria Settergren bryter ihop i tårar efter beskedet, men Stina Johansson är fast besluten att ta vara på sin tid i serien. – Jag ska ställa till med ett rent helvete, säger hon i programmet.
Läs mer om Farmen och Stina Johansson.
Panik efter jätteormen i SVT: Nej, nej, nej
Söndagens Så ska det låta tar en oväntad vändning. Panik utbryter bland ena lagets tävlande när Skansens Jonas Wahlström kommer in med en jätteorm - och de flyr undan. – Nej nej, jag vill inte, säger pianisten Karin Karin Westerberg och hoppar åt sidan så att medtävlande Boris Ren puttas av pianobänken.
Läs mer om Karin Karin Westerberg och SVT.
Stora bråket i TV4: Skrämmer mig
Det är hårda ord mellan deltagarna i söndagens Farmen. Efter bråken vill Stina Johansson ha ut deltagaren Maria Settergren. – Det är helt oacceptabelt för mig, hennes beteende skrämmer mig. Hon är inte frisk, säger Stina Johansson.
Trumps team slår tillbaka mot Madonna
Världsstjärnan Madonna avslöjade att hon funderat på att spränga Vita huset i luften efter Donald Trumps seger i det amerikanska presidentvalet. Men nu slår Donald Trumps team tillbaka. – Nu ser jag i flera artiklar att säkerhetstjänsten Secret Service kan komma att undersöka det där, säger Kellyanne Conway från Trumps innersta krets, och kallar Madonnas uttalande för destruktivt.
Nu är bildskärmen en del av teaterscenen
Allt mer video syns på teatrarna. Att tekniken för ljusprojektioner blivit ett nytt inslag i scenografernas verktygslåda syns tydligt i Dramatens stora familjesatsning i vår, Det blåser på månen.
Läs mer om Det.
Pluras svar efter hälso-kritiken
Flera kändisar, däribland Jessica Almenäs, riktar sig mot sångaren Plura Jonsson efter hans avslöjande att han röker fyra paket cigaretter om dagen. Den kroppen mår nog inte prima, twittrar Jessica Almenäs. Men Plura slår tillbaka. – De kan leva bäst de vill själva, säger han.
Läs mer om Plura Jonsson.
Jessica Almenäs påhopp på Plura
Flera kändisar, däribland Jessica Almenäs, riktar hårda ord mot sångaren Plura Jonsson efter hans avslöjande att han röker fyra paket cigaretter om dagen.Den kroppen mår nog inte prima, twittrar Jessica Almenäs.Men Plura slår tillbaka.– De kan leva bäst de vill själva, säger han.
Supermodellen hyllas efter ärliga bilden
Supermodellen Chrissy Teigen, 31, visar upp sina bristningar på sociala medier. Teigen la upp en bild på sitt lår med texten: Watevs. Nu hyllas hon av sina fans.
Tilde de Paulas personliga invit – efter drömvinsten
Här är fyrbarnsmammans härliga drömvinst i Nyhetsmorgon.Charlotte Abrahamsson lyckades skrapa fram 100 000 kronor på Triss - och vill använda pengarna till en resa. – Ni får komma ner till Palma och hälsa på mig om ni vill, sade programledaren Tilde de Paula Eby skämtsamt till den lyckliga vinnaren.
Tilde de Paulas personliga invit – efter drömvinsten
Här är fyrbarnsmammans härliga drömvinst i Nyhetsmorgon. Charlotte Abrahamsson lyckades skrapa fram 100 000 kronor på Triss - och vill använda pengarna till en resa. – Ni får komma ner till Palma och hälsa på mig om i vill, sade programledaren Tilde de Paula Eby skämtsamt till den lyckliga vinnaren.
Läs mer om Nyhetsmorgon, Palma, Paula Eby och Tilde.
Malena Ernmans angrepp mot Trump
Operasångerskan Malena Ernman går till angrepp mot USA:s nya president Donald Trump och kallar honom diktator. Alla vet att de krafter som står bakom Trump tillhör det förgångna, skriver hon i ett sms till Expressen.
Läs mer om Donald Trump, Expressen och Trump.
Agneta Sjödin om sitt svåra livsval
Agneta Sjödin har hittat en balans i livet – men så har det inte alltid varit. I Nyhetsmorgon på TV4 berättar hon om de svåraste valen hon har tvingats göra för att komma dit hon är idag. – Det är de gånger när jag har följt mitt hjärta. Det är bland annat den gången när jag hoppade av Let's dance, säger hon till Tilde de Paula Eby i TV4.
Läs mer om Paula Eby, TV4 och Tilde.