Nöje

Elsa Billgrens nya liv efter svåra kampen

Elsa Billgren är färdigbehandlad. Efter att ha tvingats operera bort sin livmoder kan hon nu tänka på livet i stället för på döden. I april är hon tillbaka i Äntligen hemma i TV4. Det kan bli som vanligt, men ändå inte så klart. Jag är en ny människa, skriver Elsa Billgren på sin blogg.
Läs mer om Elsa Billgren, TV4 och Äntligen.

Språkkrönika: Djurnamn går före barnnamn

SPRÅKKRÖNIKA. I veckan kom Statistiska centralbyråns siffror för 2016 års nya förnamn. Både bland pojkar och flickor skedde ett tronskifte och nu toppar Alice och Oscar listan.
Läs mer om Alice, Oscar och Statistiska.
3 frågor om språket – citat, öppen dager och entourage
Konsten att citera rätt i ett citat Hur skriver man citat inne i ett annat citat? Karolina Svar: När ett citat i löpande text innehåller ett annat citat omges det inre med enkla citattecken – apostrofer – och det yttre med dubbla. Är det i stället frågan om citat i ett blockcitat (ett citat formaterat som ett eget stycke) förses det inre med dubbla citattecken, eftersom blockcitat i regel inte omges av citattecken.
Läs mer om Hur.
Rhys: Jag vill att alla ska gråta till mina låtar
19-åriga talangen Rhys är uppvuxen i Portland och upptäcktes av en slump av en hitleverantör till Britney Spears och Westlife. Nu vill hon röra alla till tårar med sin bitterljuva göra slut-pop.
Läs mer om Portland och Westlife.

De roligaste Twitterskämten om Donald Trumps #LastNightInSweden

Efter att Donald Trump i ett tal i helgen refererade till vad som hände i Sverige i går kväll – en incident som helt enkelt inte ägt rum – exploderade sociala medier i en kavalkad av skämt under hashtaggarna #LastNightInSweden och #SwedenIncident.
Kim Kardashian visar upp nya förändringen
Kim Kardashian gillar att byta stil – och nu har hon gjort det igen. Fansen överraskades i helgen av tv-profilen med nya bilder på sitt nya korta och platinablonda hår, Skriver Us Weekly.
Jolie talar ut efter svåra skilsmässan
Deras uppbrott blev en snackis i hela världen. Nu kommenterar Angelina Jolie för första gången skilsmässan från Brad Pitt. – Hela min familj har gått igenom en svår tid, säger hon till BBC.
Läs mer om Angelina Jolie, BBC och Brad Pitt.
Owe Thörnqvists kamp efter olyckan
Owe Thörnqvist, 87, brädade de yngre kollegerna och tog sig till final i Melodifestivalen –men revanschen kom efter en flera år lång kamp. 2012 halkade artisten inne på Systembolaget och fick föras till akuten i ambulans - tack vare intensiv träning och rehab lyckades Owe bli återställd. – Han tränar ju fortfarande vid 87 års ålder tre gånger i veckan, säger sambo Berit Gullberg. Senare fick han 170 000 kronor i skadestånd av Systembolaget.
Alien: Mellan film och verklighet
Kåseri. Jag sympatiserar med dom som har svårt att skilja tv-serier från verkligheten. Jag lider själv av den förvirringen.
Danny Saucedos ursäkt till Loreen
Danny Saucedo har tidigare berättar hur otroligt besviken han blev efter förlusten i Melodifestivalen 2012 –när Loreen vann med Euforia. Nu avslöjar Loreen i podcasten Nemo möter en vän att Danny gick fram och bad om ursäkt efter direktsändningen. –Det hade han egentligen inte behövt, säger hon i podden.
Flincks egna ord: Därför stoppades jag
Thorsten Flinck klarade inte hälsotestet och petades ur Let's dance i TV4. Nu berättar ha med sina egna ord om beslutet - och kallar kanalens agerande för riktigt klåparaktigt och amatöristiskt Samtidigt är det oklart om TV4 hinner få fram en ersättare. – Vi är mitt i en castingprocess. När vi har en deltagare kommer vi att presentera den, säger Anika Beclijevski, producent på TV4
Läs mer om Anika Beclijevski, Samtidigt och TV4.
Han tvingas lämna efter hämnd-valet
I söndagens Farmen blev det hatfyllt deltagarna emellan - och hämndbegäret växte. I centrum stod Alexander Vörös - som av ren hämnd valdes till förstekämpe av Alexandra Broberg. – Från att han valde Timmy till förstekämpe så har jag förklarat för Alexander att han är död för mig. Jag hatar Alexander, säger Alexandra Broberg. I slutändan skickades Robert Persson hem, utslagen av sin antagonist Alexander Vörös.
Viktskämtet om Kalle Moraeus i SVT
I söndagens Så ska det låta säger Thomas Di Leva att han vill skriva en låt med Kalle Moraeus som ska heta Vi lyfter tillsammans. Det får komikern Thomas Järvheden att skämta med Thomas Di Leva. – Försöker du insinuera att han ser ut som en ballong, eller vad är det du menar? Det är inte okej, Thomas, säger han och skrattar.
Läs mer om SVT.
L tar initiativ till snubbelstenar i Stockholm
Även Stockholms gator kan komma att prydas med små monument för att minnas Förintelsens offer. Tre ledande liberaler kommer nu att driva frågan i Stockholms stads kulturnämnd.
Läs mer om Stockholm.
Här bryter deltagarna ihop i tårar i Farmen
I Farmen på TV4 på söndag kväll är det flera deltagare som brister ut i gråt.Känslorna blir för stora när deltagarna helt oväntat får en belöning - och tårarna väller fram.– Det blev både en och två tårar, säger Robert Persson.
Läs mer om Farmen, Robert Persson och TV4.
Missen i Bingolotto: Ska väl vara stängd?
Leif Loket Olsson ersätter återigen Ingvar Oldsberg i Bingolotto. Men i kvällens program glömde programledaren att vända tillbaka en av luckorna i spelet Färgfemman – och nästa inringare kunde se vilken färg som dolde sig bakom. –Men den här ska väl egentligen vara stängd va?, säger programledaren i direktsändning innan han snabbt vänder på luckan.
Thorsten Flincks ilska mot TV4
Thorsten Flinck petades ur populära programmet Let's dance i TV4 sedan kanalens läkare vägrat ge honom klartecken.Nu slår han tillbaka - och kallar beslutet för snopet och helt onödigt.– Det är riktigt klåparaktigt, amatöristiskt , säger han till Aftonbladet.
Läs mer om Aftonbladet och TV4.
Så bygger musiken om våra hjärnor
Musik når inte bara in i våra djupaste känslor, den har också kraften att förändra hjärnans funktioner. Det har Fredrik Ulln kommit fram till i sin forskning. Han är professor i kognitiv neurovetenskap, men också konsertpianist.
Läs mer om Fredrik Ulln.
Sven Melanders ilska: Varit väldigt arg
Underhållaren och journalisten Sven Melander gör just nu succ på Facebooksidan I huvudet på Sven Melander. I en intervju med tidningen Resum berättar han om Zara Larsson, åldersdiskriminering i Sverige och vad som gör honom upprörd. – Jag har alltid varit väldigt arg. Upprörd över orättvisor, säger han till Resum.
Efter tragedin – sonen går i sin pappas fotspår
Steve Irwin blev känd över en värld som krokodiljägaren. Nu har hans son Robert Irwin, 13, tagit över sin pappas roll – och gjorde succ när han gästade Jimmy Fallons Tonight Show. – Det är så kul att gå i min pappas fotspår – jag är den lyckligaste personen på jorden, berättade han under programmet.
Läs mer om Robert Irwin.
Sydows gamla lyxgård på Gotland har sålts
Max von Sydows gamla lyxhus i Fole på Gotland har nu sålts. Prislappen: Tolv miljoner kronor. Intresset var stort – och Gotlandsgården såldes två månader innan visningarna ens drog i gång. – Det känns jättekul att få bidra. Jag har sålt den en gång förut också, säger mäklaren Bernt Björkqvist.
Kristofer Ahlström: Här är svenska terrordådet som Trump kan ha pratat om
Trumps uttalanden om vad som hände i Sverige i fredags har rönt stor uppmärksamhet och förbryllelse. Men varifrån kommer hans uppgifter?
Läs mer om Sverige och Trump.
Björn Wiman: Hög tid att bryta beröringsskräcken med historien
Kommentar. Stockholms kulturborgarråd Roger Mogert har makten att korrigera det groteska misstaget. Vad säger han och övriga politiker i Stadshuset?
Läs mer om Roger Mogert och Stadshuset.
Anton Hagman om hemliga flickvännen
Han är Youtube-stjärnan som tog sig till andra chansen. Efter framgången i Melodifestivalen 2017 firade Anton Hagman med kärleken – och på efterfesten bjöd han på en segerkyss. Nu berättar Anton Hagman om flickvännen – Youtube-stjärnan Wilma Holmqvist. – Jag tyckte att hon såg bra ut så jag skrev till henne att vi borde gå på en dejt, säger han.