Dagens nyheter

Att vara tre om texten

Litteraturens framtid ligger i lurarna. Men är ljudboken detsamma som att läsa? DN:s Ingegärd Waaranperä går på djupet i en läsakt där författaren, uppläsaren och lyssnaren delar på berättelsen.
Världsstjärnan Beyonc kommer till Sverige
Beyonc Knowles kan utan överdrifter kallas världsstjärna, ikon, talesperson, förebild. Men vad har hennes två decennier långa makalösa karriär innehållit – vilka är topparna och dalarna? DN:s Mattias Dahlström har samlat ihop Beyoncs byggstenar.
Läs mer om Sverige.
Björn Wiman: En uppfordran att söka det verkliga livet
Lars Gustafssons roman En biodlares död är egentligen inte alls någon sommarbok. Ändå kan jag inte låta bli att återvända till den.
Blommorna efteråt – Tom Malmquist om att bära på förlorade vänner
Del 3.Med Elena Ferrantes romansucc Min fantastiska väninna har vänskapen fått en välförtjänt plats ilitteraturens hjärterum. DN Boksommar har bett fem författare och en illustratör att berätta om vänskapens väsen. I dag: Tom Malmquist.
Läs mer om Min och Tom Malmquist.
Harry Potter-läsare mer benägna att ogilla Trump
Läsare av den populära romanserien är mer benägna att tycka illa om Donald Trump. Det visar en ny studie, publicerad i tidskriften PS: Political science and politics.
Läs mer om Donald Trump och Trump.
Trästockfestivalen kritiska mot polisens armband
I år satsar Trästockfestivalen i Skellefteå på ökad trygghet och diskussion kring mansnormer. Polisen delar samtidigt ut armband med budskapet Tafsa inte! – men arrangörerna anser att kampanjen är problematisk.
Dyr konst beslagtagen i mutskandal
Den schweiziska polisen har beslagtagit verk av konstnärerna van Gogh och Monet som kan ha köpts med svarta pengar, rapporterar BBC.
Läs mer om BBC, Gogh och Monet.
Dags för Bossens extraspelning
Runt midsommar besökte Bruce Springsteen Sverige för att ge två konserter. Nu är han tillbaka för sin tredje och sista slutsålda Ullevi-spelning i sommar. Men nu när spelningen närmar sig släpper arrangören ytterligare några biljetter.
Sommarens smakprofil: Camilla Läckberg
Författaren och numera låtskrivaren Camilla Läckberg varvar hektiskt bokschema med lata dagar på landet. För DN har hon gått igenom sin kulturkonsumtion och kommit fram till att Meryl Streep bäst skulle gestalta hennes tudelade liv.
Jenny Lindh tar bort den dammiga bilden av biblioteket
Anna Blank Åberg har ägnat sin masteruppsats i biblioteksvetenskap åt att analysera DN:s Jenny Lindh och hennes spalt Fråga bibliotekarien. I uppsatsen diskuteras hur Lindh i sin kolumn utmanar stereotyper i biblioteksvärlden.
Läs mer om Fråga och Lindh.
Kirsten Dunst debuterar som långfilmsregissör
Sylvia Plaths enda roman Glaskupan från 1963 blir långfilm och för regin står Kirsten Dunst.
Läs mer om Glaskupan och Kirsten Dunst.
Vågorna som format filmhistorien
Filmvärlden jagar ständigt nästa våg. Hynek Pallas ser hur filmtrender uppstår och ebbar ut.
FBI: Wolf of Wall Street finansierades med svarta pengar
Leonardo DiCapriofilmen The wolf of Wall Street från 2013 finansierades med svarta pengar. Det hävdar amerikanska FBI som nu avser att beslagta produktionsbolaget Red Granite Pictures tillgångar. De svarta pengarna ska, enligt FBI, komma från Malaysia.
Läs mer om FBI, Malaysia och Wall Street.
Fredrik Strage: All makt åt Pikachu, vår befriare
Efter ytterligare några veckors jagande med Pokmon go kommer vår motståndskraft att vara helt utslagen.
Läs mer om Pikachu och Pokmon.
Hög säkerhet på Pride i Jerusalem
Hundratals israeliska poliser har kommenderats till Jerusalem för att beskydda stadens Prideparad. Under förra årets parad dödades en tonåring av en ultraortodox judisk man som även knivhögg ytterligare fem personer. Mannen dömdes och avtjänar nu ett livstidsstraff.
Läs mer om Jerusalem, Pride och Prideparad.
Simon Sarnecki: Punsch och studentnostalgi får alltså Sveriges Radio att darra?
Edward Blom är något av en udda fågel i svenskt kulturliv. I en tidsålder när varje matlagningsprogram helst ska innehålla minst en grön smoothie, när chefer uppmanar sina anställda att ställa upp i triatlon på lunchrasten, men ändå hinna tillbaka till jobbet i tid – så står Edward Blom för något helt annat.
Läs mer om Edward Blom.