Dagens nyheter


Soptunnan i Plus blir staty

Soptunnan från SVT:s konsumentprogram Plus ska bli staty. I 27 år har den röda tunnan företrätt konsumentjournalistiken i tv-rutan – nu har SVT beslutat att den ska ställas ut för offentlig beskådan, skriver lokala medier på nätet.

Läs mer om SVT.

The Fooo byter namn

The Fooo är ett minne blott, i stället uppstår... The Fooo Conspiracy.

Kate Bush slår nytt rekord

Efter den uppmärksammade comebacken slår Kate Bush rekord som första kvinna i historien att inneha åtta album på brittiska topplistan. Med rekordet går hon om Madonna som hade tre album på listan som mest. Endast Elvis Presley och The Beatles har haft fler album än Bush på Top 40 samtidigt.

Läs mer om Bush, Kate Bush, Madonna och Top.
Bob hund blir kulturambassadörer

Bob hund blir konstnärliga ambassadörer för Borås stad, skriver Gaffa. Uppdraget sträcker sig över ett par år och innebär att indierockbandet ska samarbeta med unga musiker, starta festival, hålla i föreläsningar och repa inför publik.

Läs mer om Gaffa.

Lars von Triers nästa projekt: Ny tv-serie

Lars von Triers nästa projekt blir en tv-serie på engelska. Det avslöjar den omstridd danske regissörens producent Louise Vesth i samband med att den långa versionen av Nymphomaniac visas på filmfestivalen i Venedig.

Turist blir årets svenska Oscarsbidrag

Ruben Östlunds kritikersucc Turist utses till årets svenska Oscarsbidrag. Filmen har redan sålts till 45 länder och går fram som en lavin i de svenska biosalongerna.

Läs mer om Oscarsbidrag och Turist.
Ägd byter arena

Stefan Larsson blir dansk teaterchef

Regissören Stefan Larsson var förhandstippad som ny chef för Dramaten, en tjänst som oväntat gick till Eirik Stubø. I stället har Larsson nu rekryterats till Danmark, som konstnärlig ledare för Betty Nansen Teatret i Köpenhamn.

Tidigare toppnyhet hos Dagens nyheter:
Jennifer Lawrence om läckan: Kränkning av privatlivet

En hackare har kommit över nakenbilder som påstås föreställa en rad olika kändisar, däribland Oscarsvinnaren Jennifer Lawrence. Bilderna cirkulerade runt på sociala medier på söndagsnatten.

150 kulturhändelser som skapade Sverige

Läs mer om Sverige.
Håkan Hellström-rykte oroade polisen

Ett rykte om att Håkan Hellström skulle uppträda under en biltillverkares event i centrala Göteborg under söndagen gjorde Göteborgspolisen en smula stressad. Man befarade trafikkaos. Ryktet visade sig komma sig av att bilföretagets vd delar förnamn med popstjärnan.

Den vilda jakten på tilliten

Sverige inför valet 2014: konfrontation i stället för konsensus. Nazister på gatorna, hatmejl på nätet, upplopp i förorterna och växande frustration i glesbygden. Ändå är Sverige fortfarande ett av de länder i världen där medborgarna har mest tillit till varandra. Hur hänger det ihop? I artikelserien Vem kan man lita på? reser författaren Henrik Berggren genom Sverige för att få ett svar. Första stopp är Örebro och Hällefors.

Läs mer om Henrik Berggren, Sverige, Vem och Örebro.
Björn Wiman: Visst kan man spela musik av en rasist – på elgitarr

Tidigare toppnyhet hos Dagens nyheter:
Miljonviolin glömdes på tåg

En gästspelning hos Malmö Symfoniorkester höll på att bli en mycket kostsam historia för den världsberömda violinisten Yamei Yu.

Al Pacino med två plågade rollfigurer

Dragplåstret Al Pacino gästar Lido med två plågade rollfigurer på andra sidan folkpensionsstrecket.

Läs mer om Lido.
Tidigare toppnyhet hos Dagens nyheter:
Hallström: Brasse var min bästa vän

Skådespelaren och komikern Lars Erik Brasse Brännström är död. Jag kan inte förstå än att det har hänt. Han var min bäste vän, säger regissören Lasse Hallström till Aftonbladet.

Läs mer om Aftonbladet och Lasse Hallström.
Tidigare toppnyhet hos Dagens nyheter:
Magnus Härenstam: Ledsen och förtvivlad över Brasses bortgång

Mats Arehn regisserade Brännström i hans sista roll, som den nypensionerade läraren Bosse i filmen Bäst före från 2013. De senaste åren har de haft nära kontakt och pratat med varandra ett par gånger i veckan.

Läs mer om Bosse, Brännström och Bäst.
Tidigare toppnyhet hos Dagens nyheter:
Björn Wiman: Brasse var barnens man

Frågan är om det finns någon som förkroppsligar en generations erfarenhet på samma sätt som Lars Erik Brasse Brännström. Tillsammans med Magnus Härenstam slog han igenom i början på 70-talet, som en sprallig motvikt till epokens korrekthet, dogmatik och bokstavstrohet. Fel, fel, fel.

Tidigare toppnyhet hos Dagens nyheter:
En mycket stor skådespelare

Mats Arehn regisserade Brännström i hans sista roll, som den nypensionerade läraren Bosse i filmen Bäst före från 2013. De senaste åren har de haft nära kontakt och pratat med varandra ett par gånger i veckan.

Läs mer om Bosse, Brännström och Bäst.
Tidigare toppnyhet hos Dagens nyheter:
Bildspecial: Brasse Brännström

Tidigare toppnyhet hos Dagens nyheter:
Brasse Brännström död

Lars Erik Brasse Brännström är död, uppger hans tidigare hustru Git Erixon för Aftonbladet. Skådespelaren och komikern blev 69 år.

Läs mer om Aftonbladet och Git Erixon.
Jill Johnson drottning på tv-galan

Countrydrottningen regerar även i tv-världen. Jill Johnson kammade hem tre priser på Kristallengalan. Hennes program Jills veranda blev årets program och själv fick hon pris för årets kvinnliga programledare.

Läs mer om Kristallengalan.
Bossen skriver barnbok

Bruce Springsteen ger sig in i barnboksvärlden. Tillsammans med serietecknaren Frank Caruso har han åtagit sig att omvandla sin låt Outlaw Pete från 2009 till en bilderbok om en bebis-bankrånare, skriver Rolling Stone.

Fem höjdare på Popaganda

Läs mer om Popaganda.
Kommer det att dyka upp någon?

Tre frågor till Little Jinder som spelar på Popaganda i helgen.

Läs mer om Little Jinder och Popaganda.Senaste nyheternaNyhetsdatabasen - Nyheter på ett ställe
Nyhetsdatabasen är en nyhetsagent och sökmotor som samlar nyheter från svenska tidningar. Här kan du snabbt läsa aktuella nyheter eller göra sök flera år tilbaka.
Kontakt
post@nyhetsdatabasen.se

Senaste 24t
00 23 22 21 20 19 18 17 16 15 14 13 12 11 10 09 08 07 06 05 04 03 02 01