Dagens nyheter

I Greklands berättelse är nej ett nyckelord

I dag röstar Grekland: ja eller nej till långivarnas villkor. Alexandra Pascalidou skriver från staden Kilkis om ett val som väcker smärtamma minnen till liv i nationen.
Läs mer om Grekland.

Liza Marklund kritiseras för att ha spelat Ultima Thule

Nu stormar det kring Liza Marklund igen. I lördagens Sommar i P1 spelade författaren Sverige, Sverige, fosterland av Ultima Thule, vilket har fått starka reaktioner.
Facebook tog bort bröstvårtsevenemang
Är det ett hot att 10.000 människor vill göra en markering för jämlikhet? Det är frågan som Malin Garptoft ställer sig i ett inlägg på sin Facebooksida efter att hennes evenemang Free the nipple stängdes ner.
Läs mer om Facebooksida, Free och Malin Garptoft.
Facebook stängde ner bröstvårtsevenemang
Är det ett hot att 10.000 människor vill göra en markering för jämlikhet? Det är frågan som Malin Garptoft ställer sig i ett inlägg på sin Facebooksida efter att hennes evenemang Free the nipple stängdes ner.
Läs mer om Facebooksida, Free och Malin Garptoft.

Gandalf leder Prideparad i Manchester

Skådespelaren Ian McKellen, känd för att ha spelat Magneto i X-men och trollkarlen Gandalf i Sagan om ringen-filmerna ska leda Pridefestivalen i Manchester, rapporterar BBC.
Litet format ska rädda Peace & love
Peace Love gick från att vara Sveriges största musikfestival till att gå i konkurs 2013. Nu är den tillbaka i en ny, mer jordnära tappning.
Läs mer om Peace.
Nytt filmprogram i SVT i vinter
Nytt program ska ersätta nedlagda Filmkrönikan när SVT planerar om sitt kulturinnehåll.
Läs mer om Filmkrönikan och SVT.
7 filmer i outhärdlig hetta
Det är sommarens varmaste dagar. Alla pratar tropiska nätter, badstränder och att dricka vatten. Men när hettan blir outhärdlig är det hög tid stanna inne, dra i gång videobandspelaren och se andra svettas. DN har samlat sju filmer som utspelar sig i värmeböljor.
Bah Kuhnke om hatet mot Zara Larsson: Det är oerhört sorgligt
Stormen kring Zara Larsson har nått det politiska toppskiktet. Kultur- och demokratiminister Alice Bah Kuhnke (Mp) säger till DN att hon är förbannad och ledsen över hatet mot artisten.
Bah Kuhnke förbannad över hatet mot Zara Larsson
Stormen kring artisten Zara Larsson har nått det politiska toppskiktet. Kultur- och demokratiminister Alice Bah Kuhnke (Mp) och inrikesminister Anders Ygeman (S) uttalar nu sitt stöd för uppropet #backazara.
Bah Kuhnke backar Zara Larsson: En inspiration för oss alla
Stormen kring artisten Zara Larsson har nått det politiska toppskiktet. Kultur- och demokratiminister Alice Bah Kuhnke (Mp) och inrikesminister Anders Ygeman (S) uttalar nu sitt stöd för uppropet Backa Zara.
Bah Kuhnke: stor shout out till Zara Larsson
Stormen kring artisten Zara Larsson har nått det politiska toppskiktet. Kultur- och demokratiminister Alice Bah Kuh (Mp) och inrikesminister Anders Ygeman (S) uttalar nu sitt stöd för uppropet Backa Zara.
John Carpenter – skräckmakare med electropuls
Han är filmskaparen som älskar musik lika mycket som rörlig bild. Fredrik Strage ringde upp Halloween-regissören och kompositören John Carpenter som är skivaktuell.
Anders Rydell: Jag har rest i bokplundrarnas spår i jakt på böcker som nazisterna stal
Efter att ha suttit i källare och arkiv sitter författaren Anders Rydell gärna utomhus och läser. Hans sommar rymmer också en tripp till Paris där han ska göra efterforskningar till den sista delen av sin trilogi.
Getingar har rätt att finnas till
Saga Becker är 26 år och bor i Stockholm. Saga Becker är skådespelare, författare och konstnär samt ambassadör för organisationen Suicide zero. Den 3 juli sommarpratar hon i SR.
Läs mer om Stockholm och Suicide.
Fredrik Strage: Snudd på sofistikerat i Roskilde
Roskilde har både hög hippiehalt och ett spännande program. På festivalens första dag njuter Fredrik Strage av Young Fathers furiösa energi och känner behov av att läxa upp Pharrell Williams.
Läs mer om Fredrik Strage och Roskilde.
Facebook kan satsa på musik
Facebook siktar mot musikbranschen. Samtal om samarbete förs med flera av världens största skivbolag, skriver The Verge.
Läs mer om The Verge.
Ebba von Sydow går över till TV4
Ebba Kleberg von Sydow går över från SVT till TV4. I september blir hon programledare för kanalens Nyhetsmorgon på söndagar tillsammans med Jessica Almenäs. Ett drömuppdrag, säger hon om det nya jobbet.
Läs mer om Nyhetsmorgon, SVT, Sydow och TV4.
Kristofer Ahlström: Skamlöst, Rihanna – men budskapet går hem
Kan frågor om slaveriets efterspel ge existensberättigande åt en ovanligt grov musikvideo? DN:s Kristofer Ahlström har sett Rihannas Bitch better have my money.
Läs mer om Rihanna.
Blodig Rihanna-video får Twitter att explodera
Rihannas nysläppta video till Bitch better have my money, som artisten delvis regisserat själv, har slagit ner som en bomb på internet. Många reagerar på det grova innehållet och anklagar den för att vara misogyn.
Läs mer om Bitch och Twitter.
Blodig Rihanna kidnappar vit kvinna i ny video
Rihannas nysläppta video till Bitch better have my money, som artisten delvis regisserat själv, har slagit ner som en bomb på internet. Många reagerar på det grova innehållet och anklagar den för att vara misogyn.
Läs mer om Bitch.
Prince borta från Spotify
Prince har beslutat att dra tillbaka sin musik från alla strömningstjänster, skriver The Wrap.
Läs mer om Spotify och The Wrap.
Filmen ska inte visa hur kyrkan är
På fredag har långfilmskomedin Prästen i paradiset premiär. Eva Röse spelar en oerfaren diakon som brottas med en försupen pengaskingrande kollega. Hon känner igen sig från sin första tid som skådespelare.
Läs mer om Prästen.