Dagens nyheter

Röda korset anklagas för rasism efter badskylt

Amerikanska Röda korset har hamnat i blåsväder på grund av en säkerhetsskylt som visar badreglerna i en pool. Bilden som cirkulerat i sociala medier har av kritiker beskrivits som grovt rasistisk. Nu ber organisationen om ursäkt.

Biografen: Vi står inte bakom Hitlerhälsningarna

Under natten till onsdag kom ett mejlutskick från Zita Folkets Bio i Stockholm med rubriken Dataintrång, nakna rumpor och Hitlerhälsningar. – Det har skett ett dataintrång i vår mejlserver, säger Oscar Eriksson, ordförande.
Kulturvärlden i sorg efter terrordådet i Istanbul
Tisdagens terrorattack på flygplatsen i Istanbul väcker starka reaktioner på sociala medier. Det är en sorglig, sorglig värld vi lever i, skriver Zara Larsson.
Läs mer om Istanbul och Zara Larsson.
Edward Snowden talade på Roskilde
Ett omdiskuterat konstprojekt om dataövervakning och ett samtal med Edward Snowden. Årets Roskildefestival präglas av diskussion kring frågor om yttrandefrihet och integritet.
Läs mer om Edward Snowden och Roskilde.

Nils Hansson: Scotty Moore skapade urformen för hur rockgitarr ska låta

Gitarristen Scotty Moore, en av männen bakom Elvis framgång, har avlidit.
Kulturvärlden i sorg efter terrordådet i Istanbul
Tisdagens terrorattack på flygplatsen i Istanbul väcker starka reaktioner på sociala medier. Det är en sorglig, sorglig värld vi lever i, skriver Zara Larsson.
Läs mer om Istanbul och Zara Larsson.
UR fälls för diskriminering
Utbildningsradion sökte i en platsannons en person med erfarenhet av att rasifieras som afrosvensk. Nu fastslår DO att formuleringen bryter mot diskrimineringslagen.
Slutet nära för Game of thrones
Efter söndagens rykande säsongsfinal av Game of thrones tvingas tittarna som vanligt vänta ytterligare ett år på nästa omgång av fantasyserien.
Läs mer om Game.
Vi hoppades på en större förändring
Allt fler kvinnliga akter bokas till svenska musikfestivaler, visar ny statistik som DN tagit del av. Men på hälften av festivalerna är minst 4 av 5 akter fortfarande mansdominerande, däribland på Bråvalla som inleds i veckan.
Läs mer om Bråvalla.
Serier måste komma från hjärtat
HBO Nordic firar succn Game of thrones och rekord i antal prenumeranter med att satsa än mer i Skandinavien. Nu börjar tv-jätten göra egna serier – producerade i Norden.
Läs mer om Game, Norden och Skandinavien.
Elvis gitarrist Scotty Moore död
Gitarristen Scotty Moore, en av männen som hjälpte Elvis att bli kungen av rock'n'roll, är död.
Läs mer om Scotty Moore.
Vi vill lyfta perspektiv långt från Södermalm
Säkerhetspolitik, integration och islamism – allt som kan benämnas som känsliga frågor ska avhandlas. Journalisten Johanne Hildebrandt, kolumnisten Sakine Madon och reportern Annica Ögren startar en Youtubekanal för att ge plats till nya perspektiv och röster som inte blir hörda.
Offline av Anne Holt – del 3 av 56
Sommarföljetongen del 3 av 56. En muslimsk lokal sprängs och en okänd jihadistgrupp tar på sig skulden. Oslo har åter drabbats av terrordåd. Samtidigt har Hanne Wilhelmsen lockats tillbaka till kriminalpolisen för att lösa gamla fall.
Läs mer om Anne Holt och Hanne Wilhelmsen.
Malin Nordgren: Världsförbättraren klarar sig med brasklappar
Det måste vara svårt att berätta att man tror sig om att kunna rädda världen utan att verka naiv, eller rent av ganska skrytsam.
Regeringskritisk journalist utvisad från Egypten
Den brittisk-libanesiska tv-journalisten Liliane Daoud har utvisats från Egypten, efter att hon gripits i sitt hem av civilklädd polis, rapporterar BBC.
Läs mer om BBC, Egypten och Liliane Daoud.
Malin Nordgren: Världsförbättraren klarar sig med brasklappar
Det måste vara svårt att berätta att man tror sig om att kunna rädda världen utan att verka naiv, eller rent av ganska skrytsam.
Fyra norska förlag hotas med böter
Fyra norska förlag riskerar miljonbelopp i böter. Detta efter att ha samarbetat för att konkurrera ut distributören Interpress.
Calle Marthin blir ny långfilmskonsulent
Svenska Filminstitutet har utsett Calle Marthin till ny långfilmskonsulent. Han ersätter Baker Karim i augusti.
Läs mer om Baker Karim och Calle Marthin.
De är Sveriges mest populära poddar
P3 Dokumentär är överlägsen etta, följt av Alex Sigge, Värvet och Filip och Fredrik. Så ser topplistan ut gällande räckvidd för svenska poddar, enligt Orvesto Konsument.
Kroppen i fokus på ny utställning
I höst visar Nationalmuseum design sin nya utställning Förkroppsligat.
Lady Gaga fördöms i Kina
Kinesiska politiker har surnat till på Lady Gaga och Dalai lama.
Läs mer om Dalai, Kina och Lady Gaga.
Allvar och fars på sommarscenerna
Det är dags att slå sig ned på träbänkarna, äta picknick i solen eller gömma sig för regnet under ett paraply. Sommarteatrarna är i gång med såväl farser som klassiker.
Musikfestival i en ny verklighet
Minst 50.000 festivalbesökare väntas ta del av musik och fest när Bråvallafestivalen inleds i slutet av veckan. Men det instabila läget i världen gör också att säkerhetsfrågan är mer aktuell än någonsin.
Läs mer om Bråvallafestivalen.