Dagens nyheter

Weigls krönika är som en hemmafrubibel från femtiotalet

Journalisten Kerstin Weigls krönika i Aftonbldet om utseendet på MP:s nya språkrör, vice statsminister Isabella Lövin, har väckt kraftiga reaktioner. DN:s Catia Hultquist liknar krönikan vid en hemmafrubibel från femtiotalet.
Läs mer om Aftonbldet och Isabella Lövin.

Jenny Lindh: Om Lord Byron levde skulle han sänka ett helrör

Fråga bibliotekarien. DN:s Jenny Lindh svarar på dina frågor om litteratur
Malin Lagerlöf skrev dagbok om sin mans försvinnande
Hennes man, regissören Daniel Lind Lagerlöf, försvann lika oväntat som spårlöst för fem år sedan. Helena Lindblad har träffat Malin Lagerlöf som skrivit om sorgen och livet efteråt.
Barnböckerna som orsakat jättebråk
Bråkiga barn, rasistiska stereotyper och rituella samlag. Svenska barnböcker har orsakat debatt i årtionden. Det handlar i stor utsträckning om att man inte tror att barnen kan hantera det som står i böckerna, säger forskaren Olle Widhe.
Läs mer om Olle Widhe.
DN listar: Meryl Streeps bästa roller
DN:s filmredaktör Helena Lindblad väljer fem av Meryl Streeps bästa roller under fyra decennier.
Läs mer om Helena Lindblad.
Susanne Ljung: Kyss mig i arslet, sade Madonna och visade skinkorna på röda mattan
STILKRÖNIKA. Humor är inte något utmärkande drag för varken Madonna eller modebranschen, även om denna utstyrsel tyder på motsatsen. Men det är inte meningen att man ska skratta åt dessa skinkor, inlindade i en svart spetsdräkt från modehuset Givenchy.
Läs mer om Givenchy och Madonna.
Sjukdomstyngd torsdagskväll på Dramaten
Under torsdagskvällen ställdes två föreställningar in på Dramaten på grund av sjukdom. Något som enligt Dramaten är väldigt ovanligt.
Läs mer om Dramaten.
Depp hoppas på snabb skilsmässa
Nu kommenterar filmstjärnan Johnny Depp för första gången den förestående skilsmässan mellan honom och skådespelerskan Amber Heard.
Läs mer om Amber Heard och Johnny Depp.
Gucci Mane släppt ur fängelset
Den amerikanske rapparen Gucci Mane är en fri man sedan han släpptes ur fängelse på torsdagen, skriver Contactmusic.
Läs mer om Contactmusic och Gucci Mane.
Rappare gripen efter dödsskjutning
Rapparen Tory Ave, eller Roland Collins som är hans riktiga namn, har gripits av polisen efter skottlossningen i konsertlokalen Irving Plaza i New York. En person dog och tre skadades i samband med dådet på konserten där rapparen TI var huvudakten.
Läs mer om Irving Plaza och New York.
Historiska museer kan slås samman
Regeringen vill slå ihop Statens historiska museer (SHMM) med Livrustkammaren, Skoklosters slott och Hallwylska museet, skriver Svenska Dagbladet.
Bieber stäms för Sorry
Den kanadensiska popstjärnan Justin Bieber och låtskrivarna bakom hiten Sorry stäms av White Hinterland för att ha snott delar av hennes låt Ring the Bell, som även den kom under 2015, utan tillåtelse.
Erixon blir chefredaktör för SD-sajt
Den fristående borgerliga debattören Dick Erixon blir chefredaktör och ansvarig utgivare för Sverigedemokraternas nyhetssajt Samtiden.
Läs mer om Dick Erixon, SD-sajt och Samtiden.
Leif Zern: Teatern lever farligare än på länge
Stockholms stadsteaters problem är akuta och riskerar att bli kroniska, skriver DN:s Leif Zern.
Publiken sviker Stadsteatern
Kulturhuset Stadsteaterns ekonomi försämras snabbt i takt med att biljettförsäljningen dalar. Beläggningen på Stora scenen är den sämsta på 14 år och nu väntar omorganisation och sparpaket.
Läs mer om Stadsteatern och Stora.
Hon ska minska Summerbursts mansdominans
Natali Noor valdes ut i Summerbursts initiativ för kvinnliga dj:s och producenter för att skriva festivalens officiella låt. Men trots initiativet är festivalen även i år starkt mansdominerad.
DO avslår anmälan om rasism på Kulturhuset
Diskrimineringsombudsmannen avslår anmälan om rasism på Kulturhuset Stadsteatern, då det enligt anmälan inte är chefer eller medarbetare som kommit med kränkningar - utan kunder.
Filmtoppen vecka 21 – DN:s kritiker listar veckans bästa filmer
Filmfredag listar filmerna du måste se på bio just nu.
Kvarlämnade glasögon misstogs för konst
En 17-åring lade ett par glasögon på golvet på Museum of Modern Art i San Francisco som ett skämt. Flera av besökarna föll för tricket och beskådade det som postmodern konst.
Läs mer om Modern Art, Museum och San Francisco.
Pink Floyds karriär blir frimärken
En uppsättning frimärken kommer börja säljas i Storbritannien för att fira rockguppen Pink Floyds 50 år långa karriär, enligt BBC.
Läs mer om BBC och Storbritannien.
Putin ställer in möte med Elton John
Rysslands president Vladimir Putin kommer inte att träffa Elton John när artisten gör nedslag i Moskva under sin pågående världsturn. Orsaken uppges vara tidsbrist.
Läs mer om Elton John, Moskva och Vladimir Putin.
Efter hundbråket – nu skiljer sig Depp och Heard
Amber Heard har ansökt om äktenskapsskillnad från Johnny Depp.Skådespelarparet väckte stor uppmärksamhet med sin filmade ursäkt till Australien sedan de olagligt fört in sina hundar i landet.
The Americans får två säsonger till
Hyllade spionserien The americans får två säsonger till – sedan är historien om familjen Jennings över.Det meddelade tv-bolaget FX Networks på onsdagen, rapporterar Deadline.
Läs mer om Deadline och The.
Niklas och Jenny Strömstedt gör program ihop
Makarna Strömstedt ska göra ett skärgårdsprogram för TV4. Programmet som gästas av flera svenska kändisar spelas in på Dalarö, där paret har hus, skriver Expressen.