Dagens nyheter


Lynchs Twin Peaks bröt ny tv-mark

Utan regissören David Lynch Twin Peaks hade många av dagens mest populära tv-serier aldrig blivit av. För 24 år sedan var den en sensation – nu kommer hela serien i en enorm bluraybox med massor av extramaterial.– Twin Peaks är för mig ett land av gåtor, säger David Lynch.

Läs mer om David Lynch.

Fakta/Twin Peaks

Nordkoreansk konstnär stoppad i Kina

En nordkoreansk konstnär har hindrats från att ställa ut sina verk i Kina.

Läs mer om Kina.
Chris Pratt är trött på Björn Skifs

Björn Skifs och Blåblus 70-talshit Hooked on a feeling har fått nytt liv då den används i den nya Marvel-filmen Guardians of the galaxy.

Läs mer om Hooked.

22 till sjukhus efter Keith Urban-konsert

Det blev rejält stökigt när countrystjärnan Keith Urban spelade i Mansfield i den amerikanska delstaten Massachusetts i helgen.

Fjärde Mad Max: Fury road blir klar

Produktionen började för femton år sedan, lades ner, startades på nytt 2003 och har svävat i ovisshet fram tills nu: På lördagen visade regissören George Miller till sist de första klippen ur Mad Max: Fury road.

Läs mer om George Miller och Mad Max.
Chubby Checker når penis-uppgörelse

Rock'n'roll-stjärnan Chubby Checker, känd för hittarna The twist och Let's twist again, har nått en uppgörelse med datorföretaget Hewlett-Packard efter att ha stämt dem på grund av en penismätar-app, skriver The Guardian.

Läs mer om Hewlett-Packard, The och The Guardian.
900 författare protesterar mot nätjätten Amazon

Kritikstormen mot nätjätten Amazon visar inga tecken på att avta i USA. Nu har nära 900 författare undertecknat ett öppet brev med stenhård kritik mot Amazons affärsmetoder.

Läs mer om Amazon och USA.
Musik och utanförskap i Falks sommarprat

På lördagen sände P1 den bortgångne musikern Christian Falks sommarprat. Musiken och utanförskapet var två centrala teman, och Falk berättade även att cancerdiagnosen känts som en befrielse.

Läs mer om Falk.
Kriget födde hennes oppositionslust

Elsa Nyblom moderniserade den svenska journalistiken. Och hon formades av första världskrigets fasor. Ulrika Milles läser hennes självironiska och genomskådande memoarer.

En kvinna klämd av sin tid

I Att föda ett barn följer Kristina Sandberg arbetarflickan Maj som blir borgarfru i Örnsköldsvik. Med befriande självförtroende uppvärderar hon den kvinnliga världen, skriver Åsa Beckman, som i dag presenterar den femte av DN:s åtta e-böcker.

Rappare släpper inte album via porrsajt

Take it to the hub heter den nya singeln från Coolio.

Läs mer om Coolio.
Välkommen tillbaka till Twin Peaks

I ts happening again... Det är 25 år sedan David Lynchs thrillerserie Twin Peaks revolutionerade tv-serieformatet.DN:s Jesper Högström minns den kalla vintern när alla följde serien och ser om den i ny box-version, med en något mer skeptisk yngre generation.

Filmlistan. Vecka 30

DN:s kritiker listar de bästa filmerna på bio just nu.

Rappare släpper album via porrsajt

Take it to the hub heter den nya singeln från Coolio.

Läs mer om Coolio.
Manlig blick. Total objektifiering i Varats olidliga lätthet

Andersson kan få Guldlejon

Rom. Det blir två svenska bidrag på filmfestivalen i Venedig. Roy Anderssons nya film har chansen att ta hem det prestigefyllda priset Guldlejonet, och Carl-Johan Westregård tävlar i kortfilmskategorin.

Thåström och andra musiker minns Christian Falk

Joakim Thåström, Imperiets frontman, säger till DN att Christian Falk, bandets basist, var en fantastisk musiker och naturbegåvning:

Läs mer om Christian Falk.
Christian Falk 1962-2014

Christian Falk var en nyckelperson inom svensk musik. Han var en pionjär inom punken, hiphopen och dansmusiken och satte ett djupt avtryck som artist, basist, producent och outtröttlig entusiast. Christian Falk dog efter en tids sjukdom.

Christian Falk förlorade kampen mot cancern

Musikern Christian Falk har gått bort, 52 år gammal. Enligt Expressen förlorade Falk en tids kamp mot cancer i bukspottskörteln.- Christian visste att cancern var obotlig, säger vännen Martin Jonsson till TT.

Läs mer om Falk och Martin Jonsson.
Artisterna minns Christian falk

Petter och Timbuktu minns Christian Falk.

Petter minns Christian falk

Petter Askergren, rappare:

Läs mer om Christian.
Roy Anderssons nya film till Venedig

Roy Anderssons kommande film En duva satt på en gren och funderade på tillvaron är en av filmerna som tävlar om Guldlejonet på årets filmfestival i Venedig.

Läs mer om Guldlejonet och Venedig.
Tidigare toppnyhet hos Dagens nyheter:
Musikern Christian Falk död

Musikern och producenten Christian Falk är död.

Läs mer om Christian Falk.
Arkitekturmuseets chef tvingas avgå

Lena Rahoult tvingas lämna sitt jobb som chef för Statens centrum för arkitektur och design.
Senaste nyheternaNyhetsdatabasen - Nyheter på ett ställe
Nyhetsdatabasen är en nyhetsagent och sökmotor som samlar nyheter från svenska tidningar. Här kan du snabbt läsa aktuella nyheter eller göra sök flera år tilbaka.
Kontakt
post@nyhetsdatabasen.se

Senaste 24t
13 12 11 10 09 08 07 06 05 04 03 02 01 00 23 22 21 20 19 18 17 16 15 14