Dagens nyheter

135.000 biljetter såldes på en halvtimme

Artisterna är inte ens klara, men på söndagsmorgonen släpptes biljetterna till den brittiska jättefestivalen Glastonbury, och det blev minst sagt rusning. På en halvtimme var samtliga 135.000 förköpsbiljetter sålda.
Läs mer om Glastonbury.

JK Rowling dödar Potter-myter

Är Draco Malfoy en vampyr? Är Ron Weasly en tidsresenär? I helgen har Harry Potter-skaparen JK Rowling tagit Twitter till hjälp för att döda några vanligt förekommande myter om trollkarlen och hans vänner.
CBS gör ny version av MacGyver
Ännu en gammal klassiker är på väg tillbaka till rutan. CBS utvecklar just nu en ny version av 80-talsserien MacGyver, skriver Entertainment Weekly.
Klassisk 80-talsaction blir tv-serie
Älskade du att se en hockeyfrilla-försedd Mel Gibson bekämpa brott i actionsuccn Dödligt vapen i slutet av 80-talet? Grattis i så fall, nu ska filmen bli tv-serie.
Läs mer om Dödligt och Mel Gibson.

43 miljoner kronor till Världens barn

43 miljoner kronor. Så mycket pengar samlade Tillsammans för Världens barn på SVT ihop på fredagskvällen.
Läs mer om SVT.
Europas största arabiska filmfestival öppnar i Malmö
Med över 130 programpunkter är MAFF, som öppnar i dag, Europas största filmfestival med fokus på arabisk film.
Läs mer om Malmö.
Göran Hägg – med honom dör en del av festen
Göran Hägg var en litteraturens buspojke som ofta fick skrattarna på sin sida. DN-medarbetaren Johan Svedjedal minns författaren med en egendomlig finess.
Hänt extra skrev att Wahlgren vänstrade – nu fälls tidningen
Tidningen Hänt extra fälls av Pressens opinionsnämnd (PO) efter en artikel om Niclas Wahlgren och Laila Bagge Wahlgren.
Världens äldsta koran hittad i Birmingham
Världens äldsta koranverser kan ha hittats i Birmingham. Nu ställs de ut för allmänheten på stadens universitet, skriverThe Guardian.
Läs mer om Birmingham och Guardian.
Paul Walkers dotter stämmer Porsche efter dödsolycka
Skådespelaren Paul Walker kraschade i en Porsche och dog för två år sedan. Nu har hans dotter beslutat sig för att stämma det tyska bilföretaget, som hon menar är ansvariga för olyckan.
Läs mer om Porsche.
TV4 anmäls för Zytomierska-inslag
Bloggaren Katrin Zytomierskas medverkan i Malou efter tio i TV4 förra veckan anmäls nu till Granskningsnämnden, skriver Aftonbladet.
Slutet för Girls kan vara nära
Klockorna tycks klämta för den populära tv-serien Girls.
Stockholm kan få kvinnomuseum
Umeå var först i landet med ett kvinnohistoriskt museum – och nu kan Stockholm följa efter, rapporterar Sveriges Radios Kulturnytt.
Läs mer om Stockholm.
Hanna Fahl: Så vass skaldjurskniv, så få segrar
Svenska Dagbladets skribent Adam Svanell anklagar Hanna Fahl för att ha svikit henne i samband med en räksmörgås. Här svarar Hanna Fahl på kritiken.
Läs mer om Adam Svanell och Hanna Fahl.
Andrev Valden: Hur män sitter i tv är bara ett hörn av något större
Efter ett uppmärksammat blogginlägg på Caf där Andrev Valden ironiserar över Lasse Anrells särande sittstil, tar nu författaren åt sig av kritiken: Det ser ju faktiskt förskräckligt ut.
Läs mer om Andrev Valden och Caf.
Andrev Valden: Hur män sitter i tv är bara ett hörn av något större
Efter ett uppmärksammat blogginlägg på Caf där Andrev Valden ironiserar över Lasse Anrells särande sittstil, tar nu författaren åt sig av kritiken: Det ser ju faktiskt förskräckligt ut.
Läs mer om Andrev Valden och Caf.
De är Sveriges mest utlånade författare
Martin Widmark toppar listan över Sveriges mest utlånade författare. Widmark, som toppade listan även i fjol, lånades ut 1,9 miljoner gånger.
Youtubefenomenet I just want to be cool är tillbaka i SVT
Youtube-kanalen är fortfarande flaggskeppet för I just want to be cool. Men på måndag återvänder humorgruppen till gammel-tv för den andra säsongen av Konsten att få sin mamma att gråta.
Läs mer om Konsten och SVT.
Dokumentärer bäst i svenska filmklassen
Dokumentärer är bäst på bio. Verklighetsboomen håller i sig och svenska dokumentärer får ett klart högre snittbetyg än spelfilmerna, visar Filmfredags hemmasnickrade PISA-rapport.
Emily Blunt ombads lämna Hollywood efter USA-skämt
Den brittiska skådespelerskan Emily Blunt kallade sitt nya amerikanska medborgarskap ett stort misstag. Skämtet har väckt raseri. Nu talar hon ut om kritiken.
Läs mer om Emily Blunt och Hollywood.
Nisha Besara ny vd för Unga Klara
Nisha Besara blir ny vd för Unga Klara från den 1 november.
Läs mer om Unga Klara.
Sally Phillips: Det går inte att översätta humor
Sally Phillips har gjort karriär som manusförfattare, skådespelare och komiker. I Bridget Jones dagbok spelar hon Shazza, huvudpersonens bästa vän. I den Emmybelönade serien Veep spelar hon i ett par avsnitt finsk premiärminister med stenansikte.
Läs mer om Emmybelönade, Shazza och Veep.
Han ägde Google i en minut
Sanmay Ved, en tidigare anställd på Google, köpte världens mest trafikerade domän google.com – för en hundralapp. Tyvärr varade lyckan bara i en minut.
Läs mer om Google.
Miljonarv efter Tranströmer
13,6 miljoner kronor. Så stort blir arvet efter poeten och Nobelpristagaren Tomas Tranströmer, skriver Expressen.
Läs mer om Expressen och Tranströmer.
Martin Schoeller: Jag vill inte höja upp någon
Fotografen Martin Schoeller har avbildat hundratals celebriteter. Berömdheter där efternamnet räcker: från Obama, Merkel, Gaga, Kissinger och Clinton till Streep, Pitt, Jolie, Clooney och Blanchett. DN följde honom under arbetet med att porträttera Stellan Skarsgård.