Dagens nyheter


Kändisar i kostym mot cancer

Den svenska kändiseliten tar på sig kostymen i kampen mot prostatacancer. Fotografen Morgan Norman har tillsammans med stylisten Gorjan Lauseger skapat fotoutställningen Costume som hyllar det svenska herrmodet och kostymen.

Läs mer om Costume och Gorjan Lauseger.

Lyrikpris till Jenny Tunedal

Läs mer om Jenny Tunedal.
Tidigare toppnyhet hos Dagens nyheter:
Idol-deltagaren Tristan Björling, 19, död

Idol-deltagaren Tristan Björling, 19, har avlidit. Våra tankar går till Tristans anhöriga, skriver redaktionen för programmet på TV4:s hemsida.

Prince lämnar internet

Wiehe, Plura och Forsberg på jätteturn

Läs mer om Forsberg och Plura.
Hiphopeliten turnerar ihop

Under namnet I kväll är vi kungar ger sig delar av den svenska hiphopeliten ut på gemensam turn i vår. Petter och Ison Fille upprepar därmed succkonceptet från för två år sedan, men tar nu med sig Lilla Namo och Rosh ur den yngre rapgenerationen.

Läs mer om Ison Fille, Lilla Namo och Rosh.
Filmerna som får dig att omfamna novembermörkret

Årets novemberväder har varit det mörkaste någonsin i Sverige, enligt SMHI:s mätningar. Vad passar då bättre än att ta sig an några av filmhistoriens solfattigaste filmer? DN guidar till fem verk som får den mulna verkligheten att framstå som molnfri.

Läs mer om Sverige.
Akolor och Mehrafzoon ska leda P3 Guld

Programledarna för P3 Guld-galan den 17 januari är klara. Morgonpassets Kodjo Akolor leder galan för andra året i rad, den här gången tillammans med Musikguidens Tina Mehrafzoon.

Läs mer om Mehrafzoon.
Akolor och Mehrafzoon ska leda P3 Guld

Programledarna för P3 Guld-galan den 17 januari är klara. Morgonpassets Kodjo Akolor leder galan för andra året i rad, den här gången tillammans med Musikguidens Tina Mehrafzoon.

Läs mer om Mehrafzoon.
Okänt brev från Camus hittat

Ett tidigare okänt brev skrivet till en av Frankrikes mest kända författare, Jean-Paul Sartre, har hittats. Brevskrivaren är den minst lika kände Albert Camus.

Läs mer om Jean-Paul Sartre.
Artisten som sätter ord på sin tid

Hon har gjort sig känd som uttolkare av sena efterfester och spruckna förhållanden. Nu byter Little Jinder språk till svenska på nya skivan som har kallats ett av årets bästa reportage om ungt liv i Stockholm.

Läs mer om Little Jinder och Stockholm.
Little Jinder väljer tre Stockholmsfavoriter

På sin nya skiva rör sig Little Jinder mellan Gullmarsplan, Åsögatan och Vitabergsparken. Hon har hyllats som en precis samtids- och Stockholmsskildrare. För DN listar hon sina tre favoritlåtar som utspelar sig i Stockholm.

Youtube-stjärnan till Skavlan

Läs mer om Skavlan.
Jag vill satsa på den unga publiken

Sveriges mest tillgängliga teater får en ny konstnärlig ledare. Det blir regissören, dramaturgen och den Augustnominerade författaren Malin Axelsson tar över Radioteatern nästa år.

Det är lättare att berätta i ett litterärt format

Succregissören Ruben Östlund blir författare. Efter framgångarna med filmen Turist ska regissören nu släppa tre böcker, varav den första är just Turist.

Läs mer om Turist.
Måns Zelmerlöw gör comeback i Melodifestivalen

Här är artisterna som ska tävla i Melodifestivalens tredje och fjärde omgång.DN sänder direkt från SVT:s presentation av de tävlande.

Läs mer om Melodifestivalen.
Hög tid att hedra affärsmännen som larmade om Förintelsen

Läs mer om Förintelsen.
Hög tid att hedra affärsmännen som larmade om Förintelsen

Läs mer om Förintelsen.
De är med i nya True detective

Det amerikanska tv-bolaget HBO bekräftar nu till slut en rad skådespelare som är klara för den andra säsongen av den hyllade serien True detective. Det handlar bland annat om Rachel McAdams, ett namn det spekulerats kring en längre tid, och Taylor Kitsch, som själv redan har sagt att han ska vara med.

Läs mer om HBO, Taylor Kitsch och True.
De är de sista tävlande i Melodifestivalen

I dag presenteras artisterna som ska tävla i Melodifestivalens tredje och fjärde omgång.DN sänder direkt från SVT:s presentation.

Läs mer om Melodifestivalen.
Frihet bakom galler vann Emmypris

Den svenska filmen Frihet bakom galler vann en internationell Emmy för bästa dokumentär. Priset delades ut vid en gala i New York under natten mot tisdagen.– Jag är så fantastiskt glad att det inte finns ord, säger filmens producent och medregissör Maryam Ebrahimi till SVT.

Läs mer om Emmy, Frihet, Maryam Ebrahimi, New York och SVT.
Casablanca-pianot gick under klubban

Det är inte ett piano vilket som helst som på måndagen klubbades för 2,9 miljoner dollar (21,6 miljoner kronor) på en auktion i New York. I filmen Casablanca från 1942 stod Ingrid Bergman intill det och uppmanade pianisten: Play it, Sam. Play As time goes by.

Tidigare toppnyhet hos Dagens nyheter:
Augustpriset till Liv till varje pris

Liv till varje pris – så heter det skönlitterära verk som tilldelas Augustpriset 2014. Romanen är skriven av Kristina Sandberg. Vid måndagens gala i Stockholms konserthus fick författaren från Sundsvall ta emot det mest prestigefyllda Augustpriset.

Tidigare toppnyhet hos Dagens nyheter:
Augustpriset till Kristina Sandbergs Liv till varje pris

Liv till varje pris – så heter det skönlitterära verk som tilldelas Augustpriset 2014. Romanen är skriven av Kristina Sandberg.

Augustpriset till Jakob Wegelius Mördarens apa

Vilka böcker föräras Augustpriset? I kväll avgörs det. DN rapporterar – följ arrangerande Svenska förläggarföreningens direktsändning via nätet.

Läs mer om Augustpriset och Svenska.Senaste nyheternaNyhetsdatabasen - Nyheter på ett ställe
Nyhetsdatabasen är en nyhetsagent och sökmotor som samlar nyheter från svenska tidningar. Här kan du snabbt läsa aktuella nyheter eller göra sök flera år tilbaka.
Kontakt
post@nyhetsdatabasen.se

Senaste 24t
01 00 23 22 21 20 19 18 17 16 15 14 13 12 11 10 09 08 07 06 05 04 03 02