Expressen

Krister Henriksson avslöjar sanningen om sitt okända liv

Krister Henriksson är kanske mest känd för sin roll som Kurt Wallander.Men i Hellenius hörna berättar han nu om sitt okända liv som han levde under 70-talet.– Det var ju den här sexuella revolten, alla skulle ligga med alla, säger skådespelaren om de vilda åren.
Läs mer om Kurt Wallander.Men.

Läkarnas besked om David Cassidy: Slutet är nära

David Cassidys tillstånd har förvärrats.Stjärnan lades in på sjukhus tidigare i veckan med organsvikt.Nu får 67-åringen intensivvård – och läkare säger att hans chanser att överleva är små, enligt sajten TMZ.
Läs mer om David Cassidy och TMZ.
100-tals kvinnliga skådespelare läser upp vittnesmål från övergrepp
Över 700 skådespelare har hittills skrivit under uppropet #tystnadtagning i protest mot sexuella övergrepp inom branschen. På söndagskvällen ställer sig hundratals av dessa scener runtom i landet för att läsa upp de anonyma vittnesmålen.
Kanon kan inte bestämmas av politiker
Bildningsdebatten har fått ny fart sedan KD-ledaren Ebba Busch Thor bland annat bommade svaren på vilka som skrivit Giftas och Gösta Berlings saga.Isobel Hadley-Kamptz funderar över vad som händer när få ens känner igen referenser till Bibeln.

Countryartisten Mel Tillis är död

Den amerikanska countryartisten Mel Tillis är död, enligt artistens publicist.Tillis slog igenom på 60-talet och var bland annat med i Country Music Hall of Fame.Han blev 85 år gammal.
Läs mer om Country Music Hall och Fame.Han.
Stora ilskan – efter exets beslut om Freddie Mercury
Freddie Mercurys tidigare flickvän och närmaste vän Mary Austin har rört upp en känslostorm efter hennes beslut vid Queen-stjärnans gamla hus.Austin har tagit bort de hälsningar som fanns från fansen på en mur runt huset – och hotar med att polisanmäla om någon målar med graffiti igen.Något som har rört upp starka känslor bland fansen, skriver The Mirror.
Linus Wahlgrens tar en paus – lämnar allt
Efter en lång karriär på scenen har Linus Wahlgren bestämt sig för att ta en paus från scenen.På Instagram berättar artisten och skådespelaren om beslutet.Älskar att stå på scen vilket jag gjort större delen av mitt vuxna liv. Torsdag-söndag varje vecka. Men det kostar på ens privatliv, skriver han.
Bebisar har fått chansen att roa sig kungligt
Nu bjuder Kungliga Operan upp till dans för människor med skostorlek 18.Margareta Sörenson ser ett magiskt allkonstverk för bebisar.
Läs mer om Kungliga Operan.
Pinks skräck inför galan – Fick panik
Musikgalan American music awards går av stapeln i natt.Artisten Pink övar inför sitt framträdande på galan – genom att hänga i en sele från ett 34-våningshus.– Det här är första gången jag har fått panik, säger Pink i en Instagramvideo.
Läs mer om Fick, Instagramvideo och Pink.
Youtube-profilens ärliga inlägg om vikt
Internet svämmar just nu över av kärlek till Youtubeprofilen Jonna Lundell, 23.Detta med anledning av ett blogginlägg där hon är öppenhjärtligt berättar om viktproblemen på grund av sin svåra sjukdom.Denna sjukdom gör mig GALEN rent ut sagt, skriver hon i sin blogg.
Muslim ban är en intellektuell härdsmälta
Karin Olsson ser den omdiskuterade Dramaten-föreställningen Muslim ban.
På nästan alla bilder ser Rikard så lycklig ut
Rikard Wolff var en romantiker och drömmare, men också en slitvarg som in i det sista kämpade för sin överlevnad.Jonas Gardell sörjer en nära vän och minns en ungdom av frihetskamp och livsglädje.
Läs mer om Rikard.
På nästan alla bilder ser Rikard så lycklig ut
Rikard Wolff var en romantiker och drömmare, men också en slitvarg som in i det sista kämpade för sin överlevnad.Jonas Gardell sörjer en nära vän och minns en ungdom av frihetskamp och livsglädje.
Läs mer om Rikard.
Star wars-stjärnans skilsmässodrama
Skådespelaren Ewan McGregor sågs kyssa den 14 år yngre kollegan Mary Elizabeth Winstead på ett kaf nyligen.Samtidigt kom uppgifter om att Star wars-stjärnan separerat från hustrun Eve Mavrakis – som varit ett par sedan 22 år tillbaka.Nu flyttar stjärnan in i sitt nya hem i LA, skriver The Mirror.Vad kan jag göra?, skriver exfrun på sociala medier.
Wolffs dröm blev aldrig verklighet
Rikard Wolff drömde om att titta på årets julkalender – där han gjorde en av sina sista roller.Men sjukdomen tog hans liv innan drömmen gick i uppfyllelse. Anna Wallmark Avelin, producent för julkalendern, berättar:– Vi pratade alltid framåt, om att vi såg fram emot premiären och emot avsnitten.
Glädjen: Westlife på väg att återförenas
En återförening av gruppen Westlife närmar sig.Fem år efter gruppens farväl till fansen öppnar nu medlemmen Nicky Byrne för en comeback.– Jag skulle älska om det blev en återförening och jag är säker på att de andra grabbarna också skulle göra det, säger han till Independent.
Läs mer om Independent, Nicky Byrne och Westlife.
SVT-profilens lycka – har fått en dotter
SVT-profilen Robin Paulsson, 33, har fått en dotter.Han har sedan tidigare sonen Benjamin med hustrun Live Lausund.Det var lika häftig upplevelse andra gången, skriver Robin Paulsson i ett inlägg på Instagram.
Dorsin om hierarkin på humorscenen
Henrik Dorsin och humorgruppen Grotesco hyllas för sina sketcher.I det senaste avsnittet av SVT-serien Grotescos sju mästerverk driver humorgruppen med den patriarkala humorscenen och manligt förtryck.– Vi är en del av problemet, en grupp män som skriver. Jag är själv en sådan, berättar Henrik Dorsin i en intervju med Aftonbladet.
Leif-Ivan Karlssons dotter i stort trauma
Angelica Karlssons förlossning blev en mardröm. Hon var orolig både för sig själv och för barnet.Först efter 70 timmar kom dottern Isabelle ut.– Jag väntar gärna några år innan jag gör om det, säger hon.
Läs mer om Isabelle.
De släckta facklorna kan tändas igen i hemlighet
Det finns en inre hemlig längtan som det kan vara svårt att finna ett språk för.Eric Schüldt berättar om en enkel gåva som denna höst kom förändra hans liv.
Biancas kollaps på Mall of Scandinavia
Bianca Ingrosso kollapsade plötsligt då hon besökte en galleria i Stockholm. Bloggstjärnan var på Mall of Scandinavia för en meet and greet då hon fick en panikattack. Det blev för mycket för mig och min kropp la av ganska plötsligt, skriver hon via Instagram.
Läs mer om Instagram, Mall, Scandinavia och Stockholm.
Rikard Wolff skyddades - tillståndet hölls hemligt
Rikard Wolff höll sitt tillstånd hemligt, innan han gick bort i fredags.Hälsoproblemen gjorde att Rikard Wolff fick sälja miljonvåningen på Södermalm och köpa en ny – trappstegen upp till lägenheten blev för mycket.– Jag visste inte alls hur illa han mådde, säger kollegan Eva Rydberg.
Lulu Carters uppmaning – efter TV4-skandalen
Lulu Carter gick i oktober ut och anklagade den tidigare kollegan Martin Timell för att ha betett sig olämpligt mot henne.Anklagelserna gäller tafsande, sexfilmer som han ska ha skickat till henne och opassande sexistiska kommentarer.Advokatbyrån Setterwalls utreder anklagelserna och på fredagen hördes Lulu Carter.Låt oss hoppas och be för att den här skandalen kan komma att bli prejudicerande skrev den tidigare Äntingen Hemma-stjärnan på sin Instagram.
Betyg: Så bra var alla tolkningarna
Kikki Danielsson, 65, har varit sångerska i Chips, Wizex och Roosarna. Hon har dessutom spelat in en massa solomaterial, och bildat band med Lotta Engberg och Elisabeth Andreassen. Den här veckan var det Kikkis tur att tolkas i Så mycket bättre.
TV4:s behandling av Kikki är respektlös
Så mycket bättre gör sitt bästa för att cementera nidbilden av Kikki Danielsson som en gammal schlagertoka. Ett tag är en clownnäsa på den folkkära artisten det enda som saknas. Onödigt - och ovärdigt hanterat av TV4.
Läs mer om Kikki, Kikki Danielsson och TV4.