SvD

Häxskola blir tv-spel

Lindorff ska hjälpa folk att säga förlåt

Utskällda tv-programmet Förlåt mig gör comeback. Skuldtyngda personer söker upp nära familjemedlemmar och gamla vänner där tilliten har brustit. – Jag har försökt att hålla mig från tårar, vilket jag inte alltid lyckats med, säger programledaren Linda Lindorff inför premiären.
Läs mer om Förlåt och Linda Lindorff.
Vikander hyllas som Lara Croft
Berättelsen och manuset är svagt men Alicia Vikander briljerar, så sammanfattas flera internationella recensioner om Tomb raider.
Läs mer om Alicia Vikander, Lara Croft och Tomb.
Eldade på judehatet – på direkt order från Goebbels
Bäst på tv just nu: Svenska stjärnor i Nazityskland, utopi i Oregons öken och BBC:s mörkaste kapitel. SvD:s film- och tv-redaktör Elias Björkman guidar till intressanta nyheter på Netflix, HBO, SVT och andra streamingplattformar.
Läs mer om HBO, Nazityskland, Netflix och SVT.

De medverkar i Unga brudpar

Läs mer om Unga.
Vi måste dö i en tid som gjort det lätt att leva
Aldrig förr har döendet varit en så komplicerad process som det är idag. Det som förr betraktades som dödliga diagnoser har dagens medicin omvandlat till kroniska sjukdomar vilket ställt både patienter och anhöriga inför nya etiska utmaningar. En ny bok diskuterar den moderna människans relation till döden.
Rihanna först ut i P3 musikdokumentär
P3 musiksatsar med en ny dokumentärserie som kommer att gå på djupet i olika artisters liv. Först ut är Rihanna – antihjälten från Barbados, där allt från fans till aktivister uttalar sig om superstjärnan.
Läs mer om Rihanna.
Kändisarna har intagit Farmen
Kändisversionen av TV4:s Farmen är i gång och Glenn Hysn blev först ut att få axla storbonderollen. – Att styra och ställa är inget svårt, men det känns lite konstigt när man inte kan det man ska göra själv, säger han i programmet.
Läs mer om Farmen och Glenn Hysn.
Fifth Harmony tar paus
Grekisk krigsgud tar sig an asagudarna
Krigsguden Kratos har lämnat antikens Grekland och begett sig norrut. Det kommande storspelet God of war utspelar sig i Norden, och svenskar kommer att känna igen sig, hoppas spelutvecklaren Derek Daniels.
Läs mer om God, Grekland och Norden.
Litteraturen gav mig lust att se världen
Utan böcker skulle jag inte ha haft någon reslust. Genom att läsa tog jag mig ut i världen och nu finns gamla reseminnen förvarade i hjärnans avdelning för förlorat bagage.
Kulturskolan ska bli mer jämlik
Ett nytt statlig utvecklingsbidrag på 200 miljoner kronor föreslogs i regeringens kulturskoleutredning. Men bara hälften är med i den proposition som kulturminister Alice Bah Kuhnke (MP) nu presenterar. – Det som är det avgörande är att de pengar som vi nu investerar hamnar rätt, säger hon.
Läs mer om Alice Bah Kuhnke.
Benny Fredriksson tog sitt liv: Gränslöst mediedrev
Kulturhuset Stadsteatern bekräftar att Benny Fredriksson, som nyligen avled, själv avslutade sitt liv.
Läs mer om Benny Fredriksson.