Resor

Guide till Zakynthos: sola, vandra och ät gott

Shipwreck beach på ön Zakynthos är en av Greklands mest fotograferade stränder. Kritvit sand, höga klippor och ett turkosblått hav toppat med ett rostigt gammalt fartyg!Ön är perfekt för vandring under olivträden och cykling högt uppe bland de dramatiska klipporna i bergen.

Jurassic Park blir verklighet – i grannlandet

Nu presenterar Danmark nästa tillskott i den rödvita nöjesvärlden: Dinosaurskoven.Det är Knuthenborg Safariparks största satsning – som ska ta Jurassic Park till verkligheten.
Läs mer om Danmark och Jurassic Park.
Amsterdam – så mycket att hitta längs kanalerna
Reseguide med 155 tips till en av de bästa helgstäderna i Europa
Läs mer om Europa.
Londons tunnelbana kan tvingas stänga i sommar
London är ett av svenskarnas favoritmål och tunnelbanan är världsberömd. Men ska du dit i sommar är risken att du får ta dig fram på något annat sätt.Den lera och det byggmaterial som håller uppe tunnelbanan klarar snart inte av mer värme, vilket kan tvinga fram en stängning under sommaren, rapporterar CNBC.
Semesterparadisets nya hårda regler – för att stoppa turister
Lokalborna har fått nog av av massturismen. Nu förbjuder Mallorcas huvudstad Palma lägenhetsägare att hyra ut sina boenden.Staden är den första i Spanien att införa ett liknande förbud, skriver BBC.
Läs mer om BBC, Palma och Spanien.
Resor: Här är fem museer som är roligare än Louvren
Vid de flesta museer världen över står fotografier, målningar och annan, enligt vissa simpel, konst i fokus. Men det finns subkulturer även inom museivärlden. Så håll i dig, Louvren, här är fem museer du inte rår på.
Läs mer om Louvren.
Guide till surfingmeckat Biarritz: 8 heta tips
Staden på Frankrikes Atlantkust är känt för sina svallande surfvågor och breda sandstränder. Här njuter du av friska bad, färska skaldjur och shoppar i roliga surfbutiker.
Läs mer om Biarritz.
Få betalt för att resa jorden runt med din bästis
Får du inte nog av att upptäcka nya platser och har en vän som är minst lika restokig? Då kan flygbolaget Wow Airs sommarjobb vara något för dig. Just nu söker de en dynamisk duo som vill skriva om deras resmål.
Gratis frukt på flyget kostade kvinna 4 200 kronor i böter
Kvinnan reste från Paris till USA med Delta Airlines då hon erbjöds ett gratis äpple – och tackade ja.Det skulle hon aldrig gjort.Vad som skulle varit ett gratis mellanmål blev en såväl dyr som påfrestande historia.
Läs mer om USA.
9 galna boenden du kan hyra på semestern
AirBnb gör det inte bara lättare för resenärer att leva billigt – det går dessutom att hämta mängder av inspiration från de olika boendena.Kanske vill du också inreda hemmet som en djungel eller med härliga mönster över hela väggarna?
Mallorcas vackraste strand stänger inför turistsäsongen
Förra året rankade svenskarna Mallorca till Europas hetaste stranddestination. Men nu minskar utbudet. Stora delar av öns vackraste strand, den två kilometer långa Es Trenc, har spärrats av.
Läs mer om Mallorca.
Mannen vägrar gå av planet – då tar polisen fram elpistolen
Resenärer på helgens American Airlines-flight mellan Miami och Dallas fick bevittna en scen som lär dröja sig kvar på näthinnan för en lång, lång tid.Se videon här – som startar med en stökig man och slutar med en elpistol.
Sommar med Ernst 2018 – här år årets projekt
Sommar, sol och Ernst Kirchsteiger.Årets projekt i TV4:s succprogram Sommar med Ernst innebär en hel del snickrande – men något torp blir det inte.I stället vänder Ernst Kirchsteiger blicken mot en gammal kvarn i Kånsta By.
Resa till Thailand? 9 saker du måste ha koll på
Thailand fortsätter att locka mängder av bleka och kylslagna nordbor och har blivit välbekant för många svenskar.Men det finns några saker som är bra att känna till – som kanske inte är helt självklara ens för rutinerade Thailandsresenärer.Har du till exempel koll på hur besticken fungerar egentligen?
12-åring bråkade med sina föräldrar – drog ensam till Bali
Den tolvårige pojken bråkade med sina föräldrar – och bestämde sig för att rymma.Snart satt han med sin sparkcykel på ett flyg till paradisön Bali.– Det var fantastiskt, eftersom jag ville åka på äventyr, säger han till australiska sajten 9news.
Läs mer om Bali.