Resor

14 härliga weekendstäder – hitta din favorit

WEEKENDRESOR. Få saker ger så mycket energi som att åka bort över en helg, byta värld en stund och få nya impulser. En weekendresa behöver inte heller kosta skjortan. Vi tipsar om 14 olika städer – från billiga resor till Gdansk, närliggande Köpenhamn, trendiga Lissabon och Malaga – till klassiker som Dublin och Rom. Vilken stad blir din nya weekendfavorit?
Läs mer om Dublin, Gdansk, Köpenhamn, Lissabon, Malaga och Rom.

Här är svenska orden som blir helt fel på resan

Vi svenskar berömmer oss ofta om att vi är mycket duktiga på engelska. Men det hindrar inte att det finns ord som vi ofta blandar ihop och som är mycket förvirrande för engelskspråkiga turister. Här är några som verkligen ökar språkförbistringen.
Upptäck skönheten i norra Sverige – 11 tips!
Norrland är stort, landsdelen omfattar mer än halva Sveriges yta. Kom hit och vandra, fiska, bada bastu och hoppa i älven, bo på något av världens mest omtalade hotell, ät ren och röding Allt om Resor bjuder på elva toppentips i Sveriges norra halva.
Läs mer om Allt, Resor och Sverige.
9 spännande & övergivna slott du bara måste se
Man behöver inte vara Game of Thrones-fantast för att känna en dragning till slottsruiner. Mystik, romantik och historiens vingslag gör de här 9 slotten till självklara besöksmål.
Läs mer om Game och Thrones-fantast.

Nu kan skräckhotellet bli ditt – om du vågar...

Clown Motel brukar kallas för USA:s läskigaste hotell, och har precis allt som får den med coulrofobi att trilla av pinnen. Nu går ägaren i pension och säljer sitt livsverk – men det kostar.
Smittsamt virus sprids på charterorten Sunny Beach
Ett virus sprids bland semestrande gäster på Sunny Beach i Bulgarien, på ett av Vings hotell.En av de som drabbats av feber och kräkningar är Tobias Lindberg, 23, från Västerås.– Det som jag tycker är konstigt är att man låter folk åka ner till en stad där det sprids ett virus. Man borde ha varnat, säger han.
Läs mer om Bulgarien och Sunny Beach.
Lyxigast i luften? Nya kabinen ger dig egen dörr
Det pågår ett krig om affärsklassresenärerna på flyget. Ett krig där striderna står om de bekvämaste sätena, den bästa underhållningen och den delikataste maten. Nu ger sig Delta in i striden om de mest privata platserna.
Läs mer om Delta.
Sverige populärt – lockar rekordmånga turister
Sverige ökar i popularitet som resmål. Under 2016 gjorde utländska resenärer totalt 3,4 miljoner Google-sökningar på Sverige som resmål, vilket är en ökning med 11 procent jämfört med 2015.
Läs mer om Google-sökningar och Sverige.
5 stränder som är ännu vackrare på natten
Världen är full av fantastiska stränder. Från milslånga sandparadis till små gömda guldkorn dit nästan ingen hittar. Sen finns det de där platserna som är något alldeles extra. Här är fem stränder som är magiskt vackra – även efter att solen har gått ner.
Åhus – en sommarstad värd att stå i rampljuset
Den lilla byn i nordvästra Skåne har knappt 10 000 invånare. På sommaren mångdubblas invånarantalet då besökare strömmar in. Sol och bad, glass och handboll lockar. Men Åhus hamnar alltid i skuggan av Kristianstad – nu är det Åhus tur att hamna i rampljuset.
Läs mer om Kristianstad och Skåne.
Här hämtar du ditt vin direkt från havsbotten
Om du älskar vin och dykning så är Drae i södra Kroatien ditt nästa resmål. Här kan du nämligen dyka efter vin som lagras på havets botten.
Läs mer om Drae och Kroatien.
Efter dödsolyckan – nu begränsas ökända turistattraktionen
Nu begränsas en av paradisön Sint Maarten stora turistattraktioner. Efter en dödsolycka för några veckor sedan, har öns myndigheter bestämt sig för att hindra turisterna från att komma för nära det som kallats för världens läskigaste landningsbana.
Läs mer om Sint Maarten.
Här är Sveriges 13 finaste nationalparker
Glaciärer, jättefuror, orkidängar och stränder – naturen i Sverige bjuder generöst. Här är 13 nationalparker att uppleva och njuta av i sommar.
Läs mer om Sverige.
Svenska turisterna nära att dö på semesterresan
Svenskarna Steven och Lion från Södertälje var nära att dö på Kreta.De fick sårskador på hela kroppen när de kraschade mot den klippiga stranden.Repet mellan båten och deras fallskärm brast när de var uppe i luften.– Vi vill varna andra från att åka sådant här, i alla fall på Kreta, säger Steven.
Läs mer om Kreta, Kreta.De, Lion, Steven och Södertälje.
Här bor du som bäst i skärgården i sommar
Öst eller väst spelar ingen roll. Den svenska skärgården är unik och här kan du semestra på lite olika sätt och njuta av den härliga sommaren. Bo enkelt, lyxigt eller mittemellan – här är en guide till 20 boenden i skärgården.
Här är flygpersonalens fruktade beställning
Om du nu betalat dyrt för din flygbiljett, så är det klart att du kan bete dig lite hur du vill ombord. Men om du verkligen vill irritera kabinpersonalen så har Allt om Resor listan på det som stör dem allra mest.
Läs mer om Allt och Resor.
Nästan var femte ung har blivit av med passet
Sommaren är den tid på året då flest svenskar befinner sig på resande fot. Och som bekant är passet något av det viktigaste man har på sin resa. Ändå visar en färsk undersökning att var femte svensk ungdom någon gång blivit av med sitt.
Flygbolaget tappade bort brudgummens outfit
Brudparet skulle resa till Island med Delta Airlines för att ta det perfekta bröllopsfotot. Men oturen var framme. Resultatet: mannen blev ett bagage fattigare – och paret ett viralt bröllopsfoto rikare.
Läs mer om Island.
Därför är en veckas semester bättre än två
Två veckor i solen är visserligen längre än en vecka, men när det kommer till de minnen du verkligen har kvar, är vecka två ett rent slöseri. Det visar ny psykologisk forskning, skriver Business Insider.
Ny livsfarlig trend bland ungdomar på partysemester
Ballonger fyllda med lustgas har blivit ett populärt berusningsmedel bland partysugna ungdomar på solsemester. Men det är en partydrog som kan leda till såväl hjärnskador som dödsfall.
Spana in drömboendet för alla som älskar lego
Castle Hotel är drömboendet för alla som älskar Lego. Bland drakar, pirater och trollkarlar finns något för alla som har barnasinnet kvar – spana in!
Läs mer om Lego.
Dolda säkerhetsprylarna på flyget du inte visste om
En flygresa omges av fler säkerhetsarrangemang än du förmodligen anar. Här är fyra prylar för din flygsäkerhet det nästan aldrig talas om.
Salzburg – den perfekta staden för weekendresa
Barockstaden Salzburg är mer än Mozart och Sound of Music. Allt om Resors Lottie Knutson guidar till undersköna alper, läckra chokladtårtor och festivaler åter om.
Läs mer om Mozart, Music och Sound.
Taube älskar London – här är de 12 bästa tipsen
Hon har bott i London i över 30 år och älskar att ta del av stadens kultur- och matutbud. Här är Mikaela Taubes 12 favoriter i den brittiska huvudstaden.
Läs mer om London.
Här är ön som bara välkomnar nakna män
Här är den mystiska ön bara män får besöka. Och inte nog med det. De måste vara nakna och får bara visats här en dag om året.