Resor

Nu öppnar glassbaren som bara är för vuxna

Sugen på en Kentucky Crème Brle?Eller kanske en Chocolate Chianti?Nej, det är inte drinkar – utan glass-smaker.Nu har världens första glassbar för fullvuxna slagit upp portarna.

Folk tror att månen blir grön i april – här är sanningen

Den 20 april blir månen grön – ett fenomen som bara inträffar en gång på 420 år.Har du också läst om det här i sociala medier?Då är risken stor att du blivit grundlurad.
Ska du resa till Kina? Här är 6 saker du bör ha koll på
Kina blir ett allt populärare resmål för svenskar. Kombinationen exotiskt samhälle och fantastisk shopping är nästan oemotståndlig. Men kulturkrockarna kan vara svåra.Här är sex saker du bör veta innan du åker till Kina.
Läs mer om Kina.
Nyheten gör det enklare att checka in på Arlanda
Äntligen blir kötiderna kortare på landets flygplatser.Nu införs automatiska inpasseringsgrindar vid säkerhetskontrollerna på bred front.I veckan blir det till exempel verklighet vid en klassisk flaskhals – säkerhetskontrollen i terminal 5 på Arlanda.
Läs mer om Arlanda.
Den perfekta flygresan – för dig som inte har tid att resa
Tänk dig att åka tur och retur till New York inklusive sightseeing på två timmar för 400 kronor. Det är vad det japanska flygbolaget First Airlines erbjuder från Tokyo.Det är världens första flygbolag som erbjuder resor i virtual reality.
Läs mer om New York och Tokyo.Det.
Tusentals hajar utanför Floridas kust
Tiotusen hajar bara ett frisbeekast från badstranden.Sådant är läget just nu i södra Florida.Ett myller av svartfenade hajar är på äventyr längst med kusten.
Läs mer om Florida.Ett.
7 sagostäder som finns i verkligheten
Det finns sagolika platser och så finns platser som verkar vara direkt klippta ur sagans värld.Här är sju platser som är så vackra att du inte tror det är på riktigt.
Stränder i alla dess former – fem måsten i Kalifornien
Längs större delen av Kaliforniens soldränkta kust finns det stränder.Vissa bjuder på dånande naturupplevelser med klippor, kelp och gigantiska vågor, andra på mjuk sand och sköna bad.
Läs mer om Kalifornien.
Festivalen för dig som älskar hummus
Om du tycker hummus är mumma är det till Manchester du ska boka biljetter.Den 1 mars är det nämligen en allt-du-kan-äta-festival dedikerad till världens populäraste kikärtsröra.
Läs mer om Manchester.
Storbritannien förnyar – förbjuder gamla sedlar
Inom kort kommer den tidigare tiopundssedeln ogiltighetsförklaras i Storbritanniens butiker. Och ännu återfinns motsvarande 25 miljarder kronor i cirkulation.
Upplev Blå lagunen på Island – utan trängsel
Ingen Islandsresa är komplett utan ett besök på Blå Lagunen. Och nu kan du slippa trängas med alla andra Islandsresenärer som vill ta ett dopp i de heta källorna.Ett nytt, exklusivt hotell har nämligen öppnats precis vid det turkosa vattnet.
Gömda tunneln i templet kan visa underjordisk värld
Arkeologer har hittat en dold underjordisk tunnel under den stora pyramiden El Castillo i Chichen Itza.Nu ska tunneln öppnas och man hoppas att den ska leda till en stor underjordisk grotta.
Läs mer om Chichen Itza.Nu och El Castillo.
Hotellet som gör Alice i Underlandet till verklighet
Vill du tillbringa din semester i Underlandet?Då ska du checka in på det här hotellet i engelska Brighton.Där får klassiska Alice i Underlandet liv igen.
Kvinnan chockar planet – tvättar sina trosor under fläkten
Planet är smockfullt och du måste verkligen blåsa rent dina underkläder.En knivig situation, för de flesta.Men inte för den här kvinnan – som helt avslappnat torkar sina trosor under sätesfläkten i 20 minuter.
Mardrömsflygningen: Barnet skrek i åtta timmar
Efter att ha sett videon är många nog beredda att hålla med passagerarna på den åtta timmar långa flygningen från München till New York:Det här är ungen från helvetet.Samtidigt har en het debatt på sociala medier blossat upp efter publiceringen.
Läs mer om München och New York.Det.
Forskare har upptäckt ny supervulkan under vatten
En vulkan med kraft att döda 100 miljoner människor.Det är vad forskare just upptäckt i under vattnet utanför Japans kust.