Resor

Kjell Bergqvists 12 insidertips i Thailand

THAILAND. Skådespelaren Kjell Bergqvist, 64, med familj flyr sedan flera år vinterrusket och bor under halva året i Thailand. Familjen äger ett hus i fiskebyn Huay Yang norr om Bangkok. Följ med till stränderna på ön Koh Talu, bästa thairestaurangen i Phuket och ett spionmuseum i Bangkok.

7 sköna tips i Malmö – Sveriges hippaste stad

I takt med att Malmö har förändrats från industristad till kunskapsstad har man också återerövrat sin kontakt med havet. Och nöjes- och matscenen tillhör numera de mest intressanta i landet!
Läs mer om Malmö.
Sjukaste magväskan för nästa års semester?
Här är semestertrenden som går emot strömmen: Ölmagen. Nu behöver du inte ens dricka öl för att få en.
Flygvärdinnorna avslöjar det värsta de sett ombord
Det verkar onekligen som att resor ovan moln får konstiga saker att hända. Nu delar ett gäng i kabinpersonalen med sig av 6 märkliga händelser ombord.

Så får du betalt för att äta på finkrogar

Har du drömt dig bort till finkrogar i Paris, New York eller London medan du knaprar i dig lite falukorv eller en bit tofu i väntan på att lönen ska trilla in om bara några dagar?Nu kan drömmen bli verklighet – och du kan få betalt på kuppen!
Läs mer om London och New York.
Uber förlorar rätten att köra i London
Uber förbjuds i London.Stadens transportmyndighet anser att bolaget inte tar det ansvar ett seriöst företag förväntas göra.
Läs mer om London.
Här är sex hotell som dränker din hund i lyx
Klart din hund ska ha lyxmiddag i en handmålad matkorg. Och en stund på hundspa. Här är sex hotell som specialiserat sig på att dränka sina gästers hundar i lyx.
10 heta tips i Dubai – staden som har allt
Värme, shopping i världsklass, ökenäventyr och Mellanösterns mystik. Dubai är ett perfekt resmål för dig som vill fly det svenska höst- och vintermörkret utan att behöva flyga så länge.
Läs mer om Dubai.
Ryanair erkänner: Ljög om inställda flygen
Ryanairs Michael O Leary erkänner nu till sist att man vilselett allmänheten om bakgrunden till flygbolagets många inställda flygningar på senare tid.Orsaken är pilotbrist och ingen annan.Erkännandet kommer efter stor ilska hos bolagets aktieägare.
Efter krisen – Ryanair nyanställer 125 piloter
Tusentals Ryanair-flyg har ställts in på grund av pilotbrist de senaste veckorna.Nu ska flygbolaget anställa 125 nya piloter under de kommande 1-2 veckorna, rapporterar Sky News.Ryanairs vd Michael O'Leary meddelade beslutet i samband med årsmötet under torsdagen.
Läs mer om Ryanair.
Vandra runt ön Menorca – en vacker utmaning
Stora ö-rundturen får en ny innebörd på Menorca, där de gamla bevakningsstigarna numera bjuder på vandring runt hela ön. Lottie Knutson och Allt om Resor tipsar om svävande båtar, turkosa vikar och de bästa mat- och sovstoppen.
Läs mer om Allt, Menorca och Resor.
SJ gör jätteaffär – blir snabbast i Sverige
Nu ska det äntligen bli rejäl fart på de svenska tågen.SJ gör en jätteaffär och beställer 30 nya supersnabba tåg.Det är den största tåginvesteringen som gjorts på över 30 år.
Läs mer om Sverige.
Icelandair firar 80 år – med en resa bakåt i tiden
Flygbolaget Icelandair grundades på Island 1937. 80 år senare är både landet och flygbolaget hetare än någonsin. Allt om Resor följde med på den första av flygturerna som firar jubileet. Det blev en resa inte bara över landsgränser utan även över tidsepoker. Häng med på interaktiv teater – 10 000 meter upp i luften.
Läs mer om Island och Resor.
Semesterön stänger stränder – vattnet fullt med avföring
Flera populära badstränder på Mallorca har spärrats av sedan badvattnet smittats av avföring.Kraftigt regn har fått öns föråldrade avloppssystem att svämma över.
Läs mer om Mallorca.
De är världens 7 mest färgsprakande platser
Visst, färgstarka platser finns lite överallt. Men en del är mer förstummande vackra än andra. Här är sju praktexempel – från marmorgrottorna i Chile till Spaniens röda flod.
Läs mer om Chile.
Maximera din tid i vackra Dubrovnik
Visst är Dubrovnik som en sagostad... med muren, tornen och kalkstenshusen som skimrar i solen. Men ibland liknar staden mer ett tivoli, med turister långt utanför stadsporten. Då måste man vara lite listig. Gör som jag så slipper du trängas!
Läs mer om Dubrovnik.
Ekonomiklass på flygplan kan bli nutidens Titanic
Ekonomiklass kan vara en dödsfälla. Det hävdar en amerikansk domstol sedan en konsumentorganisation anmält flygbolagens nya, trängre möblering ombord. Den kallas ett Titanic på väg att inträffa.
Läs mer om Titanic.
Den populära turistön hotas av vulkanutbrott
Samtidigt som det är turistrusning till Bali hotas ön av ett vulkanutbrott. Vulkanen Mount Agung är ett mycket populärt turistmål – men nu tros den kunna få ett utbrott när som helst.
Läs mer om Bali.
Därför ska du aldrig säga ja till första hotellrummet
Hotellet är inte sällan avgörande för att en resa ska resultera i goda minnen, och inte tvärtom. Därför kan det här knepet beskrivas som snudd på ovärderligt. Och glöm inte – stå på dig!
Tekniken kommer göra dina flygresor enklare
Snart kan du få behålla din laptop, surfplatta och din medtagna vätska – utan att paketera dem i plastpåsar – i ditt handbagage när du passerar säkerhetskontrollen.Allt tack vare modern röntgenteknik som nu är på prov i USA.
Läs mer om USA.
Här öppnar nya museet för häxkrafter och magi
Har du aptit för magi och det övernaturliga? Då är du inte ensam, och förmodligen lite gladare efter att läst det här: The Museum of Witchcraft and Magic kommer till London.
Läs mer om London, Magic och Witchcraft.
I vår startar en ny flygrutt till USA
I maj kan du flyga med Icelandair till Dallas i USA. Det ska bli fyra avgångar i veckan – måndag, onsdag, fredag och söndag.
Läs mer om Icelandair och USA.
Nu är världens 10 mest berömda gator korade
Från Abbey Road i London till Broadway på Manhattan. Världens mest kända gator har med tiden blivit till resmål i sig själva. Här är världens tiomest berömda gator gator.
Läs mer om Broadway, London och Manhattan.
Ryanair ber om ursäkt: Vi har ställt till det
Kaoset med inställda flyg i Ryanair har drabbat tusentals resenärer.Nu går flygbolagets vd ut och ber om ursäkt för röran.Vi har ställt till det för oss själva, skriver Michael O'Leary i ett pressmeddelande.
Läs mer om Ryanair.
Nu är världens längsta vandringsled klar
Väntan är över – nu är världens längsta vandringsled redo att utforskas.Så, vad väntar du på?Ring en vän, packa väskan och ge er i väg till Kanada!
Läs mer om Kanada.