Resor

Ny dom ger spädbarn ersättning vid försening

En dansk domstol har fattat en unik dom som berör alla inom EU: Också spädbarn har rätt till kompensation för flygförseningar. Domstolen ålägger nu en researrangör att ersätta en dansk baby med nära 6 000 svenska kronor (600 euro).

Jätteras blockerar en av världens mest kända turistvägar

En av världens populäraste bilrutter blev avskuren förra helgen. Av ett ras som lokalbor kallar det alla ler-ras moder. Det handlar om berömda Highway 1 utmed Kaliforniens kust mellan San Francisco och Los Angeles.
Läs mer om Highway och San Francisco.
Svenska resenärer strandade i London: Det är totalt kaos
På lördagen kraschade British Airways IT-system och lämnade tusentals passagerare strandade på flera flygplatser – bland andra Heathrow i London. Under söndagen meddelar flygbolaget att det inte är någon id att ta sig till flygplatsen i dag heller. – Det är totalt kaos. Folk ligger och sover på golvet överallt, säger Anders Eibladh, 50, en av hundratals Sverigeresenärer som sitter fast i London.
Svenska paret fast på Heathrow: Vi får ingen information
Ett globalt systemavbrott ledde till att British Airways tvingades ställa in alla flyg till och från Heathrow på lördagen.Svenska paret Anders Eibladh, 50, och Boel Lindström, 43, har varit instängda på flygplatsen sedan besked kom.– Folk börjar bli irriterade och det är tjafs hela tiden, säger Anders Eibladh.
Läs mer om Boel Lindström och Heathrow.

Stora flygförseningar: Globalt systemavbrott

Problem med datasystemen har orsakat förseningar i flygtrafiken.BBC rapporterar att flera olika flygplatser har drabbats av problemen.Enligt British Airways rör det sig om ett globalt systemavbrott.
Mallorca har fått en ny lyxig strandklubb
En ny strandklubb har öppnat på Mallorca. Det är ytterligare en Purobeach-klubb, men nu vid stranden i Illetas. Här finns vita, gigantiska solsängar, en sandstrand och en krog som serverar lätt och fräsch mat, drinkar och smoothies.
Läs mer om Mallorca och Purobeach-klubb.
27 tips på Stockholms vackraste ö – Djurgården
Djurgården är inte stort – men rymmer mycket. Här finns allt du behöver för en härlig helg i Stockholm. Skansen, Gröna Lund, Abba The Museum, Oaxen krog slip, Rosendals trädgård, Thielska Galleriet och Vasamuseet. Krogarna, nöjena och naturen – du behöver inte lämna ön!
Elvis privatplan är till salu – här får du kika in
Älskar du Elvis Presley? Då är det här kanske drömprylen för dig. Ett flygplan ägt och inrett av Elvis själv går på auktion i helgen.
Svenske Eddie har besökt alla länder i hela världen
Han har besökt alla världens 193 länder. I brist på andra mål skojar Eddie Gustin, 43, om att bli först i världen med att ha besökt alla världens länder TVÅ gånger. – Jag har jag redan varit i 90 länder minst två gånger så jag har bara 103 kvar, säger han och skrattar.
Läs mer om Eddie Gustin och TVÅ.
Test av 7 nya resväskor – hitta den bästa för dig
TEST MED BETYG. Moderna slitstarka material, inbrottssäkra och vattentåliga dragkedjor liksom en låg vikt är viktiga detaljer i valet av rätt resväska – i varje fall om du är en flitig resenär. Reser du mer sällan finns det gott om budgetalternativ, det visar vår test av årets nya modeller.
Terrorhot skrämmer – men vi reser ändå
Än en gång har terrorn slagit till mot en av Europas storstäder. Men statistiken visar att den här typen av dåd oftast påverkar våra resevanor kortsiktigt.–Vi glömmer väldigt snabbt, säger reseanalytikern Hans Remvig.
Så blir SAS nya koncept – premiär på söndag
På söndag är det premiär för SAS nya matkoncept ombord.Det är bara den första av fem nysatsningar för att förbättra och fräscha upp passagerarnas resupplevelse med flygbolaget.
Elefantparken i Thailand som alla kändisar åker till
Djurvänner har allt svårare att hitta bra sätt att få umgås med vilda djur på semesterresan.De senaste åren har rapporterna om misskötta djurparker duggat tätt.Men en ny elefantpark i Thailand erbjuder en lösning.
Läs mer om Thailand.
Tävla & vinn en flygresa till Singapore
Tävla vinn en flygresa till Singapore – tävlingen presenteras av Singapore Airlines. Du kan alltså vinna en exklusiv flygresa till världsmetropolen Singapore för två personer inklusive tre hotellnätter på ett mellanklasshotell. Mellan 15 augusti–15 december 2017 eller 15 januari– 30 mars 2018 kan du resa om du vinner tävlingen.
Läs mer om Singapore och Singapore.
Slumområdet blev en magisk regnbågsby
En oansenlig by i Indonesien har plötsligt blivit ett turist- och Instagramfenomen.Med hjälp av ett antal färgpytsar och en månads målararbete.Nu är den färgstarka byn känd världen över som Regnbågsbyn.
Norwegian trea på nya värstinglistan
Norwegian har stora problem med förseningar på sina flyg till Storbritannien. Hela två av fem flyg dit med bolaget landar försenade. Det ger det norska flygbolaget en föga hedrande tredje plats på listan över mest försenade flygbolag i England i fjol.
Läs mer om England och Storbritannien.
NK:s klassiska takterrass planeras öppna igen
Stockholm kan inte få nog av takbarer. Och nu ser en av de stora klassikerna ut att komma tillbaka efter att varit nedlagd i nära 40 år. Takterrassen högt över Kungsträdgården på toppen av NK-huset.
Läs mer om Kungsträdgården och NK-huset.
Ibiza – så mycket mer än bara fest
Ett nytt resmål kliver fram i kölvattnet av 70-talets hippies, 80-talets disco och 2000-talets stjärn-DJs. Allt om Resors Lottie Knutson har upptäckt ett annat Ibiza. Följ med till en ö full av lugn, grönska, härliga bad och design.
Läs mer om Ibiza.
5 paradisöar de allra flesta har råd att besöka
Upplev världens mer spektakulära paradisöar utan att för den delen spräcka plånboken din. En omöjlighet? Inte alls, säger vi på Allt om resor och listar fem platser som inte kostar skjortan att besöka.
Läs mer om Allt.
Hela Sverige hyrs ut på Airbnb
En unik satsning ska få miljontals amerikaner att lockas till vår vackra svenska natur. Som första land i världen listas nu hela Sverige och den svenska naturen på boendesajten Airbnb.
Läs mer om Airbnb och Sverige.
Italien skänker bort 103 slott och gårdar
Drömmer du om ett eget slott i Italien? Nu har du chansen. Och – tro det eller ej – dessutom kan du få slottet helt gratis.
Läs mer om Italien.
10 insidertips på Mallorca
Mallorca är en av svenskarnas absoluta favoriter för semestern. Men vad bör man inte missa när man besöker ön? Allt om Resor reste till Palma och ställde frågan till folk som bor på ön eller besöker den ofta: Vilka är dina bästa tips på Mallorca?
Läs mer om Mallorca, Palma och Resor.
13 heta tips i sommarstaden Göteborg
Västkusten och Göteborg är en Sveriges populäraste sommarstäder. Men vad ska du hitta på när du redan varit på Liseberg, Avenyn och Universeum? Här är 13 heta tips till dig som vill göra något nytt.
Läs mer om Avenyn, Göteborg, Liseberg och Universeum.
Vad är det du flyger över? Nu kan du få svaret direkt
Visst har du suttit och spanat ut från flygplansfönsret ovan molnen och undrat var exakt du egentligen befann dig? Shane Loeffler gjorde precis det när han kom på en lösning: En app som detaljerat talar om var du befinner dig geografiskt.