Resor

Sista Concordeplanet får ett eget museum

Det legendariska överljudsplanet Concorde slutar aldrig att fascinera. Nu blir det sist tillverkade exemplaret av planet blir paradnumret på ett nytt brittiskt flygmuseum.
Läs mer om Concorde.

Tropisk djungel funnen – på Svalbard

Norska ögruppen Svalbard ligger i iskalla Arktis drygt 200 mil norr om Stockholm. Men nu har forskare gjort en sensationell upptäckt: En gång för längesedan var hela ögruppen täckt av tropisk djungel.
Läs mer om Stockholm och Svalbard.
Sällsynta fenomenet: Vattenfallet brinner
Det magiska naturundret inträffar bara ett par minuter under några kvällar i februari varje år. Det märkliga eldfallet i amerikanska nationalparken Yosemite. Kolla så mäktigt.
Läs mer om Yosemite.
Kina inför ny kontroll av utländska turister
Kinabesök på gång? Då är det tummen upp som gäller. Kina är senaste landet att börja ta fingeravtryck på alla inkommande turister.

Familjen Parneviks 12 bästa tips i Florida

FLORIDA. Jesper Parnevik är tillbaka i TV3 med en ny säsong av Parneviks i TV3. Dessutom gör han comeback på golfbanan efter några år med skador. Nu spelar han på PGA Tour Champions. Jesper blev golfproffs när han var 21 år och som bäst har han varit rankad som världens sjunde bäste golfspelare. TV-serien Parneviks har gjort inte bara honom utan hela familjen känd i de svenska stugorna. Serien utspelar sig i familjen Parneviks hem i Jupiter i Florida. Här är Jesper och Mia Parneviks 12 bästa tips i hemstaten Florida.
Läs mer om Florida, Jesper, Jupiter och TV3.
SAS utsett till Europas bästa flygbolag
SAS är bästa flygbolaget, Ving bästa charterarrangör och Australien och Thailand årets turistland. I alla fall när den svenska resebranschen själv får rösta. I går hölls den årliga prisgalan Grand Travel Award på Grand Htel i Stockholm.
Elva måsten du inte får missa i den polska pärlan
Wroclaw är en polsk pärla belägen vid floden Oder. Staden är ett måste för den som är intresserad av kultur och historia. Här är sakerna du inte får missa när du är där.
Läs mer om Oder.
Övergivna nöjesparken slukas av naturen
Här är nöjesparken där skrattande tystnade för länge sedan. Nu står karuseller och bilbanor övergivna och tas över av naturen. Välkomna till Gayaland i Sydkorea.
Läs mer om Gayaland och Sydkorea.
Flygplanet tvingas nödlanda – efter krock med rådjur
Se upp för rådjur – på flygplatsens startbana. Tyvärr var piloten på American Airlines-planet inte riktigt med på noterna. Pang sa det bara – och planet blev förstört.
Piloterna: Så ser vi om något är fel när vi reser
Att vara servitris och gå på krogen eller tandläkare och besöka lokaltandvården kan kännas udda. Men att vara pilot och resa som passagerare är snudd på jobbigare.
Svenskarna värst på att tränga sig i köer
Vi svenskar har den sämsta kökulturen i Skandinavien. Hälften av oss har smitit vidare i köer enligt en ny undersökning från SAS.
Läs mer om Skandinavien.
Avslöjandet: Hotellets AC kan vara riggad
Tycker du också att det kan vara knepigt att ställa in luftkonditioneringen som du vill ha den på hotellrummet? Inte konstigt. Många hotell riggar den.
Strandat flygplan fick oväntad hjälp – av annan pilot
Ett plan fyllt med hungriga passagerare tvingades nödlanda mitt i natten på en igenbommad flygplats. Då dök en oväntad glädjespridare upp.
Lyxhotellet där du åker rutschkana ner i havet
Här är hotellet man gärna blir utkastat ifrån. Via deras läckra rutschbana – rakt ut i den kristallblå Indiska oceanen.
Läs mer om Indiska.
Därför pruttar du extra mycket när du flyger
När du flyger får du inte bara luft under vingarna – du får också mer gas i magen. Här är sanningen om varför vi pruttar så mycket på flyget.
Tio bästa städerna för att hitta kärleken 2017
Letar du efter den rätte? Då kan ett resa till någon av världens singeltätaste städer vare en bra id. Här är de tio bästa städerna för att hitta den rätte.
Sveriges sju mest oromantiska städer
Om du vill åka på en romantisk helgresa på hemmaplan så finns det många mysiga ställen att åka till. Men det finns också platser att undvika. Allt om Resor tipsar om ställena du absolut inte ska åka till om du vill ha en romantisk get away.
Läs mer om Resor.
Läskiga fyndet på havsbotten: En ny art
Kolla in den fula fisken! Den här rackaren har ni garanterat aldrig sett förut. Den är en just nyupptäckt typ av spökhaj.
Hjärnkirurg klämde lillfinger – stämmer flygbolaget
Arbetar du som hjärnkirurg gäller det att kunna hålla fingrarna i styr. Just det fick Doktor David Walker problem med efter en flygtur till England. Nu stämmer han flygbolaget.
Läs mer om Doktor David Walker och England.
10 usla resebilder som kommer att göra in dag
Här är semesterbilderna där allt går fel. Misslyckade turistbilder lockar oss alla till skratt och kanske känner vi alla igen oss. För vem kan egentligen veta när en nyfiken struts ska ge sig in i leken?
UD häver avrådan till egyptiska turistorter
EGYPTEN. Nu är det fritt fram att semestra i egyptiska Sharm el Sheikh igen. Svenska utrikesdepartementet (UD) häver sin avrådan från icke nödvändiga resor i området.
Läs mer om Sharm och Sheikh.
Därför ska du aldrig flyga på en måndag
Flyg aldrig på en måndag. Då är risken för inställda flyg med påföljande stök som allra störst.
Katten, vilket exklusivt lyxhotell för fyrbenta!
Vill du unna din katt en välförtjänt semester i lyxig miljö? Då är hotell Catzonia stället för dig. Ett hotell enbart för katter som erbjuder såväl hämtning direkt från flygplatsen som spabehandlingar.
Läs mer om Catzonia.
Här kan du dricka te som i Disneysagan
Ett vältajmat Londonhotell gör succ inför premiären av Disneys nya filmversion av Skönheten och odjuret. Genom att servera eftermiddagste i stil efter den populära sagan.
Eiffeltornet får skottsäker mur
PARIS. En terrorattack mot deras världsberömda torn är en av fransmännens värsta mardrömmar. Därför ska Eiffeltornet skyddas till varje pris. Nu bygger man en glasmur runt den till en kostnad av nära 19 miljoner kronor.
Läs mer om Eiffeltornet.