Resor

Paradisön utsedd till årets främsta resmål

Bali har utsetts till årets främsta resmål av Tripadvisor. Och svenskarnas intresse för den exotiska ön har vuxit starkt på senare tid. Ett svensk reseföretag noterar en bokningsökning på hela 80 procent.
Läs mer om Tripadvisor.

Stoppade passagerare – för att de hade leggings

Ett par kvinnliga passagerare, den ena i tio-årsåldern blev tvungna att byta kläder innan de gick ombord på planet – för att de hade leggings. Nu rasar allmänheten mot flygbolagets agerande.
Världens knepigaste platser att resa till
Numera kan vi ta oss till nästan vilken plats som helst på jorden inom ett dygn. Men det finns faktiskt ännu ställen på vårt klot som det är väldigt knepigt att ta sig till. Här är de allra tuffaste resutmaningarna.
Flygvärdinnans Britney Spears-parodi gör succ
Flygpersonalen spelade in en video till en Britney Spearslåt i ett tomt flygplan, nu har den visats över nio miljoner gånger. Här är videon som har tagit hela internet med storm.
Läs mer om Britney Spearslåt.

12 bästa tipsen i Stockholm

Stockholm är Sveriges populäraste resmål. Inte konstigt för här finns mycket att se och göra. Men vad ska du hitta på när du redan varit på Gröna Lund, Skansen och Vasamuseet? Här är tolv heta tips till dig som vill göra något nytt.
Flygbolagens klockrena svar på Trumps förbud
USAs senaste förbud när det gäller resor från mellanöstern och Afrika har väckt ilska hos många resenärer. Här är flygbolagen som tacklar de nya reglerna med glimten i ögat.
Läs mer om Afrika.
Göteborg får direktflyg till kulturstaden i öst
Göteborg Landvetter får en ny direktlinje till Tallinn i sommar. Sträckan kommer att ha sex avgångar i veckan.
Läs mer om Tallinn.
Drömhusen som du kan hyra i solen
Lyxigt strandliv eller charmig landsbygd? Hyr ett eget hus på semestern – det blir personligare och ofta billigare än hotell om ni är flera. Här är 17 exempel på hus du kan hyra på semestern.
Bästa kryssningarna på Östersjön i påsk
Lek, umgås och njut av en dignande påskbuff. En kryssning på Östersjön är en kul aktivitet under påsklovet för hela familjen! Välj mellan att kryssa med skeppskatten Ville Viking, Skeppsråttorna och ankan Bianka eller sälen Harry och Mumin. Här tipsar vi om olika saker att göra på tre olika kryssningar med shower, aktiviteter och tävlingar som passar alla.
Åtta hotell i USA med riktiga skräckhistorier
Det finns kända hotell. Och sedan finns det ökända. Och de som är både och. Här är åtta amerikanska hotell där man checkar in med skräckblandade känslor.
Läs mer om USA.
Så var det att åka med Trumps flygbolag
När president Trump mötte ledare inom den amerikanska flygbranschen nyligen lovade han att gör flygresor till storartade upplevelser igen. För veteraner inom flygbranschen kan det låta bekant. Det var 28 år sedan som Trump lovade att skapa det bästa transportsystemet i hela världen. Men hans flygbolag kom att läggas ned efter mindre än tre års verksamhet.
Läs mer om Trump.
Här är de billigaste weekendstäderna i vår
Kuala Lumpur, Ho Chi Minh City och Manila är de billigaste storstäderna att semestera i. Billigast i Europa är Sofia följt av Sankt Petersburg och Belgrad. Dyrast är Genève. Det visar vårens nya storstadsindex.
Pojke fann ny vän på flyget – en jätteorm
Ormar är mycket sällsynta i Alaska. Så tänk er passagerarnas förvåning när piloten plötsligt annonserade att de troligen snart skulle få se en – ombord på egna planet.
Läs mer om Alaska.
Nya regler stoppar fusket med de svenska passen
Missbruket av svenska pass har stannat upp. Efter att väldigt många svenska pass anmälts som försvunna infördes nya regler i fjol för att försvåra passfusk. Ett år senare visar sig reglerna inte haft någon jätteeffekt – men trenden med ett ständigt ökande antal försvunna pass har stannat av.
Tjuvkika på Stockholms nya kvarter innan alla andra
Centrala Stockholm får ett helt nytt kvarter på torsdag.Då invigs de första delarna av Urban Escape-kvarteret vid nya Brunkebergstorg med i hjärtat av staden.Det kallas det största stadsutvecklingsprojektet i Stockholm sedan 1970-talet.
Nytt flygbolag ska utmana Norwegian
Nu trappar konkurrenterna upp kriget mot Norwegian och bolagets satsningar på långdistans till lågpris. Ett helt nytt flygbolag bildas som till att börja ska konkurrera med norrmännens lågprisflyg från Barcelona till USA.
Läs mer om Barcelona, Norwegian och USA.
Svensk flygplats bland världens sämst belägna
Parisflygplatsen Vatry är världens mest obekväma flygplats. Näst värst är Frankfurt Hahn följt av Oslo-Torp. En svensk flygplats ligger bland de tio värsta – gissa vilken.
Läs mer om Frankfurt Hahn och Oslo-Torp.
Trevlig i telefon? Då blir du uppgraderad på flyget
Var trevlig mot vår telefonpersonal – och bli uppgraderad på flyget. Ett brittiskt flygbolag satsar hårt på en ny profil. Som bolaget med trevligast personal – och trevligast kunder.
Mystiska tecknen i isen förbryllar på Island
Vad eller vem ligger bakom de mystiska tecknen på den frusna sjön på lsland? Naturvårdare på plats säger sig aldrig ha sett något liknande.
Läs mer om Island.
Stora flygbolaget börjar bjuda på maten igen
På senare år har allt fler flygbolag infört avgifter på saker ombord som vi länge betraktat som inkluderat i biljettpriset. Som fri mat och dryck och tidig ombordstigning. Men nu går ett av världens största flygbolag plötsligt helt emot snåltrenden.
Han jobbar på lyxhotell i London – och avslöjar allt
Fixa fram en elefant, skaffa en dos bröstmjölk och ta hand om ett bagage om 200 väskor. Det är vardagsgöra för Nigel Bowen, chefsconcierge på femstjärniga Londonhotellet Mandarin Oriental Hyde Park. Här berättar han om kraven från hotellets mest bortskämda gäster.
Kolla, snöoväder på svenska semesterön
Sverige eller Gran Canaria? Frågan är inte nödvändigtvis lätt att besvara när man ser bilderna ovan. Efter att ett kraftigt åskoväder dragit in över Kanarieöarna finns nämligen snö på bergsvägarna, skriver norska Canariajournalen.
Oväntade prylen som gör flygresan mer bekväm
Långa flygningar är jobbiga för kroppen. Du blir stel och obekväm och fötterna svullnar. Men det finns en oväntad pryl som hjälper.
10 tips till Greklands okända pärla
GREKLAND. Journalisten och programledaren Susanne Ljung älskar Grekland. Favoritregionen är Peloponnesos – ett lite okänt område som har allt! Halvön i södra Grekland bjuder på historia, naturupplevelser och spektakulära stränder. Här är hennes guide med tio tips på saker att göra, sevärdheter, stränder och hotell. Text av: Susanne Ljung
Läs mer om Grekland och Susanne Ljung.
Flygbolag startar namninsamling mot flygskatten
Kriget mot regeringens nya flygskatt trappas upp. Nu startar branschföreningen Svenskt Flyg en kampanj mot den föreslagna skatten. Kampanjens namn talar för sig själv: Ett slag i luften.
Läs mer om Svenskt Flyg.