Resor

Det händer på flygplanet när lufttrycket faller

Alla har vi hört kabinpersonalens ramsa om syrgasmaskarna som kommer att falla ned om det uppstår lågt lufttryck. Men få av oss vet vad som händer sedan. Så här är det.

Fler flygbolag inför avgift för handbagage

Nu börjar ännu ett flygbolag ta betalt för handbagage ombord. Trenden är klar: Nya lågprisklassen basic economy blir allt vanligare.
Kolla in bilderna på hundarnas resäventyr
Nico och Taj är äventyrliga, beresta och gör sig bra på bild. Det gör oss väldigt avundsjuka men eftersom de är hundar bortser vi från det och fokuserar på hur underbara de är. Kolla in bilderna från deras resäventyr genom USA.
Läs mer om Taj och USA.
Åka kryssning naken – den nya succtrenden
Vågar du åka lyxkryssning på Medelhavet – helt naken? Då ska du boka plats på Desire Cruise från Barcelona till Rom.

Kina byggde en kopia av Sigtuna – så gick det sen

Kolla in staden på bilderna. Visst ser det väldigt välbekant och svenskt ut? Men staden ligger på andra sidan jordklotet.
Läs mer om Sigtuna.
6 spökstäder som omger Las Vegas
En silverrusch på 1860-talet fick massor av nya gruvstäder att poppa upp i amerikanska ökenstaten Nevada. Men när gruvorna var tömda försvann städerna lika snabbt som de en gång uppkommit. Här är sex av de mest spännande spökstäderna:
Läs mer om Nevada.
Magdalena Forsbergs egna favoriter i Åre
När skidskytten, längdåkerskan och tv-profilen Magdalena Forsberg inte ses i åkandes i Åre och Björnens skidområde kan man stöta på henne i anrika Åre Hyddan där hon numer är en av tre delägare.
Lottie Knutsons bästa tips till New Orleans
Snart inleds Mardi Gras och jazz-festivalen i New Orleans. Därefter avlöser festivalerna varandra, året runt. Det spelas livemusik alla veckans dagar och bröllopen dansas fram på gatorna i French Quarters.
Fyra platser där du kan simma med hajar
Simma med hajar! Få saker gör äventyrare med sug efter adrenalinkickar lyckligare. Här är fyra toppställen för dig som vill komma riktigt nära de skrämmande bestarna.
Museet där man måste hålla andan har öppnat
Kanarieöarna har fått ett nytt helt unikt museum. Ett konstmuseum beläget 12-14 meter under vattenytan.
Brittisk turiststad har fått nog – inför ny skatt
Bath är en av Storbritanniens populäraste turiststäder och känt för romerska bad och storslagen 1700-tals arkitektur. Men nu kanske den blir känd för något annat: Som den första staden i England som beskattar turister.
Läs mer om England.
Värsta sakerna du kan göra ombord på flyget
Passageraren som obönhörligt sparkar i din stolsrygg? Eller föräldern som låter sitt barn löpa amok ombord? Vilken typ av medpassagerare skyr vi mest på flyget? Här är nya topplistan som ger svaret.
Här hittar du världens nio blåaste vattendrag
Ibland är det bästa botemedlet mot stress att blicka ut över en lugn och klarblå sjö. Få saker är mer avkopplande. Här är nio drömplatser med det blåaste vattnet:
10 billigaste resmålen i år – så reser du hit
Nepal är världens just nu billigaste turistland, följt av Vietnam, Makedonien och Bulgarien. Det visar nya semesterindex för vintern 2017 från Forex Bank.
Världens första busstur – som är till för hundar
Världens första bussrundtur för hundar. Det har nu blivit verklighet i London. Bussen gör stopp vid några av stadens bästa parker för hundpromenader, hundvänliga restauranger och turistattraktioner med hundkopplingar. Kolla in den gulliga filmen.
Läs mer om London.
Hemligheten i sjön avslöjas – flera hundra år senare
Arbetarna trodde inte sina ögon. När det släppte vattnet ur dammen uppenbarade sig en Buddhastaty. Statyn tros vara 600 år gammal.
Läs mer om Buddhastaty.
Nya hotellet sköts av 186 smarta robotar
Skulle du vilja bo på ett hotell där personalen består av 186 robotar? Då ska du bege dig till japanska Nagasaki och nya hotellet med träffande namnet Konstiga hotellet.
Läs mer om Konstiga och Nagasaki.
Svenska piloten Malin tar världen med storm
Svenska Malin, 29, lever ett annorlunda liv. Hon kombinerar jobbet som Boeingpilot med sin passion för yoga. Hennes selfies där hon yogaposerar på platser runtom i världen har gett henne över 135 000 följare på Instagram.
Läs mer om Boeingpilot, Instagram och Malin.
Londons ikoniska turistmagnet i mörker
Piccadilly Circus i London ligger i mörker sedan i måndags. Då släcktes de berömda och jättelika reklamskyltarna ned.
Läs mer om London.
Ingen vet vem som gjort de mystiska statyerna
Åtta nakna sjönymfer pryder en omtyckt fontän i London. Bara en sak förbryllar: vem gjorde dem?
Läs mer om London.
Sverige får nytt direktflyg till brittiska storstaden
Göteborg får direktflyg till Birmingham i maj. Engelska flygbolaget Bmi regional flyger sträckan sex gånger i veckan till Storbritanniens näst största stad.
Läs mer om Birmingham och Bmi.
Snapchat-miljonärens gratisresa jorden runt
Vilket flyt han har, Snapchatmiljonären Garrett Gee. Den unge amerikanen sålde sitt företag till Snapchat och beslöt sig för att ägna sitt liv åt att resa runt världen. Nu visar det sig att hans resberättelser i sociala medier blivit så lönsamma at han inte behövt röra ett öre av sin förmögenhet.
Stranden där du badar i över en miljon bollar
Bada i ett bollhav – med över en miljon bollar. Det är en magisk ny skapelse som nu turnerar världen runt och gläder barn i alla åldrar.
Bästa jobben för dig som älskar att resa
Tänk att kunna lämna nio-till-fem-jobbet och arbeta på samma gång som du upplever världen. Allt fler förverkligar den drömmen. Här är 11 yrken för dig som vill resa och jobba samtidigt.
Flygbolag inför separat avdelning för kvinnor
Stolsrader på flyget reserverade för ensamresande kvinnor. Det inför Air India nu efter en uppmärksammad incident förra månaden då en man tafsade på en sovande kvinna ombord.
Läs mer om Air India.