Expressen

Byn där du kan leka med 100 nyfikna rävar

Välkommen till byn som enbart befolkas av rävar – Zao Fox Village.De drygt 100 rävarna har här sina egna hus som du kan besöka.
Läs mer om Zao Fox Village.De.

Här planeras Sveriges första Muminvärld

Sverige kan få världens andra Muminvärld. Går allt enligt planen öppnar den nya upplevelseparken i Karlstad år 2020.
Läs mer om Karlstad och Muminvärld.
Expertens 4 tips: Så sover du bekvämt på flyget
Att sova på ett flygplan är en konst. Här är doktorns bästa knep för att sova på flyget utan att vakna och ha ont i hela kroppen.
Man fejkade flygkapning – för att slippa resa med frun
En 32-årig man försökte slippa en semesterresa tillsammans med sin fru genom att mejla ett flygplanskapningshot till polisen. Nu sitter han arresterad och riskerar ett långt fängelsestraff.

Besök vikingatiden – precis som den var

STOCKHOLM. Nu öppnar det första museet i Sverige som är helt tillägnat vikingatiden. På 2 000 kvadratmeter kan du praktiskt taget kliva in i epoken.
Läs mer om Sverige.
Trött på folk? Här är din drömsemester
Några mil utanför den amerikanska kusten ligger det perfekta hotellet för dig som vill bort från civilisationen på semestern. Välkommen till hotellet som erbjuder en strålande utsikt mitt bland en massa gamla skeppsvrak.
Upptäck Milanos nya måsten efter förändringen
MILANO. Mycket har hänt i Italiens enda riktiga storstad de senaste åren. Prisad vegetarisk mat, eko-hotell och vintagemode – följ med till italienkännaren Åsa Johanssons nya och gamla favoriter.
Världens 20 bästa länder för semestern 2017
Spanien är bäst och Sverige kniper en tjugondeplats framför grannländer som Danmark och Finland. Men svenskfavoriten Thailand hamnar utanför topp 20. Här är världens bästa semesterländer enligt ett tungt och världstäckande index.
Läs mer om Danmark, Finland, Sverige och Thailand.
Hon letar ersättare för exmaken till resan
Är du ute efter en härlig semestervecka i Bulgarien och kan tänka dig att åka med Therese Nilsson och hennes två barn? Då kan du vara personen som Therese efterlyser. Och anledningen är något speciell. – Min exmake valde att hoppa av resan och i stället för att låta pengarna gå till spillo, tänkte jag att någon annan skulle få chansen att komma i väg, säger hon.
Planer på ny tigerpark får hundratusentals att klaga
Förra året stängdes Thailands ökända Tigertempel i Thailand. Nu vill ägaren öppna ett nytt – något som har upprört djurvänner över hela världen.
Läs mer om Thailand och Tigertempel.
20 sköna tips på Franska rivieran
FRANSKA RIVIERAN. Njut av gourmetmat, shoppa, gå på museer och titta på fotboll. Prova vin, olivolja och gå på spa. Nice, Cannes, Antibes, Saint Jean Cap Ferrat och resten av Rivieran väntar med hav, sol och varma vindar. Här är 20 tips och en perfekt guide på saker att göra till din nästa resa till Frankrike.
Alonissos – Greklands grönskande paradisö
Många har fortfarande inte upptäckt Alonissos, trots att det är en av Greklands vackraste och grönaste öar. Här finns kristallklart vatten, härliga vandringsleder och en stor marin nationalpark. Dessutom är det nära till grannöarna Skopelos och Skiathos.
Letar ersättare för exmaken på semestern
Är du ute efter en härlig semestervecka i Bulgarien och kan tänka dig att åka med Therese Nilsson och hennes två barn? Då kan du vara personen som Therese efterlyser. Och anledningen är något speciell. – Min exmake valde att hoppa av resan och i stället för att låta pengarna gå till spillo, tänkte jag att någon annan skulle få chansen att komma i väg, säger hon.
15 favoriter i älskade Kroatien
Kroatien är populärare än någonsin. Förra året reste över en kvarts miljon svenskar hit. Här delar Allt om Resors Elisabet Axås med sig av sina favoriter i det lilla landet vid Adriatiska havet.
Läs mer om Adriatiska, Allt och Kroatien.
Ola-Conny bjuder på sina smultronställen i Ullared
Under en rast på Gekås Ullared bjuder Ola-Conny Wallgren på sina smultronställen i trakten. Här kring lågprisvaruhuset har han hittat sin plats på jorden. Nyligen testade han berg- och dalbanor över hela världen för Kanal 5. Men allra bäst trivs han hemma i Halland. För Allt om Resor berättar om sitt strandliv, dansbandskvällarna och spöklika upplevelser.
Piloten hyllas efter fina insatsen för mamman
En pilot anställd av Finnair har tagit internet med storm efter att han hjälpt en mamma att mata hennes barn mitt under en flygning.
Läs mer om Finnair.
Kärleksparet visar hur det är att resa utan varandra
Becca och Dan är paret som reser jorden runt – fast inte tillsammans. Kolla hur de parar ihop sina olika bilder med liknande resmotiv – ett sätt att hålla samman deras splittrade samliv.
Läs mer om Dan.
Pilot stoppad med pistol i handbagaget
Piloten väckte stor uppståndelse i flygplatsens säkerhetskontroll. I hans handbagage låg en pistol med sex patroner.
Isberg ställer till med trafikstockning
Ett isberg ställer till med trafikstockning när turisterna invaderar en liten kuststad i Kanada.– Det är det största jag någonsin sett här, säger stadens borgmästare.
Läs mer om Kanada.
Vägglöss på hotell allt svårare att bli av med
Dåliga nyheter för dig som tänker bo på hotell i USA. De amerikanska vägglössen har fått större motståndskraft mot de vanligaste bekämpningsmedlen.
Läs mer om USA.
Är flygplanet överbokat? Här är dina rättigheter
Skandalen med det överbokade flygplanet från United Airlines oroar många som, undrar: Skulle det kunna hända mig? Här är vad som gäller om du råkar ut för en mer än fullbokad flygning. Egentligen är överbokning inte tillåten.
Thailand förbjuder berömda gatumaten
BANGKOK. Gatustånden som säljer mat på trottoarerna i Thailands huvudstad ska bort. Det har Bangkok Metropolitan Administration bestämt. Trots att CNN nyligen utsett just Bangkok till världens bästa stad för gatumat.
Kolla in galna glaspoolen – 40 våningar ovan gatan
Om du är höjdrädd bör du undvika den här poolen. Men visst är den spektakulär? En video på poolen har väckt enorm uppmärksamhet på nätet.
Renarnas stora vandring genom Norge sänds live
Nu bänkar sig norrmännen för en långsittning framför tv-apparaterna. Renarnas vårvandring genom Finnmark sänds direkt i norsk tv – sex dygn i sträck.
Läs mer om Finnmark och Norge.
Flygbolaget i ny skandal – kastade av bröllopspar
United Airlines har hamnat i skandalbråk med passagerare igen. Detta bara en vecka efter flygbolaget väckt upprörda känslor världen över genom att avhysa en passagerare så hårdhänt att han fick blödande sår i ansiktet. Nu är det ett bröllopspar som anser sig ha blivit brutalt avvisade utan vettig orsak.