Expressen

Här är världens 10 bästa städer för en vild utekväll

Hamburg är världens bästa feststad, enligt HostelWorlds studie.En svensk stad lyckas också ta sig in på listan på en hedersvärd sjundeplats.Och det är inte Stockholm.
Läs mer om Stockholm.

Njut av Thailand i vinter – sex härliga öar att besöka

Thailand har många fantastiska öar, stränder, hotell och natur.Vi har valt ut sex paradisöar bland alla favoriter. Både kända öar som Phuket och lite mer okända som Koh Lipe.
Läs mer om Koh Lipe, Phuket och Thailand.
14 platser du inte vill missa i Polen
Polen blir allt populärare som turistland och landet söder om Sverige har mycket att erbjuda. Sevärdheter blandas med bra restauranger och härliga saker att göra och uppleva. Allt om Resor listar våra favoriter i 14 städer och regioner som du inte bör missa – från självklara resmål som Warszawa, Gdansk och Krakow – till mer okända pärlor som Gmina Bielawy och Kudowa Zdroj.
Ska ni bo på hotell under juletid? Här är de 10 bästa
Julstök i all ära, men ibland känns det som om man helst vore någon annanstans.Exempelvis på ett lyxhotell med suverän service och hundraprocentig julstämning.Här är tio drömhotell som ställer julefriden i fokus.

Flygvärdinnornas kodspråk om snygga passagerare

Jag funderar på att tillbringa fyra dagar i Danmark.Om du hör någon i kabinpersonalen säga så till en kollega handlar det inte alls om några resplaner.Välkomna till flygpersonalens hemliga språk.
Läs mer om Danmark.Om.
Den här vägen försvinner – om du inte håller tiden
Planerar du en resa till Frankrike?Var då försiktig med vilken väg du tar – den riskerar att försvinna under dig.
Läs mer om Frankrike.Var.
Piloten blev jultokig och busade med jätteplanet
Jodå, även vuxna kan bli lite småtokiga i väntan på tomten.Som de här tyska testpiloterna.När de skulle provflyga ett stort Airbus 380-plan på onsdagen kunde de inte hålla sig längre.
Hemliga gravar i Egypten öppnas upp för första gången
Ingen människa har satt sin fot här på 3 500 år.Men nu välkomnas du in.Egypten slår upp portarna till två nyligen upptäckta, urgamla gravkryptor.
Läs mer om Egypten.
Gör inte så här – om du tänkt imponera vid poolen
Alla börjar vi någonstans.Flera Twitter-användare har delat med sig av filmer från simhopp som inte direkt blivit några tiopoängare.Kanske något att se och lära sig av inför nästa sommar?
Hemliga tricket som kan ge billigare flygbiljetter
Ett okänt trick kan ge dig billigare flygbiljetter.Det hävdar en amerikansk datorexpert.Men andra ifrågasätter om det fungerar.
Bangkok hyllas för sin mat – får egen Michelinguide
Bangkok är en omtyckt matstad, men nu har man fått papper på sin stjärnstatus.Det är berömda Guide Michelin som släppt sin egen matguide till den thailändska huvudstaden – och delat ut 20 stjärnor spridda över 17 restauranger.
Läs mer om Guide Michelin och Michelinguide.
Nu kan du få nöjesparken Gröna Lund för dig själv
Har du drömt om att ha en nöjespark helt för dig själv? Eller att dela den med ett gäng speciellt utvalda personer?Nu kan drömmen bli verklighet.För att bidra till Musikhjälpen auktioneras nu en privat vistelse på Gröna Lund ut.
Läs mer om Gröna Lund och Musikhjälpen.
Flygresan förvandlades till en mardröm i snöstormen
Snöfall har orsakat kaos i flygtrafiken till och från England de senaste dygnen.Värsta nitlotten drog passagerarna som skulle flyga från Berlin till London Heathrow.Den korta resan blev en enda lång mardröm.
Nu blir det billigare att flyga från Köpenhamn
Köpenhamns flygplats sänker avgifterna för flygbolagen från och med 1 april 2018, medan Sverige höjer sina redan vid årsskiftet.– Vi kommer att stärka vår navfunktion, säger Lars Nørby Johansen.
Läs mer om Köpenhamn och Sverige.
Världens största Starbucks har öppnat – så ser det ut
Shanghai i Kina har över 600 Starbucks-butiker.Ändå öppnas en till.Men det är inte vilken som helst – utan världens allra största.
Flygbolaget vidtar åtgärder – efter Nordkoreas missiltester
Flygbolaget Singapore Airlines dirigerar om sin trafik för att undvika nordkoreanskt luftrum.Anledningen är den senaste tidens upptrappning av missiltester, skriver This is insider.
Bästa ishotellen för den ultimata vintersemestern
Idylliska vinterlandskap, upplysta iskonstverk, rökbastu, norrsken...Runtom i världen finns ishotell och igloon som erbjuder den ultimata vintersemestern för dig och din familj.Här några av årets hetaste destinationer som hotels.com har listat.
De la en femhundring var – och köpte ett sagoslott
Marc köpte ett slott som stått brandskadat och tomt i 50 år.Men hans dröm om att renovera det stötte på problem efter problem.Tills han fick en helt genial id.
Plaggen du absolut inte ska bära på flygplatsen
På väg till semesterflyget mår du bra och känner för att klä dig extra fint.Men det är sällan en bra id – många mer lyxiga plagg ställer lätt till det i säkerhetskontrollen.Här är kläderna du absolut inte ska bära där – och vad du bör ha i stället.
Hotellchefen: Så gör du för att resa allra smartast
Som vd för internationella hotellkedjan Marriott International tillbringar Arne Sorenson 200 dagar om året på resande fot. Han vet alltså en hel del om hur man reser allra smartast. Här är vd:ns bästa tips.
Här är baren där du blir snurrig – utan att dricka
Här är baren där du blir snurrig även om du inte tar en drink.På Hotel Monteleone i New Orleans är hela baren en karusell.
Upplev ett magiskt Hawaii – med Tareq Taylor
Hela meningen med Hawaii är närheten till havet menar kokboksförfattaren, programledaren och tv-kocken Tareq Taylor som har varit bosatt i den amerikanska delstaten.Hit återvänder han gärna med familjen för att surfa, uppleva magi och äta gris som bakats i en jordhåla.
Läs mer om Hawaii och Tareq Taylor.
Nu införs hårdare regler för smarta kabinväskor
Smarta resväskor som hjälper dig hitta dem och som visar dig rätt på flygplatsen.Det är framtidens väskor.Men i USA menar flygbolag att de innebär en säkerhetsrisk.
Läs mer om USA.
Här är Sveriges bästa sevärdhet 2017
Konsthallen Artipelag har tagit hem Stora Turismpriset 2017.Med mod och passion, i harmoni med naturen har konsthallen i Stockholms skärgård under kort tid etablerat sig som en av de mest respekterade konsthallarna i Norden, lyder motiveringen.– Att vinna Stora Turismpriset är ett stort erkännande för oss, säger Riitta Östberg, vd för Artipelag till Mitt i.