Expressen

Barnfamiljens besvikelse – fick inte bo på sitt hotell

Familjen Calder hade sparat till sin drömsemester för 36 000 kronor.Men när de kom fram till Mallorca med fick de inte bo på hotellet de bokat hos TUI och dottern var bara på stranden en gång under resan.– Det skulle vara vår egen semester och våra val som styrde vart vi vill åka, men så blev det inte, säger Erik Calder.
Läs mer om Erik Calder, Mallorca och TUI.

Spansk semesterort har fått nog – inför 64 regler

Är partyt i Magaluf över till sist? Mycket tyder på det då staden inför sommaren infört nya ordningsbestämmelser för turister. Det handlar om hela 64 regler som ska övervakas av en mer än fördubblad polisstyrka och om de överträds kan leda till böter upp till nära 30 000 kronor.
Läs mer om Magaluf.
Stefan Löfven tipsar – 5 favoriter i Sverige
Hjortron med glass, vedhuggning och skogspromenader. Det njuter statsministern allra mest av när han kopplar av i den svenska naturen. Här är Stefan Löfvens fem Sverigefavoriter.
Läs mer om Sverige och Sverigefavoriter.
Flygpersonalen: Det här skulle vi aldrig beställa
Flygplansmat är alltid en tveksam upplevelse – men vi kan i alla fall trösta oss med att dryckesmenyn är trygg, eller hur? Fel. Det finns en dryck ombord som personalen undviker på grund av sin insiderkunskap.

Resa utomlands i sommar? Gör inte den här tabben

Ska du resa utomlands i sommar? Glöm då inte passet – vart än du ska. Många svenskar råkar i trubbel utomlands då de missförstått vad som gäller som godkänd id-handling.
Världens 5 snabbaste passagerarplan
Har du riktigt, riktigt bråttom? Då är det bäst om du flyger med Boeingmodellen 747-8i, världens i dag snabbaste kommersiella passagerarflygplan. Men militärens plan flyger snabbare, precis som en gång det numera nedlagda passagerarplanet Concorde.
Läs mer om Boeingmodellen och Concorde.
62 bästa utflykterna i hela Sverige i sommar
Besöka en vingård, utforska grottor eller bara njuta i en stuga vid havet? Vad du än vill göra så hittar du det i Sverige i sommar. Här är 62 utflyktstips från norr till söder.
Läs mer om Sverige.
Resa till Gotland: Här är alla flyg och färjor till ön
Gotland fick rekordmånga gäster sommaren 2016. I år räknar man med lika många turister, trots att förra årets uppstickarrederi inte kör. I stället går det mer flyg till Sveriges största ö.
Läs mer om Gotland.
Norwegian startar nya direktflyg till Madeira och Fuerteventura
Norwegians flygnät fortsätter att växa. Nu inför man två nya direktlinjer från Stockholm till Kanarieöarna och Madeira. Samt fördubblar avgångarna till Marrakech och Tel Aviv.
Turister luras äta förgiftat hundkött
Funderar du på att semestra på Bali? Se då upp så du inte sätter i dig cyanidförgiftat hundkött. En ny australisk tv-expos skakar Balis turistnäring.
Läs mer om Bali.
Kika in i ett av Mallorcas absolut häftigaste hotell
Cap Rocat är ett av Mallorcas häftigaste hotell. Du bor och äter i ett fort från 1800-talet – bara 15 minuter utanför Palma.
Läs mer om Palma.
Bebis föddes på flyg – får resa gratis livet ut
Här har ni ungen som föddes med vingar.Babypojken ville plötsligt ut ur mammas mage när hon satt på ett flyg från Saudiarabien till Indien.Efter lyckad födsel ombord välkomnade flygbolaget babyn till världen genom att ge honom gratis flygresor livet ut.
Läs mer om Indien.Efter och Saudiarabien.
Parc de la Villette – ett annat Paris
För er som redan sett och gjort allt som Paris har att erbjuda. För er som tycker att London har så mycket mer att erbjuda inom nöjesvärlden. Till er säger jag gärna: Kom till Parc de la Villette!
Läs mer om London, Parc och Villette.
Det sista du vill se innan flygplanet ska lyfta
Tänk dig att du ska flyga på semester och inte vilken semester som helst – på din smekmånad. Du sitter i planet och tittar ut. Utanför fönstret ser du flygplansvingen. Men vänta... allting ser inte okej ut. Det läcker vätska från vingen. Bränslet!
Första bilderna på SAS nya kabin
SAS flygplansflotta får ett rejält lyft framöver.Kabinerna uppgraderas till en kostnad av en halv miljard kronor.I satsningen ingår också installation av marknadens snabbaste wi-fi.
Nya förbudet i Rom kan ge dig dryga böter
Pizzaförbud i Rom? Jo, det är faktiskt sant. Drömmer du om att äta pizza eller dricka vin vid berömda Fontana Di Treva kan du glömma det nu.
Läs mer om Fontana Di Treva och Rom.
Singapore Airlines A350 från Stockholm – så är nya flyglinjen
Den 30 maj invigdes Singapore Airlines nya flyglinje från Stockholm till Singapore med pompa och ståt på Arlanda. Allt om Resor hängde med på premiärturen och testade hur det är att flyga i premium economy och business class med flgybolagets A350-900.
Läs mer om Arlanda, Resor, Singapore och Stockholm.
Här är Europas största nöjescenter – spana in!
Exploria är ett späckat nöjescenter på 20 000 kvm som inte bara är Sveriges största utan även Europas största. Eftersom de ännu är relativt oupptäckta, ordnades nyligen en VIP-dag med nyinvigning. Allt om resor var där och testade de lekfulla aktiviteterna.
Så mycket kostade British Airways IT-haveri
Prislappen för det IT-haveri som drabbade British Airways i maj väntas bli dyr. Närmare 900 miljoner kronor, uppger The Guardian.
Läs mer om IT-haveri och The Guardian.
Gillar du inte sviten? Då får du pengarna tillbaka
Du får pengarna tillbaka om du inte är nöjd med din natt i den lyxiga hotellsviten. Ett hotell i Göteborg säger sig vara först i Europa med det flotta erbjudandet. Sviten i sig har redan fått uppmärksamhet i världspressen.
Läs mer om Europa och Göteborg.
Här är nya värstingen – världens största kryssare
I kryssningsvärlden är det störst, bäst och vackrast som gäller. Nu avslöjar MSC Cruises sin nya, storslagna plan: Att bygga världens hittills största kryssare.
Livlös kvinna släpades av flygplanet halvnaken
En kvinna hittades livlös på toaletten under en flygning med American Airlines i måndags. Flygpersonalens sätt ta hand om den döende kvinnan har väckt en storm bland medpassagerarna.
SAS-personalens oväntade välkomnande till Polarprisvinnaren
Kolla in SAS-personalens välkomstsång till Polarprisvinnaren. Jazzmusikern Wayne Shorter och hans medresenärer fick en rejäl överraskning när de skulle kliva på SAS-planet för att hämta sitt pris i Stockholm.
Läs mer om Polarprisvinnaren och Stockholm.
SAS-personalens fina välkomnande av Polarprisvinnaren
Kolla in SAS-personalens välkomstsång till Polarprisvinnaren.Jazzmusikern Wayne Shorter och hans medresenärer fick en rejäl överraskning när de skulle kliva på SAS-planet för att hämta sitt pris i Stockholm.
Sommarens viktigaste spelningar och festivaler i Sverige
Justin Bieber, Per Gessle, Zara Larsson, Magnus Uggla och Laleh. Nu drar sommarens konsertsäsong i gång med fullt ös. I Sommarsverige hittar du allt från pop, rock, electro till hårdrock och finstämd visa. Det är bara att välja.