Expressen

Raserade Azurfönstret återuppstår – under ytan

Det fantastiska, antika landmärket blev världsberömt via Games of Thrones. Så Maltaborna blev förstås förkrossade när det föll ihop. Men nu har monumentet återuppstått som turistmagnet – under vattnet.

Malin lovades nyrenoverad stuga – som stank av mögel

Malin Ahlqvist har besökt Lysingsbadets camping i Västervik sedan hon var 18 år.Men i år var upplevelsen allt annat än trevlig.Stugan som hon hyrt med sin familj var möglig, ostädad och full av myror – trots att den enligt campingen skulle vara nyrenoverad.– Jag är jättebesviken, det är skitdåligt, säger Malin.
Läs mer om Malin och Västervik.
Julia fick fotsvamp från campingens duschrum
Julia Skullbacka, 38, från Österbotten i Finland var på fotbollsturnering med sina två barn och bestämde sig för att hyra en stuga på Pite havsbads camping.Istället för en trevlig semester med barnen blev det sömnlösa nätter, trängsel och fotsvamp från ett trasigt duschrum.– Jag blev förbannad, det kan jag inte kalla någon semester, säger Julia.
Läs mer om Finland, Julia, Pite och Österbotten.
Camparnas värsta mardrömsupplevelser
För många svenskar är sommaren förenad med en sak: Campingsemester.Sedan i år finns en färsk branschöverenskommelse med nya regler.Men många gör misstaget att inte läsa avtalen, menar konsumentvägledaren Bo Lång.– Man tycker att man har pratat och kommit överens, säger han.
Läs mer om Bo Lång.

Okänd lag i Thailand kan ge turister 10 års fängelse

En okänd lag i Thailand kan ge turister upp till tio års fängelse. Eller tusentals kronor i böter. Bara för en allt vanligare vardagsvana.
Läs mer om Thailand.
Bilderna som kommer ge dig obotlig reslust
Har ni sett vackrare bilder? Här är fotografen som specialiserat sig på supervackra klänningar – i supervackra miljöer.
Populära turiststaden överfull – vill halvera antalet besökare
Barcelona, Venedig och Palma har tröttnat på för omfattande turism och vill begränsa den. Nu får de en ny likasinnad vänort: Dubrovnik. Kroatiens finaste stad tänker minska turismen drastiskt under de två närmaste åren.
Läs mer om Palma och Venedig.
Pilotlösa passagerarplan blir verklighet inom 10 år
Skulle du våga resa med ett flygplan utan pilot? Det är bara att vänja sig vid tanken. Pilotlösa passagerarplan blir verklighet inom tio år tror experterna.
Fem galna saker folk försökte ta med på flyget i juli
En granat ombyggd till skräcködla och en livs levande gräsand. Det är några av prylarna folk försökte ta med sig på flygen i USA den senaste månaden. Gissa vad som fick följa med!
Läs mer om USA.
Så ser du årets stora solförmörkelse i Sverige
På måndag den 21 augusti inträffar en av årets stora astronomiska händelser. Den stora amerikanska eklipsen ses främst i USA men du kan faktiskt få en glimt av den på svensk mark också.
Läs mer om Sverige och USA.
Ryanair tar krafttag mot fylleri – inför spritgräns
Fulla flygpassagerare blir ett allt större problem i Storbritannien. På ett år har antalet gripna ökat med 50 procent. Nu kräver Ryanair förbud mot fler än två drinkar per person på flygplatsen.
Läs mer om Ryanair och Storbritannien.
Avskyn mot turister eskalerar i Barcelona
Klottret som uppmanar turisterna att åka hem har ökat kraftigt i Barcelona på senare tid. De bofasta är rejält trötta på stadens popularitet som resmål och majoriteten anser att Barcelona är fullt och bör avstå från att försöka locka fler turister.
Läs mer om Barcelona.
Deppig efter semestern? Så tacklar du vardagen
Känner du dig också deppig över att sommarens semester är över? Du är inte ensam – fyra av tio svenskar känner på samma sätt. Men det finns lösningar: här är bästa sättet att bota efter-semester-deppen.
Big Ben tystnar i fyra år – klockan ska renoveras
LONDON. Den brittiska huvudstadens mesta landmärke behöver renoveras rejält.Klocktornet utsätts årligen för enormt slitage och ska nu rustas upp. För att underlätta för de som ska utföra arbetet inne i tornet kommer nu den klassiska klockan att tystna.Nu uppmanas allmänheten att ta sig till Big Ben kommande måndag, då det är dags för den sista klockringningen på länge.
Läs mer om Big Ben.
Svenskar strandsatta på spanska solkusten
En taxistrejk gör livet hårt för alla turister på spanska solkusten. De flesta taxichaufförer vägrar att köra till och från flygplatsen i Malaga.
Läs mer om Malaga.
Övergivna Disneyparken slukas av naturen
Få saker är så kittlande kusliga som en nöjespark i förfall. Följ med till Disneyparken i Japan som lämnats åt sitt öde i över tio år.
Läs mer om Disneyparken och Japan.
Flygplatsen du bör undvika om du inte vill bli försenad
Gatwick är Storbritannien och Londons sämsta flygplats. I alla fall om man ser till antalet förseningar.
Läs mer om Storbritannien.
Här är 10 av världens mest spännande vrak
Varför är gamla vrak så fascinerande? Över hela världen dras nyfikna till övergivna rester av gamla flygplan, skepp, tåg och bilar. Här är några av de mest kittlande.
Johans skräckflygning: Vet inte hur nära kraschen var
Planet gick in för landing på Gatwick utanför London då piloten plötsligt ändrade sig och gasade upp i luften igen.– 300 fot från marken upptäckte han plötsligt att det stod två plan framför på landningsbanan, säger passageraren Johan von Rosen, 49, som pratade med piloten efter att planet till slut landat.– Det här är något som inträffar med jämna mellanrum och är helt ofarligt och odramatiskt, säger flygbolagets informationschef.
Läs mer om Gatwick, Johan, London och Rosen.
Björn Ranelids 9 guldkorn på Österlen
Björn Ranelids hjärta klappar för Österlen. Till sommarhuset i Kivik flyttar han i april och återvänder hem till Stockholm först i oktober. För Allt om Resor delar författaren med sig av sina allra bästa tips på platser att se och saker att göra på Österlen i Skåne.
Läs mer om Kivik, Resor, Skåne, Stockholm och Österlen.
Hajar är inte värst – här är vattnets 7 elakingar
Så här i tider av bad och utlandssemestrar kan det vara läge att påpeka att det finns farligare saker i badvattnet än hajar. Till exempel små, otäcka bakterier.
Älskar du att resa? Då kan du ha unik resegen
Varför har vissa större reslust än andra? Forskare tror att det kan bero på en speciell gen.
Surfcamp – det nya sättet att resa
Allt fler svenskar väljer aktiva semesterresor. Det kan vara vandringsresor till Alperna eller cykelresa till Mallorca.På senare tid har en ny typ av resa seglat upp i popularitet – att åka på surfcamp. Ett underbart sätt att spendera semestern, träffa nya människor och framför allt, lära dig att surfa.Allt om Resors Alvaro Susena testar den nya trenden.
Läs mer om Alperna och Mallorca.På.
Här är ett spa för alla er som älskar öl – spana in
Ta ett skönt bad i en öltunna. Ja, en badtunna fylld fylld med vatten, humle och jäst, alltså. Nu har Island fått sitt första ölspa.
Läs mer om Island.
Därför är så udda platser markerade på flygkartan
Har du också undrat varför kartan som visas ombord när du flyger ofta markera så udda geografiska ställen? Som kända skeppsvrak?