Expressen

Superdyra flygplatsen har stått tom i fem år – hoppas nu på turistboom

Nu blir det äntligen liv på världens mest värdelösa flygplats.Den byggdes för över tre miljarder kronor för fem år sedan – men först nu landar det ett plan här.

Hon gör narr av perfekta selfies – på underbart sätt

Det är lätt att tröttna på alla perfekta selfies folk lägger ut från sina resor.Men här är tjejen som hittat ett annorlunda sätt att skapa vinnande res-selfies.Vad sägs om hakselfien?
Svenska Arild – en av Europas 25 finaste byar
Skånska Arild hyllas som en av Europas finaste byar.Tillsammans med pärlor i Spanien, Frankrike och grekiska övärlden.
Läs mer om Frankrike och Spanien.
Paret fejkade magsjuka på Mallorca – döms till fängelse
Paret påstod att deras solsemester förstörts på grund av magsjuka och krävde 215 000 kronor i skadestånd. Nu har de båda dömts till fängelse – avslöjade av sina inlägg i sociala medier.
Läs mer om Mallorca.

Jättepalatset var stängt i 500 år – nu öppnas det

Markusplatsen i Venedig är ett av världens mest besökta torg, omgivet av pampiga historiska palats och andra byggnader.Men en av dem har stått stängd för allmänheten i 500 år.Nu öppnas den på nytt.
Läs mer om Venedig.
Norwegian utsett till årets bästa flygbolag
Norwegian fortsätter framåt i stark medvind. Nu har man vunnit ännu ett pris. Den här gången som Årets flygbolag.
SAS lanserar sex nya flyglinjer till Europa
SAS börjar flyga till sex nya destinationer ute i Europa i sommar.De nya resmålen är italienska Verona och Genua, franska Toulon, engelska Birmingham samt Sarajevo och Beirut.
Kändisarna svenskarna helst semestrar med
Golfrundor och humor gör lyckade solsemestrar enligt svenska folket.Mia Skäringer och familjen Parnevik toppar nämligen listan över vilka kändisar svenskarna helst vill ha som resesällskap på sina solresor.
Läs mer om Parnevik.
Maxa bilresan med barn Stockholm–Göteborg
Är vi framme snart?Hur många gånger har man som förälder inte hört den frasen när det är dags för en längre bilfärd. Men om man gör resan till målet, vad händer då?Maria Celin, 41 tog med sina två barn, Mella, 9 år, och Maja, 12, på en resa från Stockholm till Göteborg med siktet inställt på resan.
Följ med till Jordskotts nya inspelningsplatser
Succn är tillbaka på SVT.Populära tv-serien Jordskott flyttar nu från skogarna runt Silverhöjd till Stockholm.Följ med till några av inspelningsplatserna i den nya säsongen.
14 bästa weekendstäderna i östra Europa
Tallinn, Riga och Prag är det många som besökt, men östra Europa har många fler spännande och vackra städer att upptäcka. Dessutom är de bland de hippaste resmålen just nu. Städer som Tbilisi, Bratislava och Belgrad är trendiga uppstickare som drar fler och fler turister varje år. Här lockar kulturen, historien och i många fall maten och nattlivet. Och de billiga priserna!
Läs mer om Belgrad, Bratislava, Europa, Prag, Riga och Tbilisi.
Tjuvkika på Lisebergs nya skräckhus – före alla andra
Varning för vinden i Lisebergs nya skräckhus. Där har några barn varit inlåsta i nästan hundra år. Och tänka sig – de släpps ut lagom till halloween.
8 favoriter för en weekend i München
Bayerns huvudstad München blir ett allt populärare resmål och har nu tagit sig upp på topplistan för höstens weekendresor. Och inte undra på det. Här finns fantastiska konstmuseer, världens största teknikmuseum, världens största stadspark, friska bad i floden och roligt nattliv. Dessutom hjärtat i den tyska bilindustrin med läckra BMW-Welt. Här har du Allt om Resors åtta favoriter!
Läs mer om Allt och München.
Flygresan som skrämmer slag på vidskepliga
Flight 666. Till HEL. På fredagen den 13:e I dag klockan 13.20 lyfter den för sista gången. Skulle du våga flyga med?
Här öppnar det första kattkafet i Sverige
Vad sägs om en kopp kaffe tillsammans med en livs levande lussekatt?Kattkafer har länge varit en succ i Japan – och nu är det Sveriges tur.
Läs mer om Japan och Sverige.
Drömjobbet för alla pizzaälskare – bli professionell provsmakare
Sugen på en förändring i livet? Kanske är det här något för dig: Flytta till England och bli professionell pizzatestare.
Läs mer om England.
Paret reser nakna jorden runt – och visar upp allt
De badade bastu – och upptäckte hur mycket de gillade att vara nakna.Nu åker paret nakna jorden runt – och delar sina upplevelser på Instagram.
Läs mer om Instagram.
Kolla in nya Legolands nya enorma attraktion
DANMARK. Tornande träd, gigantiska dinosaurier, sagoslott och ett vattenfall – att byggt av Lego. Kolla in de fantastiska bilderna från nyöppnade Lego House i danska Billund.
Läs mer om Billund, Lego House och Lego.
Tolv extrema resmål för alla som älskar äventyr
Söker du utmaningar när du reser?Här är tolv extrema äventyrsupplevelser att upptäcka.Häng i lina över Rio, kör bilrace i öknen eller kajaka i Kongos vilda forsar – om du törs!
Läs mer om Rio.
Tragiska historien bakom Sveriges nya Muminkaf
Välkomna till världens troligen mest barnvänliga kaf. Nu har Sverige fått sitt första Muminkaf. Men historien bakom den finska kafkedjan på Mumintema är tragisk.
Läs mer om Muminkaf, Mumintema och Sverige.
Nytt förbud på Thailands stränder i vinter
Planerar du att resa till Thailand i vinter? Då bör du ha koll på det förbudet som införs på 20 populära stränder i landet i november. Turister som inte följer den nya lagen riskerar ett års fängelse och tiotusentals kronor i böter.
Läs mer om Thailand.
Nya listan: Sveriges 15 vackraste städer 2017
Sverige har många vackra städer.Visby, Lund och Ystad är några som ofta hyllas.Men den senaste omröstningen i frågan fick en riktig uppstickare som vinnare.Här är Sveriges 15 vackraste städer.
Läs mer om Lund och Ystad.
Nu är Thailandsflyget säkert igen
Grattis alla Thailandsvänner.Nu har det blivit säkert igen att flyga med thailändska flygbolag.I över två år har landets flyg varit rödflaggat av internationella civila luftfartsförbundet.
Bokningar till Barcelona rasar efter oroligheterna
Svenskarnas kärleksaffär med Barcelona är över.Nu rasar antalet bokningar till det tills helt nyligen så populära resmålet.
Läs mer om Barcelona.
Bokningar till Barcelona rasar efter oroligheterna
Svenskarnas kärleksaffär med Barcelona är över.Nu rasar antalet bokningar till det tills helt nyligen så populära resmålet.
Läs mer om Barcelona.