Senaste nytt

Trump planerar motattack mot Mueller

En advokat knuten till det övergångsteam som förberedde Donald Trumps övertagande av Vita huset efter Barack Obama, anklagar särskilde åklagaren Robert Muellers stab för att otillbörligt ha tillskansat sig dokument som sedan inkluderats i utredningen om eventuella ryska kontakter.
Läs mer om Barack Obama, Mueller och Vita.

Uppgifter: Har lämnat löfte om att lämna PSG

Inte ens ett halvår har gått sedan Neymar lämnade Barcelona för PSG.Trots det siktar stjärnan redan nu på en återkomst till Spanien.Men inte till Barcelona, utan till ärkerivalen Real Madrid.
President vädjar till enighet i valet av nästa ANC-ledare
Sydafrikas president Jacob Zuma vädjar till enighet när socialdemokratiska African National Congress, ANC, väljer ny partiledare.Han hoppas att delegaterna vid kongressen i Johannesburg kan se förbi de interna stridigheterna.Annars ser framtiden mörk ut för partiet, varnar Zuma, skriver BBC.
Läs mer om ANC, BBC, Jacob Zuma, Johannesburg och Zuma.
Trump stryker klimatförändringar från USA:s lista över säkerhetshot
Trump har valt att flytta ner klimatförändringar från listan över nationella säkerhetshot.Anledningen är att han vill prioritera andra typer av hot mot nationen, rapporterar The Federalist.Klimatet får en allt mindre framträdande plats i dokumentet, enligt ett utkast som tidningen tagit del av.
Nya ryss-anklagelsen – mot Trumps parti
Republikanerna vill stoppa utredningar om Trumpkampanjens eventuella kopplingar till ryska intressen.Det hävdar demokrater i USA:s kongress.– Republikanerna försöker döda utredningen, säger demokraten Adam Schiff, enligt The Guardian.
Läs mer om Adam Schiff och The Guardian.
Söndag 17 december
Söndag 17 december
Kommuner får mer pengar för hjälp åt hemlösa
Tio kommuner får dela på 25 miljoner kronor nästa år för att bekämpa akut hemlöshet. Det beslutar regeringen på måndag. – Hemlöshet är det yttersta exemplet på när trygghetsnäten inte håller måttet, säger finansminister Magdalena Andersson (S).
Läs mer om Magdalena Andersson.
Räddningshelikopter kunde inte lyfta: Dåligt väder
Sent på lördagskvällen larmade ett passagerarfartyg utanför Göteborg.En person ombord behövde akut hjälp.Sjöfartsverkets helikopter kunde inte lyfta från Säve flygplats på grund av dåligt väder.
Läs mer om Göteborg.En och Säve.
Ung man skjuten i Malmö
En yngre man har hittats skadad efter en misstänkt skottlossning på Erikfältsgatan i Malmö. – Han fördes med ambulans till sjukhus, säger Fredrik Bratt, presstalesperson vid polisen region Syd.
Polisjakt i Göteborg: Vinglig färd
Sent på lördagskvällen jagade ett antal polisbilar en personbil i Göteborg.Vid Marconigatan fick polisen stopp på bilen.– Det var en vinglig färd där föraren inte ville stanna för oss, säger Henrik Sterner, vakthavande befäl vid polisen i region Väst.
JUST NU: Skjuten på gatan i Malmö
En person hittades sent på lördagskvällen skjuten på Eriksfältsgatan nära Nydalatorget i Malmö.Han fördes till sjukhus med ambulans och polisen har spärrat av platsen. Det finns ingen uppgift om hans tillstånd.
Jättedrama i toppen – räddas av målkamera
Roma gick mot ett tungt poängtapp hemma mot Cagliari.Då avgjorde Federico Fazio på tilläggstid - men det var länge oklart om målet kunde godkännas.
Läs mer om Cagliari.Då och Federico Fazio.
Minister: Jag jämför ofta Bryssel med en hora
Pascal Smet, minister med ansvar för infrastruktur och offentliga jobb i Brysselregionen, hamnade i blåsväder efter att han jämfört den belgiska huvudstaden med en prostituerad, skriver nyhetssajten Politico.
Läs mer om Bryssel, Brysselregionen och Politico.
New York Times: Pentagon undersökte ufon – men inget sades utåt
Granskning av rapporter om ufon var närmast osynlig i Pentagons budget. Men det var så USA:s försvarsdepartement ville ha det – programmet inleddes i tysthet 2007 och lades ned 2012, även då i tysthet. Det tycks dock som om det alltjämt fortgår.
Starkt OS-besked av Harlaut - tog karriärens största slopestyleseger
Henrik Harlaut har radat upp X-games-guld i icke OS-grenen big air. I OS-grenen slopestyle har den svenska freeskiingstjärnan haft det tyngre, men två månader före OS slog 26-åringen till med karriärens mest prestigefyllda slopestyleseger. – Jag är bara så, så glad, säger han.
Läs mer om Harlaut, OS-grenen och X-games-guld.
Volvo-ägaren Geely investerar i Mercedes
2010 köpte kinesiska Geely svenska Volvo från Ford.Och nu kan det vara dags för nästa stora bilinvestering.Enligt China Central Television vill Geely köpa mellan tre och fem procent av aktierna i Daimler. Priset: cirka 40 miljarder kronor.
Läs mer om Daimler, Ford.Och, Geely och Volvo.