Senaste nytt

Landsting stoppar läkare från hyrföretag

Landstinget i Blekinge fryser alla bemanningsuppdrag från företaget Läkarleasing Sverige. Alla revisorer har lämnat företaget – och nu hotas vården.

Här är tv-serier du inte får missa i höst

DN:s filmredaktör Helena Lindblad tipsar om tv-serierna du inte får missa i höst.
Läs mer om Helena Lindblad.
Möllers advokat: Min klient oskyldigt dömd
Johanna Möller får livstid och Mohammad Rajabi döms till 14 års fängelse för sommarstugemorden i Arboga.
Läs mer om Arboga och Mohammad Rajabi.
BB-krisen tvingade Linna att föda i Västerås
När Linna Tankred skulle föda sitt första barn var hon väl förberedd. Men inte på en roadtrip till Västerås för en dramatisk förlossning och sedan snabbt till Karolinska Huddinge för neonatalvård. Under juni och juli skickades 50 kvinnor i Stockholm att föda utanför länet. Varför ska vi ens välja sjukhus, när vi inte får komma dit vi har valt?
Därför funkar inte nya iphone-lurarna på mac
Har du också gjort den jobbiga och konstiga upptäckten? Att dina nya iphone-lurar inte funkar med Mac-datorn. Här är förklaringen, samt varför de har gjort som de har gjort.
Läs mer om Mac-datorn.
6 bröd du tror är nyttiga – men som inte är det
När man försöker hitta rätt i köpebrödsdjungeln är det lätt att hamna fel. Inte så konstigt när även de grova bröden man trodde var nyttiga kan visa sig vara rena rama sockerfällorna! Nutritionisten Martin Brunnberg hjälper dig att skilja bra bröd från dåliga. – I affären brukar det finnas 30 till 50 brödsorter, men bara en handfull får tummen upp.
Lotta Olsson: Vem minns en anonym arbetare?
Per Anders Fogelström skrev om människorna som inte hamnade i historieböckerna. Lotta Olsson lyfter fram den rakryggade Emelie som hans viktigaste huvudperson.
Läs mer om Emelie.
Då släpps Final Fantasy XV till Windows 10
Det populära rollspelet har bekräftats vara på väg till PC och kommer att släppas tidigt nästa år.
Läs mer om Final Fantasy XV.
Här är den nya trailern till Solsidan-filmen
I jul har den nya Solsidan-filmen premiär.Filmen, som bygger på serien med samma namn, har spelats in under sommaren och nu är nu klar.Nu har den första trailern till filmen släppts.Förutom Felix Herngren, Josephine Bornebusch, Mia Skäringen och Johan Rheborg dyker även Sven Wolter, Henrik Schyffert och Frida Hallgren upp i filmen.
Oväntade uppbrottet i Solsidan-filmen
Solsidan skakas av ett uppbrott.I den kommande långfilmen ska Alex och Anna nämligen skiljas.– Man måste fortfarande kunna överraska tittarna, säger regissören Måns Herngren.
Läs mer om Alex, Anna och Solsidan-filmen.
Alice Bah Kuhnke tilldelas fransk order
Kultur- och demokratiminister Alice Bah Kuhnke (MP) har tilldelats en utmärkelse av den franska regeringen, visar ett brev från Audrey Azoulay, kulturminister i Frankrike, som DN tagit del av.
Kraftig minskning av plastkassar efter ny lag
Den nya lagen som ska begränsa användningen av plastkassar har resulterat i att hälften av H&M:s kunder har valt bort påse till köpet. Men inte alla har sett en lika tydlig skillnad.
Har du förändrat din konsumtion av plastpåsar?
Tre månader har gått sedan bland andra klädhandeln började informera om kassarnas miljöpåverkan och började ta betalt för påsarna. DN frågade några konsumenter om de förändrat sin konsumtion efter det?
Nasri till Turkiet
Läs mer om Turkiet.
Se den underbara filmen när farfar, 97, får provåka Tesla
I början av 1900-talet hade elbilen sin första boom, och USA levererade bilar till Europa. Det tog, som vi vet, slut ganska snart när förbränningsmotorn tog över. Ungefär då föddes Zev Gitalis farfar. Han har nu nått den aktningsvärda åldern av 97 år. Och sonsonen Zev, som arbetar som fastighetsmäklare i Toronto, har skaffat elbil. En Tesla. Han berättar om bilen för sin farfar. Det blir många frågor om laddning, superladdare, batteripaket och autopilot – innan de bestämmer sig för en provtur för att räta ut frågetecknen. Det behövs väl inte sägas att farfar
Läs mer om Europa, Tesla, Toronto, USA och Zev.
Pojke i 10-årsåldern har avlidit efter drunkningstillbud
En pojke i 10-årsåldern som var med om ett drunkningstillbud i Värnamo i juni har avlidit.Det uppger Värnamo.nu.
Läs mer om Värnamo och Värnamo.nu.
Tjuv stal lyxchoklad för en miljon kronor
Fyra ton lyxchoklad har stulits från ett lastbilssläp i Skåne. Den fanns på åtta lastpallar som försvann i ett industriområde i Åstorp natten till fredag, rapporterar Helsingborgs Dagblad.
Läs mer om Skåne och Åstorp.
Gunnar Jonsson: Kurderna kan tända ny stubin i Irak
Mosul är återerövrat, och en offensiv i gång för att befria även staden Tal Afar från terrorrörelsen IS. Irakiska regeringsstyrkor och kurdernas peshmerga har samarbetat i striderna. Men som vanligt i Mellanöstern har situationen potential för att snabbt bli värre.
Läs mer om Irak, Mellanöstern och Tal Afar.