Senaste nytt

Sanningen bakom bilderna på Messi

Barcelona körde planenligt över Olympiakos i Champions League.Men eftersnacket har handlat om något helt annat. Frågan alla ställer sig är:Vad plockade Leo Messi fram ur strumpan och stoppade i munnen?
Läs mer om Leo Messi och Messi.

Två skadade i skjutning i Enskede

Två personer har skjutits i Enskede i södra Stockholm under torsdagskvällen.De är förda till sjukhus med ambulans och skadeläget är än så länge oklart.Flera personer sågs lämna platsen springandes.– Vi söker med hundpatrull och jobbar med att höra vittnen, säger Åsa Wallentin vid Stockholmspolisen.
Två skadade i skjutning i Enskede
Två personer har skjutits i Gamla Enskede i södra Stockholm, uppger polisen för Aftonbladet.– Vi är på plats med mycket resurser, säger Åsa Wallentin vid Stockholmspolisen till tidningen.

Dramatisk minskning av insekter en ekologisk katastrof

Tre fjärdedelar av alla flygande insekter i naturreservat i Tyskland har försvunnit under de senaste 27 åren. Allt liv på jorden riskerar att påverkas av den dramatiska nedgången, säger forskarna och varnar för ett ekologiskt Armageddon.
Läs mer om Armageddon och Tyskland.
Två skottskadade i södra Stockholm
Två personer har skottskadats i stadsdelen Gamla Enskede i södra Stockholm, rapporterar Aftonbladet. Ingen är gripen.
TV: Målfest i den stora rysarmatchen
Se höjdpunkter från svängiga matchen
Här tackas Anna Kinberg Batra av
Här tackas Moderaternas tidigare partiledare, Anna Kinberg Batra, av.Under torsdagskvällen festade och dansade hon bland annat med Annie Lööf.Tack, Anna för dessa år och stort lycka till framåt, skriver Centerledaren på Instagram och lägger upp en bild där de båda kramar om varandra.
Supertalangerna är aktuella för Tre Kronor
MORA. Frölunda straffade Mora på bortais – inför ögonen på assisterande förbundskapten Peter Popovic. Då passade Lias Andersson på att avgöra och Rasmus Dahlin gjorde en strålande insats.– Joel (Lundqvist) behöver jag inte se, han vet jag var jag har, säger Popovic med ett skratt.
Gymnasieskola utsatt för hot – begär polisnärvaro
En gymnasieskola i Karlstad har utsatts för ett hot, skriver lokaltidningen NWT.Skolan ska ha begärt polisnärvaro under fredagen enligt tidningen.
Läs mer om Karlstad.
Anklagad SVT-chef tas ur tjänst – snabbutreds
Den högt uppsatte SVT-chefen anklagas för att ha skickat könsbilder och sex-sms till flera kvinnliga kolleger, enligt uppgifter till Expressen.Nu har han tagits ur tjänst medan saken snabbutreds.Redan på måndag beslutar kanalen om det blir polisanmälan.
Läs mer om Expressen.Nu.
Facebook tar hjälp av stora tidningar
Washington Post, The Economist och åtta andra nyhetsmedier kommer att erbjuda en del av sina artiklar på Facebook. Det skriver Facebook i en blogg.
Läs mer om Facebook och The Economist.
Festfixaren bakom OV:s blytunga seger
Jag såg det i ögonen på spelarna i OV Helsingborg.Kvällen var deras.Det som saknats tidigare fanns där nu – glöden och förståndet att spela smart.Därför tog man en blytung seger mot Karlskrona och lämnade jumboplatsen två poäng bakom sig.
Läs mer om Karlskrona.
Agerar svenska elitstyrkan bakom riksdagens rygg?
Regeringen dribblar med den svenska Irakstyrkans mandat. Svenska elitsoldater har tillåtits verka med kurdiska Peshmergaförband i den krigshärjade staden Kirkuk, enligt ett reportage i tidningen ETC. Om uppgifterna är korrekta, vilket allt talar för, sker detta bakom ryggen på riksdagen.
Läs mer om ETC, Kirkuk och Peshmergaförband.
EU-ledarnas nya asylmisslyckande
BRYSSEL. EU:s stats- och regeringschefer lyckades inte bryta dödläget om ett gemensamt asylsystem och en rättvis fördelning i kväll – heller. – Det slutade med att första halvan 2018 är vad vi ska sträva efter, säger statsminister Stefan Löfven.
Läs mer om Stefan Löfven.
Obama möter pressen
Reklambild från S kritiseras för främlingsfientlighet
En bild på Facebook från Socialdemokraterna har fått skarp kritik – även internt – för att signalera främlingsfientlighet. En olycklig feltolkning, menar partiets kommunikationsavdelning.
Läs mer om Facebook och Socialdemokraterna.
Flera kvinnor kontaktade om Aftonbladetprofilen
Flera kvinnor har riktat anklagelser mot Aftonbladetprofilen som pekats ut som våldtäktsman och tagit timeout från sitt jobb.Nu har flera av de kvinnorna blivit kontaktade av ett bolag som anlitats av Aftonbladet för att utreda ärendet, erfar Expressen.
Nya lagar för att lösa grova brott
Flera nya lagar ska hjälpa polisen i kampen mot den grova brottsligheten, hoppas justitieminister Morgan Johansson (S).Vid nyår skärps straffen för de grova vapenbrotten och de blir automatiskt häktningsgrundande.
Läs mer om Morgan Johansson.