Senaste nytt

Melwin, 12, en talang utöver det vanliga

Stefan Holms son Melwin, 12, är en höjdhoppstalang utöver det vanliga. Melwin hoppade 1,81 i Götas ungdomsspel – trettio centimeter bättre än faderns resultat i samma ålder. – Han får gärna slå mig. Då är jag är en bättre tränare än pappa, säger Holm.
Läs mer om Holm och Melwin.

Det blåser på månen på Dramaten

Upprorsvind på månen. Frihetsivrande systrar sveper med sig publiken i en märkvärdig bild- och ljudvärld
Läs mer om Dramaten.
Samsung skyller på tillverkarna – därför exploderade batterierna
Tre miljoner av Samsungs Galaxy Note 7 fick kallas tillbaka efter att telefoner exploderat. Nu berättar tillverkaren vad som låg bakom fiaskot.
Samsung skyller på tillverkarna – därför exploderade batterierna
Tre miljoner av Samsungs Galaxy Note 7 fick kallas tillbaka efter att telefoner exploderat. Nu berättar tillverkaren vad som låg bakom fiaskot.

Googles mobilmiss retar svenska bilister

Flera biltillverkare säljer nya bilar med stöd för smartphone-appen Android Auto. Men Google stödjer ännu inte Android Auto fullt ut på den svenska marknaden. Och många nybilsköpare är irriterade eftersom de tror att telefonen ska fungera tillsammans med bilen.
Läs mer om Android Auto.
Tveklös power i Det blåser på månen
Eric Linklaters bokhjältinnor har blivit dramatiserade som serietidningsteater. Maria Edström ser två förnuftigt stygga flickor hävda sig i Det blåser på månen.
Läs mer om Det.
Alla sexor borde få gå och se kortfilmen 6A
Gunilla Brodrej ser 6A, en stillsam film på SVT Play om en urspårad skolsituation.
Flyttstädning av tvåa tog över ett dygn
En kvinna i Sävsjö anlitade en städfirma för att flyttstäda hennes lägenhet, men höjde på ögonbrynen när räkningen trillade ner i brevlådan, rapporterar P4 Jönköping.
Läs mer om Sävsjö.
Därför började Samsungtelefonerna brinna
Samsung tar på sig hela ansvaret för att Galaxy Note 7 började brinna. Det säger mobilchefen Koh Dong-jin.
Stockholmsbörsen öppnar nedåt
Stockholmsbörsen inleder börsveckan nedåt.
Läsaren blir utmattad av allt våld
Levande flådda, dekapiterade kroppar, barn som utnyttjas och dödas... Carsten Jensen, som har skrivit om Afghanistan sedan slutet av 1980-talet, skildrar krigets fasor utan omskrivningar. John Sjögren har läst en omfattande krigsroman där våldet aldrig är heroiskt – men som till slut gör sin läsare avtrubbad.
Läs mer om Afghanistan.
Trumps alternativa fakta dilemma för medierna
Uttrycket alternativa fakta från Donald Trumps stab följer mönstret som USA:s president använt under hela kampanjen. – Han ska vara störst och bäst. Trump tar allt personligt. Taktiken fortsätter att vara vi mot dom, säger Dag Blanck, professor i Nordamerikastudier.
Fnissigt lycklig över Min lilla syster kanin
Hanna Nordenhök ser Dockteatern Tittuts nytolkning av klassikern Min lilla syster Kanin.
Läs mer om Kanin och Min.
Infektioner trolig orsak till laxdöd
Infektioner är den troligaste orsaken till att laxar med blödande hud och ibland även svampangrepp de senaste åren hittats i svenska älvar och åar. Det skriver Sveriges Veterinärmedicinska Anstalt (SVA) i Blekinge Läns Tidning efter ett omfattande utredningsarbete.
Wikileaks på jakt efter Trumps skattepapper
Donald Trump står fast vid att han som första president på 40 år inte tänker offentliggöra sina skattedeklarationer. Nu eftersöker Wikileaks någon som kan ge organisationen uppgifterna så att de kan publiceras, rapporterar The Guardian.
Läs mer om The Guardian.
BMW:s chefdesigner Karim Habib slutar – tredje avhoppet på kort tid
BMW:s starka varumärke har präglats av en lång rad av duktiga – och ibland egensinniga – designers. Därför blir det alltid en uppmärksammad nyhet när stafettpinnen skiftar hand. Ryktena började cirkulera redan förra veckan men nu är det officiellt att BMW:s chefsdesigner Karim Habib har lämnat sin tjänst. Orsaken till han slutar är inte känd och heller inte om han ska fortsätta som designer hos något annat företag. Karim Habib föddes i Libanon 1970 men växte upp i Kanada. Han utbildade sig till ingenjör i Kanada och fortsatte på elitskolan Art Center College of Design i Schwei
Forskare föreslår hjärtslag som inloggningsmetod
EKG-kryptering kan stärka säkerheten för framtidens patientjournaler.
Forskare föreslår hjärtslag som inloggningsmetod
EKG-kryptering kan stärka säkerheten för framtidens patientjournaler.
Så kan vårt beteende styras smartare
Nudging är ett användbart verktyg för att påverka beteenden. Vi bör dra nytta av dess möjligheter att uppnå resultat utan de tvång och begränsningar för individen som traditionella metoder medför, skriver sex experter på beteendepåverkan.
Kjell Espmark tröstar i dessa bittra tider
Nina Lekander njuter av 87-åriga Kjell Espmarks nya diktsamling Skapelsen.
Läs mer om Skapelsen.
Glada änkan på Kungliga Operan
Änkefeber väntas. Trams och briljans på Kungliga operan.
Läs mer om Kungliga och Kungliga Operan.
Malin Berghagen om framtidsdrömmen
Malin Berghagens tropiska semester får henne att fundera över framtiden. Författaren skriver på Instagram att hon skulle vilja flytta till Sydamerika. Om jag hade nog med pengar skulle jag aldrig resa härifrån. skriver Malin Berghagen.
Brand i lok
Räddningstjänsten larmades på måndagsmorgonen till Malmöcentral efter uppgifter om brand i ett lok.– De har släckt branden själva. Vi ska bara ner och se så att de har gjort det ordentligt, säger Paul Bjurehag, inre befäl vid Räddningstjänsten Syd.