Senaste nytt

Britter rasar över läckor – Washington utskällt

London har skällt ut Washington efter upprepade läckor av delat material om utredningen av terrordådet i Manchester.
Läs mer om Manchester och Washington.

Skådespelaren berättar nu om sin kamp mot sjukdomen

Skådespelaren Alec Baldwin berättar nu för första gången på flera år om sin kamp mot bakteriesjukdomen.Under en längre tid har stjärnan lidit av olika symtom.– Jag tänkte verkligen att det var slut, jag trodde att jag skulle dö, säger Alec Baldwin till People Magazine.
Läs mer om Alec Baldwin och People Magazine.
Granqvist hyllas efter klassiska refereratet
Tre Kronors VM-guld mot Kanada blev en ny svensk idrottsklassiker. Vid sidan av isen hade tv-profilen Lasse Granqvist en av de största huvudrollerna.Efter sitt sista VM-jobb hyllas han stort efter sin, minst sagt, intensiva kommentering av rysaren. – Det här var idrottseufori som vi snackar om dagen efter, en vecka senare och år efter. Det är oslagbart och håller uppe humöret i en samtid som är rätt krävande, säger Granqvist.

Politiker misshandlade journalist i valspurt

Greg Gianforte har varit storfavorit till att bli invald till amerikanska kongressen.På onsdagen - dagen innan valet - fick hans kampanj en våldsam final.När politikern pressades på svar i den känsliga sjukvårdsfrågan misshandlade han reportern inför ögonen på chockade journalistkolleger.
Medan du sov: Världen i korthet den 25 maj
DN sammanfattar händelsenyheter i korthet från världen. Detta hände medan du sov:
Oroligt vid protester i Brasilien
Demonstranter med krav på att president Michel Temer ska avgå drabbade samman med polis i Brasiliens huvudstad Braslia. Polisen avfyrade tårgas, gummikulor och chockgranater och grupper av maskerade demonstranter svarade med bland annat kraftiga fyrverkerier.
Läs mer om Brasilien, Braslia och Michel Temer.
SVT-profilen fick hjärn- blödning innan festen
Det är nu klart att det blir en ny säsong av SVT-serien När livet vänder, där människor berättar om svåra motgångar de gått igenom. Samtidigt berättar programledaren Anja Kontor att hon i sina intervjuer i programmet hämtar styrka från att själv ha överlevt en hjärnblödning. – Jag förstod först inte alls hur allvarligt det var, säger hon om händelsen.
Läs mer om Anja Kontor.
Ny FBI-chef kan dröja
En vecka efter det att USA:s president Donald Trump sade att han var nära att utse en ny FBI-chef har Vita huset beslutat att börja om sitt sökande, rapporterar CNN.
Läs mer om CNN, Donald Trump och Vita.
Rask: Publiken grät över finalplatsen
Mitt i hjärtat av Skåne är handbollspulsen hög. Lilla H65 Höörs framfart mot sin första SM-final lämnar ingen oberörd. – Publiken grät över finalplatsen, säger vänstersexan Emma Rask, 21.
Läs mer om Emma Rask, SM-final och Skåne.
Riksrätt mot Trump? Glöm det!
Att fantisera om att Donald Trump ställs inför riksrätt, eller avsätts, kan vara frestande för alla som vill få bort USA:s president från makten. Men så länge Trump inte tas med handen i syltburken kommer det att bli svårt. Att avsätta presidenten skapar dessutom nya problem.
Läs mer om Donald Trump och Trump.
Jag får göra allting – han struntar i högtider
Vi är ett gift par i 40-årsåldern med två tonåringar. På storhelgerna har jag i alla år haft problem med att vi har så olika syn.
Skånska modellens kidnappare erkänner
Claudio Rossetto, 44, som kidnappade en skånsk fotomodell i Italien och höll henne fången i över ett halvår, har erkänt sig skyldig och bett om ursäkt.Han ska nu sitta i högriskfängelse minst till år 2030 – utan möjlighet till permission.– En tyngd har lyfts från offret. Erkännandet är jätteviktigt för henne, säger den 24-åriga kvinnans advokat Massimo Caiazza.
Läs mer om Italien och Massimo Caiazza.
Clint Eastwood: Jag lärde mig en del av dåliga regissörer
Hollywoodveteranen Clint Eastwood gästar Cannesfestivalen med en mästarklass i filmberättande. Mårten Blomkvist fick en föreläsning om enkelhet och att lita på magkänslan.
Läs mer om Cannesfestivalen.
Matilda Molander: Validering måste bli enklare
Ett år sittande på en anläggning i väntan på asyl. Två års etableringsinsats. Ytterligare ett par års SFI och 250 skickade jobbansökningar.
Läs mer om SFI.
Sänkt kreditbetyg även för Hongkong
Även Hongkong får sitt kreditbetyg sänkt av Moody's, sedan kreditvärderingsinstitutet för första gången på 30 år sänkt Kinas kreditbetyg.
Läs mer om Hongkong.
Därför kan ingen rubba Theresa May
Valet i Storbritannien liknar allt mer ett presidentval med bara en kandidat. Det här är berättelsen om världens mest framgångsrika politiska parti, brittiska Tories. Och om ledaren som håller på att föra partiet mot en total dominans. DN:s Katrine Maral porträtterar Theresa May.
Läs mer om Storbritannien och Theresa May.
Medier blockerade i Egypten
Egypten har blockerat flera mediers webbsidor, bland annat för det Qatarbaserade mediebolaget al-Jazeera.
Läs mer om Egypten och Qatarbaserade.
Våldsamma föräldrar frias i hovrätten
Ett föräldrapar i Katrineholm som dömdes för fyra fall av barnmisshandel förra året frias i hovrätten, rapporterar SVT Nyheter Sörmland.
Läs mer om Katrineholm.
Väg avstängd vid villabrand
En villa står i brand i närheten av Lernbo utanför Smedjebacken. Larmet kom in vid tvåtiden på natten.
Läs mer om Lernbo och Smedjebacken.
Åtta döda i al-Shabaab-dåd
Åtta ur den kenyanska säkerhetsstyrkan har dödats i två separata bombattacker i nordöstra Kenya.
Läs mer om Kenya.
Tio dödades av polisen i Brasilien
Nio män och en kvinna dödades under en polisinsats i nordöstra Brasilien. Händelsen ska enligt aktivister vara kopplad till en lång konflikt om markrättigheter i landet.
Läs mer om Brasilien.
Explosionrisk vid villabrand – väg avstängd
En villabrand utbröt under natten mot torsdag intill riksväg 66 mellan Smedjebacken och Ludvika.Ett säkerhetsavstånd på 300 meter upprättades på grund av explosionsrisk.
Läs mer om Ludvika.Ett och Smedjebacken.