Senaste nytt

Bugg i Siri kan läsa upp dina privata meddelanden – trots lås

Privata meddelanden från tredjepartsappar kan bli betydligt mindre privata med denna Siri-bugg.
Läs mer om Siri och Siri-bugg.
Danmark tvingas träna i Malmö: Bäst med riktigt gräs
Dåliga gräsplaner tvingar det danska landslaget över Öresund.Därmed kommer Christian Eriksen, Nicklas Bendtner och de andra danska stjärnorna de kommande dagarna att träna på Malmö FF:s hybridplan, uppger TV2.
Här är de farligaste vägarna i Västsverige
Tusentals olyckor – 16 med dödlig utgång. Så ser Transportstyrelsens färskaste olycksstatistik från Västsverige ut.Värst olycksdrabbade är europavägarna – och flest olyckor sker på E6, Västsveriges trafikmässiga pulsåder.– Men motorvägarna är ändå säkrare än landsvägarna relativt sett, säger Carl Zeidlitz, trafiksäkerhetsansvarig på Motormännen.

Filmrecension: Agnès Vardas Faces, places är en hyllning till fantasin

Agnès Vardas lyckorusiga Faces, places är en sagolik och smart hyllning till fantasin. Helena Lindblad låter sig bländas av den ikoniska franska filmregissören.
Rhovacs vd upprepar avsikten att sälja bolaget
Bioteknikbolaget Rhovac, listat på Aktietorget, har visat en kraftig kursuppgång sedan slutet av förra året. Hittills i år har aktien gått upp med över 120 procent och är därmed en av årets stora kursvinnare. Enligt vd Anders Ljungqvist är avsikten att sälja bolaget.
Läs mer om Aktietorget.
Collectors ordförande ökar innehavet
Collectors styrelseordförande Lena Appler har köpt 20.000 aktier i Collector för 67,32 kronor styck den 20 mars. Det ger en likvid på drygt 1,3 miljoner kronor.
Läs mer om Collector och Lena Appler.
Dans varje fredag på Ekensbergs vårdcentral
Har man ett monotontjobb och kanske blir sittande framför datorn en hel dag kan det vara bra med korta pauser med aktivitet på jobbet.
Våldtäktsåtal: 13-årig flicka blev gravid
En man i 60-årsåldern åtalas vid Skaraborgs tingsrätt för våldtäkt mot barn. Han anklagas för att upprepade gånger från juni 2016 till december 2017, mot flickans vilja, förgripit sig på henne.
Här är partiernas pensionspolitik
S vill avskaffa pensionärsskatten och M tycker att vi ska jobba längre. MP kräver höjd pension för kvinnor och KD föreslår att makar delar på intjänad pension.
Så här skärper Facebook säkerheten
Facebook vidtar nu en rad åtgärder för att skydda användarnas personliga information.
Läs mer om Facebook.
Pensionssystemet ska inte förstärka arbetslivets orättvisor
Tro inte att du kommer att få höra om pensioner i valdebatterna. Nej, det är ingen överraskning att många kvinnor skulle få mycket låga pensioner med det nya pensionssystem som Sverige nu har.
Läs mer om Sverige.
Så här skärper Facebook säkerheten
Facebook vidtar nu en rad åtgärder för att skydda användarnas personliga information.
Läs mer om Facebook.
Marcus, 34, vinner storvinst i sändning
Huddingebon Marcus Sundberg, 34, startade morgonen med att bli miljonär.Han skrapade fram högsta vinsten på fem miljoner kronor i TV4:s Nyhetsmorgon.– Plötsligt händer det, säger Sundberg och skrattar glatt.
Läs mer om Sundberg.
Blir ledsen och frustrerad – utan dem är vi ingenting
Maria Törnqvist,29, flaggade i sin krönika i tidningen Sulkysport för att det måste göras något åt den akuta personalbristen inom svensk travsport. Nu utvecklar hon sin kritik mot det hon menar är ett för hårt arbetsklimat. – Jag blir lite ledsen inombords. Jag hade ju tänkt hålla på med det här några år framöver, säger Maria.
Läs mer om Maria och Sulkysport.
Efter Feds besked: Dags att se över din ekonomi
Den amerikanske centralbankens nye chef Jerome Powells försäkringar om att fler räntehöjningar än väntat kommer i år ger dig anledning att se över både sparportfölj och bolån.
Filmrecension: Nya Pacific rim både bejakar och demoniserar tekniken
Pacific Rim: Uprising är både fulare och fånigare än första filmen som Guillermo del Toro gjorde, men rimligare i sin pretentioner att berätta sagor för barn.
Läs mer om Guillermo och Toro.
Pellegrini ny premiärminister i Slovakien
Slovakiens president Andrej Kiska har utnämnt Peter Pellegrini till landets nye premiärminister.
Vätskan som renar dina dieselavgaser
Den som köper en ny dieselbil och ska tanka för första gången kan bli förvånad. Under luckan döljer sig två påfyllningshål: ett för diesel och ett för Adblue. Adblue? Ja, en vätska som renar avgaserna från kväveoxider.
Läs mer om Adblue.
Railcare godkänns för byte till Nasdaq
Stockholmsbörsens bolagskommitt har godkänt Railcare och handeln med bolagets aktie kommer därmed flyttas från Aktietorget till Nasdaq Stockholms huvudlista. Det framgår av ett pressmeddelande.
Läs mer om Aktietorget, Nasdaq och Railcare.