Senaste nytt

Nya SvD – min vision av en riktigt bra tidning

Varje redaktör drömmer om att få göra sin tidning. En tidning som bär hans eller hennes signum och vision om hur journalistik ska presenteras, där form och design harmonierar, där ingenting skaver och där innehållet kommer till sin rätt.

Liberalerna redo fälla finansministern

Liberalernas partiledare Jan Björklund är redo att fälla finansminister Magdalena Andersson om hon inte drar tillbaka regeringens planerade skattehöjningar. Det rapporterar Di på tisdagskvällen.
Brynäs är klart för semifinal efter kross
Brynäs förnedrade Linköping med 6-0. Och är klart för SM-semifinal. Då kommer kritiken från Niklas Wikegård. – Var är Linköpings spelare, säger C More-experten i ett klipp på Instagram.
Stjärntrion lämnar LHC efter uttåget
Efter två vinster på sex matcher i kvartsfinalserien mot Brynäs är Linköpings säsong över. Nu har poängkungen Broc Little gjort sitt i klubben - och fler spelare kommer att lämna.
Läs mer om Broc Little och LHC.

Här gör Ronaldo mål mot Sverige (tv)

Cristiano Ronaldo var tillbaka på Madeira. Och satte 1-0 för Portugal i den första halvleken mot Sverige. På läktaren firade Ronaldos flickvän tillsammans med Ronaldos mamma. Se målet i spelaren ovan – och följ matchen i TV4.
Läs mer om Madeira, Portugal, Ronaldo, Sverige och TV4.
Forskning om jobbiga häståkommor
Hästar kan drabbas av mycket besvärliga hudinflammationer på benen som kallas mugg och rasp. Nu ska Statens veterinärmedicinska anstalt (SVA), Sveriges lantbruksuniversitet (SLU) och Norges veterinärinstitut starta ett forskningsprojekt för att försöka förstå mer av problemet och kunna åtgärda det.
Man till sjukhus i ambulans efter knivskärning
En man har ringt polisen från Gröndalsvikens pendeltågsstation i Nynäshamn och berättat att han blivit knivskuren. Mannen fördes till sjukhus i ambulans. –Vi har upprättat anmälan om misshandel och hatbrott, säger Mats Eriksson, polisens presstalesperson, till TT.
Läs mer om Nynäshamn.
Sverige U19 klara för EM efter skrällseger
Sverige är klart för U19-EM. Efter att ha besegrat favoriten Italien står det klart att Sverige kommer spela EM i Georgien. Sverige vann matchen med 1-0
Läs mer om Georgien, Italien och Sverige.
Tragedierna kring Fadime Sahindal
Hedersmordet på Fadime Sahindal, 26, skakade Sverige. För att skydda pappan, den verklige mördaren, försökte en kusin ta på sig skulden mitt under rättegången. Vid det laget hade Fadimes pojkvän avlidit i en tågolycka. Senare skulle hennes bror skjutas ihjäl av polis. Nu misstänks kusinen, som kom med ett falskt erkännande 2002, ha begått ett mord på riktigt. Enligt åklagaren högg han av svartsjuka ihjäl Åke Persson, 55.
Förgiftad av McDonalds – Rebecca får 3100 kronor
Rebecca Sjölund, 36, skadades av frätande rengöringsmedel i en kopp kaffe på McDonalds i Ängelholm. Personalen hade slarvat med kaffemaskinen.Hon drabbades av andnöd, fördes till sjukhus och var hemma från jobbet en vecka. Nu får hon 3100 i ersättning.– Det är ett hån. Det känns som ett skämt, säger hon.
Läs mer om Ängelholm.
Ingen öppning av förlossningen i Sollefteå – trots pengar från staten
S-ledningen för landstinget i Västernorrland säger nej till att öppna den nedlagda förlossningen i Sollefteå – trots att staten skjuter till mer pengar redan i sommar. – Om man får pengar en gång kan man inte öppna en verksamhet på sikt, säger landstingspolitikern Ewa Back (S).
L: Rena vinstkrav bakom Stureplansprojektet
Omdaningen av Stureplanskvarteret får stora konsekvenser för stadsplaneringen i resten av Stockholm. Resultatet blir att det läggs betydande resurser för att försöka tillmötesgå vad som egentligen är rena vinstkrav, skriver Lotta Edholm och Björn Ljung, Liberalerna.
En riktig Åh fan-utredning – så kom grävet till
30 miljarder av statens årliga budget ska gå till svårt funktionshindrade. Men är det verkligen så? Den tanken blev startskottet för en omfattande granskning av SvD:s reporter Frida Svensson, som visat att skattemiljoner hamnat hos brottsliga och oseriösa assistansbolag.
Läs mer om Frida Svensson.
Skattemiljoner gick till kvinnas healingfirma
En kvinna fick cirka 16 miljoner i assistansbidrag från Försäkringskassan – pengar som skulle gå till en svårt funktionshindrad person. I stället användes en större del av summan till kvinnans butik som bland annat erbjöd japansk healing och skratt-terapi, enligt en utredning av IVO.
Läs mer om Försäkringskassan och IVO.
Jagade man med yxa och piska – skrek: Svartskalle
Beväpnad med yxa och piska ska mannen ha stigit fram emot ett par samtidigt som han ska ha skrikit Åk hem din jävla svartskalle till en av personerna.När polisen sedan grep mannen och genomförde en husrannsakan hittade man yxor, knivar, piskor – och en nazistflagga.Nu åtalas mannen i 45-årsåldern, misstänkt för olaga hot.
Barbro Hörberg smög in sin feminism
Artisten och låtskrivaren Barbro Hörberg ville berätta kvinnornas historier i sin musik. Nu skildras hennes liv i en ny biografi av Alexandra Sundqvist.
Erkänn underskattningen av Volvos kinesiska ägare
Sveriges konkurrenskraft bygger på förmågan att samarbeta med andra länder och kulturer. Men när svenska medier rapporterade om det kinesiska förvärvet av Volvo Cars misstroddes kinesernas vision och kompetens. Det är nu dags att erkänna misstaget och dra lärdom, skriver forskarna Tony Fang och Dina Chimenson.
Läs mer om Dina Chimenson och Tony Fang.
Annika Ström Melin: Sammanbrott hotar när Brexit aktiveras
I dag onsdag tas första steget i den komplicerade separationen mellan Storbritannien och EU. Förhandlingarna blir svåra och ett sammanbrott kan inte uteslutas.
Läs mer om Brexit och Storbritannien.
Centerns budgetutspel kan leda till regeringskris
Regeringskris och försvagad tilltro till den svenska finanspolitiken kan bli följden av Centerns budgetutspel. Det varnar experter som DN har talat med. – Varje gång man tänjer på systemet så eroderar det lite grann, säger Per Molander, en av arkitekterna bakom regelverket.
Läs mer om Per Molander.