Senaste nytt

9 fakta du kanske inte visste om Teslachefen Elon Musk

Elon Musk fyller 46 år den 28 juni och vi uppmärksammar Teslachefen med att bjuda på några fakta som du kanske inte hade koll på.
Rättens beslut om Arbogakvinnan
I dag kommer rättens beslut om huruvida Arbogakvinnan ska genomgå en rättspsykiatrisk undersökning.
Läs mer om Arbogakvinnan.
Stulna spionverktyg från NSA användes i nya nätattacken
Även tisdagens världsomspännande IT-attack mot företag och organisationer ska ha genomförts med hjälp av spionverktyg som läckt från den amerikanska spionorganisationen NSA. Den följer samma mönster som Wannacry-attacken i maj, där utsatta datorer blir låsta till dess offren betalat en lösesumma.
Läs mer om IT-attack, NSA och Wannacry-attacken.

Konsumentexpert: Se över de digitala abonnemangen

Netflix, HBO, Spotify – och kanske en digital tidningsprenumeration på det? Många av oss använder flera digitala tjänster, men inte alla har koll på utgifterna. – Många mindre köp kan bli stora kostnader i månaden, säger Margareta Lindberg på Konsumentverket.
Så hyllas Michael Nyqvist i sociala medier
Efter nyheten om Michael Nyqvists bortgång har många tagit till sociala medier för att uttrycka sin sorg och sin uppskattning för skådespelaren. Både i Sverige och utomlands hyllas han på Twitter, Facebook och Instagram.
Världen sörjer Nyqvist: Ägde filmduken
Efter en längre tids sjukdom avled den folkkäre skådespelaren Michael Nyqvist på tisdagen. Han blev 56 år gammal. Världen runt hyllas och sörjs Nyqvist.
Läs mer om Michael Nyqvist och Nyqvist.
CNN:s udda grepp: Målar Trumps pressekreterare
På tisdagen lät Vita Huset för första gången på en vecka medier sända den dagliga presskonferensen. Trump-administrationens försök att begränsa kritiska frågor har fått liberala CNN att svara med ett udda grep – måla av presschef Sean Spicer.
Läs mer om CNN, Sean Spicer och Vita Huset.
Köp dig fri från grannen – flygbolagets nya tjänst
Snart kommer den som reser i ekonomiklass kunna bli kvitt en oönskad, jobbig resekamrat. Detta genom att köpa det intilliggande sätet. Men det kan komma att kosta, uppger CNN.
Läs mer om CNN.
NCC bygger bostadskomplex i Danmark
Byggkoncernen NCC har tecknat avtal om att bygga ett flertal bostadshus i närheten av Köpenhamn. Uppdragsgivare är Pension Danmark Ejendomme.
Avslöjat: Anfallaren som AIK vill värva
AIK har haft stora problem med målskyttet under våren, och fått kritik för sin anfallsbesättning.Nu har man emellertid agerat – och lagt ett bud på en argentinsk anfallare vid namn Nicols Chico Stefanelli.Det delger 22-årige Stefanellis klubb Defensa y Justicia i ett pressmeddelande på Twitter.
Läs mer om AIK, Defensa, Justicia och Twitter.
Michael Nyqvist höll sjukdomen hemlig
Under tisdagskvällen kom beskedet att skådespelaren Michael Nyqvist gått bort, 56 år gammal. Enligt tidningen Variety var skådespelaren sjuk i lungcancer i ett års tid.Michael Nyqvist höll sjukdomen hemlig för allmänheten – bara en liten vänkrets kände till hans kamp.Under det sista samtalet med vännen Göran Ragnerstam pratade Nyqvist om framtiden.– Då var det fortfarande en kamp, säger Ragnerstam.
I dag upphöjs Anders Arborelius till kardinal
I dag upphöjs biskop Anders Arborelius, 67, till kardinal i den romersk-katolska kyrkan.Han är den första svensken någonsin att ta plats i kardinalkollegiet.– Jag har märkt att man är väldigt intresserad av arbetet i ett land som är ett av det mest sekulariserade i världen, säger Anders Arborelius till Sveriges radio.
Svenska tungviktare bildar samriskbolag
SSAB, LKAB och Vattenfall bildar ett samriskbolag för fossilfritt stål.
Läs mer om Vattenfall.
Tre bilar i krasch – två till sjukhus
Tre personbilar har kolliderat på Tillbergaleden i Västerås.Två personer har förts till sjukhus.
Lotta O: En vänlig grönskas frihetsdräkt
Kåseri. På midsommarafton drog vi entusiastiskt ner gardinerna och såg Hajen. En fin sommarfilm.
Läs mer om Hajen.
Berggren: Många läsare håller med om hyrbilskaoset
För några veckor sedan skrev jag en krönika om hur jag tycker att hyrbilsbranschen bör saneras och regleras. Anledningen var att fler och fler klagar på sina avtal.Och läsarna håller med. Många har hört av sig och berättat om bra och men framför allt om dåliga erfarenheter från att hyra bil.Här är några av läsarnas reaktioner:
Bara ett av Zlatan- ryktena stämmer
På fredag går kontraktet med Manchester United ut.Vad händer nu?Zlatan Ibrahimovic har lagt ut en massiv rökridå – samtidigt pågår ett mystiskt spel på Instagram.– Snart har han bevisat att han är ett lejon, säger läkaren Fredrik Samuelsson.
Nedåt på Asiens ledande börser
Tokyobörsen backade på onsdagen då stora teknikföretag sjönk, i linje med teknikjättarna på Wall Street.
Läs mer om Wall Street.