Senaste nytt

Wiland tvingades bryta: Jag är en gammal man

Malmö FF:s stjärnmålvakt Johan Wiland tvingades bryta i matchcomebacken.Målvakten matchades under måndagen med klubbens U21-lag.– Jag har en liten överbelastning i ljumsken. Jag vill inte ta några risker, säger målvakten.
Läs mer om Johan Wiland.

Mikaela, 22: Första gången jag går i bikini

Mikaela Andersson, 22, tröttnade på att må dåligt och gömma sin kropp. Nu vågar hon äntligen bära bikini. – Det är sådan jäkla befrielse. Det är det verkligen, säger hon.
Tillslag mot Nationella frontens högkvarter
Fransk polis har under måndagen sökt igenom Nationella frontens högkvarter i Paris. Detta eftersom man misstänker att partiledaren Marine Le Pens assistent tagit emot felaktiga betalningar från EU-parlamentet. Enligt Reuters rör det sig om drygt tre miljoner kronor.
Läs mer om EU-parlamentet och Nationella.
Madeleine: Så uppfostrar jag barnen utomlands
LONDON. Prinsessan Madeleine har gjort ett aktivt val att vara hemma så mycket som möjligt med sina barn. För Expressen berättar hon om sin medvetna strategi för att uppfostra barnen – och avslöjar att Leonore just börjat på dagis. –För mig är det viktigt att de får en svensk uppväxt trots att vi bor utomlands.
Läs mer om Leonore.

Joakim, 26, utsattes för nya Ikea-bluffen

Bedragarnas nya metod: Kapa aktuella kundsupportärenden och utge sig för att vara ett stort företag – och på så vis blåsa kunder på pengar. – Vet man inte bättre tror jag absolut att det kan vara lätt att falla dit, säger Joakim Sundh från Stockholm som blev kontaktad av en bedragare som utgav sig för att vara Ikea.
Optimism när Grekland går med på kompromiss
Den grekiska krisföljetongen går vidare — men nu i en anda av optimism sedan euroländerna enats om nya förhandlingar på plats i Aten. Ett steg från åtstramningar mot mer djupgående strukturreformer, hävdar Eurogruppens ordförande Jeroen Dijsselbloem.
Minnesord: Ulf Larsson
Förre generaltulldirektören Ulf Larsson, Stockholm, har avlidit 81 år gammal, vilket meddelats tidigare. Närmast anhöriga är hustrun Britt samt barn och barnbarn.
Läs mer om Britt, Stockholm och Ulf Larsson.
Minnesord: Siv Cederqvist
Före detta avdelningsdirektören vid Socialstyrelsen Siv Cederqvist, Nockeby, har avlidit i en ålder av 93 år.
Damberg: Ännu en anledning att inskränka rätten till arbetskraftsinvandring
15 nyckelpersoner på Spotify kan utvisas på grund av tekniska detaljer. – Ännu en anledning att inskränka rätten till arbetskraftsinvandring till kvalificerade bristyrken, inte snabbmatspersonal och städare, kommenterar näringsminister Mikael Damberg.
Läs mer om Mikael Damberg och Spotify.
Minnesord: Agneta Claesson Norell
Före detta rådman Agneta Claesson Norell, Järfälla, har avlidit 72 år gammal. Hon efterlämnar maken Svante och sonen Erik med fru.
Minnesord: Esther Lillemor Meyer
Esther Lillemor Meyer, Stockholm, har avlidit i en ålder av 99 år. Hon efterlämnar barn, barnbarn, barnbarnsbarn, släkt och vänner.
Läs mer om Stockholm.
Formel Blogg: Hårda tider för världens F1-stjärnor
Det tekniska reglementets förändringar inför 2017-års F1-säsong innebär dramatiskt högre kurvhastigheter. Förarna kommer att utsättas för betydligt högre G-krafter.
Wiland tvingades bryta i comebacken: Känning
Malmö FF:s stjärnmålvakt Johan Wiland tvingades bryta i matchcomebacken.Målvakten matchades under måndagen med klubbens U21-lag.– Jag har en liten överbelastning i ljumsken. Det är sånt som man får ta när man vevar igång igen, säger målvakten till Sydsvenskan.
Läs mer om Johan Wiland och Sydsvenskan.
TEDx kommer till Malmö i vår
I maj kommer konferensen TEDx till Malmö för första gången på sex år.En av föreläsarna är den syriske konstnären och HBTQ-aktivisten Alqumit Alhamad.– Det är höjdpunkten i mitt liv och på mitt hårda arbete.
Läs mer om Malmö och TEDx.
Tobbes jobbiga tid efter TV4:s succ
Torbjörn Tobbe Jonsson från I en annan del av Köping i TV4 fick problem efter uppmärksamheten i den populära dokumentärserien. Det framkommer under måndagens säsongspremiär av programmet. – Han tycker det är jättejobbigt, säger Linda Hammar och berättar att han lider av humörsvängningar.
Läs mer om Köping, Linda Hammar och TV4.
M: Skattesmäll för borätter måste stoppas
Moderaterna kräver att regeringen agerar mot pomperipossa-politik på bostadsrätter. En ny skattepraxis slår ner som en bomb, säger Maria Malmer Stenergard, skattepolitisk expert.
Halvsanningar hjälper ingen
Stenhårda kritiken – mot succboendet
Fagersro i Viskafors utsågs till ett av landets bästa äldreboenden.Nu har flera rum stängts ner och en hel avdelning står tom.– Det är för jävligt, när man vet att det finns platser och det finns många som vill komma hit, säger Marie Stenberg, undersköterska.
Läs mer om Marie Stenberg.
Kevin Hansen får plats i pappas stall
Pappa Kenneth Hansen vann EM-serien i rallycross flera gånger och driver nu Peugeots stall i VM-serien där sonen Timmy har tävlat framgångsrikt i flera år. Nu är det dags för den yngre sonen Kevin Hansen. Han blir den tredje föraren i Team Peugeots team i VM bredvid brorsan Timmy och den förre franske rallyvärldsmästaren Sbastien Loeb.
Bred uppgång på börsen
Stockholmsbörsen inledde veckan uppåt. De ledande Europabörserna steg också. När Stockholmsbörsen stängde hade OMXS-index gått upp 0,4 procent till 559,3.
Läs mer om Europabörserna.
Pence gav besked om Trump i Bryssel
BRYSSEL. Donald Trumps 25,3 miljoner twitterföljare är de som får veta först om medierna gör fel. Det var beskedet från vicepresident Mike Pence när han under måndagseftermiddagen svarade på frågor vid en presskonferens i Natohögkvarteret i Bryssel. Samtidigt hävdade Pence att Trump stöder en fri och oberoende press.
Löfven: Upp till presidenten att säga vad han vill
Efter de uttalanden som USA:s president Donald Trump gjort om situationen i Sverige efter det stora flyktingsmottagandet säger statsminister Stefan Löfven: – Det är upp till presidenten att säga vad han vill. Samtidigt säger han alla måste ta ansvar för att använda fakta på ett ansvarfullt sätt.