Sport

Sista match med gänget: Klart att jag är besviken
Sista matchen med gänget.Det smärtar för Richard Hanisch, 26, att ta farväl av kompisarna i IFK Kristianstad.– Det är tråkigt. Men allt har ett slut, säger playmakern.
Läs mer om Richard Hanisch.
NBA-stjärnan anklagas för att vara terrorist av Turkiet
NBA-spelaren Enes Kanter är efterlyst i Turkiet.Enligt AFP så anklagar en regimvänlig tidning i Turkiet Kanter för att vara medlem i en terrororganisation.Jag kommer till Turkiet för att spotta på era fula och hatfyllda ansikten, skriver Kanter på Twitter.
Gentzel: En ganska bra fördelning
Damklubbarna i handbollens SM-final får 150.000 kronor i ersättning – herrklubbarna får tre gånger så mycket. – Jämfört med andra idrotter är det en ganska bra fördelning, säger Peter Gentzel, vd för Svensk elithandboll.
Läs mer om Peter Gentzel, SM-final och Svensk.
Bellemares hustru avslöjar framtidsplanerna
2014 lämnade Pierre-Edouard Bellemare Skellefteå för spel i NHL.Nu avslöjar hans hustru, Hannah Bellemare, att den franska VM-spelaren planerar att återvända till Skellefteå efter NHL-karriären.– Skellefteå är så fantastiskt, säger hon till Megafonen.
Lägg ner handbollsfinalen – den har spelat ut sin roll
Lägg ner handbollsfinalen!Den har spelat ut sin roll – i nuvarande format.Jag vill ha en final som avgörs i bäst av fem matcher.Och i den bästa av världar med samma förutsättningar för damer och herrar.
Okända starten till upploppet på läktaren
I slutet av Europa Leaguefinalen uppstod tumult på Ajax sektion av läktaren och stolar kastades in mot planen.Två personer skadades lindrigt och polisen har upprättat en utredning för våldsamt upplopp.– Vi samarbetar med holländsk polis och det var inga okända gossar det här. Dessutom var de omaskerade så det finns en god chans att lagföra dem och stänga ut dem från framtida matcher, säger Martin Fredman, säkerhetsansvarig under EL-finalen.
Bold Eagle – den smarta hästen som är storfavorit
Årets upplaga av Elitloppet har alla förutsättningar att bli något utöver det vanliga. Det franska fenomenet Bold Eagle kommer äntligen till start och frågan är om han går att slå. Hästens tränare Sbastien Guarato tror inte det: – Det enda som kan stoppa Bold Eagle är en dålig bana, säger han.
Philip Holm klar för Vancouver Canucks
Efter en smått otrolig säsong kunde Philip Holm välja mellan två NHL-klubbar, Chicago Blackhawks och Vancouver Canucks.Valet föll på Canucks.– Vi är glada över att kunna välkomna Philip till Canucks organisation, säger klubbens GM Jim Benning i ett pressmeddelande.
Simon Önerud avslöjar nya klubben
Simon Önerud pangade in målet som innebar SM-guld för HV 71.Nu har han avslöjat sin nya klubbadress.Önerud är klar för HK Sotji.
Läs mer om SM-guld.
Sverige bara femma i nationshoppningen i Rom
Douglas Lindelöw, på hästen Zacramento, red bäst i tävlingen – en av tre ryttare som var felfri genom två rundor – och Malin Baryard, på Cue Channa, hade bara ett nedslag. Ändå blev det bara en femteplats för Sverige i nationshoppningen i Rom, efter att laget tappat två placeringar under andra rundan.
John D Campbell gör sista Elitloppsdansen
John D Campbell, 62, har vunnit över 11 000 travlopp på andra sidan Atlanten. Men för en dryg månad sedan kom beskedet att han bestämt sig för att lägga körhandskarna på hyllan. Men först ska han hinna köra sitt sista elitlopp. – Det är sista gången nu, och det är klart att det känns lite extra, säger John D Campbell.
Kvitova: Redan vunnit min tuffaste match
Knivöverfallet i hemmet kunde ha satt punkt för karriären. Men lite mer än fem månader senare är Petra Kvitova tillbaka och gör comeback i Franska mästerskapen. – Jag har redan vunnit min tuffaste match, säger tjeckiskan.
Läs mer om Franska och Petra Kvitova.
Leksand värvar J18-VM-spelare
Leksand värvar inför den hockeyallsvenska säsongen.Det är backen Calle Själin, 17, som nu skrivit på ett tvåårskontrakt.– Calle gjorde ett riktigt bra intryck under vårens J18-VM, säger Mikael Karlberg i Leksands sportråd.