Sport

Klubbarna som vill värva succanfallaren

Arsenal, Chelsea och Bayern München har alla kopplats ihop med Celtic-anfallaren Moussa Dembl. Enligt The Mirror får de konkurrens av den spanska jätten Real Madrid i jakten på hans signatur.
Jonevret ny tränare i Orlando Pirates
Kjell Jonevret presenterades i dag som den sydafrikanske storklubben Orlando Pirates nya tränare. Den förre djurgårdstränaren har skrivit på ett treårskontrakt. - Jag ser mycket fram emot det här, Orlando Pirates är Afrikas lag, säger Kjell Jonevret på klubbens presskonferens.
Läs mer om Kjell Jonevret.

Allsvenska nykomlingen tvingas till väktarskydd under träningarna

Krossade flaskor på planen, försök till mordbrand och omfattande skadegörelse.Allsvenska nykomlingen LB 07 utsätts för omfattande trakasserier på sin hemmaplan inför debutsäsongen.–Det får inte gå till på det här sättet, säger tränaren Sven Sjunnesson till Radiosporten.
Läs mer om Radiosporten och Sven Sjunnesson.
Rissveds årets stjärnskott
Sarah Sjöström utsågs till Sveriges främsta idrottare 2016 efter sina tre OS-medaljer i simning i Rio.
Läs mer om OS-medaljer och Rio.
Cromwell död efter tuffa skadeproblem
Miljonhästen Cromwell är död. Hingsten, som tidigt i karriären ägdes av hockeylegendaren Peter Forsberg, har avlivats efter svåra skadeproblem. – Han hade så pass stora smärtor att vi inte hade något annat val än avlivning, säger Per-Oleg Midtfjelt.
Ingen Peder Fredricson i Göteborg
Jerringprisvinnaren Peder Fredricson missar Göteborg Horse Show. OS-silvermedaljören har de senaste veckorna dragits med en lunginflammation, och är ännu inte helt återställd.
Ojämlikhet kan flytta OS-golfen igen
Tokyo kan tvingas flytta OS-golfen 2020 om även den andra tänkta golfklubben inte beslutar sig för att släppa in kvinnor på lika villkor.
Läs mer om OS-golfen.
Alves: Barcelona var falska mot mig
Dani Alves lämnade Barcelona för Juventus i somras under märkliga omständigheter. Nu träder brassen fram och pikar sin gamla klubb. – Bara var falska och otacksamma. Klubben vet inte hur de ska behandla sina spelare, säger Alves till ABC enligt Marca.
Läs mer om ABC, Barcelona och Marca.
PL-lag kommer med stora pengasäckar
Sedan ankomsten till Red Bull Leipzig har Emil Forsbergs karriär gått spikrakt uppåt. Forsberg har kammat hem flera personliga utmärkelser och spelat en stor roll i sin klubbs skrällresultat. Nu hyllar lagets tränare sin svenska mittfältsstjärna. - Du vet att det kommer smälla, säger tränare Ralph Hasenhüttl.
Dubbla hemmafester kan hjälpa svenskt OS
St Moritz. Svensk vintersport hoppas på ett OS i Sverige 2026. På vägen mot drömmen kan den dubbla VM-festen 2019 – hemmamästerskap i både skidskytte och alpint – inte komma mer lägligt. – Man skulle nästan kunna tro att allt är planerat, säger Niklas Carlsson, vd för det alpina VM-bolaget.
Läs mer om Sverige, VM-bolaget och VM-festen.
Pyeongchang nästa för alpinstjärnorna
St Moritz. Den kritiserade målsättningen på sex VM-medaljer gick inte att nå. Nu laddar alpina landslaget om – för OS 2018. Damerna åker på rekresa till Pyeongchang redan om en vecka. – Det är viktigt att känna sig hemtam i den miljön, säger Tommy Eliasson Winter, alpinchef.
V64 och DD: Mästaren vinner från ledningen
Spelvärd: ESKIL HELLBERG MÅNDAG 20 FEBRUARI V64 och Dagens dubbel, MANTORP Beräknat spelstopp: 19.24 (V64), 20.52 (DD)
Första tanken: Det blir en ny seger för Piraten
SportExpressens spelredaktion jobbar hårt med att bjuda läsarna på de bästa V75-tipsen. Redan när startlistorna släpps börjar påläsningen, och under måndagen kommer första tanken från experterna.
Läs mer om Piraten.
Norskt kallblodsguld på Vincemmes i Paris
Det blev norsk dominans i det första kallblodsloppet på Vincennes. Finnskog Fokus var omutlig efter tidig ledning och försvarade därmed segern från i fjol. Bäste svensk blev Smedsbo Faksen som trea.
Läs mer om Smedsbo Faksen.
Läkaren bojkottade – vägrade vara med i tv
En viktig spelare saknades i dokumentären som skulle kasta ljus på Therese Johaugs dopingskandal: ansvarige läkaren Fredrik S. Bendiksen. Enligt norska TV2 valde Bendiksen att inte ställa upp på intervju till filmen. – Du får fråga honom varför, säger Bård Eriksen, programredaktör för dokumentären.
Läs mer om Bendiksen, Bård Eriksen och TV2.
Svenske landslagsläkaren: Oerhört provocerande
Norge gör inget fel som behandlar skidåkare med astmabesvär med nebulisatorer. I stället anklagas Sverige för att inte använda metoden.
Läs mer om Sverige.
Färjestad kallar till presskonferens
Färjestad BK kommer under måndagseftermiddagen hålla en presskonferens i Löfbergs arena. Vid klockan 15 ska klubben presentera sin nye sportchef.
Landslagsikon hittad död: Enorm förlust
Australiens idrottsvärld är i sorg. Landslagsikonen Daniel Vickerman har hittats död, 37 år gammal. – Det är en fruktansvärd tragedi som har ruskat om oss, säger forne lagkamraten Phil Waugh enligt Sydney Morning Herald.
VM-skidåkare togs för en terrorist
Den venezuelanske skidåkaren Adrian Solano stoppades av polis på väg till VM i Lahtis – och blev hemskickad. – De trodde att han smugglade droger. Och sen frågade de om han var terrorist, säger lagkompisen Csar Baena till Expressen.
Första roboracet slutade med krasch
Det första fullskaliga formel-loppet med bilar utan förare slutade med en smäll. Men alla är lika glada för det.
Många menar att jag inte har någon chans
Obesegrade Cecilia Braekhus är storfavorit i matchen mot Klara Svensson på fredag. Men svenskan är redo att tysta de som tvivlar på hennes styrka. – Många menar att jag inte har en chans, men jag ska visa att de har fel, säger Klara Svensson.
Läs mer om Klara Svensson.