Sport

Redhawksspelare anmäld – kan stängas av i semin

Malmö Redhawks slog ut Växjö Lakers och tog sig till semifinal.Där kan Stefan Warg bli avstängd.Disciplinnämnden tar upp hans slewfoot mot Dennis Everberg.
Läs mer om Stefan Warg.

Kan förstå dem som funderar på att spika

Under fjolåret noterades ett världsrekord. Rajesh Face är en av Europas mest lovande fyraåringar och blir en attraktion mot äldre hästar i ett trekilometerslopp i V86 på onsdagen tillsammans med Adrian Kolgjini. - Han blir mer och mer stabil, jag kan förstå dem som funderar på att spika honom.
Läs mer om Adrian Kolgjini och V86.
Pettersson: Det här går inte att vifta bort
Rydqvist-gate har orsakat en lika omskakande som ovanlig turbulens inom svensk längdåkning. Bara att avfärda som ännu en attack från ännu en bitter idrottare som inte platsar? Nej, inte denna gång.
Blev uppmanad att inte säga sanningen
Efter sin tunga kritik av landslagsledningen uppmanades Maria Rydqvist att rannsaka sig själv av längdchefen Johan Sares. Men skidstjärnan backar inte. I stället utvecklar Maria Rydqvist nu sin kritik. – Jag blev uppmanad att inte säga sanningen. Det var absurt, säger Maria Rydqvist.
Läs mer om Maria Rydqvist.
Snowboardstjärna allvarligt skadad
Den kanadensiske snowboardstjärnan Mark McMorris, en av de största konkurrenterna till svenske Sven Thorgren, skadade sig allvarligt efter att ha kraschat under offpiståkning i helgen.
Läs mer om Sven Thorgren.
Zäta hyllas – efter bilderna vid skadan
LOS ANGELES/STOCKHOLM. Det var otäcka scener när Eddie Läck lämnade isen på bår i natt. Då hyllas en annan svensk för sitt agerande. - Det är stort att se Detroits lagkapten Henrik Zetterberg stå mitt bland Carolinaspelarna på isen när Läck blir omhändertagen och rullas ut på bår, säger NHL-profilen Kevin Weekes.
Försökte kyssa mig – smekte mig i bilen
Ida Marko Varga blev under sin karriär sexuellt utnyttjad av sin tränare. I Patrick Ekwalls show berättar OS-simmaren om de hemska bilder som etsat sig fast i hennes minne. – Han visade avgjutningar av sin frus underliv och visade bilder från ett fotoalbum när de hade sex, berättar hon i Patrick Ekwalls program, Ekwalls show.
Läs mer om OS-simmaren.
Absolut en av mina bästa säsonger...
LOS ANGELES. Victor Hedman, 26, gjorde en ny jättematch i natt, svensk tid, när Tampa Bay hämtade upp ett 4-1-underläge mot topplaget Chicago och vann med 5-4 efter förlängning. Hedman spelade fram till tre av målen och nådde nu för första gången under NHL-karriären milstolpen 50 assist. - Väldigt kul, såklart. Det kommer att behövas att vi fortsätter att producera när vi får chanserna i power play, säger Hedman.
Läs mer om Chicago, Hedman och Tampa Bay.
Eddie Läck lämnade matchen på bår
LOS ANGELES. Det var en smäll som fick alla spelarna på isen och publiken på läktarna att glömma matchen. När Detroits Andreas Athanasiou gjorde 4-3 i förlängningen och avgjorde bortamötet med Carolina kolliderade han i samma sekund senare med Eddie Läck, 29. Hurricanes svenske målvakt föll in i kassen och blev liggandes där. Snabbt förstod alla att han skadat sig och in på isen kom läkare och sjukvårdspersonal. När Läck rullades ut på bår en stund senare med huvudet i en nackkrage klappade spelarna från båda lagen som samlats runt omkring honom med klubborna i isen. Eddie gjord
Läs mer om Carolina och Eddie Läck.
Zlatans miljonregn – är sjua i hela världen
Zlatan Ibrahimovic fortsätter att håva in slantarna. Svensken är med sina 240 miljoner kronor sjua på listan över planetens bäst betalda fotbollsspelare. Det visar nya inkomstsiffror från France Football.
Läs mer om France Football.
Rögles lagkapten kan missa resten av kvalet
ÄNGELHOLM. Det blev stor dramatik då Rögle tog ett stort kliv mot SHL-kontrakt! När matchuret visade på 17.36 i fjärde perioden exploderade publiken i Lindab arena i Ängelholm i ett enda stort lyckorus. Lyckovärvningen Edvin Hedberg satte avgörande 2-1. – Jag trampade runt en back. Skar in mot deras mål. Kunde till min stora glädje se att pucken var där inne i målet. Men för en kort stund var jag rädd för att målet skulle dömas bort. Jag hade en liten kontakt med målvakten, men då var pucken redan över mållinjen, säger 23-årige Edvin Hedberg.
Jimmie Ericsson kan stängas av i kvarten
Två spelare i Skellefteå utreds för slewfoot. Spelarna som utreds är Jimmie Ericsson och Adam Pettersson – båda två riskerar avstängning, enligt uppgifter till SportExpressen.