Sport

Förstår besvikelsen – men det är inget svek

Mikael Stahre tar sitt pick och pack och flyttar till USA.Häcken är otroligt besvikna, och det kan man förstå.Men vi pratar inte om något svek – utan en karriär som alla andra.
Mora slår tillbaka: Det är helt absurt
Sex stycken hockeyallsvenska klubbar har markerat hårt mot SHL och svenska hockeyförbundet.Nu har Moras klubbdirektör Peter Hermodsson rutit ifrån i debatten.– Att bli kallad hycklare är helt absurt, säger Hermodsson till Aftonbladet.

Sverige tar jättekliv på världsrankingen

Sveriges herrlandslag avancerar på Internationella fotbollsförbundet Fifas världsrankning efter playoff-segern mot Italien i VM-kvalet.Förbundskaptenen Janne Anderssons lag samlade ihop flest poäng av samtliga länder under det senaste landslagsfönstret och klättrar från 25:e till 18:e plats på listan.
Åkarna i hemligt möte – är trötta på Northug
RUKA/STOCKHOLM. Petter Northug har ställt till med ännu en skandal inom norsk skidåkning.Nu har flera av hans lagkamrater sagt ifrån mot Northug i ett hemligt möte.– Det blir onödigt strul, säger Marit Björgen.
Läs mer om Marit Björgen och Northug.
Ilskan mot Stahre: Otroligt besvikna
Mikael Stahre lämnar Häcken för att träna MLS-laget San Jos Earthquakes.Det får GBG-laget att rasa – och nu hävdar Häcken att det Stahre gjort strider mot deras gemensamma avtal.– Vi är otroligt besvikna på hans beslut. Det sätter oss i en sits där vi en månad före säsongsstart står utan tränare, säger sportchef Sonny Karlsson i ett uttalande.
Läs mer om Häcken, Sonny Karlsson och Stahre.
Ryska protesten – efter dopingbråket
RUKA. Inne på stadionområdet springer ryssar i landslagskläder med västar där det står NO RUSSIA - NO GAMES.På västarna är bilder på de av IOK avstängda åkarna.Samtidigt vägrar två ryska landslagsåkare ställa upp på planerade förhör med IOK under torsdagen.– Vi är i en shit situation. Då får förhören vänta. Nu är det tävlingar som gäller, säger ryske tränare Markus Cramer.
Läs mer om IOK.
Ilskan mot Stahre: Otroligt besvikna
Mikael Stahre lämnar Häcken för att träna MLS-laget San Jos Earthquakes.Det får GBG-laget att rasa – och nu hävdar Häcken att det Stahre gjort strider mot deras gemensamma avtal.– Vi är otroligt besvikna på hans beslut. Det sätter oss i en sits där vi en månad före säsongsstart står utan tränare, säger Sonny Karlsson.
Läs mer om Häcken, Sonny Karlsson och Stahre.
SVT-profilen drabbad av cancer – hoppar av
Hans Chrunak är före detta SVT-expert och en av svensk simnings viktigaste profiler under modern tid.Nu har han drabbats av cancer.– Det är bara att försöka bita ihop och se hur länge man varar, säger Chrunak.
Läs mer om Chrunak.
Galna skrällen bäddade för miljonutdelningen på V86
Det blev miljonutdelning på V86 som avgjordes på två regntunga banor – Jägersro och Solvalla. Kvällens största skräll kom i V86-7 där det krävdes målfoto för att ge Rajah Press segern.- Äntligen hade vi lite tur, sa tränaren Björn Lindblom.
Mikael Stahre lämnar – snart klar för ny klubb
Mikael Stahre förde BK Häcken till en fjärdeplats i allsvenskan - men lämnar nu klubben efter bara en säsong.Enligt SportExpressens uppgifter är han detaljer från att presenteras som San Jos Eartquakes nya huvudtränare.MLS-klubben blir därmed 40-åringens tredje sejour som tränare utanför Skandinavien.
Läs mer om Skandinavien.
Ilskan mot Northug: Det är mobbning
Petter Northugs Instagramhån av sina landslagskamrater rör upp känslor i Norge.Adresseavisens krönikör Kjell Kroksäter menar att den norska stjärnan gått på tok för långt.Problemet i det här fallet är att Northug har gått till angrepp på sina överordnade att det är mobbning, skriver han.
Läs mer om Kjell Kroksäter och Northug.
Hela skidvärlden skrattar åt Norge
RUKA. När så till slut den allra sista Johaugdomen fallit trodde man förstås att lugnet skulle lägga sig över Norge.Haha.Skojade bara.I Norge är det aldrig stilla. Och börjar det mojna kan du vara säker på en sak: Då ordnar Norge en tyfon på alldeles egen hand.Som nu.
Andr Pops ersättare får vänta på debuten
RUKA. David Fjäll är Andr Pops ersättare i Vinterstudion.Men det kommer att dröja innan vi får se honom göra debut – och han kommer bara göra några få framträdanden i soffan.– Han är programledare tre helger i vinter, säger projektledaren Erika Christensen.
Några spelare är på väg att sätta rekord
Frölunda är det lag i SHL som ådrar sig flest tvåminutersutvisningar.Det vill tränare Roger Rönnberg sätta stopp på – och är tydlig med att spelare kan få konsekvenser.– Några av våra spelare tar väldigt många utvisningar, är på väg att sätta rekord, säger han.
Läs mer om Roger Rönnberg och SHL.
Ny poäng för LHC:s formstarka forward
Uppdrag: Att förvalta 1 000 kronor på spel.Start: 10 november 2017.Regler: Expressens spelexperter lägger varje dag ett spel på mellan 1 till 5 procentenheter av sin spelkassa på sitt favoritobjekt till rekommenderat odds.
V64 och DD: Spräcker segernollan?
Spelvärd: Eskil HellbergTorsdag 23 novemberV64 och Dagens dubbel, ÅbyBeräknat spelstopp: 19.25 (V64), 20.53 (DD)
Läs mer om ÅbyBeräknat.
Italienska storlaget har en passande uppgift
Dagens bästa spel 23 novemberSpelform: Oddset ChallengeSpelstopp: 21.05Spelexpert: Johan Meijer
Östersund är en motiverad favorit
Topptipset 23 novemberSpelstopp: 18.59Spelexpert: Johan Meijer
Zlatan sågas: Är skitsnack
Zlatan Ibrahimovic har gjort en osannolik comeback efter sin svåra skada.Men nu har svensken fått kritik från en av den brittiska fotbollsvärldens tyngsta röster, The Independents fotbollschef Miguel Delaney.
Läs mer om Miguel Delaney.