Dagens nyheter

Curry nobbar Vita huset

Basketstjärnan Stephen Curry kommer inte att besöka Vita huset om hans lag, nyblivna NBA-mästaren Golden State, får en inbjudan.
Läs mer om Vita.

Jag har verkligen lust att hoppa riktigt högt

Hon söker hela tiden den perfekta staven. Den som ska ta henne upp på de riktigt höga höjderna. På torsdagskvällen gör Angelica Bengtsson sin riktiga säsongsdebut vid Bislett games i Oslo. – Jag har verkligen lust att hoppa riktigt högt, säger hon.
Läs mer om Angelica Bengtsson, Bislett och Oslo.
Supermatchen blir av –Mayweather möter McGregor
Boxaren Floyd Mayweather skriver på Instagram att det är klart med en match mot MMA-stjärnan Conor McGregor. McGregor bekräftar nyheten på Twitter.
Blekt Sverige förlorade mot Montenegro
På pappret spelade det ingen roll. Men ett redan EM-klart Sverige kan inte vara nöjt med insatsen mot Montenegro som slutade med en ordentlig lektion i hur det kan gå till på Balkan – klar förlust med 24–28 (7–16).

Sjöström i VM-form – personligt rekord i frisim

Sarah Sjöström ligger långt före konkurrenterna inför VM i Budapest. Hon satte personligt rekord på 100 meter fritt och var långt före världsrekordhållaren Cate Campbell i Barcelona.
Vi ska ta ytor som vi vet skapar problem för motståndarna
Carlos Strandberg, Pawel Cibicki, Gustav Engvall och Joel Asoro. Alla vill de in i golden zone. – Det är en tuff konkurrenssituation, konstaterar Strandberg.
Federer föll i comebacken
Comebacken gick inte alls som världsfemman Roger Federer tänkt sig. Tennisstjärnan förlorade i första matchen i Stuttgarts grästurnering mot sin kompis Tommy Haas. Tysken vann med 2–6, 7–6, 6–4.
Läs mer om Roger Federer.
SOK hoppas fortfarande på OS – men stödet saknas
Sveriges olympiska kommitt vägrar att ge upp hoppet om ett OS i Stockholm. SOK hoppas att politikerna ska ändra sig sedan IOK beslutat att skjuta till mer pengar. – Jag är väldigt positiv, men det finns ingen politisk majoritet, tyvärr, säger finansborgarrådet Karin Wanngård (S).
Läs mer om IOK, Karin Wanngård och Stockholm.
Stor guide till US Open
På torsdagen drar US Open igång. Här är DN:s guide till den amerikanska golfmajorn.
Från timeout till världsetta – med Gretzkys hjälp
Golfens världsetta – en cool karaktär som slår längst på PGA-touren. Men Dustin Johnson har också fått mindre smickrande rubriker som inte handlat om golf. Amerikanen tog för tre år sedan timeout från allt tävlingsspel i sex månader, personliga utmaningar, sades det. I dag är Dustin DJ Johnson överlägsen världsetta och storfavorit i US Open.
Läs mer om Dustin DJ Johnson.
Ukraina stoppar rysk boxare från EM
Ukraina har förbjudit den ryske toppboxaren Georgyj Kusjitasjvilij från att åka in i landet och tävla i EM – eftersom han besökt Krim. Det rapporterar ukrainska gränsvakter. Kusjitasjvilij var en av nio personer från den ryska delegationen som hindrades. Beslutet fattades eftersom dessa nio personer olagligt har besökt Krim, sade Oleg Slobodyjan, gränsvakternas talesman.
SOK hoppas fortfarande på OS i Stockholm
Sveriges olympiska kommitt (SOK) vägrar att ge upp hoppet om ett vinter-OS och Paralympics i Stockholm. SOK hoppas att politikerna ska ändra sig sedan IOK beslutat att skjuta till mer pengar till arrangörerna. – Förutsättningarna har förändrats, säger SOK:s ordförande Hans Vestberg.
Läs mer om IOK och Stockholm.
Claeson och Sjöström blir sommarpratare
FN-pris nyligen. Snart också sommarpratare. Linna Claeson är en av fyra från sportens värld som får äran att sommarprata i Sveriges Radio i år. De andra är Sarah Sjöström, Roy Hodgson och Aron Andersson.
Svårare väg till OS för svenska medaljhoppet
Fäktningen får fler medaljer i nästa OS. Men det svenska förbundet fruktar att det kommer att göra kvalet ännu mer orättvist. Svenska hoppet Åsa Linde ser ut att få en betydligt svårare väg till Tokyo 2020. – Det är väldigt, väldigt bekymmersamt, säger generalsekreterare Pierre Thullberg.
Fler kvinnor i OS gynnar Sverige
OS blir mer jämställt än någonsin i Tokyo 2020. Det kan betyda fler medaljer för Sverige – där damerna är framgångsrika medan herrarna backar. – Det är bra utifrån den utveckling vi har haft, säger Peter Reinebo, verksamhetschef på SOK.
Läs mer om Peter Reinebo, SOK, Sverige och Tokyo.
Vi har visat att vi ska tillhöra toppen
Fem frågor till Kerim Mrabti inför fredagens premiär i U21-EM i fotboll mot England.
Läs mer om England och Kerim Mrabti.
Gulldn utsedd till Årets spelare
Landslagsstjärnan Isabelle Gulldn, till vardags i sitt rumänska klubblag Bukarest, tilldelas Svenska handbollförbundets utmärkelse Årets spelare.
Läs mer om Bukarest och Svenska.
Två nya segrar av Sarah Sjöström
Sarah Sjöström fortsätter att rada upp världstider i simtävlingarna i Mare Nostrum. I Barcelona vann hon 50 meter frisim på 23,96, en hundradel sämre än i Monte Carlo i helgen.
Handbollsdamerna klara för VM: Många kommer att ta kliv
Sverige rosades av publiken i Ystad. Hanna Blomstrand mös. – Jag är fruktansvärt glad. Tio på en tiogradig skala. Man drömmer alltid om att spela mästerskap. Och nu ska vi göra det i december. Det ska bli skitkul, sa Hanna Blomstrand, Lugispelaren som snart flyttar till Köpenhamn.
Fick foten överkörd – men Kristoffersson har hopp om Solvalla
Succmannen Johan Kristoffersson fick foten överkörd i helgen. Men hoppet lever om att ledaren i rallycross-VM kan köra STCC på Solvalla kommande helg. Han hade tur i oturen. – När bilen stod på foten såg jag hela säsongen försvinna, säger han.
Läs mer om Kristoffersson och Solvalla.
Stenson: Om du missar är du halvrökt
Erin Hills kan bli den längsta majorbanan någonsin, dessutom med en omdiskuterat tjock ruff. Golfstjärnorna kommer att sättas på svåra prov i US Open. – Om du missar är du halvrökt på rätt många ställen, säger Henrik Stenson.
Läs mer om Henrik Stenson.
Griezmann skriver på nytt kontrakt med Atltico
Atltico Madrid får behålla sin största stjärna. Franska forwarden Antoine Griezmann har skrivit på ett nytt kontrakt med den spanska fotbollsklubben, som sträcker sig över 2022.
Läs mer om Antoine Griezmann och Atltico.
Bosnic slutar i Södertälje Kings
Vedran Bosnic förde Södertälje Kings till fyra raka SM-guld, en svit som bröts i och med årets finalförlust mot BC Luleå.
Läs mer om SM-guld.
Golden State tog hem NBA-titeln
Tampa. Kevin Durant flyttade västerut för att bli mästare. I natt nådde han målet. Golden State slog Cleveland med 129–120 och vann NBA-titeln med 4–1 i matcher. Durant utsågs till finalens mest värdefulle spelare. – Jag är så lycklig att få vara en del av det här, säger Kevin Durant med NBA-trofn i handen.
Läs mer om Cleveland och Kevin Durant.
Femfaldig OS-mästare missar sim-VM
Den amerikanska simstjärnan och femfaldiga OS-guldmedaljören Missy Franklin missar VM i Budapest senare i sommar.