Dagens nyheter

Svenska tennissegrar i Miami

Läs mer om Miami.

Kalla skänker sina prispengar till Bris

Den psykiska ohälsan ökar bland barn och ungdomar. Skiddrottningen Charlotte Kalla vill vara med och stötta de som inte mår bra. – Vilket stort behov det finns, säger Kalla. Man måste våga lyfta luren, det finns råd att få.
Läs mer om Kalla.
Nilsson Lindelöf tar bänken med ro: Det är inga problem
Fyra raka starter. Sedan tre raka matcher på bänken. Victor Nilsson Lindelöfs tillvaro i Manchester United är en berg- och dalbana. Men det stör inte mittbacken inför VM. – Jag tränar hårt varje dag, och får jag chansen att spela så gör jag det. Det är inga problem, säger han.
Läs mer om Manchester United.
De ställde en Ica-kasse med kontanter på bordet
Den 18 maj 2017 stoppades den allsvenska matchen mellan IFK Göteborg och AIK efter att AIK:s målvakt Kenny Stamatopoulos berättat att han blivit kontaktad av matchfixare. Några veckor före AIK-avslöjandet träffade DN-reportern Jens Littorin och SVT:s Uppdrag Gransknings Magnus Svenungsson en annan av dem som blivit drabbad av matchfixningen i Sverige.
Läs mer om AIK, Ica-kasse och Sverige.

Svensk seger i reprisen på OS-finalen

Reprisen av OS-finalen i curling gick precis som det förra mötet. Sverige vann i VM över Sydkorea med 9–7.
Läs mer om OS-finalen och Sydkorea.
Det surrar av NHL-rykten efter ungdomskedjans succ
Succn i segermatchen mot Linköping var total. Djurgårdens ungdomskedja gjorde häften av målen och nu surrar det av NHL-rykten kring den unga trion. Alla är draftade av olika NHL-klubbar. – Vill de att man kommer är det svårt att säga nej, säger 19-årige Marcus Davidsson.
Läs mer om Linköping.
Hård kritik mot planeringen av rid-EM
Planen om ridsport-EM var för optimistisk och utan analys av de ekonomiska riskerna. Ledningen av projektet hade brister, från start till mål. Den hårda kritiken framförs i en granskning av EM-ekonomin som lades fram på måndagen.
Läs mer om EM-ekonomin.
OS-arenan kostade 100 miljoner per timme – nu rivs den
På söndagen avslutades Paralympics med fyrverkerier på den tjusiga Pyeongchang Olympic Stadium. Den nya arenan ska nu rivas. Allt för att undvika de vita elefanterna i en fattig sydkoreansk region.
Galante Carlström bäst i världen igen
För andra året i följd har Faluns Alexander Galante Carlström utsetts till världens bästa innebandyspelare.
Harlaut kör big air i X-Games i Oslo
Henrik Harlaut är den enda svensken som bjudits in till X-Games i Oslo i maj.
Läs mer om Oslo.
Stenson var i segerläge – slutade fyra
Henrik Stenson var i segerläge men slutade till sist fyra. Vann den anrika USA-tourtävlingen i golf på Bay Hill-banan utanför Orlando gjorde den flerfaldige majorvinnaren Rory McIlroy från Nordirland efter en fenomenal avslutning.
Cupderbyt framflyttat efter bengalrök
Svenska cupen-semifinalen mellan AIK och Djurgården på Friends arena i Solna fick avsparkstiden framflyttad med 50 minuter. Matchen är nu igång.
Läs mer om AIK, Djurgården och Solna.
AIK Basket flyttas ner i ettan
AIK Baskets damlag kommer inte att få spela i basketligan nästa säsong. Det har Svenska basketbollförbundet beslutat efter en granskning av klubbens ekonomi och organisation.
Läs mer om Svenska.
Oskarshamn vidare utan dramatik - nu väntar Leksand
Oskarshamns IK satt i förarsätet inför den sista omgången i Slutspelsserien i ishockey och visst stod smålänningarna pall för trycket. Nu väntar Leksand i playoff i bäst av tre matcher med start på tisdag.
Läs mer om Leksand och Slutspelsserien.
Doldisens målskytt när Växjö imponerade
En nyare stjärna mot en svensk klassiker i första slutspelsmötet någonsin lagen emellan. Brynäs satte stopp för många av Växjös vana målskyttar men missade när sjundebacken Oliver Bohm hittade läget och satte ett av målen när Växjö vann kvartsfinalens inledande match med 4–1.
Läs mer om Oliver Bohm och Växjö.
Djurgården överlägset – spelade ut Linköping
2-1 efter första perioden, 5-1 efter den andra, 6-1 efter den tredje. Djurgården spelade ut Linköping i den första kvartsfinalen inför ett fullsatt Hovet.
Läs mer om Hovet och Linköping.
Emil Jönsson: Jag grät före, under och efter loppet
FALUN. Vid mållinjen stod Teodor Peterson och väntade med champagne, och blivande frun Anna Haag med en puss. Emil Jönsson var förvånad över hur känslosamt hans sista världscuplopp blev. – Det var det sjukaste jag gjort, säger han.
Läs mer om Anna Haag och Teodor Peterson.
Halfvarsson: Jag har fått tillbaka energin
FALUN. Calle Halfvarsson slutade sjua i minitouren i Falun, och fick mycket att ta med sig efter en strulig säsong. – Jag har helt klart fått tillbaka energin i kroppen, säger han.
Läs mer om Falun.
Halfvarsson tappade i jaktstarten
Calle Halfvarsson lyckades inte hänga med när tåget gick i jaktstarten i Falun. Efter den fina insatsen i lördagens masstart blev det en sjunde plats i jaktstarten. Alexander Bolsjunov vann och Johannes Høsflot Klæbo slog Gunde Svans rekord.
Läs mer om Falun.
Hansdotter satsar vidare på storslalom: Åker bättre än tidigare
Åre. Frida Hansdotters slalomsäsong har varit fantastisk med ett OS-guld och åtta raka pallplatser. Men 32-åringen har även tagit ett kliv i storslalom. En disciplin hon nu fortsätter att satsa vidare på.
Läs mer om OS-guld.
Herrarnas jaktstart i Falun
Marit Björgen vann jaktstarten i Falun på söndagen. Charlotte Kalla blev bästa svenska på sjunde plats. I herrarnas 15 kilometer jaktstart tog ryssen Bolsjunov en överlägsen seger. Johannes Høsflot Klæbo tog hem den totala världscupen. Bäste svensk blev Calle Halfvarsson som åkte in på en sjundeplats.
Följ herrarnas jaktstart i Falun
Marit Björgen vann jaktstarten i Falun på söndagen. Charlotte Kalla blev bästa svenska på sjunde plats. Herrarna kör nu 15 kilometer jaktstart. Följ loppet direkt här nedan.
Läs mer om Falun.
Snart: Följ herrarnas jaktstart i Falun
Marit Björgen vann jaktstarten i Falun på söndagen. Charlotte Kalla blev bästa svenska på sjunde plats. Klockan 14 kör herrarna 15 kilometer jaktstart. Följ loppet direkt här nedan.
Läs mer om Falun.
Snart: Herrarnas sista lopp för säsongen
Marit Björgen vann jaktstarten i Falun på söndagen. Charlotte Kalla blev bästa svenska på sjunde plats. Klockan 14 kör herrarna 15 kilometer jaktstart. Följ loppet direkt här nedan.
Läs mer om Falun.
Lagkamraterna firade Anna Haag med klädkupp
FALUN. En hemlig raid på Ica Maxi och en rumpkupp på tävlingsdräkten. Så firade lagkamraterna firade Anna Haag i hennes sista lopp. För parhästen Charlotte Kalla har pensionsbeskedet väckt nya tankar. – När jag ringde Charlotte efter OS och berättade att Falun skulle bli min sista helg så var det faktiskt ett av de jobbigaste samtalen att göra, säger Haag.