Expressen

Stjärnans kritik: Köper det inte

LUBLIN/STOCKHOLM. Sveriges U21-landslag blev förnedrat mot Slovakien med 3-0.Pawel Cibicki offrades redan i halvtid av förbundskapten Håkan Ericsson – och var besviken efteråt.– Jag är besviken – jag köper inte att jag blev utbytt, säger Cibicki.

Det här var en mental kollaps

LUBLIN. Ett U21-landslag åkte till Polen för att försvara ett guld.Ett U21-landslag imploderade när det gällde som mest: Utspelat, utmanövrerat, utslaget.Från Polen tar vi bara med oss det som kommer eka längre än den här sommaren.Åk hem, bryt ihop, men kom tillbaka och kanna på.
Läs mer om Polen.
Sverige ute ur EM – så blir nya U21-landslaget
Sverige är ute ur EM i Polen –och därmed har Håkan Ericson gjort sin sista match som förbundskapten för U21-landslaget.Två oavgjorda matcher och en förlust räckte inte för avancemang – och nu splittras laget.Många i truppen blir för gamla, och samtidigt knackar en ny generation på dörren.SportExpressen har listat vad som händer nu med de som försvinner – och vilka talanger som kan bära laget i nästa kval.
Läs mer om Håkan Ericson och Polen.
Marcus Ericssons ilska mot ryktena
Svenske Marcus Ericsson får en ny chef i Sauber.Nu bryter formel 1-stjärnan tystnaden – och slår tillbaka mot uppgifterna om att en intern schism ska ligga bakom att stallchefen Monisha Kaltenborn lämnar.– Det är påhittat och respektlöst mot alla som jobbar i Sauber, säger Ericsson enligt Autosport.com.
Örebros ordförande avgår: Mår skitdåligt
Efter de ekonomiska fiaskoresultaten gör Örebro hockey förändringar.Revisorerna beviljar inte ansvarsfrihet för ordförande Ulf Gejhammar – som nu avgår och samtidigt anser att han har blivit förd bakom ljuset.– Jag mår skitdåligt över det här, säger Gejhammar till Nerikes Allehanda.
Läs mer om Gejhammar, Ulf Gejhammar och Örebro.
Jättetavla ger Sverige riktig mardrömsstart
Sverige fick en mardrömsstart mot Slovakien. Martin Chrien gav slovakerna ledningen i den 5:e minuten - efter att Anton Cajtoft stått för en riktig målvaktstavla.
Läs mer om Anton Cajtoft, Slovakien och Sverige.
Slovakiens hån mot Sverige inför mötet
Sverige ställs mot Slovakien i en direkt avgörande match i U21-EM. Inför matchen har Slovakien tryckt in ett självsäkert budskap på landslagskläderna - med texten: Victory.– Kolla in t-shirtarna - Slovakien går för segern, säger Kanal 5:s programledare Karin Frick.
Läs mer om Kanal, Karin Frick, Slovakien och Sverige.
Insekter invaderar planen inför Sveriges U21-match
Pawel Cibicki är en av Sveriges nyckelspelare i ödesmatchen mot Slovakien.Men stjärnan fick en mindre angenäm uppladdning – då han attackerades av insekter och tvingades slänga av sig tröjan.– Pawel Cibicki hade det lite stökigt på innerplan..., säger programledaren Karin Frick i Kanal 5.
Läs mer om Kanal, Karin Frick och Slovakien.Men.
Oro i Redhawks när Pantern kastas ut
IK Pantern kastas ut ur Hockeyallsvenskan.Beslutet drabbar även Malmö Redhawks som samarbetar tätt med klubben.– Nu kanske vi måste hitta något annat till några av våra spelare, säger Redhawks sportchef och vd Patrik Sylvegård.
Ilskan: De borde sättas i fängelse
Erik Karlsson fick inte Norris Trophy, priset som NHL:s bästa back, den gångna säsongen. I stället prisades Brent Burns – men nu höjs kritiska röster mot de röstande. De som inte hade Erik Karlsson på topp fem borde helt klart fängslas, skriver krönikören Ryan Lambert på Yahoo.
Läs mer om Erik Karlsson, Ryan Lambert och Yahoo.
Pantern överklagar mardrömsbeslutet
IK Pantern överklagar licensnämndens beslut att kasta ur klubben ur hockeyallsvenskan.IK Pantern yrkar att Svenska ishockeyförbundets appellationsnämnd omedelbart ska upphäva licensnämndens beslut och i stället besluta att bevilja IK Pantern licens för spel i hockeyallsvenskan, skriver man enligt TT i sin överklagan till förbundet.
Läs mer om Svenska.
Kvalkaoset: Malmö FF:s ödesmatch kan flyttas
Malmö FF Champions League-kvalar mot makedonska Vardar.Nu står det klart att bortamatchen den 18 juli kan flyttas – till ett helt annat land.FK Vardar lämnade under torsdagen in en ansökan om att spela matchen i serbiska Jagodina.
Läs mer om Jagodina och Vardar.Nu.
Sportchefen: Det är något internationellt över honom
Kingsley Sarfo presenterades som väntat av Malmö FF på torsdagen.Malmö FF:s sportchef Daniel Andersson var lyrisk över sitt nyförvärv.– Där är något internationellt över honom och hur han flyttar bollen, säger han.
Läs mer om Daniel Andersson och Malmö FF.
Svenska supportrarna hyllas – av polackerna
Flera tusen svenska supportrar har intagit Lublin under U21-EM i Polen.Nu hyllas de av stadens lokalbefolkning.– Jag tror att alla kommer att sakna de svenska supportrarna när de åker hem, säger hotellchefen Magorzata Gregua.
Läs mer om Lublin, Magorzata Gregua och Polen.Nu.
Så går Sverige vidare i U21-EM
I kväll möter Sverige Slovakien i den sista gruppspelsmachen i U21-EM. Avslutningen av gruppspelet kan bli en rejäl rysare när det gäller vilka som får spela vidare i EM.Här nedan har du alla förutsättningar.
Läs mer om Sverige och Sverige Slovakien.
Skapade storm - nu dömer han Sverige
LUBLIN/STOCHOLM. Först dömde han en tveksam straff till Real Madrid. Sen lämnade Jess Gil Manzano arenan med en påse – fylld med med Real-souvenirer. I kväll, fyra månader senare, dömer han Sveriges ödesmatch i U21-EM.
Tv-profilen fast i midsommartrafik
I dag vallfärdar många svenskar för att fira midsommar runtom i landet.En av dessa är Niklas Wikegård – men liksom många andra har tv-profilen fastnat i den tunga trafiken.– Det är en enorm kö. Herrejävlar, vilken start på midsommar, säger Niklas Wikegård på Instagram.
Läs mer om Instagram.
Bud inkomna – stjärnan kan lämna
Yoshimar Yotn, 27, har tidigare berättat för Kvällsposten att han vill lämna Malmö FF.Enligt uppgifter till Sportbladet har det nu kommit bud på spelaren som kan lämna redan i sommar.Både amerikanska och turkiska klubbar ska ha visat intresse.
Uppgifter: MFF nära snuva AIK på Bahoui
Malmö FF är enligt Aftonbladet på väg att snuva AIK på hemvändande Nabil Bahoui.Uppgifter som kommer direkt efter MFF:s värvning av Kingsley Sarfo.
AIK föll tungt mot FC Flora i Estland
AIK hade en tung eftermiddag i Estland.Den allsvenska seriefyran förlorade träningsmatchen mot FC Flora med 2-0.Detta sedan de grönklädda gjort två mål på kort tid i den andra halvleken.
Läs mer om Estland och Estland.Den.
Succspelaren är klar för Malmö FF
Kingsley Sarfo är klar för spel i Malmö FF.– Jag hoppas kunna hjälpa Malmö till stora framgångar, säger han på en presskonferens.Och nu kan en sommar med stora förändringar vänta för Malmö.
Läs mer om Malmö, Malmö FF och Malmö.