Toppnyheter

Kroppar hittade på Mont Blanc – efter över 20 år

Kropparna av tre bergsklättrare har hittats på Alpernas högsta berg Mont Blanc.De tros ha omkommit för över 20 år sedan, skriver The Guardian.

Lagom är årets hetaste trendord

Det danska mysordet hygge har fått ge vika för lagom. Ett ord som i dagens stressiga värld uppnår en strålande framgång internationellt.Det konstaterar både BBC, Vogue och Elle.–I en värld av konstraster och kontrasterande råd, så träffar lagom mitten, säger psykologen Niels Ek till BBC.
Läs mer om BBC, Elle.I och Vogue.
Nya uppgifter om Trumps kopplingar till Ryssland
Trumps eventuella kopplingar till Ryssland blir mer och mer besvärande.Nu avslöjar CNN att en medhjälpare till presidenten förra året försökte ordna ett möte mellan Trump-kampanjens tjänstemän och Rysslands president Vladimir Putin.
Läs mer om CNN, Ryssland och Vladimir Putin.
Larmet: Fler än IS ligger bakom slakten i Raqqa
Det är mörkast före gryningen, heter det.Det gäller definitivt för de civila som sitter fast i Raqqa.Skräcktiden under IS är på väg mot sitt slut med det är en brutal slutstrid som pågår om Raqqa.De civila som lyckas undkomma IS terror, riskerar dödas av artilleri och flygattacker.Amnesty International dokumenterar deras lidande och berättelser i en färsk rapport.

Över tusen vilseledande eller falska påståenden av Trump

Donald Trump har krossat tusenvallen – när det gäller falska eller vilseledande påståenden.Den inträffade i början av augusti, och nu är den amerikanske presidenten uppe i 1057.Det skriver Washington Post som räknat sedan Trump tillträdde på sin post.
Läs mer om Trump och Washington Post.
Charlottesville täcker över flera sydstatsmonument
Heather Heyer dog när en man körde på henne då hon protesterade mot ett högerextremistiskt fackeltåg i Charlottesville.Nu täcks två sydstatsmonument i Charlottesville över för att hedra henne.
Åtal väntar för två äggtjuvar i fjällen
I över tio år har de plockat ägg från sällsynta fågelarter i den svenska fjällkedjan. Nu väntar åtal för de misstänkta.–Allt är inte slutredovisat än, men det handlar om över fyrtio olika händelser. Sedan utredningen började har det bara växt och växt, säger miljöåklagare Christer Jarlås till Arbetarbladet.
Läs mer om Arbetarbladet.
Fångade in en tioårig flicka – man greps för ofredande
En man som antastade en tioårig flicka i småländska Lidhult greps på onsdagskvällen för sexuellt ofredande.Han högg tag i flickan när hon gick genom ett skogsparti på väg till fotbollsträning – men hon lyckades slita sig och slå larm.– Vi hade ett mycket stort polispådrag, säger inre befäl Ingela Hessbo vid polisen i Kristianstad.
Riskfyllt att stå mycket på jobbet
Män som står eller går mer än sex timmar om dagen på jobbet löper större risk än andra att behöva opereras för ljumskbråck.
Rysslands ambassör i Sudan har hittats död
Rysslands ambassadör i Sudan har hittats död.Mirgayas Shirinskij hittades i simbassängen i sitt resident i huvudstaden Khartum, skriver TT.
Läs mer om Khartum och Sudan.
Två bilar i krock – risk för köer
Två bilar har krockat på Årstalänken.– Vid första anblicken är det inga allvarliga skador, säger Niklas Mattsson vid polisen.
Läs mer om Årstalänken.
Stämningsfylld stund till minne av Kim Wall
Ett hundratal personer samlades på Östra stranden i Trelleborg på onsdagskvällen för att hedra den mördade Kim Wall.I solnedgången tände de ljus och satt en stund i tystnad och stillhet.
Hillary Clinton utmålar Trump som ett äckel
I utdrag ur Hillary Clintons kommande memoarer kan man läsa vad hon skulle gjort annorlunda i sin presidentkampanj, men också om hur det var att stå sida vid sida med Trump.–Han andades bokstavligen ner i min nacke. Mitt skin kröp, säger hon enligt The Guardian.
Läs mer om The Guardian, Trump och Trump.Han.
Lastbilchaufför gömde 100 kilo knark i lönnfack
I den slovenskregistrerade lastbilens lastutrymme låg förutom metalldelar knappt hundra kilo knark.En 37-årig man åtalas nu vid Malmö tingsrätt misstänkt för grov narkotikasmuggling.Enligt åklagaren visste lastbilschauffören om att knarket gömdes i ett lönnfack.
Läs mer om Malmö.
Hashtaggen fyller tio år
Brädgård, gärdsgård, stege, staket, fyrkant, vedstapel, haga, stockhög, grind, fyrtagg, nummertecken, pound, hash. Kärt barn har många namn.Men allra populärast på senare år har namnet hashtagg blivit, när symbolen kombineras med ett ämnesord. Nu fyller fenomenet tio år.
Stjärnförfattaren utsatt för avancerad hackerattack
Författaren Jonas Jonasson har utsatts för en hackerattack där någon försökt stjäla det ofullbordade manuset till hans uppföljare av succboken om Hundraåringen.Försöket gjordes med hjälp av en avancerad proxyserver där författaren skulle luras att skicka manuset till sin agent.– Det hade varit en katastrof om det kommit ut, säger Jonasson.Nu har hans IT-skydd stärkts kraftigt för att undvika nya försök.
Martina förföljd av okänd man – fick hjälp av en riktig hjälte
Martina, 27, blev förföljd av en okänd man på tåget.Hon bytte sittplats och råkade hamna bredvid en riktig hjälte som genast uppfattade den hotfulla situationen.– Jag är så oerhört tacksam för att det finns människor som Shivan, säger Martina som även hyllar sin räddare på Facebook.
Läs mer om Facebook, Martina och Shivan.
Rockkonsert evakueras efter terrorhot
En amerikansk rockkonsert har evakuerats i Rotterdam efter att polisen har fått in ett terrorhot, skriver Daily Mirror.
Läs mer om Daily Mirror och Rotterdam.
Trump: Historia och kultur så viktigt
Trump håller tal till i Reno, Nevada på onsdagen, bara ett dygn efter det omtalade talet i Arizona där han skyllde Charlottesville-kritiken på medierna.Under onsdagens tal fokuserar han på vikten av att uppskatta USA:s ursprung.–Historia och kultur är så viktigt, konstaterade han.
JUST NU: MC-förare till sjukhus efter singelolycka
En mc-förare har först till sjukhus efter att ha kört av på den så kallade Slingerbulten i södra Stockholm.– Det är en singelolycka. Men hur föraren mår vet jag inte i nuläget, säger Eva Nilsson vid polisen i Stockholm.
Rysk ex-ambassadör om spionanklagelser: Nonsens
Han rapporteras vara en av Rysslands toppspioner enligt amerikansk säkerhetstjänst och ska ha bland annat träffat Trumps svärson Jared Kushner under presidentvalskampanjen.I en exklusiv intervju med CNN nekar Rysslands tidigare USA-ambassadör Sergej Kisljak till spionanklagelserna.–Det är nonsens.
Läs mer om CNN och Jared Kushner.
Kvinna stal barnvagn med sovande bebis: Hade ingen
En kvinna döms till fängelse och utvisning efter att ha stulit en barnvagn – med ett barn i.I förhör berättar kvinnan att det inte var meningen att föra bort barnet.– Jag hade ingen barnvagn till min egen son, säger hon.
Man attackerad vid kyrkogård
En man har förts till sjukhus med stickskador, enligt polisen.Mannen attackerades vid en kyrkogård i Karlshamn.Ett område kring den misstänkta brottsplatsen är avspärrat.
Läs mer om Karlshamn.Ett.