Toppnyheter

TEDx kommer till Malmö i vår

I maj kommer konferensen TEDx till Malmö för första gången på sex år.En av föreläsarna är den syriske konstnären och HBTQ-aktivisten Alqumit Alhamad.– Det är höjdpunkten i mitt liv och på mitt hårda arbete.
Läs mer om Malmö och TEDx.

Tobbes jobbiga tid efter TV4:s succ

Torbjörn Tobbe Jonsson från I en annan del av Köping i TV4 fick problem efter uppmärksamheten i den populära dokumentärserien. Det framkommer under måndagens säsongspremiär av programmet. – Han tycker det är jättejobbigt, säger Linda Hammar och berättar att han lider av humörsvängningar.
Läs mer om Köping, Linda Hammar och TV4.
Stenhårda kritiken – mot succboendet
Fagersro i Viskafors utsågs till ett av landets bästa äldreboenden.Nu har flera rum stängts ner och en hel avdelning står tom.– Det är för jävligt, när man vet att det finns platser och det finns många som vill komma hit, säger Marie Stenberg, undersköterska.
Läs mer om Marie Stenberg.

Pence gav besked om Trump i Bryssel

BRYSSEL. Donald Trumps 25,3 miljoner twitterföljare är de som får veta först om medierna gör fel. Det var beskedet från vicepresident Mike Pence när han under måndagseftermiddagen svarade på frågor vid en presskonferens i Natohögkvarteret i Bryssel. Samtidigt hävdade Pence att Trump stöder en fri och oberoende press.
Giertta tappade kniven – och skadade foten
Lovisa Gierttas fot har sett bättre dagar. I dagarna tappade TV4- och C More-profilen en kniv och råkade skära upp ett blodigt jack. – Som tur var passade en ny granne på att kliva in för att hälsa just då, så jag kunde låna lite sårtejp av henne, säger Giertta.
Stjärnans vågade bilder – en pik
Kylie Minogue bröt förlovningen med Joshua Sasse för två veckor sedan – efter misstankar om otrohet. Nu visar pop-stjärnan upp sig för första gången sedan uppbrottet – ett sätt att visa exet vad han går miste om, uppger Daily Mail.
Läs mer om Daily Mail och Joshua Sasse.
Stort pådrag efter brand vid bankomat
På måndagseftermiddagen larmades räddningstjänsten till Brunnsparken i centrala Göteborg efter ett automatlarm från Länsförsäkringars lokaler.– Det har brunnit vid en bankomat, säger Lotta Molander, larm- och ledningsoperatör vid räddningstjänsten.
Trafik stillastående på E18 efter olycka i rondell
En trafikolycka har inträffat i en rondell i Rinkeby då två personbilar ska ha krockat. – En person ska ha klagat över nacksmärtor, säger Janne Gyllstedt, stationsbefäl vid polisen.
Läs mer om E18, Janne Gyllstedt och Rinkeby.
Filmarens tidigare skräckinslag om Sverige
I ett inslag från Fox News i september 2016 slår den amerikanska filmskaparen Ami Horowitz fast att Sverige har blivit våldtäktshuvudstad i Europa. Det är alltså inte första gången han målar upp Sverige som skräckexempel.
Läs mer om Ami Horowitz, Europa och Sverige.
JUST NU: Bil av vägen på E22
En person har först till sjukhus efter att en bil kört av vägen på E22.Olyckan orsakade stora trafikstörningar, nu rapporteras dock en körfält vara öppet.– Det är en fil där det flyter på lite sakta. En person har lastats för att föras till sjukhus, säger Åsa Emanuelsson på polisens ledningscentral.
Läs mer om E22 och Åsa Emanuelsson.
Orm hittades i feburari: Trodde det var en pinne
Det var ett tidigt vårtecken som mötte Erika Dahlstrand och hennes familj när de kom hem från pulkabacken. Framför dem låg nämligen en livs levande orm i snön. – Det är helt sjukt, en orm mitt i vintern, säger Erika Dahlstrand.
Läs mer om Erika Dahlstrand.
Här vänder ministrarna slöjbråket till ett hattbråk
När du trodde att debatten om slöjan var över - blåser regeringens kvinnliga ministrar upp en hattstorm. Vad tycker Björklund om att kvinnliga statsråd måste ha hatt på sig vid statsbesök?, skriver finansminister Magdalena Andersson i ett inlägg. – Jag skäms över regeringens kvinnliga ministrar, bedrövligt att jämföra hatt med slöja, säger Gulan Avci, ordförande för Liberala Kvinnor. – Att käbbla om hattar för inte feminismen framåt, menar Moderatledaren Anna Kinberg Batra.
Många kan ha falska skulder hos fogden
Kronofogden har polisanmält flera bolag för misstänkt bedrägeri.Bolagen misstänks ha använt sig av Kronofogden för att driva in falska skulder, skriver SR Ekot.– Det känns fruktansvärt. Jag vill inte ha mer skulder än jag redan har. Som inte heller är mina, säger en av dem som drabbats.
Läs mer om Kronofogden.
Hannes Holm svarar efter kritiken
Rolf Lassgård får inte representera En man som heter Ove på Oscarsgalan, ett beslut skådespelaren kritiserat. Filmens fyra biljetter till galan går till två producenter, Hannes Holm och hans hustru –nu svarar Holm på kritiken. – Jag känner det inte som att jag tar med min fru, säger Holm till Aftonbladet.
Läs mer om Aftonbladet, Holm, Oscarsgalan och Ove.
Blandade kebabsås – med en borrmaskin
Vid en kontroll på en pizzeria i Falköping upptäckte miljönämnden att restaurangen blandade såser med en borrmaskin från Biltema.– Det är inte lämpligt, säger handläggaren Anna Klostergård.Dessutom var fläktarna tilltäppta av fett och kylen kryllade av bakterier - restaurangen måste nu måste åtgärda bristerna för att slippa vite på tusentals kronor.
Donald Trump till ny twitterattack
Donald Trump kommenterar nu återigen medierapporteringen från helgen. Bluffmedierna försöker säga att storskalig invandring till Sverige fungerar bra skriver han på Twitter.
Läs mer om Sverige och Twitter.
Advokater i storbråk på flyg – om armstödet
Vad är det viktigaste när man är på flygresa? Att få ha armstödet i fred, förstås. Det tyckte i alla fall både mannen och kvinnan som tvingades dela på ett. Kolla in deras stormiga storbråk.
Mona Sahlin erkänner brott
Mona Sahlin skrev osanna intyg till sin före detta livvakt.Nu erkänner den tidigare S-toppen brott i utredningen som pågår mot henne. – Hon underkastar sig ett strafföreläggande. Det betyder att hennes avsikt inte varit att tillskansa sig något eller andra fördelar., säger hennes advokat Claes Borgström till Dagens Nyheter.
Läs mer om S-toppen.
Cyklist påkörd av smitare
En cyklist blev vid 15-tiden påkörd av en bilist i Malmö.Bilisten smet från platsen, enligt polisen.– Det ska vara en cyklist som är skadad, säger Annan Göransson på polisens ledningscentral.