Toppnyheter

En till sjukhus efter singelkrock i Karlskrona

En person har förts till sjukhus efter en olycka i Karlskrona.Larmet kom in till polisen vid 21.27 på söndagen.
Läs mer om Karlskrona och Karlskrona.Larmet.

Väderbeskedet: Vi får nog stå ut ett tag till

Efter regn kommer solsken – men ingen högsommarvärme. Den som vill maxa solchanserna i nästa vecka bör söka sig till södra Norrlandskusten, men inte ens där blir det riktigt varmt. – Vi får nog stå ut med det här växlingsrika och lite svalare vädret ett tag till, säger Johan Groth, meteorolog.PROGNOS: Så blir vädret där du bor.
Läs mer om Johan Groth och Norrlandskusten.
Drömmen i uppfyllelse – Carl Henrik är äntligen spårvagnsförare
Redan som 13-åring hade Carl Henrik Linder åkt spårvagn i ett 50-tal städer.Som 21-åring är han lika entusiastisk – men nu även ett proffs.
Emilias gåva på 600 000 ska betalas ut efter 26 år
Hattmodisten Emilia Persson testamenterade hela sin kvarlåtenskap till de äldre på ålderdomshemmet.Men i 26 år vägrade kommunen betala ut mer än räntan på pengarna.Nu har länsstyrelsen slagit fast att det var fel och att hela summan ska fram i ljuset.

Polisinsats i Sandviken efter möjligt vapenbrott

Strax efter klockan 19 på söndagskvällen fick polisen ett larm om att två personer setts med ett skjutvapen i centrala Sandviken – och en omfattande sökinsats drog igång.– Vi har inlett en förundersökning om grovt vapenbrott, säger Johan Lindn, RLC-befäl vid polisen.
Läs mer om Johan Lindn och Sandviken.
Arbogakvinnans mamma tvingades bort från Sverige
Arbogakvinnans mamma har tvingats leva utomlands på grund av en så stark hotbild från dottern och hennes nätverk att polisen inte kunnat garantera hennes säkerhet i Sverige.– Hon har levt med ovissheten om att någonsin kunna återvända till Sverige, säger hennes advokat Susanna Cleve.Mamman är övertygad om att hennes dotter ligger bakom dödsattacken i sommarstugan.
Läs mer om Susanna Cleve.Mamman och Sverige.
Ivanka Trump anklagas för plagiat – tvingas vittna
Ivanka Trump ska vittna i rätten efter att hennes företag anklagats för att ha plagierat skodesigner, enligt CNN.Ett italienskt designföretag anser att presidentdottern imiterat flera skomodeller.
Gudrun, 93, utsatt för pengabluff på boendet
På kort tid har Gudrun Ulander, 93, blivit utsatt för två stölder på äldreboendet.Först tog någon 300 kronor ur hennes plånbok.Dagen efter hade även de sista slantarna försvunnit – och bytts ut mot ogiltiga sedlar.– Det känns som att man inte kan lita på någon tyvärr, säger Gudrun Ulander till VLT som först skrev om händelsen.
Läs mer om Gudrun Ulander och VLT.
Personbil voltade av vägen – föraren misstänks för rattfylla
En personbil var på söndagskvällen inblandad i en singelolycka utanför Ulricehamn.Bilen ska av oklar anledning ha kört av vägen och voltat –föraren är medtagen misstänkt för rattfylleri.– Det var fyra män i bilen som inte ville ha dit polisen, då åkte vi definitivt dit, säger Johan Josarp, vakthavande befäl vid polisen i region Väst.
Moped och lastbil i olycka – en till sjukhus
En moped och en lastbil var inblandade i en olycka på E45 i närheten av Mellerud på söndagskvällen.Mopedföraren ska ha förts till sjukhus.– Han har åkt med ambulansen för kontroll av sin arm, säger Peter Gustafsson, inre befäl vid räddningstjänsten i Norra Älvsborg.
Arrangören om vädret: Inget som påverkar
Ömsom sol, ömsom spöregn och kraftig vind.Det var vad Coldplay och fansen möttes av utanför Ullevi när konserten började närma sig.Men trots det oregelbundna vädret var det glada miner i köerna och arrangörerna var inte oroliga.– För att ställa in en spelning krävs det extraordinärt kasst väder. Det ska i princip till ett riktigt jäkla armageddon. Vi är inte ens nära något sådant i dag, säger Joakim Skoglund, press och marknadsansvarig på Luger.
Skräckflygningen filmades – hela planet börjar skaka
Först hördes en smäll från planets vänstra sida.Sekunderna senare började hela kabinen att skaka kraftigt.De 359 passagerarna ombord på Air Asias flyg svävade mellan hopp och förtvivlan i över en timme innan planet kunde nödlanda.– En i besättningen sa jag hoppas att ni alla ber en bön, säger passageraren Sophie Nicolas till ABC.
Läs mer om ABC.
M-ledningen: SD-uttalandet är inskränkt och rasistiskt
M-ledningen går till frontalangrepp på SD:s partisekreterare Richard Jomshof. De kallar hans uttalande om en lokal M-politiker för rasistiskt, inskränkt och odemokratiskt. Men incidenten påverkar inte M:s politik gentemot SD, säger de.Samtidigt säger Jomshof till SvD:– Det är möjligt att jag uttryckte mig i affekt.
JUST NU: Stort bilgarage brinner för fullt i Malmö
Ett parkeringsgarage i Malmö står i full brand.Vid 19-tiden kämpade tre brandstationer på platsen med att begränsa skadorna.– Det ska brinna för fullt i garaget, säger Mats Streer, inre befäl vid räddningstjänsten Syd.
Läs mer om Malmö och Syd.
Spöregnet stoppade inte fansen utanför Ullevi
Att det spöregnade på både Johan Larsson och Roderick Ljungberg spelade mindre roll.I kön på vägen in till deras första Coldplay konsert var det inte mycket som kunde slå ner deras humör.– Vädret är lite dassigt, så är det. Men det är ju Göteborg så man andas och lever det just nu, säger Roderick Ljungberg.
Hanna hyrde ut till diplomat – som vägrar flytta: Började hota oss med stor skada
Hanna Emami hyrde ut sin lägenhet till Libanons tillförordnade ambassadör Aline Younes i mars.Sedan dess har ett infekterat bråk blossat upp och ambassadören har vägrat att flytta. Bråket har nu hamnat på såväl svenska som libanesiska UD:s bord.I möte med hyresvärden har Aline Younes uppfattats som hotfull av Hanna Emami, då hon informerat om sin diplomatiska immunitet.Jag kan använda den för att orsaka stor skada, säger Aline Younes i en inspelning som Expressen har tagit del av.
Läs mer om Expressen och Hanna Emami.
JUST NU: En skadad efter skottlossning
En man har hittats skadad efter skottlossning i Landskrona.Flera personer larmade om skottlossning på platsen.
Läs mer om Landskrona.Flera.
Livs förkylning var ovanlig blodcancer
Liv, 2, har behandlats färdigt för sin ovanliga blodcancer.Risken för återfall i sjukdomen är stor – men så långt har varje återbesök varit en seger för lilla Liv och hennes familj.– Vi oroar oss jättemycket fortfarande, det är omöjligt att komma ifrån. Men det känns viktigt att visa andra drabbade att det inte alltid behöver sluta på värsta tänkbara sätt, säger Livs mamma Sabina Söderlind.
Läs mer om Liv och Sabina Söderlind.
Hästekipage har vält – räddningstjänsten är på väg
Räddningstjänsten i östra Kronoberg är på väg till en olycksplats.Det är en häst och vagn som vält – och hästen ska ligga upp och ner, enligt larmet.– Våra styrkor är inte framme på platsen ännu, säger larmoperatören i östra Kronoberg.
Läs mer om Kronoberg.
Polis stoppar prideparad i Turkiet
Turkisk polis stoppar en prideparad i Istanbul.Polisen ska ha skjutit gummikulor för att skingra paraden, rapporterar AFP.
Läs mer om AFP, Istanbul.Polisen och Turkiet.