Toppnyheter

Man svårt knivskuren i bråk i södra Stockholm

En man har skurits svårt i samband med ett bråk i en bostad i Farsta strand i Stockholm. – Det är en ordentlig skada, men inte livshotande, säger Carina Skagerlind vid Stockholmspolisen. Gärningspersonen är på fri fot.
JUST NU: Fotbollsmatch urartade i misshandel
Flera polispatruller larmades på söndagen till Landskrona idrottsplats efter larm om att bråk urbrutit mellan spelare på plan.Flera ur publiken ska sedan ha lagt sig i bråket.– En person har förts med ambulans till sjukhus. 20-30 personer deltog i bråket, säger Fredrik Bratt vid polisens ledningscentral.
Läs mer om Fredrik Bratt och Landskrona.
Nordkoreas ordkrig mot USA trappas upp
Ordkriget mellan USA och Nordkorea trappas upp. Nu hotar Nordkorea med att skjuta ner en amerikansk atomubåt i sydkoreanskt vatten.
Läs mer om Nordkorea och USA.
Polis får asfaltsläggare att plocka upp skräpet
Männen i en skåpbil med irländska skyltar dumpade en massa bråte i Barkarby i norra Stockholm. Men ett uppmärksamt vittne ringde polisen och följde efter männen som sedan tvingades åka tillbaka till platsen och städa upp efter sig – övervakade av polis. – Det är väl ingen högoddsare att det handlar om så kallade asfaltsläggare, uppger Sven-Erik Olsson, presstalesman vid Stockholmspolisen.
Beatrice Ask: Placera avvisade på anstalter
Förra justitieministern Beatrice Ask är upprörd efter Kvällspostens avslöjande att Migrationsverket släppt ut kriminella personer som tagits i förvar i väntan på utvisning.– Det är otillständigt. Vi kan inte ha det på det viset, säger hon.Beatrice Ask föreslår att platsbristen på landets förvar löses genom att kriminalvården öppnar upp sina anläggningar. Dessutom vill hon omedelbart etablera ytterligare hundra platser för Migrationsverket.
Strålande sol och uppåt 20+ väntas
Glöm blötsnö, glöm stormvindar, göm vinterkläder: Västsverige har kanonväder på gång.Veckan som kommer blir en riktig solfest i så gott som hela landet.– Ett högtryck växer sig allt starkare över nästan hela södra Skandinavien. Det väntar en väldigt fin vecka i Västsverige, spår Roar Teigen, vakthavande meteorolog vid väderinstitutet Storm Geo.
Man körde ner i grop – blev fast i över en timme
En 87-årig man har förts till sjukhus – efter att ha kört ner i en tre meter djup grop med sin permobil. Händelsen ska ha inträffat vid ett vägbygge och polisen ska utreda olyckan. – Det kommer att göras en anmälan om vållande till kroppsskada, säger Magnus Wall vid polisen.
Biträde jagade iväg beväpnade rånare
Två maskerade och beväpnade rånare slog till mot en närbutik i Göteborg mitt under söndagen.Men tjuvarna fick fly utan något byte efter kassapersonalens rådiga ingripande.– Han puttade undan en av dem när han förstod vad som höll på att hända, berättar butiksägaren.
Läs mer om Göteborg.
Uppgifter: Polis söker kvinna i Maddie-fallet
Scotland Yard söker efter en kvinna i fallet Maddie, enligt Sunday Express. Enligt källor till tidningen kan kvinnan vara en nyckelperson i bortförandet av Madeleine McCann – och man påstås vara nära att nå henne.
En död i villabrand i Ludvika
Läs mer om Ludvika.
Larm om brand i lägenhet – räddningsjänsten på väg
Polis, ambulans och räddningstjänst har larmats till en brand i ett flerfamiljshus.Enligt larmet ska det brinna i köket.
En person död i villabrand i Ludvika
En person har omkommit i en villabrand i Ludvika, rapporterar DT.
Läs mer om Ludvika.
Maddies mamma köper fortfarande presenter
Tio års sökande utan framgång. Onsdag i nästa vecka markerar ett decennium sedan den då treåriga Madeleine McCann försvann spårlöst i samband med en familjesemester i Portugal. Men hoppet har inte övergivit hennes föräldrar. – Mitt hopp om att Madeleine är där ute är inte mindre än vad det var för snart tio år sedan, säger mamma Kate i en exklusiv intervju med BBC.
Svensk golfprofil avled trots dramatisk insats
Den tidigare professionella golfspelaren Thomas Pagden, 52, var känd för svenska turister i thailändska Hua Hin.För en vecka sedan kollapsade han på sin egen restaurang och i fredags förklarades han död på sjukhuset. – Det är väldigt sorgligt. Men vi fick tidigt reda på att hans liv inte skulle gå att rädda, säger systern Louise Pagden.
Läs mer om Hua Hin.För och Louise Pagden.
Brand i källare – rökdykare gick in i huset
En brand bröt på söndagen ut i källaren till ett flerfamiljshus.Rökdykare gick in för att kontrollera att ingen person fanns kvar i källaren.– Jag har inte fått några rapporter om personskador, säger Åsa Emanuelsson på polisens ledningscentral.
Läs mer om Åsa Emanuelsson.
S-högkvarteret utsatt för nazistiskt klotter
Ett hakkors har klottrats vid entrn till Socialdemokraternas partihögkvarter på Sveavägen i centrala Stockholm. Klottret togs bort efter ett par timmar – men flera socialdemokrater har reagerat kraftigt i sociala medier. – Jag tycker att det är förfärligt att nynazister springer omkring och attackerar demokratiska partier på det här sättet, säger Mikael Sundesten, politisk sekreterare för Socialdemokraterna.
Migrationsverket: Har ändrat våra rutiner
Under söndagen avslöjade Kvällsposten att personer med utvisningsbeslut - som omhändertagits av polis i februari - släppts på grund av platsbrist i myndighetens förvar.Nu hävdar Migrationsverket att rutinerna dock ändrats, sedan dess.– Sedan mars prioriterar vi polisens ärenden, säger avdelningschef Torbjörn Nyberg.
Tre fordon i krock i Södra länken
Tre fordon har krockat på Södra länken. Polis och räddningstjänst arbetar på platsen. – Det var inga personskador, säger Caroline Edström vid räddningstjänsten.
Läs mer om Caroline Edström och Södra.
Man död efter krasch med båt
En person har dött efter en krasch med ribbåt, skriver Fredrikstad Blad.Personen hittades i vattnet knappt tre mil väster om svenska gränsen.