Toppnyheter

Polisen utreder misstänkt våldtäkt

Polisen utreder en misstänkt våldtäkt som ska ha inträffat natten mot söndag.Våldtäkten ska ha inträffat utomhus i nordvästra delen av Osby.Ett område är avspärrat och har sökts igenom av tekniker.
Läs mer om Osby.Ett.

Så lever nazist-bödlarnas barn i dag

Deras fäder var historiens värsta krigsförbrytare. I dag är nazistledarna döda, men barnen lever vidare med deras gärningar: SS-chefen Heinrich Himmlers dotter för den nazistiska kampen vidare. Flygvapenchefen Hermann Görings dotter älskar sin pappa och vägrar att fördöma hans handlingar. Josef Mengeles son skyddade sin pappa när han gömde sig i Brasilien – i dag är sonen advokat och lever lyxliv. Expressen har kartlagt toppnazisternas barn och deras okända liv.
Läs mer om Brasilien.
Stökiga passagerare ombord tvingade ner Norwegianplan
Norwegianplanet från Köpenhamn skulle till Agadir i Marocko men fick gå ner redan i Frankrike på grund av stökiga passagerare.166 personer som skulle med planet tillbaka blev strandade i Marocko.– Passagerarna som uppträdde oacceptabelt har omhändertagits av polis, säger Charlotte Holmbergh Jacosson, informationschef på Norwegian.
Självkörande Volvo i krasch – Uber avbryter
Taxiföretaget Uber tar stoppat testet med självkörande bilar efter en olycka i USA. Det var en självkörande Volvo som kolliderade med en annan bil i Arizona, uppger BBC.
Läs mer om Arizona, BBC, USA, Uber och Volvo.
Fyra bilar i krock på E12
Läs mer om E12.
Fallskärmshopparen föll handlöst i marken
En olycka med en fallskärmshoppare inträffade vid 14-tiden på söndagen på Kristianstad Österlen Airport i Everöd utanför Kristianstad.Flera räddningsresurser skickades direkt till platsen. Hopparen klagade på ryggsmärtor och fördes omedelbart i ambulans till Centralsjukhuset i Kristianstad.
Nu är aprilvädret här: Man är alltid felklädd
Solen flödade över stora delar av Sverige på söndagen. Inga nya värmerekord men väldigt behagliga temperaturer på sina håll. Vid 14-tiden var Arvika varmast med 18,5 grader.
Läs mer om Arvika och Sverige.
Gustavs snabba insats räddade livet på Lisa
Gustav Andrn reagerade utan att tänka när hustrun Lisas hjärta stannade mitt under dottern utvecklingssamtal.Tillsammans med rektor och lärare höll de henne vid liv tills ambulans kom.– Jag vill berätta för hela världen hur viktigt det är att kunna HLR, jag är ett levande bevis på att det är livsviktigt, säger Lisa Andrn, 33.
Läs mer om HLR, Lisa Andrn och Lisa.
Bärgaren Rickard: Är så rädd varje dag
På några sekunder bränner tre bilar förbi – bara någon meter från bärgaren Rickard Parviainen, 35. Nu sprids en film på hans Facebooksida som visar hur farligt det är att arbeta på svenska vägar. – I nio fall av tio ser det ut så här tyvärr, säger Rickard Parviainen.
JUST NU: Larm om fallskärmsolycka
En olycka med en fallskärmshoppare ska ha inträffat vid Kristianstad Österlen Airport i Everöd utanför Kristianstad.SOS fick larm om händelsen klockan 14.14 på söndagen. Det finns i nuläget inga uppgifter om skadeläget.
Mysteriet med naziplanet löst – piloten identifierad
I den danska mossen hittades ett tyskt jaktplan från andra världskriget.Det var 14-årige Daniel Kristiansen som startade söket.Intill planet hittades den okände piloten kvarlevor.Nu är mannen identifierad.
Läs mer om Daniel Kristiansen.
Larm om rökutveckling efter misstänkt bus
Polis och räddningstjänst har larmats till en skola i Lund efter uppgifter om rökutveckling från taket.– Det finns information om att ungdomar smällt smällare på taket, säger Kim Hild vid polisens presstjänst.
Läs mer om Kim Hild och Lund.
Brand på virkesupplag – räddningstjänsten på plats
SOS larmar om att det brinner i en byggfirma i Sexdrega i Svenljunga kommun.– Vi är på plats med flera styrkor. Det brinner i ett virkesupplag och har lyckats begränsa begränsa branden, berättar Björn Christoffersson, inre befäl vid Räddningstjänsten i Södra Älvsborg.
Dussintals gripna vid ryska protester
MOSKVA. Stora protester emot korruption har hållits i flera ryska städer, och enligt uppgift så ska ett antal personer ha gripits, bland annat oppositionsledaren Aleksej Navalnyj. Demonstrationerna är bland de största offentliga uppvisningarna av folkligt missnöje sedan massprotesterna för drygt fem år sedan.
Läs mer om Aleksej Navalnyj.
Garagebrand har spridit sig till villa
En brand har brutit ut ett garage i Norsjö i Västerbotten. Branden har spridit sig vidare till bostadshuset.
Läs mer om Norsjö och Västerbotten.
Totalstopp på E10 efter olycka
Läs mer om E10.
En separation är som en amputation
Hon är oavbrutet glödhett aktuell, Ebba Witt-Brattström, vår, som hon själv säger, nationalfeminist. Och väldigt förtjust i män. Hon är med i tv:s Kontrapunkt, hon kommer till hösten med boken Kulturkvinnan. Hon har skrivit fyra böcker på tre år och Århundradets kärlekskrig, den som hämtat stoff från hennes äktenskap med författaren och akademiledamoten Horace Engdahl, har vållat mest rabalder.