Toppnyheter

Brand i lok

Räddningstjänsten larmades på måndagsmorgonen till Malmöcentral efter uppgifter om brand i ett lok.– De har släckt branden själva. Vi ska bara ner och se så att de har gjort det ordentligt, säger Paul Bjurehag, inre befäl vid Räddningstjänsten Syd.
Kvinna stal bil när ägaren tvättade ruta
En minst sagt våghalsig tjuv knyckte en bil på en bensinmack i Borlänge – mitt framför näsan på ägaren som stod utanför och tvättade rutorna, skriver Dalarnas-Tidningar.
Läs mer om Borlänge och Dalarnas-Tidningar.
Förslaget: Ett års karenstid för ministrar
Nu kan en karenstid för ministrar och statssekreterare som lämnar politiken införas. Max ett år måste man hålla sig borta innan man kan gå vidare till näringslivet, erfar SVT Nyheter. Under måndagen kommer utredningen att lämnas över.

Bilden på Ahmed skickas som hot

Bilder på den mördade Ahmed Obaid, 16, har skickats till gymnasielever med hotfulla budskap.Det berättar Marie Forslin, rektor på Kunskapsgymnasiet i Ekot.– De är rädda, de är jätterädda, säger rektorn om elevernas reaktioner.
Olycka på E 6
Två bilar har krockat på E 6 i höjd med Hofterup på måndagsmorgonen. Polis, räddningstjänst och ambulans är på väg.
Läs mer om Hofterup.
JUST NU: Lastbil våldsam brand
En lastbil står i brand vid en bensinstation i Jönköping, skriver Jönköpings-Posten.Dragbilen uppges vara helt övertänd.En person ska vara rökskadad.
Experten: Trump kopierar Putin
Läs mer om Putin.
Ryktet: Zuckerberg vill bli president i USA
Först företagaren Donald Trump. Nu: Mark Zuckerberg – eller? Amerikanska medier spekulerar i att Facebookgrundaren och mångmiljardären har presidentplaner i sikte, skriver Washington post.
Sju bilar i krock på E4:an
Läs mer om E4.an.
Två bilar i krock med samma älg – riksväg 40 avstängd
Först krockade en bil med en älg på riksväg 40.Strax efteråt körde ännu en bil in i samma älg.– Vägen är helt avstängd i riktning mot Göteborg, säger Hans Lippens, polisens presstalesman i region väst.Det är oklart om någon person skadats.
Läs mer om Göteborg.
Sexprylar mindre giftiga än barnleksaker
Sexleksaker innehåller betydligt mindre förbjudna kemikalier än vad som finns i leksaker för barn. Genomgången visar till och med att sexleksaksbranschen borde ses som föredömen för andra.
Kritiseras för jäv efter beslut om SOS Alarm
Ett nytt avtal med SOS Alarm godkändes av Västra Götalandsregionen – trots att det funnits missnöje med tjänsten.Med vid beslutet var regionstyrelsens ordförande Johnny Magnusson, M, som samtidigt sitter i SOS Alarms styrelse.Det avslöjar Sveriges Radios Kaliber i en granskning.
Tolv kroppar hittade på badort i Mexiko
Tolv kroppar, varav sju halshuggna och lemlästade, har hittats på badorten Manzanillo i västra Mexiko, rapporterar AFP.
Läs mer om AFP, Manzanillo och Mexiko.
Misstänkt för Märsta- mord gripen i Tyskland
Han har varit internationellt efterlyst - misstänkt för mordet på en kvinna i Märsta för en vecka sedan. På lördagskvällen greps den 24-årige mannen i Tyskland, erfar Expressen.
Greps med vapen i bilen
Polispatrullen misstänkte mannen för narkotikabrott och stannade bilen. Ingen narkotika hittades men däremot ett vapen.– Han hade ett hagelgevär i bilen, uppger Christer Nilsson, vakthavande befäl vid polisen i Kristianstad.
Experten: Så kan de kriminella stoppas
Om mammorna tidigt får hjälp och stöd kan samhället förhindra att barn blir till unga kriminella. Det visar internationell forskning.– En tonåring som blivit kriminell i 15–17-årsåldern är mycket svår att rädda, säger forskaren Jerzy Sarnecki.Brotten ger helt enkelt för mycket status och pengar.
Västsvensk slaktare hotade med att stycka flickvännen
Slaktaren från Västsverige ska ha sagt åt kvinnan som han menar sig haft ett jättemysigt förhållande med att hon skulle vara jävligt glad att hon lever.Sedan påstås han ha hotat att stycka henne i bitar och gräva ner henne i marken.– Jag vet precis hur jag ska göra, sa mannen enligt vad flickvännen vittnar om i förhör.Nu åtalas han för flera brott mot henne.
Läs mer om Västsverige.
Klart: De möts i Super Bowl
Läs mer om Super Bowl.
Stora problem på BB – risker för födande
Journalsystemet på Stockholms alla förlossningsmottagningar ligger nere för andra natten i rad, rapporterar Aftonbladet, vilket medför risker för både mamma och barn.
Läs mer om Aftonbladet.