Utrikes

Hanif Bali lämnar Moderaternas partistyrelse

Efter det senaste veckornas blåsväder går riksdagsledamoten Hanif Bali ut med att han lämnar Moderaternas partistyrelse.
Läs mer om Hanif Bali.
Wallström: Riggat val i Ryssland
Läs mer om Ryssland.

8 sjuka saker du behöver känna till om Kina

1. Bara 50 procent av befolkningen har tillgång till internet I Kina bor det cirka 1,4 miljarder människor.
Läs mer om I Kina och Kina.
Många fler laviner i Norge
Människor har orsakat fyra gånger så många laviner i Norge den här vintern jämfört med den förra. I söndagens oväder har flera personer räddats ur skred och flera stora vägar har stängts av.
Läs mer om Norge.
Wanja hittade barndomsvän på gatan - hjälpte honom bli nykter
Det finns personer på vår jord som verkligen brinner för att hjälpa andra människor. Och gör vår värld till en bättre plats. Ett praktexempel på en sådan person är Wanja Mwaura från Kenya.
Läs mer om Kenya och Wanja Mwaura.
Folkomröstning i Burundi den 17 maj
Läs mer om Burundi.
Ryssar i Sverige på valdagen: Alla röstar inte på Putin
Kön ringlade lång utanför ryska ambassaden på söndagseftermiddagen i ett soligt men vindpinat Stockholm. Många har lagt sina röster på Putin, men det finns också de som vill markera mot presidenten via valsedeln.
Läs mer om Putin, Stockholm och Sverige.
Frankrike: Röster från Krim ogiltiga
Frankrike kommer inte att godkänna den del av det ryska presidentvalet som äger rum på Krimhalvön, meddelar franska utrikesdepartementet som hänvisar till att Krim enligt folkrätten är ukrainskt område.
Läs mer om Krim och Krimhalvön.
Mnangagwa: Val i Zimbabwe i juli
Läs mer om Zimbabwe.
Putin har rånat oss – men han får min röst ändå
SvD i SIBIRIEN | En förutsägbar utgång säkrar Vladimir Putins seger i söndagens presidentval. Han innebär stabilitet, menar många väljare som SvD har talat med, oavsett om de stöttar honom eller inte. SvD rapporterar från en tidigare stängd stad i östra Sibirien.
Läs mer om Sibirien och SvD.
Snabbare offensiv än väntat i Afrin
Turkiets offensiv i Afrin har gått snabbare än vad många utomstående bedömare räknat med, enligt Paul Levin, chef för Institutet för Turkietstudier vid Stockholms universitet.
Internationella experter testar nervgiftet
London pekar österut mot Moskva, som i sin tur nekar i sten eller pekar i alla möjliga andra väderstreck. Nu ska Organisationen för förbud mot kemiska vapen (OPCW) skicka folk som tar prover för att analysera varifrån nervgiftet kom som användes i attacken i Salisbury.
Läs mer om Moskva, Organisationen och Salisbury.
Expert: Bevis för planering avgör ubåtsfallet
Allra viktigast för åklagaren i ubåtsfallet är att bevisa att Peter Madsen hade planerat att döda. Lyckas han med det så kan Madsens egna förklaringar läggas åt sidan, och då spelar det också mindre roll att dödsorsaken inte är exakt fastställd.
Läs mer om Peter Madsen.
Här får vita restaurangbesökare betala mer än dubbla priset
En restaurangägare i New Orleans vill öka medvetenheten kring den stora ekonomiska klyftan i sin hemstad. Därför måste vita restaurangsbesökare betala mer än andra besökare, skriver Indy100. 147 kronor mer.
Läs mer om Indy100.
Bakgrund: Putins väg mot makten
Med dagens ryska val säkrar Vladimir Putin sin makt för ytterligare en period, och knappt någon räknar med något annat än en seger för den sittande presidenten. I snart 20 år har den forne KGB-agenten haft ett avgörande inflytande över sitt land.
Läs mer om Vladimir Putin.
Kraftiga översvämningar i Kroatien
Läs mer om Kroatien.
Stärkt Putin till val – så tror experterna om politiken
Relationerna till väst kan försämras ytterligare, men troligen väntar inga nya militära aggressioner – samtidigt som Ryssland stärker försvarsmakten. Det tror experter om den ryska utrikespolitiken efter presidentvalet i dag, söndag – som Putin förutspås ta hem.
Läs mer om Putin och Ryssland.