SvD

Självmordsattacker i Pakistan

Läs mer om Pakistan.

Folklig seger med oklara följder i Armenien

Efter tio år vid makten gav Serzj Sargsian vika för folkets vilja. Beslutet att avgå är en framgång för oppositionen i Armenien – men frågan är om det räcker med att bara byta premiärminister för att uppnå förändring.
Läs mer om Armenien och Serzj Sargsian.
Känd mosk i Mosul ska återuppbyggas
Läs mer om Mosul.
Grönland går till val
På tisdagen öppnade vallokalerna på Grönland, där sju partier gör upp om regeringsmakten. En av valets hetaste frågor är den om eventuell självständighet från Danmark. Men hur en sådan skulle gå till rent praktiskt är inte klart.
Läs mer om Danmark och Grönland.
EU och FN samlar och skramlar för Syrien
Samtal och möten i dagarna två ska dra in nya miljardbelopp för att hjälpa civilbefolkningen i Syrien, hoppas EU och FN inför ännu en storkonferens om det krigshärjade landet.
Läs mer om Syrien.
Nicaragua på helspänn inför nya protester
Nicaraguas president Daniel Ortega står inför sin kanske värsta kris hittills. Det som började som demonstrationer mot en pensionsreform har utvecklats till en bred proteströrelse som kräver Ortegas avgång. Med 27 döda är spänningarna starka inför dagens fortsatta protester.
Läs mer om Daniel Ortega.
Detta vet vi om dådet i Toronto
Det här vet vi om måndagens attack i Toronto, Kanada.
Läs mer om Kanada och Toronto.
Skott mot asylboende i Danmark
Läs mer om Danmark.
Spionmisstänkt norrman fast i Ryssland – ber om hjälp
Norrmannen Frode Berg, som sitter häktad i Ryssland misstänkt för spionage, har erkänt att han vid upprepade tillfällen har rest till Ryssland på uppdrag av den norska underrättelsetjänsten. Han har aldrig bett om hemlig information, uppger hans försvarsadvokater.
Läs mer om Ryssland.
Var är mamma? Björnungar hittade i Bulgarien
Tre björnungar har räddats i Bulgarien efter att bybor sett dem irra omkring föräldralösa på en väg i Rodopibergen i landets södra delar.
Läs mer om Bulgarien och Rodopibergen.
Inga terrorkopplingar i Toronto
Läs mer om Toronto.
Macron och Trump grävde en grop ihop
Läs mer om Trump.