Åkesson

Paula Bielers mål: Ta över efter Åkesson

SD-toppen Paula Bieler jagar LO-kvinnornas röster och siktar högt, kanske mot den absoluta partitoppen, om Jimmie Åkesson lämnar.– Den dag han kliver av så beror det helt på hur läget är då, vilka personer som finns.Expressen träffade SD-ledamoten för en längre intervju om SD:s egna #metoo-skandal, utbrändheten, de interna maktstriderna, hatet från nazisterna och aborthotet: Man borde göra en abort i efterhand på dig.

Åkesson har ännu inte pratat med Wigh

SD-ledaren Jimmie Åkesson lovade träffa och prata med riksdagsledamoten Hanna Wigh som lämnade partiet efter att hon berättat om att en högt uppsatt partikamrat utsatt henne för sexuella övergrepp. Det har han inte gjort, säger Åkesson till TV4:s Nyhetsmorgon, och förklarar det med att hon varit otillgänglig, men Wigh själv känner inte igen den bilden.
Läs mer om Hanna Wigh, Wigh och Åkesson.

Åkesson har inte träffat Wigh – trots löfte

Partiledaren har tidigare lovat att träffa den avhoppade riksdagsledamoten Hanna Wigh efter att hon riktat anklagelser mot en högt uppsatt partimedlem som ska ha utsatt henne för ett sexuellt övergrepp. I en intervju med TV4:s Nyhetsmorgon berättar han varför det inte skett.– Jag har inte haft den möjligheten. För egen del hade jag säkert kunnat träffa henne, men hon har valt att efter det här föra någon slags kampanj mot partiet och anklagat mig för att ljuga.
Läs mer om Hanna Wigh och Wigh.
Åkesson: Hellre Stefan Löfven än Annie Lööf
Jimmie Åkessons väg till makten går via Moderaterna. Men något passivt stöd är inte aktuellt – och Åkesson utesluter inte att rösta på en S-budget. – Stefan Löfven har en avsevärt bättre invandringspolitik än Annie Lööf, säger han i en intervju med SvD.
Åkesson: Vi hotar deras maktposition
Skrämselpropaganda från ett vänsterliberalt etablissemang. Det svarar Jimmie Åkesson apropå förre Folkpartiledarens varning att Sverigedemokraterna är ett hot mot demokratin. Vi hotar deras maktposition, säger Åkesson.
Popmusik som Jimmie Åkesson kommer att älska
Low in high school är ett vidrigt haveri. Det första högerextremistiska konceptalbumet av en artist på den här nivån. Andres Lokko ger en mycket, mycket svag etta till Morrisseys nya album.
Läs mer om Jimmie Åkesson.
Jimmie Åkesson: Pavel Gamov är inte rysk spion
Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson om att tidigare riksdagsledamoten Pavel Gamov hoppar av efter anklagelserna.
Läs mer om Jimmie Åkesson och Pavel Gamov.
Åkesson: Pavel Gamov är ingen rysk spion
Den avhoppade SD-riksdagsmannen Pavel Gamov är ingen rysk spion. Det säger Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson till DN. Han tillbakavisar försvarsminister Peter Hultqvists anklagelse om att Gamov skulle utgöra en riskfaktor för Sverige.
Jimmie Åkesson: Oerhört sorgligt, en stor förlust
Sverigedemokraternas partiordförande Jimmie Åkesson har mottagit beskedet om Ian Wachtmeisters bortgång med sorg, säger han i ett sms till DN.
Läs mer om Jimmie Åkesson.
Näringslivsprofilen rådgivare åt Åkesson
Ian Wachtmeister, tidigare partiledare för Ny demokrati, har avlidit, 84 år gammal.
Läs mer om Åkesson.
Jimmie Åkesson om Wachtmeisters bortgång: Oerhört sorgligt, en stor förlust
Sverigedemokraternas partiordförande Jimmie Åkesson har mottagit beskedet om Ian Wachtmeisters bortgång med sorg, säger han i ett sms till DN.
Läs mer om Jimmie Åkesson.
Jimmie Åkesson: Funderade på att sluta
Jimmie Åkesson har funderat på att sluta som partiledare för Sverigedemokraterna. – När jag var sjukskriven var det lite upp och ner. Då funderade jag på om det var värt det, säger han till Expressen.
Åkesson övervägde att lämna som partiledare
I 12 år har Jimmie Åkesson varit partiledare för Sverigedemokraterna. Under de åren har både hot från meningsmotståndare och skandaler inom det egna partiet varit vardag, senast i form av riksdagsledamoten Pavel Gamovs (SD) skandalresa till Ryssland.Efter valkampanjen 2014 sjukskrevs Jimmie Åkesson på grund av stress.Nu är det mindre än ett år kvar till val igen och i en stor intervju med Expressen berättar han nu om när han övervägde att sluta.– Jag funderade på om det var värt det, säger han.
Regeringens järnvägsbygge är en halvmesyr
SLUTREPLIK DN Debatt 6/11. Det är den nuvarande regeringen som inte lyckats vårda det som kunde ha varit startskottet för nya stambanor. I stället har regeringen uppmuntrat Trafikverket att landa i den nuvarande slutsatsen, en halvmesyr, skriver Anders Åkesson (C).
Läs mer om Trafikverket.
Åkesson sågar Löfven: Han pratar bara strunt
Efter gårdagens partiledarduell i TV4 gick SD-ledaren Jimmie Åkesson till angrepp mot Stefan Löfven.Statsministern är svår att möta i debatter eftersom han inte bemöter sakfrågor, menar han.– Han pratar bara strunt. Han säger bara fula saker. Det är min upplevelse, sa Jimmie Åkesson.
Bistra fiender – men båda kan förlora mot Kristersson
Annie Lööf och Jimmie Åkesson var huvudattraktionen i TV4:s avslutande partiledardueller. De är ideologiska ärkefiender men har en sak gemensam – båda riskerar att krympa när Moderaterna har bytt partiledare.
Tittarna: Åkesson vinnare i partiledarduellen
SD-ledaren Jimmie Åkesson vann TV4:s partiledarduell i kväll, visar siffror från Expressen/Demoskop. 31 procent av tittarna tycker att han skötte sig mycket bra. – Det är kul att det jag har sagt har nått fram, säger Jimmie Åkesson om resultatet.
Läs mer om Jimmie Åkesson.
Annie Lööf vill inte förstatliga skolan
Förstatliga skolan.Det tycker Jimmie Åkesson (SD), Jonas Sjöstedt (V) och Jan Björklund (L).– Jag tror inte att en stor omorganisation skulle tjäna skolan, svarade dock Annie Lööf som säger nej till ett förstatligande.
Partiledarduell: Flyktingar är som du och jag, Jimmie
Flyktingpolitik var först på agendan när Jimmie Åkesson (SD) mötte Annie Lööf (C) i TV4. Här är SvD:s snabbguide till måndagskvällens partiledardebatt.
Lööfs attack mot Åkesson
I kvällens partiledarduell i TV4 attackerade Centerledaren Annie Lööf direkt SD-ledaren Jimmie Åkesson när det gällde flyktingfrågan.– Åkesson säger att han tar emot flyktingar om det blir krig i Danmark. Det är den stora skiljelinjen i svensk politik, sa Lööf.
Lööf och Åkesson debatterar flyktingpolitik
På måndagskvällen drabbar Annie Lööf (C) och Jimmie Åkesson i en partiledarduell i TV4. I den andra duellen möts Jonas Sjöstedt (V) och Jan Björklund (L)
Åkesson om Syrienbesöket: Jag tycker det var bra
Jimmie Åkesson kände inte till SD-ledamöternas syrienresa, där de bland annat träffade företrädare för Assad-regimen. Det säger partiledaren till DN. — Om man vill få grepp om flyktingsituationen är man mer eller mindre tvingad att ha möten också med regimen, säger han.
Läs mer om Assad-regimen och Syrienbesöket.