Åkesson

S-politiker om SD i Nacka: Deras åsiktsregistrering hör hemma i gamla Sovjet

SD i Nackas uthängning av 14 näthatsbekämpare på en sajt om grova våldtäkter säger mycket om kulturen inom Sverigedemokraterna, menar Khashayar Farmanbar, socialdemokratiskt oppositionsråd i Nacka. – Vad gör Jimmie Åkesson åt det här? Inget annat parti hade kommit undan med sådana tilltag, säger han och drar paralleller till totalitära stater.

Jimmie Åkessons nya anklagelse mot Löfven

SD-ledaren Jimmie Åkesson anklagar statsminister Stefan Löfven för att bagatellisera problemet med nazistorganisationen Nordiska motståndsrörelsen.– Det är uppenbart att Stefan Löfven sätter den partipolitiska agendan först, säger han till Expressen efter beskedet om att regeringen återigen utestänger SD från blocköverskridande samtal.
Moderaternas ISK-hot mot Magdalena Andersson
SD-ledaren Jimmie Åkesson vill stoppa regeringens skattehöjning på investeringssparkonton (ISK) och vill diskutera frågan med Moderaterna. M nobbar SD men pressar Magdalena Andersson, S, om ISK-beskattningen om S frångår budgetreglerna och kommer med ett indirekt hot. – Det kan inte vara så att alliansen står upp för strama regelverk i budgeten och S tar sig friheten att tillsammans med SD göra tvärtom, säger partiets ekonomiskpolitiske talesperson Ulf Kristersson.
Åkesson vill förbjuda nazistiska NMR
Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson vill utreda en kriminalisering av nazistiska Nordiska Motståndsrörelsen (NMR). Han vill också se över lagstiftningen, skriver Expressen. SD-ledaren säger vidare att NMR bör betraktas som en terroristorganisation.

Åkesson: Förbjud nazistorganisationer

SD-ledaren Jimmie Åkesson vill se över lagstiftningen och utreda en kriminalisering av nazistorganisationen Nordiska Motståndsrörelsen.Enligt Sverigedemokraternas partiledare är NMR att betrakta som en terrororganisation.
Alla i hela Sverige har anledning vara nöjda
Alla är vinnare på regeringens budget, enligt finansministern. – Jag tror att alla i hela Sverige har anledning att vara nöjda, säger Magdalena Andersson i Expressens politikmagasin Bara Politik som sänds klockan 19.00. Under kvällens direktsändning får hon svar på tal – av SD-ledaren Jimmie Åkesson.
Jimmie Åkesson vill stoppa regeringens skattehöjning
Sverigedemokraterna vill stoppa regeringens skattehöjning på investeringssparkonton och kapitalförsäkringar. Det säger nu partiledaren Jimmie Åkesson, som på onsdagskvällen medverkar i Expressens Bara Politik. –Jag träffar gärna Moderaterna för att diskutera frågan, säger han.
Läs mer om Jimmie Åkesson och Moderaterna.
Helikopter störtade ned i sjö – ligger upp och ned
En helikopter har kraschat i en sjö i Österåker norr om Stockholm.Helikoptern uppges ligga upp och ner i vattnet.En stor räddningsinsats pågår.– Helikoptern ligger 40-50 meter ut i vattnet. Den ska ligga upp-och-ned, säger Tobias Åkesson ledningsbefäl vid Storstockholms räddningstjänst.
Larm om helikopterhaveri
Ett larm har kommit in om ett helikopterhaveri i en sjö i Österåker utanför Stockholm.Helikoptern uppges ligga upp och ner i vattnet.Ett stort räddningspådrag är på väg.– Vi fick larm om att en helikopter gick ner i en sjö, säger Tobias Åkesson ledningsbefäl vid Storstockholms räddningstjänst.
Åkesson: Får reda ut vad det handlar om
Expressen och Expo har kartlagt kyrkopolitiker som engagerat sig i högerextrema grupper, attackerat Prideparaden, hyllat Hitler och skrivit om att släcka Mona Muslim.Nu kommenterar SD-topparna Jimmie Åkesson och Mattias Karlsson avslöjandet om flera av Sverigedemokraternas kandidater till kyrkovalet.– Om man på något sätt avvikit grovt från partiets värderingar eller på annat sätt har uppträtt omdömeslöst eller extremt på något vis så ska man inte företräda partiet, säger SD-ledaren.Men SD kommer inte att dra tillbaka någon kandidatur innan söndagens val.
Åkesson (SD): Alliansen är helt splittrad i dag
SD-ledaren Jimmie Åkesson tycker att det är bedrövligt att alliansen inte har kunnat hålla samma linje
Åkesson (SD): Alliansen är helt splittrad i dag
SD-ledaren Jimmie Åkesson tycker att det är bedrövligt att alliansen inte har kunnat hålla samma linje i fråga om en misstroendeförklaring mot försvarsminister Peter Hultqvist (S). - Jag är inte förvånad, säger han till DN.
Läs mer om Peter Hultqvist.
Helvetet för mig började med ett kontokort
Svenskarna köper kläder och elektronik som aldrig förr. Samtidigt drabbas allt fler av köpberoende med skulder och ångest som följd.Maria Åkesson, 41, konsumerade för att få guldkant i tillvaron och hamnade i ett missbruk med skulder på en miljon kronor.– Köpberoende är som vilken annan beroendesjukdom som helst, säger hon.
Så här fungerar en misstroendeförklaring mot statsministern
Sverigedemokraterna och Jimmie Åkesson kommer att lämna in en misstroendeförklaring mot statsminister Stefan Löfven, S.Tanken är att tvinga Löfven att avgå, efter IT-skandalen på Transportstyrelsen.Så här fungerar ett misstroendevotum i Sveriges riksdag.
SD väcker misstroende mot Löfven i morgon
På onsdag kommer Sverigedemokraterna att begära misstroendeförklaring mot statsminister Stefan Löfven.Detta eftersom han inte sparkat försvarsminister Peter Hultqvist, S. – Så fort kammaren sammanträder i morgon kommer vi väcka frågan om misstroendeförklaring mot statministern. Det pågår just nu en namninsamling, säger Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson till SVT Nyheter.
Åkesson väntar in alliansens besked
Det blir ingen misstroendeförklaring mot försvarsminister Peter Hultqvist (S) under riksmötets öppnande. Jimmie Åkesson (SD) väntar in allianspartiernas besked.
Läs mer om Peter Hultqvist.
Alliansens besked om Hultqvist dröjer
Tidigast i slutet på den här veckan kommer alliansens besked om det blir någon misstroendeförklaring mot försvarsminister Peter Hultqvist (S). Det stod klart på tisdagen i samband med riksdagsuppropet när Sverigedemokraternas ledare Jimmie Åkesson gav beskedet att han inväntar allianspartiernas besked. Frågan kommer att avgöras inom de närmaste dagarna, säger Liberalernas ledare Jan Björklund till DN.
Statsvetare om SD:s nya budgethot: Kan slå fel
Jimmie Åkesson vill ha större inflytande. Han hotar nu med att fälla en möjlig framtida alliansbudget. Men utspelet riskerar att missgynna partiet. – Allianspartierna kan drivas till ett blocköverskridande samarbete, säger statsvetaren Jonas Hinnfors.
Åkesson öppnar nu för att fälla Alliansen
I Expressen och Demoskops väljarbarometer får Sverigedemokraterna 18,1 procent av väljarstödet.Men i riksdagen undviks SD av de flesta partier och nu har partiledaren Jimmie Åkesson tröttnat på att sakna inflytande.– Jag utesluter inte att vi kommer att fälla en Alliansbudget, säger han till Aftonbladet.
Sverigedemokraterna utestängda från Fremskrittspartiets valvaka
Dörren är stängd för Sverigedemokraterna när högerpopulistiska Fremskrittspartiet håller valvaka i Oslo på måndag.– Det är ett parti som på många sätt inte påminner om oss, hävdar SD-ledaren Jimmie Åkesson, som på lördagskvällen medverkar i Expressens politikprogram Bara politik special – ett år före valet.
Jimmie Åkesson i debatt mot Ardalan Shekarabi
Regeringen och Vänsterpartiet är överens om ett vinsttak för privata välfärdsföretag inom skola och omsorg.Men förslaget har fått massiv kritik från både alliansen och Sverigedemokraterna.Nu debatterar civilminister Ardalan Shekarabi, S, och SD-ledaren Jimmie Åkesson frågan på torget i Uppsala.
Centerns krav för att regera med S
Hon säger inte bara bestämt nej till att dansa med Jimmie Åkesson.I nuläget säger Centerpartiet även nej till att samarbeta med Stefan Löfven.–Jag har stängt dörren till att Centerpartiet skulle bryta sig loss från alliansen och bilda en regering med Socialdemokraterna, säger Annie Lööf i Aftonbladet Morgon.
Åkesson: Tåget har gått för M
Kristersson måste välja mellan en liberal och en konservativ väg, säger Jimmie Åkesson till SVT, och ett konservativt vägval skulle kunna locka tillbaka väljare från SD, men det tåget har nog ändå gått. SD-ledarens uttalande är en reaktion till M:s partiledarkandidat Ulf Kristerssons besked om att några förhandlingar med SD inte kommer att bli aktuella.
Läs mer om Jimmie Åkesson och SVT.