Åkesson

Svart, svartare, svartast - en budgivning som SD alltid vinner

DN 18/1 2018. Gängkriminaliteten och skjutningarna dominerade partiledardebatten i riksdagen. Det är rimligt. Men risken är att andra frågor försvinner i valrörelsen. Och i tävlingen om att utmåla Sverige som katastrofområde är Jimmie Åkesson oslagbar.
Läs mer om Jimmie Åkesson och Sverige.

SD-politiker ville ha militär – redan för ett år sedan

Pontus Andersson, SD, gick ut redan för ett år sedan och ville sätta in militär vid oroligheter.Nu stöttar både Stefan Löfven och Jimmie Åkesson saken.– Det är märkligt att det svänger så snabbt, säger Pontus Andersson.
Löfven utesluter inte militär mot gängen
Retoriken kring hur man ska komma till rätta med gängskjutningarna och den ökade otryggheten var hård i riksdagsdebatten.Jimmie Åkesson förklarade krig mot den organiserade brottsligheten - och föreslog att militärer ska kunna sättas in i kampen för att stävja den – något som inte Stefan Löfven utesluter.– Det är inte min förstahandslösning. Vi har tillfört polisen resurser, vi skärper straffen och går på den ekonomiska brottsligheten. Om detta inte räcker så kommer vi att fortsätta, sa Stefan Löfven efter debatten.
Läs mer om Stefan Löfven.
Åkesson pressade Kristersson om flyktingtak
Jimmie Åkesson (SD) krävde besked i riksdagens partiledardebatt av M-ledaren Ulf Kristersson om hur många asylsökande Moderaterna anser att Sverige kan ta emot. – Ert svar är alltid: stäng världen ute, replikerade Ulf Kristersson.
Arlövsrevyn finslipar på 2017 års revy
Årets verkliga skrattarfest börjar ta form i Arlövs Teater. Två mediala seriefigurer i årets upplaga är Donald Trump och Jimmie Åkesson.– Det har tagit vår perukmakare Gun Dahlskog 14 dagar att få till Trumps frisyr, men nu sitter den säkert, säger Anders Aldgård, Arlövsrevyns regissör.
Löfven styr Sverige åt fel håll – Alliansen ser viljelöst på
Vi kan fortfarande vända den negativa samhällsutveckling som Sverige länge har haft. Men den rödgröna politiken lyckas inte åtgärda problemen samtidigt som Alliansen inte visat någon verklig oppositionsvilja, skriver Sverigedemokraternas ledare Jimmie Åkesson.
Olycka i tunnelbanan – person kan ha blivit påkörd
Räddningstjänsten har larmats till tunnelbanan – efter en misstänkt olycka där en person ska ha blivit påkörd.– Det har sprungit folk på spårområdet och när ett tåg passerade har något dunsat i tåget, säger Tobias Åkesson, ledningsoperatör.
Lägenhetsbrand i Stockholm - en skadad
Det har brunnit i en lägenhet på Sankt Göransgatan i Stockholm.En person uppges vara lindrigt skadad.– Vi har brutit upp dörren där, säger Tobias Åkesson, ledningsbefäl vid Storstockholms brandförsvar.
Ingmansons protest – vill inte till Sverige
Affärsmannen Emil Amir Ingmanson protesterar mot att bli utlämnad till Sverige.Varken han eller hans affärskompanjon, en 40-årig stockholmare, vill bli förda till Stockholm för att förhöras i PPM-härvan kring skandalbolaget Falcon Funds.– Båda motsätter sig utlämning, bekräftar chefsåklagare Anna Åkesson för Expressen.
Sanningen om Färjan-Håkans möte med Jimmie Åkesson
Många blev förvånade när en bild av Färjan-Håkan och Jimmie Åkesson dök upp i Instagram-flödet.Nu avslöjar Håkan Hallin sanningen om vänskapen med partiledaren.– Första gången kände jag inte igen honom. Men så sågs vi förra året på Almedalsveckan – sen sågs vi ju här nu också, säger han.
Åkesson fick nobben igen
Jimmie Åkesson får nobben – igen.SD-ledaren bjöd förra veckan in de andra partiledarna till en diskussion om läget i svensk sjukvård, men fem av sju partiledare tackade nej.Miljöpartiet och Vänsterpartiet svarade inte ens.
Läs mer om Vänsterpartiet.
Lööfs nya angrepp mot SD: Aggression
Centerledaren Annie Lööf går i kvällens Bara Politik till nytt angrepp mot Sverigedemokraterna och partiledaren Jimmie Åkesson:– Deras aggression följer ett mönster som vi kan se i hela västvärlden, säger hon.Samtidigt kallar hon Åkesson för en väldigt duktig debattör.
Ekeroths svar till Åkesson: Delar inte analysen
SD-ledaren Jimmie Åkesson uppmanade riksdagsledamoten Kent Ekeroth att lämna sin plats i justitieutskottet – trots den friande domen i hovrätten.– Jag delar inte analysen fullt ut, säger han i kvällens Bara Politik, där han också sågar partikamraten Mattias Karlsson.– Hur sent får man vara ute? frågar han ironiskt.
Åkesson tvingas tala klarspråk om SD:s stora problem
Kent Ekeroth frias av hovrätten, men inte av sitt eget parti. SD-ledningen tvingas nu tala klarspråk om sin syn på Kent Ekeroth och det kan provocera delar av partiet.
Läs mer om Kent Ekeroth.
Hovrätten hjälper inte Åkesson att skiljas från Ekeroth
Kent Ekeroth frias av hovrätten, men inte av sitt eget parti. SD-ledningen tvingas nu tala klarspråk om sin syn på Kent Ekeroth och det kan provocera delar av partiet.
Läs mer om Ekeroth, Kent Ekeroth och Åkesson.
Jomshof om toppstyrningen: Det är bara trams
Partisekreteraren Richard Jomshof köper inte alls bilden av att Sverigedemokraterna skulle vara toppstyrt. Eller att partiledaren Jimmie Åkesson skulle vara en pappfigur utan verklig makt. – Det är en bisarr beskyllning, säger han till SvD.
Hundratals miljoner i skattemedel till svettkliniker
Kostnaderna för planerad vård utomlands har fyrdubblats under 2017. Hittills i år har 286 miljoner skattekronor betalats ut – varav 80 procent gått till ett enda bolag, en svenskägd koncern, som behandlar svettningar. – För vår del kan det innebära att andra delar av vården behöver dra ner, säger Anders Åkesson (MP) – regionråd i region Skåne.
Läs mer om Skåne.
Niklas Orrenius: Strids uttalande om muslimer en logisk följd av Åkessons egen retorik
År efter år har SD:s högsta ledning, inklusive Jimmie Åkesson, beskrivit muslimer som samhällsskadliga hot som bör bekämpas. SD-mannen Martin Strids uttalande om att muslimer inte är människor är bara en logisk följd av partiets egen avhumaniseringskampanj, skriver Niklas Orrenius.
Läs mer om Jimmie Åkesson.
Jimmie Åkessons reaktion: En praktskandal
S och MP har gjort en överenskommelse om att flertalet ensamkommande unga ska få tillfälliga uppehållstillstånd för att få studera klart.Nu kommenterar SD-ledaren Jimmie Åkesson de nya förslagen:– Det är skrämmande i vilken snabb takt Sveriges invandringspolitik åter har börjat liberaliseras igen.
Hatet är aldrig en avvikelse i SD
DN 28/11 2018. Jimmie Åkesson kommer aldrig att utmana sin egen rörelse, sina medlemmar eller väljare. En verklig uppgörelse med hatet vore att göra våld på den egna själen.
Lööf om SD-utspelet: Rå och oanständig rasism
SD-politikern Martin Strids utspel om att muslimer inte är 100 procent människor väcker frågor. – Vad säger Jimmie Åkesson om den öppna rasismen i partiet? frågar Centerledaren Annie Lööf på twitter.