Öresundståg

Tågstopp på Västkustbanan

Tågen på Västkustbanan mellan Göteborg och Kungsbacka står stilla efter en olycka. Resenärerna i ett Öresundståg på väg in mot Göteborg sitter kvar i det stillastående tåget ute på linjen.

Öresundståg krockade med arbetsfordon – flera skadade

Ett av de Öresundståg som även trafikerar sträckor i Sydsverige krockade på tisdagsmorgonen med ett arbetsfordon på sträckan Köpenhamn-Helsingör i Danmark.Flera passagerare i tågvagnarna ska ha ådragit sig lättare skador, skriver danska tidningen Ekstrabladet.
Tågstopp mellan Malmö och Köpenhamn
Just nu råder det stopp för alla Öresundståg mellan Malmö C och Köpenhamn.
Öresundståg kolliderade med personbil
Ett Öresundståg kolliderade med en personbil i Lomma vid sjutiden på morgonen, men enligt SOS Alarm har ingen behövt föras till sjukhus efter krocken.
Läs mer om Lomma.

Bil påkörd av tåg

En bil har blivit påkörd av ett Öresundståg vid Lomma.Enligt polis och räddningstjänst ska det inte vara några rapporter om några personskador.– Föraren var ute ur bilen. Det vi har fått in är att det blev någon form av motorstopp vid bommarna, säger Mats Streer, inre befäl vid Räddningstjänst Syd.
Tåg spårade ur i Helsingborg
Ett Öresundståg utan passagerare ombord spårade ur i närheten av Knutpunkten i Helsingborg på förmiddagen.
Läs mer om Helsingborg och Knutpunkten.
Tåg spårade ur vid centralstation
Ett Öresundståg spårades under måndagsförmiddagen ur vid Knutpunkten i Helsingborg.All tågtrafik stoppades direkt efter olyckan.– Tåget skulle växlas in på ett annat spår när urspårningen inträffade, säger Anders Stålhammar, tillförordnad pressansvarig på Skånetrafiken till Helsingborgs Dagblad.
Grönt ljus för svensk polis på Öresundståg
Svensk polis ska få kliva på Öresundstågen vid Kastrup, meddelar danska justitieministeriet.
Stopp i tågtrafiken efter tunnelolycka
Det är totalt stopp för tågtrafiken efter en olycka i tunneln genom Hallandsåsen. Flera Öresundståg är inställda och SJ-tågen leds om. Enligt Trafikverket kommer tågtrafiken att påverkas till klockan 10.00.
Läs mer om Hallandsåsen och SJ-tågen.
Nytt upplägg för Öresundståg utreds
Flera tågoperatörer är i dag inblandade i Öresundstågstrafiken i Sydsverige och längs Kystbanen i...
Färre gränskontroller på Öresundståg
Gränskontrollen vid Hyllie station utanför Malmö har dragits ned. Bara vart tionde Öresundståg...
Läs mer om Hyllie, Malmö och Öresundståg.
Hårdhänt tågvärd ska ha släpat 10-årig flicka
Enligt vittnesmål ska en tågvärd på ett Öresundståg ha tagit tag i en flicka i 10-årsåldern för att kasta ut henne ur en förstaklasskup. Nu utreds tågvärden, enligt Kajsa Herner, pressinformatör vid Skånetrafiken. – Det har varit irriterad stämning på tåget eftersom det varit trångt, säger hon.
Passagerare fast i varmt tåg i 1,5 timme
I 1,5 timme stod ett Öresundståg stilla på Västkustbanan norr om Landskrona. Samtidigt ska temperaturen i vagnarna ha stigit till 35 grader. – Är det ett elfel slås tyvärr även luftkonditioneringen ut, säger Magnus Andersson på Skånetrafiken till Kvällsposten.
Jättesatsningar ska revolutionera kollektivåkandet
Allt större regioner revolutionerar kollektivtrafiken. Hela Mälarregionen ska växa ihop till en arbetsmarknad genom billigare och tätare tåg. Det är den lyckade satsningen på Öresundståg i Skåne som nu visar vägen till en jättesatsning även kring Stockholm.
Läs mer om Skåne, Stockholm och Öresundståg.
1800 Öresundståg försenade i april
Gränskontrollerna har varit ett prövande inslag i sundspendlarnas vardag. Nu visar siffror från Trafikverket att Omkring 1 800 Öresundståg försenades av gränskontrollerna under april, varav 300 blev mer än fem minuter sena, skriver News Øresund.
Nicole lämnades vid tåget – utan medicin
Ingen konduktör på Öresundståg hjälpte rullstolsburna Nicole Berg, 31, att komma på tåget. I stället åkte tåget i väg och lämnade Nicole och hennes personliga assistent Rebecca Sahlin, 24, ensamma på perrongen. – Det är klart att det är diskriminering, säger Rebecca.
Tjuv lyxshoppade med stulet bankkort
Ryggsäckens ägare var på väg med tåg till Kastrup och i ryggsäcken han lagt på hatthyllan fanns allt från pass till dator men även ett företagskort med tillhörande kod. Nu åtalas en 25-åring för att ha stulit ryggsäcken och handlat för över 250 000 kronor innan han kunde gripas. Mannen är dessutom misstänkt för ytterligare 23 stölder ombord på olika Öresundståg.
Läs mer om Kastrup och Öresundståg.
Tågstopp i Citytunneln i Malmö
Tågtrafiken i Citytunneln genom Malmö har stoppats på grund av ett signalfel. Inga Öresundståg...
Läs mer om Citytunneln och Malmö.
Öresundståg kör förbi Kastrup – varje dag
FLYKTINGKRISEN.
Läs mer om Kastrup.
Öresundståg kör förbi Kastrup
Läs mer om Kastrup.
Öresundståg kör förbi Kastrup
Trängsel på spåren vid Kastrup gör att Öresundståg från Malmö till Köpenhamn dagligen hoppar över...
Öresundståg kör förbi Kastrup
Trängsel på spåren vid Kastrup gör att Öresundståg från Malmö till Köpenhamn dagligen hoppar över att stanna vid stationen
20 000 pendlare och resenärer ska kollas
Från tolvslaget i natt ska resenärer på väg från Danmark till Sverige igenom en av 34 slussar på flygplatsen Kastrup.Så mycket som 20 000 svenska pendlare och resenärer ska kollas, uppger Öresundståg. Det är många.– Ja, det är det ju. Så man får räkna med lite längre restid när man åker från Danmark till Sverige, säger Maria Holmgren från Öresundståg.
Gränskoll tar bara 8 minuter
Klagomålen haglar mot sena Öresundståg och utdragna gränskontroller vid Hyllie.Likväl har tågen blivit betydligt punktligare under december.
Läs mer om Hyllie.Likväl och Öresundståg.