Öresundståg

Öresundståg kör förbi Kastrup – varje dag

FLYKTINGKRISEN.
Läs mer om Kastrup.
Öresundståg kör förbi Kastrup
Läs mer om Kastrup.
Öresundståg kör förbi Kastrup
Trängsel på spåren vid Kastrup gör att Öresundståg från Malmö till Köpenhamn dagligen hoppar över...

Öresundståg kör förbi Kastrup

Trängsel på spåren vid Kastrup gör att Öresundståg från Malmö till Köpenhamn dagligen hoppar över att stanna vid stationen
20 000 pendlare och resenärer ska kollas
Från tolvslaget i natt ska resenärer på väg från Danmark till Sverige igenom en av 34 slussar på flygplatsen Kastrup.Så mycket som 20 000 svenska pendlare och resenärer ska kollas, uppger Öresundståg. Det är många.– Ja, det är det ju. Så man får räkna med lite längre restid när man åker från Danmark till Sverige, säger Maria Holmgren från Öresundståg.
Gränskoll tar bara 8 minuter
Klagomålen haglar mot sena Öresundståg och utdragna gränskontroller vid Hyllie.Likväl har tågen blivit betydligt punktligare under december.
Läs mer om Hyllie.Likväl och Öresundståg.
Stänger tågtrafiken mellan Köpenham och Malmö
Från den 4 januari slutar Öresundstågen gå mellan Köpenhamn och Malmö. Alla Öresundståg till Sverige kommer istället att avgå från Köpenhamns flygplats Kastrup. Dessutom slopas tiominuterstrafiken i rusningstid i bägge riktningar.
Öresundståg stoppar sin biljettbokning
SJ stoppade i går bokningen av tågbiljetter från och med 4 januari.Nu går även Öresundståg ut med att man stoppar sin biljettbokning från Köpenhamn till Sverige från och med samma datum, det skriver Öresundståg i ett meddelande till sina pendlare.
Läs mer om Köpenhamn, Sverige och Öresundståg.
SJ ställer in all brotrafik
De som åker med SJ-tåg från Stockholm till Köpenhamn från den 4 januari uppmanas att byta till Öresundståg i Göteborg, Hässleholm eller Lund.
SJ ställer in all brotrafik
SJ ställer in all trafik med SJ2000-tåg till Köpenhamn när id-krav införs för alla resenärer från den 4 januari.De som åker med SJ-tåg från Stockholm till Köpenhamn uppmanas att byta till Öresundståg i Göteborg, Hässleholm eller Lund.
Tåg körde med öppen dörr över Öresundsbron
Ett Öresundståg körde med öppna dörrar över Öresundsbron sent igår kväll. Nu ska händelsen utredas.
Läs mer om Öresundsbron.
Tåg körde med öppen dörr över Öresundsbron
Ett Öresundståg körde med öppna dörrar över Öresundsbron sent igår kväll. Nu ska händelsen utredas.
Läs mer om Öresundsbron.
Buss med flyktingar stoppades på bron
En buss full med flyktingar stoppades på Öresundsbron på fredagsmorgonen. Samtidigt uppges att personer skickats tillbaka till Danmark efter kontroll på ett Öresundståg. – Vi har i uppdrag att kontrollera alla bilar och alla i dem. Och det har vi gjort, säger Håkan Jonsson, polisinspektör vid Öresundsbrons svenska fäste. –Jag tycker att polisen gör ett fantastiskt arbete, säger Anders Ygeman.
Problem för Öresundståg efter spårfel
Ett spårfel i Köpenhamn orsakar störningar i tågtrafiken Malmö-Köpenhamn under onsdagsmorgonen. Det påverkar även trafiken mot Helsingborg.
Öresundståget i kollision med rådjur
Ett Öresundståg kolliderade med ett rådjur utanför Karlshamn vid 18-tiden. Tågtrafiken stoppades tillfälligt.
Läs mer om Karlshamn.
FP föreslår att Öresundståg vänder
Många försenade Öresundståg gör att Folkpartiet stämmer med i den danska kören om att tåg ska vända...
Läs mer om Folkpartiet och Öresundståg.
FP föreslår att Öresundståg vänder
Läs mer om Öresundståg.
Tolvåring inlåst på Öresundståg – i två timmar
Den 12-årige pojken åkte tåg mellan Halmstad och Malmö men somnade. När han vaknade var tåget tomt, släckt och låst - först efter nästan två timmar släpptes han ut, skriver Sydsvenskan. – Hade han inte haft en mobiltelefon vet jag inte vad som hade hänt, säger pojkens mamma Hanna Glans till Kvällsposten.
12-åring inlåst på Öresundståg i flera timmar
Den 12-åriga pojken hade somnat på Öresundståget mellan Halmstad och Malmö. När han vaknade vid Knutpunkten var tåget tomt och dörrarna låsta.
12-åring inlåst på Öresundståg i flera timmar
Den 12-åriga pojken hade somnat på Öresundståget mellan Halmstad och Malmö. När han vaknade var tåget tomt och dörrarna låsta.
Hade falsk biljett i sin mobil
En tågvärd utsattes för våld vid en biljettkontroll på ett Öresundståg under måndagen. En 17-åring ska ha bänt upp fingrarna på tågvärden när denne skulle kontrollera biljetten i hans mobil.
Läs mer om Öresundståg.