Örnsköldsvik


Skuldberget minskar

För fyra år sedan var Örnsköldsvik en av de mest skuldtyngda kommunerna i landet. Nu har skuldberget och risken minskat - men oppositionen pekar på att lånen fortfarande är höga.

Läs mer om Örnsköldsvik.

Norska armén tackar Hägglunds

Det norska försvaret är på väg att få ett lyft. Tack vare Hägglunds i Örnsköldsvik. - När man beställer något av Hägglunds så sker leveransen i tid, säger Ragnar Wennevik, överste i den norska armén.

Dramatisk teater om tro och icketro

I kväll kommer höstens enda riktigt dramatiska pjäs att spelas på Folkan i Örnsköldsvik. Då gästspelar Riksteatern med föreställningen Gudshjälmen med Cecilia Nilsson i huvudrollen.

August + Maj från Örnsköldsvik = S

Maj från Jämtland i höstens Augustprisade roman Liv till varje pris påminner om hur långt kvinnokampen nått. På flera fronter. Utan Fi.

Härbärge på Folkets park

Nu är det beslutat. Härberget för de hemlösa romerna blir på Folkets park. Allehanda.se har tidigare skrivit om planerna på ett härbärge i Örnsköldsvik.

Läs mer om Örnsköldsvik.
Hyllad jazzsångerska och danska jazzlegender

En av Danmarks främsta jazzsångerskor, Mette Juul med Alex Riel trio är på turné i Sverige och sjunger på Metropol i i Härnösand på onsdag kväll 26 november och på Brux i Örnsköldsvik på fredag 28 november.

Lämnar Sollefteå för spel i konkurrenten

Mitt under brinnande hockeysäsong bryter Fredrik Larsson sitt kontrakt med Sollefteå Hockey. Istället har han ritat på för seriekonkurrenten Örnsköldsvik Hockey. - Det gick undan.

Roy Andersson missnöjd med kritiker

Roy Andersson har fått både hyllningar och priser för sin film "En duva satt på en gren och funderade på tillvaron". Men han är inte nöjd med de svenska recensionerna. Filmen visas just nu på biografer i Härnösand och Örnsköldsvik.

Läs mer om Härnösand och Örnsköldsvik.
Doldisen som tar sig an den svenska skolkrisen

Lärarförbundet har gått miste om en av de mest högljudda rösterna i svensk utbildningspolitik. Nu har doldisen från Örnsköldsvik tagit över ordförandeskapet.

Läs mer om Örnsköldsvik.
Mikael Elias-elever lärde känna varann

Under fredagen hade Vännerrådet på Mikael Elias gymnasium i Örnsköldsvik anordnat en trivseldag med olika gemenskapsövningar. Allt ifrån musik-quiz till namnlekar. Mikael Elias gymnasium är en skola med stort elevengagemang.

Läs mer om Vännerrådet och Örnsköldsvik.
DJ-hopp i landskapets omlopp

Han ligger bakom jättehiten "I'm an Albatraoz" och är just nu en hett eftertraktad DJ. Snart uppträder AronChupa i först Örnsköldsvik och sedan Kramfors. - Det kommer bli en jäkla fest, säger artisten.

Modo-fansen strejkar – mot egna klubben

ÖRNSKÖLDSVIK Ståplatsläktaren i Fjällräven Center ska byggas om. Då strejkar tifogruppen MODOTIFO Support genom att stå tysta på Modos match mot Linköping i kväll. MODO har inte bjudit in oss i huvudtaget för att få detta så bra som möjligt för bägge parter, skriver MODOTIFO Support på sin Facebooksida.

Löfven till Lundqvist: Flytta till Örnsköldsvik

När Stefan Löfven (S) träffade Henrik Lundqvist hade han ett förslag på var stjärnmålvakten borde flytta efter New York. - Ö-vik blir bra, sa statsministern.

Här är Socialdemokraternas löften

Här är 15 frågor från Allehanda.ses valsatsning #kandulova som Socialdemokraterna i Örnsköldsvik svarade ja på. Två månader efter valet har vi följt upp frågorna med kommunalrådet Glenn Nordlund.

Examen

Simon Sabo, Kramfors, har vid Umeå universitet avlagd filosofie kandidatexamen. Olof Brattström från Örnsköldsvik har vid Karolinska institutet tagit en medicine doktorsexamen.

Läs mer om Karolinska, Umeå och Örnsköldsvik.
Barnporrdömd smygfotade barn hemma

Villkorlig dom och 21 850 kronor i dagsböter. Det blev följden för en 47-årig man från Örnsköldsvik som satte upp en kamera i sitt eget badrum och i två år smygfotograferade lättklädda unga flickor och barn, skriver allehanda.se.

Läs mer om Örnsköldsvik.
Barnporrdömd smygfotade barn hemma

Villkorlig dom och 21 850 kronor i dagsböter. Det blev följden för en 47-årig man från Örnsköldsvik...

Läs mer om Örnsköldsvik.
Barnporrdömd smygfotade barn hemma

Villkorlig dom och 21 850 kronor i dagsböter. Det blev följden för en 47-årig man från Örnsköldsvik som satte upp en kamera i sitt eget badrum och i två år smygfotograferade lättklädda unga flickor och barn, skriver allehanda.se. Mannen döms för barnpornografibrott och utnyttjande av barn för sexuell posering vid fem tillfällen. Fem flickor har drabbats, varav tre var under 15 år när brotten begicks.

Läs mer om Örnsköldsvik.
Peter i fokus för Denver Post

Peter Forsberg i all ära men när Denver Post besökte Örnsköldsvik för ett fotoreportage blev en av huvudpersonerna ungdomstränaren Peter Granholm - av en ren slump. - Det var nästan overkligt, säger han.

Hjälte-hunden Arthur följer med till Sverige

Gatuhunden Arthur följde Mikael Lindnord genom 20 timmars lera i multisports-VM. Nu ska han få följa med hem till Sverige. – Han ska få åka samma flyg som oss, säger Mikael, 38, från Örnsköldsvik.

Sjöberg: Ledarskapet i Djurgården imponerar

ÖRNSKÖLDSVIK. Det är inte snyggt alla gånger. Eller särskilt underhållande. Men Hans Särkijärvi och ledarstaben i Djurgården har fått 27 spelare att förstå samma sak och det krävs mer än vad man kan tro. Ett imponerande ledarskap som gör att Djurgården kommer fortsätta överraska.

Läs mer om Djurgården.
Johanna Jaara Åstrand ny lärarbas

Lärarförbundet har valt Johanna Jaara Åstrand till ny ordförande efter Eva-Lis Sirn. Johanna Jaara Åstrand kommer från Örnsköldsvik och är grundskollärare. Till förste vice ordförande valde Lärarförbundets kongress gymnasieläraren Maria Rönn och till andre vice ordförande valdes grundskolläraren Robert Fahlgren.

Johanna Jaara Åstrand ny lärarbas

Lärarförbundet har valt Johanna Jaara Åstrand till ny ordförande efter Eva-Lis Sirn. Johanna Jaara Åstrand kommer från Örnsköldsvik och är grundskollärare. Till förste vice ordförande valde Lärarförbundets kongress gymnasieläraren Maria Rönn och till andre vice ordförande valdes grundskolläraren Robert Fahlgren.

Johanna Jaara Åstrand ny lärarbas

Lärarförbundet har valt Johanna Jaara Åstrand till ny ordförande efter Eva-Lis Sirn. Johanna Jaara Åstrand kommer från Örnsköldsvik och är grundskollärare.

Företag åtalas för dödsolycka

En dödlig arbetsplatsolycka i mars 2012 har nu lett till åtal mot företaget Box Rexroth Mellansel (tidigare Hägglunds Drives Produktion) utanför Örnsköldsvik. En 62-årig operatör klämdes ihjäl inom en robots riskområde.
Senaste nyheternaNyhetsdatabasen - Nyheter på ett ställe
Nyhetsdatabasen är en nyhetsagent och sökmotor som samlar nyheter från svenska tidningar. Här kan du snabbt läsa aktuella nyheter eller göra sök flera år tilbaka.
Kontakt
post@nyhetsdatabasen.se

Senaste 24t
01 00 23 22 21 20 19 18 17 16 15 14 13 12 11 10 09 08 07 06 05 04 03 02