Örnsköldsvik


Dogges krogbesök slutade med kaos

Dogge Doggelito var i Örnsköldsvik för att underhålla på lokal. Det slutade i kaos. Nu får Dogge skäll från restauranghåll - och han ber om en stängning av krogen. - Krogägarna håller på med tjuvnyp som jag inte gillar.

Läs mer om Dogge och Örnsköldsvik.

Ja till två vindkraftsparker

Mycket tyder på att två planerade vindkraftsparker i Kramfors kommun blir verklighet. Det gäller Knäsjöberget på gränsen mellan Kramfors och Sollefteå och Storhöjden söder om Stor Degersjön på gränsen mot Örnsköldsvik..

Bildextra: Skön musik på Thule

Det svängde ordentligt i onsdags när det relativt nybildade världsmusikbandet Sallyswag gästade Örnsköldsvik. Det niomannade bandet bjöd på sång och musik inspirerad från bland annat Somalien och Bulgarien.

Manifestation mot förintelsen

Det har gått 70 år sedan Auschwitz - nazisternas fruktade koncentrationsläger - befriades. Det uppmärksammades i Örnsköldsvik i går genom fackeltåg och minnesstund i kyrkan.

Läs mer om Auschwitz och Örnsköldsvik.

Stal för 1 639 kronor - upptäcktes av butikskontrollant

Två män, 31 och 34 år, döms för att ha stulit varor i en butik i Örnsköldsvik. En av dem döms även för häleri sedan en mängd stulna varor hittats hos honom.

Läs mer om Örnsköldsvik.
Jazztrio med improvisationsförmåga

Jazzgruppen Lindborg-Sjöstedt-Daniel (även känd som LSD) spelar på onsdag kväll på Metropol och på Thuleteatern i Örnsköldsvik på fredag kväll.

Han fortsätter i herrettan

Efter att ha haft svårt att platsa i Dalen fortsätter nu Simon Sedin sin sejour i division 1-klubben Örnsköldsvik.

Läs mer om Dalen, Simon Sedin och Örnsköldsvik.
SVT sätter Ö-vik på kartan

Någon däruppe verkar ha bestämt sig att sätta Örnsköldsvik på kartan. Antikrundan som har spelats in i Själevads kyrka är bara början. Programmet är det första av de program som SVT kommer att sända från Örnsköldsvik.

Läs mer om SVT, Ö-vik och Örnsköldsvik.
Klart nu: Ahmad får komma till Sverige

I dag beviljade Migrationsverket tillstånd för Ahmad, 33, att resa till Sverige. Nu får han ta farväl av sin döda familj, som omkom i en tågolycka i Örnsköldsvik. –Ärendet har hanterats skyndsamt, säger Pierre Karatzian vid Migrationsverkets presstjänst.

Ahmad förlorade familjen i tågolyckan

Hasina, 31, och hennes två barn dog i den tragiska tågolyckan i Trehörningsjö i Örnsköldsvik förra lördagen. Efter sig lämnar de pappa Ahmad, 33, som nu kämpar för att ta sig till Sverige och kunna ta farväl till sin familj. Men han känner sig övergiven av svenska myndigheter. – När ska de förstå att allt jag vill bara är att ta farväl av min älskade familj, säger Ahmad till Expressen.

Sveriges coolaste världsmusikband på besök

Nya och unga Sallyswag har kallats Sveriges coolaste världsmusikband. I veckan gästar de i tur och ordning Örnsköldsvik, Härnösand och Skogsnäs. - Vi vill vara som en skön käftsmäll, menar bandmedlemmarna.

Komedi om oväntad vänskap

Ulf Dohlsten och Ola Hedén åker på Riksteaterturné med kritikerrosade "Alla heter Allan", en underfundig pjäs med igenkänning om medmänsklighet och oväntade möten. Besök blir det i både Härnösand och Örnsköldsvik.

Det hände när du sov

Så var natten i Ångermanland. Lokalt: Polisen rapporterar om en lugn fredagsnatt i länet med få anmälda brott. Endast 6 personer har omhändertagits på grund av överförfriskning, varav 2 i Örnsköldsvik och 4 i Sundsvall.

Nära inpå: Gunnar Nordström träffar världsstjärnor - men drömmer om en stuga i Örnsköldsvik

Gunnar Nordström tog sig från inhopp på Örnsköldsviks Allehanda till att träffa världens största kändisar.

Läs mer om Örnsköldsvik.
Brinkenstjärna och Nordman gästar

Michael Brinkenstjärna och Håkan Nordman Hemlin gästar O'Learys i Örnsköldsvik under helgen 23-24 januari.

Forsbergs tröja hissas upp i Modotak

I slutet av februari kommer ishockeylaget Modo att hylla den tidigare spelaren Peter Forsberg genom att hissa hans tröja i taket i hemmaarenan i Örnsköldsvik.

Forsbergs tröja hissas upp i Modos tak

I slutet av februari kommer ishockeylaget Modo att hylla den tidigare spelaren Peter Forsberg genom att hissa hans tröja i taket i hemmaarenan i Örnsköldsvik.Det här känns fantastiskt kul då Modo Hockey är min moderklubb och det lag jag började spela i när jag var fem år gammal, säger Forsberg, numera general manager i Modo, till klubbens webbplats.

Första steget mot bygge av ny simhall

Projekteringen för renovering och tillbyggnad på Paradiset kan starta. Det beslutade kultur- och fritidsnämnden i Örnsköldsvik på onsdagen. Simhallen på Paradiset är i behov av renovering.

Läs mer om Paradiset och Örnsköldsvik.
Sundell: Jag är fruktansvärt besviken

Örnsköldsvik Hockey stod för en blek insats hemma mot Kovland. - Jag är fruktansvärt besviken, sa tränaren Mikael Sundell efter 2-3. Kovland var betydligt hungrigare och vann rättvist i Skyttishallen.

TV: Skön puder-offpist i länets högsta backe

Det är gott om snö nu i Solberg, tio mil nordväst om Örnsköldsvik. Det bjuds på härlig skidåkning i länets högst belägna backe - både i och utanför pisten. Kolla den här filmen som John Eriksson spelade in i lördags.

Lagen som är klara för slutspel i Newbody cup!

Under helgen spelades steg två av Newbody Cup och nu står det klart vilka lag som är klara för slutspelet i Fortnox Arena Den 28 februari - 1 mars F15 Rönnby Västerås IBK Ungdom Örnsköldsvik IBK Bele Barkarby IF IBF Linköping IBK Ungdom

Kiruna föll tungt mot serieledarna

Ishockey/Örnsköldsvik Krossade Vännäs, men serieledarna Örnsköldsvik blev numret för stora för Kiruna. Kiruna fick en smakstart på helgen när laget gästade Vännäs.

Läs mer om Kiruna och Örnsköldsvik.
Tågdödad familj hedras med ljus

Många skakades av den svåra tågolyckan utanför Örnsköldsvik där en kvinna och två små barn omkom. Nu ska en ljusceremoni hållas till deras minne.

Läs mer om Örnsköldsvik.
Tågdödad familj hedras med ljus

Många skakades av den svåra tågolyckan utanför Örnsköldsvik där en kvinna och två små barn omkom.

Läs mer om Örnsköldsvik.
Tågdödad familj hedras med ljus

Många skakades av den svåra tågolyckan utanför Örnsköldsvik där en kvinna och två små barn omkom....

Läs mer om Örnsköldsvik.Senaste nyheternaNyhetsdatabasen - Nyheter på ett ställe
Nyhetsdatabasen är en nyhetsagent och sökmotor som samlar nyheter från svenska tidningar. Här kan du snabbt läsa aktuella nyheter eller göra sök flera år tilbaka.
Kontakt
post@nyhetsdatabasen.se

Senaste 24t
00 23 22 21 20 19 18 17 16 15 14 13 12 11 10 09 08 07 06 05 04 03 02 01