Örnsköldsvik

Följ och kommentera Modo–Rögle

Nedsläpp 18.30 i Örnsköldsvik mellan Modo och Rögle. Följ och kommentera matchen här!

Uppgifter: Byron Ritchies hälsena är av

ÖRNSKÖLDSVIK/STOCKHOLM. Byron Ritchie tvingades kliva av torsdagens match mot HV 71. Enligt uppgifter till Allehanda har hans hälsena gått av - och nu riskerar han att missa resten av säsongen. Men klubbens läkare Göran Thorn kan inte bekräfta uppgifterna. – Jag har inte hört något, så jag kan inte säga något. De håller på att undersöka honom nu och vi har inte fått någon rapport. Jag sitter och väntar på att de ska ringa till mig, säger han till SportExpressen.
Reideborn:Har satt laget i en dålig sits
ÖRNSKÖLDSVIK. Bottenrekord i Fjällräven Center. Men trots rekordusel publiksiffra bjöd Modo på ett rejält styrkebesked och besegrade HV 71 med 5–0. Och Adam Reideborn, 23, fick hålla sin första nolla i Modo-tröjan – efter den tuffa säsongsstarten. – Det har egentligen varit några mål i alla matcher innan som jag velat ta tillbaka, som jag har grämt mig lite över. Den här matchen kanske vänder lite på det och får mig att se ljuset., säger Adam Reideborn.
Tre brännskadade på fabrik
Tre personer har brännskadats i en arbetsplatsolycka på Domsjös fabrik utanför Örnsköldsvik. Det var i samband med underhållsarbete med en pump som de tre fick mycket het vattenånga över sig.
Läs mer om Örnsköldsvik.

Tre brännskadade på fabrik

Tre personer har brännskadats i en arbetsplatsolycka på Domsjös fabrik utanför Örnsköldsvik. Det...
Läs mer om Örnsköldsvik.
Skröder ny trea över SHL:s maratonmän
ÖRNSKÖLDSVIK. Per-Åge Skröders Modo föll tungt hemma mot Linköping med 2–3. Men i samband med matchen klättrade norrmannen upp som trea i flest spelade SHL-matcher någonsin. – Det är roligt. Inget man tänker på så, men det betyder ju att man börjar bli gammal och har haft en lång karriär, säger Skröder.
Läs mer om Linköping och Skröder.
Linköping vann – tack vare spelarpapporna?
ÖRNSKÖLDSVIK. Linköping tog säsongens första trepoängare genom att besegra Modo i Fjällräven Center. Segerreceptet? Spelarnas pappor följde med och stöttade laget på bortaresan. – En jättekul upplevelse både för dem och för oss spelare. Man har mycket att tacka sina föräldrar för, de har bidragit med en stor del till där man är i dag, säger Niklas Persson till SportExpressen.
Blir ett kollektiv av målskyttar i vårt lag
ÖRNSKÖLDSVIK. Modo värvade åtta(!) nordamerikaner inför säsongen. I går presenterade sig tre av dem genom att öppna målskyttet för säsongen i hemmapremiären mot Karlskrona. – Många spelare fick producera i kväll vilket är något vi måste göra. Jag tror inte att det kommer vara någon enskild spelare som kommer göra våra mål, säger målskytten Bill Thomas.
Läs mer om Karlskrona.
Vann brödrakampen - förlorade matchen
ÖRNSKÖLDSVIK. Jesper Olofsson vann brödrakampen – men Victor Olofssons Modo tog tre poäng i hemmapremiären mot Karlskrona. – Så länge vi vinner matcherna så kan han väl få göra något mål. Nu vann vi så då gör det inte så mycket, säger Victor Olofsson.
Läs mer om Karlskrona och Victor Olofsson.
Dramatiskt när Modo vann mot Karlskrona
ÖRNSKÖLDSVIK/STOCKHOLM. Matchen mellan Modo och Karlskrona fick en dramatisk avslutning. Karlskrona var nära att hämta upp ett 5-2-underläge, men Modo lyckades hålla undan. – Det känns onödigt om man leder med tre mål, att det blir så på slutet, säger Oscar Hedman i C More.
Läs mer om C More, Karlskrona, Modo och Oscar Hedman.
Löfven blev flyktingens vän: Bland det bästa jag gjort
I Örnsköldsvik i slutet av 80-talet var Stefan Löfven stödperson för Parviz Dobareh, som hade flytt till Sverige från Iran. – Det var bland det bästa jag gjort i livet, säger Stefan Löfven i dag.
Jakobsson vill fortsätta succn
När tränarna fick säga sitt var 25-åringen från Örnsköldsvik spelaren som imponerade mest i franska...
Läs mer om Örnsköldsvik.
Jakobsson vill fortsätta succn
När tränarna fick säga sitt var 25-åringen från Örnsköldsvik spelaren som imponerade mest i franska ligan.— Det var inget jag hade tänkt på alls. Jätteroligt, säger Sofia Jakobsson.
Jakobsson vill fortsätta succn
När tränarna fick säga sitt var 25-åringen från Örnsköldsvik spelaren som imponerade mest i franska ligan.— Det var inget jag hade tänkt på alls. Jätteroligt, säger Sofia Jakobsson.
Därför så skönt att hänga med Foppa
ÖRNSKÖLDSVIK. Träffar Per Svartvadet och blir nästan förvånad att han pratar svenska. Det är lite ovant för honom. I Modo är det engelska som gäller nu för tiden. Med åtta spelare och en coach från Nordamerika ska Modo revolutionera svensk hockey. - Men när säsongen är slut är vi ett av lagen som släppt fram flest svenska juniorkillar, lovar Per Svartvadet. Och så hyllar han sin engagerade assistent: Peter Forsberg.
Måsta ändra kulturen - du får inte tillåta det
Ryan Whitney, 32, har tjänat över 220 miljoner kronor i NHL. Det var inte för att tjäna ännu mer som han valde att flytta från ryska Sotji till Örnsköldsvik. Med bättre livskvalitet ska han hjälpa Modo med en viktig sak. – Losing stops now, säger Whitney bestämt.
Läs mer om Modo, NHL, Sotji, Whitney och Örnsköldsvik.
Hållbara Hav och briggen Tre Kronor besöker Norrlandskusten
Initiativet Hållbara Hav och briggen Tre Kronor af Stockholm besöker Örnsköldsvik 10-12:e, Härnösand 13-16:e och Sundsvall 16-18:e september. Under besöken sätts fokus på Östersjöns situation. Miljöutställningen Etta med kök visas för skolklasser och allmänhet. Under Öppet skepp finns möjlighet att gå ombord på Tre Kronor af Stockholm och det kommer även att erbjudas seglingar.
Victor Hedman hyllas: Vinner Norris Trophy
ÖRNSKÖLDSVIK. Det är inte i en tjusig NHL-arena du förstår varför någon blir en världsstjärna. Det är på en cykelbana i Örnsköldsvik. Det är här Victor Hedman förbereder sig för nästa NHL-säsong. – Hedman vinner Norris trophy som bäste back i NHL nästa säsong, tror Stanley Cup-vinnaren Niklas Hjalmarsson.
Läs mer om NHL, Victor Hedman och Örnsköldsvik.
Hade k-pist och bomber i toarullar
Vid en trafikkontroll i Örnsköldsvik hittade polisen en hemmagjord k-pist och några mindre bomber i...
Läs mer om Örnsköldsvik.
Prinsparet gäster på den exklusiva galan
Prins Carl Philip och Sofia lämnade Stockholmsstressen för en lugn helg i Örnsköldsvik. Resan toppades i natt då kungligheterna minglade med den norrländska kändiseliten. Prinsparet var hedersgäster på en exklusiv välgörenhetsgala där pengar samlades in för barnen i Sydafrikas kåkstäder.
Tre Kronor spelar i Örnsköldsvik
Tre Kronors hemmamatch mot Tjeckien i Karjala-turneringen i höst kommer att spelas i Örnsköldsvik...
Tre Kronor spelar i Örnsköldsvik
Läs mer om Örnsköldsvik.
Saknad 16-årig flicka återfunnen
En 16-årig flicka, som försvann under en bussresa mellan Örnsköldsvik och Kramfors har hittats.–
Läs mer om Örnsköldsvik.