Örnsköldsvik

Polis omkom – bilföraren åtalas

Nu åtalas den bilförare som jagades av polisen när en 26-årig kvinnlig polis från Örnsköldsvik...
Läs mer om Örnsköldsvik.

Sluta deppa – då är värmen tillbaka

Det är redan sommar i stora delar av landet, trots att det varit lite kylslaget på många håll under veckan. – I Götaland, större delen av Svealand utom Dalafjällen och längs Norrlandskusten upp till Örnsköldsvik är det sommar. Den täcker i princip halva Sveriges yta, säger meteorologen Johan Groth på vädertjänsten Storm. Men de närmaste dagarna blir det kyligt i Sydsverige och varmt norröver.
Nu ska realismen styra i det hemvävda Leksand
Visionen har skrivits om. 2013 var målet att vinna SM-guld 2019, samma år som klubben fyller 100 år. Nu handlar det om att bli ett stabilt SHL-lag fyllt av dalkarlar. Efter miraklet i Örnsköldsvik är det realism som styr Leksands IF, Sveriges populäraste hockeyklubb. –Vi har lärt oss vad man inte ska göra, säger ordföranden Åke Norström.
En allvarligt skadad i lägenhetsbrand
En brand har brutit ut i en lägenhetsbyggnad i centrala Örnsköldsvik. Enligt polisen fördes en person efter branden till sjukhus med allvarliga skador. – Brandbekämpningen pågår fortfarande, säger Markus Holmberg, vakthavande befäl vid polisen i Västernorrland.

Man gripen – misstänkt för mordbrand

Vid 05-tiden fick polisen in ett larm om att en villabrand i Gideå norr om Örnsköldsvik.– Strax...
Läs mer om Gideå och Örnsköldsvik.
Nu får Maj en egen kokbok
Kristina Sandbergs trilogi om hemmafrun Maj i Örnsköldsvik utspelas till stor del vid spisen. Nu...
Läs mer om Maj och Örnsköldsvik.
Tio tjänster bort i Modo
På grund av degraderingen ur SHL tappar Modo mångmiljonintäkter till nästa säsong. Därför vill ishockeyklubben och Evenemangsarenan i Örnsköldsvik AB dra ned med 10,5 tjänster.
Pizzeria stängs efter magsjukeutbrott
En pizzeria i Husum i Örnsköldsvik tvingas att tillfälligt stänga då 25 personer smittats med vinterkräksjuka efter att ha mumsat i sig pizza från restaurangen, skriver P4 Västernorrland.
Läs mer om Husum och Örnsköldsvik.
Pizzeria stängs efter magsjukesmitta
En pizzeria i Husum i Örnsköldsvik tvingas att tillfälligt stänga då 25 personer smittats med...
Läs mer om Husum och Örnsköldsvik.
Svensson: Nu måste de resa sig – snabbt
ÖRNSKÖLDSVIK. Samtidigt som Leksand jublade 50 meter bort så mötte jag två Modoiter. Lagkapten Byron Ritchie och målmaskinen Victor Olofsson. En i slutet av karriären och en i början av karriären. Men båda två lika förstörda. Hockey är en riktig skitsport tyckte de, medan man längre bort tycker det var det mest underbara som finns. Och nu måste Modo resa sig. Snabbt.
Så kan Modos trupp förändras i sommar
ÖRNSKÖLDSVIK/STOCKHOLM. Modo är ur högsta serien för första gången sedan 1984/85. I och med detta så upphör också samtliga kontrakt i spelartruppen att gälla. Samtliga spelare är fria att lämna och de som ska vara kvar måste förhandlas om. Det blir en jobbig verklighet för Modos sportsliga ledning att ta hand om nu. – Det kan ha varit min sista hockeymatch någonsin, jag vet inte, säger Byron Ritchie.
Läs mer om Byron Ritchie.
Pettersson: Ni har gjort det omöjliga
ÖRNSKÖLDSVIK. Uträknade säsongen igenom. Utspelade matchen igenom. Ändå åker just nu 22 spelare i vitblåa tröjor omkring på isen nedanför mig och skriker ut sin glädje. Svensk hockey har aldrig sett något liknande. Svensk hockey kommer aldrig att få uppleva något liknande igen. För herregud, Leksand. Ni har just genomfört det omöjliga.
Läs mer om Leksand.
Pettersson: Måste kännas som ett skämt
Det var ett par minuter efter match två som jag utan någon som helst tvekan knattrade ner följande rader: Nä, det finns faktiskt ingen anledning till oro i Örnsköldsvik. Tio dagar har gått sedan dess. Och Örnsköldsvik har förstås all anledning i världen till oro.
Läs mer om Örnsköldsvik.
Johansson: Jag ser bara positiva bilder
ÖRNSKÖLDSVIK. Modo var en match från nedflyttning till hockeyallsvenskan för fem år sedan. I kväll är det samma läge. Modo måste besegra Leksand för att inte åka ur SHL. – Man har två val. Måla upp ett skräckscenario eller måla upp ett fantastiskt scenario. Ser du det fantastiska scenariot tillräckligt många gånger är det stor chans att det också blir så, säger Modos tränare Andreas Johansson. Gillar du hockey? Ladda ned SportExpressens nya app och få alla hockeynyheter snabbast – här för iOS och här för Android.
Läs mer om Android, Leksand och SHL.
Följ Modo–Leksand i avgörande kvalmötet
MODO-LEKSAND 12.00 Chatt med Johan Mr Madhawk Svensson. 17.00 Live-TV med uppsnack från Örnsköldsvik inför matchen. 19.30: Direkrapport från sjunde avgörande mötet – där en SHL-plats står på spel.
Leksand reste sig igen
Leksand är som katten med nio liv. Dala-laget var i rejälbrygga inför den sjätte kvalseriematchen hemma mot Modo men reste sig på ett osannolikt sätt och vann med 5–4. Nu väntar en sjunde och avgörande match om en SHL-plats i Örnsköldsvik på fredag.
Läs mer om Modo och Örnsköldsvik.
Perra: Det här är värre för Modo...
Senast blev det 1-7 och i kväll kan drömma om SHL dö för Leksand. - Men det här är värre för Modo. Och jag har aldrig längtat så mycket till Örnsköldsvik som jag gör just nu, säger Leksands tränare Per-Erik Johnsson.
Ilari Filppulas fräckis: Jag blev chockad
ÖRNSKÖLDSVIK. Modo utklassade Leksand med 7–1 och har matchboll i kvaldramat. Men matchens stora snackis var Ilari Filppulas fräcka mål – direkt på tekning – som betydde 3–1. – Jag blev chockad. Han förvånade förmodligen alla i hela arenan med det målet, säger lagkamraten Bill Thomas om Filppulas fräckis.
Läs mer om Leksand.
Grönberg gav Leksand hoppet åter
Leksand hade gjort noll mål på de två inledande matcherna i SHL-kvalet mot Modo. Och släppt in nio. I skärtorsdagens match i Örnsköldsvik gjorde Leksand två, vilket räckte till seger eftersom Modo åstadkom blott ett.
Läs mer om Leksand, Modo och Örnsköldsvik.
Asylsökande anhölls misstänkt för våld
En 33-årig man anhölls natten mot tisdagen misstänkt för att ha misshandlat och hotat en kvinna på ett flyktingboende i Gideå utanför Örnsköldsvik.
Läs mer om Gideå och Örnsköldsvik.
Porsberger fick äta upp sina ord om Modo
ÖRNSKÖLDSVIK. Johan Porsberger sågade Modo inför det första kvalmötet. Något han fick äta upp efter brakförlusten i Örnsköldsvik. – Det var inte någon bra prestation från oss. I första perioden blir vi faktiskt uppätna, säger Porsberger.
Läs mer om Modo, Porsberger och Örnsköldsvik.
Modo fick smakstart mot Leksand
Modo fick en bra start när lagets direktkval till SHL mot Leksand körde igång på söndagen. Leksandspelarna hängde inte med i SHL-tempot och Modo vann i Örnsköldsvik med 5–0.
Läs mer om Leksand, Modo, SHL och Örnsköldsvik.
Hela NHL har ett intresse av honom
ÖRNSKÖLDSVIK. Sparkad i fjol – nu tillbaka i Örnsköldsvik. Men den här gången är det inte tränarrollen som har tagit Anders Forsberg till Fjällräven Center. – Jag är ju ansvarig för Buffalo Sabres scoutingverksamhet i Europa så jag är här och tittar lite, framför allt på hur Calle Grundström sköter sig, säger Anders Forsberg
Det är en mardröm de hamnat i, så är det
LOS ANGELES. De är NHL-stjärnor, eller har varit, och mångmiljonärer. Men just nu slits de mellan hopp och förtvivlan. Ska laget i deras hjärtan, Modo Hockey, lyckas rädda sig kvar i SHL ännu en gång? - Det är en mardröm de hamnat i, så är det, säger Daniel Sedin, vinterns poängkung i Vancouver Canucks, som växte upp i Örnsköldsvik med och i Modo.
Svensk låt vann – i Litauen
Frans blir inte det enda svenska bidraget i Eurovision song contest i maj. Litauen skickar låten Ive been waiting for this night, skriven av Beatrice Robertsson från Örnsköldsvik och Jonas Thander från Linköping, skriver allehanda.se.