Örnsköldsvik

Räddade Modo – skänkte miljoner

Modo försvann ur hockeyns finrum och höll på att gå i konkurs i processen.Men då klev förre ordföranden Tomas Byberg in och öppnade själv plånboken.– Vi var på väg överstyr, säger Byberg till Örnsköldsvik allehanda.
Läs mer om Byberg och Örnsköldsvik.

Lukas och Anders har hittat varandra - duons debut gav gensvar

LÄSARTEXT Lukas Johansson, gymnasieelev, och Anders Bergquist, snart pensionär har hittat varandra. Det kan inte uttryckas på ett bättre sätt än det gjordes på Kom In i Örnsköldsvik den 8 mars.
Läs mer om Kom In och Örnsköldsvik.
Nordlund (S) har tagit ställning - är för bygge av kulturhus på busstationstomten
Socialdemokraterna i Örnsköldsvik har hukat i blåsten kring kulturhusutredningen. Men nu har kommunstyrelsens ordförande Glenn Nordlund rätat på sig och tagit ställning - för ett bygge på busstationstomten.
Örnsköldsvik vann första matchen mot Gimonäs Umeå efter förlängning
Örnsköldsvik har tagit greppet mot Gimonäs Umeå i Kval Allsvenskan herr Play Off 1, efter seger på bortaplan med 5-4 (3-1, 0-0, 1-3, 1-0) efter förlängning i första matchen. Örnsköldsvik kan därmed avgöra serien i nästa match.
Läs mer om Kval Allsvenskan och Play Off.

En skadad i husvagnsbrand

En kvinna har skadats allvarligt i en husvagnsbrand i ett sommarstugeområde i Docksta mellan Kramfors och Örnsköldsvik under morgonen. - De har vaknat av någon anledning, och då är det brand i husvagnen.
Läs mer om Docksta och Örnsköldsvik.
Ett kulturhus sätter inte Ö-vik på kartan - det gör skolor av hög kvalitet och god äldreomsorg
När politiker använder skattepengar för att påverka sina egna väljare vet man att något är på väg att gå snett. Det är precis vad som sker i Örnsköldsvik just nu.
Läs mer om Ö-vik och Örnsköldsvik.
Dumt att försöka lura på Göran Wåhlstedth (V) ett skattefinansierat friskolebygge i Ö-vik
Löftena om en bygga en friskola åt Andreas Carlsson splittrar majoriteten i Örnsköldsvik. In i det längsta har kommunalrådet Glenn Nordlund (S) försökt att inte bli insyltad i de många turerna runt den märkliga kulturhusutredningen.
Spräckta budgetar i snöns spår
Inrikes. Det ymniga snöandet i stora delar av landet i år har spräckt många kommuners snöröjningsbudgetar. I Ångermanland har alla kommuner utom Härnösand spräckt budgeten, i Örnsköldsvik rör det sig om närmare en fördubbling.
Läs mer om Härnösand och Örnsköldsvik.
Strömsbro: Jag ser det väldigt tydligt i vårt lag
Strömsbro inleder sin kvalresa mot SSL idag. Tränare Jesper Ryström berättar om tankarna inför matchen mot Örnsköldsvik på bortaplan. Är Strömsbros starka sammanhållning nyckeln SSL?
Läs mer om SSL och Örnsköldsvik.
Bildextra: Publikfest när Samir och Viktor gästade Ö-vik: "Vi har åkt helikopter hela dagen för att sätta världsrekord"
Rekordförsök, folkhav, dans och grym stämning. Samir och Viktors spelning på Stora Torget i Örnsköldsvik blev en riktig succé. Mellofebern har precis släppt sitt grepp om Örnsköldsvik och då kommer nästa musikaliska fest.
Kommunens svar på kritiken mot konstgräsplanen: "Kommer behöva byta den tidigare än väntat"
Fotbollshallen i Örnsköldsvik är i undermåligt skick enligt flera ledare inom Ångermanlands fotbollsklubbar.
Läs mer om Örnsköldsvik.
Misshandel på skola – elev gripen
En elev på en skola i Örnsköldsvik gick in och slog en annan elev med något som liknande ett dammsugarrör.Gärningsmannen försvann från platsen men kom sedan tillbaka och greps.– Sannolikt är det en gammal konflikt som ligger bakom, säger Börje Öhman, polisens presskommunikatör vid region Nord.
Örnsköldsviks rutinerade center hoppfull inför SSL-kvalet: "Många kan gå in och avgöra"
Nu inleder Örnsköldsvik Innebandy jakten på Svenska Superligan. - Vi är väldigt starka som lag och vi vill verkligen det här, säger rutinerade centern Caroline Mähler inför första kvalmatchen.
Stina Haglund vill bredda kulturhusdebatten: "Det är helt avgörande för om folk vill bo i Ö-vik"
Debatten kring det nya kulturhuset måste breddas och tas till en ny nivå. Det anser Företagarna i Örnsköldsviks ordförande Stina Haglund. - Det finns en risk att Örnsköldsvik självdör om vi bara fokuserar på hockey och industrin.
Arkitekterna: Gör hockeytemplet till ett kulturpalats i Örnsköldsvik - så här kan det se ut
Angående debatten om ett kulturhusbygge i Örnsköldsvik. Utredningsförslaget för byggande av ett nytt hus för kulturen i vår stad ger verkligen ett ambitiöst intryck.
Läs mer om Örnsköldsvik.
Konsertarrangören om bristerna i kulturhusutredningen: "Inventera det som redan finns"
Konsertarrangören Fredric Wedin är för kulturhus i Örnsköldsvik. Och enligt honom finns det redan - flera stycken. - Det första som bör göras är att inventera vad man kan göra med de redan befintliga kulturhusen, säger Wedin.
Läs mer om Wedin och Örnsköldsvik.
Bråk på Stora torget i Ö-vik - flera personer inblandade
Vid 16-tiden fick polisen rycka ut till ett bråk på Stora torget i Örnsköldsvik.
Läs mer om Stora, Ö-vik och Örnsköldsvik.
Ny barockfestival tar ton i Örnsköldsvik - mästarens födelsedag firas med storslagen konsert
Den exklusiva, handtillverkade cembalon i Arnäs kyrka står i centrum för Örnsköldsviks nya barockfestival. Snart är det dags för en riktig festkonsert för att fira den tidiga musikens mästare - Johann Sebastian Bach.
Foppa blir klockmagnat
Efter att ha pensionerat sig från ishockeyn har Peter Forsberg investerat bland annat i golfbanor hemma i Örnsköldsvik, snabba båtar i bolaget Anytec och, kanske mest uppmärksammat, den så kallade Foppatofflan, gummisandalen Crocs.
Nej till stort nybygge - Alliansen vill bygga ut arenan istället: "Vi har redan en mängd kulturhus"
Nybygge på gamla busstationstomten? Nej. Utbyggnad av Fjällräven Center? Ja. Den borgerliga alliansen i Örnsköldsvik tar tydlig inställning i kulturhusfrågan.
Han blev "Cykel-Lasse" med hela Örnsköldsvik
Lars-Erik "Lasse" Byström har efter en viss tids sjukdom somnat in i kretsen av de närmaste Älskade pappa Lasse föddes i Hundsjö, Gideå. Han var äldsta barnet till Martin och Ida och bror till Ann-Marie, Gustaf, Inger och Marianne.
Årets Sjöräddare 2017
På båtmässan Allt för sjön utsågs de fem sjöräddarna Andreas Åsander, Felix Öberg, Martin Hanell, Simon Edlund och Anders Nilsson från RS Örnsköldsvik till Årets Sjöräddare 2017. De får utmärkelsen för sin räddningsinsats 23 juli förra året, då en flicka räddades efter två timmar instängd i en liten luftficka under en kapsejsad båt. – Det Fortsätt läsa Årets Sjöräddare 2017 Inlägget Årets Sjöräddare 2017 dök först upp på Båtliv.
Poängkungen bekräftar SHL-klubbens intresse
ÖRNSKÖLDSVIK. Han vann poängligan i Hockeyallsvenskan i överlägsen stil.Men till nästa säsong ser Emil Molin ut att vara förlorad för Modo Hockey.Intresset från SHL är stort - och Djurgården är klubben som ligger på hårdast för hans underskrift.– Ja. Djurgården visade tidigt att de var intresserade sen är det ett av lagen som gett mig konkreta förslag, säger Molin.
Vänsterpartiets lista till kommunvalet i Ö-vik klar - före detta miljöpartist i topp
Sedan förra kommunvalet har medlemsantalet för Vänsterpartiet i Örnsköldsvik fyrdubblats. Utvecklingen avspeglar sig även på listan för kommunvalet som nu har fastställts - och det är bland annat en avhoppad Miljöpartist som är med i topp.
Kulturhus eller inte - vi måste få diskutera vad ni politiker lägger våra skattepengar på
Angående insändaren Kulturens roll i Örnsköldsvik är värd en livlig - men mer nyanserad debatt Anna Sundberg, ordförande i kultur-och fritidsnämnden,
Läs mer om Anna Sundberg och Örnsköldsvik.