Örnsköldsvik

6-årig flicka avled efter sparkcykelolycka

En sexårig flicka avled efter att ha cyklat omkull med sin sparkcykel i juni i Örnsköldsvik,...
Läs mer om Örnsköldsvik.

Flicka avled efter sparkcykelolycka

En sexårig flicka avled efter att ha cyklat omkull med sin sparkcykel i juni i Örnsköldsvik, skriver Allehanda.
Läs mer om Allehanda och Örnsköldsvik.
Hemma – för att ta upp moderklubben
Efter elva år äntligen tillbaka i Örnsköldsvik
Läs mer om Örnsköldsvik.
Fiskare drunknade i sjö
En fritidsfiskare i 60-årsåldern har drunknat i en sjö norr om Örnsköldsvik. Larmet om olyckan kom...
Läs mer om Örnsköldsvik.
Fiskare drunknade utanför Örnsköldsvik
En fritidsfiskare har hittats drunknad i vattnet utanför Örnsköldsvik, uppger polisen. Mannen hittades efter att räddningstjänsten larmats om en kropp. Fiskarens anhöriga har underrättats om dödsfallet.
Läs mer om Örnsköldsvik.
Örnsköldsvik lanserar Maj-karta
Den Augustprisbelönade författaren Kristina Sandbergs romantrilogi om hemmafrun Maj har väckt många...
Läs mer om Maj och Maj-karta.
Bristen på vårdpersonal slår rekord i sommar
I Kristianstad har mer än hälften av alla intensivvårdssjuksköterskor sagt upp sig till sommaren. På Sahlgrenska i Göteborg saknas barnmorskor till 1 400 arbetspass under sommarmånaderna. Inom psykiatrin i Örnsköldsvik måste vårdpersonal åka fram och tillbaka i taxi till Sundsvall för att patienterna ska få sina undersökningar. Rekordstor brist råder på framför allt sjuksköterskor och även undersköterskor i svensk sommarsjukvård, visar SvD:s rundringning.
Mamma förde bort barn – får fängelse
En tvåbarnsmamma döms för att ha fört sina två barn till Chile. Pappan, från Örnsköldsvik, fick...
Läs mer om Chile och Örnsköldsvik.
Polis omkom – bilföraren åtalas
Nu åtalas den bilförare som jagades av polisen när en 26-årig kvinnlig polis från Örnsköldsvik...
Läs mer om Örnsköldsvik.
Sluta deppa – då är värmen tillbaka
Det är redan sommar i stora delar av landet, trots att det varit lite kylslaget på många håll under veckan. – I Götaland, större delen av Svealand utom Dalafjällen och längs Norrlandskusten upp till Örnsköldsvik är det sommar. Den täcker i princip halva Sveriges yta, säger meteorologen Johan Groth på vädertjänsten Storm. Men de närmaste dagarna blir det kyligt i Sydsverige och varmt norröver.
Nu ska realismen styra i det hemvävda Leksand
Visionen har skrivits om. 2013 var målet att vinna SM-guld 2019, samma år som klubben fyller 100 år. Nu handlar det om att bli ett stabilt SHL-lag fyllt av dalkarlar. Efter miraklet i Örnsköldsvik är det realism som styr Leksands IF, Sveriges populäraste hockeyklubb. –Vi har lärt oss vad man inte ska göra, säger ordföranden Åke Norström.
En allvarligt skadad i lägenhetsbrand
En brand har brutit ut i en lägenhetsbyggnad i centrala Örnsköldsvik. Enligt polisen fördes en person efter branden till sjukhus med allvarliga skador. – Brandbekämpningen pågår fortfarande, säger Markus Holmberg, vakthavande befäl vid polisen i Västernorrland.
Man gripen – misstänkt för mordbrand
Vid 05-tiden fick polisen in ett larm om att en villabrand i Gideå norr om Örnsköldsvik.– Strax...
Läs mer om Gideå och Örnsköldsvik.
Nu får Maj en egen kokbok
Kristina Sandbergs trilogi om hemmafrun Maj i Örnsköldsvik utspelas till stor del vid spisen. Nu...
Läs mer om Maj och Örnsköldsvik.
Tio tjänster bort i Modo
På grund av degraderingen ur SHL tappar Modo mångmiljonintäkter till nästa säsong. Därför vill ishockeyklubben och Evenemangsarenan i Örnsköldsvik AB dra ned med 10,5 tjänster.
Pizzeria stängs efter magsjukeutbrott
En pizzeria i Husum i Örnsköldsvik tvingas att tillfälligt stänga då 25 personer smittats med vinterkräksjuka efter att ha mumsat i sig pizza från restaurangen, skriver P4 Västernorrland.
Läs mer om Husum och Örnsköldsvik.
Pizzeria stängs efter magsjukesmitta
En pizzeria i Husum i Örnsköldsvik tvingas att tillfälligt stänga då 25 personer smittats med...
Läs mer om Husum och Örnsköldsvik.
Svensson: Nu måste de resa sig – snabbt
ÖRNSKÖLDSVIK. Samtidigt som Leksand jublade 50 meter bort så mötte jag två Modoiter. Lagkapten Byron Ritchie och målmaskinen Victor Olofsson. En i slutet av karriären och en i början av karriären. Men båda två lika förstörda. Hockey är en riktig skitsport tyckte de, medan man längre bort tycker det var det mest underbara som finns. Och nu måste Modo resa sig. Snabbt.
Så kan Modos trupp förändras i sommar
ÖRNSKÖLDSVIK/STOCKHOLM. Modo är ur högsta serien för första gången sedan 1984/85. I och med detta så upphör också samtliga kontrakt i spelartruppen att gälla. Samtliga spelare är fria att lämna och de som ska vara kvar måste förhandlas om. Det blir en jobbig verklighet för Modos sportsliga ledning att ta hand om nu. – Det kan ha varit min sista hockeymatch någonsin, jag vet inte, säger Byron Ritchie.
Läs mer om Byron Ritchie.
Pettersson: Ni har gjort det omöjliga
ÖRNSKÖLDSVIK. Uträknade säsongen igenom. Utspelade matchen igenom. Ändå åker just nu 22 spelare i vitblåa tröjor omkring på isen nedanför mig och skriker ut sin glädje. Svensk hockey har aldrig sett något liknande. Svensk hockey kommer aldrig att få uppleva något liknande igen. För herregud, Leksand. Ni har just genomfört det omöjliga.
Läs mer om Leksand.
Pettersson: Måste kännas som ett skämt
Det var ett par minuter efter match två som jag utan någon som helst tvekan knattrade ner följande rader: Nä, det finns faktiskt ingen anledning till oro i Örnsköldsvik. Tio dagar har gått sedan dess. Och Örnsköldsvik har förstås all anledning i världen till oro.
Läs mer om Örnsköldsvik.
Johansson: Jag ser bara positiva bilder
ÖRNSKÖLDSVIK. Modo var en match från nedflyttning till hockeyallsvenskan för fem år sedan. I kväll är det samma läge. Modo måste besegra Leksand för att inte åka ur SHL. – Man har två val. Måla upp ett skräckscenario eller måla upp ett fantastiskt scenario. Ser du det fantastiska scenariot tillräckligt många gånger är det stor chans att det också blir så, säger Modos tränare Andreas Johansson. Gillar du hockey? Ladda ned SportExpressens nya app och få alla hockeynyheter snabbast – här för iOS och här för Android.
Läs mer om Android, Leksand och SHL.
Följ Modo–Leksand i avgörande kvalmötet
MODO-LEKSAND 12.00 Chatt med Johan Mr Madhawk Svensson. 17.00 Live-TV med uppsnack från Örnsköldsvik inför matchen. 19.30: Direkrapport från sjunde avgörande mötet – där en SHL-plats står på spel.
Leksand reste sig igen
Leksand är som katten med nio liv. Dala-laget var i rejälbrygga inför den sjätte kvalseriematchen hemma mot Modo men reste sig på ett osannolikt sätt och vann med 5–4. Nu väntar en sjunde och avgörande match om en SHL-plats i Örnsköldsvik på fredag.
Läs mer om Modo och Örnsköldsvik.