Örnsköldsvik

Ikonens plan: Skapa en helt ny stadsdel

Markus Näslund var en av Sveriges bästa hockeyspelare under början av 00-talet, innan han avslutade karriären 2009.Sedan dess har Näslund flyttat tillbaka till Örnsköldsvik – och nu är nästa projekt utkristalliserat.Han kommer nämligen bygga en helt ny stadsdel i Åre.– Det viktiga för mig är att känna att det finns ett sug - och det gör det verkligen här i Åre, säger Näslund till Östersunds-Posten.

Pojke avled efter drunkningsolycka

En pojke i tioårsåldern har avlidit efter en drunkningsolycka i Trehörningsjö norr om Örnsköldsvik. Pojken försvann på förmiddagen när han badade vid en camping.

Flygplan havererade – räddningsinsats pågår

Ett mindre flygplan har kraschat utanför Örnsköldsvik, enligt larm.Räddningstjänst, polis, ambulans och en helikopter är på väg till platsen.– Det var någon som såg vad som såg ut som ett flygplan som kraschade, säger Nina Brundin vid Sjöfartsverket.
Christiansons metoder underkändes före vallning i Kevin-mordet
Psykologen Sven Å Christianson initierade kontroversiella vallningar av de utpekade bröderna bakom mordet på Kevin. Trots att barnpsykologer och poliser ställde sig tveksamma till metoden. Bara sex dagar före de sista vallningarna vid bryggan i Dottevik underkändes Christiansons vallningsmetod i ett helt annat fall – det uppmärksammade mordet på 16-åriga Malin Lindström i Örnsköldsvik. I sin dom skrev hovrätten att den misstänkte mördaren fått hjälp på traven under vallningen.
Christiansons metoder underkändes före vallningen i Kevin-mordet
Psykologen Sven Å Christianson initierade kontroversiella vallningar av de utpekade bröderna bakom mordet på Kevin. Trots att barnpsykologer och poliser ställde sig tveksamma till metoden. Bara sex dagar före vallningarna vid bryggan i Dottevik underkändes Christiansons vallningsmetod i ett helt annat fall – det uppmärksammade mordet på 16-åriga Malin Lindström i Örnsköldsvik. I sin dom skrev hovrätten att den misstänkte mördaren fått hjälp på traven under vallningen.
Brand i järnvägstunnel – totalstopp i trafiken
En brand har brutit ut i en tågtunnel i Sidensjö i Örnsköldsvik.Räddningstjänst är på plats.
Polisen kartlägger Olssons sista timmar
ÖRNSKÖLDSVIK/STOCKHOLM. Polisen i Örnsköldsvik kartlägger Markus Olssons sista timmar innan tragedin. En rad vittnen har hörts. – Det finns inte några brottsmisstankar, säger Kerstin Svedberg, som leder polisens arbete.
Emelie, 20, förlorade sin bästa vän Markus
ÖRNSKÖLDSVIK. Modo har förlorat sin målvakt. Emelie Westman, 20, har förlorat sin bästa vän. I fredags befann hon sig på samma krog som Markus Olsson försvann ifrån. – Det är så obehagligt att veta. Jag gick ju där i hamnen, samtidigt som han måste ha legat i vattnet, säger hon.
Spelarna i möte efter tragedin: Krishjälp
ÖRNSKÖLDSVIK. Modo Hockey har sorg. Klubben kallade till ett möte efter beskedet om målvakten Markus Olssons tragiska bortgång. I dag har man öppnat upp portarna till Fjällräven center. – Om någon behöver prata så har vi krishjälp här på plats i arenan, säger Frank Eriksson, press- och marknadschef.
Läs mer om Fjällräven och Frank Eriksson.
Han var så omtyckt, folk ville vara som han
ÖRNSKÖLDSVIK. En hel stad gick samman när Markus Olsson försvann spårlöst i fredags. Nu sörjer den Modos målvakt som bara blev 20 år gammal. På minnesplatsen i hamnen samlades hundratals människor för att hedra honom. – Markus högsta dröm var att få spela för Modo. Han var så omtyckt, folk ville vara som han, säger, säger en av hans gamla lärare.
Läs mer om Modo.
Storspel av Linus Ullmark efter det tragiska beskedet
Tampa. Linus Ullmark fick både ett tragiskt och ett positivt besked på söndagen. Hans vän Markus Olsson hade hittats död i Örnsköldsvik och han skulle få spela säsongens första match i NHL.
Läs mer om NHL och Örnsköldsvik.
Modomålvakt hittad död
En 20-årig man har hittats död i hamnen i Örnsköldsvik, uppger polisen. Den avlidne är enligt Expressen Modomålvakten Markus Olsson. Han hittades vid 15-tiden av räddningstjänstens dykare.
Läs mer om Örnsköldsvik.
Näslund hjälper till i sökandet efter Markus
Modomålvakten Markus Olsson, 20, är försvunnen.Hundratals människor är ute och letar i Örnsköldsvik.En av dem: Hockeyikonen Markus Näslund,– Det är självklart att man ställer upp om man kan, säger han till Allehanda.
Läs mer om Allehanda, Det och Örnsköldsvik.En.
Markus Olsson, 20, spårlöst försvunnen
Modos 20-årige målvakt Markus Olsson är försvunnen. Han sågs senast lämna restaurangen Allstar i Örnsköldsvik under natten mot lördag. Ett stort sökpådrag med polis, räddningstjänst, militär och Missing people pågår just nu. – Vi misstänker inte att det är ett frivilligt försvinnande, säger Johan Schlienger, kommunikatör hos polisen.
Minnesord: Gösta Arvedson
Som tidigare meddelats har fältsergeanten i Frälsningsarmn, Gösta Arvedson, Örnsköldsvik, befordrats till härligheten i en ålder av 91 år. Närmast anhöriga är döttrarna Kerstin och Anna-Lena, bröderna Sven, Arved och Lennart, Frälsningsarmn i Örnsköldsvik och många vänner.
Bostadshus brinner – kommer sannolikt totalförstöras
Ett bostadshus brinner i Örnsköldsvik.
Läs mer om Örnsköldsvik.
Väst bäst i Stålbucklan
Det var till slut inget snack när finalen i Stålbucklan mellan Västergötland/Bohuslän-Dalsland och Södermanland skulle avgöras i Örnsköldsvik. Västergötland/Bohuslän-Dalsland lyckades visserligen bara få in ett mål, genom Hanna Thuvik, i den första perioden. Men i den andra rann det i väg.
Minnesord: Gösta Arvedson
Gösta Arvedson, Örnsköldsvik, har avlidit i en ålder av 91 år. Närmast anhöriga är döttrarna Kerstin och Annalena med familjer samt tre bröder.
Läs mer om Annalena, Kerstin och Örnsköldsvik.
23 dagar efter BB stängdes – Första bilfödseln i Sollefteå
23 dagar efter det att BB i Sollefteå stängde skedde den första bilförlossningen. I går klockan 10.07 föddes en flicka på vägen mellan Sollefteå och Örnsköldsvik, rapporterar Sveriges Radio Västernorrland. Mötande ambulans hann inte fram innan flickan var född.
Personbil och lastbil i olycka – väg avstängd
En personbil och en lastbil har krockat på E4 i höjd med Örnsköldsvik, skriver polisen på sin hemsida. Enligt tidningen Allehanda ska personbilen ha tryckt in under lastbilen. Ambulanshelikopter har larmats till platsen och vägen är delvis avstängd.
Läs mer om Allehanda och Örnsköldsvik.