Örnsköldsvik

Sedin: Det är det sista jag vill se...

TORONTO. Mats Zuccarello gjorde mycket för Modo Hockey under två säsonger i Örnsköldsvik. Men det betyder inget nu när Tre Kronor ställs mot Lag Europa i söndagens semifinal. Något tack kan norrmannen inte vänta sig från tvillingarna Sedin. - Nej, absolut inte. Det sista jag vill se är att Zuccarello får skryta om en seger över oss i World Cup för år framöver, säger Daniel Sedin.

Modo får vänta på första hemmasegern

Modo får vänta på sin första hemmaseger. Tingsryd besegrade Modo med 4–2 i Örnsköldsvik och fick tätplatsen i hockeyallsvenskan som belöning. Modos väg tillbaka till SHL blir inte enkel. En seger på fyra matcher och ingen på hemmais är resultatet så här långt.
Läs mer om Modo, SHL och Örnsköldsvik.
Modo får vänta på hemmasegern
Modo får vänta på sin första hemmaseger. Tingsryd besegrade Modo med 4–2 i Örnsköldsvik och fick...
Läs mer om Modo och Örnsköldsvik.
Bra V75-dag för Ohlsson
Ulf Ohlsson var tillbaka på en av sina hemmabanor Solänget utanför Örnsköldsvik på lördagen. Det...
Läs mer om Ohlsson, Solänget och Örnsköldsvik.

MC-förare svårt skadad i olycka

En motorcykelförare ska ha skadats allvarligt vid en olycka utanför Örnsköldsvik, skriver polisen på sin hemsida. Polis, räddningstjänst och ambulans är nu på väg till platsen.
Läs mer om Örnsköldsvik.
Veckans spel: Ett fint formbesked senast
Travexperten och Åbyprofilen Sören Englund ger oss varje vecka sin bästa spelid på V75. Den här veckan vänds blickarna mot Solänget och Örnsköldsvik.
Peter Forsberg: Kom många tankar tillbaka
LOS ANGELES. När Gunde Svan kom till Örnsköldsvik och Denver för att snacka hockey med Peter Forsberg blev det stunder av nostalgi för den före detta NHL-stjärnan. – Ja, den där fantastiska vinterdagen när vi besökte Domsjöskolan, där jag gick som grabb och spelade hockey på fritiden, kom många tankar tillbaka, säger Foppa till Expressen Nöje.
Det är en lång och svår resa mot SHL
Första matchen i hockeyallsvenskan – för gamla storlaget Modo. Och Oscar Hedman är medveten om att pressen på att ta sig tillbaka till SHL är på klubben från Örnsköldsvik. – En bra start är väldigt viktigt, säger backveteranen.
Läs mer om Modo, SHL och Örnsköldsvik.
Örnsköldsvik laddar om efter Modos ofattbara degradering
Örnsköldsvik. Dagen för den allsvenska hockeypremiären är här och för Modo väntar en ny verklighet. För första gången på 31 år spelar inte laget i högsta serien utan i allsvenskan. DN reste till hockeystaden Örnsköldsvik där tränaren Andreas Johansson siktar uppåt, och där supportrarna tror att den allsvenska sejouren kan bli nyttig för klubben.
Läs mer om Modo och Örnsköldsvik.
Tolvårig pojke drunknade i sjö
En tolvårig pojke har omkommit i en badolycka utanför Örnsköldsvik.Pojken var och badade med sin...
En 12-årig pojke har hittats drunknad
En 12-årig pojke har anträffats död i Mellansel, Örnsköldsvik. Han hade drunknat.
Läs mer om Mellansel och Örnsköldsvik.
Undersköterskorna får tillbaka sina titlar
I dag fick undersköterskorna i Örnsköldsvik glädjebesked – högre lön och titeln tillbaka. Trots sin medicinska utbildning har de i hierarkin jämställts med vårdare men nu blir det ändring på saken. Undersköterskor ska få kallas undersköterskor igen och de ska få en femhundring extra i snitt, rapporterar Örnsköldsviks Allehanda.
Läs mer om Örnsköldsvik.
Löfven: Man kan inte anklaga deras väljare
ÖRNSKÖLDSVIK. Moderatledaren Anna Kinberg Batra deklarerade i en intervju för Expressen att Sverigedemokraternas väljare inte är rasister. Den bilden delas också av – statsministern. – Man kan inte anklaga deras väljare för det, säger Stefan Löfven under ett besök i Västernorrland på onsdagen.
Nobbade NHL – för hockeyallsvenskan
Modotalangen blir kvar i Örnsköldsvik i september
Läs mer om Örnsköldsvik.
Vi ska inte sätta någon krisstämpel
ÖRNSKÖLDSVIK. Stefan Löfven anser inte att det är kris inom polisen. – Jag tycker inte att vi ska sätta någon krisstämpel, säger statsministern under ett besök hos skogsindustrijätten Holmen utanför Örnsköldsvik. Samtidigt försvarar Löfven den kritiserade rikspolischefen Dan Eliasson – och uttalar på nytt sitt förtroende för honom.
Så ska Modo ta klivet tillbaka till finrummet
ÖRNSKÖLDSVIK. Djurgården, Leksand, Rögle och Malmö har gjort det under de senaste åren. Nu ska Modo försöka hitta en väg tillbaka till SHL – men det kommer inte bli någon enkel resa. – Vi vet att Modo är en stor klubb i Sverige, oavsett serietillhörighet. Alla andra lag kommer vilja slå oss, säger lagkaptenen Byron Ritchie. Samtidigt slåss klubben mot de ekonomiska följderna av degraderingen till Hockeyallsvenskan. – Därför har vi vänt oss till kommunen för att få ett stöd till verksamheten, säger Modos ordförande Ulf Strinnholm Lidfalk.
Försvunnen fru hittades på balkongen
En orolig man i Örnsköldsvik larmade polisen vid tretiden under lördagsnatten och anmälde att hans fru var försvunnen, rapporterar lokala medier. Paret hade kommit hem till sin gemensamma lägenhet efter att ha varit ute på krogen.
Läs mer om Örnsköldsvik.
Försvunnen fru sov på balkong
En orolig man i Örnsköldsvik larmade polisen vid tretiden under lördagsnatten och anmälde att hans...
Läs mer om Örnsköldsvik.
Äldre man försvann från servicehus
En äldre man har försvunnit från ett servicehus i Örnsköldsvik – efter att ha hoppat ut från fönstret. Polis är på väg till platsen.
Läs mer om Örnsköldsvik.
Bil i krock med björn i Örnsköldsvik
En björn kom plötsligt ut på körbanan när en personbil kom åkandes på E4:an vid Gideåbacken i Husum...
Personbil krockade med en björn på E4
En personbil har krockat med en björn på E4 utanför Örnsköldsvik. Hur många som färdades i bilen är oklart. Björnen dog på platsen, uppger polisen.
Läs mer om Örnsköldsvik.
Står han med yxan i handen och brinner...
ÖRNSKÖLDSVIK. Modo har gjort sina första träningar på is efter degraderingen från SHL. Det utan veteranen Per-Åge Skröder. Och Modo-tränaren Andreas Johansson har höga krav på norrmannen i fall det ska bli tal om ett nytt kontrakt. – Står han där med yxan i handen och brinner, ja då så får vi se, säger Andreas Johansson.
Läs mer om Per-Åge Skröder och SHL.
Olycka på E4 – en lastbil har voltat
En lastbil har voltat på E4 norr om Örnsköldsvik, skriver allehanda.se. Det är begränsad framkomlighet.
Läs mer om Örnsköldsvik.
Spädbarn skadat av kastad glaslykta
Två par befann sig i en lägenhet i centrala Örnsköldsvik när parens båda kvinnor av okänd anledning...
Läs mer om Örnsköldsvik.
6-årig flicka avled efter sparkcykelolycka
En sexårig flicka avled efter att ha cyklat omkull med sin sparkcykel i juni i Örnsköldsvik,...
Läs mer om Örnsköldsvik.