Örnsköldsvik


Här flyger Saab i luften

Här lyfter det från Örnsköldsvik. Och FÖR Örnsköldsvik. När det gäller det senaste i luften är det inte alltid världens största flygplatser som gäller.

Läs mer om Saab och Örnsköldsvik.

Examen

Ulrika Westin, Örnsköldsvik, har tagit en specialistsjuksköterskeexamen vid Umeå universitet. En kandidatexamen har vid Mittuniversitetet tagits av Christin Vestin från Bredbyn.

Fullmäktige i korthet

Fyra notiser från kommunfullmäktige i Örnsköldsvik. Platsbyte för Söderström Elvy Söderström (S) både inledde och avslutade mötet med paket i handen.

"Lika stort som att få ett vasalopp"

2018 blir ett år att se fram emot. Då arrangeras världens största orienteringsäventyr i Höga Kusten, med Örnsköldsvik som huvudort. - Det blir en sjuhelsikes upplevelse, säger Jan Näslund för O-ringengruppen Örnsköldsvik.

O-ringen till Höga Kusten

Nu är det klart: Örnsköldsvik blir huvudort för orienteringsfesten 2018.

Läs mer om Höga Kusten.
Moström tar sig an nytt äventyr

Hon kom tvåa i "Mästarnas mästare". Nu syns Malin Moström från Örnsköldsvik i en annan tv-tävling: Det största äventyret. En utmaning hon visade sig väl rustad för.

"Det är en skolslakt"

Mycket tyder på att det i framtiden blir en enda gymnasieskola i Örnsköldsvik. På Parkskolan. - Det är fruktansvärt oansvarigt, säger nolaläraren Thomas Nordell.

Läs mer om Örnsköldsvik.
Fler aktuella biofilmer i Ångermanland

Förutom "Hobbit: Femhäraslaget" - dessa filmer är aktuella på biograferna i Ångermanland just nu. Gentlemen (Härnösand, Örnsköldsvik) Betyg: 3/5 Svensk drama av Mikael Marcimain, utefter Klas Östergrens klassiska roman.

Andersson och Falck gästar Thuleteatern

De har gjort uppskattade konserter på både Urkult och Umefolk. På söndag kommer de populära folkmusikerna Thomas Andersson & Markus Falck till Örnsköldsvik.

Hundägare fråntas sin hund

Hunden var akut sjuk och krävde vård. När det stod klart vad behandling skulle kosta avvek ägaren från djursjukhuset. Nu omhändertas hunden. En kvinnlig hundägare från Örnsköldsvik uppsökte veterinär i Sundsvall.

Läs mer om Sundsvall och Örnsköldsvik.
Slog och låste in sin dotter

En kvinna i Örnsköldsvik döms mot sitt nekande till fängelse i nio månader för grov fridskränkning och olaga frihetsberövande, skriver Örnsköldsviks Allehanda.

Läs mer om Örnsköldsvik.
Tidigare toppnyhet hos Metro:
Slog och låste in sin dotter

En kvinna i Örnsköldsvik döms mot sitt nekande till fängelse i nio månader för grov fridskränkning...

Läs mer om Örnsköldsvik.
Slog och låste in sin dotter

En kvinna i Örnsköldsvik döms mot sitt nekande till fängelse i nio månader för grov fridskränkning och olaga frihetsberövande, skriver Örnsköldsviks Allehanda. Hon ska enligt åtalet ha slagit och låst in sin sin dotter vid flera tillfällen mellan november 2007 och december 2012.

Läs mer om Örnsköldsvik.
Slog och låste in sin dotter

En kvinna i Örnsköldsvik döms mot sitt nekande till fängelse i nio månader för grov fridskränkning och olaga frihetsberövande, skriver Örnsköldsviks Allehanda. Hon ska enligt åtalet ha slagit och låst in sin sin dotter vid flera tillfällen mellan november 2007 och december 2012. Redan för fem år sedan berättade den i dag tioåriga flickan på sin förskola att hennes mamma slog henne.

Läs mer om Örnsköldsvik.
Slog och låste in sin dotter

Örnsköldsvik En kvinna i Örnsköldsvik döms mot sitt nekande till fängelse i nio månader för grov fridskränkning och olaga frihetsberövande, skriver Allehanda.

Läs mer om Allehanda och Örnsköldsvik.
Krogägaren slår tillbaka

Merry Can i Örnsköldsvik har fått sin andra varning - men ägaren Andreas Öh Lindén tycker att hans krog är orättvist behandlad: - Statistiken är förbaskat missvisande. Vi har berättat om Merry Cans problem.

Läs mer om Örnsköldsvik.
Dogge till Örnsköldsvik

Dogge Doggelito, mest känd som sångare och frontman i numera upplösta hiphopgruppen The Latin Kings, kommer till The Merry Can i Örnsköldsvik på fredag, den 12 december, för ett uppträdande.

Läs mer om The Merry Can och Örnsköldsvik.
Nya namn i toppen i flera nämnder

Socialdemokraterna har tidigare presenterat förslag till ordföranden för nämnderna. Nu är det även klart vilka som kommer representera Alliansen. - I Örnsköldsvik kommer allianspartierna att samarbeta, som vi gjort tidigare.

Läs mer om Alliansen.
Mäktig vändning, Munksund

Ishockey/Örnsköldsvik Munksund gjorde fem mål i den tredje perioden. Då skrällde Piteålaget och vann mot topplaget Modo på bortaplan. Efter en långt förlustsvit är MSSK tillbaka som ett vinnande lag igen.

Läs mer om Modo, Munksund och Piteålaget.
Metal-fest med Amaranthe på Brux

Under lördagskvällen var det metal- och hårdrock som gällde för kompletta entrépengen på Brux i Örnsköldsvik.

Läs mer om Amaranthe, Brux och Örnsköldsvik.
Sjöberg: Handlar om överlevnad för Modo

ÖRNSKÖLDSVIK. Anders Forsberg kommer inte hinna få ut maximalt av den här truppen i år. Den ser mer ut att handla om överlevnad i SHL. Snart är det dags för Per Svartvadet att göra en värvning som kan lyfta Modo på ett helt annat sätt än vad Donald Brashear är här för att göra.

Det är två heta tränare och personligheter

ÖRNSKÖLDSVIK. Örebro besegrade Modo med 5-2 och tog lagets andra seger på två dagar. Men det var inte bara segern som gjorde att Örebroarna drog på smilbanden efter matchen. Även kvällens mest omtalade presskonferens, den efter Frölunda-Skellefteå, var i fokus utanför Örebros omklädningsrum. - Det är två heta tränare och personligheter, kommenterar Örebros assisterande tränare Johan Tornberg till SportExpressen.se.

Brashears hot – efter stenhårda tacklingen

ÖRNSKÖLDSVIK. Donald Brashear, 42, är värvad för att sätta Modo i respekt. I en intervju med SPORT–Expressen berättar NHL-profilen bland annat om hur det var att bli misshandlad av sin alkoholiserade far – och hur han ska ta hand om problemet i Färjestad. – Nummer 55 (Ole-Kristian Tollefsen) är definitivt en kille som söker såna där tacklingar och med tiden när vi får chansen så ska vi ta hand om det där problemet, säger Brashear.

Läs mer om Brashear, Färjestad och Modo.
Elize dubbelt aktuell

Hon är skolad artist, sångerska i ett metal-band och aktuell för Melodifestivalen. Under lördagen gästar Elize Ryd med Amaranthe sin mormors gamla hemstad Örnsköldsvik. - Det blir kul att återse Ö-vik.

Merry Can fick varning - igen

Krogen Merry Can i Örnsköldsvik har fått sin andra varning inom loppet av åtta månader. Nu hänger alkoholtillståndet löst. Kommunens alkoholhandläggare har haft mycket att göra med Merry Can de senaste åren.

Läs mer om Merry Can och Örnsköldsvik.Senaste nyheternaNyhetsdatabasen - Nyheter på ett ställe
Nyhetsdatabasen är en nyhetsagent och sökmotor som samlar nyheter från svenska tidningar. Här kan du snabbt läsa aktuella nyheter eller göra sök flera år tilbaka.
Kontakt
post@nyhetsdatabasen.se

Senaste 24t
22 21 20 19 18 17 16 15 14 13 12 11 10 09 08 07 06 05 04 03 02 01 00 23