Örnsköldsvik


Sjöberg: Hittar ingen som kan lösa krisen

ÖRNSKÖLDSVIK. Foppa-hyllningen var magisk. Men så fort pucken sattes i spel fortsatte mardrömmen för Modo. Jag bläddrar i laguppställningen och försöker hitta ett par namn som ska lösa den här krisen – utan något resultat överhuvudtaget.

Läs mer om Modo.

Lasch firade Foppa med hyllningströja

ÖRNSKÖLDSVIK/GÖTEBORG. Peter Forsbergs tröjceremoni gav eko över hela Sverige. Även på spelarna i Frölunda gjorde den stort intryck – på ny amerikanen Ryan Lasch så stort att han tog med sig en hyllningströja hem till Göteborg. – Jag var tvungen att ta en. Jag tittade mycket på Peter Forsberg när jag växte upp, säger Ryan Lasch.

Peter Forsberg i tårar när tröjan hissades

ÖRNSKÖLDSVIK. Han är en av världens bästa hockeyspelare genom tiderna. I kväll hyllades Peter Forsberg i Fjällräven Center – och fick sin tröja med nummer 21 upphissad i taket. Och det var en rörd Foppa som tog emot Örnsköldsviks hyllningar ikväll. – Jag trodde jag skulle hålla mig, men det kommer inte gå, sa han under ceremonin.

Modo förlorade igen – nu nära kvalserie-spel

HV 71 är tillbaka på vinnarspåret. Samtidigt är Modo illa ute. Efter 2-1-förlusten mot HV 71 i Örnsköldsvik är det nu elva poäng upp till Djurgården som ligger över strecket - med fyra matcher kvar.

Läs mer om Djurgården, Modo och Örnsköldsvik.

Ida går sin egen väg

Ida Boija från Örnsköldsvik sökte en kreativ tillvaro - och landade i Umeå. Hon håller kulturfanan högt, räds inte diskussioner och skapar en egen stil. I tisdags släpptes hennes debutsingel.

Läs mer om Umeå och Örnsköldsvik.
Se musen springa jättesnabbt i snön

Sonja som filmat musen i Örnsköldsvik skrev såhär till oss "När jag och min sambo promenerade till stan fick vi syn på en liten mus. Det var under kvällen den andra februari, mellan den gamla och den nya tågstationen.

Läs mer om När och Örnsköldsvik.
Ett självmål sänkte Leksand mot Modo

STOCKHOLM/ÖRNSKÖLDSVIK. Leksand tappade ledningen mot Modo och föll med 4-1. Nu är de rejält indragna i kvalseriestriden. Samtidigt är tränarens Andreas Appelgrens framtid osäker. – Vi har inte börjat diskutera, säger sportchefen Tore Jobs.

Läs mer om Leksand och Modo.
Claptons låtskatt under lupp

I musikberättelseföreställningen "Claptons Tårar" sätts gitarrvirtuosen Eric Claptons låtskatt under lupp och på torsdag gästar föreställningen Sliperiet i Örnsköldsvik.

Läs mer om Sliperiet och Örnsköldsvik.
Daun: Vi har ingen press på oss

På fredag är det upp till bevis för de svenska backhopparna. - Det ska bli spännande att se om de kan leverera på ett positivt sätt, säger landslagstränaren Anders Daun från Örnsköldsvik.

Läs mer om Örnsköldsvik.
Fyra SM-guld till Ö-vik

Det blev fyra guld till Örnsköldsvik vid veteran-SM i längdskidor i Kiruna. Bengt-Olof Hagström från Hägglunds Ski Team SK tog två guld i H60. Han försvarade gulden på 5 kilometer och 20 kilometer klassisk stil.

Läs mer om H60, Kiruna, Ö-vik och Örnsköldsvik.
Rootsmusik med hjärta och sväng

Det blir country och bluegrass med hjärta och sväng från USA, Kanada och Sverige med "The Goodbye Girls" på Thuleteatern i Örnsköldsvik på torsdag kväll 19 februari.

Spelmansstämma för spelsugna musikanter

Ett vattenhål för spelsugna musikanter från när och fjärran är det, och i lördags var det 20:e gången för Spelmansstämman i Örnsköldsvik.

"Skrämmer att alla inte alla har samma värde"

Eva Tånneryd, uppväxt i Örnsköldsvik, mellanlandad i Västerås, och numera bosatt i Kramfors. Hon har vigt sitt liv åt arbete för andra människor, men i dag är det hennes dag, hon fyller nämligen 60 år. - Jag ser fram emot pensionen!

Läs mer om Örnsköldsvik.
LaFontaine med NRJ till Ö-vik

Den 27 februari kommer radiostationen NRJ:s turnépaket Digster Tour till Statt i Örnsköldsvik. Totalt gästar fyra musikakter och huvudnamn är hajpade sångerskan Ida LaFontaine, som just nu är singelaktuell.

Kiruna en stolpträff ifrån playoff

Ishockey/Kiruna Kiruna förlorade måste-matchen mot Örnsköldsvik. Vilket innebär att norrbottningarnas säsong är över då man missar playoff.

Läs mer om Örnsköldsvik.
Elitinnebandy tillbaka i Ö-vik - för en dag

Gårdagens SSL-drabbning mellan Dalen och Pixbo Wallenstam spelades inte i Umeå, utan i Örnsköldsvik och Skyttis Arena.

En jakt på talangfulla musiker

Det blev en musikalisk fredagskväll med musik i blandat kompott när Livekarusellen kom till Sliperiet i Örnsköldsvik.

Växjö-kritiken efter Lajunens matchstraff

ÖRNSKÖLDSVIK. Matchstraff för Lakers Jani Lajunen efter en tackling mot huvudet på Modos Simon Önerud. Växjös tränare Sam Hallam var inte helt nöjd med domarnas agerande. – Det oroar mig att ingen av huvuddomarna såg situationen utan fick ta hjälp av linjemännen och video, säger Hallam.

Läs mer om Hallam och Sam Hallam.
Filmen är bättre än boken?

Nu är det dags för fenomenet "Fifty shades of Grey" att möta biopubliken och i Ångermanland börjar den visas i Härnösand, Örnsköldsvik, Sollefteå, Kramfors, Ramsele och Junsele.

Det hände när du sov

Så var natten i Ångermanland. Lokalt: Minst två älgolyckor inträffade på kort tid i Örnsköldsvik i går kväll. En parkerad bil mitt i ett villaområde började helt plötsligt brinna i natt. Polisen misstänker att den varit anlagd.

Läs mer om Ångermanland och Örnsköldsvik.
"Jag känner mig mer redo nu"

Lisa Hörnblad från Örnsköldsvik kom med i JVM-laget. - Jättekul och jag känner mig mer redo nu, säger Lisa Hörnblad. Junior-VM avgörs i norska Hafjell Norge 5-14 mars. - Jag tycker om backen som har det mesta. Har bara åkt fart där.

Taggat Disconnect inför Livekarusellen

Disconnect släpper snart sin första singel och senare sin debut-EP. På fredag tävlar Kramforsbandet i Livekarusellen, som hålls i Örnsköldsvik. - Vi är riktigt taggade.

Fina framgångar för Rockringen

Dansföreningen Rockringen från Örnsköldsvik tävlade i Luleå i helgen. Juniorerna Fredrik Strömberg och Julia Elfving kom på en fin tredje plats. Under lördagen avgjordes en Grand Prix tävling.

Holmsten i samarbete med Forsberg

Holmsten Trio fortsätter att samarbete med lokala musiker. Nu börjar den Undromsbaserade gruppen även samarbeta med den förre Pink Hink-medlemmen Fredrik Forsberg från Örnsköldsvik.

Täljeblad och Assergård i Ö-vik

Den 27 februari får O'Learys i Örnsköldsvik besök av musikduon Kristian Täljeblad och Emil Assergård.Mest läst senaste veckan
1.  Egyptier flyr från Libyen


2.  Egyptier flyr från Libyen


3.  Danska muslimer i fredsvaka mot hat


4.  Klent stöd för teori om Iran-bomb


5.  Danska muslimer i fredsvaka mot hat


6.  Marinkårssoldat rymde till Libanon


7.  Bukowskis ägare försenade utredning om falsk konst


8.  Singapores rika får bidra mer


9.  Maskerade män rånade apotek


10. Barshim: Kommer ta världsrekordetSenaste nyheternaNyhetsdatabasen - Nyheter på ett ställe
Nyhetsdatabasen är en nyhetsagent och sökmotor som samlar nyheter från svenska tidningar. Här kan du snabbt läsa aktuella nyheter eller göra sök flera år tilbaka.
Kontakt
post@nyhetsdatabasen.se

Senaste 24t
20 19 18 17 16 15 14 13 12 11 10 09 08 07 06 05 04 03 02 01 00 23 22 21