Örnsköldsvik

Tre Kronor spelar i Örnsköldsvik

Tre Kronors hemmamatch mot Tjeckien i Karjala-turneringen i höst kommer att spelas i Örnsköldsvik...
Tre Kronor spelar i Örnsköldsvik
Läs mer om Örnsköldsvik.
Saknad 16-årig flicka återfunnen
En 16-årig flicka, som försvann under en bussresa mellan Örnsköldsvik och Kramfors har hittats.–
Läs mer om Örnsköldsvik.
16-årig flicka saknas i Örnsköldsvik
En 16-årig flicka har försvunnit i Örnsköldsvik, uppger flera medier.Polisen kontaktades klockan...
Läs mer om Örnsköldsvik.
16-årig flicka saknas
En 16-årig flicka saknas efter en bussresa mellan Kramfors och Örnsköldsvik. Hon sågs senast på busstationen i Örnsköldsvik och anmäls nu saknad av föräldrarna som stod i Kramfors och väntade, skriver polisen på sin hemsida.
Läs mer om Örnsköldsvik.
16-årig flicka anmäld försvunnen i Ö-vik
Misstänker inget brott. En 16-årig flicka från Kramfors är anmäld försvunnen. Hon skulle ha åkt med buss från Örnsköldsvik vid 13-tiden. Hennes föräldrar hörde av sig till polis efter att flickan aldrig steg av bussen vid hållplatsen i Kramfors.
Läs mer om Ö-vik och Örnsköldsvik.
Därför säljer Sedin lyxvillan i Vancouver
Daniel Sedin, 34, laddar i sommarhuset hemma i Örnsköldsvik för en ny NHL-säsong. Samtidigt har han sålt kåken i Vancouver. Men det betyder inte att han är på väg att lämna Vancouver Canucks. - Jag förstår att det blir rykten, men det ligger inget dramatiskt bakom det här, säger Danne.
Läs mer om Danne, Sedin, Vancouver och Örnsköldsvik.
Bröllop och start i V75 – på exakt samma dag
Bröllop och start i V75 samma dag. Det blir en annorlunda lördag för Solängettränaren Björn Karlsson som gifter sig med sin Ida i Mo Kyrka i Örnsköldsvik i helgen. - Loppet går nog ungefär när vigseln är slut.
Genomarbetat om folkhemmets kvinnor
Kristina Sandberg belönades med SvD:s litteraturpris för sin trilogi om Maj från Örnsköldsvik. Sandbergs sommarprogram är ett ambitiöst föredrag om kvinnans plats i det svenska folkhemmet.
Läs mer om Maj och Örnsköldsvik.
Hedman: Ska bara vinna Stanley Cup
ÖRNSKÖLDSVIK. Förr sa svenska hockeystjärnor att drömmen var NHL och väl där vågade några säga att målet var att vinna Stanley Cup. Victor Hedman uttrycker det annorlunda: - Jag SKA vinna Stanley Cup. Så låter den nya kaxiga svenska hockeygenerationen. Börje Salming och Nicklas Lidström må vara de största svenska backarna genom tiderna - men svensk hockey har aldrig haft bättre backuppsättning än just nu.
Läs mer om NHL och Stanley Cup.
Sedinarna tvekar om en flytt hem till Modo
ÖRNSKÖLDSVIK. Världens bästa hockeytvillingar laddar för en ny säsong. SportExpressen.se träffade bröderna Sedin för att prata om att skänka bort miljoner, önskan att bli utkonkurrerade – och den ändrade synen på att flytta hem och spela med Modo. – Njae, det är inte givet, säger Henrik Sedin.
Läs mer om Henrik Sedin, Modo och Sedin.
V86: Shaq is Back har en löjligt bra uppgift
V86-cirkusen åker norröver till Örnsköldsvik och Solängets travbana. Inga konstigheter med bankroppen mer än att den är omlagd sedan en tid tillbaka och distanserna är lite ovanliga. Klassen på tävlingarna är - med tanke på det geografiska läget - klart bra. Flera fina toppar!
Läs mer om Back och Örnsköldsvik.
Löfvens möte med EU-nämnd skjuts upp
Den ekonomiska krisen rasar i Grekland. Samtidigt är Stefan Löfven hemma i det somriga Örnsköldsvik. Nu skjuts EU-nämndens samråd med Löfven upp till på söndag.
Kritiken mot Löfven: Avbryt semestern
Den grekiska krisen har satt stopp för sommarlugnet. På fredag kommer svenska EU-nämnden att mötas för ett samråd - utan statsminister Stefan Löfven på plats. Han befinner sig i stället i Örnsköldsvik och ska delta på telefon, skriver Hela Hälsingland. – Jag kräver att statsministern avbryter sin ledighet, säger den moderata gruppledaren i nämnden Ulrika Karlsson till tidningen.
Så försökte Foppa blåsa Globen på ESC
I största hemlighet: Örnsköldsvik var Stockholms stora konkurrent. Nu kan Expressen berätta att Peter Forsberg var involverad i att försöka blåsa Globen på Eurovision. – Han har spelat en roll då han har en känsla för orten, säger Lars Söderlind.
Victor Hedman får Guldpucken 2015
ÖRNSKÖLDSVIK. För första gången går Guldpucken till en NHL-spelare. Den som skriver historia är Tampa Bays Victor Hedman - Sveriges bästa hockeyspelare 2015. - Att jag åkte över tidigt lärde mig att hantera motgångar, säger Victor Hedman om vägen till toppen.
Läs mer om Guldpucken och Victor Hedman.
Mannerström blev av med 140 000 kronor
I mars gjorde Leif Mannerström ett två dagars gästspel på en restaurang i Örnsköldsvik. Det kostade honom 140000 kronor eftersom restaurangen strax efteråt gick i konkurs. – Det vet man väl för fan om vinden börjar blåsa snålt, säger han.
Glädjen spreds snabbt i Ångermanland
Glädjen spreds snabbt i Ångermanland – som blir nyfödde prins Nicolas eget hertigdöme. Agneta Lundberg (S), kommunfullmäktiges ordförande i Örnsköldsvik, är mycket glad. – Vi har väntat på det här, säger hon.
Läs mer om Ångermanland och Örnsköldsvik.
Skickar Foppa för att fixa Eurovisionfinalen
Örnsköldsvik ger sig in i kampen om att få arrangera Eurovision kommande säsong. Till sin hjälp har de tagit före detta hockeystjärnan Peter Forsberg - som har fått uppdraget att besöka SVT för att lämna över kommunens ansökan. – Vad jag förstår har till och med Måns Zelmerlöw sagt att det är i Örnsköldsvik som nästa års final bör gå, det är väl ett hyfsat betyg, säger Forsberg till Allehanda.
Löfven har inte fått okej för sitt avlopp
Statsminister Stefan Löfven kritiserades nyligen för att han anlitade en hantverkare utan kollektivavtal för att bygga ut sommarstugan. Inte nog med det. Nu avslöjar lokaltidningen Allehanda i Örnsköldsvik att det också blivit problem med det nya avloppet – som fortfarande saknar kommunens okej.
Läs mer om Allehanda och Örnsköldsvik.
Medlemmarna flyr OK – efter avslöjandet
Ilskan växer hos OK-medlemmarna efter avslöjandet om förre vd:n Göran Linblås guldpension på 65 miljoner kronor. Nu planerar de ett kollektivt uttåg ur föreningen. – Jag blir så förbaskad. De behöver inte sko sig på medlemmarna på det här sättet, säger Stefan från Örnsköldsvik.