Örnsköldsvik


Uppåt för Ö-vik som skolkommun

Örnsköldsvik är länets bästa skolkommun enligt Lärarförbundet. - En marginell förändring, men helt klart åt rätt håll, säger Christina Grewell om att Örnsköldsvik klättrat tre platser.

Kramfors tappar tätplatsen som skolkommun

Kramfors är inte längre länets bästa skolkommun. Den platsen har nu övertagits av Örnsköldsvik. Sollefteå kommun ligger kvar som den sämsta kommunen Ångermanland men har klättrat tre

Läs mer om Ångermanland och Örnsköldsvik.
Sekabgranskaren: `Ingen som varit arg`

Kommungranskarna fick många positiva reaktioner efter sitt program om Sekabaffären. I över ett halvår grävde kommungranskarna på SVT:s Uppdrag granskning i Sekabaffären i Örnsköldsvik.

Läs mer om Sekabaffären och Örnsköldsvik.
Tidigare toppnyhet hos Aftonbladet:
Drog kvitto 100 ggr – vann storvinsten

Så vann personen i Örnsköldsvik stort i helgen

Läs mer om Örnsköldsvik.

Langning polisanmält i Örnsköldsvik

Ett fall av langning har anmälts efter att polisen påträffat två minderåriga med alkohol. Det var sent på fredagskvällen som polisen påträffade två minderåriga flickor vid Victoriaesplanaden

Enkla mål fällde Boden

Fotboll/Örnsköldsvik Det ville sig inte riktigt för Boden mot serietvåan Anundsjö. Laget föll snöpligt med 2 3 och hade stolpe ut.

Läs mer om Anundsjö och Boden.
Politikernas löften om skolan i Örnsköldsvik

Höjda lärarlöner. Minskade barngrupper i förskolan och krafttag mot lärarnas dåliga arbetsmiljö. De lokala politikerna har stora planer för skolan i Örnsköldsviks kommun. Lärarbrist.

Läs mer om Örnsköldsvik.
Mopedist förd till sjukhus efter olycka

En kvinna i 20-årsåldern körde på fredagsmorgonen omkull med sin moped på Arnäsvägen, i höjd med ett vägarbete, i Örnsköldsvik.

Läs mer om Arnäsvägen och Örnsköldsvik.
Elvy: `Klart det är jobbigt`

Onsdagskvällens Uppdrag Granskning blir antagligen det mest sedda teveprogrammet i Örnsköldsvik i år. - Det är klart det är jobbigt, säger kommunalrådet Elvy Söderström (S).

Volontärträff i Själevad

För att uppmuntra till socialt engagemang och minska isolering för äldre och andra som har svårt att på egen hand ta sig ut, finns runt 100 volontärer i Örnsköldsvik. Under onsdagen

Läs mer om Själevad och Örnsköldsvik.
Kvinna blev av med väskan

En kvinna i 70-årsåldern blev nyligen av med sin väska på bussen mellan Stockholm och Örnsköldsvik. Kläder finns med bland det som kvinnan saknar efter bussfärden.

Läs mer om Stockholm och Örnsköldsvik.
Kommunfullmäktige i korthet

Här är fem beslut från kommunfullmäktige i Örnsköldsvik. Kulturhus utreds Kommunfullmäktige beslöt att fortsätta bereda den motion som Jarl Strömbäck (SPI) lämnat in om ett kulturhus

Föreslår kortare bygglovstider

Entreprenörskap, innovation och medmänsklighet. Det är ledorden för Kristdemokraterna i Örnsköldsvik, som nu lanserar sin valplattform.

Heltid norm - deltid ett val

Till 2018 ska alla ofrivilliga deltider inom kommunen vara borta. Det lovar Socialdemokraterna i Örnsköldsvik. Socialdemokraterna i Örnsköldsvik presenterade i går ett löfte - alla kommunalanställda som vill jobba heltid ska få göra det.

`Läste om titeln i ÖA`

Bengt Westin har utsetts till utvecklingsdirektör i Örnsköldsvik. Det hade oppositionsrådet Anna-Britta Åkerlind (C) ingen aning om. - Titeln hade jag inte hört talas om, förrän jag

Försvunna kvinnan hittad välbehållen

Den kvinna i 70-årsåldern som försvann någon gång vid midnatt natten mot måndagen från ett servicehus i Moliden utanför Örnsköldsvik har hittats välbehållen.

Läs mer om Moliden och Örnsköldsvik.
S lovar nya förskolor: `Det är inget valfläsk`

Med veckor kvar till valet lovar nu Socialdemokraterna i Örnsköldsvik att bygga tre nya centrumnära förskolor.

Färgstarkt centrum

Örnsköldsvik har ett färgstarkt centrum. Det ser Birgitta Norberg och Johanna Lundqvist till.

Salomonssons hundar skällde på två björnar

Örnsköldsvik (JJ) I morse var Daniel Gustavsson Ursjö, norr om Örnsköldsvik ute och jagade med sin hund. Det blev ståndskall, men efter ett tag slutade hunden och han misstänkte björn.

SD:s förstanamn träder inte fram

Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson åker land och rike runt och talar inför valet. I Örnsköldsvik är partiet tyst. Förstanamnet vågar inte träda fram.

Läs mer om Jimmie Åkesson.
Stor glädje efter beskedet

På Kustbevakningen i Örnsköldsvik rådde stor glädje efter beskedet om mer pengar. - Det känns kanonbra, säger Gustav Hägglund, tjänsteman.

Kustbevakningen blir kvar

Regeringen gör helt om. Kustbevakningen får mer pengar. Därmed kan de 17 varslen i Ångermanland dras tillbaka - och stationen i Örnsköldsvik är räddad. Kustbevakningens ekonomiska problem

Läs mer om Ångermanland och Örnsköldsvik.
Färre älgskador i Örnsköldsvik

Örnsköldsvik(JJ) Älgskadorna på skogen i Örnsköldsvik har minskat den senaste vintern, jämfört med året innan. Detta visa den älgbetesinventering som Skogsstyrelsen gjort.

Utbyggda nät i Ö-viks skolor 2015

Under 2015 ska alla skolenheter i Örnsköldsvik ha fungerande nätverk. Kristdemokraten Soledad Henriquez tycker dock att utbyggnaden går för långsamt. - Risken är att vi får dras med

Läs mer om Örnsköldsvik.
Kvinna saknar sin handväska

En kvinna, som åkte buss mellan Örebro och Örnsköldsvik, har förlorat sin handväska. Händelsen inträffade i slutet av förra månaden. Pengar, pass med mera saknas.

Läs mer om Örebro och Örnsköldsvik.Senaste nyheternaNyhetsdatabasen - Nyheter på ett ställe
Nyhetsdatabasen är en nyhetsagent och sökmotor som samlar nyheter från svenska tidningar. Här kan du snabbt läsa aktuella nyheter eller göra sök flera år tilbaka.
Kontakt
post@nyhetsdatabasen.se

Senaste 24t
07 06 05 04 03 02 01 00 23 22 21 20 19 18 17 16 15 14 13 12 11 10 09 08