Örnsköldsvik

Bröllop och start i V75 – på exakt samma dag

Bröllop och start i V75 samma dag. Det blir en annorlunda lördag för Solängettränaren Björn Karlsson som gifter sig med sin Ida i Mo Kyrka i Örnsköldsvik i helgen. - Loppet går nog ungefär när vigseln är slut.

Genomarbetat om folkhemmets kvinnor

Kristina Sandberg belönades med SvD:s litteraturpris för sin trilogi om Maj från Örnsköldsvik. Sandbergs sommarprogram är ett ambitiöst föredrag om kvinnans plats i det svenska folkhemmet.
Läs mer om Maj och Örnsköldsvik.
Hedman: Ska bara vinna Stanley Cup
ÖRNSKÖLDSVIK. Förr sa svenska hockeystjärnor att drömmen var NHL och väl där vågade några säga att målet var att vinna Stanley Cup. Victor Hedman uttrycker det annorlunda: - Jag SKA vinna Stanley Cup. Så låter den nya kaxiga svenska hockeygenerationen. Börje Salming och Nicklas Lidström må vara de största svenska backarna genom tiderna - men svensk hockey har aldrig haft bättre backuppsättning än just nu.
Läs mer om NHL och Stanley Cup.
Sedinarna tvekar om en flytt hem till Modo
ÖRNSKÖLDSVIK. Världens bästa hockeytvillingar laddar för en ny säsong. SportExpressen.se träffade bröderna Sedin för att prata om att skänka bort miljoner, önskan att bli utkonkurrerade – och den ändrade synen på att flytta hem och spela med Modo. – Njae, det är inte givet, säger Henrik Sedin.
Läs mer om Henrik Sedin, Modo och Sedin.

V86: Shaq is Back har en löjligt bra uppgift

V86-cirkusen åker norröver till Örnsköldsvik och Solängets travbana. Inga konstigheter med bankroppen mer än att den är omlagd sedan en tid tillbaka och distanserna är lite ovanliga. Klassen på tävlingarna är - med tanke på det geografiska läget - klart bra. Flera fina toppar!
Läs mer om Back och Örnsköldsvik.
Löfvens möte med EU-nämnd skjuts upp
Den ekonomiska krisen rasar i Grekland. Samtidigt är Stefan Löfven hemma i det somriga Örnsköldsvik. Nu skjuts EU-nämndens samråd med Löfven upp till på söndag.
Kritiken mot Löfven: Avbryt semestern
Den grekiska krisen har satt stopp för sommarlugnet. På fredag kommer svenska EU-nämnden att mötas för ett samråd - utan statsminister Stefan Löfven på plats. Han befinner sig i stället i Örnsköldsvik och ska delta på telefon, skriver Hela Hälsingland. – Jag kräver att statsministern avbryter sin ledighet, säger den moderata gruppledaren i nämnden Ulrika Karlsson till tidningen.
Så försökte Foppa blåsa Globen på ESC
I största hemlighet: Örnsköldsvik var Stockholms stora konkurrent. Nu kan Expressen berätta att Peter Forsberg var involverad i att försöka blåsa Globen på Eurovision. – Han har spelat en roll då han har en känsla för orten, säger Lars Söderlind.
Victor Hedman får Guldpucken 2015
ÖRNSKÖLDSVIK. För första gången går Guldpucken till en NHL-spelare. Den som skriver historia är Tampa Bays Victor Hedman - Sveriges bästa hockeyspelare 2015. - Att jag åkte över tidigt lärde mig att hantera motgångar, säger Victor Hedman om vägen till toppen.
Läs mer om Guldpucken och Victor Hedman.
Mannerström blev av med 140 000 kronor
I mars gjorde Leif Mannerström ett två dagars gästspel på en restaurang i Örnsköldsvik. Det kostade honom 140000 kronor eftersom restaurangen strax efteråt gick i konkurs. – Det vet man väl för fan om vinden börjar blåsa snålt, säger han.
Glädjen spreds snabbt i Ångermanland
Glädjen spreds snabbt i Ångermanland – som blir nyfödde prins Nicolas eget hertigdöme. Agneta Lundberg (S), kommunfullmäktiges ordförande i Örnsköldsvik, är mycket glad. – Vi har väntat på det här, säger hon.
Läs mer om Ångermanland och Örnsköldsvik.
Skickar Foppa för att fixa Eurovisionfinalen
Örnsköldsvik ger sig in i kampen om att få arrangera Eurovision kommande säsong. Till sin hjälp har de tagit före detta hockeystjärnan Peter Forsberg - som har fått uppdraget att besöka SVT för att lämna över kommunens ansökan. – Vad jag förstår har till och med Måns Zelmerlöw sagt att det är i Örnsköldsvik som nästa års final bör gå, det är väl ett hyfsat betyg, säger Forsberg till Allehanda.
Löfven har inte fått okej för sitt avlopp
Statsminister Stefan Löfven kritiserades nyligen för att han anlitade en hantverkare utan kollektivavtal för att bygga ut sommarstugan. Inte nog med det. Nu avslöjar lokaltidningen Allehanda i Örnsköldsvik att det också blivit problem med det nya avloppet – som fortfarande saknar kommunens okej.
Läs mer om Allehanda och Örnsköldsvik.
Medlemmarna flyr OK – efter avslöjandet
Ilskan växer hos OK-medlemmarna efter avslöjandet om förre vd:n Göran Linblås guldpension på 65 miljoner kronor. Nu planerar de ett kollektivt uttåg ur föreningen. – Jag blir så förbaskad. De behöver inte sko sig på medlemmarna på det här sättet, säger Stefan från Örnsköldsvik.
Kvinna åtalad för 700 intrång i journaler
Kvinnan gick in över 700 gånger i sammanlagt 39 personers sjukhusjournaler. På onsdagen avslutades rättegången mot henne i Örnsköldsvik. – Det känns jättejobbigt, säger drabbade Elin Appelqvist, 18.
Xlent slår ihop nordliga kontor
Konsultbolaget Xlent, som drog igång i Umeå för två år sedan går nu ihop med Xlent i Örnsköldsvik under namnet Xlent Norr.
Xlent slår ihop nordliga kontor
Konsultbolaget Xlent, som drog igång i Umeå för två år sedan går nu ihop med Xlent i Örnsköldsvik under namnet Xlent Norr.
Ekolns Segelklubb oslagbara i Allsvenska premiären
Det var spända seglare från hela Sverige som samlades i Saltsjöbaden under fredagen. Arton klubbar från Örnsköldsvik i norr till Malmö i söder hade förberett sig under våren, och nu skulle man få svar på var man stod jämfört med konkurrenterna.
Ahnelöv kan lämna Modo för Skellefteå
Jonas Ahnelöv kom hem till Modo, blev kapten och räddade klubben kvar i SHL. Nu ser han ut att lämna Örnsköldsvik för en SHL-konkurrent. Enligt uppgifter till allehanda.se ska Skellefteå jaga VM-backen.
Körkort – här klarar flest uppkörningen
I trakten kring Örnsköldsvik klarar flest uppkörningen. Svårast att klara uppkörningen är det i Stockholms förorter. Det visar statistik från Trafikverket.
Läs mer om Trafikverket och Örnsköldsvik.
Här lyckas flest att köra upp
Just nu är det fler som kör upp än under resten av året. Men var du kör upp i landet kan ha betydelse för hur lätt din resa till körkortet blir. I Örnsköldsvik klarar flest uppkörningen.
Här är det enklast att köra upp
Just nu är det fler som kör upp än under resten av året. Men var du kör upp i landet kan ha betydelse för hur lätt din resa till körkortet blir. I Örnsköldsvik klarar flest uppkörningen.
Modos besked: Två nyförvärv är klara
Det har varit tyst kring Modos nyförvärv – men nu kan fansen i Örnsköldsvik se fram emot ett flertal förstärkningar. Det bekräftar klubbens general manager Per Svartvadet. – Två är klara, två ligger vi i slutförhandling med, säger Svartvadet till Allehanda.
Örnsköldsviks flygplats fjärrstyrd
Från och med lunchtid på tisdagen har Örnsköldsvik världens första flygplats med fjärrstyrd flygledning.
Läs mer om Örnsköldsvik.
Örnsköldsviks flygplats fjärrstyrd
Från och med lunchtid på tisdagen har Örnsköldsvik världens första flygplats med fjärrstyrd...
Läs mer om Örnsköldsvik.