Östersund

Hemliga knepet: Tog OS-banan till Sverige

PYEONGCHANG. Sveriges damer och herrar är den stora överraskningen i OS-skidskyttet. Nu berättar svenskarna om sin speciella uppladdning: en nästan exakt kopia på OS-banan som anlagts i Östersund. – Vi var väl förberedda för det här, säger Fredrik Lindström.

Keane till attack: Världens mest överskattade spelare

Arsenal gjorde en blek match mot Östersund.Nu får mittfältsstjärnan Jack Wilshere tuff kritik av Roy Keane.– Han är världens mest överskattade spelare, säger Keane i ITV efter matchen.
Lisa Edwinsson: Från en öde mixad zon – till medaljmiddagar med kungen
PYEONGCHANG. I november väntade de tålmodigt in ett par tappra journalister i en öde intervjuzon i Östersund. Nu äter de medaljmiddagar med kungen och firar guld på världens största scen. Skidskyttelandslaget åkte till OS som doldisar – men kommer hem med två guld och två silver.
Läs mer om Östersund.
Wenger: Östersunds spelare håller toppklass
Arsenals tränare Arsène Wenger hyllade Östersund efter 1–2-förlusten i Europa League. – Östersund har ett internationellt lag med spelare i toppklass, säger fransmannen.
Läs mer om Europa League och Östersund.

Elbilarna strejkade i kylan – hemtjänsten kom inte fram

Östersunds kommun äger 400 bilar, varav ett fyrtiotal elbilar. Men två vintrar i rad har flera av dem, Renault Zoe av årsmodell 2014/15, inte startat på grund av kylan.Det här har gjort att hemtjänsten inte kunnat jobba, vilket Länstidningen Östersund var först med att uppmärksamma.
Ska ingenstans – de har inte råd
LONDON. Östersund stod för en stark insats mot Arsenal på Emirates Stadium.En insats som förmodas ge eko ut i Europa inför sommarens kommande transferfönster.– Det blir en angenäm juli, säger Östersunds ordförande Daniel Kindberg.
Läs mer om Arsenal, Daniel Kindberg och Europa.
Hyllar fansen: Kommer aldrig glömma det här
LONDON. Med 5 000 fans i ryggen gjorde Östersund det omöjliga och besegrade Arsenal med 2-1.Nu hyllar spelarna sina supportrar.– Jag tror inte att jag kan beskriva vad jag känner för dem. Jag kommer aldrig glömma det här, säger Tom Pettersson.
FEM SNABBA - Överrumplad av Östersunds bedrift: "Så sjukt, man trodde på det"
Östersund skrällvann borta mot Arsenal med 2-1, men blev ändå utslagna med sammanlagt 4-2. - En fantastisk bedrift trots allt. Jag trodde de skulle greja det där ett tag i första halvlek, säger FotbollDirekts Mårthen Bergman.
Läs mer om Arsenal och Överrumplad.
Potter hyllades av fansen efter skrällen mot Arsenal
London. Tränaren Graham Potter hyllades högljutt och länge av de 5.000 tillresta fansen sedan Östersund sensationellt besegrat Arsenal på Emirates med 2-1. Och han stod länge kvar nere vid kortändan och applåderade tillbaka.
Läs mer om Arsenal och Östersund.
Vi blev chockade och vi fick panik
LONDON/STOCKHOLM. Efter drygt tjugo minuter stod det 0–2 på tavlan på Emirates i London.Östersund var på väg mot en sensationell upphämtning mot Arsenal, men räckte inte till hela vägen.Men Östersunds inledning var mer än tillräcklig för att sätta skräck i Arsenalspelarna.– Vi blev chockade när de gjorde två snabba. Det är ett riktigt bra lag och vi fick lite panik, säger mittbacken Rob Holding.
ÖFK hyllas – trots uttåget
Östersund vann mot Arsenal i London.Men det räckte inte för vidare avancemang i Europa League.Europa häpnade dock över Östersunds framfart och laget hyllas i såväl Sverige som Storbritannien.De har skickat chockvågor över kontinenten, skriver Daily Mirror.
Tvingas lämna planen – blöder från ansiktet
Östersund är på väg mot en sensationell vändning borta mot Arsenal.Men mitt under match fick Östersundssupportrarna hjärtat i halsgropen.Mittbacken Tom Pettersson lämnade planen och sprang in i omklädningsrummet sedan han fått en lagkamrats armbåge i ansiktet.
Just nu: Arsenal chockat – Östersund leder med 2–0 i London
Det skulle vara ett omöjligt uppdrag. Arsenal vann förra veckans möte i Östersund i Europa Leagues 16-delsfinal med 3–0. Men Östersund har inte gett upp. Efter 39 minuters spel har Östersund chockat Arsenal på Emirates stadium i London och leder returmatchen med 2–0.
Läs mer om Arsenal, London och Östersund.
Östersunds magiska minut – gör två mål
Omöjligt uppdrag på förhand.Men redan efter drygt 20 minuter har Östersund tagit ledningen med 2–0 borta mot Arsenal.– En bisarr matchminut. Vad är det som håller på att hända? utbrister Kanal 9:s kommentator Christopher Kviborg.
Normalt brukar vi få flyga ganska länge
LONDON. Nära 5 000 ÖFK-supportrar väntas heja fram Östersund borta mot Arsenal.Långt ifrån alla är från Sverige.– Det är helt fantastiskt, vilken atomsfär. Vi får se vår son spela mot Arsenal – i vårt hemland, säger Karen Hopcutt, mamma till anfallsstjärnan Jamie Hopcutt.
Zlatan nobbade – nu kan Kindberg kliva in
Östersund är i London för att möta Arsenal i Europa League. Då passar ordförande Daniel Kindberg på att träffa investerare om ett klubbköp. Vilken är klubben?Hartlepool United, i femte divisionen.
AVSLÖJAR: Pengarna kring Ghoddos ökar - Östersund i nya samtal
Det blev bråk om Saman Ghoddos i slutet av förra månaden. Hans agent ville att Östersund skulle sälja till Celta Vigo - Östersund sade nej. I dag kan FotbollDirekt avslöja att belgiska storklubben Anderlecht vill bjuda på stjärnan.
Tror fortfarande – men det finns ett problem
LONDON. Tre mål i baken och den största utmaningen hittills framför sig.Men Östersund tror fortfarande att ett avancemang är möjligt.Problemet är bara att Arsenal inte kan åka ur.
Läs mer om Arsenal.
Spelanalys och superodds på Arsenal mot Östersund
Arsenal mot Östersund på Emirates Stadium i London. Förmodligen ÖFKs sista Europa League-resa för den här gången. Men hur ser förutsättningarna ut egentligen?
Potter: Vi vill göra våra 5000 fans stolta
Första målet. Skärrade motståndare. Våga hålla i bollen. Tankar och förhoppningar hos Östersund. Ska det ske ett mirakel borta mot Arsenal måste allt stämma. – Får vi ett tidigt mål kommer publiken vända sig emot dem, tror Östersunds Jamie Hopcutt.
Läs mer om Arsenal och Östersund.
MFF-stjärnan saknade bud - men vill inte tänka på det
Trots att Fouad Bachirou imponerade stort för Östersund i Europa League kom inga anbud från stora klubbar. I stället blev det en flytt till Malmö FF och 27-åringen hänger inte läpp över att stanna i allsvenskan.
Östersund har en hopplös uppgift borta mot Arsenal
London. När Östersund joggar in på Emirates i London torsdag kväll står de inför en närmast hopplös uppgift. Att vända 0–3 från hemmamötet mot Arsenal, ett stjärnspäckat topplag i Premier League.
Läs mer om Arsenal, London och Premier League.