Östersundsposten

JUST NU - PÅ FD: Östersundspostens Arsenal-knäpp - det bara flödar!

Östersundsposten i dag, i går - de senaste dagarna - vilken kraftsamling! ÖP kryllar av rubriker kring Östersund-Arsenal. Ja, det är ett flöde som aldrig tar slut.
Läs mer om Östersund-Arsenal.

Tåg ramade bil – stopp i trafiken

Det går inga tåg mellan Sundsvall och Östersund.Här är orsaken: den mystiska kraschen mellan tåg och en bil vid järnvägsövergång i Nedansjö.– Det stämmer. Ett Norrtåg har kört på en bil vid en plankorsning, alltså där en väg går över järnvägen, säger Brita Lundkvist, presskommunikatör vid Trafikverkets pressjour till Östersundsposten.
Kvinna och man anhållna efter knivattack i bostad
Efter ett knivdrama i en lägenhet i Krokom i Jämtland natten mot söndagen sitter en man och en kvinna anhållna.Båda är misstänkta för försök till dråp.– Det var oklart vad som hänt initialt, men sedan har vi fått en ganska god bild av vad som har hänt och vem som har gjort vad, säger Björn Pettersson, befäl vid polisens regionledningscentral till Östersundsposten.
Johanna Ojala om tv-tittarnas kärlek
Flera kvinnliga tv-profiler har vittnat om hatiska kommentarer från tittare. Men SVT:s Johanna Ojala är förskonad. – Jag får uppmuntrande meddelanden, någon som vill gifta sig och någon som skriver att jag berättar intressanta saker, säger Ojala i en intervju med Östersundsposten.
Läs mer om Ojala och Östersundsposten.

Östersunds Alhaji Gero kollapsade

Östersunds anfallare Alhaji Gero föll ihop under tisdagens träning och fördes till sjukhus, uppger Östersundsposten. Enligt tidningen var Gero för en stund inte kommunicerbar, men återfick senare medvetandet.
Helikopter ska ha kraschat i Östersund
En helikopterolycka har inträffat på Åre Östersunds flygplats på Frösön. Enligt Östersundsposten har helikoptern kraschat.Kraschen skedde när helikoptern gick in för landing. – Helikoptern skulle till att landa och stod ett par meter över plattan och gick ner i backen och brand utbröt, säger Lars Lindström på flygledningscentralen i Göteborg.
Läs mer om Frösön, Göteborg och Östersund.
Sportchefen kritisk – då hans tjänst tas bort
Det är infekterat på Östersundstravet. Detta efter att tjänsten som sportchef har tagits bort. Rolf Johnsson, som innehar tjänsten är mycket missnöjd, det rapporterar Östersundsposten. – Jag har jobbat här i över 25 år och sättet som jag blir behandlad på... självklart är jag fruktansvärt besviken, säger Rolf Johnsson till Östersundsposten.
Polisen utreder nytt överfall i Östersund
Polisen utreder ett nytt misstänkt överfall mot en kvinna i Östersund, Jämtland, skriver Östersundsposten på nätet. En man i en bil ska ha stannat och skrikit att han skulle kniva ner och våldta henne. – Hon är ganska högljudd och utåtriktad så det blir ingenting, säger polisområdeschef Stephen Jerand.
Eklöf berättar om hur livet blir efter travet
I helgen kom beskedet att Bo Eklöf slutar att köra travlopp efter 2015. I en öppenhjärtig intervju med Östersundsposten berättar han om sina tankar kring livet efter travet. - Det känns bra att jag har kommit till ett beslut som jag är nöjd med, säger Bo Eklöf till op.se
Läs mer om Bo Eklöf och Östersundsposten.
Delägaren: Jag vill att han startar i Sverige...
I fredags stod det klart – Månprinsen startar inte i Sverige innan 1 juli 2016. Men det verkar inte vara ett samstämmigt beslut – nu går nämligen en av delägarna ut och säger sig vilja annorlunda. – Jag är emot det. Jag vill att han startar på svenska banor, säger Anders Bodin till Östersundsposten.
Anonyma samtalen var det jobbigaste...
Skandalen på Dannero i september har verkligen rivit upp känslor i trav-Sverige. Nu berättar huvudpersonen själv, AnnaMaria Öberg, om vad som varit värst. – De anonyma samtalen var nog det jobbigaste under den här tiden, säger hon till Östersundsposten.
Månprinsen A.M tävlar inte före 1 juli i Sverige
Månprinsen A.M kommer inte tävla mer i Sverige. Åtminstone inte innan AnnaMaria Öbergs avstängning är över, alltså den 1 juli 2016. Det berättar Öberg i en intervju med ÖstersundsPosten. – Det blir konsekvensen efter det som här hänt, säger Öberg.
Läs mer om Sverige, Öberg och ÖstersundsPosten.
Fourcade bestulen: Gud vad jäkla trist
Världscupspremiären i skidskytte är i full gång i Östersund - nu har den första incidenten inträffat. Den franska stjärnan Simon Fourcade har tillsammans med tre andra personer blivit bestulen på skidutrustning för tusentals kronor från deras hotell. – Det är för jävligt rent ut sagt, gud vad jäkla trist, säger Patrik Jemteborn, ordförande för världscupen i Östersund till Östersundsposten.
Wolfgang Pichler kritiserar statliga stödet till idrotten
Efter några års frånvaro är Wolfgang Pichler tillbaka som förbundskapten i det svenska skidskytte-landslaget. I en intervju med Östersundsposten vädjar han om mer pengar till idrotten.– För mig är det ofattbart att ett rikt land som Sverige inte inser vikten av att satsa mer statliga resurser på idrott och hälsa.
Anders Södergren sparkas ur sitt team
Anders Södergren avslutade säsongen med att ta hem Fjälltoppsloppet i Bruksvallarna. Nu kan långloppskarriären vara över. Södergren har nämligen fått sparken från sitt team. – Jag får försöka hitta en ny lösning, säger han till Östersundsposten.
Nu händer det något!
Expressen Kultur och Östersundsposten rök ihop efter att kultursidan hade gjort ett reportage om Melodifestivalen i Östersund.Nu ska tidningarna ta debatten vidare – genom ett reporterutbyte.Ambitionen är att öka förståelsen kring vad urbaniseringen gör med journalistiken.
Två till sjukhus efter madrassolycka
Sällskapet åkte tidigt på onsdagsmorgonen madrass nedför en backe i Åre – och kraschade. Två kvinnor har förts till sjukhus, skriver Östersundsposten. En av dem ska ha varit medvetslös, skriver lokala medier.
Läs mer om Åre och Östersundsposten.
Zlatans nya drömhus – kolla in bygget i Åre
Zlatan Ibrahimovic förbereder sig för framtida skidsemestrar med familjen. Enligt Östersundsposten så bygger landslagsstjärnan ett drömhus i Åre. – Naturligtvis är det jättekul att ha Zlatan i närheten, säger Sara Ekdahl, marknadsansvarig på det närliggande hotellet Copperhill Mountain till tidningen.
Zlatan bygger nytt lyxhus i Jämtland
Zlatan Ibrahimovic har redan ett hus i jämtländska Offerdalsfjällen. Nu bygger han nytt i länet – denna gång ett trevåningshus i Åre, skriver Östersundsposten .
Zlatan Ibrahimovic bygger lyxvilla i Åre
Fotbollsstjärnan Zlatan Ibrahimovic bygger ett nytt hus i Åre, skriver Östersundsposten.
Läs mer om Åre och Östersundsposten.
Hotat gaypar stöttades i Östersund
Drygt 200 personer slöt upp till den ljusmanifestation som på torsdagskvällen hölls till stöd för ett gaypar och deras ettårige son i Lillhärdal i Härjedalen, rapporterar Östersundsposten.
Många slöt upp för gaypar
Drygt 200 personer slöt upp till den ljusmanifestation som på torsdagskvällen hölls till stöd för ett gaypar och deras ettårige son i Lillhärdal i Härjedalen, rapporterar Östersundsposten.
Många slöt upp för gaypar
Drygt 200 personer slöt upp till den ljusmanifestation som på torsdagskvällen hölls till stöd för ett gaypar och deras ettårige son i Lillhärdal i Härjedalen, rapporterar Östersundsposten. Det var i tisdags som Terse Helgesson hittade en lapp i familjens brevlåda med ordalydelsen Ta din unge och stick homojävel, annars...
Tornsabotören fortsätter härja
Ytterligare tio jakttorn har förstörts i Jämtland, rapporterar Östersundsposten. De har hittats på Rödön och har sågats ned mellan den 7 och 13 september. Polisen misstänker att det
Husbil hindrade älgjägare
På måndagsmorgonen skulle en älgjägare åka ut på sin mark, men en husbil som är registrerad i ett annat land hindrade hans väg, skriver Östersundsposten. När jägaren bad föraren att
Läs mer om Östersundsposten.