Östersundsposten

Wolfgang Pichler kritiserar statliga stödet till idrotten

Efter några års frånvaro är Wolfgang Pichler tillbaka som förbundskapten i det svenska skidskytte-landslaget. I en intervju med Östersundsposten vädjar han om mer pengar till idrotten.– För mig är det ofattbart att ett rikt land som Sverige inte inser vikten av att satsa mer statliga resurser på idrott och hälsa.

Anders Södergren sparkas ur sitt team

Anders Södergren avslutade säsongen med att ta hem Fjälltoppsloppet i Bruksvallarna. Nu kan långloppskarriären vara över. Södergren har nämligen fått sparken från sitt team. – Jag får försöka hitta en ny lösning, säger han till Östersundsposten.
Nu händer det något!
Expressen Kultur och Östersundsposten rök ihop efter att kultursidan hade gjort ett reportage om Melodifestivalen i Östersund.Nu ska tidningarna ta debatten vidare – genom ett reporterutbyte.Ambitionen är att öka förståelsen kring vad urbaniseringen gör med journalistiken.
Två till sjukhus efter madrassolycka
Sällskapet åkte tidigt på onsdagsmorgonen madrass nedför en backe i Åre – och kraschade. Två kvinnor har förts till sjukhus, skriver Östersundsposten. En av dem ska ha varit medvetslös, skriver lokala medier.
Läs mer om Åre och Östersundsposten.

Zlatans nya drömhus – kolla in bygget i Åre

Zlatan Ibrahimovic förbereder sig för framtida skidsemestrar med familjen. Enligt Östersundsposten så bygger landslagsstjärnan ett drömhus i Åre. – Naturligtvis är det jättekul att ha Zlatan i närheten, säger Sara Ekdahl, marknadsansvarig på det närliggande hotellet Copperhill Mountain till tidningen.
Zlatan bygger nytt lyxhus i Jämtland
Zlatan Ibrahimovic har redan ett hus i jämtländska Offerdalsfjällen. Nu bygger han nytt i länet – denna gång ett trevåningshus i Åre, skriver Östersundsposten .
Zlatan Ibrahimovic bygger lyxvilla i Åre
Fotbollsstjärnan Zlatan Ibrahimovic bygger ett nytt hus i Åre, skriver Östersundsposten.
Läs mer om Åre och Östersundsposten.
Hotat gaypar stöttades i Östersund
Drygt 200 personer slöt upp till den ljusmanifestation som på torsdagskvällen hölls till stöd för ett gaypar och deras ettårige son i Lillhärdal i Härjedalen, rapporterar Östersundsposten.
Många slöt upp för gaypar
Drygt 200 personer slöt upp till den ljusmanifestation som på torsdagskvällen hölls till stöd för ett gaypar och deras ettårige son i Lillhärdal i Härjedalen, rapporterar Östersundsposten.
Många slöt upp för gaypar
Drygt 200 personer slöt upp till den ljusmanifestation som på torsdagskvällen hölls till stöd för ett gaypar och deras ettårige son i Lillhärdal i Härjedalen, rapporterar Östersundsposten. Det var i tisdags som Terse Helgesson hittade en lapp i familjens brevlåda med ordalydelsen Ta din unge och stick homojävel, annars...
Tornsabotören fortsätter härja
Ytterligare tio jakttorn har förstörts i Jämtland, rapporterar Östersundsposten. De har hittats på Rödön och har sågats ned mellan den 7 och 13 september. Polisen misstänker att det
Husbil hindrade älgjägare
På måndagsmorgonen skulle en älgjägare åka ut på sin mark, men en husbil som är registrerad i ett annat land hindrade hans väg, skriver Östersundsposten. När jägaren bad föraren att
Läs mer om Östersundsposten.
Barrow: En oerhört tung period i mitt liv
Modou Barrow har tagit steget från superettan till Premier League. Men den 21-årige talangens väg mot proffslivet har knappast varit spikrak. 11 år gammal avled hans mor. – Det var en oerhört tung period i mitt liv, säger han till Östersundsposten.
De uppmanar alla att rösta för mångfalden
Superettanklubben Östersunds FK slår ett slag mot främlingsfientligheten. I ett öppet brev i Östersundsposten uppmanar de alla att rösta för mångfalden. – Från vårt perspektiv är det viktigt eftersom vi har så stor mångfald i laget, säger tränaren Graham Potter till SportExpressen.se.
TV: The Jam-stjärnorna laddade med gokart
Det vaknas extremtävlingar på Stortorget i Östersund. Kollegerna på Östersundsposten, ÖP mötte några åkare då de samlades för att värma upp inför tävlingarna med lite gocart.
H&M stänger Monki-butiker
H&M-ägda klädkedjan Monki lägger ned i två svenska städer, rapporterar Östersundsposten.
`Jag fick världens utskällning`
På tisdagen publicerade Östersundsposten ett brev från skidskytteförbundets ledamot Pär Wikström där han riktade tuff kritik mot den egna styrelsens sätt att kasta ut etablerade åkare
11-åring lärde sig 200 decimaler i talet pi
En elvaåring i Östersund har lärt sig 200 decimaler i talet pi utantill. Jag ville slå rekordet i klassen, så jag tränade en vecka, säger hon till Östersundsposten.
Läs mer om Östersund och Östersundsposten.
11-åring lärde sig 200 decimaler i talet pi
En elvaåring i Östersund har lärt sig att rabbla 200 decimaler i talet pi utantill. Jag ville slå rekordet i klassen, så jag tränade en vecka, säger hon till Östersundsposten.
Läs mer om Östersund och Östersundsposten.
Lösspringande hund dödade får
12 Jämtlandsfår skadades och 3 dödades när en lösspringande hund löpte amok inne i fårhuset, rapporterar Östersundsposten. Det var någon gång under onsdagen som hunden tog sig in där
Oväntad kritik: Han kommer göra bort sig
– Han kommer göra bort sig, säger hon till Östersundsposten.
Läs mer om Östersundsposten.
Riksdagsledamot blir landshövding
Lena Sommestad blir ny landshövding i Jämtlands län, skriver Östersundsposten.
Läs mer om Östersundsposten.
Unik vindtunnel byggs i Östersund
Till hösten ska en unik väder- och vindtunnel stå klar på campus i Östersund, skriver Östersundsposten. I tunneln ska man bland annat testa hur sport- och fritidsprodukter fungerar i vind och vatten och tillsammans med andra produkter.
Läs mer om Östersund och Östersundsposten.
Unik vindtunnel byggs i Östersund
Till hösten ska en unik väder- och vindtunnel stå klar på campus i Östersund, skriver Östersundsposten.
Läs mer om Östersund och Östersundsposten.
Unik vindtunnel byggs i Östersund
Till hösten ska en unik väder- och vindtunnel stå klar på campus i Östersund, skriver Östersundsposten. I tunneln ska man bland annat testa hur sport- och fritidsprodukter fungerar i vind och vatten och tillsammans med andra produkter. — Vi kommer få forskningsresultat med hög relevans i och med att testmiljön blir snarlik den utomhus, säger projektledaren Mats Aine till ÖP.
Läs mer om Östersund och Östersundsposten.