Östersundsposten

Anders Södergren sparkas ur sitt team

Anders Södergren avslutade säsongen med att ta hem Fjälltoppsloppet i Bruksvallarna. Nu kan långloppskarriären vara över. Södergren har nämligen fått sparken från sitt team. – Jag får försöka hitta en ny lösning, säger han till Östersundsposten.

Nu händer det något!

Expressen Kultur och Östersundsposten rök ihop efter att kultursidan hade gjort ett reportage om Melodifestivalen i Östersund.Nu ska tidningarna ta debatten vidare – genom ett reporterutbyte.Ambitionen är att öka förståelsen kring vad urbaniseringen gör med journalistiken.
Två till sjukhus efter madrassolycka
Sällskapet åkte tidigt på onsdagsmorgonen madrass nedför en backe i Åre – och kraschade. Två kvinnor har förts till sjukhus, skriver Östersundsposten. En av dem ska ha varit medvetslös, skriver lokala medier.
Läs mer om Åre och Östersundsposten.
Zlatans nya drömhus – kolla in bygget i Åre
Zlatan Ibrahimovic förbereder sig för framtida skidsemestrar med familjen. Enligt Östersundsposten så bygger landslagsstjärnan ett drömhus i Åre. – Naturligtvis är det jättekul att ha Zlatan i närheten, säger Sara Ekdahl, marknadsansvarig på det närliggande hotellet Copperhill Mountain till tidningen.

Zlatan bygger nytt lyxhus i Jämtland

Zlatan Ibrahimovic har redan ett hus i jämtländska Offerdalsfjällen. Nu bygger han nytt i länet – denna gång ett trevåningshus i Åre, skriver Östersundsposten .
Zlatan Ibrahimovic bygger lyxvilla i Åre
Fotbollsstjärnan Zlatan Ibrahimovic bygger ett nytt hus i Åre, skriver Östersundsposten.
Läs mer om Åre och Östersundsposten.
Hotat gaypar stöttades i Östersund
Drygt 200 personer slöt upp till den ljusmanifestation som på torsdagskvällen hölls till stöd för ett gaypar och deras ettårige son i Lillhärdal i Härjedalen, rapporterar Östersundsposten.
Många slöt upp för gaypar
Drygt 200 personer slöt upp till den ljusmanifestation som på torsdagskvällen hölls till stöd för ett gaypar och deras ettårige son i Lillhärdal i Härjedalen, rapporterar Östersundsposten.
Många slöt upp för gaypar
Drygt 200 personer slöt upp till den ljusmanifestation som på torsdagskvällen hölls till stöd för ett gaypar och deras ettårige son i Lillhärdal i Härjedalen, rapporterar Östersundsposten. Det var i tisdags som Terse Helgesson hittade en lapp i familjens brevlåda med ordalydelsen Ta din unge och stick homojävel, annars...
Tornsabotören fortsätter härja
Ytterligare tio jakttorn har förstörts i Jämtland, rapporterar Östersundsposten. De har hittats på Rödön och har sågats ned mellan den 7 och 13 september. Polisen misstänker att det
Husbil hindrade älgjägare
På måndagsmorgonen skulle en älgjägare åka ut på sin mark, men en husbil som är registrerad i ett annat land hindrade hans väg, skriver Östersundsposten. När jägaren bad föraren att
Läs mer om Östersundsposten.
Barrow: En oerhört tung period i mitt liv
Modou Barrow har tagit steget från superettan till Premier League. Men den 21-årige talangens väg mot proffslivet har knappast varit spikrak. 11 år gammal avled hans mor. – Det var en oerhört tung period i mitt liv, säger han till Östersundsposten.
De uppmanar alla att rösta för mångfalden
Superettanklubben Östersunds FK slår ett slag mot främlingsfientligheten. I ett öppet brev i Östersundsposten uppmanar de alla att rösta för mångfalden. – Från vårt perspektiv är det viktigt eftersom vi har så stor mångfald i laget, säger tränaren Graham Potter till SportExpressen.se.
TV: The Jam-stjärnorna laddade med gokart
Det vaknas extremtävlingar på Stortorget i Östersund. Kollegerna på Östersundsposten, ÖP mötte några åkare då de samlades för att värma upp inför tävlingarna med lite gocart.
H&M stänger Monki-butiker
H&M-ägda klädkedjan Monki lägger ned i två svenska städer, rapporterar Östersundsposten.
`Jag fick världens utskällning`
På tisdagen publicerade Östersundsposten ett brev från skidskytteförbundets ledamot Pär Wikström där han riktade tuff kritik mot den egna styrelsens sätt att kasta ut etablerade åkare
11-åring lärde sig 200 decimaler i talet pi
En elvaåring i Östersund har lärt sig 200 decimaler i talet pi utantill. Jag ville slå rekordet i klassen, så jag tränade en vecka, säger hon till Östersundsposten.
Läs mer om Östersund och Östersundsposten.
11-åring lärde sig 200 decimaler i talet pi
En elvaåring i Östersund har lärt sig att rabbla 200 decimaler i talet pi utantill. Jag ville slå rekordet i klassen, så jag tränade en vecka, säger hon till Östersundsposten.
Läs mer om Östersund och Östersundsposten.
Lösspringande hund dödade får
12 Jämtlandsfår skadades och 3 dödades när en lösspringande hund löpte amok inne i fårhuset, rapporterar Östersundsposten. Det var någon gång under onsdagen som hunden tog sig in där
Oväntad kritik: Han kommer göra bort sig
– Han kommer göra bort sig, säger hon till Östersundsposten.
Läs mer om Östersundsposten.
Riksdagsledamot blir landshövding
Lena Sommestad blir ny landshövding i Jämtlands län, skriver Östersundsposten.
Läs mer om Östersundsposten.
Unik vindtunnel byggs i Östersund
Till hösten ska en unik väder- och vindtunnel stå klar på campus i Östersund, skriver Östersundsposten. I tunneln ska man bland annat testa hur sport- och fritidsprodukter fungerar i vind och vatten och tillsammans med andra produkter.
Läs mer om Östersund och Östersundsposten.
Unik vindtunnel byggs i Östersund
Till hösten ska en unik väder- och vindtunnel stå klar på campus i Östersund, skriver Östersundsposten.
Läs mer om Östersund och Östersundsposten.
Unik vindtunnel byggs i Östersund
Till hösten ska en unik väder- och vindtunnel stå klar på campus i Östersund, skriver Östersundsposten. I tunneln ska man bland annat testa hur sport- och fritidsprodukter fungerar i vind och vatten och tillsammans med andra produkter. — Vi kommer få forskningsresultat med hög relevans i och med att testmiljön blir snarlik den utomhus, säger projektledaren Mats Aine till ÖP.
Läs mer om Östersund och Östersundsposten.
Utökat område för järvjakt
Fyra järvar får fällas i en skyddsjakt som beviljats efter en ansökan från Mittådalens sameby i Härjedalen, skriver Östersundsposten.