Östersundsposten


De uppmanar alla att rösta för mångfalden

Superettanklubben Östersunds FK slår ett slag mot främlingsfientligheten. I ett öppet brev i Östersundsposten uppmanar de alla att rösta för mångfalden. – Från vårt perspektiv är det viktigt eftersom vi har så stor mångfald i laget, säger tränaren Graham Potter till SportExpressen.se.

TV: The Jam-stjärnorna laddade med gokart

Det vaknas extremtävlingar på Stortorget i Östersund. Kollegerna på Östersundsposten, ÖP mötte några åkare då de samlades för att värma upp inför tävlingarna med lite gocart.

H&M stänger Monki-butiker

H&M-ägda klädkedjan Monki lägger ned i två svenska städer, rapporterar Östersundsposten.

`Jag fick världens utskällning`

På tisdagen publicerade Östersundsposten ett brev från skidskytteförbundets ledamot Pär Wikström där han riktade tuff kritik mot den egna styrelsens sätt att kasta ut etablerade åkare

11-åring lärde sig 200 decimaler i talet pi

En elvaåring i Östersund har lärt sig 200 decimaler i talet pi utantill. Jag ville slå rekordet i klassen, så jag tränade en vecka, säger hon till Östersundsposten.

Läs mer om Östersund och Östersundsposten.
11-åring lärde sig 200 decimaler i talet pi

En elvaåring i Östersund har lärt sig att rabbla 200 decimaler i talet pi utantill. Jag ville slå rekordet i klassen, så jag tränade en vecka, säger hon till Östersundsposten.

Läs mer om Östersund och Östersundsposten.
Lösspringande hund dödade får

12 Jämtlandsfår skadades och 3 dödades när en lösspringande hund löpte amok inne i fårhuset, rapporterar Östersundsposten. Det var någon gång under onsdagen som hunden tog sig in där

Oväntad kritik: Han kommer göra bort sig

– Han kommer göra bort sig, säger hon till Östersundsposten.

Läs mer om Östersundsposten.
Riksdagsledamot blir landshövding

Lena Sommestad blir ny landshövding i Jämtlands län, skriver Östersundsposten.

Läs mer om Östersundsposten.
Unik vindtunnel byggs i Östersund

Till hösten ska en unik väder- och vindtunnel stå klar på campus i Östersund, skriver Östersundsposten. I tunneln ska man bland annat testa hur sport- och fritidsprodukter fungerar i vind och vatten och tillsammans med andra produkter.

Läs mer om Östersund och Östersundsposten.
Unik vindtunnel byggs i Östersund

Till hösten ska en unik väder- och vindtunnel stå klar på campus i Östersund, skriver Östersundsposten.

Läs mer om Östersund och Östersundsposten.
Unik vindtunnel byggs i Östersund

Till hösten ska en unik väder- och vindtunnel stå klar på campus i Östersund, skriver Östersundsposten. I tunneln ska man bland annat testa hur sport- och fritidsprodukter fungerar i vind och vatten och tillsammans med andra produkter. — Vi kommer få forskningsresultat med hög relevans i och med att testmiljön blir snarlik den utomhus, säger projektledaren Mats Aine till ÖP.

Läs mer om Östersund och Östersundsposten.
Utökat område för järvjakt

Fyra järvar får fällas i en skyddsjakt som beviljats efter en ansökan från Mittådalens sameby i Härjedalen, skriver Östersundsposten.

Nya experiment hos superettan-kometen

Superettan-klubben Östersunds FK fortsätter experimentera och nu tar man in en brasse på provspel: Dias, som besökte Gefle för fyra år sedan. - Han ska vara här under några veckor, säger tränaren Graham Potter till Östersundsposten.

Han coachar HV nästa säsong - enligt Dahln

– Dom berättade att Torgny Bendelin kommer att vara huvudlärare den här säsongen och skola in Anders och sen kommer Anders att ta över nästa säsong, säger Dahln i en intervju med Mittmedia/Östersundsposten. – Inga kommentarer, säger Anders Olsson till Sportexpressen.se

Får inte stanna — får inte åka

Efter fyra år i Sverige utan uppehållstillstånd kom beslutet att 31-årige Indra Pokhrel, boende i Tullingsås utanför Strömsund, ska skickas tillbaka till antingen Bhutan, Nepal eller Indien. Men inget land vill ta emot honom och Bhutan erkänner inte hans medborgarskap, skriver Östersundsposten. Gränspolisen kan därför inte verkställa beslutet och han har hamnat i ett dödläge, fast i Sverige men helt utan rättigheter.

`Jag var så nära att ge upp, men jag bet ihop`

Johan Olssons VM-guld på femmilen gav honom bragdguldet och vann samtidigt svenska folkets hjärtan. - Det jag aldrig kommer att förstå är hur jag klarade av det, säger Olsson till Östersundsposten.

Läs mer om Olsson och Östersundsposten.
Johan Olsson: Jag var så nära att ge upp

Johan Olssons VM-guld på femmilen i Val di Fiemme har redan gett honom bragdguldet. Nu berättar den svenske OS-favoriten om sin största mentala utmaning någonsin. – Det jag aldrig kommer att förstå är hur jag klarade av det, säger Olsson till Östersundsposten.

Nouri skrev på för Degerfors konkurrent

Brwa Nouri, 26, gjorde sin sista provträning med Degerfors på fredagen. Samma dag blev han klar för seriekonkurrenten Östersund. - Det kändes rätt i hjärtat, säger Nouri till Östersundsposten.

Fler saboterade jakttorn funna

Ytterligare nio saboterade jakttorn har upptäckts i Jämtland, skriver Östersundsposten, ÖP. Det är det tredje fallet av jaktsabotage i Jämtland sedan sommaren. I augusti upptäcktes skadegörelse mot ett 20-tal jakttorn i trakterna av Hallen.

Två skadade i krock

Två personer fick föras till sjukhus, varav den ena med ambulanshelikopter, efter en trafikolycka på E 45 i Svenstavik utanför Östersund. Olyckan inträffade vid halv tre-tiden på fredagen, och skadebilden är oklar enligt Jämtlandspolisen. Totalt ska fyra personer har färdats i två bilar. En av bilarna ska ha hamnat på taket och en person klämdes fast enligt räddningstjänsten, skriver Östersundsposten på nätet.

Prisas för insats för jägare i rullstol

Föllinge Jaktskytteklubb prisades i helgen för sin satsning på att rullstolsburna ska kunna ta jägarexampen, berättar Östersundsposten, ÖP. Det är Krokoms kommun som årligen arrangerar

Läs mer om Östersundsposten.
Jägare skyddar polis mot björn

Jägare har fått rycka in och skydda poliser som letar efter en försvunnen kvinna. Det är flera björnar i området, rapporterar Östersundsposten, ÖP.

Läs mer om Östersundsposten.
Båtkrock med brofundament

Vid en båtolycka på Storsjön vid 20-tiden på torsdagskvällen skadades en man och fördes till Östersunds sjukhus. Han var ensam tillsammans med en hund i en båt som krockade med fundamentet under gångbron från Östersund till Frösön, skriver Östersundsposten på nätet. Ambulans och räddningstjänst kallades till platsen och enligt ÖP var mannen inte kontaktbar när han fördes i väg. Polis undersöker varför olyckan hände.

Chefen försvarar jägarfientliga krönikor

Författaren Jens Ganmans jägarfientliga krönikor i Östersundsposten (ÖP) väcker uppståndelse. Nu ger sig tidningens chefredaktör, Hans Lindeberg, in i debatten och försvarar Ganmans

Läs mer om Östersundsposten.Senaste nyheternaNyhetsdatabasen - Nyheter på ett ställe
Nyhetsdatabasen är en nyhetsagent och sökmotor som samlar nyheter från svenska tidningar. Här kan du snabbt läsa aktuella nyheter eller göra sök flera år tilbaka.
Kontakt
post@nyhetsdatabasen.se

Senaste 24t
16 15 14 13 12 11 10 09 08 07 06 05 04 03 02 01 00 23 22 21 20 19 18 17