Östra sjukhuset

P-appen: Två graviditeter i Göteborg anmälda till Läkemedelsverket

Abortmottagningen vid Östra sjukhuset i Göteborg anmäler två fall av oönskade graviditeter där kvinnor använt preventivmedels-appen Natural cycles. En barnmorska bekräftar för Nyhetsbyrån Siren att sjukhuset har tagit upp frågan om appen.

Jasvirs oro för dottern efter mässlingutbrottet

Jasvir Kaur är en av många mödrar som uppsökt Östra sjukhuset efter mässlingutbrottet.Hon är nu orolig för att hennes dotter Nira, fyra månader, kan ha smittats på sjukhuset.– Jag är jätteorolig, säger hon.Samtidigt uppmanar hon alla föräldrar att vaccinera sina barn.
Läs mer om Nira och Östra.
Föräldrarnas skräck: Penny kan ha smittan
Penny Harkild Ingbrand är sju dagar gammal och kan vara smittad med mässlingen.Hon är ett av de 63 barn som befann sig på Kvinnokliniken på Östra sjukhuset i Göteborg, samtidigt som en anställd som senare konstaterades bära på smittan.– Jag känner inte så mycket än så länge. Jag är mest chockad att det här händer, säger Pennys mamma, Denise.
Sjukhusanställd kan ha smittat nyfödda med mässling
Ytterligare en person har insjuknat i mässling i det pågående utbrottet i Göteborg. Den smittade är anställd på Östra sjukhuset och har vistats på förlossningen. Upp emot 50 nyfödda barn kan ha utsatts för smitta.
Läs mer om Göteborg och Östra.

Höggravida Annikas skräck på sjukhuset

Mässlingssmittad personal på Sahlgrenska universitetssjukhuset kan ha fört smittan vidare till 54 nyfödda barn i Göteborg.Och bland nyblivna och blivande föräldrar på Östra sjukhuset, är oron stor.– Vårt första barn dog i mina armar. Jag vill inte behöva gå igenom det igen. Vi överväger att föda i en annan stad, säger Annika Hedqvist, som är beräknad att föda om två veckor.
Nytt fall av mässling stängde barnakuten
Ett nytt fall av mässlingen i Göteborg ledde till att barnakuten på Östra sjukhuset fick stänga på torsdagsmorgonen. Antal smittade är nu nio personer.
Läs mer om Göteborg och Östra.
Barnakut fick stänga efter nytt mässlingfall
Efter ytterligare ett misstänkt fall av den smittsamma sjukdomen mässling tvingades barnakuten vid Östra sjukhuset att stänga, skriver GP.Det misstänkta fallet är det nionde fallet i Göteborg sedan den 10 december, skriver tidningen.
Läs mer om Göteborg och Östra.
Förälder och barn påkörda i Göteborg
En förälder och ett barn blev påkörda av en bil vid Munkebäckstorget.Föräldern har förts till sjukhus efter olyckan.– Föräldern har förts till Östra sjukhuset med skador i knä och höft. Barnet behövde inte åka till sjukhuset, säger Ulla Brehm, polisens presstalesperson i region Väst.
Larmet: Nytt fall av mässlingen i Västsverige
Ett nytt fall av den ytterst smittsamma sjukdomen mässlingen har konstaterats i Västsverige.En ovaccinerad vuxen person ska ha sökt vård på akutmottagningen på Östra sjukhuset i Göteborg den 9 december, meddelar sjukvården.Personen ska ha rört sig i Göteborgsområdet en dryg vecka under den smittsamma delen av sjukdomsförloppet.
Polisjakt genom Göteborg – en gripen
På lördagseftermiddagen vägrade en personbil stanna på polismans tecken på E6.En kortare biljakt följde innan polisen fick stopp på bilen ungefär i höjd med Östra sjukhuset.– Det var tre personer i bilen men det är en som vi gripit för drograttfylla, säger Göran Carlbom, vakthavande befäl vid polisen i region Väst.
Skyddstopp på sjukhus efter dödshot
En patient ska ha jagat personal med ett tillhygge och dödshot mot personal gör att fyra fackförbud gått samman och anmäler skyddstopp på en avdelning på Östra sjukhuset i Göteborg, skriver SVT Nyheter Väst.– Nu har man nått en gräns där medarbetarnas säkerhet inte längre kan upprätthållas, säger huvudskyddsombudet Matilda Eriksson, till SVT.
Jennifer, 23, tvingades föda i sjukhusets p-hus
Jennifers dotter föddes i bakluckan på bilen på Östra sjukhusets parkering. Det efter att Jennifer och hennes fästman nekats att få komma till NÄL, sjukhuset som låg närmast.– Vi kommer bara ett par meter från bilen, när jag känner att det här funkar inte. Då är vår dotter verkligen på väg ut, säger Jennifer Liljekvist.Nu riktar hon skarp kritik mot förlossningsvården.
Blödande man dök upp på akuten – mordförsök utreds
En man med en blödande sårskada i halsen dök upp in på Östra sjukhuset under tidiga söndagsmorgonen.– Den information vi har är att någon har gjort detta mot honom, därför rubriceras det som mordförsök, säger Ulla Brehm, polisens presstalesperson i Region Väst.
Läs mer om Region Väst, Ulla Brehm och Östra.
Vägglössen kvar på sjukhus – saneringen misslyckades
Det saneringsarbete som utförts för att bekämpa de vägglöss som plågat Östra Sjukhuset under de senaste veckorna har misslyckats.Upptäckten gjordes under onsdagen efter att man skickat in specialtränade hundar för att utvärdera arbetet.
Läs mer om Östra Sjukhuset.
Vägglöss sprider sig på Östra – ännu en avdelning stängs
Vägglössen på Östra sjukhuset sprider sig och nu måste ytterligare en avdelning stängas i den drabbade byggnaden.– Det är inte omöjligt att det blir ännu fler avdelningar, säger Thomas Bjarnemo på fastighetsägaren Västfastigheter.
Läs mer om Västfastigheter och Östra.
Patienter på Östra sjukhuset evakueras efter väglöss
En avdelning på Östra sjukhuset har fått evakuerats under lördagen efter att vägglöss upptäckts i lokalerna, skriver GP.Enligt anställda som tidningen har talat med ska chefer ha väntat i veckor innan åtgärder vidtogs.– Jag har fått massa bett över hela kroppen, säger en patient till GT.
Läs mer om Östra.
Yrket som är tillbaka på arbetsmarknaden
Yrket vårdbiträde är tillbaka på arbetsmarknaden. På Östra sjukhuset i Göteborg arbetar sedan i mars flera vårdbiträden. En satsning som anses nödvändig för att klara arbetsbelastningen.
Läs mer om Göteborg.
Person påkörd av bilist i Göteborg
En person har blivit påkörd av en bilist i Göteborg.Händelsen ska ha inträffat i närheten Östra sjukhuset.– Vi är på väg dit. En person har blivit påkörd, säger Tommy Nyman, polisens presstalesperson i Region Väst.
Person påkörd i Göteborg
En person ska ha blivit påkörd i Göteborg.Händelsen ska ha inträffat i närheten Östra sjukhuset.– Vi är på väg dit. En person har blivit påkörd, säger Tommy Nyman, polisens presstalesperson i Region Väst.
BB i Mölndal stänger – kvinnor hänvisas till Östra
Efter klockan 14 idag, söndag, stänger förlossningen i Mölndal. Detta innebär att alla kvinnor som ska föda i Göteborg kommer att hänvisas till Östra sjukhuset.Varför bb i Mölndal stänger råder det delade meningar om, skriver Göteborg-Posten.Facket menar att det är en krisåtgärd på grund av bemanningsproblematiken inom vården – ledningen pekar på att det handlar om patientsäkerhet.
Louise väljer bort sjukhuset – åker en timme för att föda
Mellan sex och åtta timmar – så länge får omföderskor stanna på sjukhuset innan måste åka hem i Göteborg.Louise väljer att bojkotta Östra sjukhuset när hon ska föda sitt andra barn – och i stället åka till Varberg.– Man får stanna hur länge man vill och det finns ingen hets som det finns på Östra sjukhuset. Där är det mer en fabrik, säger hon.
Läs mer om Göteborg.Louise, Varberg och Östra.
Läkarna glömde duk – i Jennys livmoder
Efter att Jenny Ludvigsson genomgått ett akut kejsarsnitt misstänkte hon att något var fel. En vecka efter förlossningen upptäckte hon vad – Östra Sjukhuset hade glömt en operationsduk i hennes livmoder.– Det är för jävligt rent ut sagt. Att det ens kan hända, det får inte lov att hända, säger Jenny Ludvigsson, som nu anmält händelsen till IVO.
Bönerum på sjukhus vandaliserat
GÖTEBORG. Ett muslimskt bönerum på Östra sjukhuset i Göteborg har utsatts för skadegörelse.
Läs mer om Göteborg och Östra.
Bönerum på sjukhus i Göteborg vandaliserat
Ett muslimskt bönerum på Östra sjukhuset i Göteborg har utsatts för skadegörelse.
Läs mer om Göteborg och Östra.
Anitas kärleksförklaring till makens hemtjänst
När Tadeusz, 84, fick cancer byttes lägenheten i Brunnsbo mot Sahlgrenska och Östra sjukhuset.När Anita, 78, äntligen fick hem sin make i december ordnade kommunen med hemsjukvård för att klara av de vardagliga bestyren. Efter en månad kände sig Anita att skicka in en insändare till GT för att hylla personalen.– Mitt hjärta blir alldeles varmt av att se hur ni sköter om min käre man.
Läs mer om Anita, Brunnsbo, Sahlgrenska och Östra.