Östra sjukhuset

Vägglössen kvar på sjukhus – saneringen misslyckades

Det saneringsarbete som utförts för att bekämpa de vägglöss som plågat Östra Sjukhuset under de senaste veckorna har misslyckats.Upptäckten gjordes under onsdagen efter att man skickat in specialtränade hundar för att utvärdera arbetet.
Läs mer om Östra Sjukhuset.

Vägglöss sprider sig på Östra – ännu en avdelning stängs

Vägglössen på Östra sjukhuset sprider sig och nu måste ytterligare en avdelning stängas i den drabbade byggnaden.– Det är inte omöjligt att det blir ännu fler avdelningar, säger Thomas Bjarnemo på fastighetsägaren Västfastigheter.
Läs mer om Västfastigheter och Östra.
Patienter på Östra sjukhuset evakueras efter väglöss
En avdelning på Östra sjukhuset har fått evakuerats under lördagen efter att vägglöss upptäckts i lokalerna, skriver GP.Enligt anställda som tidningen har talat med ska chefer ha väntat i veckor innan åtgärder vidtogs.– Jag har fått massa bett över hela kroppen, säger en patient till GT.
Läs mer om Östra.
Yrket som är tillbaka på arbetsmarknaden
Yrket vårdbiträde är tillbaka på arbetsmarknaden. På Östra sjukhuset i Göteborg arbetar sedan i mars flera vårdbiträden. En satsning som anses nödvändig för att klara arbetsbelastningen.
Läs mer om Göteborg.

Person påkörd av bilist i Göteborg

En person har blivit påkörd av en bilist i Göteborg.Händelsen ska ha inträffat i närheten Östra sjukhuset.– Vi är på väg dit. En person har blivit påkörd, säger Tommy Nyman, polisens presstalesperson i Region Väst.
Person påkörd i Göteborg
En person ska ha blivit påkörd i Göteborg.Händelsen ska ha inträffat i närheten Östra sjukhuset.– Vi är på väg dit. En person har blivit påkörd, säger Tommy Nyman, polisens presstalesperson i Region Väst.
BB i Mölndal stänger – kvinnor hänvisas till Östra
Efter klockan 14 idag, söndag, stänger förlossningen i Mölndal. Detta innebär att alla kvinnor som ska föda i Göteborg kommer att hänvisas till Östra sjukhuset.Varför bb i Mölndal stänger råder det delade meningar om, skriver Göteborg-Posten.Facket menar att det är en krisåtgärd på grund av bemanningsproblematiken inom vården – ledningen pekar på att det handlar om patientsäkerhet.
Louise väljer bort sjukhuset – åker en timme för att föda
Mellan sex och åtta timmar – så länge får omföderskor stanna på sjukhuset innan måste åka hem i Göteborg.Louise väljer att bojkotta Östra sjukhuset när hon ska föda sitt andra barn – och i stället åka till Varberg.– Man får stanna hur länge man vill och det finns ingen hets som det finns på Östra sjukhuset. Där är det mer en fabrik, säger hon.
Läs mer om Göteborg.Louise, Varberg och Östra.
Läkarna glömde duk – i Jennys livmoder
Efter att Jenny Ludvigsson genomgått ett akut kejsarsnitt misstänkte hon att något var fel. En vecka efter förlossningen upptäckte hon vad – Östra Sjukhuset hade glömt en operationsduk i hennes livmoder.– Det är för jävligt rent ut sagt. Att det ens kan hända, det får inte lov att hända, säger Jenny Ludvigsson, som nu anmält händelsen till IVO.
Bönerum på sjukhus vandaliserat
GÖTEBORG. Ett muslimskt bönerum på Östra sjukhuset i Göteborg har utsatts för skadegörelse.
Läs mer om Göteborg och Östra.
Bönerum på sjukhus i Göteborg vandaliserat
Ett muslimskt bönerum på Östra sjukhuset i Göteborg har utsatts för skadegörelse.
Läs mer om Göteborg och Östra.
Anitas kärleksförklaring till makens hemtjänst
När Tadeusz, 84, fick cancer byttes lägenheten i Brunnsbo mot Sahlgrenska och Östra sjukhuset.När Anita, 78, äntligen fick hem sin make i december ordnade kommunen med hemsjukvård för att klara av de vardagliga bestyren. Efter en månad kände sig Anita att skicka in en insändare till GT för att hylla personalen.– Mitt hjärta blir alldeles varmt av att se hur ni sköter om min käre man.
Läs mer om Anita, Brunnsbo, Sahlgrenska och Östra.
Larm om brand på barnsjukhus
Räddningstjänsten larmades på tisdagen om en brand på barnakuten på Östra sjukhuset i Göteborg. Dock visade det sig vara ett falsklarm – det var en kortslutning i ett eluttag som orsakade rökutveckling. – Det var ingen fara, allt var över när vi kom fram, säger Andreas Terner, larm- och ledningsoperatör på räddningstjänsten i Göteborg.
Läs mer om Göteborg och Östra.
Brand på barnakuten på Östra sjukhuset
Det brinner på barnakuten på Östra sjukhuset i Göteborg. – Det ska brinna i en vägg, säger polisens presstalesman Thomas Fuxborg.
Läs mer om Göteborg och Östra.
Flera dödade när de reparerade sjukhus
Sedan det största sjukhuset i det belägrade östra Aleppo totalförstörts blir situationen allt mer akut i den syriska staden. Flera människor som arbetade med att återställa sjukhuset efter tidigare attacker ska ha dödats.
Läs mer om Aleppo.
Dödades när de reparerade sjukhus
Sedan det största sjukhuset i det belägrade östra Aleppo totalförstörts blir situationen allt mer...
Läs mer om Aleppo.
Minst sju döda i attack mot största sjukhuset i Aleppo
Ett av östra Aleppos största sjukhus totalförstördes i ett flyganfall på måndagen. Vi är helt utmattade, berättade sjuksköterskan Mohammad Abu Rajab för TT bara dagar innan sjukhuset förvandlades till spillror.
Läs mer om Aleppo och Mohammad Abu Rajab.
Knivskuren vägrar samarbeta med polis
Mitt i natten kom en knivskuren man in till Östra sjukhuset, skriver GP. Personalen larmade polisen. Men den knivskurne ska inte vilja samarbeta med dem.
Läs mer om Östra.
Inger, 82, skickades hem med nål i armen
Inger Hermansson, 82, skickades hem från Östra sjukhuset – utan hemnycklar, plånbok, rullator och mediciner. Endast iklädd tunna sjukhuskläder och med en droppnål kvarglömd i armen. – Jag blir förtvivlad, arg och ledsen. Det får inte gå till så här. Det är omänskligt, säger Ingers dotter, Linda Ek, 51.
Läs mer om Linda Ek och Östra.
Fick Alvedon – dog på väg hem sjukhuset
GÖTEBORG. När Ahmed Mujkic, 56, väl väntat i kö på Östra sjukhuset i sju timmar fick han en Alvedon och skickades hem. I bilen på väg hem mådde han ännu sämre. Och utanför sitt hem i Göteborg avled han i sonen Kemals armar. Nu har familjen IVO-anmält händelsen. –Pappa hade så mycket tid kvar, han var bara 56 år, säger Kemal Mujkic, 33.
Flera förhörs efter sjukhustransport
Två män har förts Östra sjukhuset i Göteborg med allvarliga stick- och huvudskador. Hur skadorna...
Läs mer om Göteborg och Östra.
Akut kejsarsnitt – först efter en timma
Mamman fick vänta i en timme på ett akut kejsarsnitt. Detta på grund av hög arbetsbelastning och platsbrist på förlossningen på Östra sjukhuset i Göteborg. Nu får sjukhuset kritik av inspektionen för vård och omsorg (IVO), rapporter SVT Väst.
Läs mer om Göteborg och Östra.
Sjuksköterska blev attackerad av patient
En patient på Östra sjukhuset i Göteborg attackerade sent på tisdagskvällen en sjuksköterska. Angreppet inträffade när sköterskan kom på mannen med att stjäla morfin. – Han tryckte i sig 18 tabletter morfin, säger Joakim Hansson, biträdande vakthavande befäl vid polisen i Region Väst. Mannen misstänks nu för misshandel, stöld och skadegörelse.
Våldtogs igen – på sjukhuset
En 15-årig flicka som vårdats på sjukhus efter en våldtäkt i Jamshedpur i östra Indien har...
Läs mer om Indien och Jamshedpur.
Patient misstänks för mordbrand på sjukhus
En psykavdelning på Östra sjukhuset i Göteborg brann kraftigt under natten till lördag. Enligt Göteborgs-Posten ska en patient ha erkänt att hon startat branden om patienten misstänks nu för mordbrand. – Tio personer evakuerades och polisen kommer att genomföra en teknisk undersökning under lördagen, säger Lars Larsson, larm- och ledningsoperatör vid räddningstjänsten i Storgöteborg.
Läs mer om Göteborg, Storgöteborg och Östra.