Östra småland

Släppt man begärd häktad - ny mordmisstanke

Inrikes. En man i 30-årsåldern som släppts efter att tidigare suttit häktad misstänkt för mord har nu åter begärts häktad sedan utredningen tagit en ny vändning, skriver Östra Småland.
Läs mer om Östra Småland.

Släppt man begärd häktad - ny mordmisstanke

En man i 30-årsåldern som släppts efter att tidigare suttit häktad misstänkt för mord har nu åter begärts häktad sedan utredningen tagit en ny vändning, skriver Östra Småland.
Läs mer om Östra Småland.
Växjö IBK B slog Hovshaga B i jämn match i Hovshaga Sporthallen
Ett måls övervikt avgjorde en jämn match för Växjö IBK B, som vann borta mot Hovshaga B med 8-7 i division 3 Småland östra i innebandy på söndagen.
Snöovädret: Trafikproblemen har avtagit
Vägarna i Skåne, östra Småland och Stockholmsområdet är fortfarande delvis svårframkomliga – men trots fredagens snöfall har trafikproblemen under natten varit få. – Den värsta proppen har väl släppt, säger Anders Wallin på Trafikverkets presstjänst.

Tonåring häktad för överfallsvåldtäkt

En kvinna var på väg hem när hon blev överfallen och våldtagen av flera okända män.Nu har en 18-åring häktats misstänkt för grov våldtäkt.– Vi har kunnat plocka in den här personen, säger polisens presstalesperson Robert Loeffel till Östra Småland.
Trafikverkets varning för: veckan: Halkiga vägbanor
Vargavintern har kommit till Sydsverige på allvar.Samtidigt som temperaturerna sjunkit till under nollgraderstrecket – så kommer det att vara under veckan – varnar Trafikverket nu för halka på vägarna.Värst är det i sydvästra Skåne och östra Småland.– Det kan vara otroligt förrädiskt och kan komma en hal väg som man inte räknar med, säger Kim Hild, polisens presstalesperson i syd.
Brand på HVB-boende i Småland
Räddningstjänsten larmades under natten till en brand på ett HVB-boende i Bergkvara i Kalmar län, skriver Östra Småland.
Poliserna ska jogga intill invånarna – för tryggheten
Polisen i Oskarshamns kommun har fått veta att kvinnor känner sig otrygga om kvällarna.I mitten av november ska polisen därför börja promenera, jobba och springa bredvid motionärerna om kvällarna – för att öka tryggheten.– Tanken är att ta tillbaka det offentliga rummet. Vi ska våga röra oss ute även kvällstid utan att känna rädsla, säger polisen Peter Karlsson till Östra Småland.
Gigantisk smuggling av dopningspreparat
En 37-årig man från östra Småland åtalas för smuggling och innehav av enorma mängder dopningspreparat. Polisen hittade 132 000 dagsdoser vid en husrannsakan hos honom.Mannen erkänner det stora innehavet men nekar till smugglingsbrott.
Läs mer om Småland.
SMHI utfärdar regnvarning för östra Småland
Bor du i sydöstra Sverige är det paraply, stövlar och regnkläder som gäller under torsdagen.SMHI har nämligen utfärdat en klass 2-varning, där regnet främst berör Kalmar, Öland, östra Blekinge och Gotland.– Se till att ställa undan saker du är rädd om, och som riskerar att nås av vattnet, säger meteorologen Johan Groth på väderinstitutet Storm.
Blir av med sin arena – för att undvika konkurs
Guldfågeln arena riskerar att försätta Kalmar FF i konkurs.Enligt tidningen Östra Småland är därför Kalmar kommun redo att ta över ägandet.Detta efter topphemliga förhandlingar.
Läs mer om Kalmar, Kalmar FF och Östra Småland.
Ladugård helt utbränd
En ladugård utanför Mönsterås brann ner på fredagsmorgonen.Ingen person skadades.Men båtar och fordon förstördes, skriver Östra Småland.
Läs mer om Östra Småland.
Misstänkt brottsling rymde – och försökte slå sig in i bil
Kvinnan kom körande genom Kalmar när en man plötsligt slängde sig på taket och försökte slå sig in i bilen.Försöket misslyckades och mannen – som just rymt från en häktningsförhandling – åkte fast igen, skriver Östra Småland.– Efter det här återbördades han till förhandlingen och blev häktad, säger polisen.
Läs mer om Kalmar och Östra Småland.
Ung man anhållen för barnvåldtäkt
En 20-årig man i Västerviks kommun har anhållits misstänkt för våldtäkt mot barn, skriver Östra Småland.
Läs mer om Östra Småland.
JUST NU: Stopp på både E6 och E22
En lastbil och en bil krockade på E6 i södergående riktning, strax norr om avfart Halmstad Östra.Olyckan har skapat längre trafikköer förbi platsen. Även på E22 i Småland är det köer efter dubbla olyckor.
Anki måste skilja sig för att maken ska få hjälp
Anki och Mikael Foss ska skilja sig, trots att de älskar varandra. Sedan Mikael drabbades av en svår stroke är han förlamad. Anki råddes tidigt att ta ut skilsmässa för att få bättre ekonomi –vilket paret kommit överens om att göra. –Nu sliter samhället isär oss, det känns som om det vore på medeltiden, säger Anki till Östra Småland.
Läs mer om Anki och Östra Småland.
Juholt blir hotellägare i Spanien
Håkan Juholt och Tommy Waidelich har köpt ett hotell vid den spanska kusten. – Vi hade hoppats att bli statsminister och finansminister i en regering. I stället tar vi hand om varandra. Vi fick inte ansvar för ett land, men för ett hotell, säger den före detta S-ledaren till Östra Småland.
Håkan Juholt blir hotellägare i Spanien
Håkan Juholt och Tommy Waidelich har blivit hotellägare i Spanien. –Vi hade hoppats att bli statsminister och finansminister i en regering. I stället tar vi hand om varandra. Vi fick inte ansvar för ett land, men för ett hotell, säger den före detta S-ledaren till Östra Småland.
Juholt blir hotellägare i Spanien
Håkan Juholt och Tommy Waidelich har blivit hotellägare i Spanien. – Vi hade hoppats att bli statsminister och finansminister i en regering. I stället tar vi hand om varandra. Vi fick inte ansvar för ett land, men för ett hotell, säger den före detta S-ledaren till Östra Småland.
Håkan Juholt ny ambassadör på Island
Regeringen har beslutat att utse den förre socialdemokratiska partiledaren Håkan Juholt till ny ambassadör på Island, enligt Östra Småland. Uppgiften bekräftas av UD.
Klart: Håkan Juholt ny ambassadör i Island
Tidigare S-ledaren Håkan Juholt fick i dag nytt jobb av sin efterträdare Stefan Löfven. Regeringen har utsett honom till ny ambassadör på Island, uppger tidningen Östra Småland.
Politikerns önskan om Trump: Kan ingen d-l skjuta honom
En småländsk S-politiker undrade på Facebook om inte någon kunde skjuta USA:s nytillträdde president Donald Trump.Han överträffar mina värsta farhågor!!! Kan ingen d-l skjuta honom? skrev Roland Petersson, ledamot i samhällsbyggnadsnämnden i Kalmar.– Det här helt oacceptabelt, kommenterar Johan Persson (S), kommunalråd i Kalmar, för tidningen Östra Småland.Nu lämnar Petersson sina uppdrag.
Gottsugna gnagare sabbar bilar
Småländska kaniner och möss har hittat en ny mumsig godsak att sätta sina vassa tänder i: Motorkablar med inslag av soja.Bilfirmorna i Kalmar får regelbundet in bilar som fått kablar avgnagda, skriver Östra Småland.
Läs mer om Kalmar och Östra Småland.
Många exotiska fåglar på besök
Det har varit en bra höst för att skåda ovanliga fåglar, skriver Östra Småland.– Frågan är om vi...
Läs mer om Östra Småland.
Kommunen vill bygga egen by för nyanlända
Kalmar kommun presenterar nu planer på att bygga en egen by för nyanlända, i Påryd. Serviceförvaltningen har ansökt om bygglov för sex hus som så småningom ska bli tio små bostäder, rapporterar tidningen Östra Småland,som skriver att planerna har stött på motstånd.
Läs mer om Påryd och Östra Småland.