Östra småland

Poliserna ska jogga intill invånarna – för tryggheten

Polisen i Oskarshamns kommun har fått veta att kvinnor känner sig otrygga om kvällarna.I mitten av november ska polisen därför börja promenera, jobba och springa bredvid motionärerna om kvällarna – för att öka tryggheten.– Tanken är att ta tillbaka det offentliga rummet. Vi ska våga röra oss ute även kvällstid utan att känna rädsla, säger polisen Peter Karlsson till Östra Småland.

Gigantisk smuggling av dopningspreparat

En 37-årig man från östra Småland åtalas för smuggling och innehav av enorma mängder dopningspreparat. Polisen hittade 132 000 dagsdoser vid en husrannsakan hos honom.Mannen erkänner det stora innehavet men nekar till smugglingsbrott.
Läs mer om Småland.
SMHI utfärdar regnvarning för östra Småland
Bor du i sydöstra Sverige är det paraply, stövlar och regnkläder som gäller under torsdagen.SMHI har nämligen utfärdat en klass 2-varning, där regnet främst berör Kalmar, Öland, östra Blekinge och Gotland.– Se till att ställa undan saker du är rädd om, och som riskerar att nås av vattnet, säger meteorologen Johan Groth på väderinstitutet Storm.
Blir av med sin arena – för att undvika konkurs
Guldfågeln arena riskerar att försätta Kalmar FF i konkurs.Enligt tidningen Östra Småland är därför Kalmar kommun redo att ta över ägandet.Detta efter topphemliga förhandlingar.
Läs mer om Kalmar, Kalmar FF och Östra Småland.

Ladugård helt utbränd

En ladugård utanför Mönsterås brann ner på fredagsmorgonen.Ingen person skadades.Men båtar och fordon förstördes, skriver Östra Småland.
Läs mer om Östra Småland.
Misstänkt brottsling rymde – och försökte slå sig in i bil
Kvinnan kom körande genom Kalmar när en man plötsligt slängde sig på taket och försökte slå sig in i bilen.Försöket misslyckades och mannen – som just rymt från en häktningsförhandling – åkte fast igen, skriver Östra Småland.– Efter det här återbördades han till förhandlingen och blev häktad, säger polisen.
Läs mer om Kalmar och Östra Småland.
Ung man anhållen för barnvåldtäkt
En 20-årig man i Västerviks kommun har anhållits misstänkt för våldtäkt mot barn, skriver Östra Småland.
Läs mer om Östra Småland.
JUST NU: Stopp på både E6 och E22
En lastbil och en bil krockade på E6 i södergående riktning, strax norr om avfart Halmstad Östra.Olyckan har skapat längre trafikköer förbi platsen. Även på E22 i Småland är det köer efter dubbla olyckor.
Anki måste skilja sig för att maken ska få hjälp
Anki och Mikael Foss ska skilja sig, trots att de älskar varandra. Sedan Mikael drabbades av en svår stroke är han förlamad. Anki råddes tidigt att ta ut skilsmässa för att få bättre ekonomi –vilket paret kommit överens om att göra. –Nu sliter samhället isär oss, det känns som om det vore på medeltiden, säger Anki till Östra Småland.
Läs mer om Anki och Östra Småland.
Juholt blir hotellägare i Spanien
Håkan Juholt och Tommy Waidelich har köpt ett hotell vid den spanska kusten. – Vi hade hoppats att bli statsminister och finansminister i en regering. I stället tar vi hand om varandra. Vi fick inte ansvar för ett land, men för ett hotell, säger den före detta S-ledaren till Östra Småland.
Håkan Juholt blir hotellägare i Spanien
Håkan Juholt och Tommy Waidelich har blivit hotellägare i Spanien. –Vi hade hoppats att bli statsminister och finansminister i en regering. I stället tar vi hand om varandra. Vi fick inte ansvar för ett land, men för ett hotell, säger den före detta S-ledaren till Östra Småland.
Juholt blir hotellägare i Spanien
Håkan Juholt och Tommy Waidelich har blivit hotellägare i Spanien. – Vi hade hoppats att bli statsminister och finansminister i en regering. I stället tar vi hand om varandra. Vi fick inte ansvar för ett land, men för ett hotell, säger den före detta S-ledaren till Östra Småland.
Håkan Juholt ny ambassadör på Island
Regeringen har beslutat att utse den förre socialdemokratiska partiledaren Håkan Juholt till ny ambassadör på Island, enligt Östra Småland. Uppgiften bekräftas av UD.
Klart: Håkan Juholt ny ambassadör i Island
Tidigare S-ledaren Håkan Juholt fick i dag nytt jobb av sin efterträdare Stefan Löfven. Regeringen har utsett honom till ny ambassadör på Island, uppger tidningen Östra Småland.
Politikerns önskan om Trump: Kan ingen d-l skjuta honom
En småländsk S-politiker undrade på Facebook om inte någon kunde skjuta USA:s nytillträdde president Donald Trump.Han överträffar mina värsta farhågor!!! Kan ingen d-l skjuta honom? skrev Roland Petersson, ledamot i samhällsbyggnadsnämnden i Kalmar.– Det här helt oacceptabelt, kommenterar Johan Persson (S), kommunalråd i Kalmar, för tidningen Östra Småland.Nu lämnar Petersson sina uppdrag.
Gottsugna gnagare sabbar bilar
Småländska kaniner och möss har hittat en ny mumsig godsak att sätta sina vassa tänder i: Motorkablar med inslag av soja.Bilfirmorna i Kalmar får regelbundet in bilar som fått kablar avgnagda, skriver Östra Småland.
Läs mer om Kalmar och Östra Småland.
Många exotiska fåglar på besök
Det har varit en bra höst för att skåda ovanliga fåglar, skriver Östra Småland.– Frågan är om vi...
Läs mer om Östra Småland.
Kommunen vill bygga egen by för nyanlända
Kalmar kommun presenterar nu planer på att bygga en egen by för nyanlända, i Påryd. Serviceförvaltningen har ansökt om bygglov för sex hus som så småningom ska bli tio små bostäder, rapporterar tidningen Östra Småland,som skriver att planerna har stött på motstånd.
Läs mer om Påryd och Östra Småland.
Koppkablar stals ur vindmöllor
Sedan augusti har tjuvar länsat tre vindkraftverk i Blekinge och östra Småland på kopparkablar för...
Läs mer om Blekinge och Småland.
20 brandmän bekämpade skogsbrand
En skogsbrand har rasat utanför Fagerhult i östra Småland. 20 brandmän bekämpade branden i drygt...
Läs mer om Fagerhult och Småland.
Busschauffören talar ut efter misshandeln
Nu talar busschauffören ut efter misshandeln av passageraren Mohamad Al-Hariri, 32, på en buss på Öland. – Jag borde inte ha agerat som jag gjorde. Det var dumt och jag får ta konsekvenserna av det, säger chauffören till tidningen Östra Småland.
Mysteriet: Tulpaner låg på mördad man
Efterfesten slutade i ett brutalt mord. Under den pågående rättegången mot en 36-åring som misstänks ha en 53-årig kalmarit har nya detaljer kommit fram. Bland annat att det låg tulpaner på den mördade mannens kropp när han hittades. Blommor som ingen av de inblandade velat kännas vid, rapporterar Östra Småland.
Läs mer om Östra Småland.
Karlsson: Jag mådde riktigt dåligt mentalt
2011: Piskade världseliten på Bro Hof. Nu: Lagt av med golf – 27 år gammal. Robert Karlsson den yngre lämnade beskedet i januari i år, efter psykiska problem. – Mentalt mådde jag riktigt dåligt och det hade inte spelat någon roll om jag vunnit penningligan eller spelat på PGA. Jag hade tagit det här beslutet ändå, säger han till Östra Småland. Leaderboard, highlights och de hetaste snackisarna från Nordea Masters. Ladda ner SportExpressens app i App Store eller i Google Play.
Larm om villabrand – huset ska vara rökfyllt
En villa utanför Mönsterås brinner, skriver Östra Småland. Huset ska vara rökfyllt.
Läs mer om Östra Småland.
Migrationsverket kan stoppa fria busskort
Fria busskort för asylsökande kan stoppas, skriver Östra Småland. En utredning har tillsats för att se om det är lagligt.
Läs mer om Östra Småland.