älg

Maria och sonen Rasmus blev attackerade av älg

Maria blev attackerad av en älg när hon och sonen Rasmus var ute på promenad. Älgen vägrade lämna de i fred – och gjorde flera hotfulla utfall.Som tur var lyckades två polispatruller hitta dem. Nu vill Maria hylla deras insats:– Polisen har varit helt fantastisk, säger Maria.
Läs mer om Maria.

Älg mötte döden i gödselbrunn

Räddningstjänsten i Aneby fick rycka ut på söndagsmorgonen sedan en älg fallit ned i en gödselbrunn i Fagerhult. Djuret var vid liv men tillsammans med markägare och jakträttsinnehavare beslutades att avliva det.
Läs mer om Aneby och Fagerhult.
Kvinna attackerad av älg – jägare söker efter älgen
En kvinna i 30-årsåldern har blivit attackerad av en älg i Umeå.Nu söker jägare efter älgen.– Vi har utfärdat dödsstraff på den, säger Mattias Borin vid polisen till Vk.se
Läs mer om Umeå.Nu och Vk.se.
Leif, 73, räddade älgen ur dödsfällan
Pentti Valkama, 64, filmade när kompisen Leif Gissln, 73, räddade en älg som fastnat i en repgunga i ett träd.När älgen var fri tog den ett kraftfullt språng ut i skogen.– Jag var aldrig rädd, det är inget aggressivt djur, säger Pentti.
Läs mer om Leif Gissln och Pentti.

Larm om fastfrusen älg var örn som flög i väg

Polisen i Gävle larmades om en fastfrusen, levande, älg i Inre fjärde.Men det visade sig vid närmare undersökning vara en örn som kalasade på ett kadaver.– När den utskickade jaktmannen kom till platsen fanns varken örn eller måltid kvar, säger Daniel Wikdahl, presstalesperson vid polisen i region mitt.
Läs mer om Daniel Wikdahl, Gävle och Inre.
Älg stoppar tågtrafik – nu sätts buss in
Is och snö ställer till problem för tågen i Norrbotten, skriver NSD.Men även djur.– Den stora snömängden gör att ren och älg letar sig upp på spåren för att kunna ta sig fram, vilket i sin tur leder till att vi har fler viltolyckor än normalt, säger Mats Gustafsson, VD för Tågkompaniet.
Läs mer om Norrbotten och Tågkompaniet.
Två bilar i krock med älg – svår halka på platsen
En personbil kolliderade under morgonen med en älg i Habo kommun i Jönköpings län. Enligt polisen ska älgen ha slungats över i mötande körfält och ytterligare en bil körde på den.Polisen varnar för kraftig halka på platsen.
Läs mer om Habo.
Personbil i krock med älg
En bil med flera personer i har krockat med en älg.Trafikläget efter olyckan är fortfarande oklart.
Kvinna omkom i viltolycka
En kvinna i 70-årsåldern har omkommit i en trafikolycka mellan två personbilar och en älg på riksväg 30 strax söder om Hok i Jönköpings län, skriver polisen på sin hemsida.
Läs mer om Hok.
Kvinna död efter svår olycka
En kvinna avled efter en trafikolycka under sen måndagskväll i Vaggeryds kommun. Kvinnan körde på en älg och bilen snurrade då runt och hamnade i mötande körfält.– Då kommer en annan bilist och kör på den här bilen, säger Thomas Agnevik, presstalesperson vid polisen region Öst.
Läs mer om Öst.
Älgolycka – förare skadad i ansiktet
Under tisdagsmorgonen krockade en bilist med en älg.Enligt polisen är föraren skadad.
Det var en galen älg som härjade
Magdalena Forsberg älskar djur och natur. Den folkkära före detta skidskyttedrottningen har varit programledare för Mitt i Naturen och plockar gärna bär på fritiden. Men en gång kom naturen lite väl nära.I Ekwall Show berättar hon om när hon nästan sprang in i en älg.– Till slut var dom tvungna att skjuta den på skolgården, säger Magdalena Forsberg.
Läs mer om Magdalena Forsberg, Mitt och Naturen.
Slogs medvetslös i krock med älg på E4
En bilist fördes medvetslös till sjukhus efter en kollision med en älg på E4 utanför Hudiksvall.Trafiken stängdes i båda riktningar efter olyckan.
Läs mer om Hudiksvall.Trafiken.
Polisens varning: Vilsna älgar kan angripa folk
En älgko och två älgkalvar skapar kaos för Säffleborna.De har uppehållit sig i närheten av E45 vid en Lidlbutik sedan i går.– En stressad älg kan angripa folk, säger Stefan Wickberg, presstalesperson vid polisen i Värmland.
Fem till sjukhus efter kollision med en älg
Fem personer har förts till sjukhus efter en kollision på väg 28 vid Emmaboda i Småland.Enligt polisen handlar det om en kollision med en älg.Jägare har skickats till platsen.
Läs mer om Emmaboda och Småland.Enligt.
Bilist krockade med älg
En personbil körde på torsdagskvällen på en älg mellan Gulastorp och Sösdala utanför Hässleholm.Älgen försvann snabbt in i skogen och eftersöksjägare är beställd.
Leif, 73, räddade en älg – hamnade mitt i flyktvägen
Leif fick syn på en älg som uppförde sig underligt i skogsbrynet.När han gick fram tog morgonpromenaden en dramatisk vändning.– En sådan här händelse kommer man alltid att minnas, det spelas upp för mig hela tiden.
Margaretha sparkades i bakhuvudet – av en älg
Margaretha Mellberg, 70, rastade sin hund Balto i Lindome när hon plötslig stod öga mot öga med en älg.Det stora djuret rusade mot henne, och när hon kastade sig undan sparkade älgen henne i huvudet – nu ligger hon på Sahlgrenska sjukhuset.– Jag kände med handen på bakhuvudet och såg att det var rejält med blod, sen märkte jag att jackan var alldeles nedblodad, Säger Margaretha Mellberg.
Bil har krockat med älg
Polisen har larmats om att en personbil har krockat med en älg.Skadeläget är initialt oklart.Olyckan kan komma att påverka framkomligheten på platsen.
Krockade med älg – blev starten på olyckstimma
Flera olyckor har inträffat i den sydsvenska trafiken under måndagseftermiddagen.Inom loppet av en timme har sju trafikolyckor rapporterats in till polisen.Flera vägar är vid 17-tiden avstängda på grund av olycksläget.
Personbil har krockat med älg
Polis, räddningstjänst och ambulans larmades under måndagseftermiddagen till en viltolycka på väg 23 utanför Vinslöv.Det är oklart om någon skadats i olyckan, som orsakar störningar i trafiken.
Läs mer om Vinslöv.Det.
Älg och bil i krock
En älg och en bil krockade under torsdagseftermiddagen.Räddningstjänsten är på plats.
Presidenten nära att krocka med älg
När Frankrikes president Emmanuel Macron var på väg till Landvetter för att ta flyget hem efter EU-toppmötet i Göteborg var han nära att krocka med en älg.Här är polisens egen bild från händelsen, som visas i kvällens avsnitt av Veckans brott i SVT.– Nu lär fransmän till och med vara mer förtjusta i älgar än vad tyskarna är. Men den typen av älgkontakt hade man nog gärna undvikit, säger Leif GW Persson i programmet.