älg

Personbil i krock med älg

SOS Alarm fick klockan 21.38 in ett larm om en personbil som kolliderat med en älg, vid Eskilsryd.Olyckan ska ha skett på väg 120, väster om Eskilsryd.En person ska ha blivit förd till sjukhus, och älgen uppges vara kvar på vägbanan.

Bil väjde för älg – voltade av vägen

En bil med två personer voltade av vägen utanför Rångedala efter att ha väjt för en älg.– De kunde själva ta sig ut ur bilen, säger Johan Josarp, vakthavande befäl vid polisen i region Väst.Personerna behövde inte föras till sjukhus.
Vägen stängd efter älgolycka
Väg 25 strax norr om Ljungby stängdes av på tisdagskvällen sedan en lastbil kört på en älg.Ingen människa skadades men älgen låg död i diket.
Läs mer om Ljungby.
Personbil krockade med älg - två personer i bilen
Polis, räddningstjänst och ambulans har skickats till väg 558 utanför Kalmar. En personbil kört på en älg, skriver polisen på sin hemsida.
Läs mer om Kalmar.

Ridskolan nobbas skyddsjakt på rådjur och älg: "Kan tyvärr bli så att de skjuts ändå på laglig väg"

Sollefteå Ridskola genom ägaren Kristina Girhagen hade ansökt om skyddsjakt på rådjur och älg. Men Länsstyrelsen säger nej.
Läs mer om Kristina Girhagen.
Otacksam älg räddades från drunkningsdöden
Inrikes. Under dramatiska former lyckades Tommy Isaksson och hans dotter rädda en älg som gått ned sig genom isen i Ljungan mellan Fränsta och Torpshammar i Medelpad. Image-text: En helt annan älg. Arkivbild. MIKAEL FRITZON / TT
Älg gick igenom isen – räddades från att drunkna
Under dramatiska former lyckades Tommy Isaksson och hans dotter rädda en älg som gått ned sig genom isen i Ljungan mellan Fränsta och Torpshammar i Medelpad. – Jag ringde först 112 men fick inget gehör. Då fick jag ta saken i egna händer så att säga, säger han till P4 Västerbotten.
Skoterförare krockade med älg - förd till sjukhus
En skoterförare i Norrbotten krockade sent i natt med en älg.Föraren kördes med ambulans till sjukhus, medan älgen fick avlivas, skriver NSD.
Läs mer om NSD och Norrbotten.
Far Cry 5
Jaga älg, fiska lax, kör traktor och slåss mot en mordisk sekt - Far Cry 5 bjuder på sin egen version av klassisk americana. Som så ofta börjar det hela med en väldigt dålig idé.
Läs mer om Far Cry.
Olyckskaos – bil voltade av vägen
Tre olyckor inom loppet av 20 minuter.Sörmland förvandlades under måndagsförmiddagen till ett olyckskaos med kraftigt snöfall på vissa håll.– En bilist väjde för en älg, körde av vägen och voltade, säger Eric Björkholm, vakthavande befäl vid polisen.
Läs mer om Eric Björkholm.
Bil i krock med älg – väg stängdes av
En älgolycka har inträffat på väg 27 utanför Värnamo.Vägen stängdes av för trafik.
Läs mer om Värnamo.Vägen.
Krasch med älg – bil måste bärgas
En personbil kolliderade på måndagsmorgonen med en älg.Olyckan skedde på Lindbyvägen i Gärdslösa, Borgholm.– Ingen ska ha kommit till skada, säger Calle Persson, pressinformatör vid polisens regionledningscentral.
Sollefteå Ridskola vill skjuta rådjur och älg: "Handlar om hästarnas överlevnad"
Flockar med rådjur och älgar ställer till stora problem för ridskolan i Sollefteå. De tar sig nämligen in i hästarnas hagar och äter av deras foder.
Läs mer om Sollefteå.
Se den kaxiga älgen utmana det 1500 ton tunga godståget
Vad är ett 1500 ton tungt godståg för en älg?Ingen match för den här fjolingen utanför Piteå - som öppet utmanar tåget och tvingar lokföraren att bromsa sitt väldiga ekipage.– Det är skönt att den klarade sig, säger lokföraren Fredrik Bäckström, som fångade dramat på film.
Läs mer om Fredrik Bäckström och Piteå.
Älg sprang in i skyltfönster – rutan krossad
Två älgar irrar runt i centrala Karlskoga.– En av älgarna har sprungit in i ett skyltfönster så att det har krossats, säger Tommy Lind, polisens presstalesperson i Värmland.
Läs mer om Karlskoga, Tommy Lind och Värmland.
Bil i krock med älg – en till sjukhus
En person har förts till sjukhus efter att en bil körde på en älg.Skadeläget är okänt. Tre personer var inblandade i olyckan.– Jägare är på väg för att ta hand om älgen som nu ligger död vid kanten av vägen, säger Sebastian Börjesson, vakthavande befäl vid Göteborgspolisen.
En person till sjukhus – efter viltolycka
En person har förts till sjukhus efter en viltolycka där en personbil har krockat med en älg.Vägen är stängd efter olyckan enligt Sveriges Radio.
Älg stoppar trafiken på E6
En älg ställer till med problem i trafiken på E6 Göteborg.– Älgen är vid sidan av vägen och vi försöker få den längre bort. Vi har en bil som stoppar trafiken i södergående riktning, säger polisens presstalesman Thomas Fuxborg.
Älg till attack mot traktor – avlivades
Polisen fick ett udda larmsamtal från en man som satt fast i en traktor i Buddbyn i Bodens kommun på fredagskvällen. En älg gjorde utfall mot traktorn, den stångade skopan och sparkade. Då skadade älgen också bakbenen.
Läs mer om Buddbyn.
Här räddas älgen från en säker död
En älg hade gått genom isen i Munkfors i Värmland och kunde inte komma upp. Då fick räddningstjänsten rycka ut, skriver Nya Wermlands-Tidningen.Efter några timmar lyckades räddningstjänsten få upp den utmattade älgen på land.– Han var väl nedkyld men får nog upp värmen så fort han får röra sig, säger Jan Thor, operativt ansvarig på räddningstjänsten i Karlstad, skriver NWT.
Viltolycka – bil i krock med älg
Polisen har larmats om att en bilist har krockat med en älg.Skadeläget efter olyckan är fortfarande oklart.
Älg och bilist i olycka
En älgolycka har inträffat i närheten av Nusnäs utanför Mora.Enligt polisen arbetar räddningstjänsten med att klippa upp bilen för att få ut föraren.
Läs mer om Mora.Enligt.