älgen

James vill ta hand om världsberömda älgen

Jakten på den världskända vita älgen Ferdinand i Värmland är avblåst.Men nu köar folk för att få se honom och i älgparken i Ekshärad vill man ta emot Ferdinand.– Det är bättre han kommer hit så han får vara i fred, säger James Gegg, älgparkens ägare.Förslaget möter dock motstånd.
Läs mer om Ekshärad, Ferdinand och Värmland.

Kläfford är den vita älgen – nu är det dags att skjuta den

Den surrealistiska succsagan fortsätter. Chris Kläfford sjunger som en andra klassens medelmåtta - och stormar vidare mot final i Idol. Som vore han fridlyst.
Läs mer om Idol.
Vet du varför berömda svenska älgen är vit?
Nutidstest: Hur mycket minns du av veckans nyhetshändelser? Sätt dig själv på prov i SvD:s quiz.
Den vita älgen får leva
Den vita älgen som filmades av kommunalrådet Hans Nilsson i Eda får leva. Det uppger polisen i Arvika för DN. – Jag är jättelycklig för det, säger Hans Nilsson.
Läs mer om Arvika och Eda.
Den vita älgen får leva – nytt beslut
Den ikoniska, vita älgen i Värmland får leva.Polisen har dragit tillbaka beslutet om skyddsjakt.
Läs mer om Värmland.
Nordens Ark: Så kan älgen slippa bli skjuten
Beslutet att skjuta den berömda vita älgen i Värmland väcker starka känslor.Mats Höggren, vd på Nordens Ark, ser en möjlig lösning på problemet med det aggressiva, men ikoniska, djuret.– Kanske kan älgen drivas bort från bebyggt område. Lyckas man med det är det sedan upp till älgen att klara sig, säger han.
Läs mer om Värmland.
Har startat namninsamling för att rädda vita sagoälgen
Den världsberömda vita älgen i värmländska Gunnarskog får skjutas – Polisen har fattat beslut om skyddsjakt.Men beslutet har mötts av kraftiga protester. I bräschen går Hans Nilsson, kommunstyrelsens ordförande i Eda, som har startat en namninsamling på nätet. Och på bara ett par timmar har den skrivits under av mer än 1500 personer.– Det ringer folk från hela landet. Jag hoppas att beslutande instanser tar sitt förnuft till fånga, säger Nilsson.
Läs mer om Eda, Gunnarskog, Nilsson och Polisen.
Den vita älgen ska skjutas
Den världsberömda vita älgen i Gunnarskog i Värmland ska skjutas. Anledningen är att en kvinna skadats i samband med ett möte med älgen.
Läs mer om Gunnarskog och Värmland.
Världsberömda vita älgen ska skjutas
Den världsberömda vita älgen i värmländska Gunnarskog ska nu skjutas.Polisen har beslutat om skyddsjakt efter att älgen betett sig aggressivt mot människor vid flera tillfällen – i ett fall vreds en kvinnas axel ur led efter ett möte med älgen.– Det är ett djur på flera hundra kilo och om man blir påsprungen är det som att bli påkörd av en bil, säger Christer Lööf, polischef i Arvika.
Berömd vit älg ska skjutas
Den värmländska vita älgen som nått berömmelse ska skjutas, skriver Arvika Nyheter och Sveriges Radio P4 Värmland.
Läs mer om Arvika Nyheter.
Polis tvingades skjuta älg med tjänstevapen
Strax innan klockan 07inträffade en viltolycka i Lidköping när en personbil krockade med en älg. Älgen var så svårt skadad att polispatrullen fick avliva den – med sina tjänstevapen.– Man tog ett beslut att skjuta den på plats, säger Tommy Nyman, presstalesperson vid polisen region Väst.
Läs mer om Lidköping, Tommy Nyman och Väst.
Trafikkaos efter älgkrock – vägen avstängd
En bil körde under torsdagsmorgonen på en älg på riksväg 41 i Varbergs kommun.Älgen ligger kvar på vägbanan och enligt polisen har sammanlagt fyra bilar kört på älgen.Det är oklart om någon person skadats.Enligt polisen måste flera bilar bärgas.Vägen är nu avstängd i södergående riktning och det har bildats köer vid olycksplatsen.
Här blir älgen påkörd – orsakade tre olyckor
En älgkalv har blivit påkörd på Hisingen – två gånger.Först var det en personbil som kolliderade med den vilsna älgen – en händelse som fångades på film av förbipasserande Matilda Lönnäng.– Jag såg hur den dunkade rakt in i den här bilen, jag blev så glad sen när jag såg att den verkade ha klarat sig, säger hon.Men strax därpå blev älgkalven påkörd av en buss.
Läs mer om Hisingen och Matilda Lönnäng.
Älg tog sig in på flygplats
En älg tog sig under söndagsmorgonen in på Kalmars flygplats.Älgen kunde dock lokaliseras och avlivas av skyddsjägare, skriver Barometern.
Läs mer om Barometern.
Bil i krock med älg – jägare kallas in
En personbil har under måndagsförmiddagen kört på en älg utanför Högsby.Enligt uppgift har älgen sprungit från platsen.
Läs mer om Högsby.Enligt.
Aggressiv älg stångade fyraårig pojke
En mycket aggressiv älg har stångat ett fyraårigt barn söder om Stockholm.På fredagen är älgen ännu lös och under eftermiddagen pågår en jakt efter den, skriver tidningen Mitt i.
Läs mer om Mitt och Stockholm.På.
Bilist har krockat med älg – stopp på vägen
En personbil har krockat med en älg vilket orsakar störningar i trafiken.Skadeläget är oklart men bilen måste bärgas.Älgen uppges vara död.
Krockade med älg – en person till sjukhus
En personbil körde under torsdagsmorgonen på en älg på E45 i Vänersborg.Enligt räddningstjänsten blockerade bilen och älgen trafiken i båda riktningarna efter olyckan.– En person transporterades med ambulans till sjukhus, säger Simon Willner, inre befäl vid Norra Älvsborgs räddningstjänstförbund.
Bilist och älg i krock
Larmet inkom till polisen klockan 16.11.En bilist och hade då krockat med en älg på väg 23 strax norr om Älmhult.Medan bilen behövdes bärgas flydde älgen till skogs.
Läs mer om Älmhult.Medan.
Flera fordon i krock med älg – stora trafikstörningar
En lastbil krockade under fredagsmorgonen med en älg på riksväg 40 i Borås.En eller två personbilar ska också vara inblandade i olyckan, enligt initiala uppgifter till räddningstjänsten.Till följd av olyckan har ett av vägens körfält stängts av.Enligt Borås Tidning blockerar älgen vägen.
Läs mer om Borås.En.