älgen

Älg stoppar trafiken på E6

En älg ställer till med problem i trafiken på E6 Göteborg.– Älgen är vid sidan av vägen och vi försöker få den längre bort. Vi har en bil som stoppar trafiken i södergående riktning, säger polisens presstalesman Thomas Fuxborg.
Älg till attack mot traktor – avlivades
Polisen fick ett udda larmsamtal från en man som satt fast i en traktor i Buddbyn i Bodens kommun på fredagskvällen. En älg gjorde utfall mot traktorn, den stångade skopan och sparkade. Då skadade älgen också bakbenen.
Läs mer om Buddbyn.
Här räddas älgen från en säker död
En älg hade gått genom isen i Munkfors i Värmland och kunde inte komma upp. Då fick räddningstjänsten rycka ut, skriver Nya Wermlands-Tidningen.Efter några timmar lyckades räddningstjänsten få upp den utmattade älgen på land.– Han var väl nedkyld men får nog upp värmen så fort han får röra sig, säger Jan Thor, operativt ansvarig på räddningstjänsten i Karlstad, skriver NWT.

Hans älgklipp har setts av miljoner

Hon gillar tulpaner och limpmackor. Älgen Olivia kikar ibland in i köket hemma hos Leif Leffe Lind i Heby. Här är klippet som har setts av miljoner.
Läs mer om Heby och Leif Leffe Lind.
Älgen Olivia gör köksbesök
Limpmackor och tulpaner. Då vattnas det i munnen på älgen Olivia, som gärna kommer in i köket hos Leif Lind i Heby. – Hon tycker det är kul att komma in, säger älgparksägaren.
Läs mer om Heby, Leif Lind och Olivia.
Älgen Olivia gör köksbesök
Limpmackor och tulpaner. Då vattnas det i munnen på älgen Olivia, som gärna kommer in i köket hos Leif Lind i Heby. Videoklippet med den 350 kilo tunga älgen i villan som tjuvar färska tulpaner på bordet har blivit en viral succé.
Läs mer om Heby, Leif Lind och Olivia.
Älg avlivad efter dubbelattack i Luleå
En man attackerades vid lunchtid av en älg i Björkskatan i Luleå kommun. Efter samtal till polisen kopplades en eftersöksjägare in. Innan jägaren hunnit spåra älgen hann den dock gå till attack ytterligare en gång genom att sparka ett barn vid en skola i området.
Läs mer om Björkskatan och Luleå.
Maria och sonen Rasmus blev attackerade av älg
Maria blev attackerad av en älg när hon och sonen Rasmus var ute på promenad. Älgen vägrade lämna de i fred – och gjorde flera hotfulla utfall.Som tur var lyckades två polispatruller hitta dem. Nu vill Maria hylla deras insats:– Polisen har varit helt fantastisk, säger Maria.
Läs mer om Maria.
Kvinna attackerad av älg – jägare söker efter älgen
En kvinna i 30-årsåldern har blivit attackerad av en älg i Umeå.Nu söker jägare efter älgen.– Vi har utfärdat dödsstraff på den, säger Mattias Borin vid polisen till Vk.se
Läs mer om Umeå.Nu och Vk.se.
Leif, 73, räddade älgen ur dödsfällan
Pentti Valkama, 64, filmade när kompisen Leif Gissln, 73, räddade en älg som fastnat i en repgunga i ett träd.När älgen var fri tog den ett kraftfullt språng ut i skogen.– Jag var aldrig rädd, det är inget aggressivt djur, säger Pentti.
Läs mer om Leif Gissln och Pentti.
Två bilar i krock med älg – svår halka på platsen
En personbil kolliderade under morgonen med en älg i Habo kommun i Jönköpings län. Enligt polisen ska älgen ha slungats över i mötande körfält och ytterligare en bil körde på den.Polisen varnar för kraftig halka på platsen.
Läs mer om Habo.
15 sociala snackisar från året som gått
Den vita älgen i Värmland, Cristiano Ronaldos staty på Madiera och Merly Streelps tal på Golden Globe-galan är bara några av händelserna som fått stor uppmärksamhet på sociala medier under 2017.
Framtiden osäker för den vita älgen
Världsberömd och eftertraktad.Den vita älgen skapade stor uppståndelse över hela världen.Nyfikna och närgångna människor väckte en aggressivitet hos älgen och en skyddsjakt utlystes för att sedan avblåsas.– Det finns en möjlighet att en ny skyddsjakt utlyses, om ytterligare incidenter sker, säger Christer Lööf, polischef i Arvika.
Läs mer om Arvika och Christer Lööf.
Här räddar Leif älgen som fastnat i en gunga
När en skrämd älgtjur fastnat i en gunga i ett träd kom Leif Gisslen snabbt till undsättning.
Läs mer om Leif och Leif Gisslen.
Gunga blev dödsfälla för skogens konung – räddades av morgonvandrare
Nödläge uppstod när älgen, möjligen under jakt på fallfrukt, fastnade i en gunga intill ett hus i ett sommarstugeområde i Stockholms skärgård. Då dök jägaren Leif Gissln upp, som en räddande ängel för en desperat skogens konung.
Läs mer om Leif Gissln.
Bilist krockade med älg
En personbil körde på torsdagskvällen på en älg mellan Gulastorp och Sösdala utanför Hässleholm.Älgen försvann snabbt in i skogen och eftersöksjägare är beställd.
Margaretha sparkades i bakhuvudet – av en älg
Margaretha Mellberg, 70, rastade sin hund Balto i Lindome när hon plötslig stod öga mot öga med en älg.Det stora djuret rusade mot henne, och när hon kastade sig undan sparkade älgen henne i huvudet – nu ligger hon på Sahlgrenska sjukhuset.– Jag kände med handen på bakhuvudet och såg att det var rejält med blod, sen märkte jag att jackan var alldeles nedblodad, Säger Margaretha Mellberg.
James vill ta hand om världsberömda älgen
Jakten på den världskända vita älgen Ferdinand i Värmland är avblåst.Men nu köar folk för att få se honom och i älgparken i Ekshärad vill man ta emot Ferdinand.– Det är bättre han kommer hit så han får vara i fred, säger James Gegg, älgparkens ägare.Förslaget möter dock motstånd.
Läs mer om Ekshärad, Ferdinand och Värmland.
Kläfford är den vita älgen – nu är det dags att skjuta den
Den surrealistiska succsagan fortsätter. Chris Kläfford sjunger som en andra klassens medelmåtta - och stormar vidare mot final i Idol. Som vore han fridlyst.
Läs mer om Idol.
Vet du varför berömda svenska älgen är vit?
Nutidstest: Hur mycket minns du av veckans nyhetshändelser? Sätt dig själv på prov i SvD:s quiz.
Den vita älgen får leva
Den vita älgen som filmades av kommunalrådet Hans Nilsson i Eda får leva. Det uppger polisen i Arvika för DN. – Jag är jättelycklig för det, säger Hans Nilsson.
Läs mer om Arvika och Eda.
Den vita älgen får leva – nytt beslut
Den ikoniska, vita älgen i Värmland får leva.Polisen har dragit tillbaka beslutet om skyddsjakt.
Läs mer om Värmland.