äntligen

Timells hot till kollegan – ville skrämma till tystnad

I sista stund försökte Martin Timell skrämma personal till tystnad.När skandalen var på väg att rullas upp skickade han flera sms till tidigare Äntligen hemma-medarbetaren Ola Fredholm–där han försökte hota honom till tystnad:Om det är du, då är detta förtal, och därmed åtalbart. Du bör nog ringa, skrev Timell i ett av meddelandena.

Skönt att äntligen vinna en match igen

LOS ANGELES. Efter fem raka förluster kom i natt, svensk tid, äntligen en seger för Henrik Lundqvist, 35, och hans New York Rangers.Man besegrade fjolårsfinalisterna Nashville hemma i Madison Square Garden med 4-2.Och det var en speciell kväll för Henke, som nu tog sin 407:e seger under NHL-karriären och klev upp på delad nionde plats med Glenn Hall på listan över NHL:s vinstrikaste målvakter genom tiderna.– Skönt att vi äntligen vann en match igen, sa Henke till nhl.com efteråt.
Kvinnornas sexlarm fällde Martin Timell
Efter åratal av sexuella trakasserier och manlig tystnadskultur slår kvinnorna på Äntligen hemma och TV4 larm.Programledaren Martin Timell kunde i många år göra sexistiska, rasistiska och homofoba utfall medan han skyddades av sina chefer.Nu ägnar sig TV4-ledningen åt desperat krishantering efter anklagelser om att ha mörkat kritiken mot idolens agerande.Vi har blundat för problem vi borde agerat på långt tidigare, skriver TV4:s vd Casten Almqvist i ett öppet brev till medarbetarna.

TV4-vd:n: Inget pekar på att Timell kommer tillbaka

TV4-krisen växer – flera av kanalens stjärnor kräver att kanalen går till botten med Expressens granskning av Martin Timell.Äntligen hemma-programledaren har tagits ur tjänst och för samtal med kanalen, men har tre år kvar på sitt kontrakt.Nu säger TV4:s vd Casten Almqvist på frågan om Timell kommer göra tv för TV4 igen:– Just nu är det ingenting som pekar på det, nej.
TV4-cheferna är ett gäng hycklare
Martin Timell är tagen ur tjänst, och under fredagen tog kanalen det enda rimliga beslutet - att stryka Äntligen hemma ur tv-tablån.Men vägen dit var lång och krokig. TV4 har länge blundat för problemen.Nu framstår cheferna som ett gäng hycklare.
Läs mer om Äntligen.
ANKAN: Äntligen hämmad!
Efter veckans skandaler förtjänar grabbigheten ett längre besök i snickarboden.
Timell skickade sex- filmer till Lulu Carter
Martin Timell har stängts av från TV4 efter Expressens granskningar.Nu väljer tidigare Äntligen hemma-kollegan Lulu Carter att berätta om hur Timell tafsat på henne kontinuerligt under inspelningarna – och skickat sexfilmer, något som vittnen bekräftar.– Han var en god mentor åt mig, som lärde mig tv, men han började tidigt tafsa på mig, säger hon till Expressen om relationen till Timell.
Två svenska guld i thaiboxnings-EM
Efter att ha förlorat två raka VM-finaler fick Angela Mamic äntligen känna smaken av guld i EM i Paris. Den svenska thaiboxaren vann på fredagen finalen i 71-kilosklassen mot Alina Ovtjinnikova, Ryssland.
Klart: Expressen visar Bundesliga
Nu kan du se storlag som Bayern München och svenska stjärnor som Emil Forsberg, Albin Ekdal och Alexander Isak - varje helg.I samarbete med Laola1.tv visar SportExpressen höjdpunkter från samtliga matcher i Bundesliga, samt tre livesända matcher per omgång.- Grymt kul att alla svenskar äntligen kan följa Bundesliga, säger Hamburgs svenske landslagsman Albin Ekdal.
Timell erkänner flera anklagelser – söker hjälp
Äntligen hemma-profilen Martin Timell stängs av från TV4 efter att han anklagats för grova kränkningar och sexuella övergrepp. I en intervju med Expressen erkänner han delar av anklagelserna och säger sig nu vara villig att söka hjälp.
Läs mer om Expressen, Martin Timell och TV4.
TV4 kände till uppgifterna i flera år
TV4:s ledning har i många år känt till anklagelser om trakasserier och sexuella övergrepp som nu öppet riktas mot programledaren Martin Timell, berättar flera av varandra oberoende källor. Enligt uppgifter till DN krävde produktionsbolaget Meter att få Timell utbytt, men TV4 vägrade. – Det är helt enkelt inte sant att uppgifterna som kommer fram nu är nya för ledningen på TV4, säger Frida Olsson, tidigare exekutiv producent på Äntligen hemma.
TV4:s miljonsmäll – efter anklagelserna mot Martin Timell
TV4 riskerar drabbas av en rejäl miljonsmäll, efter att ha stängt av Martin Timell – som har tre år kvar på kontraktet.Äntligen hemma drog in minst 31,5 miljoner kronor i fjol –och hela den nya säsongen är redan förinspelad.TV4 vägrar att svara på om programmet ska plockas bort – nu beskriver branschbedömare press på kanalen.– Jag tror att ingen kommer vilja synas och associeras med Martin Timell just nu, säger Niclas Lövkvist, vd för PR-byrån Agency.
TV4-kollegerna reagerar på Timell
TV4-skandalen växer, och under torsdagen meddelade kanalen att Martin Timell tas ur tjänst.Nu reagerar hans TV4-kolleger på anklagelserna mot Äntligen hemma-profilen.Jag blir bedrövad att höra de här kvinnorna berätta och självklart backar jag upp alla som är och varit utsatta skriver Jenny Alversjö i ett sms.
Det blev ett rejält firande på krogen
På lördag är det äntligen dags för Tips-SM igen.Två tävlingar ska avgöras – en individuell och en lagtävling.Där det förra året blev ett kompisgäng från Skurup som segrade i finalen.Håkan Svensson var lagkapten – och berättar om framgångsreceptet.– Jag tror att vi hade runt nio rätt i snitt, där någonstans bör man nog ligga, minst, säger han.
Läs mer om Skurup och Tips-SM.
United spikas i SM-starten
Äntligen!Det är dags för Tips-SM.Fulham är mitt kap.
Läs mer om SM-starten och Tips-SM.Fulham.
Timells utbrott på den interna filmen
TV4:s ledning ignorerade larmen om sexism och trakasserier fram till i går – först då kom beslutet att Martin Timell stängs av. Expressens granskning hade då visat att Äntligen hemma-programledaren kränkt sina medarbetare. Nu kan Expressen TV publicera en intern film som visar hur Martin Timell agerar i bortklippta sekvenser i TV4:s succprogram Äntligen Hemma – stjärnan får ett utbrott på en medarbetare. –Varför är du så jävla negativ? skriker Martin Timell bland annat i klippet.
TV4:s osäkra svar – här är bolagen som sponsrar Martin Timell
TV4 vägrar att ge ett besked om Äntligen hemma kommer fortsätta sändas, efter anklagelserna mot Martin Timell. Nu riskerar krisen få ekonomiska konsekvenser.En varumärkesexpert säger att inget bolag vill förknippas med Timell nu – och flera samarbetspartners till programmet agerar efter sexismskandalen.– Vi får ta ställning till om det är saker som påverkar vårt samarbete, säger Marcus Thomasfolk, informationschef på Volkswagen.
Cheferna smet – nu kan TV4 inte sända programmet
TV4 har tagit Martin Timell ur tjänst.Men vad betyder det ens?Det förefaller som att kanalen snickrat ihop ett rangligt fuskbygge som lösning på de allvarliga anklagelserna mot programledaren.Det enda rätta vore att lyfta Äntligen hemma ur tablån.
Läs mer om Martin Timell, TV4 och Äntligen.
Timell kränkte kvinnlig assistent i badtunna
TV4-skandalen växer – nu kräver TV4-stjärnan Peter Jihde en internutredning av Martin Timell.Samtidigt kan Expressen nu presentera flera uppgifter om Äntligen hemma-programledaren.Under en blöt personalfest på Timells lantställe sommaren 2008, ska en kränkande händelse ha inträffat mellan Martin Timell och en kvinna i Äntligen hemma-produktionen i en badtunna.Den kränkta kvinnan sökte stöd hos sina chefer - men TV4 valde att tysta ner händelsen, och kvinnan erbjöds löneförhöjning mot sin tystnad, något Aftonbladet rapporterat om.– Anna Rydin sa: Det vore tråkigt om något
Anställd: Martin Timells beteende finns på band
TV4-krisen växer, efter anklagelserna om rasism, sexism och homofobi mot Martin Timell och Äntligen hemma.Kanalen tvingas försvara sig i Nyhetsmorgon och produktionsbolaget bakom tv-serien har kallat till krismöte –samtidigt inleder ägarna en internutredning.På mötet vittnar anställda om att Timells beteende ska finnas bandat.– Då vill jag ta del av det materialet, ska Meters vd Björn Persson ha sagt.
Beskedet: Flyttar på SM-finalen
Bandyfinalen kommer tillbaka till Studenternas IP i Uppsala.I samma stad samlades representanter för landets bästa bandyklubbar för en upptaktsträff inför säsongens elitserie.– Vi har längtat efter finalen och nu har vi äntligen fått tillbaka den, säger finalgeneralen Ola Rosn.
Läs mer om Ola Rosn, SM-finalen och Uppsala.I.
TV4:s ord om Martin Timell – utreddes internt
Under de senaste dagarna har flera tidigare medarbetare på Äntligen hemma trätt fram och berättat att Martin Timell har betett sig illa på kanalen under flera år.Under 22-nyheterna på onsdagskvällen berättar kanalens programchef Anna Rastner att kanalen gjorde en utredning för två år sedan.–Vår uppfattning är att det har blivit mycket bättre efter att vi gjorde det här arbetet, säger hon i nyhetssändningen.
TV4:s ord om Timell – utreddes internt
Under de senaste dagarna har flera tidigare medarbetare på Äntligen hemma trätt fram och berättat att Martin Timell har betett sig illa på kanalen under flera år.Under 22-nyheterna på onsdagskvällen berättar programledaren Anna Lindmarker att kanalen utrett Martin Timell för två år sedan.
Tidigare utredningen om Martin Timell – efter kritiken
Redan 2015 vittnade Martin Timells kolleger om missförhållanden i Äntligen hemma.Snickaren Björn Christiernsson vittnade om mobbning och Lulu Carter berättade att hon behövt gå i terapi efter arbetet med programmet.– Det var en osund arbetsplats och jag mådde inte bra, sa Björn Christiernsson då.