årets

Krav på lagstiftningsförslag om bilens digitala innehåll innan årets slut

Europaparlamentets utskott för transport och turism, TRAN, med Jens Nilsson och Peter Lundgren som ordinarie svenska ledamöter och Lars Adaktusson och Jakop Dalunde som suppleanter,
Läs mer om Jakop Dalunde och Peter Lundgren.

Första akterna till stadsfesten klara

De första artisterna till årets upplaga av Kalmar Stadsfest är klara. De är Hammerfall och Rhys. Hammerfall startade 1997 och är en av Sveriges absolut största hårdrocksexporter. I vår turnerar de bland annat i USA och Kanada.
Per Herrey får hedersuppdrag i Sollefteå - håller traditionstyngt tal om kulturkamp i Ådalen
Han har ockuperat BB i Sollefteå, skrivit låtar och insändare om sjukhuskampen och engagerat sig flitigt i debatten. Nu får Per Herrey ett riktigt hedersuppdrag - Pelle Molin-sällskapet har valt ut honom som årets talare vid minnesstenen i Tjäll.
Många biopics på Berlins filmfestival
BERLIN. Författardandyn Oscar Wilde, filmstjärnan Romy Schneider och serietecknaren John Callahan är några verkliga figurer som förärats biografiska filmer på årets Berlinfestival.
Ett steg framåt i EU och tillgången till bildata
Europaparlamentets utskott TRAN har antagit en initiativbetänkande som uppmanar kommissionen att offentliggöra ett lagstiftningsförslag om tillgång till data och resurser inom fordonet före årets slut Det är Europaparlamentets transport- och
Läs mer om Det.
Bostadsmarknaden halverad i nytt stresstest
Stigande räntor, fallande aktiemarknad och en halvering av priser på svenska bostäder. Så ser det scenario ut som myndigheter i EU nu vill testa på svenska banker. Det svenska scenariot är det värsta av alla länders i årets stresstester av den europeiska banksektorn.
TV4:s krisbesked – efter tittarstormen mot Farmen
Årets säsong av Farmen har kantats av konflikter och skandaler kring deltagarna. Nu ryter produktionen ifrån i ett inlägg på Facebook – både mot deltagare och mot tittare.Det har varit en stökig säsong, skriver man i inlägget.
Läs mer om Facebook och Farmen.
Silver till Life Event i Årets Byrå för andra året i rad
Vinnarna i Årets Byrå är nu korade och vi kan stolt meddela att Life Event vunnit en silvermedalj för andra året i rad i kategorin Brand Experience 7 – 25 miljoner kronor efter gårdagens prisutdelning på Münchenbryggeriet i Stockholm.
En svängig buskis – om fuldans och boogie woogie
Dags för årets fjärde och sista delfinal.Storfavoriten Mariette ställs mot bland andra Rolandz i Örnsköldsvik på lördag.Expressens musikredaktör Anders Nunstedt har lyssnat igenom veckans bidrag. Här är hans första intryck.
Läs mer om Rolandz och Örnsköldsvik.
Årets hetaste filmer (2)
You Were Never Really Here 27 april Den har beskrivits som "mästerlig" med en "sanslöst knivskarp och olustig ton" och som en film vars kärna påminner väldigt mycket om en modern Taxi Driver.
Läs mer om Den och Taxi Driver.
Fahl på festival: Rapport från första genrepen i Örnsköldsvik
Dags att se årets sista sju bidrag på scenen för första gången! I Melodifestivalens deltävling 4 tävlar Emmi Christensson, Elias Abbas, Felicia Olsson, Rolandz, Olivia Eliasson, Felix Sandman och Mariette. Hanna Fahl rapporterar från torsdagsrepetitionerna.
Bästa pyjamasen någonsin? Med ditt husdjur på!
Årets mest genialiska grej? Att det nu är möjligt att strosa runt i en pyjamas med ditt husdjur på!Ja – det här MÅSTE vara drömmen för alla djurfantaster.
Högt söktryck till kommunala skolor
Allt fler Stockholmsungdomar söker kommunala Stockholmsgymnasium. Mest populärt är Anna Whitlocks gymnasium som öppnar i höst. Det visar statistik från årets första sökomgång.
De blev vinnare i Brit Awards 2018
Årets upplaga av brittiska musikgalan Brit Awards i London är klar – och likt tidigare galor denna säsong präglades även den här av metoorörelsen.
Läs mer om London.
Årets influensa är tuffare än vanligt
Influensan i södra Sverige ligger på topp just nu.Och den är värre än tidigare år.– Det är en tuff säsong, säger Per Hagström, biträdande smittskyddsläkare på Smittskydd Skåne, till SVT Nyheter Skåne.
Kapitulera inför årets gulligaste film - "Pandas"!
Warner Bros nya naturdokumentär "Pandas" tar med oss till Chengdu Panda Base i Kina, där forskare jobbar för att skydda de söta svartvita djuren.
Läs mer om Chengdu Panda Base och Kina.
Modern pop och dansband i sista deltävlingen
Det är snart dags för årets sista deltävling i Melodifestivalen, och som vanligt är det en bred blandning av låtar och genrer. Allt från tidigare musikalartister till storfavoriter och fiktiva karaktärer tävlar i Örnsköldsvik på lördag. TT har hört alla bidrag.
Fynda bland låga p/e-tal
Aktier med lägst p/e-tal beräknat på det senaste årets vinst har varit en bra värdestrategi de senaste 30 åren. Affärsvärlden har listan.
Johan Esk: Fiaskot fullbordade männens mardrömsdag
PYEONGCHANG. Det här var de svenska OS-männens mardrömsdag. Från början till slut. Hockeyhaveriet följer den typiska trenden för årets OS.
ÅRETS BÅTKLUBB FIRADES PÅ BÅTMÄSSAN
Grundsunds Båtklubb är Årets Båtklubb 2017, utsedd i konkurrens med andra båtklubbar i hela Sverige. Den festliga prisutdelningen hölls i Göteborg 3 februari. – Ur Båtliv 1-18 Inlägget ÅRETS BÅTKLUBB FIRADES PÅ BÅTMÄSSAN dök först upp på Båtliv.
Läs mer om Båtliv, Göteborg och Sverige.
Jordan Peele börjar spela in sin nästa film i år
Fjolårets Get Out har hyllats som en av de bästa skräckfilmerna som gjorts under 00-talet, och vi här på Gamereactor placerade med glädje filmen högt på vår lista av årets bästa filmer.
Läs mer om Gamereactor.
Jag drog en vit lögn eller två...
Under torsdagen bekräftades det att det blir Gry Forssell som leder Årets Häst-galan.Nu berättar hon om sin bakgrund som travreporter. Och att hon ser fram emot att leda galan tillsammans med Per Skoglund.– Jag ser fram emot att få jobba med ett sådant superproffs, säger hon.
Läs mer om Gry Forssell och Per Skoglund.
Gry Forssell leder Årets Hästgalan
Det blir Gry Forsell som tillsammans med Per Skoglund leder Hästgalan 2018.Det bekräftades under onsdagsförmiddagen.Forsell tar därmed över stafettpinnen efter Marie Serneholt.– Jag ser verkligen fram emot den här kvällen, säger Forssell i ett pressmeddelande.
Richard Bråse: Investmentbolaget som glänser på börsen
Efter att aktien underpresterat fyra av de fem senaste åren tog Kinnevik revansch under 2017 och var årets bästa investmentbolag på storbolagslistan. Frågan är nu om avkastningspartyt kan fortsätta.
Läs mer om Kinnevik.