årets

SvD:s kritiker: En av årets värsta biohelger

Tre av sex premiärfilmer sågas. Men det finns annat som är värt att se just nu. En sträv men innerlig lovsång till det handfast fysiska och Andy Serkis verklighetsbaserade drama Breathe är veckans bästa biopremiär.
Läs mer om Breathe.

Emma Frans: Det var oväntat – känns fantastiskt

På en galamiddag under torsdagskvällen tog SvD-medarbetaren Emma Frans hem Stora Journalistpriset i klassen Årets röst. Förutom att granska vetenskapliga påståenden och snackisar i SvD:s Vetenskapskollen har forskaren gjort sig känd för att med humor ta död på myter och halvsanningar via Twitter och Instagram.
SvD:s Emma Frans vinner Stora Journalistpriset
Forskaren och SvD-medarbetaren Emma Frans vann på torsdagen Sveriges finaste journalistutmärkelse. Hon tog hem Stora Journalistpriset i kategorin Årets röst för hennes förmåga att använda humor för att förklara vetenskap för vanligt folk.
DN kan vinna Stora journalistpriset
Dagens Nyheter har chansen att vinna flera utmärkelser när Stora journalistpriset delas ut på torsdagskvällen. Fotojournalisten Paul Hansen är nominerad i kategorin Årets röst och reportrarna Mikael Holmström och Kristoffer Örstadius för Årets avslöjande.
Läs mer om Mikael Holmström och Stora.

Årets bästa bilar 2018: Rösta på dina favoriter

Det är dags att rösta fram årets bästa bilar. Vilka märken och modeller gillar du? Du röstar enkelt på webben. Fina priser står på spel.
Sven Gustavsson: Inte längre hillbillys som tar Nascar-titeln
Tampa. Nascar är inte vad det varit och står inför nya utmaningar när ett par av racingseriens största profiler lägger av. Men 37-årige veteranen Martin Truex Jr. fick i alla fall till slut vinna årets titel vid säsongsfinalen på Homestead i söndags. Nascar är ämnet i Veckans Nordamerikaspaning.
Två ämnen förbjudna på Thanksgiving-middagen
USA är mer politiskt polariserat än på länge. Årets Thanksgiving-helg sätter släkt och vänner runt amerikanska middagsbord på nya prov. Ovanpå det kommer #metoo-uppropet – med en president som skrutit över övergrepp mot kvinnor och som nu tagit en republikan anklagad för sexuella trakasserier i försvar.
Testvinnare – här är årets bästa hörlurar
Marknaden för hörlurar har exploderat.Men vilka är bäst – och vilka passar just dig?Nordens största hemelektroniktidning Ljud Bild har testat årets nya hörlurar.Här är de sex testvinnarna i de olika kategorierna.
Läs mer om Ljud Bild.
En handbok i de fejkade nyheternas tidevarv
Forskaren Emma Frans är nominerad till Stora journalistpriset i kategorin Årets röst.Jens Liljestrand läser hennes Larmrapporten, en omistlig handbok i Trumpismens tidevarv.
Läs mer om Larmrapporten och Stora.
Daniel Ståhls utspel – efter stora galasuccn
Det längsta kastet i världen på fyra år, nytt svenskt rekord och en silvermedalj på VM som krönte säsongen för diskuskungen Daniel Ståhl.Nu prisas han som Årets friidrottare på Friidrottsgalan 2017.– Det här är ett kvitto på att jag har gjort ett bra år, säger Ståhl och lyfter upp priset.
Både klassisk och nyskapande glögg
Glöggtider. Att värna om traditioner eller att utmana dem, det är frågan. Årets juldrycker bjuder på både klassiskt och nyfiket. DN:s Alf Tumble har stalltipsen.
I kväll kan Magda Gad vinna Stora journalistpriset
Ikväll delas Stora Journalistpriset ut.Expressens medarbetare Magda Gad är nominerad i kategorin årets förnyare.För att hon med skyddsväst men utan filter tar med sin breda publik till fronten och förnyar krigsjournalistiken i en folkbildande och ständigt pågående dialog, lyder juryns motivering.– Det är ett privilegium att kunna göra dessa resor.
Östersund är en seger ifrån historieböckerna
De har redan stått för årets prestation. I kväll ska Östersund som första svenska lag gå vidare till sextondelsfinal i Europa League.
Läs mer om Europa League och Östersund.
Så har Sofia drillats inför kvällens middag
I kväll ges den tredje av årets stora middagar på Slottet.Prinsessan Sofia, fortfarande ny i gemet, har drillats för att klara av kvällens viktiga fest.Kungaparet är förstås mer vana – och drottningen har i veckor inspekterat kvällens blomsterarrangemang.
Läs mer om Slottet.Prinsessan och Sofia.
Ståhl årets friidrottare i Sverige
Läs mer om Sverige.
Årets första seger trots blytung resa
Årets första seger.Trots blytung resa.D.D. s Perseverance har mycket att hämta om han fortsätter så här.
Läs mer om Perseverance.
Viktors val: Årets julklapp - en miljöpartistisk konspiration
Det historiska mönstret är övertydligt. Viktor Barth-Kron lägger fram bevisen i onsdagens sändning från Sveriges ledande samhällsmagasin.
Missar detaljen – då drabbas Zlatan
Zlatan Ibrahimovic har vid fyra tillfällen tagit plats i Årets lag av Uefa.Men enligt Uefa räcker det inte för att ta plats i decenniets främsta elva.I stället har Liverpoolikonen Steven Gerrard tagit Zlatans plats - trots att han har färre utmärkelser.
Världens svåraste jobb
Nästa vecka avslöjas Årets ledare 2017. Men vad är egentligen gott ledarskap?
Hård kritik efter nobben av Kalla
När Radiosporten presenterade kandidaterna till att vinna årets Jerringpris var det många som reagerade över att de saknade ett namn.Nämligen Charlotte Kallas.– Jag förstår att folk tycker det är konstigt, säger Eurosports skidkommentator Roberto Vacchi.
Läs mer om Kalla och Roberto Vacchi.
Eva Rydbergs tårar – för Rikard Wolff
Eva Rydberg kan inte hålla tårarna tillbaka när hon berättar om Rikard Wolffs sista inspelning.Märkt av sjukdomen kämpade han sig igenom slutförandet av årets julkalender Jakten på tidskristallen - och nu planerar SVT en hemlig hyllning till honom i samband med premiären 1 december.– Han var sjuk, det såg vi alla, säger skådespelerskan rörd.
Läs mer om Jakten, Rikard Wolff och SVT.
Julkalendern har fått ett särskilt skimmer över sig i och med Rikard Wolff
Årets SVT-julkalender Jakten på tidskristallen har premiär fredagen den 1 december. I en av rollerna syns den nyligen bortgångne skådespelaren Rikard Wolff. – Han var väldigt mån om att sjukdomen inte skulle påverka rollen, säger serieskaparen Tord Danielsson till DN.
Läs mer om Rikard Wolff och Tord Danielsson.
Eva Rydberg: Fattar du hur trist jag är?
Eva Rydberg slår kvinnligt rekord med årets julkalender Jakten på tidskristallen. Fem gånger har hon varit med i SVT:s nedräkning inför dopparedan. I år som en professor som försöker förhindra att tiden tar slut 23 december.
Läs mer om Jakten.
Viktor Barth-Kron: Så hade det låtit OM partiledarna kommenterat årets julklapp
Årets julklapp är en elcykel, meddelade Handelns utredningsinstitut på tisdagen. Vad säger det om Sverige? DN:s Viktor Barth-Kron spår hur det hade låtit OM partiledarna fått kommentera utmärkelsen.
Läs mer om Sverige.
Time hyllar Iphone X och Apple Watch Series 3 – två av årets bästa produkter
Men första-platsen knips av ett annat klassiskt företag.
Läs mer om Iphone X.