årets

NFL-höjdare kritiserade Trump på möte

Höjdare inom National Football League (NFL) riktade skarp kritik mot USA:s president Donald Trump vid ett privat möte med spelare under förra årets kontroverser kring proteströrelsen mot polisvåldet mot svarta i USA.

Bissarna klara för DM-semifinal

I fjol sparkade division 2-laget Södertälje FK Bissarna Fotboll ur DM. Även i årets upplaga ställde laget till stora problem. Först i förlängningens sista minut avgjorde Marcus Burman för NBIS med sitt 4-3-mål.
Han är Årets Givare
HALLÅ DÄR... ..Håkan Florin, ordförande i Prostatacancerföreningen i Värmland, som i tisdags mottog priset Årets Givare som delades ut av Frivilligorganisationernas insamlingsråd. Hur känns det? - Det var ju fantastiskt.
De kan bli Årets samhällsbyggare
Tre kandidater tävlar om titeln Årets samhällsbyggare 2018 när Dagens Samhälle för fjärde gången delar ut priset.

#ibsilly: Fyra nya spelare aktuella för Örebro

Här är potentiella nyförvärv för säsongens SSL-nykomling. Mycket ser ut att kunna hända i Örebro under årets #ibsilly.
Läs mer om Örebro.
Live: Dagens Nyheters utrikeskväll
För 19:e årets i rad bjuder Dagens Nyheter på onsdagen in läsarna till den så kallade Utrikeskvällen på Chinateatern i Stockholm. Intresset för evenemanget har som vanligt stort – de 1.300 platserna sålde slut på bara några dagar.
Aprilväder att vänta under valborg
Årets valborgsfirare gör rätt i att ta på sig en extra tröja och packa med paraplyet. Månadens sista dagar kommer att bjuda på klassiskt aprilväder med snabba väderskiftningar.
Nobelpriset i litteratur kan stoppas i år
Efter krisen kan det bli aktuellt att ställa in årets utdelning av Nobelpriset i litteratur. Detta enligt källor till Sveriges Radios Kulturnytt. - Vi håller på med den just nu.
Läs mer om Nobelpriset.
Nobelpriset i litteratur hotat – kan stoppas i år
Årets utdelning av Nobelpriset i litteratur kan rivas upp, enligt källor till SR. – Vi håller på med den just nu. Vi återkommer i frågan. Du får snart besked, säger tillfällige ständige sekreteraren Anders Olsson till Kulturnytt.
Läs mer om Kulturnytt och Nobelpriset.
Grafs sista föreställning
Carl Fredrik Grafs arv är en välskött kommun med god ekonomisk hushållning. Nyligen blev det klart att Halmstads kommun är en av finalisterna i rankningen "Årets superkommun".
Aprilväder att vänta under valborg
Inrikes. Årets valborgsfirare gör rätt i att ta på sig en extra tröja och packa med paraplyet. Månadens sista dagar kommer att bjuda på klassiskt aprilväder med snabba väderskiftningar.
Aprilväder att vänta under valborg
Årets valborgsfirare gör rätt i att ta på sig en extra tröja och packa med paraplyet. Månadens sista dagar kommer att bjuda på klassiskt aprilväder med snabba väderskiftningar.
Aprilväder att vänta under valborg
Årets valborgsfirare gör rätt i att ta på sig en extra tröja och packa med paraplyet. Månadens sista dagar kommer att bjuda på klassiskt aprilväder med snabba väderskiftningar.
Marknadsstånd även på Stora torget vid årets Medeltidsdagar
Föreningen Arboga Medeltid presenterade nyheter. Under onsdagen presenterade Föreningen Arboga Medeltid en stor del av programmet till årets Medeltidsdagar, som arrangeras 8-12 augusti, vid en pressträff.
Tyskt musikpris avskaffas efter antisemitism-skandal
Musikpriset Echo, ett av den tyska musikvärldens största priser, avskaffas efter en proteststorm mot årets pristagare Farid Bang och Kollegah. Priset ska inte uppfattas som en plattform för antisemitism, kvinnoförakt, homofobi eller förringande av våldsbrott, skriver den tyska musikbranschen i ett uttalande.
Läs mer om Farid Bang och Kollegah.
Europas pressfrihet alltmer hotad
Hoten och hatet mot journalister ökar i världen och i Europa går utvecklingen snabbast nedåt - det visar årets Pressfrihetsindex. – Det uttalade hoten mot journalister är ett mycket stort hot mot demokratin, säger Jonathan Lundqvist, ordförande för Reportrar utan gränser, som står bakom rapporten.
Johan Schück: Riksbanken behöver lämna besked om den svaga kronan
Vad anser Riksbanken om den extremt svaga kronan? Svaret kan komma på torsdag när det blir dags för nytt räntebesked. Sedan årets början har kronkursen mot euron försvagats med cirka sex procent.
Läs mer om Riksbanken.
Discofeber hos Gufram
Årets designvecka i Milano är över, och därmed även tonerna från Guframs tillfälliga nattklubb mitt i stan, där en ny serie möbler som hyllade discoeran presenterades.
Läs mer om Gufram och Milano.
Valutafall ger goda tider för schweiziska klockmakare
Årets första kvartal bjöd på goda tider för schweiziska klockmakare och alplandets klockexport steg med 10,1 procent under kvartalet. Den högsta tillväxten på kvartalsbasis sedan 2012.
Så blev Lena, 34, campingdrottning
Lena Kempe, 34, stod i campingens kiosk redan som 7-åring.Nu är hon vd och har utvecklat familjecampingen till en resort med internationell standard.– Det känns så himla härligt att driva ett bolag som har möjlighet att sälja glädje, säger Lena Kempe som har utsetts till Årets kvinna i besöksnäringen av branschorganisationen Visita.
Läs mer om Lena, Lena Kempe och Visita.
En förkämpe för Norrland får Olof Högberg-plaketten - kulturredaktör Katarina Östholm utsedd
Katarina Östholm, kulturredaktör vid Tidningen Ångermanland och Örnsköldsviks Allehanda, får årets Olof Högberg-plakett. Hon får den för "sina lidelsefulla, knivskarpa och engagerade krönikor om landsbygden och Norrlands villkor".
Är omöjligt för mig – tror inte han startar
Årets sämsta spel?Att Readly Express vinner Elitloppet.
Läs mer om Elitloppet.
Startskott för Yrkes-SM i Uppsala med motorbranschens framtidsnamn
Idag startar årets Yrkes-SM och pågår fram till den 27 april. Tävlingen som arrangeras i Uppsala syftar till att väcka intresset för och höja kvaliteten på gymnasieskolans yrkesutbildningar.
Läs mer om Uppsala och Yrkes-SM.
Högre marginaler lyfter Thules vinst
Friluftsbolaget Thule redovisar ett underliggande rörelseresultat på 309 miljoner kronor för det första kvartalet 2018 att jämföra med förra årets 271 miljoner.
Starkare än väntat av Nordea
Nordea redovisar ett rörelseresultat på 1070 miljoner euro för årets första kvartal, vilket är 7 procent över analytikernas snittprognos.
Läs mer om Nordea.