åsa waldau

Kristi Brud polisanmäld för misshandel

Åsa Waldau, känd som Kristi Brud från Knutbyförsamlingen, har polisanmälts misstänkt för två fall av misshandel, uppger TV4 Nyheterna och Aftonbladet.Dessutom har två andra före detta pastorer anmälts: en för sexuellt utnyttjande i beroendeställning och en annan för misshandel.– Jag valde att gå till polisen för jag en vecka efter att jag lämnat församlingen insåg att det pågått väldigt grova brottsliga gärningar, säger en före detta församlingsmedlem.
Knutbypastorns hus säljs – beskrivs ha mysfaktor
Både Knutbypastorn Helge Fossmo och Kristi brud - Åsa Waldau - har bott i det ökända mordhuset.Pastorns hustru Alexandra Fossmo sköts ihjäl i sin säng i bostaden – och pastorns tidigare fru hittades mystiskt död i badkaret.Nu säljer pastor Urban Fält huset – efter att ha tvingats lämna församlingen I Knutby
Knutbypastorn hoppar av: Blir skönt att vila
Knutbypastorn Peter Gembäck hoppar av församlingen. Sedan Åsa Waldau tvingats bort från Knutby och pastorn Urban Fält avsatts säger Gembäck upp sig. – Men att Åsa Waldau kommer tillbaka nu finns inte på kartan, säger Peter Gembäck.

Waldau lämnade efter hemliga omröstningen

En sluten omröstning bland Knutbyförsamlingens medlemmar fällde pastorn Urban Fält. Sex veckor senare skickade Åsa Waldau, omskriven som Kristi brud, ett hemligt meddelande. – Hon kontaktade mig och skrev att hon önskade lämna församlingen, berättar pastor Gembäck – och tillägger: – Det är inte så att de har lämnat tillsammans.
Åsa Waldau tvingas bort från Knutby
Kristi brud har tvingats lämna Knutby. Nuvarande Knutbypastorn Peter Gembäck säger att Åsa Waldau och pastorn Urban Fält återfått för mycket makt i församlingen – nu har de körts bort, skriver den kristna tidningen Dagen. – Det har varit en osund kultur kring henne som vi kände att vi måste göra upp med, säger Gembäck om Kristi brud.
Kristi brud Åsa Waldau skiljer sig
Åsa Waldau, känd som Kristi brud och pastor i Knutby, skiljer sig från maken Patrik. Det berättar Aftonbladet. – Det finns ingen osämja mellan oss, men vi har vuxit ifrån varandra, säger Patrik Waldau till Aftonbladet.
Här dyker Kristi brud under På Spåret
I kväll är det dags för den andra semifinalen i På spåret. Då dyker plötsligt Kristi brud, mer känd som Åsa Waldau, upp i programmet. – Helt otroligt, säger Louise Epstein.
Så lever de inblandade i Knutbydramat i dag
KNUTBY. För tio år sedan satte ett mord och ett mordförsök Knutby på världskartan. Sen dess har Åsa Waldau, känd som Kristi brud, slutat att gå i kyrkan. Och Helge Fossmos grå villa är numera rödmålad. – Vi tog en motorsåg och sågade bort hela Helges sovrum, säger pastor Peter Gembäck, 40.
Uppgifter: Åsa Waldau styr ännu i Knutby
- När man skrapar på ytan och ser hur det verkligen ligger till så tycker jag synd om dem som är kvar i församlingen, säger den före detta medlemmen Kenneth Adolfsson.
Läs mer om Kenneth Adolfsson och Knutby.
Kristi brud: Han skulle krossa mig
Helge Fossmo hotade Åsa Waldau, även kallad Kristi brud, och hennes mamma inifrån Kumla-anstalten. Det hävdar Åsa Waldau. - Han skulle krossa mig, säger den förra pastorn.
Kristi brud: Därför lämnar jag Knutby
Nu tänker Åsa Waldau satsa på sig själv. Hon slutar som pastor i Knutby församling efter 16 år. - Jag måste gå vidare som person, säger hon.
Läs mer om Knutby och Åsa Waldau.
Kristi brud hoppar av från Knutby
Åsa Waldau, 43 - Kristi brud - har tröttnat på att vara pastor i Knutbyförsamlingen. Nu säger hon upp sig. På lördag ska hon släppa nyheten för de drygt 90 församlingsmedlemmarna. - Åsa har funderat över livet. Hon känner att hon vill gå vidare, säger pastorn och föreståndaren Kim Wincent till Expressen.