ökar

Undvik fällorna när du köper din bostadsrätt

Nu ökar trycket på bostadsmarknaden.I helgen kommer tusentals spekulanter buda på lägenheter.Här är fällorna du bör se upp med innan du skriver på köpekontraktet.

Amanda Dahl: Pulsen ökar och munnen blir torr

Midsommarkransen 19.30.
Trumps förtroende ökar – 40 procent är nöjda
Efter de senaste orkanerna har Donald Trumps förtroende ökat något.40 procent är nöjda med hans presidentskap, enligt CNN:s opinionsstudie.
Jacques Wallner: Biltypen som ökar mest i försäljning
DN:s motorredaktör Jacques Wallner svarar på tre frågor om Volvos nya modell XC40.

Stå mycket på jobbet lika farligt som att sitta

Att sitta ner och jobba har länge haft ett otroligt dåligt rykte.Men nu visar en ny studie det är minst lika uselt att stå under långa perioder.Enligt en kanadensisk forskargrupp ökar nämligen risken för hjärtsjukdom mångfaldigt.
Idrottsstödet ökar med 19 miljoner
Regeringen ökar stödet till idrotten med 19 miljoner kronor i budgetpropositionen för 2018.
Skogen rusar i pris – men marknaden kan snart vända
Skogsmarkspriserna ökar i hela landet. Samtidigt är efterfrågan på träråvara hög och skogsägarna får bra betalt för träd de avverkar. Men de goda konjunkturen kan snart vara över. – Det kan svänga snabbt, säger Johan Freij på Danske Bank.
Läs mer om Danske Bank och Johan Freij.
USA: Kan skjuta ner nordkoreanska missiler
Spänningen mellan USA och Nordkorea ökar.USA överväger nu att skjuta ner nordkoreanska missiler – även om de inte innebär något direkt hot, uppger CNN.
Läs mer om CNN, Nordkorea och USA.
FN: Antalet undernärda i världen ökar
Antalet människor som inte har tillgång till mat ökar för första gången på tio år. Under 2016 var 815 miljoner människor i världen undernärda, det är 38 miljoner fler än 2015.
Var tionde stockholmare rädd för att gå ut på kvällen
Otryggheten ökar i Stockholm. Drygt var femte invånare är orolig för att utsättas för brott, en ökning från 16 till 21 procent jämfört med Stockholms stads senaste trygghetsundersökning för tre år sedan. – Oron är viktig att ta på allvar. Men det är också otroligt viktigt att få fram att våldsbrotten generellt inte ökar, säger socialborgarrådet Åsa Lindhagen (MP).
Läs mer om Stockholm och Åsa Lindhagen.
Ökar antidepressiva risken för självmord?
Nyttan respektive risken med antidepressiva läkemedel debatteras bland många forskare. När det gäller kopplingen till självmord är resultaten motstridiga – en möjlig förklaring kan vara tidsfaktorn.
Stöket och våldet på biblioteken ökar
Stöket och våldet på biblioteken har ökat markant de senaste två åren. Det visar en ny undersökning från DIK, som också ser fler politiska trakasserier med syfte att påverka bibliotekens medieinköp.
Läs mer om DIK.
Orkanen Maria ökar i styrka: Extremt farlig
Efter Harvey, Irma och Jose – nu kommer orkanen Maria.Och den ökar i styrka.Nu klassas Maria som en storm i kategori fyra, och beskrivs som extremt farlig, rapporterar AP.
Läs mer om Irma, Jose, Maria och Maria.Och.
Narkotikan ligger bakom kriminalitet och terrorism
I våra storstadsregioner läggs outredda brott på hög. Oron för vardagsbrottslighet ökar och gängkriminaliteten har fördärvat hela områden. Narkotikahandeln har flyttat in i butiker, gallerior och skolor. Den farliga utvecklingen måste stoppas och narkotikans roll uppmärksammas mer, skriver M-förbundsordförandena i Stockholm, Göteborg och Malmö.
Prognos: S störst i kyrkovalet – SD och C ökar
Valdeltagandet ser ut att öka från 13 till 18 procent i kyrkovalet, enligt en prognos som bygger på att drygt hälften av valdistrikten räknats.
USA och Sydkorea skärper sanktioner mot Kim Jong-Un
Trycket ökar på Kim Jong-Uns regim i Nordkorea.Som en reaktion på de fortsatta missiluppskjutningarna har Donald Trump och Sydkoreas president Moon Jae-In kommit överens om ytterligare sanktioner mot nordkoreanerna, uppger Reuters.
Samsung ökar satsningen på självkörande bilar
Lägger 2,4 miljarder kronor i jakt på nya utvecklare inom området och vill skapa en öppen plattform för självkörande bilsystem.
Oracle bryter den negativa trenden – nu växer försäljningen igen
Precis som flera andra licensjättar har Oracle tappat omsättning under ett par år. Men nu verkar det ha vänt. Senaste kvartalet ökar omsättningen med 7 procent tack vare kraftiga ökningar i molnet.
Läs mer om Oracle.
Oracle bryter den negativa trenden – nu växer försäljningen igen
Precis som flera andra licensjättar har Oracle tappat omsättning under ett par år. Men nu verkar det ha vänt. Senaste kvartalet ökar omsättningen med 7 procent tack vare kraftiga ökningar i molnet.
Läs mer om Oracle.
XC40 Volvos viktigaste bil hela 2018
Små och kompakta suvar.Där har ni den kategori bilar som säljer allra bäst. Försäljningen ökar också år för år framöver och på alla de viktiga marknaderna.Vill Volvo lyckas med målsättningen att nå 800000 bilar måste nya XC40 bli en storsäljare.
H&M ökar sin sommarförsäljning – men når inte förväntningarna
HM ökar sin försäljning.Under det tredje kvartalet steg den med fyra procent i lokala valutor, visar färska försäljningssiffror – och HM ser nu positivt på hösten.Men försäljningen är ändå mindre än förväntat.
SvD ökar räckvidden – växer rejält i affärspressen
SvD Näringsliv ökar starkt i den senaste Orvesto-mätningen. Räckvidden lyfter med hela 8 procent jämfört med 2016, dubbelt så mycket som konkurrenten Dagens Industri.
Läs mer om Orvesto-mätningen.