ökar

Frustrationen hos de anhöriga till den saknade ubåtsbesättningen ökar

Anhöriga till de 44 besättningsmän som saknas efter att ubåten ARA San Juan försvann för en vecka uttrycker stor frustration till hur den argentinska flottan hanterat sökinsatserna. Det tog två dagar för dem att acceptera hjälp eftersom de förminskade situationen, säger Federico Ibaez, bror till en tekniker ombord, till AP.
Läs mer om Federico Ibaez.

Leasing ökar – trots kritik: Går inte att säga upp avtal

Ny bil, billigare försäkring, mindre krångel. Många lockas av bekvämligheten med att hyra sin bil och andelen svenskar som väljer privatleasing har fördubblats på två år. Samtidigt finns det gott om fällor att se upp för.
Många kör på diesel trots hot om förbud
Försäljningen av begagnade dieselbilar i Sverige ökar. Trots skandaler bland biltillverkare och hot om strängare miljözoner i svenska städer väljer många att köra på diesel.
Läs mer om Sverige.
Interna strider i tyska Socialdemokraterna
BERLIN. De tyska Socialdemokraterna SPD har sagt blankt nej till att ingå regering med förbundskansler Angela Merkel. Men partiet strider internt om det är rätt att förespråka nyval. Nu ökar pressen på SPD-toppen Martin Schulz att ompröva beslutet.

Staffan Persson ökar i Moberg Pharma

Finansmannen Staffan Persson har ökat innehavet i Moberg Pharma till drygt 10,2 procent i bolaget.
Läs mer om Moberg Pharma.
Familjen Qviberg ökar i Bilia
Familjen Qviberg fortsätter att öka sina innehav i Bilia.
Läs mer om Bilia.
Fruktan för stor jordbävning ökar i Kalifornien
134 mindre jordskalv har den senaste veckan drabbat områden runt San Andreas och Monterey i Kalifornien.Den kraftigaste uppmätte 4,6 på richterskalan och kändes av i San Francisco – 145 kilometer bort.Nu växer farhågorna för att en mycket större jordbävning är på väg, rapporterar Daily Mail.
Suvar ökar kraftigt i Europa – Volvo XC60 säljer överlägset bäst
För första gången någonsin är suvmodeller som Volvo XC60, Audi Q5 och BMW X3 mer populära i Europa än dess sedan- och kombi-syskon. Och bäst av alla säljer XC60.
Riksbanken: Bopriserna ökar mer långsamt
Bostadspriserna kommer att fortsätta stiga de kommande åren, men i en långsammare takt, bedömer Riksbanken.
Läs mer om Riksbanken.
Scandi Standard ökar omsättningen
Kycklingföretagets omsättning och rörelseresultat ökade för kvartalet.
Konflikten mellan S och MP fortsätter
Det hjälpte inte att flytta diskussionen om de unga ensamkommande till toppen.I stället ökar pressen på statsminister Stefan Löfven, S, när konflikten mellan Socialdemokraterna och Miljöpartiet fortgår.– Om det fortsätter så här har vi inom kort en rejäl kris, säger en källa som inte utesluter regeringskris.
Easyjets vd räknar med utslagning bland flygbolagen
Flera flygbolag i Europa pressas och några har slagits ut. Det gynnar bland annat Easyjet som nu ökar trafiken och skaffar fler plan. Även Wizzair och andra lågkostnadsbolag ökar insatserna och räknar med riktigt stora förändringar på den europeiska flygmarknaden.
Läs mer om Easyjet och Europa.
Progressivt krav på fördelningspolitik saknas
REPLIK DN Debatt 17/11. SSU och LUF skriver att en ny skattereform är nödvändig och presenterar konkreta förslag på hur en sådan bör se ut. Vi välkomnar idn om en ny skattereform men förstår inte hur skattesystemet kan bli fördelningspolitiskt neutralt i en tid där ojämlikheten ökar snabbare än i något annat land i OECD, skriver Daniel Suhonen och Niels Stöber, tankesmedjan Katalys.
Läs mer om Daniel Suhonen och LUF.
Consilium ökar försäljningen
Consiliums försäljning uppgick till 1.354 miljoner kronor (1.303) under perioden januari-oktober, vilket innebär att försäljningen ökade med 4 procent jämfört med samma period förra året.
Pia Gripenberg: Detaljhandeln vill att kunderna är ute i god tid och handlar klappar eftersom det ökar chansen för butikerna att sälja mer.
Årets julklapp är också ett av årets jippon. DN:s Pia Gripenberg svarar på tre frågor om fenomenet att över huvud taget utse en årets julklapp.
Joschka Fischer: Den revolutionäre prinsen
KOLUMNEN. Joschka Fischer var under mer än 20 år en av de tongivande inom Tysklands gröna parti. Han var utrikesminister 1998–2005. Hittills har striden mellan Saudiarabien och Iran varit begränsad till krig via ombud. Men nu när den unge saudiske kronprinsen mer aggressivt blandar sig i grannländernas politik ökar risken för en direktkonfrontation.
Läs mer om Iran och Saudiarabien.
Birgitta hyllas – för sin gåva till pensionärerna
I och med vinterns intåg ökar risken för halk- och fallolyckor bland äldre.Tack vare Birgitta Eriksson, 49, kan pensionärer i Skara kommun känna sig lite tryggare – hon har nämligen skänkt 400 par broddar till Pensionärernas riksorganisation, PRO, i kommunen.– Vi ville göra något gott för de äldre i kommunen, kom att tänka på PRO och kontaktade dem, säger hon.
Läs mer om Birgitta Eriksson, PRO och Skara.
Antalet kriminella åldringar ökar i Japan
I Japan, som har en av världens äldsta befolkningar, har antalet kriminella över 65 år fyrdubblats de senaste 20 åren, rapporterar The Financial Times.
Läs mer om Japan.
Ditt morgonkaffe hotas av klimatförändringar
Klimatförändringarna kan förändra vårt sätt att leva.Allt eftersom efterfrågan på kaffe ökar minskar de områden där kaffet kan odlas.Något så självklart som en kopp morgonkaffe kan bli ett minne blott på grund av miljöförstörelse, enligt en ny studie som CNN skriver om.
Läs mer om CNN.
Erik Esbjörnsson: Ett spel för gallerierna – men ändå en förödmjukelse
Att Zanu-PF sparkar president Robert Mugabe och ersätter honom med den förre vicepresidenten Emmerson Mnangagwa förändrar egentligen ingenting – förutom att trycket ytterligare ökar på ledaren.
Här är vinterns heta indredningstrender
Vi går mot en svart höst.Nu ökar utbudet av föremål i svart, allt från glas och vaser till ljuslyktor och möbler.– Alla rum behöver en svart punkt, oavsett vilken stil man har, säger Frida Ramstedt, inredningsbloggare.
Läs mer om Frida Ramstedt.
Regeringen ökar stödet till solenergi
Nya siffror visar att elproduktion från solenergi har ökat starkt de senaste två åren. Beslut om statligt stöd till ny solkraft har ökat fyra gånger på två år, skriver SVT.Regeringen ökar stödet till solenergi ytterligare vid årsskiftet.
Den skånska floran ändras – av värmen
Det har blivit varmare klimat i Skåne – nu visar en ny kartläggning att floran i landskapet kan komma att ändras.TT skriver att 57 arter ökar och är på frammarsch, på grund av det nya klimatet.Men 177 arter minskar.
Läs mer om Skåne.
Förlusten ökar för Shamaran
Oljebolaget Shamaran Petroleum redovisar ett nettoresultat på -5,4 miljoner dollar (-2,1) för det tredje kvartalet 2017. Kvartalets intäkter uppgick till 3,8 miljoner dollar (0).
Läs mer om Shamaran.