ökar

Familjen Nordström ökar i Latour

Latours styrelseordförande Olle Nordström köper aktier för 24 miljoner kronor.
Läs mer om Latour och Olle Nordström.

Ljud- och e-böcker har gått om fysiska böcker

Läsningen ökar på mobiler och surfplattor, samtidigt som antalet köpta fysiska böcker ligger kvar på en stabil nivå. Det visar den årliga rapporten från Svenska Bokhandlareföreningen och Svenska Förläggareföreningen.
Mest kvinnor som vårdar nära anhörig
Antalet personer som vårdar en närstående, och får närståendepeng, i länet ökar. Och precis som i övriga landet är det allra flest kvinnor som vårdar en närstående. Det är Nyhetsbyrån Sirén som tagit del av statistik från försäkringskassan.
Läs mer om Nyhetsbyrån Sirn.
Största ägaren ökar innehavet i Itab
Butiksinredningsföretaget Itab Shop Concepts största ägare Pomona-gruppen har köpt dryg 341.000 aktier för ett genomsnittligt pris om 41,30 kronor. Det innebär en affär som är värd 14,1 miljoner kronor. Det framgår av en uppdatering på Finansinspektionens insynslista.
Läs mer om Itab och Pomona-gruppen.

Familjen Nordström ökar i Latour

Latours styrelseordförande Olle Nordström köper aktier för 24 miljoner kronor.
Läs mer om Latour och Olle Nordström.
Höjer säkerheten efter attackerna: En hotbild
Först bröt sig tjuvar in i Nelson Garden Arena, stal pengar, hackade sänder isen och förstörde kansliet.Sen saboterades supporterbussen som tappade två hjul mitt på vägen.Nu ökar Tingsryds AIF säkerheten kring laget och klubbens supportrar.– Vi behandlar det som en ökad hotbild mot föreningen, säger ordföranden Johan Blomster.
Microsoft gör framsteg med Windows på Arm
Antalet appar om ska fungera på Windows 10 på Arm ökar. Och så ska det gå att köra virtualisering också. Det framgår av ett nytt dokument som Microsoft publicerat.
Läs mer om Arm och Microsoft.
Konsultbolaget ökar vinsten
Konsultföretaget BTS redovisar ett resultat efter skatt på 40,4 miljoner kronor för det fjärde kvartalet 2017 (28). Resultatet per aktie uppgick till 2,14 kronor (1,50).
Maten i skolan väcker känslor
Kraven på maten i förskolan ökar från föräldrar och det handlar om hälsomässiga, medicinska och klimatmässiga krav. I lördags skrev vi om familjen Heedman och sonen som vägras vegetarisk kost i förskolan för att han har allergier.
Läs mer om Heedman.
Närståendepenning ökar – men många ger vård utan ersättning
Förra året fick 17 000 personer närståendepenning för att kunna vara hos svårt sjuka anhöriga och de flesta som fick ersättning är kvinnor. Men många tvingas gå ner på deltid eller sluta arbeta för att hjälpa sina anhöriga och får ingen ersättning alls.
Uppstickare rusar inom bolån
Länsförsäkringar, Danske Bank och SBAB ökar kraftigt andelen bolån.
Läs mer om Danske Bank.
Elva miljarder mer i socialförsäkringar 2021
Försäkringskassan räknar med att utgifterna för socialförsäkringarna ökar med elva miljarder de närmsta åren, från 203 miljarder förra året till 214 år 2021. Siffrorna återfinns i ny prognos som myndigheten nu offentliggör.
Allra-skandalen sänkte hela pensionsbranschen
Allraskandalen har raserat förtroendet för pensionsbranschen.Var tredje privatanställd tjänsteman har en negativ syn på privata pensions- och försäkringsrådgivare, visar en undersökning från Novus, gjord på uppdrag av PTK.– Försvinner förtroendet ökar risken för att spararnas engagemang för sin pension försvinner, säger Anders Ångbäck, pensionsrådgivare på PTK.
Läs mer om PTK.
Chrome blir hårdare mot osäkra sidor
Google ökar säkerhetskraven och meddelar i sin blogg att när version 68 av webbläsaren Google Chrome släpps i juli kommer samtliga webbplatser som inte kör https att markeras som osäkra. Dags att uppgradera.
Läs mer om Google Chrome.
Centern vill införa hemvärn mot cyberattacker
Cyberattackerna ökar, både mot myndigheter och företag, enligt TV4 Nyheterna. - Vi pratar om 10000 attacker per månad, säger Daniel Bäckström, försvarspolitisk talesperson (C).
Läs mer om Daniel Bäckström.
Centern vill införa hemvärn mot cyberattacker
Cyberattackerna ökar, både mot myndigheter och företag, enligt TV4 Nyheterna. – Vi pratar om 10.000 attacker per månad, säger Daniel Bäckström, försvarspolitisk talesperson (C).
Läs mer om Daniel Bäckström.
Jobba utomlands? Här är de 9 bästa jobben för dig
Att ha ett skönt jobb utomlands lockar fler och fler.Och med hjälp av en växande resebransch och den moderna tekniken ökar också möjligheterna till det.Här är nio jobb för dig som vill leva på varmare nejder.
Centern vill införa hemvärn mot cyberattacker
Cyberattackerna ökar, både mot myndigheter och företag, enligt TV4 Nyheterna. Vi pratar om 10.000 attacker per månad, säger Daniel Bäckström, försvarspolitisk talesperson (C).
Läs mer om Daniel Bäckström.
Uppstickare sväljer stora bitar av bolånemarknaden
Länsförsäkringar, Danske Bank och SBAB ökar kraftigt andelen bolån.
Läs mer om Danske Bank.
Japans export ökar mer än väntat
Den japanska exporten ökade med 12,2 procent i januari jämfört med samma månad året före. Analytiker hade förväntat sig en uppgång med 10,3 procent, enligt Reuters prognosenkät.
Därför pressar Japan upp guldpriset
Efterfrågan på guld ökar kraftigt i Japan i och med att nya guldmynt ska tryckas inför OS och firandet av den nya kejsaren. Priset väntas stiga kraftigt.
Läs mer om Japan.
Se varningssignalerna innan projektet kraschar
Tecken på att ett projekt är i gungning visar sig ofta tidigt. Håll utsikt efter, och åtgärda, de här problemen så ökar chansen för ett lyckat projekt.
Människohandeln ökar i Sverige
Läs mer om Sverige.
Människohandeln ökar i Sverige
Människohandeln ökade i Sverige under förra året jämfört med året innan, enligt länsstyrelsernas nationella sammanställning.
Läs mer om Sverige.