ökar

Mikael Holmström: Med fler övningar ökar risken för nya olyckor

En 23-årig soldat omkom under en militärövning i natt utanför Boden. DN:s säkerhetspolitiske reporter Mikael Holmström svarar på frågor kring bandvagnsolyckan.
Läs mer om Boden och Mikael Holmström.
Digital marknadsföring: Så kan du dra nytta av kundbilder i sociala medier
Att använda och dela bilder som företagets kunder har tagit ökar autenticiteten och kan leda till högre konvertering, visar en ny studie. Det finns mycket att vinna på att uppmana kunderna att dela bilder om företaget och sedan lyfta dem i den egna marknadsföringen.
Här är de 9 största interna säkerhetsriskerna på företaget
It-säkerheten sätts allt mer på prov och incidenterna ökar i antal. Och det handlar inte bara om externa attacker – även internt bland medarbetarna finns säkerhetsrisker.

Här är de 9 största interna säkerhetsriskerna på företaget

It-säkerheten sätts allt mer på prov och incidenterna ökar i antal. Och det handlar inte bara om externa attacker – även internt bland medarbetarna finns säkerhetsrisker.
Efter tio års kräftgång – nu vänder konsultpriserna uppåt
Prispress på konsulttjänster har varit ett gissel för branschen under många år – men faktum är att snittpriserna nu ökar för första gången på tio år i Radars årliga konsultundersökning.
Efter tio års kräftgång – nu vänder konsultpriserna uppåt
Prispress på konsulttjänster har varit ett gissel för branschen under många år – men faktum är att snittpriserna nu ökar för första gången på tio år i Radars årliga konsultundersökning.
Duterte vill införa undantagstillstånd
Filippinernas president Rodrigo Duterte säger att han kanske ska införa militärt undantagstillstånd och skjuta upp lokalval, vilket ökar oron för landets demokrati under hans styre.
Läs mer om Rodrigo Duterte.
Telias ökar fri surf-deal – mitt i rättsprocessen
Telias tjänst med fri surf i sociala medier har mött hård kritik från medieföreträdare. Telejätten vägrar i sin tur att vika sig och har överklagat Post- och telestyrelsens krav på förändring av tjänsten. Rättsprocessen pågår, trots det meddelar Telia att man utökar samarbetet med fler sociala medier-aktörer.
Läs mer om Postoch och Telia.
Mer makt – då stäms Ivanka Trumps märke
Ivanka Trumps makt i Vita huset ökar. Men med det följer vissa problem utanför politiken. Nu stäms nämligen hennes varumärke.
Läs mer om Vita.
Rekordmånga nya svenskar – britter ökar rejält
Rekordmånga fick svenskt medborgarskap förra året, visar färsk statistik från SCB. Samtidigt minskade antalet asylsökande. Den största gruppen som beviljades medborgarskap i Sverige var somalier.
Läs mer om SCB och Sverige.
Apples superspråk ångar på – Swift allt mer populärt bland utvecklare
Apples språk Swift ökar i popularitet. Det visar sig på två konkurrerande topplistor. Javascript toppar den ena av listorna.
Läs mer om Swift.
Andelen obehöriga lärare ökar
Över hälften av lärarna som har nyanställts det senaste läsåret saknar lärarexamen. Det innebär att andelen obehöriga lärare i skolorna ökar, enligt Skolverkets statistik för läsåret 2016/17.
Antal självmordsförsök ökar i svenska häkten
De långa häktningstiderna har fått skarp internationell kritik. Nu visar siffror som SVT tagit fram att antalet självmordsförsök i svenska häkten ökar. Att låsa in människor och isolera dem som vi gör i Sverige är att jämställa med tortyr, säger brottmålsadvokat Johan Eriksson till SVT.
Läs mer om Johan Eriksson, SVT och Sverige.
Rådjursolyckor i trafiken ökar explosionsartat
Antalet viltolyckor i trafiken slog nytt rekord förra året med 58.500 inrapporterade fall till Nationella viltolycksrådet. En ökning med 10.000 fall på ett år. Mest ökade trafikolyckor med rådjur, i Kalmar län var ökningen nästan 37 procent.
Läs mer om Kalmar och Nationella.
Så mycket drar elbilarna och laddhybriderna i verkligheten
Att det är svårt att komma ned till den officiella förbrukningssiffran är ingen nyhet. Vissa bilförare ser det som en kul utmaning att försöka pressa ned förbrukningen men de flesta kör som folk och då ökar också förbrukningen. Tyska sajten Spritmonitor är en fantastisk resurs för att ta reda på hur mycket bilarna drar i verkligheten. Här har vi tagit reda på hur hög den genomsnittliga förbrukningen är för ett antal elbilar och laddhybrider. När det gäller elbilarna mäts förbrukningen i kWh/100 km och för laddhybriderna gäller l/100 km. Vi har tagit bort
Läs mer om Spritmonitor.
Självmordsförsök i svenska häkten ökar
Antalet självmord på landets häkten har minskat. Samtidigt ökar antalet självmordsförsök bland de intagna, visar statistik som SVT Nyheter har tagit del av. Varje vecka försöker någon ta sitt liv på ett svenskt häkte.
Hillary Clinton redo för comeback
Hillary Clinton har knappt synts till i offentligheten efter den oväntade förlusten mot Donald Trump, men nu säger hon själv att hon är redo att komma ut ur skogen. Samtidigt ökar spekulationerna om att Clinton ska ställa upp i valet som borgmästare i New York,
Läs mer om Clinton, Donald Trump och New York.
Fler kvinnor i styrelser – trots slopat kvoteringshot
Hotet försvann. Men trots det ökar andelen kvinnor i börsbolagens styrelserum, enligt preliminära uppgifter.
Torbjörn Petersson: Misstänksamheten ökar mellan stormakterna – men båda sidor talade varmt om varandra i Peking
Kommentar. USA och Kina ska samarbeta med varandra - och tillsammans när det gäller Nordkoreas kärnvapenprogram. Båda sidor talade varmt om varandra i Peking efter ett möte där de stora tvistefrågorna mellan länderna noggrant lämnats utanför diskussionen.
Läs mer om Kina och Peking.
Erik Helmerson: Fördomar är inte bara vita
Hatbrotten mot utlänningar ökar i Sydafrika och når alarmerande nivåer. Särskilt utsatta är nigerianer och somalier.
Läs mer om Sydafrika.
Här firar Stockholm St Patrick's Day
Vilken grön röra! Här firar Stockholm den irländska nationaldagen St Patrick's Day. – Intresset ökar för varje år som går, säger Emma Patterson, president för The Swedish Irish Society.
Farfars frimärksalbum kan rymma raritet
Det är lätt att tro att frimärkssamlande är en hobby på utdöende, när mejl och sms ersatt brev och vykort. Men tvärtom ökar intresset och handeln med frimärken omsätter miljonbelopp i Sverige.
Läs mer om Sverige.
Utsläpp ligger stilla trots tillväxt
För tredje året i rad ökar inte koldioxidutsläppen i världen – trots en ihållande ekonomisk tillväxt. Det kan vara ett tecken på ett snabbare skifte till en hållbar global ekonomi än vad man tidigare har trott, skriver Financial Times.