örnsköldsvik

Svampplockande man i Örnsköldsvik hittad

Mannen som försvann i skogen i Bjästa i Örnsköldsvik när han plockade svamp har hittats. – Han hittades för tio minuter sedan och flygs nu till sjukhus, säger Mats Andersson, polis vid ledningscentralen på Region Nord.

Svampplockande man försvunnen i Örnsköldsvik

En man i 65-årsåldern har försvunnit i skogen i Bjästa i Örnsköldsvik när han plockade svamp. Mannens kompis letade först – men nu har polisen satt in ett stort sökpådrag med helikopter. – Det är mörkt, kallt och regnigt. Vi hoppas få hjälp av Hemvärnet nu, säger Björn Pettersson, polisens ledningscentral i Region Nord.
Man borta i svampskogen – försvann från sin kompis
En man i 65-årsåldern har försvunnit i svampskogen i Örnsköldsvik.Det är mörkt och mannen har inte sin telefon med sig, skriver polisen på sin hemsida.Hans kompis har försökt få tag på honom – men nu rycker polisen in.
Läs mer om Örnsköldsvik.Det.
Det var en dålig affär för mig
ÖRNSKÖLDSVIK. Diamanten är Kent och Peter Forsbergs bästa häst just nu.Men det var nära att Peter inte fick någon del alls i succhästen.– Jag köpte den själv först, men sedan fick jag dåligt samvete, säger Kent Forsberg.
Läs mer om Kent, Kent Forsberg och Peter.

19 miljoner är en fruktansvärd summa

ÖRNSKÖLDSVIK. Han hade kunnat lägga sig på sofflocket för längesen. Men Kent Forsberg, 70, vägrar sluta jobba. I stället fortsätter Tre Kronors före detta förbundskapten att göra affärer – och det för sonen Peters miljoner. – Eftersom jag försörjde honom i 18 år så får han föda mig nu, säger Kent Forsberg i en stor intervju med SportExpressen där han också berättar om varför han stämdes på 19 miljoner, påhoppet han aldrig glömmer och varför det är han som lär barnbarnen att åka skridskor.
Läs mer om Kent Forsberg och SportExpressen.
Hit kommer Melodifestivalen – debut för helt ny stad
Karlstad, Göteborg, Malmö, Örnsköldsvik, Kristianstad och Stockholm. Det är städerna som får besök av Melodifestivalen nästa år.
Brand i Domsjö fabrik
Det brinner i Domsjö fabriker i Örnsköldsvik.Nu varnas boende i staden i ett viktigt meddelande till allmänheten, skriver Sveriges Radio.
Läs mer om Domsjö och Örnsköldsvik.Nu.
SAS öppnar ny inrikeslinje
SAS börjar åter flyga från flygplatsen utanför Örnsköldsvik.Sannolikt betyder det att problemtyngda Nextjets flygningar på linjen upphör.
Första segern för mästarlaget efter en knackig säsongsstart
Djurgården – som är regerande svenska mästare – har haft en knackig start på säsongen. Ishockeykubben hade två raka förluster inför resan till Örnsköldsvik. Då kom trendbrottet – de vann med klara 3–0 mot Modo efter två mål från Josefine Jakobsen.
Första segern för mästarlaget efter knackig säsongsstart
Djurgården – som är regerande svenska mästare – har haft en knackig start på säsongen. Ishockeykubben hade två raka förluster inför resan till Örnsköldsvik. Då kom trendbrottet – de vann med klara 3–0 mot Modo efter två mål från Josefine Jakobsen.
Den långa resan var inte förgäves
Pär Hedberg reste långt.Men inte förgäves.Två V75-vinster av tre möjliga gav trippen till Örnsköldsvik.
Läs mer om Örnsköldsvik.
Stor succ för hemvändaren
Pär Hedberg vände hem till Örnsköldsvik med segervittring.Då blev resultatet bästa möjliga för tränaren som vann de två sista loppen.Bålsta Palema vann relativt bekvämt och Aron Palema bjöd på en monsterspurt.– Han har en väldigt hög segerprocent, säger Stefan Hultman i TV4:s sändning.
Jennifer, 10, bröt båda armbågarna – fick vänta 22 timmar på operation
Jennifer Andersson, 10, bröt båda armbågarna under lek.Eftersom hon bor i Sollefteå, där akut ortopedi lagts ned, fick hon åka tolv mil till Örnsköldsvik för att få hjälp.Det tog över 20 timmar innan flickan kunde opereras. I dag är ena armen krokig.– När man själv drabbas ser man hur illa ställt det är med vården, säger Jennifers mamma Sandra Andersson, 37.
Olivia, 7, tvingades att åka tolv mil med en bruten arm
Olivia, 7, hade en riktig otursdag.Först föll hon ner från ett träd och bröt armen.Sedan råkar hon bo i Sollefteå där delar av akutvården skrotats.På väg till sjukhuset i Örnsköldsvik dit Olivia hänvisades med svåra smärtor, en bilresa på tolv mil, fick flickans pappa punktering.– Man kan ju bli galet förbannad att vi ska tvingas åka till ända till Ö-vik för att få hjälp, säger Olivias mamma Malin Bruce, 35.
Hemvändare med seger i sikte: Tre hästar i form
För 17 år sedan drog han söderut för att bli lärling hos stortränaren Åke Svanstedt.Numera står han på egna ben och till helgen återvänder han till Örnsköldsvik med tre formstarka V75-hästar.- Det ska bli riktigt häftigt! Hästarna är i bra ordning, säger Pär Hedberg inför lördagens jackpotomgång på Solänget.
Stora frågetecken kring gigantisk biofabrik
Ett gigantiskt industrisatsning som ger 5 000 nya jobb till Örnsköldsvik kan bli verklighet. I slutet av september får vi veta. Då avslutas en förstudie av ett nytt bioraffinaderi som bland annat bekostas av Ikea och HM. Men ännu finns stora frågetecken.
Läs mer om Ikea och Örnsköldsvik.
Det liknade mina år i Örnsköldsvik
LOS ANGELES. De var lagkamrater i Hartford Whalers i mitten och slutet av 80-talet.Nu ska trion leda Chicago Blackhawks tillbaka till mästartiteln i NHL.För Ulf Samuelsson är det en drömchans att få vara assisterande tränare till meriterade Joel Quenneville, som vunnit Stanley Cup tre gånger med Chicago sedan 2010.- Det blir en spännande ny utmaning för mig och att få jobba med Joel Quenneville och Kevin Dineen, som jag båda spelade ihop med under fem säsonger i Hartford, säger Uffe.
Flera flickor utsatta för blottare i Örnsköldsvik
Polisen i Örnsköldsvik har under sommaren fått in flera anmälningar om att flickor och kvinnor utsatts för blottare.
Läs mer om Örnsköldsvik.
Foppas avsked: Det är sorgligt
ÖRNSKÖLDSVIK. Sista kvällen med gänget.Modos gamla stjärnkedja med Peter Forsberg, 44, Markus Näslund, 44, och Niklas Sundström, 42, tar avsked för gott på isen i norska Stavanger den 16 augusti.- Vi hade kunnat vara framgångsrika också i NHL om vi fått chansen att spela ihop där. Jag försökte vid två olika tillfällen få Foppa och Susse till Vancouver, säger Macke inför avskedsshowen, som sker under en välgörenhetsmatch med kändislaget Icebreakers.
Personer hoppade från vältande kran
Två personer har hoppat från en vältande kran vid bygget av en vindkraftspark nära Åsele i Västerbotten, enligt räddningstjänsten i Örnsköldsvik.
Erik Karlssons bröllopslycka
För ett par veckor sedan gifte sig landslagskollegan Victor Hedman i Örnsköldsvik.Nu har även superstjärnan Erik Karlsson ingått äktenskap med sin Melinda Currey - efter ett stjärnspäckat bröllop i den kanadensiska huvudstaden.