örnsköldsvik

Säljer Direkten i Bjästa efter 14 år: "Känner mig otillräcklig"

Två butiker blev för mycket. Nu säljer Dick Witzansky Direkten i Bjästa - men butiken i Örnsköldsvik står kvar. - Det känns vemodigt att sälja. Jag älskar Bjästa, säger han.

Ägarbyte för lantbruksfastighet i Örnsköldsvik

Fastigheten på adressen Åsliden 150 i Örnsköldsvik har fått en ny ägare. Joakim Karl Gösta Ingmar, 31, har fått fastigheten som gåva av Ingrid Ann-Sofi Ingmar. Överföringen blev klar i januari 2018. Huset har en boyta på 122 kvadratmeter.
Kulturprofilen: Satsa på unik verksamhet först - sen kan ett kulturhusbygge komma på fråga
Angående kulturhusplanerna i Örnsköldsvik. Visst har Örnsköldsvik ett kulturliv. Däremot är det ingen kulturstad.
Läs mer om Örnsköldsvik.
Charlotte Perelli ger sig ut på turné - kommer till Örnsköldsvik i höst
Nu står det klart att Charlotte Perelli ska ut på en ny turné i landet. Turnén drar igång i höst och den 22 november intar artisten scenen på Nolan i Örnsköldsvik.

Skivkontrakt och spelning i Milano - en perfekt plan för Ö-viksbandet

Om lite drygt en vecka uppträder skivaktuella Perfect Plan från Örnsköldsvik i Milano, bland annat tillsammans med hårdrocksstjärnorna Quiet Riot, Stryper, FM och Jorn.
Tomas brinner för gamla japanska motorcyklar: "Att sticka ut är lite roligt"
Två hjul, smattrande motorer och spännande garageprojekt. För Tomas Westin från Örnsköldsvik har motorcyklar alltid varit en stor del av livet. - Att ligga över tanken och åka på något konstigt tycker jag är bra, säger han.
Läs mer om Örnsköldsvik.
Anna, Tyler, Gun-Britt och Ivar har blivit döpta i Örnsköldsvik
I Domsjö kyrka på påskdagen döptes Ester Anna Sofia, dotter till Mats & Marta Berggren, Sundsvall, i Domsjö kyrka. Doppräst var Peter Persman. Carolina & Thomas Sondell framförde solosånger. Dopkaffe hölls i Domsjö församlingsgård.
Avslöjar: Guldmedaljör slutar i SSL
Hon har spelat 8 SSL-säsonger i Örnsköldsvik, Dalen, IKSU och Malmö. 2012 tog hon SM-guld med IKSU men nu avslutar hon sin elitsatsning. Emma Torikka i sin sista SSL match som blev mot gamla lagkompisarna i IKSU.
Läs mer om Dalen, Malmö, SM-guld, SSL, SSL och Örnsköldsvik.
Båda lägren lovar investeringar i föreningsanläggningar- Dannberg får svar från politikerna
Gottne IF:s huvudtränare Roger Dannberg vill veta om politikerna i Örnsköldsvik kan lova bättre förutsättningar för fotbollen i området.
Åkerlind (C) kritisk till polisens agerande mot torgproblemen: "Handlar det om resurser eller engagemang?"
Oppositionsrådet Anna-Britta Åkerlind ger sig in i diskussionerna kring stöket på och kring torget i Örnsköldsvik. - Om problemen flyttar från Resecentrum till torget - då borde väl polisen följa med, säger hon.
Läs mer om Resecentrum och Örnsköldsvik.
Nyvaken björn dödad av tåg
En björn som vaknat upp och lämnat sitt ide blev påkörd av ett tåg i natt mellan Örnsköldsvik och Björna, rapporterar SVT Västernorrland. Olyckan inträffade klockan 02. 30.
Läs mer om Björna och Örnsköldsvik.
Nyvaken björn dödad av tåget
En björn som vaknat upp och lämnat sitt ide blev påkörd av ett tåg i natt mellan Örnsköldsvik och Björna, rapporterar SVT Västernorrland.
Läs mer om Björna och Örnsköldsvik.
Kjell fångade lodjuret på video: "Kom nästan upp till garaget"
Lodjur hör till de lite mer skygga djuren som man sällan ser. Därför blev det en spännande upplevelse när Kjell Sjödin fick påhälsning av lodjuret hemma på gården i Haffsta utanför Örnsköldsvik. Video: Se när lodjuret promenerar in på gården.
Bussa Ö-viks kultursugna till Umeå och Härnösand - lägg miljonerna på skolan i stället
Angående kulturhusdebatten i Örnsköldsvik. Synpunkterna i vår lokaltidning om det av kommunen tänkta kulturhuset är många och har skapat otaliga frågetecken.
Läs mer om Härnösand, Umeå och Örnsköldsvik.
Skön kväll med Kikki Danielsson på Nola: "Tänkte överraska med en dansbandslåt"
En rejäl nypa country, svensk musikhistoria och oväntade överraskningar. Det blev en helkväll med lite av varje när Kikki Danielsson gästade Örnsköldsvik under fredagen.
Molly Sandén jobbar på nästa hit hos Musikmakarna - och inspireras av staden: "Jag älskar Ö-vik"
Musikmakarna har i veckan fått en ny student. För några dagar har nämligen artisten Molly Sandén satt sig i skolbänken och tar vara på allt Örnsköldsvik har att erbjuda.
Electric banana band till Örnsköldsvik - spelar på gratiskonsert i sommar
Banankontakt eller olycka? Det får Örnsköldsvikspubiken se den i juli, då Elektric banana band äntrar scenen på Strandparken.
VM-tält utanför Fjällräven Center: "En folkfest är alltid efterlängtad"
Sommarens stora fotbollsfest, VM i Ryssland, sparkas igång den 14 juni. Festligt blir det även i Örnsköldsvik då Jonas Hägglund och Håkan Larsson sätter upp ett VM-tält vid Fjällräven Center.
Clavister startar dotterbolag i Tyskland
Örnsköldsvik, 13 april, 2018 - Clavister startar dotterbolag i Tyskland för att ytterligare stärka positionen som en ledande europeisk leverantör av nätverkssäkerhetslösningar. Etableringen är i linje med Clavisters tillväxtstrategi och innebär ett ökat fokus på hela den viktiga DACH-regionen (Tyskland, Österrike och Schweiz), vilket är en av Clavisters tre huvudmarknader, tillsammans med Norden och Japan.
Dumpad av Rögle – flyttar nu norrut
Daniel Sylwander har fått en ny klubbadress i Modo.Förre Rögleforwarden återförenas nu med gamla tränaren Björn Hellkvist i Örnsköldsvik.– Det blir en härlig utmaning att komma till Övik och jag tror att jag kommer kunna bidra mycket då jag har varit med om de här situationerna förr, säger Sylwander.
Låt inte kulturhuset bli en fråga i valet
Angående kulturhuset i Örnsköldsvik. Det vore olyckligt om kulturhusfrågan blir en fråga i valrörelsen. Alla partier har inte deklarerat var de står i frågan. Ta reda på vad väljarna vill. Varför inte en folkomröstning.
Läs mer om Örnsköldsvik.
Montazami till Smakmässan för att bjuda på sina bästa vintips
Funderar du på vad Maria Montazami har för vintips? I så fall kan det vara idé att besöka Höga Kusten Smakmässa i Örnsköldsvik. - Vi tror på en kanonmässa.
Ny helgtidning på gång i Ö-vik - skicka in dina tips till ÖA Helgs evenemangskalender
Nu lanserar ÖA en evenemangskalender för Örnsköldsvik. Och vi behöver din hjälp. Skicka in dina tips på vad som händer i stan.
Läs mer om Ö-vik och Örnsköldsvik.
Ö-vik blir säte för ny webbshop för hudvård från Cypern: "Jag tror på det här"
I mitten av 2000-talet fick Gunbritt Nyberg idén till Senioruthyrning.se i en solstol på Cypern. Nu har det hänt igen och nu öppnar hon webbshop för hudvård. Produkterna kommer att packas och skeppas av Senioruthyrning i Örnsköldsvik.
Begravningar i Ångermanland
I Arnäs kyrka har 5 april begravningsgudstjänst hållits för Dagny Nilsson, Örnsköldsvik. Officiant var Kristina Widmark Häggström och organist Sven Edsfors.