östersund

Tåg ramade bil – stopp i trafiken

Det går inga tåg mellan Sundsvall och Östersund.Här är orsaken: den mystiska kraschen mellan tåg och en bil vid järnvägsövergång i Nedansjö.– Det stämmer. Ett Norrtåg har kört på en bil vid en plankorsning, alltså där en väg går över järnvägen, säger Brita Lundkvist, presskommunikatör vid Trafikverkets pressjour till Östersundsposten.

ÖFK-stjärnan på väg till utlandet

Fouad Bachirou har lämnat för Malmö FF.Nu kan Östersund vara på väg att tappa ytterligare en tung pjäs.
Läs mer om Malmö FF.Nu och Östersund.
Maxstraff yrkas för grova barnvåldtäkter
En man i Östersund misstänks för att ha beställt en rad fall av grova våldtäkter mot små barn i Filippinerna. Åklagaren yrkar på maxstraff – 14 års fängelse, rapporterar SVT Nyheter Jämtland.
Läs mer om Filippinerna och Östersund.
Weekend Fun tog fjärde raka segern
Östersundstravets genom tiderna bästa häst är Sanity som sprang in över tio miljoner kronor.Nu kommer fyraårige Weekend Fun - en häst som kanske kliver fram ur kungens skugga.Fjärde raka segern togs i samma övertygande stil som vanligt i snöloppen på Bergsåker och efter loppet kunde inte kusken hålla sig.- Här har Östersund en ny Sanity, sa Rikard N Skoglund.

Avslöjat: Därför är Ghoddos kvar

Saman Ghoddos har jagats och jagas alltjämt av många utländska klubbar efter succn i Östersund.Men han är kvar hos succlaget - och det finns en anledning till det.
Läs mer om Östersund.Men.
Östersund laddar för Arsenal – med längdskidor
I ett vinterland laddar Östersunds fotbollsspelare upp för matchen mot Arsenal. Och man tar Anders Södergren till hjälp för att bli bäst i längden. – Det här är en rolig passning till Arsenal som ska komma hit i mitten av februari, säger Södergren.
Läs mer om Arsenal och Södergren.
ÖFK om uppgifterna: Helt fel, inte ens nära
Kevin Kabran är klar för Östersund, enligt FotbollDirekt.Prislappen för BP-stjärnan: 3,5 miljoner kronor.Uppgifterna dementeras dock av klubben.– Det är helt fel. Vi är inte ens nära en överenskommelse, säger ordförande Daniel Kindberg.
Lämnar Östersund – för allsvensk rival
Tim Björkström lämnar Östersund.Ny klubbadress: Allsvenska rivalen Sirius.– Vi har jobbat länge för att få hit Tim och är jätteglada för det, säger tränaren Kim Bergstrand till klubbens hemsida.
Läs mer om Kim Bergstrand, Tim och Östersund.Ny.
Malmö FF värvar Bachirou från Östersund
Malmö FF rustar för Champions League. Mästarlaget köper loss mittfältaren Fouad Bachirou från Östersunds FK. Det känns väldigt spännande, säger 27-åringen.
Man åtalas för våldtäkter av barn via nätet
En man i 30-årsåldern från Östersund åtalas för flera grova våldtäkter och övergrepp mot barn, rapporterar Östersunds-Posten.
Östersund värvar mittback från AIK
Allsvenska tabellfemman Östersund värvar mittbacken Noah Sonko Sundberg från AIK. Han har skrivit på ett fyraårskontrakt.
Östersunds jakt: Vill värva poängkungen
Östersund är på väg att sälja Fouad Bachirou till Malmö FF.Då vill ÖFK ta in Jönköping Södras offensive mittfältare Daryl Smylie - som klubben hoppas kunna presentera som nyförvärv inför den kommande säsongen.- En spelare som jag tror skulle passa hos oss, säger ÖFK:s ordförande Daniel Kindberg.
Bekräftar: Stjärnan vill lämna för MFF
Fouad Bachirou ser ut att vara förlorad för Östersund.Enligt Fotbollskanalen bekräftar nu Östersund att den komoriske landslagsmannen är klar för rivalen Malmö FF.– Fouad har sagt till mig att han vill spela i Malmö, säger ordförande Daniel Kindberg till Fotbollskanalen.
Östersund värvar försvarare från AIK
Östersunds FK förstärker inför allsvenskan 2018.Noah Sonko Sundberg är klar för klubben, enligt Aftonbladet.Försvararen köps loss från AIK.
Läs mer om AIK och Aftonbladet.Försvararen.
Jag är absolut öppen för ÖFK
Enligt FotbollDirekt finns AIK:s Noah Sonko Sundberg på Östersunds önskelista.Försvararen själv medger att han är öppen för en flytt.– Jag är absolut öppen för Östersund, säger mittbacken till sajten.
Läs mer om ÖFK och Östersund.
Guide: Sportåret 2018
Vinter-OS i Sydkorea och fotbolls-VM i Ryssland är höjdpunkterna, men idrottsåret 2018 innehåller också ishockey-VM i Danmark, EM i friidrott och simning, Ryder Cup utanför Paris och fotbollens nya Nations League. I Sverige blir det lag-VM i bordtennis Halmstad, synkroniserad konståkning i Stockholm och mixeddubbelcurling i Östersund.
De utmanar efter ÖFK:s rekordbud
Östersund har länge jagat Kevin Kabran, 24, och presenterade i förra veckan ett nytt bud på spelaren. Nu får ÖFK konkurrens från Norge.Mark Dempseys IK Start har nämligen lagt ett bud på BP:s succspelare. Enligt SportExpressens uppgifter ligger budet på omkring tre miljoner kronor.
Läs mer om Kevin Kabran, Norge.Mark och ÖFK.
Jag lägger en slant på duon
Bana: Östersund.Spel: Tvilling. 8 Kavata och 9 Bleke Balder (V64-4)Spelstopp: 20:31
Läs mer om Bleke Balder och Kavata.
De är nybörjare och amatörer
Felipe Carvalho lämnade Malmö FF för norska Vålerengen.Mittbacken var länge aktuell för Östersund men förhandlingarna brakade samman och nu utbryter ett ordbråk mellan agenten Terje Liveröd och ÖFK:s ordförande Daniel Kindberg.– Om jag ska säga något så får Östersund se till att bli lite mer proffsiga på alla sätt. De är fortfarande nybörjare och amatörer, säger Liveröd.– Att han har företrätt sin klient på ett väldigt taffligt och dåligt sätt, och inte lyckats få en förhandling i hamn, det tillkortakommandet kan han ju in
MFF-backen nobbar ÖFK – flyttar till Norge
Felipe Carvalho lämnar Malmö FF, men inte för succlaget Östersund.Den uruguayanske mittbacken har skrivit på för norska mittenlaget Vålerenga.– Det Malmö fick var en rå talang. Nu har han blivit skolad, säger Carvalhos agent Terje Liveröd till Vålerengas hemsida.
Somi flyttar till USA – lämnar Östersund
Gabriel Somi lämnar Östersund. Backen är klar för New England i amerikanska MLS.– Visst är det vemodigt att lämna den här fantastiska klubben. Men jag ser fram emot ett riktigt äventyr i USA, säger han till osdsport.se.
Läs mer om New England, USA och Östersund.