överraskade

Nathan Shachar: Separatisternas ambition är att driva ett utnötsningskrig

Den katalanske regeringschefen Carles Puigdemont överraskade hundratusentals anhängare då han på lördagkvällen avstod från att proklamera katalansk självständighet. Tidigare på dagen hade Spanien aviserat att man tänker ta över den katalanska förvaltningen och avsätta Puigdemont och hans regering.
Läs mer om Puigdemont och Spanien.

Nathan Schachar: Puigdemont var förvånansvärt mild i sitt tal

Den katalanske regeringschefen Carles Puigdemont överraskade hundratusentals anhängare då han på lördagkvällen avstod från att proklamera katalansk självständighet. Tidigare på dagen hade Spanien aviserat att man tänker ta över den katalanska förvaltningen och avsätta Puigdemont och hans regering.
Läs mer om Puigdemont och Spanien.
Ewa Stenberg: Ett nytt förhållningssätt till jämställdhet - men utan nya förslag.
ANALYS. Kristdemokraterna famlar efter profilfrågor inför valet nästa år men har misslyckats med att hitta några nya. Nu går partiet åter till rötterna: kristna värden, äldre och sjukvård. Men partiledaren Ebba Busch Thor överraskade med ett nytt förhållningssätt till familjepolitiken, säger DN:s politiska kommentator Ewa Stenberg på plats på KD:s riksting.
Läs mer om Ebba Busch Thor och Ewa Stenberg.
Mulle Meck överraskade alla – nu ska han säljas
Mulan Mulle Meck överraskade alla när han föddes på ett ridskolestall i Lund.Nu efterlyser stallet någon som kan ta sig an den lite ovanliga krabaten.– Jag hoppas att han kommer till någon bra, säger Kim Martn, stallchef.
Läs mer om Kim Martn och Lund.Nu.

Ingvar Lidholm överraskade oavbrutet med varje nytt verk

Martin Nyström minns tonsättaren Ingvar Lidholm, en förgrundsfigur inom den svenska konstmusiken under flera årtionden.
Läs mer om Ingvar Lidholm.
Laurns kyss möttes med en örfil
Mikaela Lauren överraskade Cecila Braekkhus med en kyss efter pressträffen inför drabbningen på lördag. Världsmästaren Braekkhus har utmanats av Lauren i en match i Oslo på lördag.
Läs mer om Lauren och Oslo.
Hunden Izzy överlevde Kalifornienbranden
Familjen Weavers hus i Kalifornien brann ner till grunden. Sonen Jack Weaver och hans svåger åker för att filma huset och leta efter hunden Izzy som de tror är död. Men de blir överraskade när hon till sist hoppar fram.
Vi borde kanske inte vara så överraskade
Vi har redan sagt hej då till Mats Waltin, 64, och Roger Melin, 61.Ett avsked till Anders Eldebrink, 56, känns som det kan komma vilken dag som helst.Gubbarna ryker.Och vi borde kanske inte alls vara överraskade.
Läs mer om Roger Melin.
Sara Danius: Folk blev naturligtvis överraskade
En blandning mellan Jane Austen och Franz Kafka - men med ett helt eget sätt att skriva. Så beskriver Svenska Akademiens ständige sekreterare Sara Danius nobelpristagaren Kazuo Ishiguros författarskap. Valet av den Japanfödde brittiske författaren var enkelt.
Barack överraskade Michelle med kärlekshyllning
Efter 25 år som gifta är kärleken fortfarande stark mellan Barack och Michelle Obama.Via Instagram har Michelle delat med sig av en kärlekshyllning till maken:Du är fortfarande min bästa vän och den mest extraordinära mannen jag vet, skriver Michelle Obama om maken.Makens svar: Ett två minuter långt tal, skriver Vanity Fair.
Familjen i chock efter nya filmen
Friidrottsstjärnan Oscar Pistorius öde – efter dödsskjutningen av flickvännen Reeva Steenkamp – blir till film.I helgen släpptes en trailer till filmen som överraskade familjen Steenkamp å det grövsta.– De är vansinniga och förskräckta, säger familjens advokat Tania Koen enligt Daily Mail.
Detaljen med Sofias bebis som alla har missat
Prins Carl Philip och prinsessan Sofia överraskade alla när de valde namn på sin nyfödde son.Men förutom tilltalsnamnet Gabriel har han två andra namn – som få tycks ha lagt märke till.–Det finns en detalj i namnet som är lite egendomlig, säger Karin Lennmor, kunglig kommentator, i nypremiären av Expressen TV:s Kungafamiljen.
Läs mer om Gabriel, Karin Lennmor och Sofia.
Studie visar hur 40-åringar väljs bort när de söker jobb
Redan i 40-årsåldern ökar åldersdiskrimineringen. Det visar en ny rapport. Det negativa resultatet överraskade forskarna. – Vi hade trott att åldersdiskrimineringen började först vid 55, säger Magnus Carlsson, docent i nationalekonomi i Kalmar.
Läs mer om Kalmar.
Granqvists förklaring - till udda klädvalet
TV4 och C More:s programledare Lasse Granqvist har gjort sig känd för att programleda sportsändningarna i fluga.Men under lördagens Hockeylördag i TV4 överraskade Granqvist - med en grön slips.– Ser ni färgen på den här slipsen? säger Lasse Granqvist.
Svenskdebut när Coyotes överraskade och vann
ANAHEIM. Arizona Coyotes kom till Anaheim och skrällvann med 5-1 i natt, svensk tid. Med två nya svenskar i laguppställningen. Mario Kempe, 29, och Jens Lööke, 20, gjorde sina första matcher i Coyoteströjan. – Hur kul som helst, jag försöker ta till mig allt som lagkamraterna säger och gör, säger Lööke, som förväntas tillbringa vintern i farmarlaget i AHL. För Mario Kempe är det mer som står på spel. – Jag borde ha gjort något mål i kväll, då jag hade tre bra chanser, säger han.
Läs mer om AHL, Anaheim, Coyoteströjan och Lööke.
Pinsamma kuppen mot Tilde i sändning
TV4-profilen Anders Pihlblad överraskade i veckan Tilde de Paula Eby med ett klipp – på hur hon såg ut en gång i tiden i TV4 Nyhetsmorgon. – Ibland är det bra att man blir äldre, ganska ofta faktiskt, säger Tilde de Paula Eby i programmet.
Läs mer om Paula Eby och Tilde.
Politiker överraskade över beslutet att flytta ambulanshelikoptern
Det är få som är nöjda över att Stockholms läns ambulanshelikopter nu ska flytta. Ändå är det bara dagar kvar tills helikopterns placering byts från Värmdö och Mölnvik till Norrtälje och Mellingeholm.
Stefanelli: Det Hammarby gjorde mot Häcken var inte fair play
Han fick höra att derbymatcherna är extra viktiga, att man inte firar framför motståndarklacken och att AIK ska vara nummer ett. – Det var inget som överraskade mig, säger Nicols Stefanelli.
Läs mer om AIK och Häcken.
Trump höjer skuldtaket i deal med Demokraterna
USA:s president Donald Trump överraskade när han på onsdagen gjorde en uppgörelse med Demokraterna. Tillsammans vill de höja USA:s skuldtak och finansiera statsapparaten för att hindra inställda betalningar och nedstängda offentliga verksamheter. Uppgörelsen gäller till i tre månader.
Läs mer om Demokraterna och Donald Trump.
Han skulle aldrig säga det – men...
Zlatan Ibrahimovic jagar en rekordtidig comeback. Jos Mourinho överraskade många när han tog ut svensken i Manchester Uniteds Champions League-trupp. Journalisten och experten Samuel Luckhurst, som följer United på heltid, tror att svensken är ett välkommet inslag för de flesta. – Men jag tror att Lukaku har funderat över varför man tar tillbaka en spetsanfallare, säger Luckhurst.
Studie: Så kan vanliga värktabletter sabba din träning
Knaprar du antiinflammatoriska läkemedel innan träningen?Nu visar ny svensk forskning från Karolinska institutet att ibuprofen, som bland annat återfinns i Ipren, kan hämma både muskeltillväxt och muskelstyrka.– Vi blev överraskade av att det var en så tydlig effekt, säger forskaren Tommy Lundberg till Läkemedelsvärlden.
Varningen från KI: Regeringen lovar för mycket
Finansminister Magdalena Andersson överraskade på torsdagen när hon utlovade hela 40 miljarder i reformer inför nästa års val. Men Konjunkturinstitutets prognoschef – som tidigare haft samma roll på finansdepartementet – varnar regeringen för att lova för mycket.