övertänd

JUST NU: Ladugård på gård helt övertänd

Det brinner kraftigt på en gård i Tygelsjö i Malmö. Räddningstjänsten har 13 bilar på plats och det är fortfarande oklart om någon person har skadats i samband med branden.– Det brinner ordentligt, säger Ola Nilsson vid SOS Alarm.
Läs mer om Malmö, Ola Nilsson och Tygelsjö.
Larm om övertänd villa
Vid 23.39 larmades polisen om en brand i ett familjehus i Norra utmarken i Halmstad.– Vi fick det som att det är en övertänd villa, säger Ann-Christin Löfstrand, vakthavande befäl på polisen Halland.Förutom polisen är räddningstjänst och ambulans på plats.Övriga omständigheter är initialt oklara.
Villa övertänd vid våldsam storbrand
En villa i Emmaboda började brinna sent på torsdagskvällen.Enligt polisen är villan övertänd.– Räddningstjänsten försöker förhindra spridning, säger Stephan Söderholm, pressinformatör vid polisens ledningscentral i region Syd.
Läs mer om Emmaboda, Stephan Söderholm och Syd.

JUST NU: Kraftig brand i villa: Är helt övertänd

Det brinner kraftigt i en villa i Bjuv.Enligt uppgift är huset helt övertänt.– Det var grannar som larmade 112, säger Stephan Söderholm, pressinformatör vid polisens ledningscentral i region Syd.
En person skadad efter brand i villa
En villa brinner strax söder om Sösdala.Enligt polisen finns det uppgifter om att en person ska ha kommit till skada vid branden.– Villan är helt övertänd, säger Kim Hild, pressinformatör vid polisens regionledningscentral.
Läs mer om Kim Hild och Sösdala.Enligt.
JUST NU: Villa övertänd – stor räddningsinsats
En fullt utvecklad villabrand har utbrutit i Härryda kommun.– Vi har en övertänd villa, uppger räddningstjänsten.Sju enheter är på plats alternativt på väg till platsen.
Läs mer om Härryda.
Fullt utvecklad villabrand rasar
En villa i Oskarström norr om Halmstad brinner för fullt. Räddningstjänsten har ganska litet hopp om att kunna rädda den.– Den var helt övertänd redan när vi kom fram, säger inre befäl Johan Wallin vid räddningstjänsten i Halmstad.
Lastbil övertänd – lågorna sprider sig
En lastbil brinner på Norra Långgatan i Borgholm.Fordonet har stått parkerad vid en lastbrygga intill en livsmedelsaffär.– Lågorna har spridit sig till byggnaden, säger Stephan Söderholm, pressinformatör vid polisens regionledningscentral.
Just nu: Villa brinner ner till grunden
En villaägare i Huddinge slog tidigt på tisdagsmorgonen larm om att fastigheten stod i lågor.– Villan var övertänd när vi kom till platsen, uppger Anders Linder operativ chef vid räddningstjänsten i Stockholms län.
Läs mer om Huddinge.
JUST NU: Lågorna slukar byggnaden
En våldsam brand härjar i ett garage i Torsby.Byggnaden var redan övertänd när räddningstjänsten kom till platsen.– Vi kommer att låta byggnaden brinna ner till grunden, säger Peter Persson, räddningschef i beredskap på räddningstjänsten i Torsby.
Buss övertänd utanför Nyköping – E4 avstängd
En buss fattade eld på E4 söder om Stavsjö utanför Nyköping vid 16-tiden. – Vi har fem bilar på platsen, säger Jan Österberg vid räddningstjänsten.
Villa i lågor: Den är helt övertänd
En brand bröt ut i en villa i Götene på lördagskvällen.När räddningstjänsten kom till platsen var villan redan övertänd.– Vi får inrikta oss på att minska spridningen, säger Kent Johansson, stabsbrandmästare vid räddningstjänsten i Skara, Götene, Falköping och Tidaholm.
Fiskebåt helt övertänd – har spridit sig till kajen
Vid 22.53 fick polisen larm om att en fiskebåt brinner på Sturkö vid Ekenabben i Karlskrona.Fiskebåten uppges vara övertänd och elden har spridit sig till kajen.
Kraftig brand i stor maskinhall
En kraftig brand rasade i en maskinhall i Säffle tidigt på torsdagsmorgonen.– Den var helt övertänd när vi kom till platsen och det fanns inget vi kunde göra, säger Hans Eriksson, räddningsledare vid räddningstjänsten i Säffle.
Läs mer om Säffle.
Segelbåt i brand – oklart om någon fanns ombord
En segelbåt stod i brand tidigt på onsdagsmorgonen i Kungälv.– Båten var helt övertänd när vi kom till platsen. Vi fick ett sent larm. Ingen hade sett att det brann, säger Carl-Gösta Hermansson, insatsledare vid Bohus räddningstjänstförbund.Polisens dykare ska nu undersöka så att ingen person befunnit sig ombord.
Villa i Tumba övertänd – tre brandstationer på plats
En villa i Tumba brinner. Fem personer bor i huset, och Räddningstjänsten håller just nu på att leta igenom huset för att se så att ingen fortfarande är kvar i byggnaden.
Läs mer om Räddningstjänsten och Tumba.
Kraftig brand i villa – helt övertänd
Strax efter klockan 15 larmades räddningstjänsten till en villabrand i Salem.– Det var fullt övertänt och står lågor ut från fönster, säger Anders Edstam, vice brandchef vid Södertörns brandförsvarsförbund.
Läs mer om Salem.
Större byggnad i lågor: Helt övertänd
Det brinner i en större byggnad i Varbergs kommun.Enligt räddningstjänsten är den helt övertänd.– Vi riktar in oss på att begränsa spridning till närliggande byggnader, säger Claes Lundström vid räddningstjänsten i Väst.
Läs mer om Väst.
JUST NU: Villa står i brand – helt övertänd
En villa började sent på torsdagskvällen att brinna i Skara kommun.Räddningstjänsten har skickat tre enheter för att försöka få kontroll på elden.– Det är en helt övertänd villa. Vi har precis kommit fram med styrkor till platsen, säger Tony Engdahl, stabsbrandmästare på räddningstjänsten i Skara.
Läs mer om Skara och Tony Engdahl.
Prästgård övertänd – kommer få brinna ner
En prästgård i Gislaveds kommun började under natten till onsdagen att brinna. Räddningstjänst, ambulans och polis larmades till platsen efter att ett vittne sett lågorna och larmat.Byggnaden var övertänd och kommer att få brinna ner.Enligt polisen kan branden ha orsakats av åskoväder.
Prästgård övertänd – kommer få brinna ner
En prästgård i Gislaveds kommun började under natten till onsdagen att brinna. Räddningstjänst, ambulans och polis larmades till platsen efter att ett vittne sett lågorna och larmat.Byggnaden var övertänd och kommer att få brinna ner.Enligt polisen kan branden ha orsakats av åskoväder.
Villa övertänd – två till sjukhus
Polis och räddningstjänst larmades under natten till måndagen om en villabrand i Tidaholm.Två personer ska ha befunnit sig i villan, men lyckats ta sig ut innan räddningstjänsten anlände.– Villan har fått brinna ner till grunden, säger polisens presstalesperson Stefan Gustafsson.
JUST NU: Ombyggd ladugård övertänd – finns gasflaskor
En byggnad i Stenungssund står i lågor.I byggnaden ska det finnas gasflaskor och man har infört ett säkerhetsavstånd på 300 meter.– Vi är säkert 12-13 man på plats, säger Roger Broqvist, insatsledare på räddningstjänsten i Stenungssund.
Läs mer om Roger Broqvist och Stenungssund.