Abb

Digitaliseringen stöper om ABB - nu kommer robot-som-tjänst

Med digitaliseringens hjälp kan verkstadskonglomeratet inte bara utveckla smartare robotar, motorer och propellrar. De arbetar också fram helt nya affärsmodeller. Eller vad sägs om att köpa en robot som en tjänst?
Läs mer om ABB.

Digitaliseringen stöper om ABB - nu kommer robot-som-tjänst

Med digitaliseringens hjälp kan verkstadskonglomeratet inte bara utveckla smartare robotar, motorer och propellrar. De arbetar också fram helt nya affärsmodeller. Eller vad sägs om att köpa en robot som en tjänst?
Läs mer om ABB.
Stockholmsbörsen: ABB i täten efter rapporten
ABB återfanns i storbolagstopp efter rapport när Stockholmsbörsen på torsdagen gick bättre än de ledande indexen på kontinenten. Inom betting-relaterat lyfte Evolution Gaming på rapport samt Leo Vegas på nya mål.
ABB saknar fortfarande halv miljard efter Koreasvindleri
Drygt en halv miljard kronor saknas fortfarande: inte mer än cirka 30 procent av de 100 miljoner dollar som ABB:s före detta ekonomichef i Sydkorea svindlade bolaget på har nämligen betalats ut från kraft- och automationskoncernens försäkringsbolag. Det meddelar en presstalesperson från bolagets huvudkontor i Zürich Nyhetsbyrån Direkt på torsdagen.

Stockholmsbörsen: Spelbolaget ångar på

Stockholmsbörsen noteras något högre, tidig torsdagseftermiddag, medan oregelbundna rörelser märktes på kontinenten. ABB återfinns i storbolagstopp efter rapport.
Stark rapport lyfter ABB
Stockholmsbörsen noteras något högre, tidig torsdagseftermiddag, medan oregelbundna rörelser märktes på kontinenten. ABB återfinns i storbolagstopp efter rapport.
Läs mer om ABB.
Mats Lundstedt: Enda fyrverkeriet i ABB är möjligen ledningens bonusar
Industrijätten ABB:s rapport för det första kvartalet fick ett gott mottagande på börsen. Utsikterna för resten av året är svagt positiva men något tillväxtfyrverkeri är knappast förestående, förutom möjligen vad gäller ledningens bonusar.
Läs mer om ABB.
Joakim Bornold: ABB ger positiva signaler för svensk verkstad
Dagens rapport från ABB ger en positiv signal för resten av rapportperioden i den cykliska svenska verkstadssektorn, enligt Nordnets sparekonom Joakim Bornold. En rapport från den franska elektronikkoncernen Schneider förstärker bilden.
Läs mer om ABB, Joakim Bornold och Schneider.
Bornold: Rapporterna bådar gott för verkstadssektorn
Både ABB:s och Schneiders kvartalsrapporter på torsdagen utgör positiva signaler för resten av rapportperioden i den cykliska svenska verkstadssektorn.
ABB och SKF i topp
Stockholmsbörsen inledde torsdagens handel med en tydlig uppgång och gick därmed klart starkare än de större kontinentala börserna. Såväl banker som verkstads- och råvarubolag bidrog till uppgången.
Läs mer om SKF.
Spiesshofer öppen för Power Grids-dialog
Planen att behålla ABB:s minst lönsamma men mest omdiskuterade division Power Grids kvarstår, men bolaget är öppen för konstruktiv dialog med samtliga aktieägare.
Läs mer om Power Grids-dialog.
BÖRSEN: VERKSTAD LYFTER MED ABB OCH SKF, OMXS30 +0,5%
STOCKHOLM (Direkt) Stockholmsbörsen inledde torsdagens handel med en tydlig uppgång och gick därmed klart starkare än de större kontinentala börserna. Såväl banker som verkstads- och råvarubolag bidrog till uppgången.
Analytiker: "Attraktiv värdering i ABB"
Orderingången var rejält bättre än väntat för verkstadsjätten ABB säger Hampus Engellau, analytiker Handelsbanken. Den uppdelning av bolaget som det spekuleras om är ingen självklarhet menar han också.
Läs mer om ABB och Handelsbanken.
ABB bättre på alla punkter
Rapport Kraft- och automationsbolaget ABB redovisar ett rörelseresultat, "operationellt ebita", på 1 060 miljoner dollar för det första kvartalet 2018 (943).
Läs mer om ABB.
ABB: ALLA STJÄRNOR STÅR RÄTT, BÄSTA ÅRET PÅ LÄNGE I KORTEN - VD
STOCKHOLM (Direkt) 2018 är det första året på länge som alla ABB:s marknadssegment antingen är stabila eller växande, efter att det under de senaste åren alltid har funnits motvind eller bakslag någonstans,
Tidigarelagda bonusar sänkte ABB:s kassaflöde
ABB:s kassaflöde landade under det första kvartalet på minus 518 miljoner dollar vilket kan jämföras med plus 509 miljoner dollar under samma kvartal i fjol. Bakom den negativa siffran lurar bland annat tidigarelagda bonusutbetalning.
Högre resultat än väntat för industrikoncernen ABB
Den schweizisk-svenska industrikoncernen ABB gör sitt främsta första kvartal sedan 2015 och redovisar en nettovinst som slår marknadens förväntningar.
Läs mer om ABB.
ABB: SAMMA POSITIVA UTSIKTSBILD SOM FÖR TRE MÅNADER SEDAN
STOCKHOLM (Direkt) Makroekonomin visar positiva tecken i Europa och USA och tillväxten förväntas fortsätta i Kina.
Läs mer om Europa, Kina och USA.
Högre intäkter för ABB
Läs mer om ABB.
ABB: Högre vinst och orderingång än väntat
Kraft- och automationsbolaget ABB redovisar ett rörelseresultat, operationellt ebita, på 1.060 miljoner dollar för det första kvartalet 2018 vilket var över analytikernas prognos på 1.009 miljoner dollar enligt SME Direkt.
Läs mer om ABB.
Analytikernas fokus inför torsdagens rapporter
Rapporter Torsdagen bjuder på sex delårsrapporter där Evolution Gaming och ABB ligger i analytikernas fokus. Dagen inleds med verkstadsjätten ABB:s rapport klockan 06.45. ABB är för övrigt först ut att rapportera av verkstadsbolagen.
Läs mer om ABB och Evolution Gaming.
ABB: UBS HÖJER REK TILL NEUTRAL (SÄLJ) (NY)
Tillägg: från fjärde stycket) STOCKHOLM (Direkt) UBS höjer sin rekommendation för ABB till neutral från sälj. Det skriver Bloomberg First Word.
Läs mer om ABB och Bloomberg First Word.
UBS höjer ABB
UBS höjer sin rekommendation för ABB till neutral från sälj.
Läs mer om ABB.
Mats Lundstedt: Så kan ABB få fart på aktien igen
ABB-aktien har underpresterat en längre tid och missnöjda storägare ökar nu åter trycket på styrelsen. Ett sätt att pigga upp aktien vore att knoppa av ABB:s verksamheter inom laddning av elfordon och mikronät. Områden som växer mycket snabbt och som kan skapa större värde för aktieägarna fristående från ABB:s komplexa konglomeratstruktur.
Läs mer om ABB.
Ägarupproret i ABB växer
Ägarupproret i ABB växer. Även Carnegie Fonder har tröttnat på den svaga utvecklingen och ledningens bortförklaringar. Stjärnförvaltaren Simon Blecher uppmanar nu styrelsen och huvudägaren Investor att agera med full kraft.
Läs mer om ABB och Investor.