Abba benny

Björn och Benny hedras i Linköping

I år är det 50 år sedan Abba-medlemmarna Benny Andersson och Björn Ulvaeus träffades för första...

Systerns tal till Josefin fick tårarna att rinna

Ainbusk-sångerskan Josefin Nilsson fördes till sin sista vila inför en näst intill fullsatt Visby Domkyrka. Men det var storasyster Maries känslosamma tal till systern som fick tårarna att rinna. Med en röst som nästintill brast talade hon om hur systern hjälpt henne ur kaoset: - Det känns som att jag ska sprängas inifrån för att du inte finns, sade Marie Nilsson. Abba-legendaren och nära vännen Benny Andersson var mycket rörd efter det vackra talet.
Benny vill få publiken att dansa
Inget gör Benny Andersson lyckligare än att få spela med sin orkester. Till sommaren släpper bandet en ny skiva och Abba-stjärnans målsättning är tydlig – han vill få publiken att dansa.
Läs mer om Benny Andersson.
Abba-bilderna som aldrig tidigare visats
Björn och Agnetha i pussas i sängen, Benny med cigarett i hand och isbjörnar som springer bakom Abba. Det är några av elva unika bilder som Larsåke Thuresson samlat i sin fotobok Ikoner. Harry Amster har intervjuat Larsåke Thuresson om tidigare opublicerade fotografier med Abba-medlemmarna Björn Ulvaeus, Agnetha Fältskog och Benny Andersson.

Ulvaeus skriver låtar till Andersson

I går återsågs hela Abba-kvartetten tillsammans. Nu avslöjar Björn Ulvaeus för Sveriges Radios P4 extra att han är med och skriver låtar till Benny Anderssons kommande turn.
Läs mer om Abba-kvartetten och Andersson.
Här återförenas Abba på scenen i Sverige
Efter premiären av Mamma Mia! The party i kväll stod Anni-Frid, Agnetha, Björn och Benny tillsammans på scenen igen.Här återförenas Abba - för en gruppbild.
Abba-gängets svar om återföreningen
Mamma Mia! The party har premiär på Tyrol i Stockholm. Men Abba-stjärnorna själva kom var för sig - och Benny Andersson tror inte på någon förening. – Nej, det tror jag inte, säger han.
Läs mer om Benny Andersson, Stockholm och Tyrol.
Björn Ulvaeus öppnar för jobb med Benny
Björn Ulvaeus öppnar för att skriva en ny musikal tillsammans med Benny Andersson, i ett klipp från Skavlan i SVT. I klippet berättar Abba-stjärnan också om sin nya kompis – en nyanländ man vid namn Issam, som är palestinier. – Vi pratar om allt mellan himmel och jord, säger Ulvaeus om vännen, som han träffat genom Röda korset.
ABBA-Benny och Foppa hedersgäster
Stefan Löfven välkomnade i dag till den nationella samlingen Sverige tillsammans. Ett möte för människor som ska kunna bidra till att underlätta nyanländas etablering i Sverige – och statsministern vädjar till företagen.Som hedersgäster i publiken satt, förutom kungen och drottning Silvia, Abbas Benny Andersson och ishockeystjärnan Peter Foppa Forsberg.
Nu tillbakavisar Björn och Benny filmryktet
Nyheten om att Mamma Mia-musikalen går i graven har satt i gång ryktet om en uppföljare på storfilmen. Nu avslöjar Abba-ikonerna Benny och Björn att sådana planer inte finns. – Det där är bara rykten. Vi skulle veta om det. Det är vi som fattar beslutet, säger Björn Ulvaeus.
Abba-Benny Anderssons BMW till salu på Blocket
Just nu finns bilen som Benny Andersson och Anni-Frid Lyngstad, ena halvan av Abba, hade mellan 1977 och 1980 till salu på Blocket. En mörkröd BMW 3,0Si med en fungerande originalmonterad AC.
Rutger Gunnarsson hyllas av hela Abba
Nu hyllas Abba-basisten Rutger Gunnarsson, 69, som nyligen gick bort. Av Abba. På DN Familj skriver Agnetha, Frida, Björn och Benny: Vi föll inte bara för hans klassiska gitarrspel utan också för humorn.
Abba permanentas på eget museum
Till tonerna av Arrival gjorde de entr - Abba-legendarerna Agnetha Fältskog, Anni-Frid Lyngstad Reuss, Benny Andersson och Björn Ulvaeus. Exakta avbilder i silikon av supergruppen kommer i fortsättningen hälsa Abba-museets besökare välkomna.
Abba-kloner förväntas göra succ
Till tonerna av Arrival flögs de in - Abba-legendarerna Agnetha Fältskog, Anni-Frid Lyngstad Reuss, Benny Andersson och Björn Ulvaeus. De mänskliga versionerna fanns förvisso inte i helikoptern som hovrade över Abba the museum i Stockholm på tisdagen, men däremot närapå identiska kopior av silikon som nu förväntas skänka ytterligare stjärnglans till Abba-museet.
Abba-kaos på filmfestivalen
Till ljudet av brakande applåder fick Cirkeln världspremiär på filmfestivalen i Berlin. Producenten och kompositören Benny Andersson konstaterar att det har blivit ett lyckat projekt.
Läs mer om Benny Andersson, Berlin och Cirkeln.
Abba-kaos på filmfestivalen
Till ljudet av brakande applåder har Cirkeln haft världspremiär på filmfestivalen i Berlin. Producenten och kompositören Benny Andersson konstaterar nöjt att det har blivit ett lyckat projekt.
Läs mer om Benny Andersson, Berlin och Cirkeln.
Abba-kaos på filmfestivalen
Film Till ljudet av brakande applåder har "Cirkeln" haft världspremiär på filmfestivalen i Berlin. Producenten och kompositören Benny Andersson konstaterar nöjt att det har blivit ett lyckat projekt.
Läs mer om Benny Andersson, Berlin och Cirkeln.
Abba-kaos på filmfestivalen
Film När Benny Andersson intog röda mattan på biografen i Berlin där filmen "Cirkeln" hade premiär under filmfestivalen uppstod lätt kaos, skriver Aftonbladet.
Läs mer om Aftonbladet, Berlin och Cirkeln.
Abba-kaos på filmfestivalen
När Benny Andersson intog röda mattan på biografen i Berlin där filmen Cirkeln hade premiär under...
Läs mer om Berlin och Cirkeln.
Bra fantasy berättar något om vårt samhälle
Med filmatiseringen av den populära ungdomsromanen Cirkeln och Abba-Benny Anderssons produktionsbolag i ryggen går regissören Levan Akin på sitt första stora projekt. Och han är inte rädd för att göra sin unga publik besviken.
Läs mer om Cirkeln och Levan Akin.
Anni-Frid Lyngstad är gäst veckans Skavlan
Björn har gjort det. Benny har gjort det. Ja, till och med Agneta har gjort det. Nu är det klart att även den fjärde Abba-medlemmen, Frida, kommer att gästa Skavlan.
Läs mer om Abba-medlemmen, Agneta, Frida och Skavlan.
Benny Andersson om kommande Abba-plattan
Abba släpper en liveplatta den 29 september. Benny Andersson är förvånad över kvaliteten. – Jag visste inte att det lät så här bra, säger han.
Läs mer om Abba-plattan.
Benny Andersson om den kommande skivan
Abba är ett avslutat kapitel, däremot har Benny Andersson försökt övertala Agnetha Fältskog att spela in en skiva med eget material. Sångerskan vägrar dock. – Hon vill inte lyssna på mig, säger Benny Andersson.
Miljonstöld från Benny Andersson
Abba-stjärnan Benny Andersson har drabbats av ett inbrott i sin villa i Stockholm, skriver Aftonbladet. Tjuvarna stal en staty värd 1,2 miljoner kronor i vad polisen misstänker är ett beställningsjobb.
Benny Anderssons bestulen på staty värd 1,2 miljoner
Abba stjärnan Benny Andersson har drabbats av ett inbrott i sin villa i Stockholm, skriver Aftonbladet. Tjuvarna stal en staty värd 1,2 miljoner kronor i vad polisen misstänker är ett