Abba benny

Abba-Benny sponsrar kvinnlig jockeytävling

Benny Andersson, mest känd som en fjärdedel av popgruppen Abba, går in med lite money, money, money i en tävling för kvinnliga galoppjockeys.
Läs mer om Abba.

ABBA-Benny sponsrar kvinnlig jockeytävling

Benny Andersson, mest känd som en fjärdedel av popgruppen ABBA, går in med lite money, money, money i en tävling för kvinnliga galoppjockeys.
Stora ilskan mot Abba-Bennys kryphål
När dansbanden spelar för danspublik är momsen 25 procent. När Benny Anderssons Orkester, BAO, spelar och har med sig egen dansbana är momsen bara sex procent. Nu rasar Sveriges dansband över särbehandlingen. - Det är orättvist. BAO som har egen dansbana med sig kommer undan, säger Olle Jönsson, sångare i Lasse Stefanz.
Läs mer om BAO, Lasse Stefanz och Olle Jönsson.
Abba återuppstår – som ett hologram
Nu är det klart.Ett av Sveriges största band genom tiderna återuppstår som hologram.– Det är en tidsmaskin som fångar essensen av de vi var då och de vi är i dag, säger Benny Andersson i ett pressmeddelande.
Läs mer om Benny Andersson.

Abba planerar ny supershow

Abba kan återförenas på scenen igen – men den här gången som hologram. Enligt Aftonbladet planerar Benny Andersson och Björn Ulvaeus en stor comebackshow med hjälp av ny teknik. – Det är fortfarande i planeringsstadiet, säger en uppgiftslämnare till tidningen.
Läs mer om Benny Andersson.
Abba kan göra comeback - som hologram
Källa: Björn och Benny för samtal med brittiska musikmogulen Simon Fuller
Läs mer om Benny och Simon Fuller.
Abba-Bennys succ: En dubbel i Danmark
Galopphästar är den stora hobbyn för musikern Benny Andersson. I helgen var det puls i dagarna två för företrädaren för Chess Racing-stallet. Snöplig förlust i ett större lopp i Köpenhamn på lördagen och en dubbel på samma bana på söndagen med hästarna Sergel och Ray från det 20-hästar stora stallet.
Abba-Benny hyllade Bro Parks invigning
Fullproppat på publikplats, champagne, högklassig sport och miljonutdelning på V64. På söndagen invigdes nya galoppbanan Bro Park med pompa och ståt. – Att gå på racing så här och komma till en ny, fantastisk och trevlig bana med personal som är bussig, det är det som ska attrahera folk, sa galoppbitne Abba-legendaren Benny Andersson, som fick se sin Ray vinna ett av dagens storlopp.
V64: Varit Bennys dröm i många år
2013 blev Berling tvåa i Stockholms Stora Pris. Årets efter blev han femma och i fjol sexa. På söndagen gör Abba-legendaren Benny Anderssons vita sagohäst ett fjärde försök att vinna storloppet som är huvudnumret när Bro Park invigs. – Det är ett löp som varit Bennys dröm att vinna i många år, avslöjar tränaren Jessica Long.
Läs mer om Berling, Bro Park och Jessica Long.
Abba tillsammans på scenen igen
För 50 år sedan, den 5 juni 1966, träffades Abba-medlemmarna Björn Ulvaeus och Benny Andersson för allra första gången. Det firade de med en privat fest på nöjespalatset Berns i Stockholm på söndagen, där även Agneta Fältskog och Anni-Frid Lyngstad deltog.
Abba på scen för 50-årsjubileum
För 50 år sedan, den 5 juni 1966, träffades Abba-medlemmarna Björn Ulvaeus och Benny Andersson för...
Läs mer om Benny Andersson.
Abba på scen för 50-årsjubileum
För 50 år sedan, den 5 juni 1966, träffades Abba-medlemmarna Björn Ulvaeus och Benny Andersson för allra första gången. Det firade de med en privat fest på nöjespalatset Berns i Stockholm på söndagen, där även Agneta Fältskog och Anni-Frid Lyngstad deltog.
Abba together on stage again
All four members of Abba reunited on stage as Björn Ulvaeus and Benny Andersson celebrated 50 years together as friends and musicians by throwing a private party in Stockholm Sunday night. – It's been a great night, says Benny Andersson.
Hela Abba på scen tillsammans igen
När Björn Ulvaeus och Benny Andersson firade 50 år som artister tillsammans återförenades abborna och flera av Sveriges största artister stod på scenen på Berns salonger. Björn och Benny hyllades av Agneta Fältskog och Anni-Frid Lyngstad. – Det var väldigt trevligt, säger Benny Andersson.
Björn och Benny hedras i Linköping
I år är det 50 år sedan Abba-medlemmarna Benny Andersson och Björn Ulvaeus träffades för första...
Systerns tal till Josefin fick tårarna att rinna
Ainbusk-sångerskan Josefin Nilsson fördes till sin sista vila inför en näst intill fullsatt Visby Domkyrka. Men det var storasyster Maries känslosamma tal till systern som fick tårarna att rinna. Med en röst som nästintill brast talade hon om hur systern hjälpt henne ur kaoset: - Det känns som att jag ska sprängas inifrån för att du inte finns, sade Marie Nilsson. Abba-legendaren och nära vännen Benny Andersson var mycket rörd efter det vackra talet.
Benny vill få publiken att dansa
Inget gör Benny Andersson lyckligare än att få spela med sin orkester. Till sommaren släpper bandet en ny skiva och Abba-stjärnans målsättning är tydlig – han vill få publiken att dansa.
Läs mer om Benny Andersson.
Abba-bilderna som aldrig tidigare visats
Björn och Agnetha i pussas i sängen, Benny med cigarett i hand och isbjörnar som springer bakom Abba. Det är några av elva unika bilder som Larsåke Thuresson samlat i sin fotobok Ikoner. Harry Amster har intervjuat Larsåke Thuresson om tidigare opublicerade fotografier med Abba-medlemmarna Björn Ulvaeus, Agnetha Fältskog och Benny Andersson.
Ulvaeus skriver låtar till Andersson
I går återsågs hela Abba-kvartetten tillsammans. Nu avslöjar Björn Ulvaeus för Sveriges Radios P4 extra att han är med och skriver låtar till Benny Anderssons kommande turn.
Läs mer om Abba-kvartetten och Andersson.
Här återförenas Abba på scenen i Sverige
Efter premiären av Mamma Mia! The party i kväll stod Anni-Frid, Agnetha, Björn och Benny tillsammans på scenen igen.Här återförenas Abba - för en gruppbild.
Abba-gängets svar om återföreningen
Mamma Mia! The party har premiär på Tyrol i Stockholm. Men Abba-stjärnorna själva kom var för sig - och Benny Andersson tror inte på någon förening. – Nej, det tror jag inte, säger han.
Läs mer om Benny Andersson, Stockholm och Tyrol.
Björn Ulvaeus öppnar för jobb med Benny
Björn Ulvaeus öppnar för att skriva en ny musikal tillsammans med Benny Andersson, i ett klipp från Skavlan i SVT. I klippet berättar Abba-stjärnan också om sin nya kompis – en nyanländ man vid namn Issam, som är palestinier. – Vi pratar om allt mellan himmel och jord, säger Ulvaeus om vännen, som han träffat genom Röda korset.
ABBA-Benny och Foppa hedersgäster
Stefan Löfven välkomnade i dag till den nationella samlingen Sverige tillsammans. Ett möte för människor som ska kunna bidra till att underlätta nyanländas etablering i Sverige – och statsministern vädjar till företagen.Som hedersgäster i publiken satt, förutom kungen och drottning Silvia, Abbas Benny Andersson och ishockeystjärnan Peter Foppa Forsberg.
Nu tillbakavisar Björn och Benny filmryktet
Nyheten om att Mamma Mia-musikalen går i graven har satt i gång ryktet om en uppföljare på storfilmen. Nu avslöjar Abba-ikonerna Benny och Björn att sådana planer inte finns. – Det där är bara rykten. Vi skulle veta om det. Det är vi som fattar beslutet, säger Björn Ulvaeus.
Abba-Benny Anderssons BMW till salu på Blocket
Just nu finns bilen som Benny Andersson och Anni-Frid Lyngstad, ena halvan av Abba, hade mellan 1977 och 1980 till salu på Blocket. En mörkröd BMW 3,0Si med en fungerande originalmonterad AC.