Abba benny

Abba återförenas – som abbatarer

I höst återförenas Abba i en stor global tv-show. Men det är inte Björn, Benny, Agnetha och Anni-Frid själva som står på scenen – utan fyra digitalt framställda abbatarer. – Vi gör det för att det är så spännande och kul, säger Björn Ulvaeus till TT.
Läs mer om Abba, Agnetha, Anni-Frid, Benny och Björn.

Abba-stjärnornas miljarder – så ser deras lyxliv ut

Money, money, money!De är Sveriges mest framgångsrika band genom tiderna – och pengarna fortsätter att rulla in för de fyra abborna.Björn Ulvaeus, Agnetha Fältskog, Benny Andersson och Anni-Frid Lyngstad äger i dag miljardimperium – men de har också varit föremål för kontroverser.– Förut ville jag inte bli den där Abba-gubben, men efter Mamma Mia går det ju inte längre. Det finns ju faktiskt anledning att vara tacksam, har Benny Andersson tidigare sagt i en intervju med Expressen.
Abba-Benny tar ställning i fängelsedebatten
Förre Abba-medlemmen Benny Andersson blandar sig nu i fängelsedebatten i Svedala...
Läs mer om Svedala.
Ossmol, Orsa spelmän och Benny Andersson på vita duken i Orsa
Ossmol talas av allt färre orsabor och knappast av Abba-Benny Andersson. Men lägger man till Orsa spelmän och Anders Hanser så är det dukat för en världsunik händelse på Röda Kvarn i Orsa på söndag.

Ny utställning på ABBA The Museum

Nyheter ABBA slutade uppträda tillsammans 1982, men medlemmarna fortsatte som bekant sina musikaliska resor ändå. Nu kompletteras ABBA The Museum med en utställning om Anni-Frid, Björn, Benny och Agnetha, åren efter ABBA.
Läs mer om Agnetha, Anni-Frid, Benny och Björn.
Hemliga metoden bakom Abba-Bennys extremdiet
Benny Andersson, 70, har inga planer på att slå av på takten. Hur han håller sig i form för att orka med det hektiska arbetslivet? En krigardiet. – Man äter ingen frukost, ingen lunch, säger Abba-stjärnan i Skavlan.
Läs mer om Abba-stjärnan och Skavlan.
Abba-Bennys extrema diet – nu berättar han
70-åriga Benny Andersson är noga med att hålla sig i form för att orka med sitt hektiska arbetsliv.I SVT:s Skavlan berättar han om sin speciella diet - som gör att han knappt får äta mat.– Den heter The Warrior's diet, den är bra. Man äter ingen frukost, ingen lunch, säger Benny Andersson i Skavlan.
Läs mer om Benny Andersson och Skavlan.
Benny Andersson kritiserar Mamma mia 2
Benny Andersson vekar inte helt nöjd med kommande uppföljaren till biosuccn Mamma mia. I en intervju i Daily Mail säger den forne Abba-stjärnan att filmbolaget bara kopierar den första filmen, och att han själv hellre hade sett något helt annat.
Läs mer om Abba-stjärnan, Daily Mail och Mamma.
Det är inte i Sverige som det är flyktingkris
På fredag kommer Abba-legendaren ut med en soloplatta där han spelar sina låtar på piano.Gunilla Brodrej möter Benny Andersson i ett samtal om nervositet, melankoli och att bara hålla på.
Abbas hemliga plan: Återförenas på scen
Abba planerar en digital återförening där bandets musik ska framföras live på scen.Publiken kommer få se de fyra Abba-medlemmarna i form av hologram.– Jag är lite upphetsad av det faktiskt, att det går att åka på turn fast man kan stanna hemma själv, säger Benny Andersson i Sveriges Radio-podden Gradvall.
Abba-låtarna Benny ångrar att han skrev
Svenska popundret Abba är mer aktuell än någonsin.En återförening i form av en digital Abba-turn är på gång, tolkningar till nya Mamma Mia-filmen och Benny Andersson har precis spelat in en ny soloskiva.Men när Benny Andersson blickar tillbaka i karriären finns det stunder från bandets långa karriär som han kan ångra.– I efterhand kan man se at vi gjorde saker på 1960- och 1970-talet som vi kunde avstått ifrån, säger han i en intervju med Aftonbladet.
Abba-stjärnorna återförenas igen
Abba återförenas –på sätt och vis. Expressen kan avslöja att Abba planerar en liveturn där det legendariska bandets musik kommer att framföras med hjälp av digitala kopior av medlemmarna. Anni-Frid, Agneta, Björn och Benny är allihop inblandade i projektet. – Det är kul att det är i en sån teknisk framkant, säger Benny Andersson till Expressen.
Abba reunites: We have a new project ahead of us
Abba will reunite – kind of.Expressen can reveal the legendary Swedish band is planning a tour where digital avatars of the four Abba members will be seen on stage. A live band will perform the music.Anni-Frid, Agneta, Björn and Benny are all involved in the project.– It's exciting that it's so technically advanced, Benny Andersson tells Expressen.
Första bilden från Mamma Mia 2
Pierce Brosnan visar nu upp en bild från inspelningen av Mamma Mia 2.Skådespelaren poserar med Abba-legendaren Benny Andersson.Jag trodde aldrig att det här skulle hända igen, skriver Brosnan under Instagram-bilden.
Abbas kärlekar – så lever medlemmarna efter alla år
Abba är Sveriges genom tiderna mest framgångsrika popgrupp. Men bakom den lyckliga fasaden fanns också en mörk verklighet – och de gifta paren Benny och Agnetha, och Björn och Anni-Frid, gick skilda vägar och bandet kraschade. 35 år senare, och med nya relationer bakom sig, träffas fyra Abba-medlemmarna ofta, inte minst för olika gemensamma projekt. – Det är väldigt härligt att vi har kunnat vara goda vänner alla fyra. Man läser så ofta om band som har blivit bittra fiender. Men det har vi kunnat undvika helt och hållet, säger Björn Ulvaeus.
Benny Andersson släpper nytt pianoalbum
Musikern och kompositören Benny Andersson släpper ett nytt soloalbum. Han gör nya pianoversioner bland annat av låtar från Abba-tiden och musikalerna Chess och Kristina från Duvemåla.
Abba-medlemmarnas hemliga återförening
Björn Ulvaeus är tillbaka där allting startade – på en bänk i Linköping.Där mötte han Benny Andersson – och det blev startskottet på 51 framgångsrika år med Abba och egna projekt som Mamma Mia.Nu blickar han tillbaka – och berättar om hur Abba-medlemmarna träffas än i dag.– Vi sågs för inte alls längesedan, säger han.
Abba-medlemmarnas okända återföring
Björn Ulvaeus är tillbaka där allting startade – på en bänk i Linköping. Där mötte han Benny Andersson – och det blev startskottet på 51 framgångsrika år med Abba och egna projekt som Mamma Mia. Nu blickar han tillbaka – och berättar om hur Abba-medlemmarna träffas än i dag. – Vi sågs för inte alls längesedan, säger han.
Abba-Benny hjälpte till med jockey-VM
Under tisdagen hölls den internationella jockeytävlingen Lady Jockeys Thoroughbred World Championship på Bro Park.Loppet sponsrades av Benny Andersson, känd från den ikoniska popgruppen ABBA och stor galoppfantast.– Det är en liten sport i Sverige, mycket liten, säger Benny Andersson till The Guardian.
Hemligheten bakom Abbas miljarder
35 år har gått sedan Abba lade ner som band - men bandmedlemmarna fortsätter håva in pengar.Med Mamma mia-konceptet rullar pengarna in på Björn Ulvaeus och Benny Anderssons konton.Hittills har succmusikalen dragit in över 22 miljarder kronor åt de gamla Abba-medlemmarna, skriver Aftonbladet.
Abba-Benny sponsrar kvinnlig jockeytävling
Benny Andersson, mest känd som en fjärdedel av popgruppen Abba, går in med lite money, money, money i en tävling för kvinnliga galoppjockeys.
Läs mer om Abba.
ABBA-Benny sponsrar kvinnlig jockeytävling
Benny Andersson, mest känd som en fjärdedel av popgruppen ABBA, går in med lite money, money, money i en tävling för kvinnliga galoppjockeys.
Stora ilskan mot Abba-Bennys kryphål
När dansbanden spelar för danspublik är momsen 25 procent. När Benny Anderssons Orkester, BAO, spelar och har med sig egen dansbana är momsen bara sex procent. Nu rasar Sveriges dansband över särbehandlingen. - Det är orättvist. BAO som har egen dansbana med sig kommer undan, säger Olle Jönsson, sångare i Lasse Stefanz.
Läs mer om BAO, Lasse Stefanz och Olle Jönsson.
Abba återuppstår – som ett hologram
Nu är det klart.Ett av Sveriges största band genom tiderna återuppstår som hologram.– Det är en tidsmaskin som fångar essensen av de vi var då och de vi är i dag, säger Benny Andersson i ett pressmeddelande.
Läs mer om Benny Andersson.
Abba planerar ny supershow
Abba kan återförenas på scenen igen – men den här gången som hologram. Enligt Aftonbladet planerar Benny Andersson och Björn Ulvaeus en stor comebackshow med hjälp av ny teknik. – Det är fortfarande i planeringsstadiet, säger en uppgiftslämnare till tidningen.
Läs mer om Benny Andersson.