Abba benny

Abba-medlemmarnas hemliga återförening

Björn Ulvaeus är tillbaka där allting startade – på en bänk i Linköping.Där mötte han Benny Andersson – och det blev startskottet på 51 framgångsrika år med Abba och egna projekt som Mamma Mia.Nu blickar han tillbaka – och berättar om hur Abba-medlemmarna träffas än i dag.– Vi sågs för inte alls längesedan, säger han.

Abba-medlemmarnas okända återföring

Björn Ulvaeus är tillbaka där allting startade – på en bänk i Linköping. Där mötte han Benny Andersson – och det blev startskottet på 51 framgångsrika år med Abba och egna projekt som Mamma Mia. Nu blickar han tillbaka – och berättar om hur Abba-medlemmarna träffas än i dag. – Vi sågs för inte alls längesedan, säger han.
Abba-Benny hjälpte till med jockey-VM
Under tisdagen hölls den internationella jockeytävlingen Lady Jockeys Thoroughbred World Championship på Bro Park.Loppet sponsrades av Benny Andersson, känd från den ikoniska popgruppen ABBA och stor galoppfantast.– Det är en liten sport i Sverige, mycket liten, säger Benny Andersson till The Guardian.
Hemligheten bakom Abbas miljarder
35 år har gått sedan Abba lade ner som band - men bandmedlemmarna fortsätter håva in pengar.Med Mamma mia-konceptet rullar pengarna in på Björn Ulvaeus och Benny Anderssons konton.Hittills har succmusikalen dragit in över 22 miljarder kronor åt de gamla Abba-medlemmarna, skriver Aftonbladet.

Abba-Benny sponsrar kvinnlig jockeytävling

Benny Andersson, mest känd som en fjärdedel av popgruppen Abba, går in med lite money, money, money i en tävling för kvinnliga galoppjockeys.
Läs mer om Abba.
ABBA-Benny sponsrar kvinnlig jockeytävling
Benny Andersson, mest känd som en fjärdedel av popgruppen ABBA, går in med lite money, money, money i en tävling för kvinnliga galoppjockeys.
Stora ilskan mot Abba-Bennys kryphål
När dansbanden spelar för danspublik är momsen 25 procent. När Benny Anderssons Orkester, BAO, spelar och har med sig egen dansbana är momsen bara sex procent. Nu rasar Sveriges dansband över särbehandlingen. - Det är orättvist. BAO som har egen dansbana med sig kommer undan, säger Olle Jönsson, sångare i Lasse Stefanz.
Läs mer om BAO, Lasse Stefanz och Olle Jönsson.
Abba återuppstår – som ett hologram
Nu är det klart.Ett av Sveriges största band genom tiderna återuppstår som hologram.– Det är en tidsmaskin som fångar essensen av de vi var då och de vi är i dag, säger Benny Andersson i ett pressmeddelande.
Läs mer om Benny Andersson.
Abba planerar ny supershow
Abba kan återförenas på scenen igen – men den här gången som hologram. Enligt Aftonbladet planerar Benny Andersson och Björn Ulvaeus en stor comebackshow med hjälp av ny teknik. – Det är fortfarande i planeringsstadiet, säger en uppgiftslämnare till tidningen.
Läs mer om Benny Andersson.
Abba kan göra comeback - som hologram
Källa: Björn och Benny för samtal med brittiska musikmogulen Simon Fuller
Läs mer om Benny och Simon Fuller.
Abba-Bennys succ: En dubbel i Danmark
Galopphästar är den stora hobbyn för musikern Benny Andersson. I helgen var det puls i dagarna två för företrädaren för Chess Racing-stallet. Snöplig förlust i ett större lopp i Köpenhamn på lördagen och en dubbel på samma bana på söndagen med hästarna Sergel och Ray från det 20-hästar stora stallet.
Abba-Benny hyllade Bro Parks invigning
Fullproppat på publikplats, champagne, högklassig sport och miljonutdelning på V64. På söndagen invigdes nya galoppbanan Bro Park med pompa och ståt. – Att gå på racing så här och komma till en ny, fantastisk och trevlig bana med personal som är bussig, det är det som ska attrahera folk, sa galoppbitne Abba-legendaren Benny Andersson, som fick se sin Ray vinna ett av dagens storlopp.
V64: Varit Bennys dröm i många år
2013 blev Berling tvåa i Stockholms Stora Pris. Årets efter blev han femma och i fjol sexa. På söndagen gör Abba-legendaren Benny Anderssons vita sagohäst ett fjärde försök att vinna storloppet som är huvudnumret när Bro Park invigs. – Det är ett löp som varit Bennys dröm att vinna i många år, avslöjar tränaren Jessica Long.
Läs mer om Berling, Bro Park och Jessica Long.
Abba tillsammans på scenen igen
För 50 år sedan, den 5 juni 1966, träffades Abba-medlemmarna Björn Ulvaeus och Benny Andersson för allra första gången. Det firade de med en privat fest på nöjespalatset Berns i Stockholm på söndagen, där även Agneta Fältskog och Anni-Frid Lyngstad deltog.
Abba på scen för 50-årsjubileum
För 50 år sedan, den 5 juni 1966, träffades Abba-medlemmarna Björn Ulvaeus och Benny Andersson för...
Läs mer om Benny Andersson.
Abba på scen för 50-årsjubileum
För 50 år sedan, den 5 juni 1966, träffades Abba-medlemmarna Björn Ulvaeus och Benny Andersson för allra första gången. Det firade de med en privat fest på nöjespalatset Berns i Stockholm på söndagen, där även Agneta Fältskog och Anni-Frid Lyngstad deltog.
Abba together on stage again
All four members of Abba reunited on stage as Björn Ulvaeus and Benny Andersson celebrated 50 years together as friends and musicians by throwing a private party in Stockholm Sunday night. – It's been a great night, says Benny Andersson.
Hela Abba på scen tillsammans igen
När Björn Ulvaeus och Benny Andersson firade 50 år som artister tillsammans återförenades abborna och flera av Sveriges största artister stod på scenen på Berns salonger. Björn och Benny hyllades av Agneta Fältskog och Anni-Frid Lyngstad. – Det var väldigt trevligt, säger Benny Andersson.
Björn och Benny hedras i Linköping
I år är det 50 år sedan Abba-medlemmarna Benny Andersson och Björn Ulvaeus träffades för första...
Systerns tal till Josefin fick tårarna att rinna
Ainbusk-sångerskan Josefin Nilsson fördes till sin sista vila inför en näst intill fullsatt Visby Domkyrka. Men det var storasyster Maries känslosamma tal till systern som fick tårarna att rinna. Med en röst som nästintill brast talade hon om hur systern hjälpt henne ur kaoset: - Det känns som att jag ska sprängas inifrån för att du inte finns, sade Marie Nilsson. Abba-legendaren och nära vännen Benny Andersson var mycket rörd efter det vackra talet.
Benny vill få publiken att dansa
Inget gör Benny Andersson lyckligare än att få spela med sin orkester. Till sommaren släpper bandet en ny skiva och Abba-stjärnans målsättning är tydlig – han vill få publiken att dansa.
Läs mer om Benny Andersson.
Abba-bilderna som aldrig tidigare visats
Björn och Agnetha i pussas i sängen, Benny med cigarett i hand och isbjörnar som springer bakom Abba. Det är några av elva unika bilder som Larsåke Thuresson samlat i sin fotobok Ikoner. Harry Amster har intervjuat Larsåke Thuresson om tidigare opublicerade fotografier med Abba-medlemmarna Björn Ulvaeus, Agnetha Fältskog och Benny Andersson.
Ulvaeus skriver låtar till Andersson
I går återsågs hela Abba-kvartetten tillsammans. Nu avslöjar Björn Ulvaeus för Sveriges Radios P4 extra att han är med och skriver låtar till Benny Anderssons kommande turn.
Läs mer om Abba-kvartetten och Andersson.
Här återförenas Abba på scenen i Sverige
Efter premiären av Mamma Mia! The party i kväll stod Anni-Frid, Agnetha, Björn och Benny tillsammans på scenen igen.Här återförenas Abba - för en gruppbild.
Abba-gängets svar om återföreningen
Mamma Mia! The party har premiär på Tyrol i Stockholm. Men Abba-stjärnorna själva kom var för sig - och Benny Andersson tror inte på någon förening. – Nej, det tror jag inte, säger han.
Läs mer om Benny Andersson, Stockholm och Tyrol.