Abc

Två små tigerungar födda – av utrotningshotade arten

Två malayatigerungar har fötts på en djurpark i Prag.Senast en tiger av den hotade tigerarten föddes i Europa var 2013, och tvillingfödseln bådar gott för artens överlevnad, rapporterar bland andra Abc news.
Läs mer om Abc, Europa och Prag.Senast.

Jag förlorar all tro på mänskligheten

Under helgen avgjordes en av världens största galopptävlingar – Melbourne Cup.En tävling som brukar bjuda upp till stor fest och framför allt: En hel del stökigheter.Så gäller även i år – och eventet får nu massiv kritik.– Du förlorar all tro på mänskligheten, säger Mary D, som jobbar som värd under tävlingen, enligt ABC.
Läs mer om ABC, Mary D och Melbourne Cup.En.
Agnes Lidbeck och Stina Wirsn om Skönhetens ABC
Vad är det att vara vacker? Vill du vara det? Eller hoppas du att skönhet inte ska spela någon roll? Författaren Agnes Lidbeck och illustratören Stina Wirsn vänder och vrider på ett begrepp som präglar kvinnors liv.
Läs mer om Stina Wirsn.
Misstänkt New York-terrorist vaken – stolt över dådet
Den 29-årige man som misstänks ha dödat minst åtta personer i New York på tisdagen uppges vara stolt över vad han har gjort. Det rapporterar ABC News.
Läs mer om New York.

Poliskällor pekar ut 29-åring som gärningsman

Den misstänkte gärningsmannen vid fordonsattacken på Manhattan i New York har identifierats som 29-årige Sayfullo Saipov, uppger poliskällor för CBS News och ABC News.
8 barn har dött av Ikea-möbeln
En tvåårig pojke i Kalifornien dog när en Ikea-möbel välte över honom.Enligt familjens advokat är han det åttonde dödsoffret för byrån Malm, skriver ABC News.Ikea återkallade möbeln för över ett år sedan och erbjöd kunder som hade köpt byrån material för att kunna förankra dem – men flera miljoner exemplar som inte är förankrade kan fortfarande finnas kvar ute i kunders hem.
Världsberömd illusionist anklagas för våldtäkt
David Blaine, en av världens mest framgångsrika illusionister, anklagas för våldtäkt av en brittisk modell, uppger Mirror.Våldtäkten ska ha inträffat när modellen var 21 år gammal.Blaine nekar till anklagelsen enligt ABC News.
Läs mer om Mirror.Våldtäkten.
Trumps nya inreseförbud stoppas
En federal domare i Hawaii har beslutat att stoppa president Trumps senaste förslag om inreseförbud till USA – timmar innan det skulle börja gälla, rapporterar ABC News.Motivet: Att stoppa Donald Trump från att förbjuda att muslimer reser till landet.
Läs mer om Donald Trump, Hawaii och USA.
Dement kvinna misstänks ha blivit uppäten av krokodiler
Alzheimersjuka Anne Cameron, 79, försvann från ett äldreboende i Queensland, Australien, i tisdags.Nu befarar polisen att 79-åringen gått ett fruktansvärt öde till mötes.Polisen har nämligen funnit hennes kläder och vad man tror är rester från en människokropp vid en flodbank i närheten – och man misstänker att hon har blivit uppäten av krokodiler, uppger ABC News.
Läs mer om Australien och Queensland.
Så låter ljudattackerna på Kuba
Nyhetsbyrån AP har tagit del av ljudinspelningar av det mystiska ljud som flera anställda på den amerikanska ambassaden i Havanna utsatts för.Det störande ljudet ska låta som en svärm syrsor eller som naglar som dras över en svart tavla, skriver ABC News.
Läs mer om Havanna och Kuba.
Mamman återförenad med Aden, 5, efter skjutningen
Bland de tiotusentals konsertbesökarna på Route 91 festival stod femårige Aden Huser.När Stephen Paddock inledde sin skoningslösa skjutning mot publikhavet försvann han från sin familj.Genom vänliga främlingars hjälp kunde mamma och son återförenas morgonen därpå.– Jag tror aldrig att vi hållit varandra så hårt. Jag ville inte släppa taget, säger mamma Doris Huser, till ABC News.
Läs mer om Aden, Aden Huser.När och Route.
Hel ö i Stilla havet evakueras inför väntande vulkanutbrott
Alla drygt 10 000 invånare på ön Ambae i Vanuatu i sydvästra Stilla havet måste evakueras senast fredag nästa vecka.Anledningen är att vulkanen Manaro Voui väntas få ett större utbrott inom kort.Vulkanen är aktivare än den varit på länge uppger Nya Zeelands försvarsmakt, rapporterar ABC.
Läs mer om ABC, Ambae, Manaro Voui, Stilla och Vanuatu.
Nordkorea skjuter ner USA-plan i nya videon
USA:s regering försöker tona ned retoriken mot Nordkorea.– Presidenten vill inte hamna i ett kärnvapenkrig, säger finansminister Steven Mnuchin till tv-kanalen ABC.Samtidigt publicerade Nordkorea nya manipulerade bilder som visar hur amerikanska stridsplan blir attackerade rapporterar Washington Post.
Förtroendet för militären större än för Trump
En betydande majoritet amerikaner litar mer på sina generaler än på Donald Trump i Nordkoreafrågan, enligt en opinionsundersökning beställd av Washington Post och ABC News. Folkets förtroende för presidenten är svagt också i flera inrikespolitiska frågor.
Orkanen Maria växer i styrka: Evakuera eller dö
Ovädret Maria har ökat i styrka och väntas drabba Karibiska övärlden som en extremt farlig orkan. Människor uppmanas att evakuera till säkrare platser. – Om inte, kommer ni dö, säger Puerto Ricos säkerhetskommissionär Hctor Pesquera till ABC News.
Läs mer om Hctor Pesquera och Karibiska.
Rapporter om aktiv skytt på sjukhus i New Hampshire
Det finns rapporter om att en aktiv skytt befinner sig på ett sjukhus i New Hampshire.Vissa personer har evakuerats från platsen, skriver ABC News.
Man var stökig på flyget – får böta 800 000 kronor
En berusad passagerare på ett Hawaiian Airlines-plan slog till en medlem av flygplanspersonalen, hotade skära halsen av sin flickvän och svor åt barn.Hans beteende tvingade piloten att vända planet tillbaka mot Honolulu.Nu har mannen dömts till att betala 800 000 kronor till flygbolaget, skriver ABC News.
Största branden i Los Angeles historia
En brand sprider sig snabbt över San Fernando Valley i Kalifornien, USA.Hundratals bostäder har evakuerats i vad Los Angeles borgmästare kallar den värsta branden i Los Angeles historia, enligt ABC News.Branden har spridit sig över 2000 hektar.
Transpersoner i USA:s försvar ska studeras innan förbudet träder i kraft
Hur Donald Trumps förbud mot transpersoner i det amerikanska försvaret ska genomföras är oklart.Nu tillsätter försvarsministern Jim Mattis en studie där experter ska analysera all tillgänglig data – samt ge besked om hur transpersoner som redan jobbar inom försvaret ska adresseras mot bakgrund av deras kön. Den nya studien väntas ta sex månader att genomföra och under tiden kommer ingen att sparkas ut, rapporterar ABC News.
Vita huset stängt – paket undersöks
Vita huset är nedstängt och utrymt.Detta medan ett mystiskt paket undersöks av säkerhetspolisen, skriver ABC News på twitter.
Vit makt-offrets mamma nobbar Trump
Susan Bro, mamma till 32-åriga antirasisten Heather Heyer som dödades i helgens vitmakt-demonstration i Charlottesville, har inget intresse av att prata med president Donald Trump. Inte sedan han jämställt nazister med de som protesterar ideologin, säger Bro till ABC:s Good Morning America.
Netflix värvar mäktiga serieskaparen Shonda Rhimes
Netflix har köpt över den inflytelserika serieskaparen Shonda Rhimes och hennes produktionsbolag Shondaland från tv-kanalnätverket ABC.
Läs mer om ABC och Shondaland.
Scaramucci: Element i Vita huset försöker störta Trump
Anthony Scaramucci talar ut i sin första intervju sedan han förlorade jobbet i Vita huset.Den före detta kommunikationschefen säger i intervjun med ABC News att flera element inom Vita huset vill få bort presidenten Donald Trump.
Läs mer om Donald Trump, Trump och Vita.
Fyra gripna – planerade terrordåd mot flygplan
Polisen i Australien har stoppat ett planerat terrordåd.Fyra personer greps efter razzior i Sydneys förorter, skriver ABC News.Säkerheten har skärpts på samtliga flygplatser i Australien efter gripandena.
Läs mer om Australien.
Australiens opposition vill folkomrösta om monarkin
Det australiska arbetarpartiet kommer föreslå en folkomröstning om huruvida landet ska bli republik om de kommer till makten. – Vårt statsöverhuvud bör vara en australier, säger partiledaren Bill Shorten till den australiska nyhetskanalen ABC News.
Läs mer om Bill Shorten.