Abc

Majoriteten av amerikaner tycker att Trumps twittrande är kränkande och farligt

Två tredjedelar av amerikanerna anser att Donald Trumps twittrande är opassande, enligt en opinionsmätning som Washington Post och ABC News låtit göra.
Läs mer om Washington Post.

Trump slår 40-årigt bottenrekord – förtroendet sjunker

Han hade redan rekordet – men nu sjunker förtroendet för Donald Trump rejält. En undersökning av Washington Post och ABC News visar att endast 36 procent av amerikanerna tycker att han gör ett bra jobb. Det är det sämsta förtroendet för en president i modern tid.
Läs mer om Donald Trump och Washington Post.
Läckor avslöjar övergrepp och krigsbrott i Afghanistan
Omfattande läckor av hemliga dokument från den australiska försvarsmakten avslöjar hur specialförband barn och civila i Afghanistan. Flera av händelserna utreds som krigsbrott, rapporterar ABC News Australia.
Läs mer om Afghanistan.
Trump sågas av känd australisk politisk reporter
ABC News politiska reporter Chris Uhlman recenserar den amerikanska presidentens G20-deltagande. Och det är ett bottenbetyg.–Han var en obekväm, ensam figur på mötet. Man fick intrycket att de flesta ledarna försökte hitta ett sätt jobba runt honom.

Volvos autonoma bilar har problem med känguruns rörelser

De säkerhetssystem som Volvo Cars utvecklat till 90- och 60-serierna använder radar och kameror för att identifiera trafikanter runt bilen. Bilar, lastbilar, cyklister, fotgängare och även större djur som älgar är sådant som kan aktivera autobromsen, ifall inte föraren uppmärksammar faran. Men TV-bolaget ABC i Australien berättar att Volvo fått en ny utmaning för sina självkörande, autonoma bilar. Volvos IntelliSafe Auto Pilot klarar mycket, men en kängurus utseende och rörelsemönster visar sig vara mycket svårt att läsa av på rätt sätt. Precis som med svenska älgar oc
Läs mer om Australien och Volvo.
Michael Nyqvist hyllas världen över
Skådespelaren Michael Nyqvist har gått bort i lungcancer – endast 56 år gammal.Ny hyllas han i internationella medier.- Han spelade flera olika slags minnesvärda roller, skriver ABC news
Läs mer om ABC.
Skräckflygningen filmades – hela planet börjar skaka
Först hördes en smäll från planets vänstra sida.Sekunderna senare började hela kabinen att skaka kraftigt.De 359 passagerarna ombord på Air Asias flyg svävade mellan hopp och förtvivlan i över en timme innan planet kunde nödlanda.– En i besättningen sa jag hoppas att ni alla ber en bön, säger passageraren Sophie Nicolas till ABC.
Läs mer om ABC.
Två jurymedlemmar stoppade Cosby-dom
Två jurymedlemmar som vägrade att ändra uppfattning var orsaken till att komikern Bill Cosby inte dömdes. Det säger en av juryns medlemmar till ABC News.
Läs mer om Bill Cosby och Cosby-dom.
Missar hela säsongen med allvarlig sjukdom
Chicago Blackhawks har drabbats av en tuff smäll.Marian Hossa, 38, missar hela den kommande NHL-säsongen på grund av en hudsjukdom.– Jag måste se allvaret i situationen och hur behandlingen påverkar mitt liv både på och utanför isen, säger Hossa enligt ABC News.
Läs mer om Hossa.
La Liga-stjärna misstänks för sexbrott i husvagn
Valencia-stjärnan Santi Mina, 21, har tagits av polis, misstänkt för sexuella övergrepp.De misstänkta övergreppen skedde i en husvagn i byn Garrucha, enligt spanska ABC.
Läs mer om ABC och Garrucha.
Åklagare sparkades av Trump efter obehagliga samtal
Distriktsåklagaren Preet Bharara fick överraskande sparken av Donald Trump i mars – trots att presidenten tidigare försäkrat honom om att få sitta kvar. På söndagen berättade den avskedade åklagaren om likheterna med hur FBI-chefen James Comey avskedades. – Det kändes lite som djà vu, sa han till ABC News.
Läs mer om Donald Trump och Trump.
Chelsea Manning tackar Obama efter frigivandet
Chelsea Manning benådades av Barack Obama, och frigavs i maj.Nu, i sin första intervju i frihet, tackar den tidigare soldaten USA:s dåvarande president.– Jag bad om en chans och jag fick den, säger en tårögd Manning i tv-kanalen ABC:s Good morning America.
Läs mer om America, Barack Obama, Manning och Obama.
Otroliga bilden när tornadon slår till
Här klipper den kanadensaren Theunis Wessels gräsmattan utanför familjens villa i Alberta – medan en tornado tornar upp i bakgrunden.Bilden har orsakat en riktig storm på sociala medier, rapporterar ABC News.
Läs mer om Alberta.
McCain: Putin är ett större hot än IS
Den amerikanske senatorn John McCain pekar ut den farligaste fienden mot den globala säkerheten.Och han riktar inte fingret mot terrornätverket IS – utan mot Rysslands president Vladimir Putin, enligt ABC.
Läs mer om ABC, John McCain och Vladimir Putin.
Putin ett större hot mot säkerheten än IS
Den republikanske senatorn John McCain beskriver Rysslands president Putin som det största hotet mot säkerheten i världen: – Han är det främsta och största hotet, mer så än IS, säger han till tv-stationen ABC.
Läs mer om ABC, John McCain och Putin.
Tiger Woods gripen för misstänkt rattonykterhet
Golfstjärnan Tiger Woods har åkt fast för att ha kört onykter, rapporterar ABC News. Senare på måndagsförmiddagen släpptes han av polisen.
Tiger Woods gripen för misstänkt rattfylla
Golfstjärnan Tiger Woods har åkt fast för att ha kört onykter, rapporterar ABC News. Senare på måndagsförmiddagen släpptes han av polisen.
Tiger Woods fast för rattfylla
Golfstjärnan Tiger Woods har åkt fast för att ha kört onykter, rapporterar ABC News.
Duterte till Ryssland - vill köpa avancerade bomber
Filippinernas president Rodrigo Duterte kommer under måndagen att flyga till Moskva för att träffa bland andra Vladimir Putin och Dmitrij Medvedev. Resan ses som en tydlig signal från Duterte, som under sitt presidentskap har närmat sig Ryssland och Kina snarare än USA, skriver ABC News.
Flygplan försvann i Bermudatriangeln
Ett litet tvåmotorigt flygplan med fyra personer ombord försvann från radarn under en flygning från Puerto Rico till Florida under måndagseftermiddagen. I dag tisdag meddelade amerikanska kustbevakningen att de hittat spillror från vraket, uppger ABC News.
Miljoner kunde ha drabbats
Om inte den 22-årige säkerhetsexperten hade fått stopp på fredagens Cyberattack redan samma dag kunde fler miljoner ytterligare ha drabbats. Det säger Darien Huss, säkerhetsingenjör vid amerikanska Proofpoint till ABC News.
Läs mer om Cyberattack och Proofpoint.
Studenten plågades – dog efter nollningen
Efter att 19-åriga Timothy Piazzas lealösa kropp mottagit slag lämnades han av de andra eleverna. Inte förrän morgonen efter slog man larm – då var det för sent. Han dog på sjukhus och efter händelsen under nollningsceremonin i USA inväntar 18 elever nu åtal, skriver ABC.
Läs mer om ABC och USA.
Studenter uppmanas att barrikadera sig på college i USA
En möjligen beväpnad person har tagit sig in på ett college i Irving i Texas, USA – och nu uppmanas studenterna att barrikadera sig själva, skriver AP.Enligt ABC News handlar det om en aktiv skytt på campus.
Läs mer om Irving och USA.
Bil in i folkmassa i USA – flera döda
Flera personer har dött och skadats efter att en bil har kört in i en folkmassa i delstaten Massachusetts i USA, skriver Fox News.Enligt ABC News har minst tre dött och elva skadats.
Läs mer om Fox News.Enligt och USA.
En död i knivattack på universitet i USA
Ett flertal personer har knivhuggits vid ett universitet i Austin i delstaten Texas. Enligt ABC News är en person gripen. En person ska ha dött.
Läs mer om Austin och USA.