Abc

Förtroendet för militären större än för Trump

En betydande majoritet amerikaner litar mer på sina generaler än på Donald Trump i Nordkoreafrågan, enligt en opinionsundersökning beställd av Washington Post och ABC News. Folkets förtroende för presidenten är svagt också i flera inrikespolitiska frågor.

Orkanen Maria växer i styrka: Evakuera eller dö

Ovädret Maria har ökat i styrka och väntas drabba Karibiska övärlden som en extremt farlig orkan. Människor uppmanas att evakuera till säkrare platser. – Om inte, kommer ni dö, säger Puerto Ricos säkerhetskommissionär Hctor Pesquera till ABC News.
Läs mer om Hctor Pesquera och Karibiska.
Rapporter om aktiv skytt på sjukhus i New Hampshire
Det finns rapporter om att en aktiv skytt befinner sig på ett sjukhus i New Hampshire.Vissa personer har evakuerats från platsen, skriver ABC News.
Man var stökig på flyget – får böta 800 000 kronor
En berusad passagerare på ett Hawaiian Airlines-plan slog till en medlem av flygplanspersonalen, hotade skära halsen av sin flickvän och svor åt barn.Hans beteende tvingade piloten att vända planet tillbaka mot Honolulu.Nu har mannen dömts till att betala 800 000 kronor till flygbolaget, skriver ABC News.

Största branden i Los Angeles historia

En brand sprider sig snabbt över San Fernando Valley i Kalifornien, USA.Hundratals bostäder har evakuerats i vad Los Angeles borgmästare kallar den värsta branden i Los Angeles historia, enligt ABC News.Branden har spridit sig över 2000 hektar.
Transpersoner i USA:s försvar ska studeras innan förbudet träder i kraft
Hur Donald Trumps förbud mot transpersoner i det amerikanska försvaret ska genomföras är oklart.Nu tillsätter försvarsministern Jim Mattis en studie där experter ska analysera all tillgänglig data – samt ge besked om hur transpersoner som redan jobbar inom försvaret ska adresseras mot bakgrund av deras kön. Den nya studien väntas ta sex månader att genomföra och under tiden kommer ingen att sparkas ut, rapporterar ABC News.
Vita huset stängt – paket undersöks
Vita huset är nedstängt och utrymt.Detta medan ett mystiskt paket undersöks av säkerhetspolisen, skriver ABC News på twitter.
Vit makt-offrets mamma nobbar Trump
Susan Bro, mamma till 32-åriga antirasisten Heather Heyer som dödades i helgens vitmakt-demonstration i Charlottesville, har inget intresse av att prata med president Donald Trump. Inte sedan han jämställt nazister med de som protesterar ideologin, säger Bro till ABC:s Good Morning America.
Netflix värvar mäktiga serieskaparen Shonda Rhimes
Netflix har köpt över den inflytelserika serieskaparen Shonda Rhimes och hennes produktionsbolag Shondaland från tv-kanalnätverket ABC.
Läs mer om ABC och Shondaland.
Scaramucci: Element i Vita huset försöker störta Trump
Anthony Scaramucci talar ut i sin första intervju sedan han förlorade jobbet i Vita huset.Den före detta kommunikationschefen säger i intervjun med ABC News att flera element inom Vita huset vill få bort presidenten Donald Trump.
Läs mer om Donald Trump, Trump och Vita.
Fyra gripna – planerade terrordåd mot flygplan
Polisen i Australien har stoppat ett planerat terrordåd.Fyra personer greps efter razzior i Sydneys förorter, skriver ABC News.Säkerheten har skärpts på samtliga flygplatser i Australien efter gripandena.
Läs mer om Australien.
Australiens opposition vill folkomrösta om monarkin
Det australiska arbetarpartiet kommer föreslå en folkomröstning om huruvida landet ska bli republik om de kommer till makten. – Vårt statsöverhuvud bör vara en australier, säger partiledaren Bill Shorten till den australiska nyhetskanalen ABC News.
Läs mer om Bill Shorten.
Nio djur räddade från djurparken i Aleppo efter sex års krig
Efter att ha suttit instängda i en djurpark i sex år har nio lejon, tigrar, björnar och hyenor nu räddats till en djurpark i Turkiet. Många djur i parken har dött under kriget, de flesta av svält eller törst, rapporterar ABC News.
Läs mer om Aleppo och Turkiet.
Majoriteten av amerikaner tycker att Trumps twittrande är kränkande och farligt
Två tredjedelar av amerikanerna anser att Donald Trumps twittrande är opassande, enligt en opinionsmätning som Washington Post och ABC News låtit göra.
Läs mer om Washington Post.
Trump slår 40-årigt bottenrekord – förtroendet sjunker
Han hade redan rekordet – men nu sjunker förtroendet för Donald Trump rejält. En undersökning av Washington Post och ABC News visar att endast 36 procent av amerikanerna tycker att han gör ett bra jobb. Det är det sämsta förtroendet för en president i modern tid.
Läs mer om Donald Trump och Washington Post.
Läckor avslöjar övergrepp och krigsbrott i Afghanistan
Omfattande läckor av hemliga dokument från den australiska försvarsmakten avslöjar hur specialförband barn och civila i Afghanistan. Flera av händelserna utreds som krigsbrott, rapporterar ABC News Australia.
Läs mer om Afghanistan.
Trump sågas av känd australisk politisk reporter
ABC News politiska reporter Chris Uhlman recenserar den amerikanska presidentens G20-deltagande. Och det är ett bottenbetyg.–Han var en obekväm, ensam figur på mötet. Man fick intrycket att de flesta ledarna försökte hitta ett sätt jobba runt honom.
Volvos autonoma bilar har problem med känguruns rörelser
De säkerhetssystem som Volvo Cars utvecklat till 90- och 60-serierna använder radar och kameror för att identifiera trafikanter runt bilen. Bilar, lastbilar, cyklister, fotgängare och även större djur som älgar är sådant som kan aktivera autobromsen, ifall inte föraren uppmärksammar faran. Men TV-bolaget ABC i Australien berättar att Volvo fått en ny utmaning för sina självkörande, autonoma bilar. Volvos IntelliSafe Auto Pilot klarar mycket, men en kängurus utseende och rörelsemönster visar sig vara mycket svårt att läsa av på rätt sätt. Precis som med svenska älgar oc
Läs mer om Australien och Volvo.
Michael Nyqvist hyllas världen över
Skådespelaren Michael Nyqvist har gått bort i lungcancer – endast 56 år gammal.Ny hyllas han i internationella medier.- Han spelade flera olika slags minnesvärda roller, skriver ABC news
Läs mer om ABC.
Skräckflygningen filmades – hela planet börjar skaka
Först hördes en smäll från planets vänstra sida.Sekunderna senare började hela kabinen att skaka kraftigt.De 359 passagerarna ombord på Air Asias flyg svävade mellan hopp och förtvivlan i över en timme innan planet kunde nödlanda.– En i besättningen sa jag hoppas att ni alla ber en bön, säger passageraren Sophie Nicolas till ABC.
Läs mer om ABC.
Två jurymedlemmar stoppade Cosby-dom
Två jurymedlemmar som vägrade att ändra uppfattning var orsaken till att komikern Bill Cosby inte dömdes. Det säger en av juryns medlemmar till ABC News.
Läs mer om Bill Cosby och Cosby-dom.
Missar hela säsongen med allvarlig sjukdom
Chicago Blackhawks har drabbats av en tuff smäll.Marian Hossa, 38, missar hela den kommande NHL-säsongen på grund av en hudsjukdom.– Jag måste se allvaret i situationen och hur behandlingen påverkar mitt liv både på och utanför isen, säger Hossa enligt ABC News.
Läs mer om Hossa.
La Liga-stjärna misstänks för sexbrott i husvagn
Valencia-stjärnan Santi Mina, 21, har tagits av polis, misstänkt för sexuella övergrepp.De misstänkta övergreppen skedde i en husvagn i byn Garrucha, enligt spanska ABC.
Läs mer om ABC och Garrucha.
Åklagare sparkades av Trump efter obehagliga samtal
Distriktsåklagaren Preet Bharara fick överraskande sparken av Donald Trump i mars – trots att presidenten tidigare försäkrat honom om att få sitta kvar. På söndagen berättade den avskedade åklagaren om likheterna med hur FBI-chefen James Comey avskedades. – Det kändes lite som djà vu, sa han till ABC News.
Läs mer om Donald Trump och Trump.
Chelsea Manning tackar Obama efter frigivandet
Chelsea Manning benådades av Barack Obama, och frigavs i maj.Nu, i sin första intervju i frihet, tackar den tidigare soldaten USA:s dåvarande president.– Jag bad om en chans och jag fick den, säger en tårögd Manning i tv-kanalen ABC:s Good morning America.
Läs mer om America, Barack Obama, Manning och Obama.