Abc

Superskurken Tonya Harding om mammans misshandel

NEW YORK. Tonya Harding var supertalangen som blev idrottsvärldens superskurk efter attacken på konkurrenten Nancy Kerrigan.I en ny tv-dokumentär berättar hon om in svåra uppväxt, och säger att hennes mamma var alkoholiserad, slog Harding och – kastade kniv mot henne.– Det var nog bara en dag i veckan jag inte fick stryk, säger Tonya Harding, 47, till ABC News.Hon berättar också om vad hon visste om attacken – och att hon inte tänker be Kerrigan om ursäkt.

Pappa sköt ihjäl sin familj – och sig själv

Amy Birnkrant drev en omtyckt förskola i sitt och maken Michael Birnkrants hem i Santa Clarita i Kalifornien.På fredagen förvandlades den dock till en blodig brottsplats när han sköt ihjäl sin hustru, deras två barn och vände sedan vapnet mot sig själv.Invånarna i det lugna bostadsområdet är i chock efter massakern:– Det här är hemskt, så fruktansvärt, säger grannen Cindy Rolow till ABC News.
Fyra döda efter skjutning i Houston
Tre personer har skjutits ihjäl i en bilaffär i Houston, rapporterar ABC 13.Den misstänkte mördaren ska sedan ha skjutit ihjäl sig själv.
Läs mer om ABC och Houston.
Musks raketuppskjutning orsakade trafikolycka
Årets sista uppskjutning av SpaceX – rymdföretaget med Elon Musk i spetsen – orsakade stor uppståndelse på sociala medier.Och i trafiken orsakade den en olycka, skriver ABC News.Tre bilar var involverade i en krock som fångades på film.
Läs mer om Elon Musk och SpaceX.

Vietnam förbereder miljonevakuering inför tyfonen

Över 200 personer har omkommit i den tropiska stormen Tembin.Under kvällen väntas ovädret nå Vietnam – och myndigheterna förbereder sig på att evakuera en miljon personer i en potentiell katastrof, rapporterar ABC.
Läs mer om ABC, Tembin.Under och Vietnam.
Efter Trumps beslut: Flyttar ambassaden
Guatemalas president Jimmy Morales säger att landets ambassad i Israel ska flytta från Tel Aviv till Jerusalem.Detta som första land efter att Donald Trump utsett Jerusalem till landets huvudstad, rapporterar ABC.
Cykelstjärna ihjälkörd av en bil – blev 23 år
Australisk idrott har sorg.Cykelstjärnan Jason Lowndes har dött efter att ha krockat med en bil under ett träningspass – dagarna efter sin 23:e födelsedag, rapporterar ABC News.Vi är i djup sorg efter Jasons tragiska dödsfall, skriver Israel Cycling Academy i ett uttalande.
Ryssland skickar varning – efter USA:s vapenaffär med Ukraina
USA har bestämt sig för att förse Ukraina med ett rejält vapenpaket som ska hjälpa landet försvara sig, skriver ABC News. Nu reagerar Ryssland kraftigt – och varnar USA.–Amerikanska vapen kan leda till nya offer i vårt grannland, säger vice utrikesminister Sergej Rjabkov i ett uttalande, skriver TT
Läs mer om Ryssland, Sergej Rjabkov och Ukraina.
Vill att min son ska vara stolt över mig
Tonya Harding är aktuell med filmen om sitt liv I, Tonya.I samband med premiären berättar hon för ABC att hon fortfarande bryr sig om vad folk tycker om henne efter den ökända attacken på rivalen Nancy Kerrigan inför OS i Lillehammer 1994.– Jag vill att min son ska vara stolt över mig, säger hon.
Trumps advokat: Jag skrev tweeten om Flynn
Donald Trump twittrade under lördagen att han känt till att den tidigare säkerhetsrådgivaren Michel Flynn ljugit för FBI. Något som väckt frågor om den amerikanska presidenten genom tweeten erkänner att han begått brott. Nu rycker Trumps personliga advokat ut och tar på sig skulden för det uppmärksammade inlägget, skriver ABC News.
Läs mer om FBI, Flynn och Michel Flynn.
Reporter stängs av till Trumps glädje
En reporter på ABC News stängs av efter att kanalen felaktigt rapporterat om Trumps inblandning i Michael Flynns kontakter med Ryssland. Trump hyllar tv-kanalen efter beslutet.
Läs mer om Ryssland.
Reporter stängs av till Trumps glädje
En reporter på ABC News stängs av efter att kanalen felaktigt rapporterat om Trumps inblandning i Michael Flynns kontakter med Ryssland. Trump hyllar tv-kanalen efter beslutet.
Läs mer om Ryssland.
Uppgifter: Flynn väntas vittna mot Trump om Rysskontakter
Trumps förre nationella säkerhetsrådgivare Michael Flynn väntas vittna om att Trump bad honom att samtala med Ryssland, enligt uppgifter till ABC News.
Ikeas nya varningar efter dödsolyckorna
Nu går Ikea ut med nya varningar om 29 miljoner byråer i USA.Det meddelade företaget på tisdagen, skriver ABC.Efter flera dödsfall vid tippolyckor trycker varuhuset på för att komma hem till kunderna och kostnadsfritt säkra byråerna.
Läs mer om Ikea.
Talibanerna ville värva kidnappade pappan
Joshua Boyle och Caitlan Coleman togs som gisslan av talibaner i Afghanistan 2012.Förra månaden fritogs paret och deras tre barn av pakistanska säkerhetsstyrkor.Talibanerna försökte upprepade gånger värva Joshua Boyle till sitt nätverk, berättar paret nu i en intervju.– Jag skulle hellre bli dödad än gå med i deras grupp, säger han till ABC News.
Två små tigerungar födda – av utrotningshotade arten
Två malayatigerungar har fötts på en djurpark i Prag.Senast en tiger av den hotade tigerarten föddes i Europa var 2013, och tvillingfödseln bådar gott för artens överlevnad, rapporterar bland andra Abc news.
Läs mer om Abc, Europa och Prag.Senast.
Jag förlorar all tro på mänskligheten
Under helgen avgjordes en av världens största galopptävlingar – Melbourne Cup.En tävling som brukar bjuda upp till stor fest och framför allt: En hel del stökigheter.Så gäller även i år – och eventet får nu massiv kritik.– Du förlorar all tro på mänskligheten, säger Mary D, som jobbar som värd under tävlingen, enligt ABC.
Läs mer om ABC, Mary D och Melbourne Cup.En.
Agnes Lidbeck och Stina Wirsn om Skönhetens ABC
Vad är det att vara vacker? Vill du vara det? Eller hoppas du att skönhet inte ska spela någon roll? Författaren Agnes Lidbeck och illustratören Stina Wirsn vänder och vrider på ett begrepp som präglar kvinnors liv.
Läs mer om Stina Wirsn.
Misstänkt New York-terrorist vaken – stolt över dådet
Den 29-årige man som misstänks ha dödat minst åtta personer i New York på tisdagen uppges vara stolt över vad han har gjort. Det rapporterar ABC News.
Läs mer om New York.
Poliskällor pekar ut 29-åring som gärningsman
Den misstänkte gärningsmannen vid fordonsattacken på Manhattan i New York har identifierats som 29-årige Sayfullo Saipov, uppger poliskällor för CBS News och ABC News.
8 barn har dött av Ikea-möbeln
En tvåårig pojke i Kalifornien dog när en Ikea-möbel välte över honom.Enligt familjens advokat är han det åttonde dödsoffret för byrån Malm, skriver ABC News.Ikea återkallade möbeln för över ett år sedan och erbjöd kunder som hade köpt byrån material för att kunna förankra dem – men flera miljoner exemplar som inte är förankrade kan fortfarande finnas kvar ute i kunders hem.
Världsberömd illusionist anklagas för våldtäkt
David Blaine, en av världens mest framgångsrika illusionister, anklagas för våldtäkt av en brittisk modell, uppger Mirror.Våldtäkten ska ha inträffat när modellen var 21 år gammal.Blaine nekar till anklagelsen enligt ABC News.
Läs mer om Mirror.Våldtäkten.
Trumps nya inreseförbud stoppas
En federal domare i Hawaii har beslutat att stoppa president Trumps senaste förslag om inreseförbud till USA – timmar innan det skulle börja gälla, rapporterar ABC News.Motivet: Att stoppa Donald Trump från att förbjuda att muslimer reser till landet.
Läs mer om Donald Trump, Hawaii och USA.
Dement kvinna misstänks ha blivit uppäten av krokodiler
Alzheimersjuka Anne Cameron, 79, försvann från ett äldreboende i Queensland, Australien, i tisdags.Nu befarar polisen att 79-åringen gått ett fruktansvärt öde till mötes.Polisen har nämligen funnit hennes kläder och vad man tror är rester från en människokropp vid en flodbank i närheten – och man misstänker att hon har blivit uppäten av krokodiler, uppger ABC News.
Läs mer om Australien och Queensland.
Så låter ljudattackerna på Kuba
Nyhetsbyrån AP har tagit del av ljudinspelningar av det mystiska ljud som flera anställda på den amerikanska ambassaden i Havanna utsatts för.Det störande ljudet ska låta som en svärm syrsor eller som naglar som dras över en svart tavla, skriver ABC News.
Läs mer om Havanna och Kuba.