Abdullah

Svenska kurder demonstrerade för Afrin

Under lördagen demonstrerade kurder i Stockholm för att stridigheterna i regionen Afrin i norra Syrien ska upphöra. De vill också att den kurdiska PKK-ledaren Abdullah Öcalan släpps fri från sin fångenskap i Turkiet.
Läs mer om Afrin, Stockholm, Syrien och Turkiet.

Svenska IS-terrorister fångar i Syrien

Svenskar som varit frivilliga för IS i Syrien har tillfångatagits av syrienkurder. Det hävdar Nasrin Abdullah, talesperson för kvinnornas väpnade enhet YPJ.
Läs mer om Nasrin Abdullah, Syrien och YPJ.
Kampens kvinnliga ansikte
38-åriga Nesrin Abdullah ger ett ansikte åt de blodiga striderna i den syriska staden Afrin. – Det värsta som kan hända en IS-krigare är att dödas av en kvinna. Då blir han oren och bränns, säger Nesrin Abdullah, överbefälhavare för 25 000 kvinnosoldater i YPJ.
Läs mer om Afrin, IS-krigare, Nesrin Abdullah och YPJ.
Siamesiska tvillingar blev separerade – en överlevde
Två siamesiska tvillingsystrar, Haneen och Farah, från Gazaremsan har genomgått operationer i Saudiarabien – men bara en av dem överlevde.– Haneen andas normalt och får sin näring intravenöst, säger Abdullah al-Rabiah, den läkare som ledde operationen, enligt BBC.Enligt läkarna är flickans tillstånd stabilt, och hon behöver inte längre respirator.

Australiens regering saknar respekt för mänskligt liv

Abdullah Zalghanah flydde krigets Syrien. När han nådde Australien fängslades han i drygt tre år. Nu befinner han sig sedan ett år tillbaka i Kambodja – utan sin familj – och vädjar till Europa att inte utsätta flyktingar för samma grymhet.
Läs mer om Australien, Europa, Kambodja och Syrien.
Jemen ljusår från fred efter Salehs död
Ali Abdullah Salehs död innebär ett nytt mörkt kapitel i den dystra historien om det krigshärjade Jemen. Ex-presidentens frånfälle tycks föra landet ännu längre bort från fred. – Striderna eskalerar snarare än trappas ned, säger analytikern Adam Baron.
Läs mer om Adam Baron och Jemen.
Jerusalem-frågan: Ett globalt minfält
Det är en myt att Palestina-konflikten är nyckeln till fred i hela Mellanöstern. Men, säger kung Abdullah av Jordanien till Donald Trump, Jerusalem är nyckeln till strid i regionen. På Tempelberget i Jerusalem händer det att guider blir åthutade av ordningsvakterna om de utmanar den officiella muslimska ståndpunkten.
Kaos väntar efter ex-diktatorns död
Ex-diktatorn Ali Abdullah Salehs död har ökat stormakternas inblandning i Jemens inbördeskrig. Salehs cyniska maktspel underminerade Jemens stabilitet och försvårar en lösning av den komplexa konflikten.
Trumps nya plan – vill flytta USA:s ambassad
Donald Trump vill flytta USA:s ambassad från Tel Aviv till Jerusalem.Det beskedet ska han på telefon gett palestiniernas president Mahmoud Abbas och Jordaniens kung Abdullah.Nu säger Abbas att han varnade Trump för de farliga konsekvenserna av ett sådant beslut, skriver Aftonbladet.
Häftiga strider i Jemen efter Salehs död
Häftiga strider pågår i Jemens huvudstad Sanaa och förvärrar det redan svåra humanitära läget ytterligare. Efter att den tidigare presidenten Ali Abdullah Saleh dödats manar hans efterträdare till enighet mot Huthirebellerna.
Uppgifter: Förre diktatorn dödad – av sina allierade
Jemens tidigare diktator Ali Abdullah Saleh har dödats av sina allierade, huthirebellerna.Det uppger källor på båda sidor av konflikten. Det som FN kallar för världens värsta humanitära katastrof blir nu ännu värre.
Läs mer om Ali Abdullah Saleh.
Uppgifter: Jemens tidigare president har dödats
Jemens tidigare president Ali Abdullah Saleh kan ha dödats i huvudstaden Sanaa, rapporterar al-Jazira.
Läs mer om Ali Abdullah Saleh och Sanaa.
Uppgifter: Yemens tidigare president har dödats
Yemens tidigare president Ali Abdullah Saleh kan ha dödats i huvudstaden Sanaa, rapporterar Al Jazeera.
Jemens tidigare president uppges ha dödats
Jemens tidigare president Ali Abdullah Saleh uppges ha dödats.Det rapporterar lokal tv, enligt Sky News.
Läs mer om Ali Abdullah Saleh.
Niklas Orrenius: Erdogans auktoritära arm når svenska bostadsområden
KRÖNIKA. Turkiske regimkritikern Abdullah Bozkurt flydde för att undkomma utrensningarna och massgripandena i hemlandet. Han hade inte räknat med att förföljelsen av honom och hans familj skulle fortsätta på svensk mark.
Läs mer om Abdullah Bozkurt.
Knivbeväpnad rånare överraskade Abdullah
Rånaren hotade ägaren med en stor kniv.– Han ropade Öppna kassan! Öppna kassan! När jag inte öppnade kassan riktade han kniven mot mig, säger Abdullah Herbi, butiksägare i Gislaved.
Svårt sjuk pojke nekades asyl i Sverige – dog i Italien
13-åriga Abdullah led av en svår sjukdom och dog i Italien efter att hans familj fått avslag från Migrationsverket i Sverige. Dödsfallet har väckt diskussion om Europas flyktingpolitik. – Vi förstår inte varför de inte fick hjälp i Sverige, säger volontärarbetaren Federica Franchi.
Kidnappad av IS som 8-åring – föräldrarna får återse Tomas
Tomas var 8 år gammal när han tillfångatogs av IS. Tre år senare fick hans far ett telefonsamtal han aldrig kommer att glömma. Fadern, Abdullah, samlade ihop en halv miljon kronor för att köpa sina familjemedlemmar fria från terrorsekten, men han hade nästan hunnit ge upp hoppet om att hitta sonen Tomas.
Läs mer om Abdullah.
Jordaniens kung träffade Abbas
Jordaniens kung Abdullah II har träffat den palestinske presidenten Mahmud Abbas i Ramallah på Västbanken. Vid besöket, det första på palestinsk mark på fem år, behandlades bland annat de våldsamma oroligheter som nyligen bröt ut i Jerusalem och spred sig till flera platser på Västbanken.
Springer in på planen med en politisk flagga
Östersund stod för en av de största skrällarna i svensk fotboll de senaste åren.Men matchen mot Galatasaray avbröts under en stund.Det då planen stormades av två åskådare som sprang in med politiskt riktade flaggor med ett porträtt på PKK:s fängslade ledare Abdullah Öcalan.
Läs mer om Abdullah Öcalan och Galatasaray.
Paralympier död efter träningsolycka
Paralympiern Abdullah Hayayei är död. Friidrottaren från Förenade arabemiraten förberedde sig för VM i London och skadade sig så allvarligt under träning att han avled på platsen.
Läs mer om Förenade och London.
Paralympier avled efter träningsolycka
Paralympiern Abdullah Hayayei är död. Friidrottaren från Förenade arabemiraten förberedde sig för VM i London och skadade sig så allvarligt under träning att han avled på platsen.
Läs mer om Förenade och London.
Deltagare död under träning inför VM
Det stundade världsmästerskapet i London skakas av en tragedi.Kulstötaren Abdullah Hayayei avled under ett träningspass, rapporterar The Guardian.
Läs mer om London och The Guardian.
Blev dumpad – valde tårta före flickvännen
Bjørn-Ali Abdullah vann Det stora tårtslaget i Sjuan.Men hans passion för tårtor kostade honom en flickvän – som gjorde slut för att hans passion att baka tårta.– Ska du ställa dig mellan mig och mina tårtor, så förlorar du, säger Bjørn-Ali Abdullah till Aftonbladet.
Barcelona anmäler Malagas president
Real Madrid ställs mot Malaga i sista omgången när spanska ligan ska avgöras. Då hotar Malagas president Abdullah Al-Thani att skänka segern - och kanske därmed ligaguldet - till huvudstadsklubben. Kataloniens mänskliga avfall kommer inte känna lukten av ett ligaguld, skriver han på Twitter enligt Xinhua. Barcelona har nu anmält presidenten.