Abe

Japanska nyvalet: Starkt stöd för Abe

Läs mer om Abe.

Abe utlyser nyval i Japan

Japans premiärminister bekräftar att han kommer att upplösa parlamentets underhus och utlysa nyval i oktober, rapporterar AP.
Läs mer om Japan.
Nya diskussioner om hotet från Nordkorea
Frankrikes president Emmanuel Macron har under lördagen diskuterat nya åtgärder mot Nordkorea i ett möte med USA:s president Donald Trump och Japans premiärminister Shinzo Abe.
Japan förbereder massevakuering
Japan ser över planer på hur landet ska kunna evakuera de omkring 60 000 japaner som befinner sig i Sydkorea, skriver Nikkei Asian Review.Orsaken är det ökande hotet från Nordkorea efter landets provsprängning.– Vi måste vara extremt vaksamma och måste göra allt för att hålla vårt folk säkert, säger Japans premiärminister Shinzo Abe.

Kina svarar på Trumps kritik

Efter att Nordkorea återigen avfyrat en robot mot USA har president Donald Trump och Japans premiärminister Shinzo Abe haft samtal om att sätta ekonomisk press på Nordkorea. Trump twittrade i helgen om sin besvikelse på att Kina inte agerar mot Nordkorea.
Trump och Abe: Nordkorea allvarligt hot
USA:s president Donald Trump och Japans premiärminister Shinzo Abe kallar Nordkoreas robotprogram för ett allvarligt och växande direkt hot, efter ett samtal mellan ledarna.
Läs mer om Abe, Donald Trump och Shinzo Abe.
Trump och Abe: Ingen militär insats
Läs mer om Abe.
Nordkorea har avfyrat robot mot Japan
Nordkorea har avfyrat en robot som tros ha slagit ned i vattnet inom Japans ekonomiska zon. Det enligt premiärminister Shinzo Abe , som ni kallar till krismöte med det nationella säkerhetsrådet.
Läs mer om Japan och Shinzo Abe.
Nordkorea avfyrar ny robot – slår ned i japanska vatten
Nordkorea har avfyrat en ny robot som slog ned utanför Japan, rapporterar medier i Japan och Sydkorea på fredagen.Den japanske premiärministern Shinzo Abe sammankallar ett krismöte.
Läs mer om Japan, Shinzo Abe och Sydkorea.
Nordkorea har avfyrat robot mot Japan
Nordkorea har avfyrat ytterligare en robot, som kan ha slagit ner i havet i Japans ekonomiska zon, uppger japanske premiärministern Shinzo Abe, enligt amerikanska nyhets-tv-kanalen CNBC, som hänvisar till uppgifter från japanska statliga radio- och tv-bolaget NHK.
Läs mer om Japan, NHK och Shinzo Abe.
Japan: Nordkorea har avfyrat ny robot
Nordkorea har avfyrat ytterligare en robot, som kan ha slagit ner i havet i Japans ekonomiska zon, uppger japanske premiärministern Shinzo Abe, enligt amerikanska nyhets-tv-kanalen CNBC.
Läs mer om Shinzo Abe.
Japans försvarsminister avgår
Japans försvarsminister Tomomi Inada avgår efter en skandal där hon anklagas för att ha försökt dölja dokument från FN-soldater. Det är ett hårt slag mot premiärminister Shinzo Abe.
Fräcka språkkuppen – mot Donald Trump
Vem har inte drömt om att äta middag med USA:s president?I alla fall inte Akie Abe, gift med Japans premiärminister Shinzo Abe.När Akie Abe hade Donald Trump som bordsgranne på en middag i samband med G 20-mötet i Hamburg talade hon inte engelska under hela middagen.Nu spekulerar amerikanska medier i att Abe lurade Trump, skriver Washington Post.
Japan avrättade två genom hängning
Japan har avrättat två morddömda män genom hängning, enligt landets justitiedepartement. Hängningen av Masakatsu Nishikawa och Koichi Sumida gör att det totala antalet avrättade sedan den konservative premiärministern Shinzo Abe kom till makten 2012 nu uppgår till 19 personer.
Fler döda efter regnoväder i Japan
Antalet offer för de kraftiga skyfallen i södra Japan stiger. 25 personer har hittats döda och 23 saknas fortfarande. Premiärminister Shinzo Abe har avbrutit en Europaresa en dag tidigare för att återvända till katastrofen.
Läs mer om Europaresa och Japan.
Löfven och Abe överens: Nordkorea måste pressas
Nordkorea måste pressas att överge sitt kärnvapenprogram och dialog är den enda vägen framåt. Det är statsminister Stefan Löfven och Japans premiärminister Shinzo Abe överens om.
Läs mer om Abe, Shinzo Abe och Stefan Löfven.
Japans premiärminister till Sverige i dag
I dag kommer Japans premiärminister Shinzo Abe till Sverige. Han väntas bland annat diskutera säkerhetsläget efter Nordkoreas senaste robottest med statsminister Stefan Löfven.
Damberg hoppas på samarbete med Japan
På lördag tar näringsminister Mikael Damberg emot Japans premiärminister Shinzo Abe. I mötet ligger stora förhoppningar kring ett fördjupat innovations- och forskningssamarbete.
Läs mer om Japan, Mikael Damberg och Shinzo Abe.
Japans premiärminister till Sverige
Japans premiärminister Shinzo Abe kommer till Sverige i helgen för ett två dagar långt besök, uppger SVT Nyheter.
Läs mer om Shinzo Abe och Sverige.
Ännu ett robottest i Nordkorea
Nordkorea har genomfört ännu ett robotprov. Provet fördöms av Sydkorea och Japan, där premiärminister Shinzo Abe säger att Japan och USA, i samarbete med andra länder, bör svara med specifika åtgärder mot Nordkorea.
Läs mer om Japan, Nordkorea, Shinzo Abe, Sydkorea och USA.
Japans 100 timmar övertid Ett steg bakåt, inte framåt
Karoshi – att anställda arbetar ihjäl sig – är ett välkänt fenomen i Japan. För första gången finns nu en plan för att begränsa övertiden på arbetsplatser. Premiärministern Shinzo Abe säger att det är ett historiskt steg att ändra synen på arbete, men kritikerna kallar planen för skandalös.
Läs mer om Ett och Japan.
Så reagerar världen på Nordkoreas krigshot
USA och Nordkorea hotar båda med krig. I samband med den öppna konflikten har flera världsledare uttalat sig i frågan - och de förordar en diplomatisk lösning. – Det är en fråga av enorm vikt för oss att söka diplomatiska förbindelser och fredliga lösningar på problemet, säger Japans premiärminister Shinzo Abe.
Läs mer om Nordkorea och Shinzo Abe.