Abe

Ännu ett robottest i Nordkorea

Nordkorea har genomfört ännu ett robotprov. Provet fördöms av Sydkorea och Japan, där premiärminister Shinzo Abe säger att Japan och USA, i samarbete med andra länder, bör svara med specifika åtgärder mot Nordkorea.
Läs mer om Japan, Nordkorea, Shinzo Abe, Sydkorea och USA.
Japans 100 timmar övertid Ett steg bakåt, inte framåt
Karoshi – att anställda arbetar ihjäl sig – är ett välkänt fenomen i Japan. För första gången finns nu en plan för att begränsa övertiden på arbetsplatser. Premiärministern Shinzo Abe säger att det är ett historiskt steg att ändra synen på arbete, men kritikerna kallar planen för skandalös.
Läs mer om Ett och Japan.

Så reagerar världen på Nordkoreas krigshot

USA och Nordkorea hotar båda med krig. I samband med den öppna konflikten har flera världsledare uttalat sig i frågan - och de förordar en diplomatisk lösning. – Det är en fråga av enorm vikt för oss att söka diplomatiska förbindelser och fredliga lösningar på problemet, säger Japans premiärminister Shinzo Abe.
Läs mer om Nordkorea och Shinzo Abe.
Trump lovar Japan att ta itu med Nordkoreas hot
I ett telefonsamtal till Japans premiärminister Shinzo Abe på torsdagen lovade USA:s president Donald Trump att utöka USA:s militära kapacitet efter att Nordkorea avfyrat en ballistisk missil.
Trump lovar Abe stärkt militär kapacitet
Washington kommer att fortsätta att utveckla sin militära kapacitet för att kunna försvara sig mot en attack från Nordkorea. Det sade USA:s president Donald Trump i ett telefonsamtal med Japans premiärminister Shinzo Abe under onsdagen.
Förslag om utvidgad militär kapacitet överlämnat till Japans premiärminister
Japans styrande parti, LDP, har nu överlämnat förslaget om utvidgade försvarsmöjligheter om landet attackeras till premiärminister Shinzo Abe.
Läs mer om LDP och Shinzo Abe.
Abe och Merkel enade i frihandel
Japans premiärminister Shinzo Abe och Tysklands förbundskansler Angela Merkel försvarade frihandel när de träffades i tyska Hannover, samtidigt som USA går mot en ökad protektionism.
Japan minns Fukushimakatastrofen
Sex år har gått sedan katastrofen i Japan, då en jordbävning och en väldig tsunami orsakade nära 20.000 människors död och ett haveri vid ett kärnkraftverk. Till minne av detta deltog bland andra premiärminister Shinzo Abe och det japanska prinsparet i en ceremoni, där man höll en tyst minut för de drabbade.
Japan skriver upp tillväxten
Japan, med premiärminister Shinzo Abe, reviderar upp tillväxten något.
Läs mer om Shinzo Abe.
Trump och Abe: Hotet från Nordkorea har ökat
USA:s president Donald Trump och Japans premiärminister Shinzo Abe varnar för att hotet från Nordkorea har stigit till en ny nivå i och med den senaste raketuppskjutningen.
Fyra robotar uppskjutna från Nordkorea
Nordkorea har avfyrat fyra ballistiska robotar tidigt på måndagen. Tre av dem landade i havet inom Japans ekonomiska zon, uppger Japans premiärminister Shinzo Abe. Robotarnas räckvidd uppges vara runt 100 mil.
Läs mer om Nordkorea och Shinzo Abe.
Japans premiärminister skakas av skolskandal
Ett bolag med kopplingar till premiärministern Shinzo Abe fick marken nästan gratis av den japanska staten för att bygga en privat grundskola. Från ett daghem drivet av samma bolag skickades brev med nedsättande omdömen om koreaner och kineser.
Läs mer om Shinzo Abe.
Trump fördömer Nordkoreas missiltest
Nordkorea har genomfört ett missiltest – det första sedan Donald Trump blev president i USA. Nu fördömer Japans premiärminister Shinzo Abe testet. Det gör också Donald Trump. – Vi står bakom Japan till 100 procent, säger han.
Läs mer om Donald Trump, Japan, Shinzo Abe och USA.
Melania tittade på växter – maken golfade
Swing it, presidenten! Medan Melania Trump tittade på växter med den japanska premiärministerhustrun passade herrarna på att spela golf. Fantastiskt att stå värd för premiärminister Shinzo Abe i USA! skriver Donald Trump på Twitter.
Läs mer om Donald Trump, Shinzo Abe, Twitter och USA.
Japans Abe vann över Trump med smicker
Japan kan tvingas skaffa egna kärnvapen för att skydda sig mot Nordkorea – det var Donald Trumps budskap för ett år sedan. En charmkampanj har nu hjälpt premiärminister Shinzo Abe att åter vinna USA:s stöd.
Läs mer om Nordkorea, Shinzo Abe och Trump.
USA och Japan ska stärka förbindelserna
President Donald Trump och Japans premiärminister Shinzo Abe är ense om att de ekonomiska och säkerhetspolitiska förbindelserna mellan länderna ska utvecklas, även om åsiktsskillnader finns.
Läs mer om Japan och Shinzo Abe.
Här är planen för världsledarens besök hos Donald Trump
Här träffar USA:s president Donald Trump ytterligare en världsledare: Japans premiärminister Shinzo Abe. De båda ses i Washington DC under fredagen – för att sedan fortsätta umgås över en golfrunda i Florida på lördagen.
Priserna i Japan faller igen efter fyra år
Japans konsumentpriser faller för första gången på fyra år. Det är ett stort bakslag för premiärministern Shinzo Abe som sett som en av sina främsta uppgifter att dra landet ut ur en långvarig period av deflation.
Läs mer om Japan och Shinzo Abe.
Abe: Tröstekvinna i brons måste bort från konsulat
Japans premiärminister Shinzo Abe uppmanade på söndagen Sydkorea att ta bort den staty föreställande en sexslav som nyligen placerats utanför det japanska konsulatet i Busan. Konflikten förvärrades när en buddhistisk munk tände eld på sig själv med hänvisning till hanteringen av frågan.
Läs mer om Busan, Shinzo Abe och Sydkorea.
Efter stormen av Hirokazu Kore-eda med Abe Hiroshi och Maki Yoki
Kore-eda fångar en detektiv med lågmält skruvad humor.
Möte i Pearl Harbor för USA och Japan än närmare varandra
Japans premiärminister Shinzo Abe och USA:s president Obama möttes på tisdagen i Pearl Harbor. Det historiska mötet skedde till minne av Japans attack mot den amerikanska marinbasen på Hawaiiön Oahu, 75 år tidigare. En attack som också var startskottet för USA:s inträde i andra världskriget.
Shinzo Abe besöker Pearl Harbor
Japans premiärminister Shinzo Abe besöker den 26 och 27 december Pearl Harbor.
Läs mer om Pearl Harbor och Shinzo Abe.
Abe: Jag har stort förtroende för Trump
Japans premiärminister Shinzo Abe känner sig övertygad om att Donald Trump är en person som han kan ha stort förtroende för. Det säger han efter mötet med den tillträdande presidenten som hade med sig sin dotter Ivanka.
Läs mer om Donald Trump, Ivanka, Shinzo Abe och Trump.