Abe

Åtta kroppar hittade på nordkoreansk båt

Åtta kroppar har hittats efter att ett fartyg flutit i land längs Japans kust.Båten tros vara ytterligare ett av många spökskepp från Nordkorea.– Det är svårt att identifiera kropparna eftersom de hade börjat förmultna, säger Hiroshi Abe vid den japanska polisen till AFP enligt Daily Mail.
Läs mer om AFP, Daily Mail, Hiroshi Abe och Nordkorea.

Abe: Säkerhetsläget i Japan det allvarligaste sedan kriget

Säkerhetssituationen i Japan är den allvarligaste sedan kriget och regeringen ska stärka landets försvarsförmåga.
Läs mer om Japan.
Det här är Mar-a-Lago – Donald Trumps winter White house
Här diskuterade Donald Trump och Japans Shinzo Abe Nordkoreas kärnvapentester till förrätten. Trump gav order om en flygräd mot Syrien över en fantastisk chokladkaka med Kinas Xi Jinping, och på nyårsafton förutspådde en smokingklädd president ett fantastiskt 2018. Mar-a-lago, Trumps lyxresort i Palm Beach, Florida, har blivit en arena för det amerikanska politiska spelet, men långt ifrån alla är glada över en utveckling där USA:s president använder en restaurang som sitt situation room.
Datum satt för japanske kejsarens abdikation
Japans kejsare Akihito kommer att abdikera den 30 april 2019, meddelar landets premiärminister Shinzo Abe.
Läs mer om Akihito och Shinzo Abe.

Japans kejsare Akihito abdikerar – första på 200 år

Japans kejsare Akihito kommer att abdikera. Det meddelade landets premiärminister, Shinzo Abe, under fredagen.
Läs mer om Akihito och Shinzo Abe.
Trump och Abe överens om att öka trycket på Nordkorea
USA:s president Donald Trump och Japans premiärminister Shinzo Abe har enats om att öka trycket på Nordkorea i frågan om landets kärnvapenprogram och att uppmana Kina att göra mer. Det uppger den japanska regeringen på onsdagen.
Trumps förvirring – vid traditionella handskakningen
Donald Trump har gjort sig känd för sina lite udda handskaningar med världsledare.Japans premiärminister Shinzo Abe fick till exempel en fist bump av den amerikanska presidenten.På Filippinerna försökte han sig på ytterligare ett underligt sätt att hälsa – och den amerikanska presidenten fick kämpa lite för att få till det rätt, rapporterar AP.
Läs mer om Shinzo Abe.
Japans premiärminister i bunkern
Japans premiärminister Shinzo Abe hamnade bokstavligen i bunkern. På väg upp ur gropen föll han baklänges tillbaka. Men borstade snabbt och smidigt av sig under golfrundan med USA:s president Donald Trump.
Läs mer om Donald Trump och Shinzo Abe.
Japan: Trump och Abe har inte diskuterat frihandelsavtal
USA:s president Donald Trump och Japans premiärminister Shinzo Abe har inte diskuterat ett bilateralt frihandelsavtal vid sitt möte i Japan.
Läs mer om Abe, Donald Trump, Japan och Shinzo Abe.
Nu är inte tid för dialog med Nordkorea
PEKING. Japans premiärminister Shinzo Abe och USA:s president Donald Trump framstod som bästa vänner när de höll en gemensam presskonferens i Tokyo. Framför allt gällde det samsynen på hur Nordkorea ska förmås att sluta utveckla kärnvapen.
Här spelar Trump golf med Japans premiärminister
Medan hustrun Melania besökte en pärljuvelerare gjorde Donald Trump sin första insats under Japanbesöket på golfbananPresidenten tog en golfrunda på exklusiva Kasumigaseki Country Club med premiärminister Shinzo Abe och det japanska golfproffset Hideki Matsuyama.– Två underbara människor, skriver han på Twitter.
Japan och USA förbereder gemensam strategi mot Kina
PEKING. Japan och USA förbereder en gemensam geopolitisk strategi för att möta Kinas växande inflytande i Sydkinesiska havet och Östkinesiska havet. Initiativet väntas presenteras i samband med att USA:s president Donald Trump besöker Japan och träffar landets premiärminister Shinzo Abe i Tokyo, uppger den japanska tidningen Asahi Shimbun.
Golfstjärna vill slå Trump
Den japanske världsfyran Hideki Matsuyama har tackat ja till att gå en golfrunda tillsammans med Japans premiärminister Shinzo Abe och – mer kontroversiellt – Donald Trump. Uppvisningsmatchen ska spelas på Kasumigaseki Country Club utanför Tokyo när den amerikanske presidenten besöker Japan i början av november. – Jag hoppas att det blir kul och ett minne för livet.
Expert: Japaner vill stärka försvaret mot Nordkorea
Japans premiärminister Shinzo Abe vill försöka lösa krisen kring Nordkoreas kärnvapen. Abe förespråkar en diplomatisk lösning – men söndagens parlamentsval kan även resultera i en rejäl upprustning av militären och en strykning av pacifistiska formuleringar. Det säger Japanexperten Linus Hagström.
Läs mer om Nordkorea och Shinzo Abe.
Abe riktar in sig på Nordkorea
Läs mer om Nordkorea.
Abe mot klar seger i japanska valet – jämnar vägen för militär upprustning
Premiärminister Shinzo Abes regeringskoalition såg på söndagskvällen ut att gå mot en klar seger i Japans parlamentsval. Samtidigt kan Abe troligen glädja sig åt att bli önationens hittills långvarigaste innehavare av premiärministerposten.
Läs mer om Abe.
Japans premiärminister Shinzo Abe går mot seger
Japanerna gick och röstade under mörka moln. Men tyfonen Lan kunde inte blåsa bort premiärminister Shinzo Abes seger. Siffrorna står dock och väger om den styrande koalitionen tappar eller vinner mandat.
Läs mer om Lan och Shinzo Abe.
Japans premiärminister Shinzo Abe går mot storseger
Shinzo Abes styrande koalition går mot en stor seger i valet, visar vallokalsundersökningar sedan vallokalerna stängt.
Läs mer om Shinzo Abe.
Shinzo Abe väntas ta hem det japanska valet
Japans nuvarande premiärminister väntas ta hem landets val enligt de sista undersökningarna innan röstningen, detta uppger nyhetsbyrån AP.
Japanska nyvalet: Starkt stöd för Abe
Läs mer om Abe.
Abe utlyser nyval i Japan
Japans premiärminister bekräftar att han kommer att upplösa parlamentets underhus och utlysa nyval i oktober, rapporterar AP.
Läs mer om Japan.
Nya diskussioner om hotet från Nordkorea
Frankrikes president Emmanuel Macron har under lördagen diskuterat nya åtgärder mot Nordkorea i ett möte med USA:s president Donald Trump och Japans premiärminister Shinzo Abe.
Japan förbereder massevakuering
Japan ser över planer på hur landet ska kunna evakuera de omkring 60 000 japaner som befinner sig i Sydkorea, skriver Nikkei Asian Review.Orsaken är det ökande hotet från Nordkorea efter landets provsprängning.– Vi måste vara extremt vaksamma och måste göra allt för att hålla vårt folk säkert, säger Japans premiärminister Shinzo Abe.