Advokatsamfundet

S-kritik: Livelihood-priset riskerar att nedgraderas

Efter trettio år har Right Livelihood-prisets utdelningsceremoni portats från riksdagens lokaler. Nu sällar sig Advokatsamfundet och S-märkte statsvetaren Ulf Bjereld till kritikerna. – Det är en nedgradering av prisets status när man sparkar ut pristagare från riksdagen, säger Bjereld till SvD.

Advokat varnas för Facebookinlägg

En advokat varnas av Advokatsamfundet för att ha skrivit om en klient på Facebook, rapporterar...
Rambergs kritik mot lex Hagamannen
Om risken för återfall ska vägas in vid villkorlig frigivning, som regeringen vill, kan straffet för vissa typer av brott i praktiken höjas, menar Anne Ramberg, generalsekreterare för Advokatsamfundet. – Det kan bli svårt att tillämpa reglerna på ett rättssäkert sätt, säger hon till SvD.
Barn häktas och isoleras utan maxgräns – får hård kritik
240-procentig ökning - En skamfläck enligt Advokatsamfundet
Läs mer om Advokatsamfundet.

Barn häktas och isoleras utan maxgräns – får hård kritik

240-procentig ökning - En skamfläck enligt Advokatsamfundet
Läs mer om Advokatsamfundet.
Kritik mot Löfvens utpekande av Christer Pettersson
Statsminister Stefan Löfven (S) anser att den frikände Christer Pettersson mördade Olof Palme. – Han ska bedömas som oskyldig och det ska statsministern respektera, säger Anne Ramberg, generalsekreterare för Advokatsamfundet.
Allt fler barn i häkten: En skamfläck för Sverige
Sverige har flera gånger fått tuff kritik för att barn sätts isolerade i häkte under långa perioder. Trots nya riktlinjer fortsätter antalet barn i svenska häkten att öka. – Det är en skamfläck för Sverige, säger Anne Ramberg, generalsekreterare för Advokatsamfundet.
Norskt förslag kan stoppa asylsökande vid gränsen
Norges kan komma att införa en lag som gör det möjligt att direktavvisa asylsökande som inte kommer från konfliktområden vid gränsen. Förslaget kritiseras av norska advokatsamfundet.
Stjärnadvokaten Per Liljekvist utesluts
Stjärnadvokaten Per Liljekvist är dömd för anstiftan till misshandel. Nu utesluts han ur advokatsamfundet. – Jag kan bara säga det att det kommer att överklagas direkt till Högsta domstolen, säger Per Liljekvist.
Läs mer om Högsta och Per Liljekvist.
Mehdi Seyyed skriver bok – med sin advokat
GÖTEBORG. Mehdi Seyyed, 41, skriver på en roman som ska släppas i mars. Men Bandidostoppen är inte den enda som ligger bakom boken - hans advokat är medförfattare. – Det finns många saker som jag kan tycka är olämpliga men som för den saken skull inte ryms inom vår jurisdiktion, så att säga, som vi följer och rättegångsbalken, säger Anne Ramberg, generalsekreterare på advokatsamfundet.
Läs mer om Anne Ramberg.
En pro-kurdisk jurist hamnade i strid – dog
Tahir Eli, ordförande för Advokatsamfundet i den sydöstra turkiska provinsen Diyarbakir, har dödats, uppger källor i det pro-kurdiska oppositionspartiet HDP.
Läs mer om Advokatsamfundet, Diyarbakir och HDP.
Ledande pro-kurdisk jurist dödad
Tahir Eli, ordförande för Advokatsamfundet i den sydöstra turkiska provinsen Diyarbakir, har...
Läs mer om Advokatsamfundet och Diyarbakir.
Advokatsamfundet sågar amorteringskravet
Advokatsamfundet säger nej till regeringens förslag att driva igenom amorteringskrav via Finansinspektionen.
Läs mer om Finansinspektionen.
Ny sågning av amorteringskrav
Advokatsamfundet säger nej till regeringens förslag att driva igenom amorteringskrav via...
Ny sågning av amorteringskrav
Advokatsamfundet säger nej till regeringens förslag att driva igenom amorteringskrav via Finansinspektionen.
Läs mer om Finansinspektionen.
Ny sågning av amorteringskrav
Advokatsamfundet säger nej till regeringens förslag att driva igenom amorteringskrav via Finansinspektionen.
Läs mer om Finansinspektionen.
Advokatsamfundet säger nej till amorteringskrav
Ytterligare en remissinstans säger nej till förslaget om amorteringskrav. Advokatsamfundets generalsekreterare Anne Ramberg är också starkt kritisk till begreppet sund amorteringskultur.
Läs mer om Anne Ramberg.
Advokatsamfundet kritiskt till förslaget
Advokatsamfundets ordförande Anne Ramberg skräder inte orden om regeringens förslag. Det innebär en ineffektiv lagstiftning som strider mot demokratiska principer, anser hon.– Det får aldrig bli så att vi kriminaliserar åsikter. Vi är på väg mot det, säger hon.
Läs mer om Anne Ramberg.
M vill ha reseförbud vid terrorresor
Moderaterna vill skärpa lagstiftningen för att komma åt terrorism. Bland annat vill partiet skriva in reseförbud till vissa länder för personer som misstänks planera terrorresor eller dra in passet för dem. Advokatsamfundet är kritiskt till flera av förslagen.
Tjänade miljoner på flyktingar – prickas
Advokat Lars Andersson, 62 och affärsmannen Bertil Andersson, 51 tjänade miljoner på att vara mellanhänder i flyktingbranschen, avslöjade Expressen. Nu prickas advokat Lars Andersson av advokatsamfundet. – Jag har inga kommentarer förutom att jag inte längre jobbar för Tofta snickeri AB, säger Lars Andersson.
Läs mer om Bertil Andersson, Expressen och Tofta.
Lambertz underminerar rättsordningen
Göran Lambertz felaktiga uppgifter i boken Quickologi visar justitierådets syn på bevisvärdering och underminerar rättsordningen – utöver att det kan påverka allmänhetens förtroende för rättsväsendet. Så låter det från både Advokatsamfundet och Sveriges domareförbund.
Läs mer om Advokatsamfundet och Quickologi.
Bengt Ivarsson, Advokatsamfundet: Det är advokatens jobb att ifrågasätta
REPLIK: Emma Blomdahl och Julia Östfeldt gör gällande att våldtäktsutsatta under rättsprocessen...
Misstänkt ville ha den mördades advokat
UDDEVALLA. De båda bröder som misstänks för trippelmordet i Uddevalla får inte de advokater som de önskat. Tingsrätten har beslutat att försvararna var jäviga. – Det tror jag inte att advokatsamfundet hade gillat, säger advokat Tommy Nilsson som får stå åt sidan.
Läs mer om Tommy Nilsson och Uddevalla.
Advokat i Norwegiantvist anmäld
Anmälan görs till Advokatsamfundet av Moll Wendn Advokatbyrå, som representerar Norwegian. Byrån anser att Stephan Eriksson `jobbar med uppsökande verksamhet och lever på missnöjda