Advokatsamfundet

Mehdi Seyyed skriver bok – med sin advokat

GÖTEBORG. Mehdi Seyyed, 41, skriver på en roman som ska släppas i mars. Men Bandidostoppen är inte den enda som ligger bakom boken - hans advokat är medförfattare. – Det finns många saker som jag kan tycka är olämpliga men som för den saken skull inte ryms inom vår jurisdiktion, så att säga, som vi följer och rättegångsbalken, säger Anne Ramberg, generalsekreterare på advokatsamfundet.
Läs mer om Anne Ramberg.

En pro-kurdisk jurist hamnade i strid – dog

Tahir Eli, ordförande för Advokatsamfundet i den sydöstra turkiska provinsen Diyarbakir, har dödats, uppger källor i det pro-kurdiska oppositionspartiet HDP.
Läs mer om Advokatsamfundet, Diyarbakir och HDP.
Ledande pro-kurdisk jurist dödad
Tahir Eli, ordförande för Advokatsamfundet i den sydöstra turkiska provinsen Diyarbakir, har...
Läs mer om Advokatsamfundet och Diyarbakir.
Advokatsamfundet sågar amorteringskravet
Advokatsamfundet säger nej till regeringens förslag att driva igenom amorteringskrav via Finansinspektionen.
Läs mer om Finansinspektionen.

Ny sågning av amorteringskrav

Advokatsamfundet säger nej till regeringens förslag att driva igenom amorteringskrav via...
Ny sågning av amorteringskrav
Advokatsamfundet säger nej till regeringens förslag att driva igenom amorteringskrav via Finansinspektionen.
Läs mer om Finansinspektionen.
Ny sågning av amorteringskrav
Advokatsamfundet säger nej till regeringens förslag att driva igenom amorteringskrav via Finansinspektionen.
Läs mer om Finansinspektionen.
Advokatsamfundet säger nej till amorteringskrav
Ytterligare en remissinstans säger nej till förslaget om amorteringskrav. Advokatsamfundets generalsekreterare Anne Ramberg är också starkt kritisk till begreppet sund amorteringskultur.
Läs mer om Anne Ramberg.
Advokatsamfundet kritiskt till förslaget
Advokatsamfundets ordförande Anne Ramberg skräder inte orden om regeringens förslag. Det innebär en ineffektiv lagstiftning som strider mot demokratiska principer, anser hon.– Det får aldrig bli så att vi kriminaliserar åsikter. Vi är på väg mot det, säger hon.
Läs mer om Anne Ramberg.
M vill ha reseförbud vid terrorresor
Moderaterna vill skärpa lagstiftningen för att komma åt terrorism. Bland annat vill partiet skriva in reseförbud till vissa länder för personer som misstänks planera terrorresor eller dra in passet för dem. Advokatsamfundet är kritiskt till flera av förslagen.
Tjänade miljoner på flyktingar – prickas
Advokat Lars Andersson, 62 och affärsmannen Bertil Andersson, 51 tjänade miljoner på att vara mellanhänder i flyktingbranschen, avslöjade Expressen. Nu prickas advokat Lars Andersson av advokatsamfundet. – Jag har inga kommentarer förutom att jag inte längre jobbar för Tofta snickeri AB, säger Lars Andersson.
Läs mer om Bertil Andersson, Expressen och Tofta.
Lambertz underminerar rättsordningen
Göran Lambertz felaktiga uppgifter i boken Quickologi visar justitierådets syn på bevisvärdering och underminerar rättsordningen – utöver att det kan påverka allmänhetens förtroende för rättsväsendet. Så låter det från både Advokatsamfundet och Sveriges domareförbund.
Läs mer om Advokatsamfundet och Quickologi.
Bengt Ivarsson, Advokatsamfundet: Det är advokatens jobb att ifrågasätta
REPLIK: Emma Blomdahl och Julia Östfeldt gör gällande att våldtäktsutsatta under rättsprocessen...
Misstänkt ville ha den mördades advokat
UDDEVALLA. De båda bröder som misstänks för trippelmordet i Uddevalla får inte de advokater som de önskat. Tingsrätten har beslutat att försvararna var jäviga. – Det tror jag inte att advokatsamfundet hade gillat, säger advokat Tommy Nilsson som får stå åt sidan.
Läs mer om Tommy Nilsson och Uddevalla.
Advokat i Norwegiantvist anmäld
Anmälan görs till Advokatsamfundet av Moll Wendn Advokatbyrå, som representerar Norwegian. Byrån anser att Stephan Eriksson `jobbar med uppsökande verksamhet och lever på missnöjda
Advokaten anmäls till Advokatsamfundet
Moll Wendn Advokatbyrå, som representerar Norwegian i ärendet, anmäler nu advokaten Stephan Eriksson till Advokatsamfundet. Anmälan görs för att man anser att Stephan Eriksson jobbar med uppsökande verksamhet och lever på missnöjda kunder.
Anmäls för garantilönsbluff
Fem advokater anmäls till Advokatsamfundet av åklagaren i ett mål om bluffbolag som användes för att få ut pengar från den statliga lönegarantin.
Läs mer om Advokatsamfundet.
Staten miljonlurad – fem advokater anmäls
Fem advokater anmäls till Advokatsamfundet av åklagaren i ett mål om bluffbolag som användes för att få ut pengar från den statliga lönegarantin.
Läs mer om Advokatsamfundet.
Åklagare: Advokaterna kunde ha stoppat bluffen
Bedragarna kunde kvittera ut skattebetalarnas pengar utan problem. Advokaternas fel, anser åklagare Björn Rosenlöf.Han anser att de bör straffas och anmäler dem nu till advokatsamfundet.
Stopp för vinster i välfärden kan strida mot Europakonventionen
Att begränsa vinster i välfärden - som friskolors vinstutdelning - kan strida mot Europakonventionen. Därmed kan både MP:s och V:s förslag bli dyra om de sjösätts, säger Anne Ramberg, generalsekreterare i Advokatsamfundet.
Advokaten trappar ner med politik
Efter 40 år som advokat trappar Claes G Hansson ner. Han fyller 65 år på fredag och ska som pensionär ta det lugnare men har kvar sin firma och medlemskapet i Advokatsamfundet. Artikelbilder
Läs mer om Advokatsamfundet.
Ordförande i Advokatsamfundet: Kritisera inte domarna i dominanssexmålet, de följer bara lagen
I det omskrivna dominanssexmålet i Lund konstaterar hovrätten att kvinnans uppgifter är vagare än mannens. Domstolen följer lagstiftningen.Ledamöterna i riksdagen stiftar landets lagar och det är så politiker ska påverka domstolarna, inte genom krav på att domarna ska döma på ett visst sätt i enskilda mål eller måltyper.Det skriver Bengt Ivarsson, ordförande i Sveriges advokatsamfund.
Nu anmäler de utpekade grannarna Bodström
Det infekterade bråket om Alice Babs sista tid i livet fortsätter. Bennie och Eva Sjöquist, som anklagats för att ha försökt lura sångerskan på pengar, anmäler nu Thomas Bodström till advokatsamfundet. Hans påståenden är oriktiga och starkt kränkande, skriver paret i anmälan.
Läs mer om Bodström och Eva Sjöquist.
Vittnen slipper åtal för knarkbrott
Flera studenter vid Örebro universitet som vittnat mot två män som de köpt narkotika av slipper åtal, skriver Nerikes Allehanda. Advokatsamfundet är kritiskt till den här typen av löften
Läs mer om Örebro.
Döms för knarkförsäljning på campus
Två män har dömts till fängelse för narkotikabrott sedan de bland annat sålt knark till studenter på universitetsområdet i Örebro. Flera studenter som vittnat om att de begått brott genom att köpa knark av männen åtalades aldrig. Åklagaren hävdade, enligt Nerikes Allehanda, att förfarandet var nödvändigt för att kunna driva den här typen av mål, vilket kritiserades av Advokatsamfundet.
Läs mer om Advokatsamfundet och Örebro.