Afganistan

Säkerhetsläget i Kabul har förvärrats

Hotbilden har ökat markant för personer i Afganistan. Säkerhetsläget har förändras och Kabul är inte sig likt, säger Klas Bjurström på Svenska Afganistankommittn. Efter skjutningen av Nils Horner kan svenska organisationer i Afganistan få skärpa säkerhetsrutinerna ytterliggare.

Stor sorg över Nils Horners död

Reaktionerna och sorgen över den mördade Nils Horner är omfattande. Expressens Terese Cristiansso n beskriver att situationen i Afganistan har förvärrats radikalt. Nils Horner var en
Läs mer om Afganistan.
Nu tar Bagheera fighten
Han kom som nybliven tonåring, ung och ängslig, på flykt från ett Afganistan i krig till ett ställe han knappt hört talas om. Han ville bygga en framtid. I dag är Bager Mohammadi, 18
Navy Seals sköts ner i helikopter
Minst 20 döda i Afganistan – tillhörde styrkan som dödade bin LadinAnonym källa: Kan handla om största förlusten någonsin för styrkan.
Läs mer om Afganistan och LadinAnonym.

Mobiltelefonnätet i provinsen Helmand i södra Afganistan är tyst sedan fem dagar tillbaka. Talibanerna har saboterat nätet i syfte att `stoppa spionage`.

Talibaner släckte mobilnät i Helmand Talibaner släckte mobilnät i Helmand. Foto: Scanpix Mobiltelefonnätet i provinsen Helmand i södra Afghanistan är tyst sedan fem dagar tillbaka.
Talibaner släckte mobilnät i Helmand
Mobiltelefonnätet i provinsen Helmand i södra Afganistan är tyst sedan fem dagar tillbaka.
Läs mer om Afganistan och Helmand.
Talibaner släckte mobilnät i Helmand
Mobiltelefonnätet i provinsen Helmand i södra Afganistan är tyst sedan fem dagar tillbaka. Talibanerna har saboterat nätet i syfte att `stoppa spionage`. (TT)
Läs mer om Afganistan och Helmand.
Talibaner släckte mobilnät i Helmand
Mobiltelefonnätet i provinsen Helmand i södra Afganistan är tyst sedan fem dagar tillbaka. Talibanerna har saboterat nätet i syfte att stoppa spionage. (TT)
Läs mer om Afganistan och Helmand.
Slutgiltigt valresultat i Afganistan
Det slutgiltiga resultatet i parlamentsvalet i Afghanistan har nu offentliggjorts. I en provins återstår dock att utse segrare, meddelade valkommissionens ordförande som också sade att omval inte är...
Läs mer om Afganistan och Afghanistan.
Färre minskador i Afganistan
Att antalet människor som dödades eller stympades av landminor i Afghanistan sjönk med 20 procent 2009, meddelar FN. (TT)
Läs mer om Afganistan och Afghanistan.
Afganistan: Skadad soldat på väg till Sverige
Afganistan: Skadad soldat på väg till Sverige
Läs mer om Sverige.
Svenskar allvarligt skadade i Afganistan
Bomb sprängdes under deras fordon
Läs mer om Afganistan.