Afganistan


Säkerhetsläget i Kabul har förvärrats

Hotbilden har ökat markant för personer i Afganistan. Säkerhetsläget har förändras och Kabul är inte sig likt, säger Klas Bjurström på Svenska Afganistankommittn. Efter skjutningen av Nils Horner kan svenska organisationer i Afganistan få skärpa säkerhetsrutinerna ytterliggare.

Stor sorg över Nils Horners död

Reaktionerna och sorgen över den mördade Nils Horner är omfattande. Expressens Terese Cristiansso n beskriver att situationen i Afganistan har förvärrats radikalt. Nils Horner var en

Läs mer om Afganistan.
Nu tar Bagheera fighten

Han kom som nybliven tonåring, ung och ängslig, på flykt från ett Afganistan i krig till ett ställe han knappt hört talas om. Han ville bygga en framtid. I dag är Bager Mohammadi, 18

Tidigare toppnyhet hos Aftonbladet:
Navy Seals sköts ner i helikopter

Minst 20 döda i Afganistan – tillhörde styrkan som dödade bin LadinAnonym källa: Kan handla om största förlusten någonsin för styrkan.

Läs mer om Afganistan och LadinAnonym.

Mobiltelefonnätet i provinsen Helmand i södra Afganistan är tyst sedan fem dagar tillbaka. Talibanerna har saboterat nätet i syfte att `stoppa spionage`.

Talibaner släckte mobilnät i Helmand Talibaner släckte mobilnät i Helmand. Foto: Scanpix Mobiltelefonnätet i provinsen Helmand i södra Afghanistan är tyst sedan fem dagar tillbaka.

Talibaner släckte mobilnät i Helmand

Mobiltelefonnätet i provinsen Helmand i södra Afganistan är tyst sedan fem dagar tillbaka.

Läs mer om Afganistan och Helmand.
Talibaner släckte mobilnät i Helmand

Mobiltelefonnätet i provinsen Helmand i södra Afganistan är tyst sedan fem dagar tillbaka. Talibanerna har saboterat nätet i syfte att `stoppa spionage`. (TT)

Läs mer om Afganistan och Helmand.
Talibaner släckte mobilnät i Helmand

Mobiltelefonnätet i provinsen Helmand i södra Afganistan är tyst sedan fem dagar tillbaka. Talibanerna har saboterat nätet i syfte att stoppa spionage. (TT)

Läs mer om Afganistan och Helmand.
Slutgiltigt valresultat i Afganistan

Det slutgiltiga resultatet i parlamentsvalet i Afghanistan har nu offentliggjorts. I en provins återstår dock att utse segrare, meddelade valkommissionens ordförande som också sade att omval inte är...

Läs mer om Afganistan och Afghanistan.
Färre minskador i Afganistan

Att antalet människor som dödades eller stympades av landminor i Afghanistan sjönk med 20 procent 2009, meddelar FN. (TT)

Läs mer om Afganistan och Afghanistan.
Afganistan: Skadad soldat på väg till Sverige

Afganistan: Skadad soldat på väg till Sverige

Läs mer om Sverige.
Svenskar allvarligt skadade i Afganistan

Bomb sprängdes under deras fordon

Läs mer om Afganistan.Senaste nyheternaNyhetsdatabasen - Nyheter på ett ställe
Nyhetsdatabasen är en nyhetsagent och sökmotor som samlar nyheter från svenska tidningar. Här kan du snabbt läsa aktuella nyheter eller göra sök flera år tilbaka.
Kontakt
post@nyhetsdatabasen.se

Senaste 24t
00 23 22 21 20 19 18 17 16 15 14 13 12 11 10 09 08 07 06 05 04 03 02 01