Afghanistan

Muhammad tvingades dansa för män och utsattes för övergrepp - nu har han skrivit en bok om fenomenet bacha bazi

Övergrepp och förnedring är vardag för en "bacha bazi" - en uråldrig tradition som inte vill dö i Afghanistan och Pakistan där unga pojkar görs till dansare och sexslavar. Muhammad J Muhammadi bor i Vansbro och var en av dessa pojkar.
Läs mer om Afghanistan, Pakistan och Vansbro.

Familjens tårar när Sha, 19, utvisas till Afghanistan

Här tvingas Joannas barn, sex och åtta år, ta avsked från sin storebror Sha. Han utvisas till en oviss framtid i Afghanistan – efter vad mamma Joanna kallar en rättsvidrig asylprocess.– Det gjorde vansinnigt ont att säga hejdå. Våra barn ville inte släppa taget om hans hand, berättar Joanna.
Läs mer om Afghanistan, Joanna och Sha.
KvP:s reporter och fotograf får prestigefullt hedersomnämnande
Förra våren gjorde Kvällspostens reporter Federico Moreno och fotograf Jens Christian ett reportage om tre afghanska killar.Reportaget ingick i Expressens längre artikelserie om ensamkommande från Afghanistan och följde tre öden –från Afghanistan till att en hittades död på kyrkogården, en satt häktad för mord och en gick under jorden.Nu har reportaget fått ett hedersomnämnande av Röda Korsets Journalistpris.
Läs mer om Afghanistan och Federico Moreno.
Sprängskadad soldat fick ny pung och penis
För första gången har en penis med tillhörande pung transplanterats. Patienten är en amerikansk soldat som skadades vid en explosion när han tjänstgjorde i Afghanistan.
Läs mer om Afghanistan.

Amerikansk veteran fick ny penis och pung genom unik transplantation

En amerikanske sergeant som skadades av en sprängladdning i Afghanistan har fått en ny penis och en ny pung via världens första transplantation av just dessa organ. Detta enligt ett pressmeddelande från John Hopkins University School of Medicine i Baltimore, Maryland.
Rädda Barnen tillbaka efter terrorattack
Rädda Barnens verksamhet i Afghanistan är i gång igen efter att fyra medarbetare dödades i en terrorattack för tre månader sedan. – Vi stängde alla kontor för att se över situationen akut. Nu har alla kontor utom det drabbade i Jalalabad öppnat igen, säger Jesper Hansn, regionchef.
Efter Syrien – nu flyttar IS till Afghanistan: Allvarligt
Spänningen mellan sunni och shia ökar när IS etablerar sig i Afghanistan. Efter att terrorgruppen förlorat fäste i Syrien har IS-krigare flyttat till andra länder. – Det är en allvarlig utveckling, säger FOI:s expert Helen Lackenbauer.
Integrationsmiddag skapade möten mellan människor: "Vi flyttade från England till Bredbyn för att komma närmare skogen"
Från England till Rwanda till Afghanistan: under lördagskvällen fylldes Framtidens hus i Mellansel med röster från flera delar av världen. Det bjöds på mat och toner av elever från Mellansels folkhögskola när integration stod på schemat.
Väljarregistrering inleds i Afghanistan
Afghanska valmyndigheten har inlett arbetet med att registrera väljare i ett oroligt Afghanistan inför parlamentsvalet.
Läs mer om Afghanistan.
Väljarregistrering inleds i Afghanistan
Afghanska valmyndigheten har inlett arbetet med att registrera väljare i ett oroligt Afghanistan inför parlamentsvalet. Valet är nu planerat till oktober efter att ha skjutits upp flera gånger sedan 2015.
Läs mer om Afghanistan.
Ny dödlig attack i Afghanistan
Nio soldater och en polis har dödats i en attack i provinsen Herat i västra Afghanistan, uppger distriktsguvernören Shukrullah Shaker. Ytterligare fyra personer skadades i dådet.
Ny dödlig attack i Afghanistan
Läs mer om Afghanistan.
JUST NU: Demonstranter blockerar buss utanför Migrationsverket
Ett 100-tal personer har samlats för att demonstrera vid Migationsverkets förvar i Kållered, mot de utvisningar till Afghanistan som är planerade att äga rum under måndagskvällen.Enligt polisen blockerar ett några av dessa lokaltrafiken i området.– Det är ett 20-tal personer som satt sig ner på vägen och blockerar lokaltrafiken, säger Christer Fuxborg, presstalesperson vid polisen i region Väst.
Tvångsutvisad: Min känsla är att jag andas för sista gången
Några av de personer som ska utvisas till Afghanistan från Migrationsverkets förvar i Kållered under måndagskvällen berättar att de har dödstankar och att de inte orkar mer. – Jag har suttit i förvar i fem-sex månader men blir galen av att vara här på förvaret, säger en man som ska tvångsutvisas.
Läs mer om Afghanistan och Kållered.
Hundra demonstrerar mot tvångsutvisningarna i Kållered
Ännu en tvångsutvisning till Afghanistan från förvaret i Kållered i Göteborg ska äga rum under måndagskvällen.
Läs mer om Afghanistan, Göteborg och Kållered.
16-årige Hassan Hazir lär sig språket med hjälp av svenska hitlåtar: "Varje dag lär jag mig nya ord"
När Hassan Hazir kom till Sverige från Afghanistan sent 2015 sysslade han inte med musik och hade aldrig stått på en scen.
Läs mer om Afghanistan, Hassan Hazir och Sverige.
Biodling skapar jobb åt afghanska kvinnor
För tre år sedan tog skolfickan Frozan ett lån och köpte två bikupor. Nu har hon byggt upp ett eget företag och säljer honung i Afghanistan. Ett land där få kvinnor tillåts att arbeta.
Läs mer om Afghanistan och Frozan.
Hungerstrejk på Migrationsverkets förvar i Kållered
Ett trettiotal afghaner på Migrationsverkets förvar inledde på onsdagskvällen en hungerstrejk i protest mot att de på måndag ska tvångsutvisas till Afghanistan. – Vi är alla jätteledsna och mår inte bra men vi kommer inte att äta något förrän deportationen stoppas, säger 19-årige Ali Hasani som leder strejken till DN.
Läs mer om Afghanistan, Ali Hasani och Kållered.
Hungerstrejk för fred i Afghanistan
Utrikes. Ett femtiotal personer hungerstrejkar för fred sedan en vecka i Lashkar Gah i södra Afghanistan. Några är nu i så dåligt skick att de har tagits till sjukhus.
Läs mer om Afghanistan och Lashkar Gah.
Hungerstrejk för fred i Afghanistan
Ett femtiotal personer hungerstrejkar för fred sedan en vecka i Lashkar Gah i södra Afghanistan. Några är nu i så dåligt skick att de har tagits till sjukhus.
Läs mer om Afghanistan och Lashkar Gah.
(V): "Ska de här ungdomarna verkligen åka tillbaka till Afghanistan?"
30 ungdomar riskerar att hamna på annan ort. Under tisdagens manifestation hade flertalet politiker sällat sig till den manifesterande skaran på Stora torget i Falun. - De här ungdomarna har kämpat sig hit och försöker få ett liv.
Läs mer om Afghanistan, Falun och Stora.
Låt flykten få ett slut - följ barnkonventionen
Tänk om besinning och förnuft fick råda. Utvisa ingen till det livsfarliga Afghanistan, skriver Carin Högstedt (V). Totalt 28 miljoner barn är på flykt i världen.
Läs mer om Afghanistan och Carin Högstedt.
Kraftig explosion Afghanistan
En kraftig explosion har inträffat i provinshuvudstaden Lashkar Gah i Helmandprovinsen i Afghanistan, rapporterar BBC.
Dödligt sprängdåd i Afghanistan
En kraftig explosion har skakat provinshuvudstaden Lashkar Gah i Helmandprovinsen i Afghanistan.
Dödligt sprängdåd i Afghanistan
En kraftig explosion har skakat provinshuvudstaden Lashkar Gah i Helmandprovinsen i Afghanistan. Flera dödsoffer har krävts och att många människor har skadats.