Afp

Elva döda när minibuss körde ner i ravin

Minst elva människor har dött i en bilolycka i bergstrakterna i nordvästra Pakistan, enligt nyhetsbyrån AFP. De färdades i en överfull minibuss som störtade ner i en nästan 50 meter djup ravin, uppger pakistanska myndigheter.
Läs mer om AFP och Pakistan.

Skrämmande död för avrättad 38-åring i Arkansas

En federal domare i USA har beordrat myndigheterna i delstaten Arkansas att genomföra obduktion av kroppen efter en nyligen avrättad dödsdömd fånge. Den avrättades advokat beskriver mannens död som skrämmande – det ska ha ryckt i kroppen och kramper följde på den dödliga injektionen, rapporterar nyhetsbyrån AFP.
Läs mer om AFP och USA.
Två misstänkta erkänner koppling till Brysseldådet
Två personer som greps i en antiterrorräd i Barcelona i Spanien i tisdags erkänner att de var på Bryssels flygplats under terrordådet i den belgiska huvudstaden som ägde rum förra året, rapporterar nyhetsbyrån AFP.
Läs mer om AFP, Barcelona, Brysseldådet och Spanien.
Misstänkta jihadister erkänner att de var i Bryssel vid terrordåd
Spanska myndigheter har gripit två misstänkta jihadister som erkänner att de var på flygplatsen i Bryssel under terrorattacken i mars 2016, skriver AFP.
Läs mer om AFP och Bryssel.

Stor explosion vid flygplats i Damaskus

En enorm explosion har utlösts på flygplatsen i Syriens huvudstad Damaskus, rapporterar AFP som hänvisar till uppgifter från Syriska människorättsobservatoriet.
Läs mer om AFP och Syriska.
Frankrike: Regimen bakom attacken i Syrien
Franska underrättelsetjänsten anklagar syriska regimen för kemgasattacken i Syrien tidigare i april som skördade minst 72 liv, rapporterar AFP. Tidigare har andra pekat ut al-Assad och regimen för attacken.
Läs mer om AFP och Syrien.
Vändningen – vill inte lämna klimatavtalet
Parisavtalets framtid har varit osäker sedan Donald Trump tillträdde som president och rev upp Obamas klimatpolitik. Nu meddelar energiminister Rick Perry att han inte kommer att råda presidenten att lämna avtalet. – Men vad jag kommer att säga är att vi förmodligen behöver omförhandla det, säger Perry enligt AFP.
Läs mer om AFP, Donald Trump, Perry och Rick Perry.
Jinpings uppmaning till Trump om Nordkorea
Konflikten mellan USA och Nordkorea trappades upp ytterligare under söndagen efter ett nytt utspel från Kim Jong-Un. Samtidigt manar nu Kinas president Xi Jinping Donald Trump till återhållsamhet i det spända läget med Nordkorea, skriver AFP på Twitter. Detta enligt ett telefonsamtal mellan de båda presidenterna.
Säkerhetsobservatör har dödats i Ukraina
En OSSE-observatör har dödats i östra Ukraina. Patrullen körde på en mina. Ytterligare en person är skadad. Det uppger AFP.
Läs mer om AFP och Ukraina.
Minst 20 barn omkomna i bussolycka i Sydafrika
Minst 20 barn har omkommit i en bussolycka i Sydafrika, uppger AFP.
Läs mer om AFP och Sydafrika.
Busskrasch i Sydafrika
Minst 20 barn har omkommit i en bussolycka i Sydafrika, uppger AFP.
Läs mer om AFP och Sydafrika.
Självmordsbombare var utklädda till hjälparbetare
En självmordsbombning väster om Aleppo har sprängt över 120 människor till döds, varav 68 barn. Självmordsbombarna var utklädda till hjälparbetare och delade ut godis för att locka till sig barn sekunder innan bomben sprängdes. De drabbade skulle evakueras ur Syrien. Det uppger AFP.
Läs mer om AFP, Aleppo och Syrien.
Ja-sidan leder i valet i Turkiet
På söndagen går Turkiet till folkomröstning om en ändring av grundlagen. Trots ett stort säkerhetspådrag uppstod oroligheter vid en vallokal och tre personer dödades. Klockan 16 svensk tid stängde vallokalerna. Enligt ett preliminärt resultat leder ja-sidan, rapporterar AFP.
Läs mer om AFP och Turkiet.
Nordkorea misslyckades med missil-uppskjutning
Nordkorea ska ha misslyckats under uppskjutningen av en missil, rapporterar AFP som hänvisar till Sydkoreansk militär. Uppskjutningen ska ha skett på den nordkoreanska östkusten.
Läs mer om AFP och Sydkoreansk.
Minst 16 döda efter explosion mitt i busskonvoj i Syrien
De evakuerades från striderna mellan rebeller och regeringstrupper.Men plötsligt detonerade en explosion mitt i busskonvojen, rapporterar BBC.Nu har minst 16 personer omkommit uppger AFP.
Läs mer om AFP och Syrien.
Många döda efter flodvåg i Iran
Minst 25 människor har dött och 16 är försvunna efter en flodvåg i nordvästra Iran. Det berättar nyhetsbyrån AFP.
Läs mer om AFP och Iran.
Här fäller USA alla bombers moder – se armns video
Den jättelika bomben GBU-43 träffade grottsystemet i Achin-distriktet i Nangarhar-provinsen i Afghanistan klockan 19.32 lokal tid, enligt USA:s Afghanistanstyrkor. En afghansk militärkälla säger att bomben fick marken att skaka som vid en jordbävning, rapporterar AFP.
Källor: Åklagare vill häva Le Pens immunitet
Åklagare i Frankrike ber EU-parlamentet att häva Marine Le Pens åtalsimmunitet i utredningen om misstänkt fusk med arvoden mot henne och medlemmar i hennes parti Nationella fronten, enligt källor till nyhetsbyrån AFP.
Belägrade städer evakueras i Syrien
Fyra belägrade städer i Syrien har börjat evakueras, enligt nyhetsbyrån AFP:s korrespondent och lokala källor. Minst 80 bussar ska ha kommit till städerna från de regeringskontrollerade städerna Fuaa och Kafraya i Idlibprovinsen.
Läs mer om Fuaa, Idlibprovinsen, Kafraya och Syrien.
Belägrade städer evakueras i Syrien
Fyra belägrade städer i Syrien har börjat evakueras, enligt nyhetsbyrån AFP:s korrespondent och lokala källor. Minst 80 bussar ska ha kommit till städerna från de regeringskontrollerade städerna Fuaa och Kafraya i Idlibprovinsen. Städerna har belägrats av regimen och rebeller, och ska evakueras efter en överenskommelse som slutits med hjälp av Qatar och Iran under fredagsmorgonen. Qatar stödjer den syriska oppositionen, i motsats till Iran som stödjer regimen militärt.
USA har släppt en stor bomb i Afghanistan
USA har släppt en stor bomb i Afghanistan. Enligt Pentagon är det den största icke-nukleära bomben i världen, skriver AFP.
Läs mer om AFP och Afghanistan.
Uppgifter om nya gasattacker – al-Assad slår ifrån sig
Syriens president Bashar al-Assad slår ifrån sig anklagelserna om att regimen utfört kemvapenattacker mot sin befolkning. Han kallar det hela ett påhitt för att rättfärdiga USA:s anfall mot en syrisk flygbas några dagar senare. – Definitivt, för oss är det 100 procent uppdiktat. Vårt intryck är att Väst, framför allt USA, är lierat med terroristerna, säger Bashar al-Assad till nyhetsbyrån AFP.
Läs mer om AFP, Bashar, USA och Väst.
Assad om attacken: 100 procent påhittad
Assad om kemgasattacken: 100 procent påhittad. Det rapporterar AFP.
Läs mer om AFP.
Beskedet om Bartra: Väldigt ont
Marc Bartra fick opereras efter att Borussia Dortmunds lagbuss utsattes för ett bombdåd.Operationen gick bra – men allt pekar på att spanjoren kommer att bli borta från fotbollsplanen under en längre period.– Han kommer att vara kvar på sjukhuset i några dagar, säger pappan Jos Bartra enligt AFP.
Läs mer om AFP och Bartra.
Nordkorea: Vi är redo för det krig USA vill ha
Nordkorea kallar USA:s beslut att sända en flottstyrka till den koreanska halvön för upprörande – något som spär på spänningarna mellan länderna. – Det här bevisar att USA:s vårdslösa steg mot att invadera Nordkorea har nått en farlig fas, säger en talesperson utrikesministeriet i Nordkorea till den statliga nyhetsbyrån KCNA, enligt AFP.
Läs mer om AFP, Nordkorea och USA.