Afp

Polis stoppar prideparad i Turkiet

Turkisk polis stoppar en prideparad i Istanbul.Polisen ska ha skjutit gummikulor för att skingra paraden, rapporterar AFP.
Läs mer om AFP, Istanbul.Polisen och Turkiet.
Lokalpolitiker i London: Husen inte säkra en natt till
Den plötsliga evakueringen på fredagskvällen av 800 hushåll i norra London överraskade och skrämde de boende. – Vi har bott här de senaste tio åren med den här fasadbeklädnaden, säger Michelle Urquhart till nyhetsbyrån AFP.
Läs mer om AFP, London och Michelle Urquhart.
Turistbuss i krasch i Paris – flera skadade
En turistbuss har krockat med en bro i Paris, uppger nyhetsbyrån AFP.Minst fyra personer är skadade, enligt räddningstjänsten.

Turistbuss krockade mot bro i Paris

En turistbuss har krockat med en bro i Paris. Minst fyra personer har skadats, uppger räddningstjänsten enligt nyhetsbyrån AFP.
Läs mer om AFP.
May: Ingen EU-medborgare ska tvingas ut
Storbritanniens premiärminister Theresa May har nu lagt fram sina planer om framtida rättigheter för de EU-medborgare som finns i landet, rapporterar AFP och Reuters.
Läs mer om AFP, EU-medborgare och Theresa May.
JUST NU: 20 döda efter bilbomb i Afghanistan
En bilbomb i Afghanistan skördade 20 dödsoffer och skadade dussintals på torsdagen, uppger nyhetsbyrån AFP.Den kraftiga bomben sprängdes nära en bank i staden Lashkar Gah.
Läs mer om Afghanistan och Lashkar Gah.
Macrons justitieminister Bayrou avgår
Emmanuel Macrons justitieminister Franois Bayrou avgår, bekräftar han för nyhetsbyrån AFP.
Läs mer om AFP och Bayrou.
Macrons justitieminister avgår
Emmanuel Macrons justitieminister Franois Bayrou avgår, bekräftar han för nyhetsbyrån AFP.
Läs mer om AFP.
USA-ledda koalitionen har skjutit ned drönare i Syrien
Den USA-ledda koalitionen har skjutit ned en drönare i sydöstra Syrien som använts av styrkor allierade med den syriska regimen, uppger en amerikansk militärkälla, enligt AFP. Enligt källan hotade drönaren koalitionens styrkor på marken.
Läs mer om AFP och Syrien.
Fyra gripna efter attack på Champs-lyses
Efter måndagens säkerhetsinsats vid Champs–lyses i Paris har man nu funnit ett vapenlager hemma hos den man som attackerade en polisbil.Dessutom har man gripit fyra av mannens släktingar.Det rapporterar nyhetsbyrån AFP News.
Fransk journalist död i Mosul
Den franska journalisten Stephane Villeneuve skadades allvarligt efter en explosion i Mosul under måndagen.Nu AFP att han avlidit till följd av sina skador.
Läs mer om Mosul och Stephane Villeneuve.
Dödsbranden i Portugal - Var verkligen helvetet
Fler än 1000 brandmän kämpar mot den skogsbranden i Portugal som hittills krävt 62 dödsoffer.Det var verkligen helvetet. Jag trodde jordens undergång var här, berättar överlevaren Maria de Fatima Nunes för AFP.Tre dagars landssorg är utlyst.– Alla flaggor är på halv stång. Jag tycker det här är fruktansvärt, säger Sanna Nohrn, 21, som bor i Lissabon.
Läs mer om Lissabon, Maria, Portugal, Sanna Nohrn och Var.
Två EU-anställda dödade i Mali
Två EU-anställda personer har dödats i attacken i Mali, detta meddelar nyhetsbyrån AFP.
Läs mer om AFP och Mali.
Amerikansk militär: Vi sköt ner syriskt flygplan
USA har skjutit ner ett syriskt stridsflygplan, skriver AFP.Det nedskjutna planet ska ha bombat mot USA-ledda koalitionen.Militären bekräftar händelsen.
Iran genomför hämndattack mot IS i Syrien
Revolutionsgardet i Iran säger sig ha avfyrat raketer mot terrorbaser i Syrien, rapporterar AFP.
Läs mer om AFP, Iran och Syrien.
Turistresort i Mali under attack – skott har hörts
En turistresort i Mali har attackerats och skott ska ha hörts, skriver flera internationella medier.Resorten ska vara populär bland västerländska turister, rapporterar AFP.
Läs mer om AFP och Mali.
Fem har dödats på militärbas i norra Mali
Fem militärer uppges ha dödats i en attack på militärbasen Kidal i norra Mali enligt AFP.Enligt nyhetsbyrån ska även flera ha kidnappats vid tillfället för attacken.
Läs mer om Kidal och Mali.
Källa: Euroländer eniga om stödlån
När euroländernas finansministrar gjorde ännu ett försök att enas om Greklands ekonomiska situation dominerade diskussionen om skuldlättnader. Länderna enades till slut om att betala ut 8,5 miljarder euro i stödlån, uppger en EU-källa för nyhetsbyrån AFP.
Läs mer om AFP och EU-källa.
Flera döda efter explosion på förskola i Kina
Enligt nyhetsbyrån AFP har 7 personer dött och 59 personer skadats efter en explosion på en förskola i staden Xuzhou i delstaten Jiangsu i östra Kina.
Läs mer om AFP, Jiangsu, Kina och Xuzhou.
Croissantpanik i Frankrike – efter prisökning på smör
Den franska croissanten är hotad.Orsaken är en enorm prisökning på smör – och nu ryter bagerierna i Frankrike ifrån, skriver nyhetsbyrån AFP.– Vi har en smörkris i Sverige också. Priset har höjts i omgångar under våren, säger Martin Lundell, vd på Sveriges bagare och konditorier.
Läs mer om AFP, Frankrike, Martin Lundell och Sverige.
EU vidtar åtgärder mot Polen, Tjeckien och Ungern över flyktingar
EU vidtar åtgärder mot Polen, Tjeckien, och Ungern efter att de misslyckats med att ta emot sin andel av de flyktingar som kom under flyktingkrisen 2015, rapporterar AFP.
Läs mer om AFP, Polen, Tjeckien och Ungern.
Här är partierna som gör upp – och deras viktigaste frågor
Emmanuel Macron. Foto: AFP La Rpublique en Marche Rörelsen En Marche (Framåt!) skapades den 6 april 2016 i den dåvarande ekonomiministern Emmanuel Macrons hemstad Amiens. Organisationen var då i första hand en kampanjorganisation för Macron själv, som redan hade långt gångna planer på att lansera en presidentkandidatur.
Knivbeväpnad håller gisslan i England
En person beväpnad med kniv håller folk i gisslan i nordöstra England, rapporterar AFP.
Läs mer om AFP och England.
JUST NU: Nordkorea har avfyrat flera robotar
Nordkorea fortsätter att skjuta robotar, trots omvärldens fördömanden.Enligt Sydkoreas försvarsministerium har Nordkorea natten till torsdagen avfyrat flera missiler vid ett och samma tillfälle, uppger AFP.
Läs mer om AFP och Nordkorea.