Afp

USA tar ansvar för bombning av civila

Minst 200 civila dog i ett flyganfall i Mosul, Irak, tidigare i mars. Nu bekräftar den amerikanska militären att de låg bakom bombningen, uppger AFP.
Läs mer om AFP, Irak och Mosul.

14 nakna personer slaktade får i Auschwitz

14 nakna män och kvinnor slaktade ett får utanför koncentrationslägret i Auschwitz. Därefter kedjade de fast sig under skylten Arbeit match frei (Arbete gör dig fri) innan de greps av polis. – Individerna kommer att flyttas till en polisstation för förhör, säger polisens presstalesperson Malgorzata Jurecka till nyhetsbyrån AFP, enligt Daily Mail.
Londonpolisen släpper namnet på terroristen
Mannen, som sköts ihjäl av polis i går, har identifierats som 52-årige Khalid Masood. Terrorgruppen IS säger sig ligga bakom attacken i London, enligt rörelsens propagandaorgan Amaq. Det rapporterar AFP.
Läs mer om AFP, Amaq, Khalid Masood och London.
Man gripen – försökte köra bil in i folkmassa
En person har gripits i belgiska Antwerpen efter att ha försökt köra en bil rakt in på en shoppinggata, enligt AFP. Händelsen inträffade dagen efter terrordådet i London då en man mejade ner och dödade fotgängare med en bil.
Läs mer om AFP, Antwerpen och London.

Ukraina stoppar Ryssland i ESC

Värdlandet för Eurovision Song Contest, Ukraina, stoppar Ryssland från att delta i musiktävlingen, rapporterar AFP.
Djurpark sågar av horn på sina noshörningar
En tjeckisk djurpark sågar av sina noshörningars horn – för att förhindra att djuren dödas av tjuvjägare. Nyligen attackerades en noshörning brutalt i Frankrike. – Säkerheten för våra djur går först, säger djurparkens Premysl Rabas enligt AFP.
Läs mer om AFP och Frankrike.
Cykelikonen Roger Pingeon, 76, har dött
Cykelvärlden är i sorg. Den förra Tour de France-vinnaren Roger Pingeon har gått bort 76 år gammal. – Han var en väldigt ödmjuk person, säger Georges Gouly, borgmästare i Beaupont där Pingeon somnade in, till AFP.
Fransk myndighet evakuerat efter bomblarm
Den franska ekobrottsmyndighetens högkvarter har evakuerats i Paris. Anledning: ett anonymt bomblarm. Ett samtal till polisen kom in klockan 10.12 med en bombvarning sa en källa till nyhetsbyrån AFP enligt Le Figaro.
Läs mer om AFP och Le Figaro.
Pistolman drogpåverkad under flygplatsattacken
Zyed Ben Belgacem, 39, sköts till döds efter att ha gått till attack mot en militär på flygplatsen Orly i Paris under lördagen. Nu rapporterar nyhetsbyrån AFP att mannen ska ha varit påverkad av alkohol och droger vid tillfället.
Läs mer om AFP och Orly.
Inga bevis om samverkan mellan Trump och Ryssland
Det finns inga bevis. Det säger Devin Nunes, ordföranden för underrättelseutskottet, om den pågående utredningen av huruvida Trumps valkampanj samverkade med Ryssland. Det skriver nyhetsbyrån AFP.
Läs mer om AFP, Ryssland och Trump.
Just nu: Man sköts till döds på flygplats i Paris
En person sköts till döds av polis på Paris-flygplatsen Orly på lördagen, uppger AFP. Mannen ska ha försökt ta en soldats vapen.
Läs mer om AFP och Paris-flygplatsen Orly.
Syriska armn: Vi sköt ner israeliskt flygplan
Den syriska armn säger sig ha skjutit ner ett israeliskt flygplan i närheten av Palmyra. Den israeliska armn nekar dock att deras plan skjutits ner, skriver nyhetsbyrån AFP.
Läs mer om AFP och Palmyra.
Svenskägt fartyg skadade korallrev
Ett korallrev skadades svårt när ett kryssningsfartyg gick på grund i Indonesien. Fartyget är svenskägt, rapporterar nyhetsbyrån AFP.
Läs mer om AFP och Indonesien.
USA utreder flygräd
Den amerikanska militärledningen kommer att utreda rapporterna om att civila dödades i attacken mot en mosk i Syrien, enligt AFP.
Läs mer om AFP och Syrien.
Nya uppgifter ikväll: Renault kan ha fuskat med utsläppen i 25 års tid
Renault kan ha fuskat med utsläppen i 25 års tid. Enligt en utredning finns starka indikationer på ett utbrett fusk med utsläpps- och förbrukningssiffror. Uppgifterna kommer från nyhetsbyrån AFP som kommit över rapporter från utredarna i Frankrike. Det är inte bara enskilda ingenjörer som känt till och varit delaktiga i fusket, enligt uppgifterna, utan hela ledningen. Det omfattar också koncernchefen Carlos Ghosn. Fusket ska ha gällt både bensin- och dieselmotorer. Renault ska ha använt en fuskenhet på samma sätt som Volkswagen, men exakt hur den fungerat är oklart. Renault svarar att rapporten 
Läs mer om AFP, Frankrike och Volkswagen.
Tusentals befriade från Boko Haram
Efter en tio dagar lång insats vid gränsen mellan Nigeria och Kamerun har kamerunska styrkor fritagit 5.000 fångar från en Boko Haram-bas, rapporterar nyhetsbyrån AFP.
Läs mer om AFP, Boko Haram, Kamerun och Nigeria.
Många döda i självmordsdåd i Damaskus
Minst 25 människor har dödats i bombdådet mot en domstolsbyggnad i Damaskus, enligt polisen. Det rapporterar nyhetsbyrån AFP.
Läs mer om AFP.
Erdogan till Merkel: Varför stöder ni terrorister?
Turkiets president Recep Tayyip Erdogan anklagade på måndagen tyska förbundskanslern Angela Merkel för att stödja terrorister, i ett uttalande som än mer sätter relationerna mellan Turkiet och Tyskland på sin spets, rapporterar nyhetsbyrån AFP.
Över 40 döda när sopberg sveptes iväg
Enorma mängder sopor sveptes med i ett skred i Koshe i utkanten av Etiopiens huvudstad Addis Abeba på söndagen. Minst 46 människor omkom när de begravdes i rasmassorna från tippen, enligt nyhetsbyrån AFP.
Läs mer om AFP och Koshe.
IS sista väg ur Mosul har strypts: Är fångade
Irakiska styrkor har skurit av den sista vägen ut ur staden Mosul för IS, skriver AFP.– IS är fångade, säger Brett McGurk, USA:s sändebud för koalitionen, till journalister i Bagdad.
Läs mer om AFP, Bagdad, Brett McGurk och Mosul.
Busschaufför körde in i en folkmassa i Haiti
En busschaufför körde in i en folkmassa i Haiti. 34 människor har dött och 15 har skadats, enligt AFP som citerar officiella källor.
Läs mer om AFP och Haiti.
Stor Kina-import för Ivanka Trump
Att ta tillbaka jobben till USA och att köpa amerikanskt är hjärtefrågor för landets president Donald Trump. Men dottern Ivanka Trump och hennes verksamhet inom klädindustrin har ännu inte anammat tumregeln, rapporterar nyhetsbyrån AFP.
Läs mer om AFP, Donald Trump, Ivanka Trump och USA.
Stor Kina-import för Ivanka Trump
Att ta tillbaka jobben till USA och att köpa amerikanskt är hjärtefrågor för landets president Donald Trump. Men dottern Ivanka Trump och hennes verksamhet inom klädindustrin har ännu inte anammat tumregeln, rapporterar nyhetsbyrån AFP.
Läs mer om AFP, Donald Trump, Ivanka Trump och USA.
Skjutning på kaf i Schweiz – två döda
Två personer har skjutits till döds på ett caf i Schweiz.Enligt AFP ska ytterligare en person vara svårt skadad.
Läs mer om Schweiz och Schweiz.Enligt.
Talibanattack krävde minst 30 liv i Kabul
Självmordsbombare från talibanrörelsen slog på onsdagen till mot underrättelsetjänsten och ett polishögkvarter nära en armbas i den afghanska huvudstaden i Kabul. Antalet bekräftade dödsoffer i sjukhusdramat har stigit från en handfull till över 30, säger en myndighetskälla till AFP.
Läs mer om AFP och Kabul.