Afp

Bara stämmer Neymar på 81 miljoner kronor

FC Barcelona stämmer sin tidigare spelare Neymar på minst 8,5 miljoner euro, motsvarande nästan 81 miljoner kronor, skriver nyhetsbyrån AFP.
Läs mer om AFP och Neymar.

Brigitte Macron får ny roll i presidentpalatset

Emmanuel Macron har sedan han tillträdde försökt ändra grundlagen för att kunna ge sin hustru med makt och en egen budget.Nu får den omtyckta presidentfrun Brigitte Macron en officiell roll i presidentpalatset.Men någon lön blir hon utan, skriver nyhetsbyrån AFP.
Läs mer om AFP och Brigitte Macron.
Raketattack mot handelsmässa i Damaskus
Fem människor har dödats i en raketattack mot den internationella handelsmässan i Syriens huvudstad Damaskus, rapporterar nyhetsbyrån AFP. Omkring tio människor har skadats, enligt det oppositionella Syriska människorättsobservatoriet (SOHR) som bevakar kriget från Storbritannien.
Läs mer om AFP, Storbritannien och Syriska.
Knivattack i Ryssland – åtta skadade
Åtta personer ska ha skadats i en knivattack i Ryssland.Gärningsmannen har skjutits av polisen, uppger nyhetsbyrån AFP.

Över 400 döda i Sierra Leone

Antalet dödsoffer efter jordskredet i Sierra Leone har passerat 400, uppger Röda korset för nyhetsbyrån AFP. En massbegravning av oidentifierade offer har genomförts för att minska risken för smittsamma sjukdomar som kolera.600 människor saknas fortfarande och nu befaras nya oväder som kan utlösa fler jordskred.– Vi är mycket oroade, säger en landets kulturminister till CNN.
Läs mer om AFP, CNN, Röda och Sierra Leone.
Körde 600 meter på folktäta La Rambla
Ett fordon har kört in i människor på en välbesökt turistgata i Barcelona. Polisen betecknar händelsen som ett terrordåd, skriver nyhetsbyrån AFP. Enligt tidningen La Vanguardia har flera människor dödats och omkring 20 personer skadats.
Två män inför domstol efter äggskandalen
Två män har hörts av en holländsk domstol, misstänkta för inblandning i den giftskandal som drabbat äggindustrin över hela Europa. Männen, 31 och 24 år gamla, arbetar på ett företag som sysslar med desinficering, rapporterar France 24, via nyhetsbyrån AFP.
Läs mer om AFP, Europa och France.
Air Berlin mot konkurs – Lufthansa köper delar
Lågprisbolaget Air Berlin är i djup ekonomisk kris.I dag lämnade flybolaget in en ansökan om konkursskydd, skriver Zeit online.Enligt nyhetsbyrån AFP ligger Lufthansa i startgroparna för att ta över delar av lågprisbolagets verksamhet.– Räkna med dyrare biljetter från Sverige om Air Berlin försvinner, säger flyganalytikern Jan Ohlsson.
Iran hotar riva kärnavtal – inom timmar
Irans president Hassan Rouhani varnar att landet lätt kan dra sig ur det kärnkraftsavtal som de ingått med flera världsmakter om USA fortsätter sin politik av sanktioner och tvång, enligt nyhetsbyrån AFP. Enligt Rouhani kan detta komma att ske inom timmar.
Läs mer om AFP, Hassan Rouhani och USA.
Hundratals döda i lerskred i Sierra Leone
I Sierra Leone i Västafrika befaras många människor ha ryckts med i ett lerskred och omkommit. Enligt sjukhuskällor handlar det om minst 180 personer, uppger AFP. Räddningsarbetet fortsätter.
Läs mer om AFP, Sierra Leone och Västafrika.
JUST NU: 3 000 brandmän kämpar mot skogsbränderna i Portugal
Torkan i södra Europa kräver nya offer.Omkring 3 000 brandmän jobbar för närvarande med att bekämpa 80 skogsbränder som rasar över hela Portugal, uppger nyhetsbyrån AFP.
Läs mer om AFP, Europa och Portugal.
EU kallar till krismöte efter äggskandalen
EU-kommissionen kallar till krismöte med ministrar i de länder som är inblandade i skandalen med förgiftade ägg. Det uppger EU:s hälsokommissionär Vytenis Andriukatis, enligt nyhetsbyrån AFP.
Läs mer om AFP.
Padda hoppar nedåt i Legoborgen
Den danska leksakstillverkaren Lego har utsett Niels Christiansen till ny vd, som ersätter Briton Bali Padda, skriver nyhetsbyrån AFP.
Padda hoppar ned för Legoborgen
Den danska leksakstillverkaren Lego har utsett Niels Christiansen till ny vd, som ersätter Briton Bali Padda, skriver nyhetsbyrån AFP.
Nordkorea frisläpper kanadensisk pastor
Den kanadensiske pastorn Hyeon Soo Lim har släppts från fångenskap i Nordkorea, skriver AFP.Anledningen sägs vara att han insjuknat.Tidigare i år släpptes den amerikanska studenten Otto Warmbier av samma anledning – han dog sex dagar efter sitt frisläppande.
Just nu: 100 döda och tusentals skadade i jordbävning i Kina
Upp till 100 människor befaras ha dött i en jordbävning i Kina, skriver AFP. Tusentals skadades i skalvet som drabbade provinsen Sichuan. Det uppmättes till en styrka av 7,0 på Richterskalan.
Läs mer om AFP, Kina, Richterskalan och Sichuan.
Macron verkar backa från löfte om ny roll för hustrun
Frankrikes president Emmanuel Macron ger upp åtminstone en del av planerna på att inrätta ett officiellt ämbete för sin fru Brigitte Macron som republikens första dam, uppger flera källor för nyhetsbyrån AFP. Det tycks således inte bli någon ny skrivning i den franska konstitutionen som definierar presidentens make/maka.
Tillerson: USA ska svara på Rysslands diplomatutvisning
USA:s utrikesminister Rex Tillerson har låtit meddela sin ryska motsvarighet Sergej Lavrov att Rysslands inblandning i presidentvalet har skapat en allvarlig misstro mellan länderna. Det rapporterar AFP.Nu trappas läget upp.
Läs mer om Rex Tillerson och Sergej Lavrov.
Ny skyskrapa brinner i Dubuai – boende evakueras
En skyskrapa brinner på nytt i Dubai, rapporterar den Dubaibaserade tidningen Khaleej Times.Enligt vittnen på platsen pågår det ett släckningsarbete, skriver TT-AFP.
Statsåklagarens kontor i Venezuela omringat
Statsåklagarens kontor i Venezuela har omringats av nationalgardet, rapporterar AFP.
Läs mer om AFP och Venezuela.
Riksåklagarens kontor i Venezuela omringat
Riksåklagarens kontor i Venezuela har omringats av nationalgardet, rapporterar AFP.
Läs mer om AFP och Venezuela.
USA: Hårdare FN-sanktioner mot Nordkorea
USA vill ha ännu tuffare FN-sanktioner mot Nordkorea efter de senaste robottesterna som diktaturen genomfört. På fredagen lade USA fram ett utkast för de andra medlemmarna i FN:s säkerhetsråd, uppger en diplomatkälla, rapporterar AFP.
Läs mer om AFP, FN-sanktioner, Nordkorea och USA.
USA: Hårdare FN-sanktioner mot Nordkorea
USA vill ha ännu tuffare FN-sanktioner mot Nordkorea efter de senaste robottesterna som diktaturen genomfört. På fredagen lade USA fram ett utkast för de andra medlemmarna i FN:s säkerhetsråd, uppger en diplomatkälla, rapporterar AFP.
Läs mer om AFP, FN-sanktioner, Nordkorea och USA.
Minst två döda efter flygolycka i Schweiz
Minst två personer har dött efter att flygplan kraschat in i ett sommarläger i Schweiz, rapporterar nyhetsbyrån AFP.
Läs mer om AFP och Schweiz.
Självmordsbombare attackerade Nato-konvoj
En självmordsbombare har attackerat en NATO-konvoj, rapporterat AFP
Läs mer om AFP och Nato-konvoj.