Afp

Irak sätter in militär insats i västra Mosul

Iraks premiärminister Haider al-Abadi uppger i ett uttalande att landet sätter in en militär insats i västra Mosul från IS, rapporterar AFP.
Läs mer om AFP, Haider och Mosul.

Migranter stormade gränsen i Ceuta

Hundratals migranter har stormat gränsen till Ceuta, som tillhör Spanien, i Nordafrika, rapporterar AFP. Både säkerhetsvakter och migranter har skadats i samband med att gränsen forcerades. Enligt uppgifter rör det sig om 500 personer som tagit sig förbi stängslet – hur många som är skadade är ännu oklart.
Läs mer om AFP, Ceuta, Nordafrika och Spanien.
USA:s nya besked om Israel och Palestina
USA kommer inte att insistera på en tvåstatslösning i konflikten mellan Israel och Palestina, uppger en tjänsteman i Vita huset för nyhetsbyrån AFP.
Läs mer om AFP, Israel, Palestina och Vita.
Clooney ska bli pappa – väntar tvillingar
George Clooney ska bli pappa! Länge har det ryktats om att Amal Clooney är gravid med tvillingar - nu bekräftas uppgifterna av en vän till familjen, skriver AFP. – Hon är gravid med tvillingar, säger familjevännen.
Läs mer om AFP och Amal Clooney.

Sex Röda korset-arbetare dödade i Afghanistan

Sex Röda korset-anställda i Afghanistan har dödats och ytterligare två saknas, rapporterar AFP.
Läs mer om AFP och Afghanistan.
Röda Korset-arbetare döda i Afghanistan
Sex Röda korset-medarbetare har dödats i en attack av terrorgruppen IS i norra Afghanistan, rapporterar BBC. Två medarbetare saknas, uppger AFP.
Läs mer om AFP, Afghanistan och BBC.
Israel antar omstridd bosättarlag
Israel har börjat nedmontera och förstöra den illegala bosättningen Amona på den ockuperade Västbanken. Flera mobila hem lyftes bort med kranar, medan andra byggnader demolerades, enligt en AFP-reporter på plats under måndagen.
Läs mer om Amona och Västbanken.
400 gripna i Turkiet misstänkta för IS-koppling
400 personer har gripits i Turkiet för misstanke om IS-koppling, rapporterar AFP. Personerna ska ha gripits på flera olika platser i landet.
Läs mer om AFP, IS-koppling och Turkiet.
Skottlossning vid Louvren i Paris
En fransk soldat har öppnat eld mot en man vid museet Louvren i Paris. Mannen, som ska ha försökt ta sig in i Louvren är skottskadad, enligt fransk radio. Enligt AFP var mannen knivbeväpnad. Louvren evakueras nu.
Läs mer om Louvren.
Irak kritiserar inresestoppet: Vi slåss mot terrorismen
Irak har reagerat starkt på Donald Trumps inresestopp som drabbar alla irakiska medborgare. Irak står i frontlinjen i kriget mot terrorismen, det är inte rättvist att irakier behandlas på det sättet, säger Hassan Shwairid en hög irakisk politiker till AFP.
Läs mer om AFP och Hassan Shwairid.
En miljon människor i nätuppror mot Trump
En miljon människor har skrivit under en protestlista för att stoppa Donald Trumps besök i Storbritannien, skriver nyhetsbyrån AFP.
Läs mer om AFP, Storbritannien och Trump.
Över 40 bröllopsgäster döda i olycka
Minst 47 människor, inklusive tio barn och ett nygift par, har dött när en lastbil som körde ett bröllopsfölje med gäster åkte av vägen och hamnade i en flod i Madagaskar, uppger landets polis, rapporterar nyhetsbyrån AFP. Ytterligare 22 människor har skadats.
Läs mer om AFP och Madagaskar.
Över 40 bröllopsgäster döda i olycka
Minst 47 människor, inklusive tio barn och ett nygift par, har dött när en lastbil som körde ett bröllopsfölje med gäster åkte av vägen och hamnade i en flod i Madagaskar, uppger landets polis, rapporterar nyhetsbyrån AFP.
Läs mer om AFP och Madagaskar.
Barrow återvänder till Gambias huvudstad
Gambias nya president återvänder i morgon till huvudstaden Banjul enligt AFP. Detta efter att den tidigare presidenten Yahya Jammeh till slut gick med på att lämna över makten. Det kommande regimskiftet blir det första i landet sedan 1994.
Läs mer om AFP, Banjul och Yahya Jammeh.
Trepartsavtal ska säkra vapenvila i Syrien
Ryssland, Iran och Turkiet har kommit överens om ett trepartsavtal för att säkra vapenvila i Syrien. Det skriver AFP med hänvisning till ett officiellt uttalande.
Läs mer om AFP, Iran, Syrien och Turkiet.
Tolv kroppar hittade på badort i Mexiko
Tolv kroppar, varav sju halshuggna och lemlästade, har hittats på badorten Manzanillo i västra Mexiko, rapporterar AFP.
Läs mer om AFP, Manzanillo och Mexiko.
70 personer döda i oroligheter i Jemen
Nära 70 personer har dödats i oroligheter i Jemen under söndagen, rapporterar AFP.Enligt Reuters har även två misstänkta al Qaeda-medlemmar dödats i drönarattacker i Jemen. Lokala myndigheter säger att det rör sig om amerikanska drönare.
Läs mer om Jemen och Qaeda-medlemmar.
Israel tillåter 566 bosättningar i Jerusalem
Israel tillåter 566 bosättningar i östra Jerusalem, rapporterar AFP.I december antog FN:s säkerhetsråd en resolution som fördömde de israeliska bosättningarna på ockuperad palestinsk mark, något som bland annat Margot Wallström, S, välkomnade.
Läs mer om Jerusalem och Margot Wallström.
Israel tillåter 566 bosättningar i Jerusalem
Israel tillåter 566 bosättningar i östra Jerusalem, rapporterar AFP.
Läs mer om AFP och Jerusalem.
Sju gripna för enorm diamantkupp 2005
Den rekordstora diamantkuppen skedde på flygplatsen Schipol i Amsterdam 2005. Bytet: Diamanter till ett värde av dryga 600 miljoner kronor. På lördagen, 12 år efter kuppen, greps sju personer misstänkta för rånet, rapporterar AFP.
Läs mer om AFP, Amsterdam och Schipol.
Sex hittade vid liv efter lavinen i Italien
Sex personer har hittats levande efter lavinen i Italien, skriver AFP. Ett hotell begravdes i snömassorna i veckan och man befarade att upp mot 30 personer hade dött. Men nu har man alltså hittat sex överlevare i massorna.
Läs mer om AFP och Italien.
Sex hittade vid liv efter lavinen i Italien
Sex personer har hittats levande efter lavinen i Italien, skriver AFP. Ett hotell begravdes i snömassorna i veckan och man befarade att upp mot 30 personer hade dött. Men nu har man alltså hittat sex överlevare i snömassorna.
Läs mer om AFP och Italien.
Tidsfristen för Gambias president rinner ut
Klockan tickar för Gambia. Tidsfristen för den sittande presidenten Yahya Jammeh att lämna över makten är på väg att rinna ut. Samtidigt står enligt AFP 7000 soldater från grannländerna redo att ingripa militärt om presidenten motsätter sig maktöverlåtandet.
Läs mer om AFP, Gambia och Yahya Jammeh.
AP: IS spränger delar av amfiteater i Palmyra
Terrorgruppen IS har enligt statliga tv-kanalen i Syrien förstört en amfiteater i Palmyra. Det uppger AP och AFP.
Läs mer om AFP, Palmyra och Syrien.
Flygattack mot flyktingläger var misstag – 50 dödade
Minst 50 människor dödades när nigerianskt stridsflyg av misstag attackerade ett flyktingläger i nordöstra Nigeria, uppger Läkare utan gränser för AFP. Planen ska ha haft terrorrörelsen Boko Haram som mål.
Läs mer om AFP, Boko Haram, Läkare och Nigeria.