Afp

Tolv kroppar hittade på badort i Mexiko

Tolv kroppar, varav sju halshuggna och lemlästade, har hittats på badorten Manzanillo i västra Mexiko, rapporterar AFP.
Läs mer om AFP, Manzanillo och Mexiko.

70 personer döda i oroligheter i Jemen

Nära 70 personer har dödats i oroligheter i Jemen under söndagen, rapporterar AFP.Enligt Reuters har även två misstänkta al Qaeda-medlemmar dödats i drönarattacker i Jemen. Lokala myndigheter säger att det rör sig om amerikanska drönare.
Läs mer om Jemen och Qaeda-medlemmar.
Israel tillåter 566 bosättningar i Jerusalem
Israel tillåter 566 bosättningar i östra Jerusalem, rapporterar AFP.I december antog FN:s säkerhetsråd en resolution som fördömde de israeliska bosättningarna på ockuperad palestinsk mark, något som bland annat Margot Wallström, S, välkomnade.
Läs mer om Jerusalem och Margot Wallström.
Israel tillåter 566 bosättningar i Jerusalem
Israel tillåter 566 bosättningar i östra Jerusalem, rapporterar AFP.
Läs mer om AFP och Jerusalem.

Sju gripna för enorm diamantkupp 2005

Den rekordstora diamantkuppen skedde på flygplatsen Schipol i Amsterdam 2005. Bytet: Diamanter till ett värde av dryga 600 miljoner kronor. På lördagen, 12 år efter kuppen, greps sju personer misstänkta för rånet, rapporterar AFP.
Läs mer om AFP, Amsterdam och Schipol.
Sex hittade vid liv efter lavinen i Italien
Sex personer har hittats levande efter lavinen i Italien, skriver AFP. Ett hotell begravdes i snömassorna i veckan och man befarade att upp mot 30 personer hade dött. Men nu har man alltså hittat sex överlevare i massorna.
Läs mer om AFP och Italien.
Sex hittade vid liv efter lavinen i Italien
Sex personer har hittats levande efter lavinen i Italien, skriver AFP. Ett hotell begravdes i snömassorna i veckan och man befarade att upp mot 30 personer hade dött. Men nu har man alltså hittat sex överlevare i snömassorna.
Läs mer om AFP och Italien.
Tidsfristen för Gambias president rinner ut
Klockan tickar för Gambia. Tidsfristen för den sittande presidenten Yahya Jammeh att lämna över makten är på väg att rinna ut. Samtidigt står enligt AFP 7000 soldater från grannländerna redo att ingripa militärt om presidenten motsätter sig maktöverlåtandet.
Läs mer om AFP, Gambia och Yahya Jammeh.
AP: IS spränger delar av amfiteater i Palmyra
Terrorgruppen IS har enligt statliga tv-kanalen i Syrien förstört en amfiteater i Palmyra. Det uppger AP och AFP.
Läs mer om AFP, Palmyra och Syrien.
Flygattack mot flyktingläger var misstag – 50 dödade
Minst 50 människor dödades när nigerianskt stridsflyg av misstag attackerade ett flyktingläger i nordöstra Nigeria, uppger Läkare utan gränser för AFP. Planen ska ha haft terrorrörelsen Boko Haram som mål.
Läs mer om AFP, Boko Haram, Läkare och Nigeria.
Minst 30 döda i fångupplopp i Brasilien
Minst 30 människor har dödats i ett upplopp i det brasilianska fängelset Alcauz, uppger polisen enligt nyhetsbyrån AFP. Flera ska ha halshuggits. Det nya blodbadet spär på bilden av kaos i landets anstaltssystem, utlöst av maktkampen kring interkontinentala kokainsmugglingsrutter.
Läs mer om AFP, Alcauz och Brasilien.
Explosioner hörda på flygplats i Marseille
Explosioner har hörts i Marseille i södra Frankrike, rapporterar nyhetsbyrån AFP.Vad som har orsakat dem är oklart.Men tidningen La Provence skriver att ljuden kom från ett militärflygplan som sprängde ljudvallen.
Läs mer om Frankrike, La Provence och Marseille.
Två nya misstänkta för Paris-dådet
Ytterligare två personer har delgivits misstanke om inblandning i terrordådet i Paris hösten 2015, uppger belgiska åklagare enligt nyhetsbyrån AFP.
Läs mer om AFP och Paris-dådet.
Två nya misstänkta gripna för Paristerror
Ytterligare två personer misstänks för iblandning i terrordådet i Paris i november 2015.Det skriver AFP och hänvisar till belgiska åklagare.
Läs mer om AFP och Paristerror.
Två nya misstänkta för Paris-dådet
Ytterligare två personer har delgivits misstanke om inblandning i terrordådet i Paris hösten 2015, uppger belgiska åklagare enligt nyhetsbyrån AFP.
Läs mer om AFP och Paris-dådet.
Här ska Trump ha hyrt lyxsvit för sexvideo
LONDON. Hemligstämplade dokument uppges avslöja sexvideos från 2013 – då Trump ska ha besökt ett lyxhotell i Moskva, rapporterar AFP. I sviten – som kostar 150 000 kronor natten – ska prostituerade ha urinerat på samma säng som paret Obama sovit i, enligt de obekräftade uppgifterna.
Läs mer om AFP, Moskva, Obama och Trump.
Kardashians chaufför släppt
Den franska polisen har släppt tre personer efter rånet på den amerikanska realitystjärnan Kim Kardashian, uppger en källa för AFP. De släppta personerna är inte längre misstänkta för något brott och bland dem finns den chaufför som Kim Kardashian anlitade under sitt besök i Paris.
Läs mer om AFP och Kim Kardashian.
Många dödade i bombdåd i Kabul
Minst 21 människor har dödats och 45 skadats i bombdåden i Kabul, rapporterar nyhetsbyrån AFP med hänvisning till afghanska myndigheter.
Läs mer om AFP och Kabul.
Många gripna för rånet mot Kim Kardashian
16 personer ska ha gripits misstänkta för inblandning i rånet av Kim Kardashian, skriver AFP. Uppgifterna kommer från fransk polis.
Läs mer om AFP och Kim Kardashian.
Reformvänlig iransk ex-president död
Irans före detta president Akbar Hashemi Rafsanjani har avlidit. Han fördes till sjukhus med hjärtproblem på söndagen, men hans liv gick inte att rädda, rapporterar statliga iranska medier enligt AFP. Rafsanjani blev 82 år.
Läs mer om AFP och Akbar Hashemi Rafsanjani.
Portugals förre president Mrio Soares död
Portugals före detta president Mrio Soares har avlidit, rapporterar nyhetsbyrån AFP. Han blev 92 år.
Läs mer om AFP.
Dödssiffran stiger efter regnet i Thailand
Regnet fortsätter att ösa ner i södra Thailand. Och dödssiffran stiger: Nu har minst tolv personer dött, uppger AFP. Samtidigt varnar en djurpark för att deras fem meter långa krokodiler har rymt i översvämningarna.
Läs mer om AFP och Thailand.
Många döda i bombdåd i Syrien
Minst 43 personer, varav de flesta civila, har dödats i ett bombdåd i Azaz i Syrien, en stad nära gränsen mot Turkiet som kontrolleras av den väpnade oppositionen. Det skriver nyhetsbyrån AFP med hänvisning till uppgifter från oppositionella Syriska människorättsobservatoriet (SOHR), som bevakar kriget från Storbritannien.
Minst 15 döda i etnisk konflikt i Kongo
Minst 15 personer har dödats i samband med en etnisk konflikt i Demokratiska republiken Kongo, uppger nyhetsbyrån AFP.
Läs mer om AFP, Demokratiska och Kongo.
Usama bin Ladins son nu med på terrorlista
Usama bin Ladins son har skrivits upp på USA:s lista över terrorister, rapporterar AFP.
Läs mer om AFP.