Afp

Turkledda styrkor har tagit kontroll över syriska staden Afrin: total kontroll

Turkiet och Fria syriska armn har nu, efter en längre miltär offensiv, tagit total kontroll över syriska staden Afrin.Detta säger Turkiets president Recep Tayyip Erdogan i ett uttalande.Presidenten säger att Afrin är under total kontroll, rapporter AFP.

Videogranskning tillåts under fotbolls-VM 2018

För första gången kommer videogranskning att kunna användas under ett fotbolls-VM. Det säger Fifas ordförande Gianni Infantino.– Vi kommer för första gången 2018 att ha ett VM med VAR. Det här har godkänts och vi är väldigt glada över beslutet, säger han enligt nyhetsbyrån AFP efter att beslutet klubbats igenom av den internationella fotbollsorganisationens styrelse.
Läs mer om AFP, Gianni Infantino och VAR.
Historiskt beslut: VAR i VM
Videogranskning, VAR, kommer användas under fotbolls-VM i Ryssland i sommar efter ett beslut i Fifas styrelse. Enligt nyhetsbyrån AFP har Fifas styrelse tagit beslut om att använda videogranskning under fotbolls-VM i Ryssland i sommar.
Läs mer om AFP, Ryssland och VAR.
Wallström efter mötet: Konstruktiv stämning
Sveriges utrikesminister Margot Wallström och Nordkoreas motsvarighet, Ri Yong-Ho, avslutade under fredagseftermiddagen ett möte på Villa Bonnier i närheten av den amerikanska ambassaden i Stockholm.–Det var en bra och konstruktiv stämning. Vi får se vad som händer härnäst, säger Margot Wallström enligt AFP.Enligt DN kommer förhandlingarna fortsätta även på lördagen.

Strejk utlyst hos Air France

Elva fackförbund som representerar personalen på Air France har på torsdagen röstat för en strejk fredagen den 23 mars. Det rapporterar AFP.
Läs mer om AFP och Air France.
OS-stjärnor stängs av på livstid – ska ha begått sexuella övergrepp
Två sydkoreanska freestyleåkare har stängts av på livstid av landets skidförbund. Anledningen är att männen ska ha sexuellt kränkt kvinnliga lagkamrater, skriver AFP.
Läs mer om AFP.
Sydkorea stänger av OS-deltagare på livstid
Två manliga sydkoreanska idrottare som deltog i OS i Pyeongchang förra månaden har stängts av på livstid efter rapporter om sexuella övergrepp mot kvinnliga lagkamrater, rapporterar nyhetsbyrån AFP.
Läs mer om AFP, OS-deltagare och Pyeongchang.
OS-deltagare stängs av på livstid för övergrepp
Två manliga sydkoreanska idrottare, Choi Jae-woo och Kim Ji-hyun, som deltog i OS i Pyeongchang förra månaden har stängts av på livstid efter rapporter om sexuella övergrepp mot kvinnliga lagkamrater, rapporterar nyhetsbyrån AFP.
Ryssland: Fientlig handling av Storbritannien
Rysslands ambassad i Storbritannien fördömer beslutet att utvisa 23 diplomater som en fientlig handling, skriver AFP.
Läs mer om AFP och Storbritannien.
FLASH:London utvisar diplomater
Storbritannien utvisar 23 ryska diplomater med anledning av giftattacken, säger premiärminister Theresa May enligt AFP.(TT) Mer information kommer inom kort.
Läs mer om AFP och Theresa May.
Modeskaparen Givenchy är död
Den franske kläddesignern Hubert Taffin de Givenchy har avlidit vid en ålder av 91 år, skriver nyhetsbyrån AFP. Han dog i lördags, den 10 mars.
Läs mer om AFP, Givenchy och Hubert Taffin.
Knivman sköts ihjäl av vakt i Wien
En 26-årig man gick till attack med kniv mot en vakt utanför Irans ambassadörs bostad i Wien. Gärningsmannen sköts ihjäl av vakten, uppger AFP och TT.
Läs mer om AFP och Wien.
Knivattack i Wien – gärningsman sköts ihjäl av polis
En person har gått till attack med kniv utanför en iransk ambassadörs bostad i Wien. Gärningsmannen sköts ihjäl av polisen, uppger AFP.
Läs mer om AFP och Wien.
Privatflyg kraschade i Iran – elva döda
Ett turkiskt privatflygplan kraschade i bergen i Iran på väg från Förenade arabemiraten till Istanbul, rapporterar nyhetsbyrån AFP.
Läs mer om AFP, Förenade, Iran och Istanbul.
Turkiskt privatflyg har kraschat i Iran
Ett turkiskt privatflygplan har kraschat i bergen i Iran på väg från Förenade arabemiraten till Istanbul, rapporterar nyhetsbyrån AFP. Mellan 11 och 20 personer kan ha befunnit sig ombord, enligt statliga iranska medier.
Läs mer om AFP, Förenade, Iran och Istanbul.
Pappa Le Pen inte längre hedersmedlem
Franska Nationella fronten har fråntagit sin grundare Jean-Marie Le Pen positionen som hedersordförande, rapporterar AFP. Beslutet fattades på partiets kongress i Lille.
Läs mer om AFP, Jean-Marie Le Pen och Lille.
Pappa Le Pen inte längre hedersmedlem
Franska Nationella fronten har fråntagit sin grundare Jean-Marie Le Pen positionen som hedersordförande, rapporterar AFP. Beslutet fattades på partiets kongress i Lille.
Läs mer om AFP, Jean-Marie Le Pen och Lille.
Pappa Le Pen inte längre hedersmedlem
Franska Nationella fronten har fråntagit sin grundare Jean-Marie Le Pen positionen som hedersordförande, rapporterar AFP. Beslutet fattades på partiets kongress i Lille.
Läs mer om AFP, Jean-Marie Le Pen och Lille.
Kina avskaffar tidsbegränsningen – presidenten kan sitta så länge han lever
Kinas president Xi Jinping stärker sin makt ytterligare.Nu avskaffar kommunistpartiet tidsbegränsningen för hur länge presidenten kan sitta, rapporterar AFP.
Läs mer om AFP och Xi Jinping.
Flera döda i självmordsattack i Kabul
Minst sju människor har dödats när en självmordsbombare utlöste sin sprängladdning i ett shiitiskt område i den afghanska huvudstaden Kabul, uppger en talesperson för inrikesdepartementet på Facebook, enligt AFP.
Läs mer om AFP, Facebook och Kabul.
Japan stoppar kryptovalutabörser
Den japanska finansinspektionen, FSA, har beordrat två kryptovalutabörser att temporärt upphöra med sin verksamhet, rapporterar AFP.
Läs mer om AFP och FSA.
EU slår tillbaka mot Trumps tullhot
EU kommer svara med tullar på stål och livsmedelsprodukter om Trump går vidare med sitt tullhot, rapporterar AFP.
Läs mer om AFP och Trump.
Fler civila offer efter nya flyganfall mot Ghouta
Minst nio civila har dödats sedan den syriska regeringen genomfört nya flyganfall mot området Ghouta, öster om Damaskus, enligt oppositionella Syriska människorättsobservatoriet (SOHR) och nyhetsbyrån AFP:S korrespondenter.
Läs mer om Ghouta och Syriska.
SOHR: Minst 34 civila döda i flygangrepp mot Ghouta
Minst 34 civila har dödats i ett flygangrepp mot den belägrade rebellenklaven östra Ghouta, enligt det oppositionella Syriska människorättsobservatoriet, rapporterar AFP.
Läs mer om AFP, Ghouta och Syriska.
Skott avlossade på universitet i Michigan
Skott ska ha avfyrats på ett universitet i Michigan.Det skriver AFP på Twitter.Skytten ska vara på fri fot.