Afrin

Turkiet: 100 kurdiska stridande utslagna

Utrikes. Fler än hundra kurdiska stridande har slagits ut av Turkiet i veckan, uppger Turkiet. Image-text: Turkiska soldater i kurddominerade Afrin i Syrien. Arkivbild. Lefteris Pitarakis/AP/TT
Läs mer om Afrin, Syrien och Turkiet.

Svensk läkare om svåra krisen i Afrin: De bor i ruiner

ISTANBUL. I flera dagar har den svenska läkaren och aktivisten Nemam Ghafouri hjälpt skadade från Afrin i Syrien. – Många har tvingats fly och bor i ruiner där det finns minor. Det är en hemsk situation, säger hon.
Läs mer om Afrin, Nemam Ghafouri och Syrien.
Marscherade för folket i Afrin - "Läget är kaos"
På onsdagskvällen anordnades en marsch i Borlänge till stöd för folket i Syriska Afrin - just nu hårt pressat av väpnade styrkor.
Läs mer om Afrin, Borlänge, Läget och Syriska Afrin.
Därför måste alla veta vad som händer i Afrin just nu
I januari 2018 inleddes den turkiskt ledda "Operation Olivkvist". Ett kodnamn för en attack i Afrin mot kurdiska Demokratiska unionspartiet (PYD), och dess beväpnade gren Folkets försvarsenheter (YPG).

Freden kommer att segra i Afrin

Seger är att fira livet med rödbetsplantor i handen. Aliko älskar mat. Förut träffade jag honom alltid med grönsaker, kryddor eller annat ätbart i handen.
Läs mer om Afrin.
Splittrat EU riskerar att bli Erdogans slagpåse
I dag, en vecka efter Turkiets övertagande av syriska Afrin, möter EU:s chefer Turkiets president Erdogan för att diskutera visum, migration och handel.
Läs mer om Afrin och Erdogan.
Fatima flyr med nyfödda dottern Hanaa: Jag såg döden i vitögat
NUBL, Syrien.Den nyfödda flickan föddes på flykt och fick namnet Hanaa – som betyder välbehag på arabiska.Men situationen för babyn, mamma Fatima och 100 000-tals andra flyktingar från Afrin är långt ifrån behaglig.De känner sig övergivna av världen.
Läs mer om Afrin, Fatima, Hanaa och Syrien.Den.
"Turkiets angrepp mot Afrin är etnisk rensning"
Sedan Turkiet inledde sitt angrepp mot den kurdiska staden Afrin har 280 civila dödats och tiotusentals tvingats på flykt. Idag lördag anordnas demonstrationer till stöd för det kurdiska folket över hela landet.
Läs mer om Afrin.
Terese Cristiansson: Kan Erdogan stoppas?
ISTANBUL. Efter Afrin fortsätter president Recep Tayyip Erdogan hota med att ta allt fler syriska städer och hamnar i allt allvarligare ordväxlingar med såväl USA som Tyskland. Kan något stoppa honom?
Kurdledare lovar motstånd efter Afrins fall
Turkiet har tagit kontroll över symboliskt viktiga Afrin i norra Syrien. Men kurderna som etablerat ett de facto-självstyre i området säger att de inte kommer att ge upp.
Läs mer om Afrin och Syrien.
Kurdledare lovar motstånd efter Afrins fall
1 av 3 Kurdledare lovar motstånd efter Afrins fall Inrikes. Turkiet har tagit kontroll över symboliskt viktiga Afrin i norra Syrien. Men kurderna som etablerat ett de facto-självstyre i området säger att de inte kommer att ge upp.
Läs mer om Afrin, Kurdledare och Syrien.
Kurdledare till DN: Kampen fortsätter som gerillakrig
De kurdiska styrkorna har flytt Afrin efter sex veckor av turkisk belägring. Nu fortsätter kampen som gerillakrig, säger syrienkurdernas utrikesminister Saleh Muslim till DN.
Läs mer om Afrin och Saleh Muslim.
Attackvåg mot mosker skakar Tyskland
MÜNCHEN. En serie attacker mot mosker, kulturföreningar och restauranger med turkiska ägare skakar Tyskland. Tyska myndigheter misstänker att attentaten är en hämnd mot Turkiets offensiv i Afrin i norra Syrien.
Läs mer om Afrin, Syrien och Tyskland.
Bakslag i kurdisk dröm om självstyre i Syrien
De kämpade sida vid sida med USA i kampen mot IS. Men när turkiska styrkor gick in i den kurdstyrda enklaven Afrin gjorde amerikanerna ingenting för stoppa angreppet. Det är en osannolik plats för ett demokratiskt experiment.
Läs mer om Afrin, Syrien och USA.
Bakslag i kurdisk dröm om självstyre i Syrien
De kämpade sida vid sida med USA i kampen mot IS. Men när turkiska styrkor gick in i den kurdstyrda enklaven Afrin gjorde amerikanerna ingenting för stoppa angreppet. – När kurderna har gjort sin plikt så släpper man dem, säger författaren Ingmar Karlsson.
Läs mer om Afrin, Ingmar Karlsson, Syrien och USA.
Gunnar Jonsson: Erdogans gränslösa krig mot kurderna
Den kurdiska enklaven Afrin i norra Syrien har intagits av turkiska armn. Det gick trögt i början av den två månader långa offensiven, men i helgen drog sig den kurdiska milisen YPG tillbaka inför övermakten.
Läs mer om Afrin, Syrien och YPG.
Explosion i Afrin i Syrien
Läs mer om Afrin och Syrien.
Explosion i Afrin i Syrien
En explosion har inträffat i en byggnad i staden Afrin i Syrien, rapporterar den turkiska nyhetsbyrån Anatolia.
Läs mer om Afrin, Anatolia och Syrien.
Kurder svär fortsatt motstånd efter förlusten av Afrin
ISTANBUL. Turkiets president Recep Tayyip Erdogan säger att turkisk militär tagit kontroll över provinsen Afrin i norra Syrien. Men det lär inte bli lika enkelt att behålla den – eftersom ingen vet vem ska få kontrollen.
Snabbare offensiv än väntat i Afrin
Turkiets offensiv i Afrin har gått snabbare än vad många utomstående bedömare räknat med, enligt Paul Levin, chef för Institutet för Turkietstudier vid Stockholms universitet.
Snabbare offensiv än väntat i Afrin
Turkiets offensiv i Afrin har gått snabbare än vad många utomstående bedömare räknat med, enligt Paul Levin, chef för Institutet för Turkietstudier vid Stockholms universitet.
Turkiska styrkor uppges kontrollera Afrin
Turkiskledda styrkor har tagit kontroll över Afrin i norra Syrien. Syriska människorättsobservatoriet, SOHR, bekräftar att mer än hälften av staden har fallit.
Läs mer om Afrin och Syrien.
Terese Cristiansson: Stort ansvar hänger på Turkiet för hur de agerar inne i Afrin
Turkiets president Erdogan har utropat kontroll över syriska Afrin. Konflikten mellan turkisk militär och den syriska kurdstyrkan YPG är inte över, kommenterar DN:s korrespondent Terese Cristiansson.