Aftenposten


Tidigare toppnyhet hos Expressen:

Bank i Schweiz gömde pengar åt svenskar

Storbanken HSBC i Schweiz har hjälpt förmögna kunder att gömma sina pengar och undvika skatter. Uppgifterna avslöjas efter att hemliga bankdokument läckt ut. Enligt norska Aftenposten finns flera svenskar bland kunderna på listan.

Läs mer om Aftenposten och Schweiz.

Det finns en baktanke med det Petter gör

VM-duellen mellan Sverige och Norge närmar sig. Marcus Hellner säger att han inte är orolig för Petter Northug – men menar att norrmannens form är i antågande. – Vi har tävlat mot varandra i många och man känner att det finns en baktanke med det Petter gör, säger Hellner till Aftenposten.

SAS flyger ifrån Norwegian i Norge

Nästan en miljon fler resor gjordes med SAS via norska flygplatser under fjolåret. Huvudkonkurrenten Norwegian hade samtidigt 335 000 fler passagerarresor jämfört med 2013, enligt en sammanställning Avinor gjort för Aftenposten.

Läs mer om Aftenposten, Avinor, Norge och Norwegian.
Fritt fram att kopiera Munch

Vill du kopiera Edvard Munch och tillverka reproduktioner av Skriet i plast? Varsågod, från och med den 1 januari har upphovsrätten löpt ut för den norske konstnärens verk, skriver Aftenposten.

Beskedet om Tour de Ski efter senaste hoten

Den klassiska avslutningen i Tour de ski - mardrömsbacken - riskerade att ställas in. Men nu kommer beskedet att den tuffa etappen blir av. – Vi saknar lite snö, men vi har en vecka till på oss, säger FIS-chefen Jürg Capol till Aftenposten.

Läs mer om Aftenposten, Ski och Tour.
Jagas av Blåvitt – nya svaret: Viktigt beslut

Norska mittfältaren Fredrik Ulvestads besked om IFK Göteborg dröjer. Hans rådgivare och pappa Rune Ulvestad säger till Aftenposten: – Vi avvaktar. Det är ett viktigt beslut som måste få ta sin tid.

Tidigare toppnyhet hos Expressen:
Stjärnan visade sin rumpa för supportrar

För att få den hedersamma platsen längst bak i spelarbussen ställdes ett krav på norska handbollsstjärnan Veronica Kristiansen. Hon var tvungen att visa ändan för ett gäng supportrar – genom bussrutorna. – Jag har gjort mig förtjänt av den där platsen, säger Kristiansen till Aftenposten.

Mobilspionage tros vara utländskt

Den norska säkerhetstjänsten PST, som nu startar en utredning, misstänker att främmande makt står bakom den spionutrustning som Aftenposten avslöjat i Oslo.

Läs mer om Aftenposten, Oslo och PST.
Mobilspionage tros vara utländskt

Den norska säkerhetstjänsten PST, som nu startar en utredning, misstänker att främmande makt står bakom den spionutrustning som Aftenposten avslöjat i Oslo. — Det är först och främst länder som vi varit inblandade med, som kan tänkas stå bakom detta, om vi talar om en främmande makt.

Läs mer om Aftenposten, Det, Oslo och PST.
Tidigare toppnyhet hos Dagens nyheter:
Hemlig spionutrustning i Oslo

Flera falska basstationer har satts upp i Oslo, bland annat runt stortinget och regeringskvarteren. Dessa kan övervaka all mobilaktivitet i området, skriver Aftenposten.Norska säkerhetstjänsten inledde en egen undersökning efter avslöjandet.

Läs mer om Aftenposten.Norska och Oslo.
Norska politiker övervakas av okända

Avancerad spionutrustning har installerats kring Norges regeringskvarter, avslöjar Aftenposten. Nu utreds upptäckten av landets säkerhetstjänst. Enligt tidningen kan samtal och mobilsurfning avlyssnas.

Läs mer om Aftenposten.
Hemlig spionutrustning i Oslo

Flera falska basstationer har satts upp i Oslo, bland annat runt stortinget och regeringskvarteren. Dessa kan övervaka all mobilaktivitet i området, skriver Aftenposten.

Läs mer om Aftenposten och Oslo.
Hemlig spionutrustning i Oslo

Flera falska basstationer har satts upp i Oslo, bland annat runt stortinget och regeringskvarteren. Dessa kan övervaka all mobilaktivitet i området, skriver Aftenposten.

Läs mer om Aftenposten och Oslo.
Disneys första julfilm återfunnen i Norge

En gammal tecknad Disney-film som troddes vara förlorad har återfunnits i norska nationalbibliotekets arkiv för nitratfilm i Mo i Rana, nära Polcirkeln, skriver norska Verdens Gang, som citerar Aftenposten.

Förvarnade bror om Nobelaktion

Den mexikanske student som tog sig upp på scenen under Nobelceremonin i Oslo hade i förväg berättat för sin bror om planerna. 21-åringen, som greps av polisen, ringde sin tvillingbror i tisdags och sade att han skulle demonstrera under fredsprisceremonin, skriver Aftenposten.

Med facit i hand får provet göras om

50 studenter på universitetet i Oslo får i veckan göra om examensprovet. Orsaken var att testet också var försett med facit, där det gick att läsa de rätta provsvaren. Händelsen inträffade när studenter skulle avlägga examen i en demografikurs vid Økonomisk Institutt, skriver Aftenposten. Institutionsledningen beklagar det inträffade, som kanske gjorde det lite väl enkelt att klara av kursen med glans.

Därför tvingas han äta 5,5 kilo mat - varje dag

Många kämpar för att gå ner i vikt. För den norske simstjärnan Lavrans Solli är det tvärtom - han gör allt för att gå upp några kilon. Med den högsta förbränningen någonsin i det norska OS-programmet tvingas han äta 5,5 kilo mat per dag för att lägga på sig. – Det gäller att vara smidig, säger han till Aftenposten.

Läs mer om Aftenposten och OS-programmet.
Tidigare toppnyhet hos Dagens nyheter:
Utländska medier: Oklokt av SD att ha så bråttom

Norska medier var snabbt ute med nyheten att statsminister Stefan Löfven bestämt sig för att Sverige ska gå till nyval i mars. Dagstidningen Aftenposten konstaterar att Sverigedemokraterna haft väldigt bråttom med att försöka tvinga sig in i det etablerade politiska samtalet i Sverige.

Systematisk doping pekas ut i dokumentär

Ryska myndigheter finansierar ett omfattande dopingprogram, likt det som bedrevs i Östtyskland. Det avslöjar det tyska public service-företaget ADR i en kommande dokumentärfilm. – Rysk idrott är under total kontroll från myndigheterna, säger mannen bakom filmen, Hajo Seppelt, enligt Aftenposten.

Uppgifter: han ser ut att bli nästa Bajen-värvning

Hammarby är nära att göra klart med Branns 30-årige högerback Birkir Sævarsson, uppger norska Aftenposten. Återigen riktar Hammarby blickarna mot Norge. Det är i alla fall så det ser ut.

Norwegian planerar nya direktflyg

Flygbolaget Norwegian kan starta interkontinentala direktrutter i en helt annan skala när den nya flygplansmodellen Boeing 737 Max8 kommer om några år. Det säger bolagets chef Bjørn Kjos till Aftenposten.

Läs mer om Aftenposten, Boeing och Max8.
Norwegian planerar nya direktflyg

Flygbolaget Norwegian kan starta interkontinentala direktrutter i en helt annan skala när den nya flygplansmodellen Boeing 737 Max 8 kommer om några år. Det säger bolagets chef Bjørn Kjos till Aftenposten.

Läs mer om Aftenposten, Boeing och Max.
Norwegian planerar nya direktflyg

Flygbolaget Norwegian kan starta interkontinentala direktrutter i en helt annan skala när den nya flygplansmodellen Boeing 737 Max 8 kommer om några år. Det säger bolagets chef Bjørn Kjos till Aftenposten. Med ett snålare plan kan det bli lönsamt med fler långa direktrutter. Enligt Kjos väntas det i första hand bli tal om linjer till USA från Oslo, Trondheim, Bergen och Stavanger.

Politiker kan övervakas via Twitter

Norska politiker lägger ut hundratals meddelanden på Twitter som avslöjar var de befinner sig. Det är chockerande att toppolitiker inte är mer försiktiga med informationen de sprider om sig själva, anser en säkerhetsexpert. Enligt en kartläggning som Aftenposten har gjort lade kommunikationsminister Ketil Solvik-Olsen (Frp) under loppet av 15 månader ut hela 728 Twitter-meddelanden med platsdata.

Tidigare toppnyhet hos Expressen:
Kristine Bernadotte död – kungen har sorg

Kungafamiljen har sorg sedan en avlägsen släkting till kung Carl Gustaf gått bort. Kristine Bernadotte somnade in tidigare i veckan, enligt en annons i tidningen Aftenposten. – Kungen är informerad, säger hovets informationschef Margaretha Thorgren till Expressen.
Senaste nyheternaNyhetsdatabasen - Nyheter på ett ställe
Nyhetsdatabasen är en nyhetsagent och sökmotor som samlar nyheter från svenska tidningar. Här kan du snabbt läsa aktuella nyheter eller göra sök flera år tilbaka.
Kontakt
post@nyhetsdatabasen.se

Senaste 24t
07 06 05 04 03 02 01 00 23 22 21 20 19 18 17 16 15 14 13 12 11 10 09 08