Aftenposten

Borde ta det internt – eller bara hålla käften

I går kväll gick Petter Northug till attack mot landslagschefen Vidar Löfshus och menade att han grävt sin egen grav. Men förbundet ställer sig bakom Löfshus - och menar att de har förtroende för honom. Löfshus har vårt förtroende oavsett vad Petter Northug tycker om honom, skriver norska skidförbundets kommunikationschef Espen Graff i ett sms till Aftenposten.

Utøyamonument har kostat 10 miljoner

Det planerade monumentet för Utøyas offer har hittills kostat den norska staten över tio miljoner kronor – trots att det är oklart om det ens kommer att uppföras, skriver Aftenposten.
Läs mer om Aftenposten.
Bendtner orsakar biljetthysteri i Norge
Det råder Bendtner feber i Trondheim. Efter att anfallaren presenterats för sin nya klubb har Rosenborgs säsongskortsförsäljning ökat med 99 procent. – Det är inget tvivel om att det är en Bendtner-effekt vi ser, säger Rosenborgs klubbdirektör, Tove Moe Dyrhaug till Aftenposten.
Vad har hon visat? Det här blir lätt guld
LAHTIS. Ebba Andersson, 19, får chansen i det svenska stafettlaget. Det väcker förvåning i Norge. – Ebba Andersson? Det här är chockerande, säger Dagbladets reporter Öyvind Godö. – Det är ett tufft och modigt beslut, säger Mette Bugge på Aftenposten.

SVT-experten: Det är helt oförståeligt

Maiken Caspersen Falla gick ut jämsides med finska Kerttu Niskanen på den sista etappen i lagsprintens semifinal.I en backe skrek den norske landslagschefen Vidar Löfshus, enligt Aftenposten, att Falla skulle bara ta det lugnt – men så gjorde hon icke.I stället satte Falla in ett mäktigt ryck i en stigning, och vann semifinalen enkelt.– Det är helt oförståeligt, det går inte att förstå helt enkelt, säger SVT-experten Anders Blomquist.
Vännen om Johaug: Det känns konstigt
Portad från det norska landslaget träningar. Men ibland stöter Therese Johaug på landslagskollegerna i träningsspåret. – Vi har hälsat, men sen gått åt olika håll. Det känns konstigt, säger Ingvild Flugstad Östberg enligt Aftenposten.
Norska storstjärnan missar VM i Lahtis
Sjukdomar sätter stopp för Ola Vigen Hattestad. OS-mästaren och VM-guldmedaljören tvingas hoppa av VM i Lahtis. – Jag ger upp, säger Vigen Hattestad till Aftenposten. :
Oslo tar nya tag för en bilfri stad – förbjuder gatuparkering i centrum
Oslo ska ha världens största bilfria stadskärna och första steget mot det blir att helt förbjuda all gatuparkering för bilar med start den 1 juni, skriver Aftenposten. Parkeringshus och garage kommer fungera som förut, men gatorna innanför det som kallas Ring 1 ska vara parkeringsfria. Ring 1 är den innersta av Oslos tre ringvägar och området som blir gatuparkeringsfritt är inte stort, men det är ändå en tydlig signal på att reglerna kan komma att skärpas ännu mer framöver. Planen är att Oslo om två år ska ha världens största bilfria centrum. Alla som bor i området ska
Läs mer om Aftenposten, Oslo och Ring.
Svensk skidåkare död – körde in i träd
En svensk man i 40-årsåldern dog efter en skidolycka i norska Hemsedal vid lunchtid på fredagen. Mannen tros enligt polisen ha kört in i ett träd, skriver Aftenposten.
Läs mer om Aftenposten och Hemsedal.
Svensk man död på populär norsk skidort
En svensk man har dött i den populära skidorten Hemsedal i Norge, skriver Aftenposten.Mannen ska ha kört in i ett träd.
Svensk man död i populär norsk skidort
En svensk man har dött i den populära skidorten Hemsedal i Norge, skriver Aftenposten. Mannen ska ha kört in i ett träd.
Läs mer om Aftenposten, Hemsedal och Norge.
Marit Björgen nobbar medierna inför VM
Marit Björgen väljer att nobba all media inför VM i Lahtis. Detta då det finns för många förfrågningar och ett alldeles för späckat schema. – Marit måste spendera tiden till att träna och att ha hand om Marius (hennes barn), säger Norges sportchef Vidar Löfshus till Aftenposten.
Läs mer om Aftenposten.
Norska planen: Peta Petter Northug i VM
Petter Northug ställde in Tour de ski på grund av överträning. Nu kan han petas från det norska stafettlaget till VM i Lahtis, skriver Aftenposten. – Jag hade varit orolig om det handlade om mig, säger Marcus Hellner till tidningen.
Läs mer om Aftenposten och Tour.
Ilskan mot reglerna under handbolls-EM
Flera landslag lämnade in protest mot den nya klädregeln under handbolls-EM i Sverige. Nu kommer ny kritik – från den norska friidrottsstjärnan Isabelle Pedersen. – Om någon hade bett mig att visa vad jag har under shortsen vet jag inte vad jag hade gjort, säger hon till Aftenposten.
Halfvarssons svar: Bryr mig inte om det
LILLEHAMMER. Calle Halfvarsson har tagit Norge med storm den här helgen. Etta i sprinten under fredagen – och etta även över lördagens tio kilometer. Men i grannlandet höjs nu röster gällande att framgångarna kan ha att göra med Halfvarssons astma, och kortisonsprayen han tar för denna. – Många är irriterade efter att svenskarna varit så kritiska och nu ser de chansen att slå tillbaka, säger Erlend Nesje, reporter på Aftenposten. – Mitt besked och min astma kommer ju i ett ganska dåligt läge. Men jag bryr mig inte om det, svarar Halfvarsson. Ladda ner SportExpressens populära app
Förre KFF-målvakten avslutar karriären - som 25-åring
Den förre KFF-målvakten Lars Cramer har spelat sin sista match.Nu meddelar 25-åringen att han ger upp karriären för att satsa på läkarstudierna.– Det är ett sinnessjukt svårt beslut jag har tagit, säger han till Aftenposten.
Läs mer om Aftenposten.
Johaugs advokat: Då kan domen meddelas
SKIDOR. Therese Johaugs advokat Christian B Hjort tror att en eventuell dom i dopningsfallet kan falla först efter nyår, skriver norska Aftenposten.
Geir Gulliksens exfru: Jag känner mig utlämnad
Den norske författaren Geir Gulliksens Berättelse om ett äktenskap har mötts av idel hyllningar både i sitt hemland och i Sverige. Nu skriver Gulliksens exfru Marianne Bang Hansen i Aftenposten: Romanen innehåller detaljer som hämtats från vårt samliv.
Kritik mot pressen: Blir aldrig nöjda
Therese Johaug positiva dopingprov har varit veckans stora nyhetshändelse i såväl Sverige som Norge. Men nu menar Jostein Halln, professor i fysiologi vid Norges idrottshögskola, att mediernas kritik mot Johaug har gått för långt. – Det är oseriöst, säger han till Aftenposten. Ladda ner SportExpressens populära app direkt här!
Samtalet till Johaug: Det var bara kaos
Therese Johaug har åkt fast för doping. Nu berättar den norske landslagschefen Vidar Löfshus om telefonsamtalet då han gav Johaug beskedet. – Det var bara kaos. Efteråt åkte jag hem till henne och vi grät tillsammans, säger han enligt Aftenposten. Ladda ner SportExpressens populära app direkt här!
Läs mer om Aftenposten och Johaug.
Therese Johaug har åkt fast i i dopingtest
Skidvärlden skakas av en praktskandal. Den norska skidstjärnan Therese Johaug har åkt fast för dopning, uppger norska nyhetsbyrån NTB. – Jag är helt förkrossad, säger hon till Aftenposten.
Läs mer om Aftenposten, NTB och Therese Johaug.
NRK kan ha röjt fredspristagarna
Under några sekunder stod det i NRK:s tv-program vilka som tilldelas Nobels fredspris. Det ska handla om de som stod bakom atomavtalet med Iran, enligt Aftenposten. Men NRK förklarar att det är ett tekniskt fel bakom, och att man inte vet i förväg vilka som fått priset.
Läs mer om Aftenposten och Iran.
Polisen i Oslo jagar man efter kidnappning
Polisen i Oslo jagar en man som misstänkts för inblandning i en kidnappning. En bil med svenskt registreringsnummer är också intressant i utredningen, skriver Aftenposten.
Läs mer om Aftenposten och Oslo.
Ledig polis hittade 17 kilo knark på Ikea
En ledig polis i Oslo åkte till Ikea med sin familj. Resultatet av besöket blev: 17 kilo hasch, ett kilo heroin och ett kilo marijuana i beslag – och fem häktade personer. – Kanske han var uttråkad, säger polischefen Einar Aas till Aftenposten.
Läs mer om Aftenposten, Ikea och Oslo.
Norge rasar över Facebook
Den norska tidningen Aftenposten fyllde sin förstasida med kritik mot Facebook för att de plockat...
Läs mer om Aftenposten och Facebook.